αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
06 Αυγούστου 2018, 17:37
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝ


το βιβλίο μου Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ, φίλοι φίλες κυκλοφόρησε από την amazon, σε 14 sites και αρκετά Βιβλιοπωλεία του  εξωτερικού. ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ζητώ αν κάποιες, κάποιοι, γνωρίζετε καλά τις παραπάνω γλώσσες, να αναλάβετε την μετάφρασή του. Τις λεπτομέριες να τις συζητήσουμε μέσω email κινητού τηλεφώνου.

Το βιβλίο μου ζητώ να το αγοράσετε και για να βοηθήσετε εμένα αλλά και γιατί πιστεύω πως θα σας αρέσει.

31 Ιουλίου στις 2:40 μ.μ. ·

Amazon

·

Φίλες, φίλοι, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω πως το μυθιστόρημά μου "Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ" κυκλοφόρησε σήμερα από την amazon και είναι στην διάθεση των Ελλήνων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας μου ευχηθείτε ΝΟΕΡΑ, καλό δρόμο. Και αν έχω την τύχη γιατί να μην πάω παραπάνω; Είναι μια Ιστορία έρωτος, απίστευτης αγάπης, έχει την συγχώρεση σαν βασικό στοιχείο, έχει χίλια δυο συναισθήματα, που βρίσκουν στόχο στην καρδιά. Κάπου λέω εγώ, θα δείτε και κάποια κομμάτια του εαυτού σας. Από σήμερα λοιπόν μπορείτε να το πάρετε
#Amazon

 

 

amazon.com

O roz Hlios (Greek Edition)

A romantic story that begins with a funny phrase on the ship of the line with…

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ή να το ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, κάνετε επικόληση της παρακάτω διεύθυνσης.. Πωλείται σε δολλάρια, Ευρώ, λίρες και άλλα νομίσματα, από τα διάφορα sites της amazon,  ανά τον κόσμο.

Ευχαριστώ πολύ.

https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_1_5?url=search-alias%3Daps&field-keywords=o+roz+hlios&sprefix=O+ROZ%2Caps%2C605&crid=1TEP0G01Y6W8B


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


28 Ιουλίου 2018, 16:31
Προεπισκόπηση βιβλίου μου


Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από το amazon.


- Στείλε Σχόλιο


25 Ιουλίου 2018, 22:06
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


Τι σκέφτομαι σήμερα φίλες, φίλοι;

Τι άλλο; την ανείπωτη δυστυχία- τραγωδία που προέκυψε για χιλιάδες συνανθρώπων μας και στην Κινέττα , ευτυχώς χωρίς θύματα εκεί, αλλά και στην Ραφήνα, τον Βουτζά , το Μάτι και λοιπά, όπου θρηνούμε πάρα πολλά θύματα.

Άνθρωποι που πέθαναν τραγικά, χωρίς καμιά βοήθεια. Το κράτος ανύπαρκτο, με υπαλλήλους άσχετους εν πολλοίς, ανεκπαίδευτους, μπορεί και αδιάφορους όπως συμβαίνει με κάποιους όταν πιάνουν θέση στο Δημόσιο και με προϊσταμένους που έδιναν εντολές που από ότι λένε οι ειδικοί, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.

Έτσι θρηνούμε ένα ολοκαύτωμα, θύματα που δεν ξέρουμε και πόσα είναι. Η οργάνωση σε αυτό το κράτος ήταν πάντα το πρόβλημα στην χώρα μας. Έτσι και αυτές τις μέρες.

ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ μέσα στην θάλασσα, να χτυπιούνται από τα κύματα, να πονούν, να λυποθυμούν και πολλοί να πεθαίνουν.

Κύριε πρωθυπουργέ παραίτησαι όλους τους υπευθύνους που δεν ενήργησαν όπως όφειλαν. Είναι ανίκανοι. Δεν τους χρειάζεται η χώρα

και μετά παραιτήσου και εσύ,

από ευθιξία για ότι έγινε. Όπως θα έκαναν πολλοί ανά τον κόσμο ηγέτες.

Ίσως έτσι κρατήσεις το όνομά σου καθαρό. Διαφορετικά οι ευθύνες σου είναι πάμπολλες.

Το λένε και τα κανάλια και οι ειδικοί, ότι δεν ενεργήσατε σωστά.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ έχει και η Ευρ. Ένωση, που μας κατάντησε να χρωστάμε όσα χρωστούσαμε, παρά τις θυσίες μας, όσα και πριν 5 χρόνια και πνίγοντάς μας, μας φθάσατε στο σημείο κύριοι της Ευρώπης που τώρα μας λυπάστε, να μην μπορούμε να αγοράσουμε ένα αεροπλάνο, και για τις φωτιές και για την Πολεμική μας Αεροπορία, πολλώ μάλλον που έχουμε ανάγκη από 100 τουλάχιστον σύγχρονα αεροπλάνα.

Μπορείς κ. Γιούργκενς να μου πεις γιατί επιμένετε να μας έχετε εταίρους; Τι μας προσφέρετε;

Ούτε και οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι δεν θα μας φέρονταν έτσι.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΑΥΡΙΟ να κλαις με κροκοδείλια δάκρυα. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ δεν πρόκειται πλέον να συγχωρήσει τους τοκογλύφους εταίρους μας.
Αυτά για σήμερα, και δεν μπορώ να μην πω πως η τύχη, δηλαδή που ο άνεμος πήγε αντίθετα προς την Καλλιτεχνούπολη, που λανθασμένα αναφέρονταν σαν το κέντρο της πυρκαγιάς, έσωσε τους κατοίκους της, ανάμεσα τους και εμείς, που μπορεί οικογενειακώς να είχαμε βρεθεί σε κάποια δύσκολη θέση. αλλά βέβαια θλίβομαι, όπως ολόκληρος ο Ελληνισμός,

που η φορά του ανέμου, κατέληξε δολοφονική για χιλιάδες συμπολίτες μας, 3-4 χιλιόμετρα απόσταση από την Καλλιτεχνούπολη ,

Τι να πω; Δεν υπάρχουν λόγια. Θλίψη, πόνος, δυστυχία και πολλά γιατί.

Πολύ ταλαιπωρείται αυτή η χώρα γιατί έχει έλλειψη ικανών στελεχών.
Όλα είναι ζήτημα τύχης.


- Στείλε Σχόλιο


19 Ιουλίου 2018, 14:18
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ.


  Είναι μια πρόεδρος, που έκανε ένα ραντεβού με την Ιστορία και στις καλές σελίδες της θα μείνει, ως παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνει την τεράστια αγάπη της για την Χώρα της και τους πολίτες. Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.  

Διαβάστε το σημερινό μου άρθρο στο facebook. Στην ομαδα που έχουμε δημιουργήσει.   ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλημέρα σε όλους , όλες. Μια γυναίκα σε μια νέα Δημοκρατική πλέον Χώρα, την Κροατία, που την έκανε αισθητή και την διαφήμισε, ως Πρόεδρός της, ακόμα και με την παρουσία της στο Παγκόσμιο, αλλά και την ομορφιά της,..... έκανε ότι πιο απλό της φώναζε η συνείδησή της. Έκοψε από όλους αυτούς τους προνομιούχους, που δεν δικαιούνται καλύτερη μεταχείριση και βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο των απλών ανθρώπων.

Οι δικοί μας που το παίζουν γαλαντόμοι στις φορολογικές και λοιπές αποφάσεις (μέτρα) για τον δύστυχο Ελληνικό Λαό, κρατάνε γερά και οι 300 τις οικονομικές τους απολαβές και νομίζουν πως ο Λαός δεν βλέπει αυτές τις συμφεροντολογικές αποφάσεις τους που με νύχια και με δόντια υπερασπίζονται.

Τολμούν να κάνουν κάποια σύγκριση απολαβών με τον άνεργο και οποιονδήποτε εργαζόμενο, η συνταξιούχο;

Περνούν ευτυχισμένα, βολεύουν όλους τους συγγενείς και στενούς φίλους, που μας τους παρουσιάζουν μέσω της τηλεόρασης και του τύπου, και σαν φαινόμενα, γνώσεων και εφευρέσεων που μας σώζουν (εφευρέσεις είναι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση) και ο χορός της δυστυχίας καλά κρατεί για τον ταλαίπωρο Έλληνα πολίτη.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΦΩΝΑΖΩ αυτή η ΟΜΑΔΑ να γίνει μεγάλη, μέχρι που να μπορεί να έχει λόγο και γιατί όχι και πολιτική παρουσία. ΦΥΣΙΚΑ για όσους, όσες είναι νέοι, νέες. Το παράδειγμα της προέδρου της Κροατίας σας δίνει την ιδέα να αγωνισθείτε γι' αυτή την δύσμοιρη Χώρα, την Πατρίδα μας, που ο ήλιος της, όπως λέει ο ποιητής, αλλού δεν λάμπει. Και που στερείται ηγετών.

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΧΘΕΙ από σας για την ΕΛΛΑΔΑ; ΝΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ πως ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ κάπου υπάρχει, έχει ανοίξει το βήμα του και τρέχει να προλάβει.... και δεν μπορεί, θα παρουσιαστεί. Ας περιμένουμε.

Όνειρα θα πείτε.. Εγώ όταν ονειρεύομαι, η πραγματικότητα με ακολουθεί.

Κάνετε copy αυτό το άρθρο και κρατήστε το. Το άρθρο αφορά φυσικά και πρωτίστως τους κυβερνώντες, αλλά και όλους τους άλλους που με την ανικανότητά τους, τις αλόγιστες παροχές, ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, που σχεδόν τίποτα δεν παράγει για να έχει, και διόριζαν, όπως και οι σημερινοί, εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους- δεν φταίνε οι άνθρωποι- που κατέτρωγαν επί χρόνια πολλά τα "σωθικά" της Χώρας. Αυτά για να είμαι δίκαιος και για να μην κατηγορηθώ πως παίρνω το μέρος κάποιων. Από την έναρξη της κρίσης, εγώ είμαι μόνο με την Πατρίδα, μόνο με την Ελλάδα.

Γι' αυτό και για ότι στραβό γίνεται, όποιος και να κυβερνά, εγώ όσο υπάρχω, θα του τα ψέλνω.

 

Αθανατοι Σπαρτιατες 

17 Ιουλίου στις 9:45 μ.μ.

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΟΣ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ , ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς,
H Πρόεδρος της Kροατίας https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f8f/1.5/16/1f1ed_1f1f7.png🇭🇷:
1 _ Πούλησε το προεδρικό αεροπλάνο.
2 _ Πούλησε τις 35 Mercedes benz που είχαν δοθεί σε υπουργούς και άλλους αξιωματούχους και επέστρεψε τα χρήματα στα κρατικά ταμεία.
3 _ Μείωσε τον μισθό της και των υπουργών στη μέση.
4 _ Οι δαπάνες και ο μισθός των πρεσβευτών μειώθηκαν. Καθώς και των πρόξενων στο 60 %.
5 _ Ο ελάχιστος μισθός για τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε.
6 _ Μεγάλωσε την ηλικία συνταξιοδότησης για γερουσιαστές και βουλευτές.

Μιλάει 7 γλώσσες.
Αναρωτιέμαι:
Γιατί δεν την δανειζόμαστε για λίγες μέρες για να μάθουμε σ ' αυτούς τους διεφθαρμένους πως να ενεργούν όταν είναι στην εξουσία???

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ τοfacebook


- Στείλε Σχόλιο


16 Ιουνίου 2018, 11:52
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ


Τι να σκεφτώ φίλες, φίλοι σήμερα; Απλά δεν μπορώ να κατανοήσω την συμπεριφορά του Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Μήπως και των άλλων την έχω εννοήσει και γιατί τώρα κλαυθμυρίζουν; Όχι φυσικά.
Γιατί , ερωτώ εγώ ο αφελής,
σώνει και καλά θέλεις να υπογράψεις με τον πονηρό Ζάεφ βρε χαρούμενο παιδί, αφού εμείς ο Λαός δεν γουστάρουμε να δώσουμε τίποτα, και μάλιστα που τους έχουμε στο χέρι; δίνοντάς του διάφορα που δεν του ανήκουν, ξεπουλώντας ΤΟ ΟΝΟΜΑ, την ανύπαρκτη Γλώσσα τους, που είναι μόνο σλαβικής προέλευσης.
Πως να σε ονομάσω γι' αυτό το έγκλημα που διαπράττεις. Σίγουρα ξέρεις πως . Δεν θα το πω όμως γιατί δεν έχω όρεξη να φιλοξενηθώ σε κάποια φυλακή και ούτε έχω χρήματα για να χρησιμοποιήσω την πανάκριβη Ελληνική Δικαιοσύνη για να σε αντιμετωπίσω Για φαντάσου να βλέπεις όλη σου την ζωή την γελαστή φάτσα σου σε μαύρη σελίδα.. Πάντως πίσω μου έχω εκατομμύρια Έλληνες υποστηρικτές.
Δεν θέλω να έρθω σε ρήξη με το άδικο , συμφεροντολογικό Κράτος, που 20 χρόνια τώρα γεύομαι και ζω τα αποτελέσματα, στους δικαστικούς αγώνες της συζύγου μου μαζί του και με τους ευνοούμενους της εκάστοτε εξουσίας.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ. Κάποια στιγμή θα το κοινοποιήσω και αυτό το ζήτημα. Πάντως δεν είναι δική σου ευθύνη αυτό Αλέξη.
ΜΗΝ υπογράφεις Αλέξη την συμφωνία.
ΑΥΤΟΜΑΤΑ γράφεσαι στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.
Και δεν βλέπω μια απάντηση πειστική στο ερώτημά μου , που είναι ερώτημα εκατομμυρίων Ελλήνων.
Κάνε του κεφαλιού σου. Στις επερχόμενες εκλογές, όσους και να διορίσεις, δεν θα μπεις ούτε στην βουλή.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΕΞΗ , της συμφοράς.
Επ' ευκαιρία... πως πάει η καλοπέρασή σου μαζί και της κομπανίας σου και όλων των υψηλόβαθμων της κρατικής ιεραρχίας;
Είπαμε σας ψήφισε ο Λαός όχι για να καλοπερνάτε εσείς, αλλά αυτός ,
Ο ΛΑΟΣ , να δει άσπρη μέρα.
Παράδειγμα 16 του μήνα και εγώ έχω 50 ευρώ, αυτά απέμειναν από την σύνταξή μου και εσύ
ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ;
Εγώ όχι.
Το 2015 άλλα είπες πως θα κάνεις και το μόνο που έκανες είναι,να μας εξαθλιώσεις περισσότερο από τους άλλους.
Εμφανίστηκες ως Ρομπέν των φτωχών (δασών το σωστό) και κατάντησες ο Ρομπέν των παθών..
Αυτά. Πάντα επ' ευκαιρία των όσων άλλων σου σέρνω. Ευτυχώς που ακόμα το έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί σκέπτεστε πως τα μυρμίγκια δεν πολυτσιμπάνε και... με αφήνετε να φωνάζω.

Φίλες, φίλοι κάνω
ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους, όλες.

ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ,

ΤΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ,

ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΣΑΣ,

ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ,

επίσης όλων των προνομιούχων Ελλήνων και μη,

γιατί δεν μιλάτε;

ΕΧΕΤΕ δουλειά εσείς τα παιδιά σας;

Δεν βλέπετε τους πεινασμένους;

Δεν βλέπετε πως ζούμε για να πληρώνουμε μόνο , όσα συνέχεια μας βάζουν;

Αν έχετε λυμένα τα δικά σας προβλήματα, που δεν νομίζω ,

ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

που δεν έχουν που να ακουμπήσουν.

Πιστεύουν φίλοι, φίλες,τους συμφέρει αυτή η ηθελημένη αυταπάτη,
πως περνατε καλά και κόβουν... κόβουν.
ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
ΩΡΑΙΟΙ συμφεροντολόγοι είστε κύριοι.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ θα σας το γράφω.
ΕΤΣΙ εννοείτε εσείς την Δικαιοσύνη;
Ε, όχι. ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΔΙΚΟΥΣ.
Και δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας.
Πως αλήθεια να το κάνετε;

Και ελπίζω να μην με πεις Αλέξη κομμουνιστή.

Συντηρητικό άτομο είμαι. Του Δικαίου είμαι!!!- Στείλε Σχόλιο


12 Ιουνίου 2018, 09:55
Άρθρο στο "ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"


Διαβάστε φίλοι ,φίλες το επικολλημένο εδώ άρθρο μου. από την σελίδα της Ομάδος, ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, στο facebook και κάνετε και εσείς αυτό που σας επιβάλουν η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ πραγματικότητα, οι Μεγάλοι ΄μαςΠρόγονοι, το αίμαπου χύθηκε για να είμαστεελεύθεροι και ένα σωρό άλλα, που ΜΟΝΟ οι Έλληνες έχουν και πολεμείστε και εσείς μετην δυνατή φωνή σας, να μην δοθούν στον ζάεφ και τους σκοπιανούς που θέλουν νάναι γιαλαντζί μακεδόνες, που δεν τους αρέσει, πονηρά βέβαια να προβάλλονται με αυτό που είναι, δηλαδή ως Σλαύοι. Διαβάστε παρακαλώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 

ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 Καλημέρα σε όλους , όλες. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ φίλοι, φίλες βλέποντας τις εξελίξεις στο σκοπιανό, να μένω ασυγκίνητος, αδιάφορος για το διαρκές έγκλημα που όπου νάναι και με υπογραφή της Ελλάδος θα το έχουμε και θα απασχολεί και τις επόμενες γενιές. Και το κακό έχει γίνει γιατί εμείς που στην υπόθεση έχουμε το πάνω χέρι, απεμπολίσαμε τα δικαιώματά μας, την Ιστορία μας, τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας και αφήνουμε όλα τα κεκτημένα στους σκοπιανούς. Και το εντελώς ελεεινό είναι που σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και στο παρελθόν και τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά δεν περίμενα πως αυτός θα είχε οποιοδήποτε ενδοιασμό να μην τα δώσει όλα, που με την συμπεριφορά τους, την ΜΗ ΣΘΕΝΑΡΗ αντίδρασή τους, στα σχέδια της παγκόσμιας μαφίας που μισεί την Ελλάδα και την θέλει αδύναμη, δημιούργησαν τις καλύτερες συνθήκες για τους σκοπιανούς, να γίνουν γιαλαντζί μακεδόνες. Όμως γιατί η χώρα αυτή θέλει αυτό το όνομα; ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩ κατοικούν 300.000 Έλληνες και αυτοί απαιτούν αυτό το όνομα, θα έβλεπα μια σοβαρή από μέρους τους "απαίτηση" Όμως οι σκοπιανοί, τους έχουν σβήσει από τον χάρτη τους Έλληνες που ζουν εκεί από τα βάθη των αιώνων, που φυσικά είναι Μακεδόνες. Δεν αναφέρονται καν σε αυτούς, όπως και οι δικοί μας εδώ που κάνουν πως δεν ξέρουν πως το 1/6 του πληθυσμού των σκοπίων είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι σκοπιανοί, αν και γνωρίζουν πως όλη η ανθρωπότητα ξέρει πως δεν είναι Μακεδόνες, επιμένουν να έχουν επίσημα το ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ αυτό όνομα, σκεπτόμενοι , καλά ονειρεύονται, πως κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί να βγουν στο Αιγαίο. Τώρα όμως που , όπου νάναι έρχονται εκλογές, με τι μούτρα ο Τσίπρας θα πάει στην Μακεδονία να ζητήσει την ψήφο ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος, αλλά φυσικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Θα καταποντιστεί, θα φθάσει στα ποσοστά που είχε, πριν καταφέρει να κοροϊδέψει τον Ελληνικό Λαό και ανεβεί στην εξουσία. Δυστυχώς και η Ν.Δ δεν θα έχει καλύτερη τύχη, γιατί δεν διαφέρουν οι απόψεις της και πολύ από τις σημερινές του Σύριζα. Το κλίμα κύριοι δεν είναι καλό, ο ΛΑΟΣ όμως ξέρει. Δεν ξέρω αν θα γίνει τελικά η συμφωνία, αλλά όλα τα δίνετε στον πονηρότατο ζάεφ. Καλά Αλέξη, δέχεσαι να σε κοροϊδεύει αυτός ο άθλιος και γελάς ευχαριστημένος σαν τον αγκαλιάζεις; Κάποια στιγμή θα καταλάβεις την ζημιά που κάνεις στο ΕΘΝΟΣ. Και όλοι έσείς που θα δώσετε την ψήφο σας για την συμφωνία, ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ στον μαύρο κατάλογο της Ελληνικής Ιστορίας. Θα το τολμήσετε; Σας προτείνω να μην ψηφίσετε μια τέτοια εγκληματική πράξη, που οι συνέπειές της είναι απρόβλεπτες. Είναι για σας θέμα συνείδησης, ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και όλα, μα όλα όσα κάνετε , όχι μόνο για το σκοπιανό, αλλά και για την ζωή των Ελλήνων πρέπει να περνούν από την υπέρτατη λέξη ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και εσεις όλοι, μα όλοι στην Βουλή κυρίες και κύριοι, ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ. Φτάνει ένα απλό παράδειγμα. 7.500 ευρώ εσείς ως εκλεκτοί Έλληνες, καθόλου χιλιάδες Έλληνες και από 200 μέχρι 2000; οι υπόλοιποι Έλληνες. Θα το γράφω πάντα , όποιο και να είναι το θέμα μου. ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ και να το κρατάτε στην μνήμη σας. Τουλάχιστον να μην μας περνάτε για βλάκες. ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ λοιπόν. ΜΑ ΟΛΑ. Μόνο έτσι θα υπάρχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ. Και κάτι τελευταίο. Αντιγράψετε και εφαρμόσετε όλα τα καλά των παράδειγμα των Σκανδιναβών, όπου ο άνθρωπος ξέρει πως θα γεννηθεί και θα περάσει καλά στην ζωή του ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ πεινασμένος και χωρίς κάλλιστη ιατρική περίθαλψη. Είναι τόσο δύσκολο; Αυτά τα τελευταία είναι τα σημαντικά και όχι τα της εξυπηρέτησης του ζάεφ.

 


- Στείλε Σχόλιο


13 Μαρτίου 2018, 11:40
Αφορμή. Μια κοινοποίηση από το musicheaven


Φίλοι, φίλες, καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν κάποιοι άνθρωποι με όρεξη και μέγα πάθος, στο να δημιουργούν ένα site με χιλιάδες blogs, όπως είναι και το musicheaven.gr, ανεξάρτητα που κάποιες φορές έχουμε κάποιεςδιαφορετικές γνώμες ως προς τον τρόπο λειτουργίας του, που φυσικά και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Όμως μπορούμε να βοηθήσουμε να έ χει περισσότερες επισκέψεις, με πολλούς τρόπους. και να λέμε τις ιδέες μας για την παραπέρα ανάπτυξή του. Όχι να επαναπαυόμαστε στην σιγουριά μας, ότι έχουμε μια γωνιά. Αυτά τα γράφω, γιατί σήμερα θέλησα να κοινοποιήσω μια ποιητική μου συλλογή στο facebook, από το blog μου εδώ,και μου ήρθε αυθόρμητα να γράψω τα παρακάτω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ   ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

1 ώρα · Shared via AddThis · 

Καλημέρα φίλοι, φίλες. Θα το λέω πάντα. ΄Πρέπει να χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στο facebook, στο Youtube, και στα άλλα μέσα, δικτύωσης τα λένε, που δεν κάνουν καμιά διαλογή, στην προβολή των ιδεών μας, των λογοτεχνημάτων μας, ποίησης , διηγημάτων και λοιπά, των άρθρων μας, στη δημοσίευση της γνώμης μας και την κριτική, για τα λεγόμενα δημόσια πρόσωπα, που ετσιθελικά ορίζουν την ζωή μας και την ποιότητά της. Εγώ δε που εδώ και 10 χρόνια έχω το blog μου, 
blogs.musicheaven.gr/adreo
όπου κάθε τόσο δημοσιεύω τις πάσης φύσεως σκέψεις μου και όχι μόνο, ΟΦΕΙΛΩ στο site που με φιλοξενεί, www.musicheaven.gr απεριόριστη ευγνωμοσύνη, γιατί μου επιτρέπει κόσμια βέβαια, να υπάρχω και να διαβάζομαι από 3-4-5000 αναγνώστες κάθε μήνα, και να έχω πρόσβαση στα πέρατα του κόσμου, με την δύναμη του ιντερνέτ.Στο site αυτό, μπορείτε όλοι, όλες σας, να κάνετε το blog σας, ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ, και να έχετε την γωνιά σας.
Με τον παρακάτω σύνδεσμο σας συνδέω να διαβάσετε τα ποιήματά μου, τά άρθρα μου και λοιπά μιας δεκαετίας, πολλά από αυτά προφητικά για όσα μας έφεραν και μας βρήκαν, Καλή ανάγνωση βέβαια και στα χιλιάδες άλλα blogs του site, όπου υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι λογοτέχνες, καλλιτέχνες και λοιποί που γράφουν.
Καιρό ήθελα να γράψω λίγα λόγια για το site που με φιλοξενεί και δημόσια να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες του για το σπουδαίο έργο που επιτελούν . Σας συστήνω να το αγκαλιάσετε και να διαβάζετε τις ιδέες, ανησυχίες πολλών καλλιτεχνών, και όχι μόνο, που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμά τους. 
Καλή ανάγνωση.
Και , αν σας αρέσει κάτι, ε! κάποια κοινοποίηση δεν βλάπτει. Και η γνώμη σας ... ΕΠΙΣΗΣ , μετράει. Δεν πληρώνετε τίποτα φίλοι, φίλες.

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ. Ποιήματαφίλες, φίλοι, Μετά από πολύ καιρό και ξέροντας πια πως με τις καταστάσεις που επικρατούν, ήταν που ήταν, τώρα έγιναν πιο δύσκολες με τους εκκδοτικούς οίκους, και επει...MUSICHEAVEN.GR

Αυτά και ελπίζω να μην ληφθούν από διάφορους διαφορετικά. Ο adreo ξέρει να λέει ευχαριστώ, καθαρά και ξάστερα. 10 χρόνια εδώ, πάντα γράφω την αλήθεια.


- Στείλε Σχόλιο


26 Φεβρουαρίου 2018, 14:19
Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ.


Φίλοι, φίλες καλημέρα.

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε κλοιό πολιορκίας, από γείτονες που ονειρεύονται να μας πάρουν τμήματα της Χώρας μας, να μεγαλώσουν την χώρα τους.  Οι σκοπιανοί να βγουν στην Θεσσαλονίκη, οι αλβανοί να κατέβουν στην Άρτα και τα μεμέτια να πάρουν τα νησιά με σκλάβους τους νησιώτες μας.

Το κακό είναι πως αυτές τις χώρες, αλβανία και σκόπια, τις έχουμε ευεργετήσει. Αλλά και την τουρκία επίσης.

Έλληνες επιχειρηματίες που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την τσέπη τους, έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις, και στην ουσία μέσω των επιχειρήσεων που έχουν σε αυτές, ζουν πολλές χιλιαδες πολίτες, που πολλοί από αυτούς δεν τους χρωστούν και ευγνωμοσύνη.

Αλλά στα παλιά τους παπούτσια οι δικοί μας, αρκεί να γεμίζουν τις τσέπες τους και να καταδικάζουν σε ανεργία τους  συμπατριώτες τους, δηλαδή κυρίως τα Ελληνόπουλα.

Τώρα πόσο ασφαλείς ή για πόσο χρόνο θα αισθάνονται ασφαλείς σε τέτοιες χώρες , δεν το γνωρίζω.

Και οι κυβερνήσεις μας γενικώς για να μην τα ρίχνουμε όλα στον αδαή Τσίπρα, τι κάνουν;

Καταφέρνουν οι σκοπιανοί να τους παραμυθιάζουν και να κάνουν φιλίες με τον ερντογάν, και που δεν διαφέρει και πολύ από τον τρελλό Βορειοκορεάτη ηγέτη, και ονειρεύεται οθωμανική αυτοκρατορία, πότε; τον 21ο αιώνα.

Ο μεμετης ερντογάν θα έκανε ντου, αλλά δεν είναι σίγουρος πως θα αντιδράσουν οι ξευτίλες ευρωπαίοι φίλοι μας, που θα μπορούσαν να του μαζέψουν τα ζωνάρια μέσα σε μια ώρα.

Εδώ χρειάζεται Αλέκο να δείξεις αν έχεις την σφραγίδα του ηγέτη.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τους ευρωπαίους να ενεργοποιήσουν ότι έχουν υπογράψει οι 27, που θεωρούν ότι τα σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης φτάνουν μετά ταα νατολικά μας νησιά στο Αιγαίο, όπως λένε οι συνθήκες.

Τι αφήνουν έναν ελεεινό δικτάκτορα να το παίζει χωροπφύλακας, να παραβιάζει μόνιμα τα σύνορά μας  και να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα; ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ο μεμέτης πως δεν έχει στρατό; γιατί το 70% των κατοίκων της τουρκίας δεν είναι τούρκοι. Δεν φοβάται πως θα αντιδράσουν όλοι αυτοί; Ακόμα και τα εκατομμύρια των αντιπάλων του;

Τώρα βέβαια με την φτώχια που έχουμε, να αγοράσουμε όπλα δεν περιμένω.

Και αν μας κηρύξει πόλεμο, που δεν βλέπω βέβαια να το κάνει, ΟΙ 500000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ;

Τώρα για τον άλλο ελεεινό τον αλβανό, που πιστεύει πως έχει εντός Ελλάδος τον Δούρειο ίππο, τους αλβανούς και τα παιδιά τους, μην περιμένει τέτοια βοήθεια.

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ χαθεί για την αλβανία.

Και η κυβέρνησή μας καλά θα είναι να ανακινήσει το θέμα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της Β. Ηπείρου, αντί να κάθεται και να μην μιλά.

Ο μεμέτης ερντογάν πάει να κάνει ένα πέταλο με οθωμανούς καινα μας έχει σε κλοιό. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά φίλες, φίλοι, άλλως θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Δεν φοφάμαι να ξέρετε επί του παρόντος, αλλά λέω τις σκέψεις μου και με την μικρή μου δύναμη να κάνω όλους μας, όλες, να οργανωθούμε. Να γίνουμε μια γροθιά και έτοιμοι  να τους περιμένουμε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δε, με όλους τους άλλους πολιτικούς, να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων και να καταφύγει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα στους φίλους μας, να τους θέσει ενώπιον των ευθυνών τους.

ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα , το αέριο, τα πετρέλαια Ελλάδος- Κύπρου και λοιπά που τα έχουν ανάγκη.

Επομένως δεν θα αφήσουν τον σκύλο που γαυγίζει να μας δαγκώσει.

Αυτά.

γεια σας.


- Στείλε Σχόλιο


02 Ιανουαρίου 2018, 16:16
ΑΧ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ!


Να μπορούσα φίλες, φίλοι να αλλάξω τον γεμάτο, μίση και κακίες κόσμο μας. Να εξαφανίσω τους αχόρταγους εκδικητικούς (ας πούμε ) ηγέτες της Υφηλίου, που το μόνο που σκέπτονται είναι πως να υποδουλώσουν Λαούς, πως θα τους πάρουν τα εδάφη τους, τις περιουσίες τους, πως θα τους κάνουν σκλάβους.

Κοντά 400 χρόνια οι γείτονές μας με την ανοχή των τότε μεγάλων δυνάμεων, μας είχαν σκλάβους  και στο πίσω μέρος του μυαλού τους από τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσής μας, έχουν πάλι, πως θα μας αποδεκατίσουν. Μας απειλούν, παραβιάζουν τα σύνορά μας, μας λένε στην ουσία πως δεν είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα. Ονειρεύονται να μας κάνουν μια δική τους  επαρχία  οι αλλόθρησκοι, βάρβαροι μογγόλοι. 

Και η Ελλάδα ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΧΩΡΑ τους ανέχεται. Δεν τους φοβάται. Ξέρει αυτή στα δύσκολα τι θα κάνει. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Μαζί μας και οι λεγόμενοι φίλοι μας , στα λόγια βέβαια, που λένε πως τα σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης ως προς την Ελλάδα τελειώνουν πέρα από τα  διάσπαρτα Ανατολικά νησιά μας και τα χωρικά μας σύνορα.

Όμως μας αφήνουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα, με τεράστια οικονομική αιμοραγία, με συνεχή επαγρύπνηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και δεν καλούν τον ερντογάν να του τρίξουν τα δόντια και να του πουν.

Ε' είμαστε και εμείς εδώ. Αν χρειαστεί θα σου κόψουμε τα πόδια.

Παρά τον αφήνουν να οργώνει το Αιγαίο και τώρα να απειλεί και την Κύπρο και να διεκδικεί χώρο για γεωτρήσεις μέχρι και την Κρήτη.  

Δυστυχώς φίλοι, φίλες, με τέτοιους γείτονες και με την κρίση να μην μας επιτρέπει να αγοράσουμε νέα όπλα, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Ακόμα και ο Πούτιν που υποτίθεται πως είναι μαζί μας, πούλησε στους απογόνους του ατίλλα τους S400, και νέας γενιάς αεροπλάνα και πολλά άλλα θα βοηθήσει  τον δικτάκτορα της τουρκίας να αποκτήσει.

Δηλαδή και ο Πούτιν δυστυχώς δεν μας γουστάρει. Φταίμε και εμείς γι' αυτό. Δεν τηρήσαμε τις συμφωνίες μας μαζί του. Και αυτός.. Ε! Του αρέσει το χρήμα και δεν βαριέσαι λέει ...

Ας κάνει την μεγάλη δύναμη η τουρκία στο Αιγαιο και όπου αλλού θελήσει.

Ακόμα και που είναι αντίπαλοι στην Συρία.

Και οι δυο καλά θα κάνουν να διαβάσουν την Ιστορία μας. Έχει πολλά μαθήματα δώσει η Ελλάδα στους εχθρούς μας, ακόμα και στους κοινούς με την Ρωσία.

Επί του παρόντος θα έλεγα στο γελαστό παιδί, τον Τσίπρα εννοώ, που δεν μου φαίνεται να έχει γνώσει της πραγματικότητας, να βρεί τρόπους να θωρακίσει την χώρα. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ, όπως οφείλει η Ε.Ε, να βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο, ώστε ο ερντογάν να σταματήσει να απειλεί.

Χειραψίες, χτυπήματα στην πλάτη, χαμόγελα και λόγια του αέρα κ. Τσίπρα, από τους εταίρους; μας δεν βγάζουν πουθενά.

Απειλεί ο ργντογάν, ας τον απειλήσει και αυτόν η Ε. ΕΝΩΣΗ. Τότε θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια ο θρασύδειλος μογγόλος. 

Αυτά χρονιάρες μέρες, με τις ΕΥΧΕΣ μου για καλύτερες μέρες για την Χώραμας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, φίλοι, φίλες.

Γιάννης Ανδρεόπουλος

Υ.Υ. Καλά θα είναι να είμαστε αγαπημένοι. Μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.


- Στείλε Σχόλιο


28 Νοεμβρίου 2017, 13:27
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΟ.


Φίλοι. φίλες, δημοσιεύω σήμερα ένα διήγημά μου που το αγαπώ πολύ, γιατί βασίζεται σε αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων.

Διαβάστε το και τα σχόλιά σας τα περιμένω.


ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΟ

Ήταν ένα πρωινό του Δεκέμβρη, πολύ κρύο. Ήμουνα μικρό παιδάκι, στην τετάρτη τάξη του Δημοτικού. Όπως πάντα ξυπνούσα στις επτά το πρωί. 
 Είχα ετοιμάσει τη σάκα μου αποβραδίς, πήγα και πήρα σαν κοροΐδο που ήμουν αφού ο αδερφός μου δεν πήγαινε, το γάλα, το τυρί, το βούτυρο, αλλά και το κορνμπίφ από την Ούντρα και αφού τύλωσα την κοιλιά μου με αυτά, καθόμουν μέχρι να έρθει η ώρα να φύγω για το σχολείο, στο τζάμι του παραθύρου του δωματίου μου και ρέμβαζα στο χιονισμένο τοπίο. 
Έτσι από ψηλά όπως ήταν το σπίτι μου, είχα μια θέα απερίγραπτη, πανο-ραμική. Το χωριό έμοιαζε με μια πανέμορφη καρτ ποστάλ, σαν αυτές που βγάζουν οι διάσημοι φωτογράφοι στα χιονισμένα τοπία . Μου φαίνονταν, έτσι μικρό παιδάκι όπως ήμουν, πως όλα ήταν ντυμένα στα γιορτινά τους. Τα σπίτια, τα δέντρα, οι γύρω λόφοι, και την ηρεμία του τοπίου την διέκοπταν τα πουλάκια, που άλλα κάθονταν στα κλαράκια των δέντρων και κελαηδούσαν, άλλα έκοβαν κύκλους, αναζητώντας την τροφή τους, που από ότι φαινόταν ήταν πολύ δύσκολο να την βρουν τέτοια μέρα. Μια μουσική πανδαισία και μια κινητικότητα των ιπτάμενων φίλων μας, που μόνο η φύση προσφέρει. 
Είχα μια αγωνία που δεν είδα να μου χτυπά το τζάμι μου ο καθημερινός, χειμωνιάτικος φίλος μου. Ένας πανέμορφος Καλογιάννος. Με τα κόκκινα, σταχτιά, πρασινωπά και με πάρα πολλές ακόμη αποχρώσεις πούπουλά του , απαλά σαν βελούδο, την ροζ μυτούλα του, τα πανέμορφα χρωματιστά φτερά του και τα ροδαλά του αδύνατα σαν μίσχος ποδαράκια του. Κυριολεκτικά τον λάτρευα. 
Στις οχτώ, άντε οχτώ και πέντε, έπρεπε να φύγω για το σχολείο και ήταν οχτώ παρά τέταρτο… και ακόμα, ο άτιμος… να φανεί. Άργησε ο αθεόφοβος στο σημερινό του ραντεβού. Καθόμουνα σε αναμμένα κάρβουνα και έβαζα χίλια δυο με το μυαλό μου, με πιο έντονη την υποψία μήπως και τον γράπωσε καμιά γάτα και τον έφαγε. 
Μου είχε γίνει συνήθεια, δύο χρόνια τώρα και νόμιζα πως ήταν πάντα ο ίδιος Καλογιάννος που με επισκεπτόταν… και μάλλον ο ίδιος ήταν. Πως αλλιώς να το σκεφθώ; Μόλις χειμώνιαζε ερχότανε και με εύρισκε. Να τον περιμένω κάθε πρωί, πίσω από το τζάμι του παραθύρου του δωματίου μου. 
Κάνοντας αυτές τις σκέψεις, ξαφνικά, περίπου στις οχτώ παρά δέκα, τσακ, κατέφθασε, σεινάμενος και κουνάμενος... και τιτιβίζοντας.. και αμέσως μου χτύπησε με την μυτίτσα του το τζάμι. Σαν να μου έλεγε. 
-Ε, εδώ είμαι. Δεν σε ξέχασα. Φαινόταν πολύ χαρούμενος και ήταν σε μεγάλα κέφια. 
Αμέσως εγώ του άνοιξα… κι αυτός… δήθεν φοβισμένος, πέταξε λίγα μέτρα πιο πέρα, στην μισοανθισμένη αμυγδαλιά, για να με κάνει -ποιος ξέρει- να αγωνιώ; 
Μετά, κάνοντας μερικά κόλπα ιπτάμενος και σπαθίζοντας τον αγέρα για λίγο ακόμα, μπήκε μέσα στο δωμάτιο. 
Το συνήθιζε κάθε μέρα αυτό, δηλαδή έκανε πως ήθελε να μπει, πετούσε εδώ κι εκεί και μετά εφορμούσε μέσα στο δωμάτιο, όπου και καθότανε πάνω στο γραφείο μου, λες και ήταν δικό του. 
Έτσι έκανε και σήμερα. Ένα τόσο δα μικρό πουλάκι να κάνει τόσες ενέργει-ες; Ούτε άνθρωπος να ήταν. 
Τι γραφείο δηλαδή, ένα στρογγυλό τραπέζι σιδερένιο ήταν, από εκείνα που είχαν τα καφενεία παλιά. Κάπου το βρήκε ο πατέρας μου και μου το έφερε και εκεί πάνω διάβαζα, έγραφα, ζωγράφιζα και έκανα διάφορες παιδικές σαχλαμαρί-τσες. 
Μου άρεσε να ζωγραφίζω βουναλάκια, πουλάκια να πετούν, κλαδιά ανθισμένων δένδρων, σπιτάκια και παιδιά να παίζουν. Και ένα σωρό άλλα. Ώρες ολό-κληρες ζωγράφιζα, μέχρι να έρθει η μάνα μου να με ταρακουνήσει και να πιάσω τα βιβλία μου και να αρχίσω να διαβάζω. Αν και δεν διάβαζα και πολύ. Η δασκάλα μου έλεγε στους γονείς πως είμαι «σπίρτο». Και η αλήθεια είναι πως πολλά τα μάθαινα από την παράδοση.. στο σχολείο. 
Πήγα λοιπόν σιγά, σιγά προς το τραπεζάκι και ο Καλογιάννος κάνοντάς μου κόγκσες και τιτιβίσματα, τελικά δέχτηκε να τον βάλω στην παλάμη μου, όπως κάθε μέρα το συνήθιζα και το συνήθιζε και αυτός. Του είχα γίνει ο απαραίτητος φίλος. Στην τσέπη μου είχα λίγα ψίχουλα και με το αριστερό μου χέρι τα έβγαλα, όσα έπιασα με τα δάχτυλά μου, και τα έβαλα πάνω στο τραπέζι. 
Αυτός αστραπή, πήδηξε από το χέρι μου και άρχισε να τσιμπά με λαιμαργία, ευχαριστημένος τα ψίχουλα, ρίχνοντάς μου ματιές, σαν να μου έλεγε σε ευχαριστώ Γιάννο μου. Έτσι το καταλάβαινα εγώ τότε. 
Μόλις τέλειωσε και πριν προλάβει να την κοπανήσει, τον άδραξα με το χέρι μου και κρατώντας τον απαλά στη χούφτα μου, τον πήγα γοργά, γοργά στην μάνα μου. 
-Μαμά, ο φίλος μου ο Καλογιάννος, της είπα πετώντας από χαρά, που τον κρατούσα στα χέρια μου. Ο φίλος μου ο Καλογιάννος, επανέλαβα. Αν δεν με δει κάθε μέρα μαμά δεν γίνεται, θα σκάσει. 
-Αν και σήμερα άργησε λίγο ο άτιμος. Που λες να ήτανε μαμά; 
-Μπορεί ο χιονιάς να τον έκλεισε στην φωλιά του, είπε η μάνα μου. Μπορεί να ταΐζε τα παιδάκια του. Γιατί και τα πουλάκια έχουν παιδάκια Γιάννο μου.. και ξέρεις ε! και οι δυο γονείς τα ταΐζουν. Τα πουλάκια Γιάννο μου είναι πολύ καλοί γονείς. 
-Τι μαμά; έχει παιδάκια; Μα κι αυτός σαν παιδάκι είναι, είναι πολύ μικρός. 
-Ε, μικρό πουλάκι είναι, είπε η μάνα μου. Αλλά είδες πόσο καλλικέλαδος είναι; Ούτε μεγάλος καλλιτέχνης να ήτανε. Είδες πως τα κάνει όλα ωραία ο Θεός Γιάννο μου; 
-Ναι μαμά. Εγώ μαμά τον αγαπώ πολύ. Άμα μου λείψει πολύ θα στενοχω-ρηθώ. Μόνο που το σκέφτομαι μου έρχεται να κλάψω. 
-Γιάννο μου… μικρό πουλάκι είναι.. από χίλιους κινδύνους μπορεί να χαθεί. Κινδυνεύει από τις γάτες, από τις σφενδόνες των κακών παιδιών, από άλλα αρπακτικά πουλιά, από τον χιονιά και διάφορα άλλα. Στα λέω αυτά για να σε προετοιμάσω Γιάννο μου, γιατί μπορεί να χαθεί απότομα και φοβάμαι μη και στενοχωρηθείς πολύ. Έτσι είναι η ζωή, όλων των ζωντανών Γιάννο μου. Έρχονται και «φεύγουν», είπε η μαμά μου. 
-Να τον κρατήσω μέσα στο σπίτι μας μαμά; Να’ ναι πιο εξασφαλισμένος από τους εχθρούς του; 
-Όχι γιε μου. Ο Καλογιάννος δεν σκλαβώνεται. Θα πεθάνει γρήγορα. Άστον να πάει στο καλό του. Το κάθε ζωντανό έχει την τύχη του. Μπορεί να είναι τυχερός και να τον έχεις εδώ και του χρόνου, είπε τελειώνοντας η μαμά μου. 
-Μαμά, έχω μια απορία όμως. Γιατί με αγαπά τόσο πολύ και στέκεται να τον πιάσω; 
-Επειδή ξέρει πως τον αγαπάς πολύ Γιάννο μου, είπε εκείνη. Όμως οι άνθρωποι λένε πως οι καλές οι ψυχές των πεθαμένων ανθρώπων μεταμορφώνονται σε πουλάκια. 
-Μπορεί να ναι η ψυχούλα του παππού σου αυτός ο Καλογιάννος. Που σε αγαπούσε τόσο πολύ. Τον θυμάσαι Γιάννο μου τον παππού σου; 
-Ναι λίγο μαμά.. τον θυμάμαι που μου έφερνε καραμέλες. Ένας ψηλός γέρος με μουστάκια και άσπρα μαλλιά δεν ήταν; 
-Ναι… και πολύ καλός άνθρωπος, είπε η μαμά μου. Πολύς κόσμος έφαγε ψωμί από τα χέρια του. Θεός σχωρέσ’ τον, που τον θυμήθηκα τώρα. 
-Θυμάμαι και κάτι άλλο μαμά. Που μου ‘λεγε παραμύθια. Αλλά δεν θυμάμαι να σου τα πω. 
-Ήσουν μικρούλης Γιάννο μου, πως να θυμάσαι; Έλα, άφησε τον Καλογιάννο τώρα να φύγει και πήγαινε στο σχολείο σου… Και πρόσεχε μην γλιστρήσεις στο χιόνι… και έχουμε νταβαντούρια. 
-Θα προσέχω μαμά. Θα προσέχω, της είπα διστακτικά, σαν να μην ήθελα να φύγω για το σχολείο. 


Άνοιξα την πόρτα και τον άφησα ελεύθερο.. Να πετάξει. Αυτός έκανε μερικούς κύκλους και ξαναγύρισε στο χέρι μου. Του καλάρεσε που τον περιποιόμουνα και ίσως καταλάβαινε και πως τον αγαπούσα. Μετά.. ξαναπέταξε κι αυτή τη φορά απομακρύνθηκε, μέσα στα χιονισμένα δέντρα. Κάθισε πάνω σε ένα κλαδάκι και άρχισε το τραγούδι του. 
Ειλικρινά δεν ήθελα να πάω σχολείο και να κάθομαι να τον ακούω… τόσο όμορφα κελαηδούσε. Πίστευα πως για μένα έδινε τα ρέστα του, για μένα έδινε αυτό το ρεσιτάλ. Είχε μάλιστα στραμμένο το μάτι του προς το μέρος μου και με κοίταζε επίμονα. Τι άλλο ήθελε να μου πει; ότι τραγουδούσε για μένα. Εγώ ό-μως δεν είχα καιρό για χάσιμο και έφυγα αστραπή για το σχολείο, αφήνοντας τον καλό μου φίλο να τραγουδά ευτυχισμένος. 
Στο σχολείο η κυρία μας, μας έβαλε μια έκθεση. Ο τίτλος της ήταν.. «Για τον καλύτερό μου φίλο». 
Εγώ έγραψα για τον Καλογιάννο. Τον ζωγράφισα κιόλας, να κελαηδάει πάνω σε ένα ανθισμένο κλαδάκι αμυγδαλιάς. Όπως τον είδα να κάθεται και να κελαηδεί, πριν λίγη ώρα… 
Ζωγράφιζα πάρα πολύ όμορφα. Ο πατέρας μου έλεγε πως άμα μεγάλωνα θα πήγαινα στη Σχολή Καλών Τεχνών, να γίνω ζωγράφος.. και όποιος με ρωτούσε τι θα γίνω άμα μεγαλώσω, αυτό έλεγα και εγώ. Ζωγράφος θα γίνω… έλεγα με στόμφο. 
Η δασκάλα μου μόλις τελειώσαμε όλα τα παιδιά την έκθεση, πήρε το τετράδιο μου και άρχισε να διαβάζει αργά, αργά και με απαλή φωνή την έκθεσή μου. 
Όπως πάντα άρχιζε από εμένα. Μάλλον της άρεσαν οι εκθέσεις μου. 
Εγώ έγραψα ότι καλύτερο αισθανόμουν για τον Καλογιάννο μου. Καλογιάννο μου, γιατί τον θεωρούσα δικό μου φίλο. Έβαλα όλες τις εικόνες που έζησα μαζί του στο χαρτί με τα πιο όμορφα λόγια που μπορούσα. Όταν τελείωσε η κυρία μου, γύρισε και μου είπε. 
-Πάντα φαντασιόπληκτος είσαι Γιάννη, αλλά είναι πανέμορφη η έκθεσή σου. 
-Όχι κυρία, αλήθεια γράφω. Κάθε πρωί έχω στο σπίτι μου έναν Καλογιάννο. Είναι φίλος μου. Δυο χρόνια τώρα, κάθε χειμώνα έρχεται και με βρίσκει. Τον πιάνω στα χέρια μου κυρία. Αλήθεια λέω, επανέλαβα σαν να αισθανόμουνα προσβεβλημένος που δεν με πίστευε. 
-Άσε τα ψέματα Γιάννη, είπε χαμογελώντας με νόημα η κυρία μου. 
-Ρώτα και τη μαμά μου κυρία, της είπα με παράπονο. Κάθε πρωί έχουμε έναν τέτοιο επισκέπτη στο σπίτι μας. 
-Φοβάμαι όμως μην τον χάσω, γύρισα και της είπα σοβαρά. Άμα πεθάνει; Τι θα κάνω; 
-Θα βρεις άλλο Καλογιάννο Γιάννη. Έχεις μεγάλη φαντασία Γιάννη.
Αυτή ήταν κολλημένη με την φαντασία μου, ενώ εγώ της έλεγα την αλήθεια. Πώς να με πιστέψει όμως; Ήταν συνηθισμένο πράγμα κάποιος να πιάνει έναν Καλογιάννο στα χέρια του; Να τον ταΐζει να παίζει και να μιλά μαζί του; 
Δεν μπορούσε να πιστέψει η δασκάλα μου αυτό που συνέβαινε. Της είπα να βρει την μάνα μου και αυτή να της πει την αλήθεια. 
Πράγματι, σε μια γιορτή η δασκάλα μου και η μαμά μου συναντήθηκαν. 
-Κυρία Ιουλία, της είπε.. λέει την αλήθεια ο Γιάννος μου για το πουλάκι.. για τον Καλογιάννο. Κάθε πρωί έρχεται στο σπίτι μας. Τον πιάνει με τα χέρια του, ο Γιάννος μου, και τον διώχνει.. και αυτός.. δεν θέλει να φύγει. 
-Σοβαρά κυρία Κωνσταντία; της είπε εκείνη. Και δεν το πιστεύω.. το κουτσουνάκι μου. 
-Είναι σίγουρο αυτό που σου λέω. Να έλα στις επτάμιση αύριο το πρωί στο σπίτι μας… και θα δεις με τα ίδια σου τα μάτια τι ακριβώς συμβαίνει. Έλα να πιούμε έναν καφέ και ο Γιάννος θα τον φέρει.. Είμαι εντελώς σίγουρη γι’ αυτό. Θα έρθεις; 
-Θα έρθω. Είμαι περίεργη να δω, τι ακριβώς συμβαίνει, είπε η δασκάλα μου. 
Πράγματι την άλλη μέρα μόλις γύρισα από την Ούντρα κρατώντας το γάλα και όλα τα λοιπά φαγώσιμα, βρήκα την κυρία μου στην κουζίνα να πίνει καφέ με τη μαμά μου. 
Εγώ είπα «καλημέρα» και πήγα καταλαβαίνοντας γιατί ήρθε η δασκάλα μου αλλά και από καθημερινή συνήθεια να ταΐζω τον Καλογιάννο μου λίγο πριν φύγω για το σχολείο και την έστησα στο τζάμι του δωματίου μου. 
Πίστευα πως ο φίλος μου, δεν θα με προδώσει και πως θα είναι παρών στο καθημερινό μας ραντεβού. Σε λίγο πράγματι, ο Καλογιάννος μου, χαρούμενος και πεταχτός, προσγειώθηκε στο πρεβάζι του παραθυριού. 
Λες και τόξερε πως δεν έπρεπε να αργήσει, για να αποδείξω την αλήθεια στην δασκάλα μου. Ούτε λεπτό δεν άργησε σήμερα. Να μην της περάσει από το μυαλό πως έγραφα ψέματα στην έκθεσή μου και πως είχα δίκιο που επέμεινα να της λέω πως τον πιάνω κάθε πρωί τον Καλογιάννο μου στα χέρια μου. Και του άνοιξα και που με το μπήκε μέσα έφαγε όπως πάντα και σχεδόν θριαμβευτικά πήδηξε στη χούφτα μου. Εγώ κρατώντας τον απαλά και σχεδόν τρέχοντας, τον πήγα και τον έδειξα στη δασκάλα μου. Εκείνη αιφνιδιασμένη από αυτό που έβλεπε, γύρισε προς την μάνα μου και της είπε. 
-Ακόμα και που το βλέπω, δεν το πιστεύω, κυρία Κωνσταντία μου, είπε κεραυνοβολημένη. Πω, πω, τι όμορφο που είναι. 
-Σου είπα κυρία, πως εγώ δε λέω ποτέ ψέματα. Της φώναξα θριαμβευτικά. Μόνο άμα πρόκειται να φάω ξύλο, σου λέω ψέματα, της είπα με παιδική αφέλει-α. 
-Τι να πω, τι να πω Γιάννο μου; Από εδώ και πέρα στα περισσότερα που θα μου λες, θα σε πιστεύω. Όχι όλα, γιατί όλο και κάποιο ψεματάκι θα μου λες, είπε γεμάτη χαρά. Μεγάλη η χάρη σου Θε μου, είπε τελειώνοντας και θεωρώντας θαύμα αυτό που γινότανε κάθε μέρα σε μένα. 
Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, πολλές φορές φέρνω στο μυαλό μου τον αγαπημένο φτερωτό μου φίλο των παιδικών μου χρόνων. Τον Καλογιάννο μου. Και ακόμα χαίρομαι για όσα έζησα μαζί του. Τι καλύτερη ανάμνηση από την παιδική μου ζωή; 

Γιάννης Ανδρεόπουλος 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


08 Νοεμβρίου 2017, 16:34
Ο παντογνωστης των ΠΙΑΝΩΝ, ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ


'Ο ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΩΝ, Σπυρογεράσιμος Θεοχαράτος όπως είναι το όνομά του κανονικά, είναι ένας σπουδαίος εξειδικευμένος, παθιασμένος με το Πιάνο, Τεχνικός-Χορδιστής.  Με πείρα στο αντικείμενό του τεράστια.

Από αυτόν καμιά ζημιά του πιάνου δεν είναι δυνατόν να μην αποκατασταθεί.

Έχω ένα συγκλονιστικό περιστατικό να σας διηγηθώ.

Ένα Γερμανικό διάσημης φίρμας Πιάνο πουλήθηκε σε άλλη Χώρα από την εδώ αντιπροσωπεία.  Ένα συνεχές πρόβλημα στον ήχο του τρομοκράτησε την εδώ αντιπροσωπεία που ζήτησε από το εργοστάσιο της Γερμανίας να στείλει τεχνικό για να αποκαταστήσει την ζημιά.  

Ο Γερμανός τεχνικός πήγε και απήλθε μη κατωρθώνοντας να το επισκευάσει.

Έστειλε σαν άλλη λύση η αντιπροσψπεία τον Σπύρο και αυτός μέσα σε ελάχιστο χρόνο βρήκε τι συμβαίνει- ήταν μια πολύ μικρή ζημια και την επεισκεύασε μέσα  σε λίγο χρόνο με απόλυτη  επιτυχία.  

Τον Σπύρο τον γνωρίζω από μικρό παιδί. Είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, τίμιος και καθαρός στην ζωή του με φανατικούς φίλους που τους αύξησε πολύ μέσα από τους πελάτες του αλλά και τις εδώ αντιπροσωπείες Πιάνων.

Κάθε χρόνο οι ποιο πολλοί από τους πελάτες του, του ζητούν να τους χορδίσει το πιάνο.

Μα αυτός τους το χορδίζει, τους κάνει και Σέρβις ώστε να είναι πολύ ευχαριστημένοι.

Φυσικά  όλοι σχεδόν τον συστήνουν και στον κύκλο τους.  

Ο Σπύρος ήταν ο Νούμερο 1 τεχνικός και στις δυο εταιρείς Πιάνων- Μουσικών οργάνων που είχα και για κάμποσα χρόνια ήταν και συνεταίρος μου. Από εκεί είχε κάποιες χιλιάδες πελάτες αναλάβει, νούμερο ασύλληπτο, που το αύξησε με την φήμη που απέκτησε και την καλή δουλειά που έκανε,  και που εξακολουθεί μέχρι σήμερα πάντα με την ίδια υπευθυνότητα να κάνει.

45 χρόνια δεν αλλάξαμε ποτέ κακές εκφράσεις. Ήμαστε αγαπημένοι και πάντα λέμε έναν καλό λόγο ο ένας για τον άλλον.

Αν σήμερα κάθησα και έγραψα δυο λόγια για τον Σπύρο,  είναι γιατί γυρνώντας την μνήμη μου πίσω στο παρελθόν, θυμάμαι πως ήμασταν ήσυχοι για τα πιάνα των πελεαών , αφού δεν ασχοληθήκαμε ποτέ για θέματα χορδίσματος ή προβλήματος με αυτά.

Αυτά τα έλυνε μόνος του ο Σπύρος. Ίσως είναι ο μοναδικός τεχνικός στην χώρα που δεν του φεύγουν πελάτες. Γιατί άμα είσαι ευχαριστημένος από τον Τεχνικό-χορδιστή του πιάνου σου, υπάρχει περίπτωση να τον αλλάξεις;

Παράλληλα σήμερα σας δίνω και ένα τηλέφωνο 6932330104  να επικοινωνήσετε μαζί του, όποτε θέλετε κάτι για το πιάνο σας.

Πρόσχαρος , σωστός τυπικός ο σπύρος θα σας λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα.Όσο για το χόρδισμα- Σέρβις των πιάνων σας, Ε΄αυτά είναι παιχνιδάκια για τον Σπύρο. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


- Στείλε Σχόλιο


03 Νοεμβρίου 2017, 15:06
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ, FUGA No 9


 

Επικολείστε την διεύθυνση στην μπάρα και μεταβείτε στο Youtube. Δεν γνωρίζω κάποιον άλλο τρόπο. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ να μου τον στείλει με μήνυμα.

https://youtu.be/8ExaDfEdhdc


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


03 Νοεμβρίου 2017, 08:16
ΜΕ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ ΑΧΤΙΔΑΦίλες, φίλοι, ένα ποίημά μου πρόσφατο αναρτώ σήμερα και το θέτω στην δική σας κρίση. Τα σχόλιά σας δεκτά μα και απαραίτητα για μένα.ΜΕ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΝ ΑΧΤΙΔΑ

 

Με του ήλιου την αχτίδα

στην κόψη του μαχαιριού,

 ξαναζήσαμε στιγμές αδυναμίας.

Με την άνοιξη να την κρατώ

στις άκρες των δακτύλων μου,

σου ζήτησα ένα τραγούδι να μου πεις. 

 

Μα εσύ, χωρίς να με αναστήσεις…

έσπρωξες τις λέξεις στον καιάδα του γκρεμού,

δίχως να αφήσεις  τον οίκτο να με αγκαλιάσει..


 


- Στείλε Σχόλιο


09 Οκτωβρίου 2017, 11:38
ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ


Καλημέρα φίλες μου και φίλοι μου,

καλημέρα και σε όλους όλες, που με αγαπούν και  με διαβάζουν,

γιατί χωρίς να φροντίζω ιδιαίτερα το blog μου, κάποιες χιλιάδες αναγνώστες, αναγνώστριες ενδιαφέρονται και διαβάζουν τα γραφόμενά μου.

Απλά το αναφέρω, δηλώνοντας ταυτόχρονα την έκπληξή μου

Αυτό για μένα είναι μια σιωπηλή αναγνώριση και με γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Γιατί ο καθένας μας μην περιμένει αναγνώριση από γνωστούς και... φίλους, ούτε από τον κύκλο της λογοτεχνίας και της Μουσικής, δηλαδή από " Αντιπάλους" ας μου επιτραπεί η έκφραση.

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει το blog μου εδώ  και μπορώ να δημοσιεύω ότι θέλω, πάντα με την ευθύνη που με διακρίνει.

Σήμερα διαβάζοντας τα ποιητικά μου - στιχουργικά μου δημιουργήματα, ανέσυρα τους στίχους που ακολουθούν.

Να σας πω δεν θυμάμαι αν τους έχω μελοποιήσει.

Πιθανόν να είναι και αυτοί ποστιασμένοι στο τεράστιο ανεκμετάλλευτο αρχείο μου.

Αλλά εγω....

DUM SPIRO SPERO, 

όσο θα υπάρχω θα αναπνέω,

ή καλύτερα για την προκειμένη περίπτωση,

εγώ θα γράφω... θα γράφω...

Έτσι σήμερα αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε τους στίχους που ακολουθούν.

 

ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ  

 

Άπλωσε η νύχτα τα φτερά της,

πάνω απ' την πόλη που κοιμάται,

κάποιος σκύλος μακριά βρυχάται

και η γειτονιά... στα όνειρά της.

 

Και πως θα περάσουνε οι ώρες,

που δεν λέει να κλείσω μάτι,

κι' όλα μου τα λάθη,

κατακύζουν το μυαλό;

Και πως θα περάσουνε οι ώρες,

ποιος ξέρει αύριο τι θάρθη,

δίχως την δική σου αγάπη,

δεν υπάρχω... κι' ούτε ζω.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


04 Σεπτεμβρίου 2017, 15:54
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ


Φίλες, φίλοι το άρθρο που ακολουθεί το έχω στην σελίδα  μου στο facebook, όχι για τίποτε άλλο αλλά για να μην κάνει πως κόπτεται ο κ. Μοσκοβισί για την Ελλάδα, κατόπιν καταστροφής. Του είχα και του έχω μια συμπάθεια και τα λεγόμενά του τα θεωρώ μεταμέλεια. Αλλά θα αλλάξει κάτι στην πορεία για την καταστροφή μας που χάραξε η κ. Μέρκελ και τα κολαούζα της;  Διαβάστε παρακαλώ. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ     

πατήστε στο επώνυμο για να μεταφερθείτε στο facebook, ή στην πρότασηκάτω από την φωτογρφία,  που αρχίζει με την λέξη "Σκάνδαλο...." για να διαβάσετε και τι είπε ο κ. Μοσκοβισί.

22 ώρες · Shared via AddThis · 

Μια απάντηση σε όσα με ειλικρίνεια΄είπε, ελπίζω, ο κ.Μοσκοβισί και αναφέρονται στο άρθρο που σας κοινοποιώ.

κ. Μοσκοβισί,
που πράγματι φαίνεται ότι αγαπάτε τους Έλληνες, 
αφού βλέπετε όλη αυτή την αδικία, γιατί δεν κινείτε την διαδικασία να διορθώσετε αυτό το έγκλημα; Θεωρώ ότι η Ε.Ε. έχει επιτελέσει γεννοκτονία για τους Έλληνες. Λέτε πως υπάρχει Έλληνας, που αγαπά την εγκληματική Ε.Ε και τους ηγέτες της. Καταστρέψατε αυτή την χώρα με πονηρές προθέσεις, για να την κατακτήσετε και να την έχετε για εκμετάλλλευση και κλέψιμο όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.
Θα πείτε γιατί δεν φεύγουμε;

Με το υπολογισμένο μπλέξιμο που μας κάνατε., δεν μπορούμε να φύγουμε. 
Μπορεί ένας κατεστραμμένος Λαός να ζήσει μόνος του, με εκατομμύρια λύκους γύρω του που θα θέλουν να τον κατασπαράξουν; 
Τα κροκοδείλια δάκρυα κ. Μοσκοβισί, δεν σας απαλάσσουν από τις ευθύνες σας, και εσάς. Δεν είναι όπως η μετάνοια που συγχωρείται κάθε αμάρτημα στην Χριστιανική θρησκεία, αν είναι πραγματική. ΕΔΩ ΠΑΙΞΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ, που του χρωστάτε τα πάντα.

Γραφτήκατε και εσείς και όλοι οι ψευτοευρωπαίοι "φίλοι μας" στις Μαύρες σελίδες της Ιστορίας.Για το μεγάλο έγκλημα που διαπράξατε όλοι σας σαν μια ομάδα της συμφοράς, εναντίον της Ελλάδος, της χώρας στη οποία χρωστάτε τα πάντα, επαναλανβάνω, και δεν έπρεπε να της επιφυλάξετε τέτοια μοίρα.

Πέστε στην φίλη σας Μέρκελ, 
πως ο Χίτλερ εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους με τα όπλα και διάφορες άλλες εγκληματικές πράξεις,
αλλά αυτή βρήκε ειρηνικά όπλα για να εξοντώσει τους Έλληνες. 
Φαίνεται από τότε που ήταν κομμουνίστρια, μισούσε τους Έλληνες και τώρα με τους ακολούθους της τελεί την γεννοκτονία εις βάρος των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν γεννιούνται πια Ελληνόπουλα, κ. Μοσκοβισί και σιγά , σιγά θα αφανιστούμε σαν Λαός,

πεθαίνουμε εμείς οι μεγάλοι και μεγαλύτεροι από εμάς, γιατί δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη, ΤΙΜΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΗΝ Ε.ΕΝΩΣΗ;

πολλοί Έλληνες τρώνε από συσίτια και αρκετοί από τα σκουπίδια, 
τα παιδιά λυποθυμούν στα σχολεία από την αφαγεία, πολλά είναι άρρωστα αφού δεν μπορούν οι γονείς να τα φροντίσουν, μερικά ζουν σε χαρτόκουτα ή όπου βρίσκουν μαζί με τους άνεργους γονείς τους, και κινδυνεύει η ζωή τους,

ένα πρόγραμμα δεν είδα βοηθείας για τους πεινασμένους

και χίλια άλλα κακά εξελίσσονται, όπως τα προβλέψανε οι φίλοι μας;

Οι μόνοι ευτυχισμένοι είναι οι της Βουλής και οι κυβερνώντες και βέβαια μια κάστα Ελλήνων πολύ πλουσίων έως πλουσίων.Θά έρθει η σειρά τους και γι' αυτούς. "Πλούσιοι και επτώχχευσαν και επείνασαν" λέει ένα τροπάριο της Ορθόδοξης Εκκλησίαςμας.

Για τους υπόλοιπους Έλληνες η ζωή έγινε βασανιστική, άθλια.

Στερούμαστε τα πάντα για να πληρώνουμε τους τόκους στους εταίρους, με ασυγκίνητους και άκαρδους κυβερνήτες, αφού φροντίσατε και φροντίζετε τα χρέη μας από το 2009 μέχρι σήμερα να τα διπλασιάσετε και ας σας έχουμε δώσει από το υστέρημά μας τεράστια ποσά πίσω, που δεν είμαι σε θέση να τα ξέρω. Τα υπολογίζω όμως πάνω από 150 δις Ευρώ, με το φτωχό μου μυαλό.

Και χρωστάμε, χρωστάμε ... ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ.

Βρείτε τα εσείςπόσα είναι που τα έχετε ανά πάσα στιγμή μπροστά σας και δείτε το μέγεθος των εγκλημάτων της Ε.Ε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ να σας διαβιβάσει τα γραφόμενά μου. Παρά την συμπάθεια που σας έχω, δεν μπορώ να μην βάλω και εσάς μέσα, σε όλο αυτό το κερδοφόρο από την εκμετάλλευση ημών των Ελλήνων μαγαζί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως υπόλογο απέναντι του Ελληνικού Λαού. 
ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΑ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ. Η βόμβα της Ελλάδος είναι έτοιμη να εκραγεί. Όσο πιο γρήγορα διορθώσετε όσα μας επισωρεύσατε, τόσο μικρότερη παγκόσμια καταστροφή θα φέρουν! Απλά πράγματα. Αλυσσίδα είναι όλα. Σήμερα εμείς, αύριο όλοι... και η Ε.Ε.
Γεια σας κ. Μοσκοβισί από την εξαθλειωμένη Ελλάδα.

Υ.Γ. ΚύριεΜοσκοβισί, καλέ μου άνθρωπε, αφού είδες την μαζική δολοφονία των Ελλήνων, γιατί δεν την σταμάτησες; γιατί δεν παραιτήθηκες; Γιατί στην συνέχεια δεν προσπάθησες να απαλύνεις την δυστυχία των Ελλήνων; Εσύ πεινάς; κρυώνεις; ταλαιπωρείσαι από τις αρρώστιες; δεν μπορείς να χαρίσεις στο παιδί σου ένα αυτοκινητάκι; μια σοκολάτα; ένα ρούχο καινούριο; μια μικρή διασκέδαση; Τους λες του χρόνου θα είμαστε καλύτερα; και του χρόνου είσαι σε χειρότερη μοίρα γιατί έχασες την δουλειά σου; σου πήρε το σπίτι σου ο υποτιθεται αριστερός κυβερνήτης όπως παράδειγμα εδώ ο Τσίπρας και η επαίσχυντη κομπανία του με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη της;

Σε προκαλώ να βρεις τρόπους να απαλλάξεις αυτή την χώρά από όλα αυτά τα άθλια και ελεεινά που την φορτώσατε.
ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ, ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΉ Ε. ΕΝΩΣΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΥΜΝΟΊ, ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΈΝΟΙ, ΠΡΏΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΈΣ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΙς ΚΟΥΝΆΝΕ ΤΟ ΔΆΚΤΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΥΖΟΥΝ ΤΟΝ περηφανο, τον αναδελφο , λαο της που τους τάιζε τους ΑΧΡΕΙΟΥΣ και τους έδινε δουλεια από το 1975 μέχρι και σήμερα, χωρίς οι περισσότεροι να δίνουν ούτε ένα ευρώ φόρο στο Ελληικό Κράτος;
Ξέρεις κάτι; 
στο μετρό ιδίως τις Κυριακές, δεν ακούς Ελληνικά παρά διάφορες γλώσσες ; Εξακολουθούν οι άνθρωποι να είναι εδώ, που να πάνε άλλωστε; στην πατρίδα τους με 100, 150 ευρώ απολαβές;
ΕΔΩ ΖΟΥΝΕ, ακόμα. Δεν έχω τίποτα με αυτούς. Παράδειγμα έφερα για να σας δείξω την αθλιότητα που βρισκόμαστε κ. Μοσκοβισί..
Και τώρα μας φορτώνετε και όλη την Μέση Ανατολή, την Αφρικκή και την Ασία. Δεν έχουμε περίθαλψη εμείς, αλλά αυτούς παρά την ανέχειά μας τους φροντίζουμε. ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ και η Ε.Ένωση άφαντη. Αφήνει τους πεινασμένους Έλληνες να πεινάσουν ακόμα πιο πολύ. Ε! τέτοια Ευρωπαϊκή ένωση εγώ δεν την χρειάζομαι, όπως και εκατομμύρια Έλληνες, αλλά μας έχετε εγκλωβίσει .. Θανάσιμα κ. Μοσκοβισί. ΚΑι η αντιπροσωπεία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τι κάνει; Τίποτα. Ξεκοκαλίζει τα 15. 000 ευρώ συν διάφορες άλλες απολαβές, και πίσω στην Πατρίδα χαμός.

ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ κ. Μοσκοβισί, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗς Ε.Ε.

ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΊΣΕΤΕ ΣΤΟ 2009; 
Δηλαδή στο ψεύτικο και τότε 115% του ΑΕΠ μας χρέος, και όχι στο 200% που είναι σήμερα; Δήθεν ότι θα μας σώζατε;
Τι μάγοι σωτήρες είστε; 
Μόνο να πλουτίζετε ξέρετε από εμάς. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΜΑΔΗΣΕΙ κ. Μοσκοβισί.

Τι ψυχή θα παραδώσετε, μαζί σας και οι δικοί μας εκάστοτε κυβερνώντες, όλοι στην Ε.Ε, σαν αποδημήσετε εις Κύριον; Δεν σας μένει σε όλους που εμπλέκεστε στην καταστροφή μας, παρά να αυτοκτονήσετε, για να εξηλεωθείτε!

Μοσκοβισί: Σκάνδαλο για τη δημοκρατία η διαδικασία αποφάσεων για την Ελλάδα«Σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες» χαρακτήρισε τον τρόπο λήψης αποφάσεων σχετικά με το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της…SKAI.GR


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Ιουνίου 2017, 08:34
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ. ΑΦΙΕΡΩΣΗ


 Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους πατεράδες όλου του κόσμου!

Μα περισσότερο στους άνεργους πατεράδες που διέρχονται την ζωή τους με τεράστια αγωνία και προσπαθούν να βολέψουν τα παιδιά τους, με αγάπη,με στοργή, με ελπίδα, σε μια χώρα που δεν υπάρχει ελπίδα.

Και οι πάσης φύσεως πολιτικοί με πρωταγωνιστές πλέον τους κυβερνώντες, μας γεμίζουν  και τους γεμίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις.

Λίγο ακόμα Έλληνες και Ελληνίδες και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ! λένε..

και το ακούμε πολλά χρόνια τώρα, και φυσικά κάθε μέρα που περνά η δυστυχία εγκαθίσταται σε όλο και περισσότερα τμήματα του ΛΑΟΥ.

Και οι απατεώνες της Ευρώπης, που το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι,

Πως θα μας φάνε την χώρα, τρίβουν τα χέρια τους.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ λοιπόν τους Πατεράδες της Ελλάδος αλλά και του κόσμου όλου που σήμερα έχουν και έχουμε την γιορτή τους, γιορτή μας, σαν ελάχιστο φόρο τιμής, ΑΦΙΕΡΩΝΩ  2 ΠΟΙΗΜΑΤΑ, που νομίζω παγκοσμίως είναι από τα πολύ λίγα που έχουν γραφτεί, για τον ήρωα, τον αγωνιστή, τον στοργικό, τον βασανισμένο, αλλά σε κάποιες στιγμές και χαρούμεο Πατέρα.  Διαβάστε τα και αφιερώστε τα στον πατέρα σας , όπως και εγώ κάνω σήμερα νοερά, στον δικό μου πατέρα, που εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι στην ζωή.Όμως μέχρι να φύγω από τον μάταιο αυτό κόσμο, ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ και ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

 

 

 

Το χαμόγελο του Μπαμπά.

Κολώνα του σπιτιού!

Σε φώναζε η μαμά.

Και 'συ,

πίνοντας τον καφέ σου

στο τραπεζάκι της κουζίνας,

την άκουγες με ικανοποίηση.

Τις κρύες νύχτες του χειμώνα,

μου 'λεγες παραμύθια ..

Αλήθεια.. που τους έβρισκες τόσους βασιλιάδες;

Και με το τέλος, μου φώναζες..

 "Πρίγκιπά μου!" και μ' έστελνες να κοιμηθώ.

Θυμάμαι όλες σου τις μεταμορφώσεις,

απ' του χρόνου την σμίλη.

Νεαρός, με σγουρά μαλλιά,

με το γαρύφαλλο στο πέτο

και το μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο.

Μετά, τριανταπεντάρης,

σαρανταπεντάρης...

Και τώρα... μια τεράστια φαλάκρα,

Και λίγο γκρίζο στους κροτάφους.

Όμως σου 'μεινε το καλύτερο.

Το χαμόγελό σου.

 

Στον πατέρα μου.

Έψαχνα ένα βιβλίο,

 στην σκονισμένη βιβλιοθήκη.

Κι' ανάμεσα στους τόμους,

βρήκα αγαπημένε μου πατέρα, μια ζωγραφιά.

"Μαρία, Λάμπης", έγραφες..

με 'κείνο το χαρακτηριστικό τρεμούλιασμα στις λέξεις.

Και δυο βέλη,

να τρέχουν να καρφωθούν στον στόχο,

στην καρδιά σου,

ζωγραφισμένη πάνω-πάνω στη γωνιά.

Από τότε σ' αγάπησα πιο πολύ,

από τότε, αποφάσισα να μη σε ξεχάσω, ποτέ πατέρα!


Γιάννης Ανδρεόπουλος

composermousic@yahoo.gr

 


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Ιουνίου 2017, 09:52
κ. Τσίπρα, κ. Υπουργοί τρώτε σουβλάκι;


φίλες, φίλοι,

πρωτότυπος ο τίτλος του άρθρου μου σήμερα και βλέπω την έκπληξη στα μάτια σας.

Ρωτώ τους παραπάνω για το σουβλάκι που αγοράζουν, ίσως όχι παντού και αυτό δεν το ξέρω

ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ όταν αγοράζουν σουβλάκια; και πως ανέχονται αυτή την παρανομία;  

Παίρνουν ένα χαρτί που γράφει  πάνω, κάτω τα εξής:

η κυβέρνηση ελπίζει η χώρα να ανακάμψει, όπως όλοι μας.  Μα πως; μόνο με την οικονομική εξόντωση των συνταξιούχων;

Δείτε λοιπόν τι σκαρφίζονται οι Ελληνάρες ως άμυνα και μαύρο κέρδος και εξοντωτικά

Αντιγράφω από το χαρτάκι που μου έδωσε το σουβλατζίδικο, και που ένα τέτοιο παίρνετε σχεδόν όλοι, καθώς και όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός, και διάφοροι παρατρεχάμενοι, όλοι τους με παχυλές ξεκούραστε απολαβές.

Δελτίο παραγγελίας αριθμ. 196861 ( δηλαδή 2-3 εκατομμύριαευρώ τουλάχιστον, δεν του φτάνουν του απατεώνα τουλάχιστον 500.000 καθαρά κέρδη, ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ)

Ημερήσια αρίθμιση 24

Ώρα 11/06/2017 14:¨46:12

ΠΙΤΕΣ1,000( μία εννοεί) χ Πιτα, Γύρο χοιρινό ΜΕ πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, Τζατζίκι, κέτσαπ, μουστάρδα

Αξία 2.20 eΣύνολο 4.40.      ( σύνολο λάθος... αυτό σκόπιμο; δεν ξέρωτι εξυπηρετεί εγώ ένα αγόρασα)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ.

Προχθές έστειλα αυτό το δελτίο σε πρωινή εκπομπή που κόπτεται για τα συμφέροντα του Λαού. ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Δεν ασχολήθηκαν με το θέμα. Ως συνήθως και για όσα στραβά τους γράφω κατά καιρούς.

Να τι τους έγραψα στη συνέχεια:

Το ωραίο ένας ανθρωπάκος που κοιμόταν όρθιος ρώτησε τον τυλιχτή:   Αυτο το θέλεις; δείχνοντας το χαρτάκι που μάλλον πίστευε πως είναι απόδειξη, γιατί σε όλους για απόδειξη έδιναν ένα παράνομο χαρτί. Ο τυλιχτής τον οποίον και ήλεγξα απάντησε:Αυτό είναι  για να ξέρει η Εφορεία τι έφαγες  και γέλαγε προκλητικά.Τόσο παλιάνθρωπος είναι. Το ανθρωπάκι, έφαγε την φόλα και δεν μίλησε.

Κύριοι της της εκπομπής...

Ότι σωστά και ενημερωτικά πείτε εσείς, αν αυτοί οι άνθρωποι δεν μάθουν αναγκαστικά να πληρώνουν φόρους, Η Ελλάδα θα πεθαίνει λίγο λίγο. Το είπα το γεγονός παρακάτω σε επαγγελματία που δίνει αποδείξεις και μου είπε. Αυτός έχει έδρα στην Βουλγαρία και πληρώνει υποτίθεται εκεί φόρο.

Ασχοληθείτε με το θέμα , παρακάλεσα τους συντελεστες της εκπομπής. Μήπως και ξυπνήσει η κυβέρνηση και η επόμενη που θάρθει. Αληθεύει αυτό; 

Ευχαριστώ Γιάννης

Πέστε το και στον λεβέντη εκεί τον κ.         της κυβέρνησης να σας απαντήσει για το θέμα.

ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως λίγοι πληρώνουν Φόρους, και βέβαια οι σίγουροι που είναι οι συνταξιούχου. Σίγουρα θύματα. 

Με άλλα λόγια κύριε Τσίπρα,  

εσύ ανέβασε συνέχεια την φορολογία και περίμενε από τους επαγγελματίες να σου δίνουν ΦΠΑ, φόρους και λοιπά. Ψίχουλα θα σου δίνουν και εσύ θα μαδάς τους συνταξιούχους και θα λες ότι έχεις πλεόνασμα.

Θα ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ του ΣΔΟΕ και λοιπών ελών οργανισμών, να αναγκάσει όλους όσους φοροδιαφεύγουν με τεχνάσματα, που τα ξέρεις, και εσύ και η οικογένειά σου είναι αδύνατον να μην παίρνεις σουβλάκια (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ), και που δεν ξέρωτι άλλες λαδιές κάνουν, αν ασφαλίζουν παράδειγμα τους εργαζόμενούς τους, αν τους πληρώνουν, αν τους προσλαμβάνουν την Δευτέρα και την Παρασκευή τους απολύουν, καινούριο ΝΟΜΙΜΟ; κόλποαυτό  και πολλά άλλα.

Τώρα γιατί καταγγέλω το θέμα;  Γιατί σε λίγο καιρό όλοι οι συνταξιούχοι ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ, όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν μισθό και τα νοσοκομεία απλά θα υπάρχουν, όπως και τα σχολεία και το κράτος ολόκληρο.  

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, κάνετε το καθήκον σας, αν βγάζετε χρήματα δώστε χρήματα, μην κλέβετε το κράτος, γιατί αυτό θα γυρίσει μπουμεραγκ, και όλοι απαιτείστε από τους προκλητικούς και εν ψυχρώ κλέβοντες, να σας δίνουν απόδειξη για οτιδήποτε.  ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΣΒΗΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ;

ΔΕΝ είναι οι μισητοί εταίροι-εκμεταλλευτές που μας οδηγούν εν γνώσει τους στην ολοκληρωτική καταστροφή, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, που στο τέλος θα γίνουν και αυτά  φτωχοί, ταλαίπωροι και θα ψάχνουν να βρουν Χώρα για να ξαναρχίσουν από την αρχή!

ΚΑΙΡΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Μην περιμένουμε από τους φακίρηδες. Αυτοί είναι για τρικ και πειράματα.

Ε! Αλέξη;

Γιάννης.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Ιουνίου 2017, 10:50
Απο το pronews.gr στο www.el.gr


ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Αγαπητές φίλες , αγαπητοί φίλοι,

σας ανακοινώνω ευχαρίστως, ότι από την 1η Ιουνίου ο γιος μου Θεόφραστος  Ανδρεόπουλος  μετακόμισε  από το www.pronews.gr όπου είχε μια εξαιρετικά πετυχημένη πορεία, στο επίσης, πολύ μεγάλο site  www.el.gr  που ανανεώνεται ραγδαία και πολύ αποδοτικά, όπου και αρθρογραφεί και δημοσιεύει  ειδήσεις από όλο τον κόσμο άμεσα και ελεγμένες, φυσικά με εξαιρετική επιτυχία.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε σωστά για τα τρέχοντα γεγονότα της κάθε μέρας, αν θέλετε να διαβάζετε τις πετυχημένες τοποθετήσεις του στα καθημερινά προβλήματα της χώρας και στα διεθνή ζητήματα  και όλα τα συμβαίνοντα ανά τον κόσμο, άμεσα, δεν έχετε παρά να επισκέπτεστε το site www.el.gr και να ενημερώνεστε επι 24 ώρες και όποτε εσείς φυσικά θέλετε  .

 Μην ξεχνάτε πως πριν λίγες μέρες το μεγάλο   Ρωσικό  πρακτορείο rianovosti  στο site του, που διαβάζεται από εκατομμύρια  ιντερνετικούς αναγνώστες, αναγνωρίζοντας το πόσο αξιόλογα είναι τα άρθρα του, αναδημοσίευσε άρθρο του, και βέβαια αυτό ήταν μια ξεχωριστή τιμή για τον γιο μου και μια μεγάλη επιτυχία.

Συγχωρέστε μου που ασχολούμαι με την μεταγραφή του γιου μου στο el.gr, αλλά έπρεπε να το κάνω. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει γνωστό όταν κάποιος πάει σε ένα άλλο site, από το να ανακοινώσουμε όπου μπορούμε και σε μας αυτό γίνεται μέσα από το ιντερνέτ.

Γιάννης Ανδρεόπουλος


- Στείλε Σχόλιο


02 Ιουνίου 2017, 12:56
ΑΛΕΞΗ, ΚΥΡΙΑΚΟ και λοιποί


 

 

Αλέξη, Κυριάκο, και λοιποί,

σας προσφωνώ σαν να είμαστε πολύ γνωστοί,

 ένας απλός άνθρωπος όπως εγώ,

χωρίς κρατικά παράσημα στο στήθος,

 που αφανώς προσέφερα τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο είτε ως δάσκαλος της Μουσικής ασκώντας ελεύθερο επάγγελμα,

είτε ως συνεπής αλλά και πολύ αγαπητός επιχειρηματίας,

 χωρίς καμιά κρατική θέση στην πορεία μου στη ζωή,

που πολλές φορές σκέπτομαι,

γιατί εσείς εμφανίζεστε ότι μπορείτε, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά, τουναντίον σπρώχνετε την χώρα στην άβυσσο της καταστροφής, και  εγώ που ξέρω πολύ καλά ποιος είναι ο  ρόλος των τραπεζών(χρόνια συνεργαζόμουν μαζί τους), των δανειστών,  αυτών που κάνουν τους φορολογικούς νόμους(πολλές φορές ότι παρανοϊκό τους κατέβει) , των καθηγητάδων οικονομικών που λένε ότι έχουν λύσεις αλλά κανείς δεν τους υπολογίζει, λέω εγώ.. , γιατί να μην μπορώ να σας συμβουλέψω; Και αυτό κάνω.

εγώ που ξέρω τι σημαίνουν υποχρεώσεις μιας επιχείρησης,(υπάρχει αναλογία με τα του Κράτους παντού)

 εγώ που ξέρω για το πώς εξοικονομούνται τα χρήματα για την  πληρωμή μιας επιταγής αλλά και όλων των οικονομικών υποχρεώσεών της σε τακτές ημερομηνίες,

 εγώ που έζησα την αγωνία   της ανόδου των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων,

εγώ που δεν είχα ποτέ άχρηστους συμβούλουςκαι μάλιστα με υψηλές αποδοχές και βάδιζα  μόνος και πλήρωνα μόνος τα λάθη μου χωρίς να τα φορτώνω σε τρίτους, ενώ τα δικά σας λάθη τα πληρώνει ο Ελληνικός Λαός,

 εγώ που ξενυχτούσα μόνος μου ονειρευόμενος  με ανοιχτά τα μάτια το κοντινό και μακρινό μέλλον, εγώ που ανεχόμουνα τον άσχετο σατραπίσκο της κρατικής μηχανήςπου καλυπτόταν ίσως από την κρατική νομιμότητα, να με ελέγχει και να επιβάλλει μέτρα εναντίον μου, να μου βάζει πρόστιμα, γιατί έτσι λέει ο νόμος,αβασάνιστα φυσικά και χωρίς καμιά συστολή,

εγώ που 1200 περίπου ευρώ,

από ενοίκια που λόγω βαρύτατης ασθένειας, νόσος του   BUERGER λέγεται  και δεν θεραπεύεται, καθυστέρησα να  πληρώσω

 και ο εκδικητικός ιδιοκτήτης με την ανοχή και την νομοθεσία που νομίζω πια καταργήθηκε, κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις , ένδικα μέσα και λοιπές λωποδυτιές τα ανέβασεέχοντάς με αιχμάλωτο, και με μια απλή δήλωση τα έκανε εκχώρηση στο κράτος και έχω πληρώσει μέχρι τώρα γύρω στα 10000 ευρώ κλείνοντας αυτό το αίσχος με την τελευταία δόση 78 περίπου ευρώ στο τέλος αυτού του μήνα,

 καμαρώστε κράτος, υπαλλήλους, δικαστήρια και  όλους τους εμπλεκόμενους,ειδικά τον παλιάνθρωπο ιδιοκτήτη, ο οποίος θα πληρωθεί, αν δεν έχει πληρωθεί, από την ίδια την ζωή για την ατιμία του,

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ να ζω με 673 ευρώ τον μήνα που τα μισά είναι υποχρεώσεις επιτακτικές και αναγκαστικές, και που το κράτος δεν μου αναγνωρίζει ούτε την αναπηρία μου, για το ταμείο σου είσαι ανάπηρος μου λένε στην Εφορεία,

 εγώ όπως και οι περισσότεροι Έλληνες που μόνο υποχρεώσεις έχω και ελάχιστα απολαμβάνω την φροντίδα του Κράτους,

 εγώ  που πλήρωσα στην εποχή της άνθησης των επιχειρήσεών μου, ως εισαγωγέας που δανειζόμουν  (πάντα φειδωλά και με μέτρο) από τις τράπεζες τα  3.500.000 δραχμές τότε με 17.000.000 περίπου στο χρονικό διάστημα περίπου 5 ετών, έπαιρνα και έδινα φυσικά,

εγώ παλληκάρια μου!

Που θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έξυπνο, ( Δεν πιστεύω να κάνω λάθος) αρκετά κατέχοντα,  και ξέρω απλά μαθηματικά, στα δύσκολα ποτέ δεν ήμουν καλός,

 ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ με το δικαίωμα που μου δίδει η ΣΟΦΙΑ της ζωής,

τα όσα υπέστην και όσα θα υφίσταμαι μέχρι θανάτου,

 ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,

 στους εγκληματικούς δανειστές εταίρους μας, τώρα πως συμβιβάζονται αυτές οι έννοιες  μόνο κουτορνίθια το δέχονται,  

 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ,

 κύριοι που πλουτίζετε στην πλάτη μας,

κύριοι που δανείζεστε και μας δανείζετε,

κύριοι που χρωστάτε πολλαπλάσια από εμάς (το μικρό Λουξεμβούργο χρωστά κοντά 2 τρις ευρώ), κύριοι που μας δίνετε προγράμματα για να μεγαλώνει το χρέος  και όχι να μας σώσετε, οικονομάτε πολλά περισσότερα σαν ανεβαίνει το χρέος,

κύριοι  που με τον οικονομικό σας πόλεμο αφανίζετε τον ΛΑΟ ΠΟΥ σας δίδαξε και σας έμαθε τα πάντα, κύριοι που μας γεμίσατε ψέματα,

κύριοι που δεν φοράτε παντελόνια και δεν κρατάτε τον λόγο σας,

κύριοι  που μας φορτώσατε τους πρόσφυγε από πολλές χώρες και δυστυχώς στην δυστυχία μας τους φροντίζουμε και αυτούς,

κύριοι που αφήνετε τον εγκληματικό σουλτάνο της τουρκίας τον ερντογάν  να οργώνει τον εναέριο χώρο μας και οι αεροπόροι μας να τον κυνηγάνε όλη μέρα,

κύριοι που για τα συμφέροντά  σας τον λέτε εναέριο χώρο της Ευρώπης, όπως λέτε και τα σύνορά μας υποκριτικά σύνορα της Ευρώπης,

κύριοι  που έχετε βάλει στο μάτι όλα τα ορυκτά μας και φυσικά το πετρέλαιό μας και το αέριο, που κάποια στιγμή θα σας πνίξει,

κύριοι φίλοι εκμεταλλευτές

σβήστε το πλασματικό χρέος μας

που το κάνατε σκόπιμα 500 δις από 200 δις ( που ψεύτικα το παρουσίασαν οι εδώ πράκτορές σας,

και συνέχεια το ανεβάζετε ,

παρότι σας πληρώνουμε συνέχεια και ο Λαός μας υποφέρει , 

ΑΛΛΩΣ δεν μας μένει τίποτε άλλο, παρά   να παγώσουμε ότι υποτίθεται σας χρωστάμε, θα κοιτάξουμε να ανασυνταχθούμε, και σε μερικά χρόνια θα αρχίσουμε να σας εξοφλούμε.

ΔΗΛΑΔΗ εσείς μπορείτε να είστε και δανειστές και εταίροι;

Υπάρχει πουθενά τέτοια έννοια; Τέτοιο συνταίριασμα μεταξύ Λαών; Και δεν φοβάστε αν μας διώξετε, γιατί εμείς δεν φεύγουμε, ΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ θα καταρρεύσει;

 Αυτά έχω να σας πω,

αύριο κιόλας αγαπητοί  κ. Αλέξη Τσίπρα, κ.  Κυριάκο Μητσοτάκη, κ. Φώφη Γεννηματά, κ. Δημ. Κουτσούμπα , κ.  Βασ. Λεβέντη, κ. Νίκο Μιχαλολιάκο (ναι και αυτός είναι στο κοινοβούλιο), να συναντηθείτε άμεσα και να αποφασίσετε  ομαδικά τι θα κάνετε με τους αναξιόπιστους εταίρους και όλοι μαζί να μεταβείτε στις Βρυξέλες με μια απόφαση

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 Να τελειώνει αυτή η ανωμαλία.

Αν δεν δεχθούν,

 πάλι όλοι μαζί να ζητήσετε βοήθεια από τους δυο μεγάλους του κόσμου, τον Τραμπ και τον Πούτιν. Αυτοί πιστεύω είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν. Η ΕΛΛΑΔΑ γι’ αυτούς είναι κελεπούρι, μια πρόσκληση περιμένουν.

Τότε θα δείτε που οι λεγόμενοι εταίροι μας πως θα τρέχουν ξωπίσω μας.

 Και μην ξεχνάτε όλοι σας : σε όλη την διαδρομή μας ως Έθνος και ως Κράτος έχουμε πληρώσει ακριβά την διχόνοια.

Ότι σας γράφω, τα περισσότερα από τα μη προσωπικά, θα ήθελε να σας τα γράψει ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα. Αυτό πιστεύω.

 Σας βαρεθήκαμε κύριοι, να λέτε πως μας σώζετε, και η σωτηρία να είναι άφαντη.

Πριν φτάσουμε σε χειρότερες καταστάσεις,

πριν μείνουν στην χώρα μόνο οι συνταξιούχοι,

πριν τα συσσίτια γίνουν γενικά σχεδόν για όλους μας,

 ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ.

 Όλοι μαζί για την Ελλάδα.

Άμα σθεναρά αντιμετωπίσετε τους υποτιθέμενους Εταίρους- φίλους μας, ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΒΓΕΙ.

Γιάννης Ανδρεόπουλος


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Μαΐου 2017, 19:07
3 "ΠΡΟΦΗΤΙΚΕΣ" ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ του 2008


 

Αγαπητοί μου αναγνώστες, αγαπητές μου αναγνώστριες,

πάντα το παρελθόν μας δείχνει το δρόμο των μελούμενων και απλοί άνθρωποι, μιλούν με την διαίσθησή τους, σαν να ξέρουν, για αυτά που θα έρθουν. Και δεν χρειάζεται να είναι προφήτες, αν και αυτά που γράφουν, μοιάζουν με προφητείες.

Τότε, στο παρελθόν εννοώ, τον Απρίλιο-Μάιο του 2008, βλέποντας πόσο δύσκολη ήταν η ζωή κάποιων συνανθρώπων μας, από γεγονότα δηλαδή που κάθε μέρα συνέβαιναν, σκέφτηκα να γράψω 3 επιστολές,  προς  τους πλούσιους  της εποχής, να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν  τους αναξοπαθούντες, να απαλύνουν τον πόνο τους, από τις ασθένειες, την στερημένη ζωή τους. Πιθανόν σήμερα κάποιοι από αυτούς να είναι πάμφτωχοι.

Έτσι μου ήρθε τότε. Και ΄τους έγραψα.

Σήμερα οι επιστολές που σας  βάζω εδώ για να τις διαβάσετε, φαντάζουν  επίκαιρες, για την υπόθεση της φτώχειας που πλέον είναι ανεξέλεγχτη, για τον πόνο και τις φοβερές αρώστειες που ταλανίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, που είναι πολλές φορές εντελώς αβοήθητο.

Τοτε κάτι ακολούθησε, των εχόντων, από κάποιες κυρίες, κυρίους που έκαναν κάποιες προσπάθειες και τώρα που φτάσαμε στην αθλιότητα, πολλοί ασχολούνται. με ιδρύματα αξιόλογα και να είναι καλά οι άνθρωποι.

 Δεν νομίζω πως με διάβασαν τότε, και επομένως δεν επιδιώκω τίποτα. Απλά κάτι που σκέπτεται  κάποιος, από ότι λένε, μέσα σε λίγο χρόνο έρχεται.

Διαβάστε παρακαλώ τα τότε γραφόμενά μου.

Γιάννης Ανδρεόπουλος

 

 

 

 

16 Απριλίου 2008, 22:36
ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΗ

Αγαπητοί κύριοι πλούσιοι,

εσείς που έχετε ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια του "έχω", διαβάστε με προσοχή τις παρακάτω γραμμές:

Σίγουρα θα διαβάζετε εφημερίδες, σίγουρα θα βλέπετε τηλεόραση, σίγουρα θα ξέρετε ότι ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ζει στην απόλυτη φτώχια και στερείται τα πάντα. Ένα άλλο μεγάλο ποσοστό ζει με πολλές ελλείψεις και κάπου 100.000, τόσο σας υπολογίζω, περνάτε την ζωή σας μέσα στην χλιδή, την άνεση, τις διασκεδάσεις, τις δεξιώσεις, τις σπουδαίες γνωριμίες σας, και πολλά άλλα.

Μήπως πρέπει να γυρίσετε τα μάτια σας προς τον πάσχοντα Λαό;

Σκέφτηκα πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να καταθέτετε εκεί κάποια σοβαρά ποσά από τα κέρδη σας -που αφαιρούνται εξάλλου από την Εφορεία- και να συνδράμετε με κάποια ειδικά κριτήρια βέβαια -αυτούς που έχουν ανάγκη για τροφή, γιατρό, εγχειρίσεις , για μετάβαση στο εξωτερικό και για πολλά άλλα.

Μην τα περιμένετε όλα από το Κράτος, που ενδιαφέρεται πολύ για σας εξάλλου.

Έτσι σαν καλλοί άνθρωποι -που πιστεύω ότι είστε- θα νιώσετε την ικανοποίηση ότι επιτελείτε το καθήκον σας.

Και όλα να γίνονται φανερά, δηλαδή να αναφαίρεται μέσω κάποιου δελτίου τύπου πόσα χρήματα και από ποιον κατατέθηκαν.

Έτσι θα βγάλετε από πάνω σας και την ρετσινιά "πως μόνο το χρήμα έχετε Θεό , όπως λέει ο Λαός και που εγώ βέβαια δεν το πιστεύω, γιατί πολλοί από εσάς δίνετε χωρίς να το διατυμπανίζετε.

Επίσης πρέπει κάποια στιγμή, τον τίτλο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ να τον αποκτήσουν πολλοί περσσότεροι από σας.

Να μην μετρούνται αυτοί επί των ημερών μας στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Δεν σας τα λέω καλά;

Διορθώστε με σας παρακαλώ.

Πάντως λέω αυτά που θα έκανα εγώ αν ήμουν πλούσιος!

Ευκαιρία να κάνετε την αρχή τις Άγιες μέρες που έρχονται.

Αυτά και συγνώμην αν σας στενοχωρώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

composermousic@yahoo.gr

 

 

 

 

 

 

 

08 Μαΐου 2008, 23:06
ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΥΤΕΡΗ!

 

 

Κύριοι πλούσιοι

(θέλω να σας πω, Αγαπητοί μου πλούσιοι αλλά δεν μου πάει, εξάλλου δεν σας γνωρίζω...),

δεν τα βάζω μαζί σας παρά για ένα μόνο λόγο, γιατί όλοι σας σχεδόν δεν κάνετε αυτό που έκαναν οι μεγάλοι μας ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ, χάρισαν τεράστιες περιουσίες στην Ελλάδα και πολλά ιδρύματα για τους έχοντες ανάγκη. Και μάλιστα φανερά.

Τι σας ζητώ;

Να δώσετε το 1% των κερδών σας που εφέτος έχουν αύξηση 34,1%, (αυτό ισχύει για την πρώτη κατηγορία πλουσίων, ακολουθούν και οι επόμενοι με ανάλογα κέρδη), για το Ίδρυμα των Αδυνάτων που πρέπει να συστήσετε.

Έτσι μόνο θα δικαιολογήσετε την ανθρώπινη ευαισθησία σας.

Και βέβαια πρέπει να δώσετε και μια απάντηση στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, για το πως καταφέρατε να έχετε τεράστια κέρδη, όταν ο υπόλοιπος Λαός περνά δύσκολες ώρες.

ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ πως η γη που χρειάζεται στον καθένα μας όταν εγκαταλείπουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, πάνω-κάτω έχει τις ίδιες διαστάσεις.

Μην κάθεστε λοιπόν άπρακτοι.

Επιστρέψτε στους αναξιοπαθούντες έστω το 1% των κερδών σας.

ΝΟΜΙΖΩ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Πάντα με καλή διάθεση και με μηδενική ζήλεια...

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

 

18 Μαΐου 2008, 12:46
ΠΡΟΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΡΙΤΗ

 

κύριοι,

-κοιτάξτε που δεν μ' αφήνετε να σας αποκαλέσω αγαπητοί μου- , όχι πως σας μισώ, αλλά δεν γίνεται να αποκαλέσεις κάποιους αγαπητούς, από την στιγμή που κάνουν το πάν για να σου πάρουν , εν ψυχρώ και το τελευταίο cent,και όταν μαθαίνω πως τα Ελληνικά προϊόντα είναι πιο φθηνά στην Ευρώπη από εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν αδέλφια Έλληνες να "μαδάνε" τα άλλα τα ταλαίπωρα αδέλφια τους, που δεν είχαν τη ... τύχη; να είναι στην θέση τους. Και το λέω τύχη γιατί δεν ξέρω πως αποκτήθηκαν τα πλούτη σας.

Δώστε σας παρακαλώ σημασία στο "τύχη;" με ερωτηματικό.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ. Ξέρω.. πολύ καλά, ότι η μόνη φορά που καταλαβαίνετε την ανάσα του θανάτου, είναι μόνο αν με διαβάζετε.

Τι σας ζήτησα κύριοι; αυτά που σας ζητά ο Πρωθυπουργός της χώρας, οι Υπουργοί του , οι διάφορες οργανώσεις και λοιπά, που βλέπουν όπως πάμε δεν θα αργήσουμε να βλέπουμε τους πεινασμένους στους δρόμους γυρίζοντας στα χρόνια της "ΚΑΤΟΧΗΣ", πράγμα βέβαια που το απεύχομαι.

Βέβαια όσο βλέπω εγώ Τις Κυριακές πολλοί να δίνουν 15-20 ή και 30 Ευρώ για να αγοράζουν τον τύπο, είμαι λίγο αισιόδοξος.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που δίνουν τόσα λεπτά για εφημερίδες και περιοδικά; ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αυτοί που παίρνουν δυο μισθούς. Δεν θέλω να πω και για άλλους, αλλά πάντως δεν παίρνει ούτε ο μικροσυνταξιούχος , ούτε ο φτωχός Φοιτητής, ούτε ο εργαζόμενος των 700 ευρώ.

Κύριοι ΠΛΟΥΣΙΟΙ, κάνετε κάτι όσο είναι καιρός, ας βγάλετε λιγότερα κέρδη, ας ανακουφίσετε όσο μπορείτε τον αδελφό σας Έλληνα, ας ΛΥΓΙΣΕΤΕ στις παρακλήσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ας ακούσετε και τις δικές μου εκτιμήσεις ας...ας... χίλια ΑΣ. Και μην ξεχνάτε λεβέντες μου, που όλοι σας νομίζετε πως είστε οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, να αρχίσετε να δίνετε κανένα φράγγο για να δημιουργηθεί και το ΤΑΜΕΙΟ για τους πάσχοντας αδυνάτους , που πεθαίνουν αβοήθητοι, ανάμεσα σε αυτούς και μικρά παιδιά.

Ακολουθείστε το παράδειγμα κάποιων από σας που ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.. και νομίζω όλοι τους ξέρετε. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ.

 

Ένα λαϊκό τραγούδι λέει και αντικατροπτίζει την αλήθεια για όλους μας:

"Η ζωή, η ζωή εδώ τελειώνει, σβήνει το καντήλι μου κ' η ψυχή, κ' η ψυχή σαν χελιδόνι φεύγει απ' τα χείλη μου"

Σας στενοχώρησα; ΣΥΓΝΩΜΗ! όμως...

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει κάποια στιγμή σε όλους μας. ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ! μας πληρώνει όλους με το ίδιο νόμισμα.

γεια σας και από βάθους καρδιάς Να είστε καλά.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ. Γ. Δεν έχω τίποτα με κανένα σας. ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ και τον πιο κάτω από αυτόν, και αυτούς τους δύστυχους που μαζεύουν τρόφιμα από τα σκουπίδια και που έχουν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ. ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Και δείτε τι ωραίος τίτλος! "ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ"... αστειεύομαι, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει.

 

 


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


27 Φεβρουαρίου 2017, 12:36
χρωστούν πολλά τρις και λένε πως μας δανείζουν. Χα, χα,χα!


Βρε παιδιά, εσείς που κυβερνάτε κάθε φορά, γιατί το βουλώνετε και δεν τους λέτε των υποτιθέμενωνδανειστών μας για τα χάλια τους; Αφού χρωστούν τεράστια ποσά πως μπορούν και μας δανείζουν;

Και αντί να κάνετε αυτό, βασανίζετε τον Ελληνικό ΛΑΟ;Και τους εγληματικούς εταίρους μας τους αφήνετε να διαλύουν ραγδαία πλέον την χώρα μας; 

φίλοι, φίλες,

κοντά 8 χρόνια τώρα δεν μπορώ να χωνέψω την κατάσταση που με πολύ ύπουλο σχέδιο έφτιαξαν για μας οι λεγόμενοι φίλοι μας και εταίροι μας, που σκόπιμα ετοιμάζουν και εφαρμόζουν σχέδια διάσωσης και αυτά, όπως δέχονται και οι ίδιοι, αλλά εμείς δεν είχαμε , ούτε έχουμε κυβερνήτες που να τους τατρίψουν στην μούρη, τα έφτιαξαν λοιπόν για να διαλύσουν την χώρα μας.

Δείτε όμως ποια είναι αυτά τα καθήκια και πόσα χρωστούνε και που τώρα είναι περισσότερα σίγουρα, και αντί να δούνε τα δικά τους χάλια μας στρίμωξαν έτσι που να μην μπορούμε να ανασάνουμε.

Και να σκεφθείτε και η Ελλάδα το 1953 βοήθησε στην διαγραφή των χρεών της κατεστραμένης Γερμανίας και μετά άρχισε να προοδεύει οικονομικά. Για μας τίποτα.

Όμως τα νουμερα είναι αδιάψευστα και δείχνουν πως κράτη που χρωστάνε περισσότερα και από εμάς, φροντίζουν δήθεν για την απαλλαγή μας από τα χρέη, αλλά αυτό συνέχεια ανεβαίνει.

Βέβαια δεν μπόρεσα να μάθω μέχρι τώρα ποιος, ή ποιοί δανείζουν τόσα τρις.

Βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Κάποια στιγμή πιστεύω πως όλοι αυτοί οι κατεργάρηδες θα λακίσουν.

Τα στοιχεία τα είχα δημοσιεύσει στις 8 ιουνίου 2015, όπως φαίνεται και παρακάτω

08 Ιουνίου 2015, 18:10
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΩΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ και όλες οι χωρες, συγκρίνετε με το λουξεμβούργο!!

Φίλοι, φίλες, η Ελλάδα χρωστά  γύρω στα 400 δίς, το Λουξεμβύργο που είναι το 1/22 σε πληθυσμό της Ελλάδος χρωστά 1.994.000.000.000, δηλαδή 2 τρις.

Το ενοχλεί κανείς;

Οι λεγόμενοι πολιτικοί μας δεν το γνωρίζουν αυτό;

Και πολλά άλλα κράτη χρωστούν πάρα πολλά. Και όμως μόνο η Ελλάδα εξοντώνεται. Δυστυχώς μας μισούν τα ανθρωπάκια που κυβερνούν τα κράτη της Ε. ΕΝΩΣΗΣ. Διαβάστε και βγάλετε συμπεράσματα. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ λοιπόν ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ, που μας φόρτωσαν στην ουσία  τα δικά τους και όχι μόνο, χρέη. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε μεγάλοι οικονομολόγοι.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΛΩΠΩΔΥΤΕΣ, που έχουν σπουδάξει ειδικά την καταστροφή , όσων τους μπαίνουν στο μάτι... Και η Ελλάδα έχει πολλά , πετρέλαια, ορυκτά, ήλιο, παραλίες, νησιά , σπίτια και χίλια δυο που πρέπει να τα φάνε. 

adreo

Αναδημοσίευση πληροφοριών, από το olympia.gr(κααι αυτό δεν τα έβγαλε μόνο του)


Κατάλογος του Εξωτερικού Χρέους των χωρών του κόσμου. Ειναι κανενας που δεν χρωστάει ;

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 29, 2012

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Το σύνολο του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Χρέους.[1]
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ: Το σύνολο της χρηματικής οφειλής του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
(Ο όρος ευρύτερος δημόσιος τομέας περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης:κυβέρνησηνομαρχία , δήμος κλπ).
Το δημόσιο χρέος αυξάνεται κάθε χρόνο κατά το πόσο που ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα (και, αντιστρόφως, μειώνεται κατά το ποσό που παρουσιάζει πλεόνασμα).
Δεδομένου ότι η εκάστοτε κυβέρνηση αντλεί τα έσοδά της από τους φορολογούμενους,το δημόσιο χρέος εμμέσως είναι χρέος των φορολογούμενων
Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ διακρίνεται σε:
 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, που αφορά πιστωτές που βρίσκονται εντός της χώρας, και
 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, που αφορά από πιστωτές που εδρεύουν στο εξωτερικό.
Οι κυβερνήσεις δανείζονται κυρίως εκδίδοντας και πουλώντας ομόλογα ή άλλα αξιόγραφα.
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: τα ποσά που δανείστηκαν ιδιώτες ή ιδιωτικές εταιρείες που εδρεύουν στη χώρα.
Σημείωση: Για ενημερωτικούς λόγους, o Κατάλογος περιλαμβάνει και ορισμένες μη-ανεξάρτητες περιοχές.

Country

External Debt[2]

Per Capita[3][4]

% of GDP[5][6]

Date

ΧΩΡΑ

ΕΞΩΤ. ΧΡΕΟΣ

ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ

% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ

ΗΜ/ΝΙΑ

World

56.900.000.000.000

8.422

98 %

est. 31-12-2009

United States

13.450.000.000.000

43.758

94 %

30-06-2009

United Kingdom

9.088.000.000.000

147.060

416 %

30-06-2009

Germany

5.208.000.000.000

63.493

155 %

30-06-2009

France

5.021.000.000.000

80.209

188 %

30-06-2009

Netherlands

3.733.000.000.000

226.503

470 %

31-12-2009

Spain

2.410.000.000.000

52.588

165 %

30-06-2009

Italy

2.328.000.000.000

39.234

101 %

31-12-2008

Ireland

2.287.000.000.000

515.671

1004 %

30-09-2009

Japan

2.132.000.000.000

16.714

42 %

30-06-2009

Luxembourg

1.994.000.000.000

4.028.283

3854 %

30-06-2009

Belgium

1.354.000.000.000

126.188

267 %

[7] 07-10-2010

Switzerland

1.339.000.000.000

182.899

271 %

30-06-2009

Australia

920.000.000.000

42.057

92 %

est. 31-12-2009.

Canada

833.800.000.000

24.749

62 %

30-06-2009

Austria

808.900.000.000

97.411

212 %

30-09-2009

Sweden

669.100.000.000

72.594

165 %

30-06-2009

Hong Kong

655.100.000.000

92.725

311 %

30-09-2009

Denmark

607.400.000.000

110.216

196 %

30-06-2009

GREECE

552.800.000.000

49.525

167 %

30-06-2009

Norway

548.100.000.000

113.174

143 %

30-06-2009

Portugal

507.000.000.000

47.632

223 %

30-06-2009

Russia

369.200.000.000

2.611

30 %

Est 31-12-2009

Finland

364.900.000.000

68.180

153 %

Est 30-06-2009

China (People’s Republic)

347.100.000.000

260

7 %

Est 31-12-2009

Korea South

333.600.000.000

6.842

40 %

Est 31-12-2009.

Turkey

274.000.000.000

3.884

45 %

Est 31-12-2009.

India

223.900.000.000

187

18 %

Est 31-12-2009

Brazil

216.100.000.000

1.129

14 %

Est 31-12-2009

Poland

201.200.000.000

5.279

47 %

Est 31-12-2009

Mexico

177.000.000.000

1.646

20 %

Est 31-12-2009

Indonesia

150.700.000.000

651

28 %

Est 31-12-2009

United Arab Emirates

128.600.000.000

26.202

56 %

Est 31-12-2009

Hungary

116.800.000.000

11.667

90 %

31-12-2009

Argentina

108.600.000.000

2.706

35 %

Est 31-12-2009

Ukraine

104.000.000.000

2.275

90 %

Est 31-12-2009

Romania

95.480.000.000

4.459

59 %

Est 31-12-2009

Kazakhstan

93.210.000.000

5.987

85 %

Est 31-12-2009

Israel

84.690.000.000

11.649

43 %

Est 31-12-2009

China (Taiwan)

79.800.000.000

3.452

21 %

Est 31-12-2009

Czech Republic

76.830.000.000

7.318

39 %

Est 31-12-2009

South Africa

73.840.000.000

1.497

26 %

30-06-2009

Saudi Arabia

72.450.000.000

2.839

20 %

Est 31-12-2009

Thailand

66.300.000.000

990

25 %

Est 31-12-2009

Qatar

63.160.000.000

51.856

75 %

Est 31-12-2009

Colombia

61.777.000.000[8]

1.052

21 %

Est 31-12-2010

Chile

60.900.000.000

3.586

38 %

Est 31-12-2009

Croatia

59.400.000.000

13.390

94 %

Est 30-09-2009

New Zealand

58.920.000.000

13.636

50 %

Est 31-12-2009

Slovenia

55.000.000.000

27.282

112 %

31-08-2009

Philippines

53.140.000.000

576

33 %

Est 30-09-2009

Slovakia

52.530.000.000

9.706

55 %

31-12-2008

Pakistan

52.120.000.000

318

31 %

Est 31-12-2009

Iraq

50.290.000.000

1.610

76 %

Est 31-12-2009

Bulgaria

49.280.000.000

6.511

105 %

Est 31-12-2009

Malaysia

48.260.000.000

1.738

25 %

Est 31-12-2009

Venezuela

43.410.000.000

1.517

13 %

Est 31-12-2009

Latvia

38.010.000.000

16.811

145 %

Est 31-12-2009

Lithuania

36.430.000.000

10.924

98 %

Est 31-12-2009

Sudan

36.270.000.000

927

66 %

Est 31-12-2009

Cyprus

32.860.000.000

41.648

129 %

Est 31-12-2008

Kuwait

32.500.000.000

9.191

29 %

Est 31-12-2009

Serbia

31.720.000.000

4.297

74 %

Est 30-11-2009

Vietnam

31.000.000.000

355

34 %

Est 31-12-2009

Peru

30.040.000.000

1.032

24 %

Est 31-12-2009

Egypt

28.450.000.000

371

15 %

Est 31-12-2009

Bangladesh

23.220.000.000

141

25 %

Est 31-12-2009

Estonia

22.540.000.000

16.821

118 %

Est 31-12-2009

Lebanon

21.110.000.000

5.473

63 %

Est 30-11-2009

Morocco

20.060.000.000

633

22 %

Est 31-12-2009

Sri Lanka

19.450.000.000

961

47 %

Est 31-12-2009

Cuba

19.440.000.000

1.698

34 %

Est 31-12-2009

Singapore

19.200.000.000

4.042

11 %

Est 31-12-2009

Iran

18.730.000.000

253

6 %

Est 31-12-2009

Monaco

18.000.000.000

565.043

N/A

Est 2000

Tunisia

15.640.000.000

1.500

39 %

Est 31-12-2009

Ecuador

13.280.000.000

941

23 %

Est 31-12-2009

Angola

12.830.000.000

741

19 %

Est 31-12-2009

Uruguay

12.610.000.000

3.770

40 %

Est 31-12-2009

Korea. North

12.500.000.000

582

N/A

Est 2001

Cote d’Ivoire

12.080.000.000

565

54 %

Est 31-12-2009

Panama

12.040.000.000

3.475

49 %

Est 31-12-2009

Dominican Republic

11.850.000.000

1.312

25 %

Est 31-12-2009

Jamaica

11.550.000.000

4.260

97 %

Est 31-12-2009

El Salvador

11.510.000.000

1.976

55 %

Est 31-12-2009

Bahrain

10.870.000.000

10.462

54 %

Est 31-12-2009

Congo

10.000.000.000

164

100 %

Est 2007

Nigeria

9.689.000.000

64

6 %

Est 31-12-2009

Bosnia & Herzegovina

8.415.000.000

2.102

49 %

Est 31-12-2009

Costa Rica

8.057.000.000

1.744

27 %

Est 31-12-2009

Belarus

7.900.000.000

833

16 %

31-12-2009

Kenya

7.729.000.000

215

24 %

31-12-2009

Syria

7.621.000.000

374

15 %

31-12-2009

Guatemala

7.489.000.000

534

20 %

31-12-2009

Oman

7.474.000.000

2.522

14 %

31-12-2009

Burma

7.373.000.000

123

27 %

31-12-2009

Tanzania

7.070.000.000

174

32 %

31-12-2009

Jordan

6.715.000.000

1.121

29 %

31-12-2009

Libya

6.491.000.000

1.025

11 %

31-12-2009

Yemen

6.245.000.000

264

25 %

31-12-2009

Ghana

5.840.000.000

253

38 %

31-12-2009

Zimbabwe

5.821.000.000

496

132 %

31-12-2009

FYROM

5.458.000.000

2.648

59 %

31-09-2009

Bolivia

5.349.000.000

523

30 %

Est 31-12-2009

Congo. Republic of

5.000.000.000

1.722

155 %

Est 2000

Turkmenistan

5.000.000.000

934

31 %

Est 2009

Nicaragua

4.700.000.000

743

76 %

Est 31-12-2009

Mauritius

4.567.000.000

3.565

52 %

Est 31-12-2009

Nepal

4.500.000.000

161

36 %

2009

Armenia

4.470.000.000

1.368

51 %

30-06-2009

Ethiopia

4.229.000.000

51

13 %

Est 31-12-2009

Mozambique

4.159.000.000

197

42 %

Est 31-12-2009

Cambodia

4.157.000.000

298

38 %

Est 31-12-2009

Moldova

3.970.000.000

1.113

73 %

Est 31-12-2009

Malta

3.750.000.000

9.080

45 %

2008

Uzbekistan

3.630.000.000

130

11 %

Est 31-12-2009

Kyrgyzstan

3.467.000.000

653

68 %

31-12-2008

Algeria

3.389.000.000

97

2 %

Est 31-12-2009

Georgia

3.381.000.000

771

31 %

31-12-2009

Honduras

3.315.000.000

423

23 %

Est 31-12-2009

Zambia

3.313.000.000

277

25 %

Est 31-12-2009

Paraguay

3.220.000.000

513

22 %

31-12-2009

Liberia

3.200.000.000

930

606 %

Est 2005

Laos

3.085.000.000

484

55 %

Est 2009

Iceland

3.073.000.000

10.670

35 %

2002

Guinea

3.072.000.000

290

70 %

Est 31-12-2009

Gabon

3.065.000.000

2.078

28 %

31-12-2009

Somalia

3.000.000.000

393

N/A

2001

Cameroon

2.929.000.000

147

13 %

31-12-2009

Mali

2.800.000.000

240

84 %

2002

Senegal

2.763.000.000

216

22 %

31-12-2009

Afghanistan

2.700.000.000

96

23 %

2008

Netherlands Antilles

2.680.000.000

12.280

N/A

2004

Azerbaijan

2.411.000.000

269

6 %

31-12-2009

Papua New Guinea

2.320.000.000

366

29 %

31-12-2009

Niger

2.100.000.000

178

79 %

2003

Trinidad & Tobago

2.079.000.000

1.589

10 %

31-12-2009

Madagascar

2.054.000.000

99

24 %

31-12-2009

Uganda

2.050.000.000

62

13 %

31-12-2009

Mongolia

1.860.000.000

690

44 %

2009

Burkina Faso

1.840.000.000

128

23 %

Est 31-12-2009

Tajikistan

1.691.000.000

260

34 %

Est 31-12-2009

Botswana

1.651.000.000

910

14 %

Est 31-12-2009

Sierra Leone

1.610.000.000

311

163 %

Est 2003

Chad

1.600.000.000

177

27 %

Est 2005

Albania

1.550.000.000

497

21 %

2004

West Bank

1.300.000.000

552

N/A

Est 2007

Seychelles

1.250.000.000

14.706

163 %

Est 31-12-2009

Benin

1.200.000.000

135

22 %

2007

Burundi

1.200.000.000

167

202 %

2003

Namibia

1.184.000.000

569

13 %

Est 31-12-2009

Central African Republic

1.153.000.000

270

68 %

Est 2007

Malawi

1.091.000.000

78

24 %

31-12-2009

Belize

954.100.000

2.982

70 %

Est 2008

Guinea-Bissau

941.500.000

722

203 %

Est 2000

Bhutan

836.000.000

1.239

66 %

2009

Guyana

804.300.000

1.049

42 %

30-09-2008

Barbados

668.000.000

2.456

25 %

2003

Montenegro

650.000.000

939

24 %

2006

 Δείτε λοιπόν ποιοι μας κουνάνε το δάκτυλο.  Μήπως κάποιος εδώ μέσα 

 μπορεί να μου εγηγήσει πως το Λουξεμβούργο που έχει χρέος κοντά 2 τρις, πως μπορεί να υπάρχει; Μια γνώμη θα σας πω. Τα χρήματα πουθενά δεν υπάρχουν. Μόνο στο Κομπιούτερ της παγκόσμιας χούντας. Όσα θέλει κόβει, όσα θέλει χρεώνει.Τα νούμερα αυτό δείχνουν. Απλά το Λουξεμβούργο έχει άλλη μεταχείριση, προνομιακή. Η Ελλάδα έχει εξοντωτική. Καταλαβαίνετε που μπλέξαμε; ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν υπάρχει που να αρνηθεί αυτη την εκμετάλλευση;


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


30 Ιανουαρίου 2017, 09:17
Αξίζει κάτι η ζωή του Έλληνα, ή όχι;


Φίλες, φίλοι,

δεν ξέρω αν κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου, όπως και εγώ και όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αλλά το ότι συμβαίνει σήμερα εν μέσω κρίσης στην χώρα μας, νομίζω το περνάμε όλοι μας αβασάνιστα, σαν να μην συμβαίνει, σαν να είμαστε στην απόλυτη ευτυχία, όπως είναι χιλιάδες πολίτες σε άλλες χώρες, εκεί όπου οι κυβερνήσεις τους έχουν φροντίσει να λύσουν τα περισσότερα των προβλημάτων τους.

Εκεί που όταν κάποιος αρρωστήσει έχει την καλύτερη περίθαλψη για να πολεμήσει την αρρώστια του. Δεν θα περιγράψω εδώ το τι συμβαίνει στα νοσοκομεία της χώρας μας , ούτε θα πω πως η ζωή ιδιαίτερα των ηλικιωμένων δεν έχει καμιά αξία, αλλά επειδή άκουσα στην τηλεόραση πως εκατοντάδες Έλληνες και Ελληνίδες πεθαίνουν αβοήθητοι επειδή λείπουν τα φάρμακα, η σωστή νοσοκομειακή φροντίδα, οι γιατροί, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, και πολλά άλλα....

ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ όλης της χώρας:  

,Κύριοι εισαγγελείς ,

κάνετε το καθήκον σας;

αφήνετε τους συμπατριώτες σας να πεθαίνουν αβοήθητοι, και αφήνετε στο απυρόβλητο των ευθυνών τους; πρωτίστως:

τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ξέρει τι πρέπει να κάνει, αντί να διατυπώνει βαρύγδουπες και άχρηστες δηλώσεις,  

όλο το υπουργικό συμβούλιο και τον επικεφαλής επιπόλαιο, φιλόδοξο κ. Τσίπρα,

όλους τους ψεύτες που τους υποστηρίζουν και όποιους εσείς διακρίνετε ότι έχουν ευθύνες,  

ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, και το μόνο που ξέρουν να λένε , είναι ότι μας σώζουν;

Ακόμα ζητείστε βοήθεια,

ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΤΕ ερωτήματα σε όλους τους οργανισμούς , και στις αντίστοιχες υπηρεσίες Δικαιοσύνης παντού , στην Ευρώπη , στους διεθνείς οργανισμούς που προστατεύουν τους Λαούς και τους ανθρώπους.,

Έχετε πάμπολα στοιχεία να μηνύσετε το ΔΝΤ που επίσημα αποδέχεται πως έχει κάνει λάθος  στα προγράμματά του, και να ζητήσετε την συνδρομή τουςτων οργανισμών εννοώ ,

να πάτε τον σόιμπλε , την μερκελ και κάθε εγκληματία που με τις αποφάσεις τους μας έβαλαν στην τρύπα της ανέχειας, των στερήσεων στους άνευ φροντίδας θανάτω από έλλειψη των πάντων στην περίθαλψή μας,

και να τους δικάσετε,

εσείς ξέρετε που,

στην Χάγη λέω εγώ.

ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ από εσας τους εισαγγελείς να μας προστατέψει;

Τι θα αφήσετε σαν πεθάνετε και εσείς πίσω σας;

Δεν θα αφήσετε ότι ενδιαφερθήκατε για τον Ελληνικό Λαό;

Εγώ αν είχα θέση κρατική, θα είχα βάρος στην συνείδησή μου, τους χιλιάδες θανάτους που συμβαίνουν σήμερα στην χώρα μας και που θα μπορούσαν οι περισσότεροι να μην είχαν συμβεί, αν υπήρχε φροντίδα, αν υπήρχε Ελληνικό Κράτος, που φρόντισαν δικοί μας και ξένοι στην ουσία να το αποδυναμώσουν.

κ. Εισαγγελείς κάνετε ένα ιστορικό ραντεβού με τους Νόμους, το Σύνταγμα και προστατέψτε μας. Κινδυνεύουμε να αφανιστούμε ως Λαός.

Dum spiro spero κύριοι Εισαγελείς  για εμένα.

Είναι και αυτό μια μικρή παρηγοριά, το απόφθεγμα των Λατίνων.

Γιάννης Ανδρεόπουλος


- Στείλε Σχόλιο


26 Ιανουαρίου 2017, 08:44
Ο Λεβέντης και το κόψιμο της πίτας


 

Καλημέρα φίλοι, φίλες,  

δεν κάνω πολιτική ούτε επιδαψιλεύσεις στον κ. Βασίλη Λεβέντη, αλλά απλά γράφω για τον άνθρωπο αυτό λίγα λόγια , όπως βγαίνουν από την καρδιά μου.

Φυσικά και έχω σχέση με το κόμμα του, την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, αφού και τις επόμενες εκλογές που ελπίζω θα γίνουν κανονικά με ψήφο  και όχι με λίστα, η σύζυγος κ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ -ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ, θα είναι υποψήφια Βουλευτής στην περιφέρεια της Β' ΑΘΗΝΩΝ.

Όμως ο λόγος που γράφω είναι για αυτά που απεκόμισα από την τελετή για το κόψιμο της πίτας για το 2017.

Ήταν μια σεμνή τελετή.

Η Αίθουσα του ΕΒΕΑ κατάμεστη από συνΕλληνες κάθε ηλικίας που ενθουσιωδώς συμμετείχαν στην τελετή. Παρόντες οι βουλευτές του και πολλοί πολιτευτές, κυρίως του  Λεκανοπεδίου Αττικής.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Είπαν λίγα λόγια και έδωσαν τις ευχές τους οι Βουλευτές του κόμματος και στο τέλος μίλησε λίαν συγκινημένος ο Βασίλης Λεβέντης, όπως πάντα από την καρδιά του, σεμνά και χωρίς προκλητικούς και εμπρηστικούς λόγους  και την γιορτή έκλεισε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, φωτισμένος Ιεράρχης, ταπεινός και συναινετικός και μετά έκοψε την Πίτα μετά από σύντομη σεμνή τελετή και τις πατρικές του ευχές προ όλους , παρόντες και μη.

Εντύπωση μου έκανε, που ο Βασίλης Λεβέντης είχε για το τέλος της γιορτής, για  όλους ένα πολύ καλό κομμάτι πίτας, που δυο από αυτά έκρυβαν φλουρί με αξία 300 ευρώ για τους τυχερούς.

Ακόμα μας μοίρασαν από ένα πολύ ακριβό ημερολόγιο σε όλους … Ένα ημερολόγιο χρηστικό, με σελίδες που να μπορεί ο καθένας να κρατήσει τις σημειώσεις του για όλο τον χρόνο.

Και τα γράφω αυτά για να σας δείξω πως το κόμμα αυτό και φυσικά ο αρχηγός του, δεν λυπήθηκαν τα έξοδα. 

Μίλησα και προσωπικά με τον Βασίλη Λεβέντη και του ευχήθηκα καλή χρονιά και στις επερχόμενες εκλογές, που και αυτός πιστεύει πως σύντομα θα γίνουν, να μεγαλώσει την δύναμή του στην Βουλή.

Φύγαμε όλοι ευχαριστημένοι, γιατί και σε άλλων κομμάτων τέτοιες εκδηλώσεις έχω παρευρεθεί κατά την μακροχρόνια ενασχόλησή μου με την πολιτική,

αλλά ούτε καραμέλα δεν είχα δει.

Μα θα μου πείτε βρε adreo σε απασχολεί αυτό;

Όχι, αλλά δείχνει  ΠΩΣ ¨ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ, δεν δίνουν ούτε ένα ποτήρι νερό σε μας που τόσα χρόνια τους κάνουμε κυβερνήτες.  Φανταστείτε αν είναι δυνατόν να κάνουν και κάτι σημαντικό για τον Λαό.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ, φαίνονται τα ΜΕΓΑΛΑ φίλες μου , φίλοι μου.

Ο Β. ΛΕΒΕΝΤΗΣ πρέπει να βρίσκεται στην Βουλή και μάλιστα δυναμικά.

Είναι η ήρεμη δύναμη, είναι η σοφία που προέρχεται μέσα από την γνώση και τους αγώνες του να εκπροσωπηθεί στην Βουλή.

Και ο Μεγάλος Θεός, στον οποίο πιστεύει τόσο πολύ του έκανε αυτή την χάρη.

Τα λόγια του έχουν μεγάλο βάρος και πρέπει να τα ακούμε.

Καλή χρονιά κ. Βασίλη Λεβέντη

και προσπάθησε για τα καλύτερα με το γνωστό σου πάθος και μπορεί να μην θες κυβερνητικούς θώκους όπως συνέχεια τονίζεις, αλλά δεν γίνεται.

Η επόμενη κυβέρνηση θα ζητήσει την συμμετοχή του κόμματός σου και εσένα προσωπικά στην διακυβέρνηση της ταλαίπωρης Πατρίδας μας.

Ζήτημα χρόνου είναι να γίνει και αυτό.

Γιάννης Ανδρεόπουλος

Ελπίζω οι γνωστοί- άγνωστοι να σιγήσουν. Ότι έγραψα, τα έγραψα από καρδιάς.


- Στείλε Σχόλιο


14 Ιανουαρίου 2017, 16:20
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ, μια χειμαρρώδης μουσική πανδαισία!


Κάποιες φορές φίλοι, φίλες,

πηγαίνοντας να παρακολουθήσουμε μια συναυλία, μια παρουσίαση τραγουδιών ή και άλλων εκδηλώσεις, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ευχάριστη έκπληξη, για το τι δηλαδή μπορούν να παρουσιάσουν καλλιτέχνες που δεν μας είναι γνωστοί, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα μουσικά μας πράγματα, όπου στις περισσότερες φορές ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, δεν μπόρεσαν να κάνουν πολύ γνωστή την μουσική τους, όμως... έχουν αναλώσει την ζωή τους με πάθος στην υπηρεσία της Μουσικής.

Έτσι χθες το βράδυ μετά από πρόσκληση που έλαβα από την Κατερίνα Βέρδη (θα μιλήσω γι' αυτήν στο επόμενο άρθρο μου) και την μητέρα της Γεωργία Μαρκέα, Σύμβουλο Μουσικής στην Δημόσια Μουσική εκπαίδευση, βρέθηκα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρακολούθησα μια παρουσίαση τραγουδιών του ΜΙΧΑΛΗ ΚΛΕΑΝΘΗ.

Ο καλλιτέχνης αυτός τραγούδησε τα τραγούδια του με ξεχωριστή μαεστρία, περιστοιχιζόμενος από αξιόλογους Μουσικούς και την κόρη του που ο τρόπος της ερμηνείας των τραγουδιών που ερμήνευσε κυριολεκτικά με γοήτευσε , με πολύ καλό συνταίριασμα της φωνής της σαν τραγουδούσε με τον πατέρα της τις πολύ δύσκολες, κάποιες φορές, συνθέσεις του.

Το χειροκρότημα και η αποδοχή από το κοινό, ήταν αυτό που αξίζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ ,το είχε χθες το βράδυ από το κοινό του γιατί είναι πράγματι ένας μεγάλος καλλιτέχνης. Ένας συνθέτης που του αξίζει η μεγάλη αναγνώριση.

"ΝΑ ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ"  γράφει ο ίδιος στο καλογραμμένο προγραμματάκι του, που μοιράστηκε στους θεατές-ακροατές.

Και σας βεβαιώνω πως ο Μιχάλης κατόρθωσε να μας ανεβάσει ψηλά με την μουσική του, τις ερμηνείες του, τους στίχους των τραγουδιών του. 

Μπορώ να πω πως τις δυο ώρες που παρουσίαζε τα τραγούδια του, όλοι μας ήμασταν απορροφημένοι από τις ερμηνείες του Συνθέτη και των συνεργατών του.

Τα τραγούδια εξέπεμπαν εκτός από την ευχαρίστηση των μελωδιών τους και μηνύματα σημαντικά μέσω των στίχων τους, που στα περισσότερα τραγούδια ήταν δικοί του και σε δυο τρία, δείγματα καλής γραφής στίχων, έδωσαν η Cofia όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα και η Κορίνα Κουκουράκη, που σε αυτό τον τομέα έχουν μέλλον.

Γράφει ακόμα ο Μιχάλης στο Πρόγραμμα.  

" Τ' αληθινά τραγούδια είναι συμπυκνωμένα σα θυμαρίσιο μέλι. Τ' αληθινά τραγούδια, πέφτουν σα βροχή.

Πως να τ' αποφύγεις;

Κι 'ομως υπάρχουν αδιάβροχοι. Κι΄ αυτοί που τρέχουν να κρυφτούν για να μην βραχούν.»

ΚΙ' ΟΜΩΣ αγαπητέ Μιχάλη.. Αυτοί κρατούν τα ηνία της Ελληνικής μουσικής, αλλά φρόντισε η κρίση να τους διαλύσει και αυτούς. Έγκλημα… και τιμωρία, η δίκαιη αντιμετώπισή τους. Δεν χρειάστηκε τίποτα και από κανέναν, ώστε οι περισσότεροι να εξαφανιστούν, Εταιρείες, καλλιτέχνες, και όσοι έμειναν να εκλιπαρούν έστω και για μια μέρα εργασίας.

Και ότι γράφω , το γράφω όχι εκδικητικά, αλλά παραδειγματικά. Να καταλάβουν οι λεγόμενες φίρμες, που αναρριχήθηκαν ψηλά, όχι όλοι βέβαια, ότι δεν είναι δα και το χρυσάφι της γης.

Να καταλάβουν τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της τηλεόρασης, αν και όλα σχεδόν διαθέτουν το ταλέντο για να υπηρετήσουν το όνειρό τους, πως όλα είναι ρευστά, όλα είναι ελεγχόμενα, και αν κάποιος, κάποια ξεμυτίσει, δυστυχώς η εποχή δεν βοηθά και πρέπει επί πλέον να έχει την βοήθεια κάποιου «αδιάβρχου» όπως ανέφερε και ο Μιχάλης.

Εύχομαι ολόψυχα όμως όλοι, όλες να βρουν το δρόμο τους. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους, απλά λέω την αλήθεια. Πως έχουν τα πράγματα.

Αφήνω την παρένθεση.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ χθες βράδυ έδωσε ρεσιτάλ αξιοσύνης, έδειξε πόσο ικανός συνθέτης είναι, ακόμα πόσο καλά διαχειρίζεται την γλώσσα με τους εξαίρετους γεμάτους νοήματα στίχους του. Η εκτέλεση μουσικά των τραγουδιών του άριστη, εγώ θα έλεγα αν έχουν ηχογραφήσει την παρουσίαση, να κυκλοφορήσουν τα τραγούδια σεcd.

Η ορχήστρα απαρτιζόμενη από τους: Νίκο Κριτσέλη Κιθάρα, Νίκο Τσαχτσίρη Κόντρα μπάσο, Μπάμπη Αστερή Κρουστά, Φώτη Κοπανιτσάνο Πιάνο και τον ίδιο τον συνθέτη στην Ακουστική κιθάρα, μεστή, με ρυθμό, εξαίρετο ήχο, απέδωσε τέλεια τα τραγούδια του ΜΙΧΑΛΗ ΚΛΕΑΝΘΗ.

Σε μερικά τραγούδια συμμετείχαν η κ. Γεωργία Μαρκέα στο Πιάνο και η Κατερίνα Βέρδη στο Φλάουτο, με εξαιρετική απόδοση.

Στο Τραγούδι:

Όλοι τους αψεγάδιαστοι, Μιχάλης Κλεάνθης, Ερωφίλη Κλεάνθη, Κατερίνα Βέρδη που αν και πολύ μικρή απέδωσε θαυμάσια ένα τραγούδι με την θεσπέσια φωνή της και ο πιανίστας Φώτης Κοπανιτσάνος που αντικατέστησε τον εκτάκτως απουσιάζοντα Μιχάλη Κακέπη που εκτός από καταπληκτικός πιανίστας έχει και εξαιρετική φωνή.

Τι άλλο να πω;

Μια ευχάριστη βραδιά πέρασα χθες το βράδυ, μια ακόμα διαπίστωση έκανα και δεν είναι η μόνη φορά, πως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που ενώ αξίζουν, δεν επέτυχαν αυτά που έπρεπε και δικαιούνταν, να γίνουν γνωστοί, γιατί;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΧΑΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΘΕΙ.

Όμως οι μεγάλες αξίες, όπως ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ, κάποια στιγμή κάνουν το μπαμ!

Από μόνοι τους, με το έτσι θέλω, με την δύναμη της ψυχής τους. Τίποτα δεν χάνεται και κάποια στιγμή η εκτίμηση του έργου ενός καλού συνθέτη έρχεται. 

Ναι αυτό πιστεύω για τον Μιχάλη. Η πλατιά αποδοχή και η επιτυχία έρχεται.

Ευχαριστώ Μιχάλη που σε γνώρισα χθες το βράδυ, είπαμε δυο λόγια και απήλαυσα την μουσική σου, τόσο;

τόσο που αυθόρμητα κάθισα και έγραψα σήμερα αυτό το άρθρο, αφιερωμένο σε σένα,  την μουσική σου, τους στίχους σου και τις φιλοσοφικές σου ενοράσεις, γιατί και αυτό το στοιχείο το έχεις Μιχάλη.

Γενικά ήσουν μια έκπληξη για μένα.  Εύχομαι το 2017 να φέρει το ποθούμενο. Οι συνθέσεις σου να γίνουν πασίγνωστες και εσύ να γράψεις νέες δημιουργίες.

Γεια σας φίλες μου, φίλοι μου.

Γιάννης Ανδρεόπουλος.

Εδώ ακούτε τραγούδια του Μιχάλη.

https://www.youtube.com/channel/UCHXbQm_nLkQjUQp4PWqtf6A

και εδώ.   https://www.youtube.com/channel/UC767mWCQ8HYsTtoNn1OcpdQ


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


04 Ιανουαρίου 2017, 13:20
Το κόλπο 1 ευρώ= 100 σεντς= 0, 1000 ευρώ!


φίλες, φίλοι,

Χρόνια πολλά και χαρούμενα και ένα καλύτερο  2017 για όλους μας.

Χρόνια τώρα σκέπτομαι αφού το ευρώ έχει 100 σεντς, γιατί η βενζίνα πωλείται με χιλιοστά του ευρώ που είναι φυσικά ανύπαρκτα. Και δεν βλέπω κανείς επίσημος φορέας, κανένα κανάλι, κανένας από αυτούς που κατέχουν θέσεις, κανένας εισαγγελέας να ασχολείται μετο θέμα.

Γιατί γίνεται αυτό;

Εγώ λέω για να μας ληστεύουν έστω και λίγα ευρώ σε ετήσια βάση, με τα εκατομμύρια των καταναλωτών γίνονται κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Πόσα ;

δεν ξέρω, αλλά κάποιος επίσημα πρέπει να δώσει απαντήσεις στον ταλαίπωρο Ελληνικό Λαό.

Τα ίδια σε χιλιοστά υπολογίζει και ο ΟΤΕ, νυν cosmote και άλλες επιχειρήσεις . Αν δείτε τους λογαριασμούς που σας έρχονται, θα δείτε πως έτσι είναι. Πριν λίγες μέρες  μπήκα σε γνωστής αλυσσίδας κατάστημα να πάρω μια τυρόπιτα και στην βιτρίνα είχε τιμή σε πίτα το κομμάτι 1,569 ευρώ, αν θυμάμαι καλά και με ακρίβεια  τα χιλιοστά.

Δημιούργησα κάποιο θέμα και με πήρε ένας υπεύθυνος και μου είπε πως ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι είναι το θέμα αποτέλεσμα της διαίρεσης των κομματιών του ταψιού, δηλαδή δικαιολογίε που δεν ευσταθούν. Και βέβαια γιατί σε αυτό μόνο το είδος έτσι γραμμένη η τιμή. Πιστεύω πως είναι δοκιμαστικό της εταιρείας, που αργότερα θα το γενικέψει.

Σε λίγο καιρό τα χιλιοστά του ευρώ που δεν υπάρχουν στην επίσημη ισοτιμία του ευρώ, θα μπουν παντού. Για μένα ακόμα και τα εκατοστά του ευρώ, σε πολλούς κομπιναδόρους έπρεπε να απαγορευτούν.  1,99 παράδειγμα γράφει το ταμπελάκι. Δίνει κανένας  ρέστα  1 λεπτό. Ίσως τα σουπερ μάρκετ , αν η πωλήτρια το αποφασίσει.

Μόνο στρογγυλοποιημένα ποσά πρέπει να υπάρχουν στις συναλλαγές.

Δυστυχώς είμαστε απροστάτευτοι από την εκμετάλευση που προέκυψε με την είσοδό μας στο ευρώ. Και ποιος ξέρει αν αυτή , κατά την γνώμη μου κομπίνα, γίνει γενική, τι θα προκύψει. Δεν είμαι οικονομολόγος ή ειδικός, αλλά αν κάποιος μπορούσε να μου δώσει εξηγήσεις, ιδιαίτερα από τον κρατικό μηχανισμό που οφείλει να εξηγεί  και να προστατεύει τις συναλλαγές μας, αλλά με επιχειρήματα σωστά και νόμιμα, θα μπορούσε ίσως να με πείσει πως δεν έχω δίκιο. Εγώ πιστεύω ακράδαντα όμως πως ότι συμβαίνει, δεν είναι για καλό μας. Κάτι πονηρό συμβαίνει λοιπόν.

Χρόνια σας πολλά

adreo


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης