αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
06 Σεπτεμβρίου 2020, 12:42
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΝΑΝΤΕΜΑ.


 

Ο κυρ Νίκος ο Τραμουντάνας για πολλοστή φορά ξύπνησε -μήπως και κοιμότανε και καθόλου- στις πέντε το πρωί, όπως κάθε μέρα εδώ και δύο χρόνια.  Παλιότερα ξυπνούσε ακόμα πιο νωρίς, για να ετοιμάσει τα απαραίτητα για την κα­θημερινή του περιπέτεια στο πέλαγος, το ψάρεμα, που ήταν η εργασία του για τον επιούσιο και που  πότε γυρνούσε με το καΐκι γεμάτο με ψάρια και πότε δεν είχε ούτε λέπι πάνω σ’ αυτό. 

Συνήθιζε να λέει συχνά: του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είναι άδειο και μια γεμάτο.  Αλλά καθώς έχασε τον μονάκριβο γιο του, τον Ηρακλή, που έκανε το ίδιο επάγγελμα με τον πατέρα του, αλλά και που ήταν εξίσου τολμηρός με τον ίδιο και αυτός με την θάλασσα,  ψιλοσάλεψε και έβγαινε πρωί, πρωί  κάθε μέρα στον μόλο, εκεί που έδενε, σαν ερχότανε , το καΐκι του ο Ηρακλής, να περιμένει μέχρι τις δέκα-έντεκα το πρωί μήπως και φανεί να ’ρχεται από το πέλαγος.  καμαρω­τός, καμαρωτός  και τραγουδώντας όπως πάντα,  είτε είχε πιάσει ψάρια, είτε όχι.

-Αχ βρε Ηρακλή, μου την έφτιαξες τη δουλειά.  Θα με φάει ο καημός σου, έλεγε κάθε μέρα που μάταια περίμενε στο μόλο να φανεί. 

-Εγώ σου είχα πει να σπουδάσεις.  Μπορούσα να σε βοηθήσω γι’ ­αυτό,  αλλά  εσύ τίποτα,  ερωτεύτηκες την ριμάδα τη θάλασσα και κάθε φορά που σου έκανα λόγο για σπουδές, γύριζαν ανάποδα τα μάτια σου  από τον θυμό σου, κι εγώ ο δόλιος, έκανα τουμπεκί, μήπως και  σε στενοχωρήσω. 

-Αν με άκουγες τότε,  θα ήσουνα τώρα ζω­ντανός Ηρακλή,  θα ήσουν ο δάσκαλος του χωριού.  ’ει ρε Ηρακλή τι μου έκανες, έλεγε και ξανάλεγε.

Έτσι και σήμερα έπιασε το γνωστό του στέκει στο μόλο και αγνάντευε την θάλασσα. Φλέρταρε η καρδιά του σαν έβλεπε μακριά στο πέλαγος να εμφανίζεται κάποιο καΐκι, μα σαν πλησίαζε καταλάβαινε πως δεν ήταν του Νικόλα του και έπεφτε σε μεγάλη θλίψη. Και σαν πέρασε η ώρα και πάλι έχοντας στυλωμένα τα μάτια στο πέλαγο, για άλλη μια φορά απογοητευμένος σηκώθηκε για να γυρίσει στο σπίτι του. Είναι μεγάλος ο Θεός ψιθύρισε. Καμιά φορά μπορεί και να μου κάνει την χάρη και να εμφανιστεί ξαφνικά ο Νικόλας μου. Δεν ήθελε να πιστέψει πως δεν θα ξανάβλεπε τον Νικόλα. Σιγόκαιγε μέσα του η ελπίδα, που μέχρι τώρα τον κράταγε ζωντανό, αυτόν και την κυρά του.

 Έσιαξε το ναυτικό καπελάκι του, το ίδιο για καμιά εικοσαριά χρόνια,  και σιγά, σιγά,  πήρε το δρόμο του γυρισμού.  Ένα χιλιόμετρο δρόμου που χώριζε τον μόλο από το σπίτι του, το έκανε κοντά μια ώρα για να το περπατήσει.  Είχε μια βαριά πάθηση στα πόδια και πονούσε φοβερά. 

Μόνο σαν ήταν  όρθιος σταματούσε κάπως ο πόνος.  Μα σαν έπαιρνε δρόμο, στα τριάντα μέτρα το πολύ, τα μάτια του πεταγόντουσαν έξω από τον πόνο. Ξάπλωνε όπου και να ήταν για πέντε, δέκα λεπτά μέχρι να καλμάρει λίγο και μετά ξανά άρχιζε να περπατά.

Έλεγε:  «αυτός δεν είναι πόνος,  είναι σαν να σε καίνε και να σε κόβουν και με κοφτερό μαχαίρι και να σου ρίχνουν κι’ αλάτι πάνω στην πληγή. Μια περιγραφή που οι γιατροί την άκουγαν και τρέμανε για τους ασθενείς τους που είχαν τέτοια πάθηση. Σπάνια βέβαια , αλλά άμα έπιανε κάποιον, ήταν για λύπηση. Και είχε βρει αυτό τον χαρακτη­ριστικό τρόπο για να περιγράφει τον πόνο που τράβαγε  από την πάθησή του.

Όμως ο Νικόλας, έσφιγγε τα δόντια και προχώραγε. Και αν δεν του είχε συμβεί ο τραγικός χαμός του παιδιού του, θα ήταν καλά, γιατί τον πόνο των ποδιών του τον άντεχε, του Ηρακλή όμως, όχι. 

Η κυρά  Στα­θούλα, η γυναίκα του, από τον καιρό που χάθηκε ο μοναχογιός της,  η ψυχή της όπως τον έλεγε,  ήταν πνιγμένη στα μαύρα. Σχεδόν μαύρο ήταν και το σώμα της. Και στο κεφάλι της είχε ένα τσεμπέρι κατάμαυρο και κάτω από αυτό τα μαλλιά της ήταν κάτασπρα, σαν το βαμβάκι. 

Πριν δύο χρόνια, είχε κατά­μαυρα μαλλιά,  μα ο καημός της για τον χαμό του Ηρακλή, της τα άσπρισε. Έχασε και τη λάμψη, και την αρχοντική εμφάνιση, που είχε μέχρι τότε  στο πρόσωπό της. Στα νιάτα της, ήταν μια πανέμορφη κοπέλα,  μα και στα πενήντα της όταν χάθηκε ο Ηρακλής, κράταγε πολλά στοιχεία της ομορφιάς της των νεανικών της χρόνων. 

Τώρα είχε γίνει σαν μούμια.  Και αυτό μέσα σε δυο χρόνια. Καθώς χά­θηκε ο γιος της δεν ξαναγέλασε  το χειλάκι  της, ούτε μια φορά.  Κυκλοφορούσε με σφιγμένα τα δόντια, έτσι που το πρόσωπό της και από αυτό το λόγο στραπατσαρίστηκε. Ξερό και κολλημένο το δέρμα πάνω στα κόκαλα, που λίγο ακόμα ήθελαν να απογυμνωθούν. Έτσι την κατάντησε η στενοχώρια της για τον Ηρακλή.

 Γύρω στις ένδεκα και κάτι κάθε μέρα, ξέροντας πως κάπου  εκεί θα γύριζε ο Νικόλας  στο σπίτι, την έστηνε στο  παράθυρο της τζαμαρίας και με υπομονή έβλεπε τον Νικόλα να έρχεται αργά,  αλλά και κουτσένοντας, προς το σπίτι. Τον λυπότανε περισσότερο και από τον εαυτό της, τον καημένο.  

-Αχ πως κατάντησες βρε Νικόλα, έλεγε και της έφευγε ένας αναστεναγμός.  Κι ένα δάκρυ καυτό κυλούσε από τα μάτια της. Σχεδόν κάθε μέρα επαναλαμβανότανε η ίδια σκηνή.  

Έτσι και σήμερα τον είδε να ’ρχεται.  Να σταματά, να κοιτάζει γύρω του,  ακουμπώντας στους φράχτες των λιγοστών σπιτιών του ερημικού δρομίσκου.  Καταλάβαινε το βάσανό του.  Την τυραννία του.

Και μετά από κάμποση ώρα σαν έφθασε:

-Ήρθες Νικόλα μου, του είπε.   Τίποτα ε!. Είχε βαθειά της μια ελπίδα, μάταιη βέβαια, μήπως και φανεί ο Ηρακλής.

-Τίποτα. Αλλά, δεν ξέρεις. Είπε εκείνος αφήνοντάς της ζωντανή την ελπίδα.  Εγώ κάθε μέρα, εκεί θαμαι. Να τον  περιμένω.

Ένα δάκρυ έπεσε από τα μάτια του. Σφίχτηκε μήπως και το σταματήσει, μα εκείνο κύλησε. Το σκούπισε με την ανάποδη του χεριού του. 

-Κι’ εκεί θα με βρει ο χάρος Σταθούλα.  Να πάω κοντά του.  Να τον φιλήσω,  να τον ακουμπήσω και να του πω: 

-Γιατί ρε Ηρακλή μου το έκανες αυτό;   Γιατί παιδί μου δεν άκουσες; 

Η κυρά Σταθούλα τον άκουγε και δεν έβγαζε μιλιά.  Ούτε και αυτό ήθελε να το πιστέψει,  δηλαδή πως αγναντεύοντας το πέλαγος θα φύγει η ψυχή του κάποια στιγμή.  Στη σκέψη αυτή κοκάλωνε. 

-Κι εγώ τι θα κάνω τότε Νικόλα;  του έλεγε.  Δεν μου φτάνει ο καημός του γιου μας; 

-Δεν είπα πως θα φύγω σήμερα.. Σταθούλα, είπε  ο Νικόλας για να την παρηγορήσει. Κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό.  Και κανείς δεν ξέρει το πότε…

-Όχι,  ποτέ δε θα σε αφήσω να πεθάνεις, έλεγε  η κυρά Σταθούλα,  φω­νάζοντας δυνατά, πολύ δυνατά.  Εγώ πρώτη θα πάω κοντά στο γιο μου.  Εγώ τον γέννησα κι εγώ το δικαιούμαι να πάω μαζί του. 

Μάλωναν λες και ήτανε στο χέρι τους να το κανονίσουν.

-Καλά,  καλά, ας μη μαλώνουμε  γι’ αυτό.  Ό,τι θέλει, ό,τι θέλει  ο Θεός θα γίνει.  Ο Θεός μας πήρε τον Ηρακλή, ο Θεός θα πάρει όποιον θέλει από μας πρώτο. 

Σακί φαρμάκι γίνανε  και οι δυο. Η ώρα έφτασε  δώδεκα  και βάλε, και  κάθισαν να φάνε μια χαψιά ψωμί με  λίγο τυρί  και μια ντομάτα. Τα είχε φέρει από πριν η κυρά Σταθούλα και τα είχε απιθώσει πάνω στο τραπεζάκι της τζαμαρίας.

Εκεί καθόντουσαν για να φάνε.

Το φαγητό τους δεν ήταν λιτό από ανέχεια, γιατί ο κυρ Νίκος έπαιρνε καλή σύνταξη. Απλά δεν είχανε καμιά όρεξη να φάνε κάτι καλύτερο.

 Που να κατεβεί όμως η μπουκιά; Με τα χίλια ζόρια  έφαγε ο Νικόλας την μισή ντομάτα, μα η κυρά Σταθούλα…  ούτε που τα ακούμπησε. Μόνο λίγο δροσερό νερό ήπιε να ξεκολλήσει λίγο η γλώσσα της, σταυροκοπήθηκε  και σηκώθηκε να πάει στο στρώμα της για να ακουμπήσει λίγο το βασανισμένο της κορμί.    

Ο Νικόλας έμεινε στον καναπέ που ήταν στη τζαμαρία, με το χέρι του γροθιά να κρατά  το πιγούνι του,  κοιτώντας  με απλανές βλέμμα τη θάλασσα,  την κακούργα αγαπημένη του, όπως την έλεγε. Βυθίστηκε στις σκέψεις του. Και έτσι τον πήρε ο ύπνος. 

Σε δυο ώρες περίπου η κυρά Σταθούλα, τον βρήκε ακουμπισμένο στον καναπέ με ανοιχτά τα μάτια κι ένα χαμόγελο απλωμένο στο πρόσωπό του,  σα να έζησε κάποιο ευτυχισμένο γεγονός.  Ήταν σαν να  κοιμότανε με ανοιχτά τα μάτια. Έτσι της φάνηκε.

Η κυρά Σταθούλα τον σκούντησε ελαφρά. Μετά  πιο δυνατά,  πιο δυνατά,  μα ο Νικόλας δεν αποκρινότανε. Κατάλαβε πως  είχε πεθάνει. Ευτυχισμένος και ήταν τόσο γελαστός;  Αντίκρισε την ώρα που έβγαινε η ψυχή του τον αγαπημένο του Ηρακλή; Ήταν χαρούμενος που πρώτος θα πήγαινε κοντά του; 

Κανείς  δεν το ξέρει μα  και κανείς ποτέ δεν θα το μάθει αυτό. 

Με το χαμόγελο στα χείλη που του έμεινε με τον θάνατό του, τον έθαψαν την άλλη μέρα οι συγ­χωριανοί του και είχαν να το λένε,  πως αυτός ο άνθρωπος που τα τελευταία  χρόνια του τα έφαγε με θλίψη και με πόνο,  έφυγε με το  γέλιο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.  Πέθανε  χαρούμενος, πέθανε ευτυχισμένος.    

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


25 Αυγούστου 2020, 15:35
ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ


Ξέρω έναν άνθρωπο

που τραγουδά την νύχτα

με την βαριά του τη φωνή

πλοία αυτοκίνητα κινεί..

Και τ' ουρανού

και τ' ουρανού, 

τα άστρα κατεβάζει.

Ξέρω έναν άνθρωπο

που ακουμπά τα χέρια

πάνω στις αψηλές κορφές

και σβήνει με μιας  το χθες..

Μα πουθενά

μα πουθενά

η μοίρα  δεν αλλάζει.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


11 Αυγούστου 2020, 11:07
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ποίημα
ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

Ονειρεύομαι,

καμιά φορά …

τα άγουρα χρόνια της φθοράς μου, 

τα φτερά που έχασα

στο δρόμο προς την τελειότητα,

τις απύθμενες λέξεις,

που τραγουδούσαν χορεύοντας.. 

σαν χιονοψιχάλες,

σε παγωμένο καιρό. 

 

Ονειρεύομαι…

Πολλές φορές…

τις ξεχασμένες ιστορίες,

τις νύχτες των δακρύων μου,

τα χτυπήματα της πόρτας,

από τους ξέφρενους ανέμους,

τα δεντράκια της αυλής

που πηγαινοέρχονταν,

σταματώντας καμιά φορά,

να πάρουν μιαν ανάσα,

να με κοιτάξουν στα μάτια,

και να μου παραπονεθούν,

που δεν τους μίλησα. 

 

Ονειρεύομαι..

καμιά φορά,

τις νιότης μου τις ατέλειες,

τις ξακουστές πράξεις 

των κοντινών μου ανθρώπων,

τις τελετουργίες,

τις σκοτεινές νύχτες,

με τις σκιές να με γεμίζουν  φόβο.

Ονειρεύομαι..

τον «Δυνάστη» Ήλιο,

τις παγωμένες μέρες του Χειμώνα…

να μου πυρώνει το πρόσωπο,

να μου θαμπώνει τα μάτια,

σαν να με τυραννάει.

Ονειρεύομαι..

τις Θείες μορφές,

να ’ρχονται τις νύχτες εμπρός μου,

να μου δίνουν αισιόδοξα μηνύματα,

χαρούμενα χρώματα,

άπειρες εικόνες,

να μου βάζουν στη σειρά γεγονότα.

Ονειρεύομαι… Ονειρεύομαι..!

 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


11 Ιουνίου 2020, 15:52
Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ σε διεθνή τροχιά.


O Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ. το μυθιστόρημά μου που σιγά- σιγά κάνει ΔΙΕΘΝΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ, λογω της amazon.com που έκανε την έκδοση και το διανέμει με το τεράστιο διεθνές δίκτυό της σε ολόκληρο τον κόσμο Τώρα διανέμεται και σε ηλεκτρονική μορφή σε πολύ χαμηλή τιμή, από την payhip.com. Τώρα όλοι,όλες έχετε την ευκαιρία να το διαβάσετε.... και που ξέρετε; μπορεί να το δείτε και σε κινηματογραφική ταινία. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

9 Μαΐου  Μπορείτε τώρα φίλοι- φίλες να αγοράσετε το βιβλίο μου σε ηλεκτρονική μορφή με το παρακάτω Link , αν προσθέσετε το κουπόνι έκπτωσης JLUYUCZX8W,έχετε έκπτωση 25% από ,3,10 ευρώ, με 2,32 ευρώ .Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣPAYHIP.COM

Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ...


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


29 Απριλίου 2020, 01:52
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.


Αγαπητοί φίλοι,αγαπητές φίλες, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,με υγεία και χαρές. Χαρές για όλους μας, που είναι συναισθήματα σημαντικά γιατί δίνουν το έναυσμα για το ξεκίνημα, με στόχο μια καλύτερη ζωή. Δυστυχώς  το 2020, θα μείνει στην Ιστορία της Ανθρωπότητος, ως  έτος δύσμοιρο, στενόχωρο, ως έτος της αγωνίας και της θλίψης. Και αν η επιστήμη δεν κατορθώσει να βρει εμβόλιο και θεραπεία για τον κωρονοϊό, τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα. Αναλογίζομαι, πως έξω από τους χιλιάδες νεκρούς  ανά τον κόσμο, που με τον χαμό τους μας γέμισαν με θλίψη, ο δολοφονικός αυτός ιός, κατέστρεψε οικονομικά ολόκληρη την ανθρωπότητα... και δεν έχει τελειώσει ακόμα  το δράμα. Η ελπίδα μας είναι οι χιλιάδες ερευνητές ανά τον κόσμος να ανακαλύψουν  τον τρόπο καταπολέμησης του ιού. Για την Πατρίδα μας ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, που προσπαθεί να βγει στο ξέφωτο, κάτι κακό θα συμβεί για να την πάει πίσω. Την σημερινή κατάσταση την παρομοιάζω, φίλες, φίλοι, με την κατάσταση που επικρατούσε στον κόσμο και την Πατρίδα μας, από τις καταστροφές ,  του αιματηρού Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου που είχε και εκατομμύρια νεκρούς βέβαια. Όμως οι γονείς μας, οι Παππούδες μας και Παππούδες σας, ανασκουμπώθηκαν και ξεκίνησαν την ανοικοδόμηση , που έφερε την Χρυσή μεταπολεμική εποχή στην Ελλάδα, με στερήσεις και τεράστιες δυσκολίες τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, και μετά πιο καλά και πολύ καλύτερα για τους τότε νέους και σήμερα πολλών από εσάς γονέων σας.

Μπήκαν τότε οι βάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΙΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ που μας δόθηκε αυτούς τους δυο μήνες, που μας έκανε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, και  να αντιμετωπίσουμε τον τεράστιο κίνδυνο με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες ,  ενωμένοι και αγαπημένοι, ας γίνει απαρχή  για περισσότερη ανθρωπιά, για αλληλοβοήθεια, και να αφήσουμε όλοι μας να εκδηλωθούν όλα τα καλά  και οι αρετές της Φυλής μας, για να ξαναβάλουμε την Χώρα στο δρόμο της προόδου. Έτσι θα προχωρήσουμε πιο εύκολα, πιο ανθρώπινα προς το μέλλον. Όλοι είμαστε ίδιοι, όλοι μπορούμε να είμαστε μια γροθιά. 

adreo

Επικολλώντας το παρακάτω Link, μπορείτε να πάρετε σε ηλεκτρονική μορφή το βιβλίο μου O ROZ HLIOS, (Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ) με έκπτωση 25% ήτοι στην τιμή των 2,32  ευρώ. Διαβάστε το και προτείνετέ΄το  ΄στους φίλους σας, φίλες σας.

Ευχαριστώ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

https://payhip.com/b/ZmGv


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


06 Μαρτίου 2020, 11:53
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 

Ξεχασμένη η φωτογραφία

στη μέση του παλιού βιβλίου,

μου θυμίζει μια ιστορία

απ’ την παιδική μου τη ζωή.

 

Αριστερά είναι η Μαρία,

λίγο πιο εδώ ο Νικολής,

στη μέση είμ’ εγώ

και δεξιά μου ο Παπαμελής.

Στην πίσω τη σειρά…

ο Φώτης, η Νίκη, ο Δημήτρης , ο Θαλής,

ο Νίκος, ο Τασούλης, ο Χρήστος, κι’ ο Ναρσής….

 

Και συμπληρώνεται το κάδρο

με μερικούς ακόμα από πάνω..

Όλοι μας χαμογελαστοί,

ντυμένοι με τα καλά μας ρούχα,

λίγο πριν απ’ την παρέλαση,

για την Εθνική Γιορτή!...

 

Χρόνια που περάσανε, χαρούμενα,

 φτωχά, μα ευτυχισμένα,

ανάμνηση ζωής…

μα και θλίψης…

γιατί μείναμε, δυο-τρεις.


- Στείλε Σχόλιο


09 Φεβρουαρίου 2020, 21:24
ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ!


 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

αιτία του σημερινού μου σημειώματος είναι ένα γεγονός που εδώ και πολλά χρόνια επαναλαμβάνεται σε μεγάλο βαθμό και που όλοι γινόμαστε καθημερινοί μάρτυρες.

 Είναι η προκλητική ασέβεια, η αδιαφορία των νέων παιδιών, στο να παραχωρήσουν την θέση τους που έχουν κάποιες φορές στα μέσα μαζικής κυκλοφορίας, στους έχοντας την ανάγκη, λόγω ηλικίας, η κάποιας ασθένειας ή αναπηρίας και το συγκλονιστικότερο προκειμένου για γυναίκες  στις πολύ περισσότερο έχουσες ανάγκη, στις εγκύους, να έχουν μια θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό.  

Προκλητικά, παιδιά από πολύ μικρά μέχρι και πολύ μεγάλα, κάθονται  στις θέσεις τους και κοιτώντας αδιάφορα, τιμωρούν βάναυσα ανθρώπους που έχουν ανάγκη,  και προκειμένου για γυναίκες, εκτός του σεβασμού που τις οφείλουμε, αφού είναι η πηγή ζωής, για το Έθνος μας όπως και για ολόκληρη την ανθρωπότητα,,  που είναι έγκυες, ακόμα και στις μέρες τους, που κοντεύουν δηλαδή να γεννήσουν,  οι νεαροί και νεαρές δεν δείχνουν την παραμικρή ευαισθησία να παραχωρήσουν τις θέσεις τους.

Και η ευθύνη είναι τεράστια για αυτή την συμπεριφορά, για το Κράτος, τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς, την Εκκλησία, όλους μας, που επιτρέψαμε, με την πάροδο των χρόνων και της παροδικής ευημερίας, να εκθρέψουμε, έναν τέτοιο "στρατό" νέων ανθρώπων, άσπλαχνων, άτεγκτων, σκληρών και ανελέητων.

Και τώρα  «θερίζουμε» αυτές τις συμπεριφορές. Για πολλά πράγματα είμαστε υπεύθυνοι ως Έλληνες και πρέπει άμεσα να θεσπισθούν κανόνες από την Πολιτεία, να υπάρχουν διδαχές στις οικογένειες, στα σχολεία, στις Εκκλησίες, στην τηλεόραση, που έχει τεράστια ευθύνη για τα πρότυπα που επιβάλλει, παντού σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, να μην συμβαίνουν  τέτοια γεγονότα.

 

Νεαρή, νεαρέ,

δεν θα πάθεις τίποτα να παραχωρήσεις την θέση σου στον, στην έχοντα, έχουσα ανάγκη, την στιγμή μάλιστα που πηγαίνεις και γυμνάζεσαι και μάλιστα πολλές φορές σκληρά, που έχεις υγεία, θα πρέπει να αγαπάς, να συμπονάς, να βοηθάς όσους, όσες έχουν ανάγκη. 

 

Δεν πολυχρησιμοποιώ λεωφορεία, μετρό και λοιπά, αλλά μου έχει τύχη, λαθρομετανάστες, από τα βάθη της Ασίας, να δείχνουν σεβασμό και να παραχωρούν την θέση τους και ας έχουν πιθανόν ανάγκη να κάθονται, αφού ταλαιπωρούνται από την ανέχεια, και σίγουρα δεν είναι και τόσο γεροί, και μου έχει κάνει η συμπεριφορά τους κάλλιστη εντύπωση.

Σπάνια την βλέπω όμως από τα δικά μας παιδιά.

Κυβερνήτες τωρινοί και επόμενοι, κάνετε αυτό που οφείλετε στην κοινωνία. Δεν φταίνε τα παιδιά, φταίμε εμείς που τα αναθρέψαμε, που δώσαμε βάση στην υποτιθέμενη επιτυχία στη ζωή, με πτυχία, γλώσσες, καλές θέσεις εργασίας και παραβλέψαμε απαξάπαντες  τον χαρακτήρα τους, την συμπεριφορά τους, την ανθρωπιά που πρέπει να έχουν για τον πάσχοντα πλησίον τους.

 

ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ, ας κάνουμε ότι καλύτερο , και σκηνές μιας εγκύου που στέκεται όρθια κρεμασμένη στην χειρολαβή στο λεωφορείο, με κίνδυνο να της συμβεί κάποιο κακό, του ηλικιωμένου που στηρίζεται στην μαγκούρα του, του πονεμένου, του εγχειρισμένου και των εχόντων ανάγκη, να έχουν μια θέση να καθονται, πρέπει να εκλείψουν,

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ τον έχει η Υπουργός Παιδείας, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ,Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ένα σωρό άλλοι παράγοντες και μη.

Κάποτε κάποιες αξίες πρέπει να γυρίσουν στην Πατρίδα μας.


- Στείλε Σχόλιο


20 Οκτωβρίου 2019, 02:11
ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;


Φίλοι, φίλες,

κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω που με διαβάζετε μπορώ να πω φανατικά και μου δίνετε το κίνητρο να γράφω από καιρού εις καιρόν. Θα έγραφα πιο συχνά τις σκέψεις μου, αλλά ο χρόνος δεν μου φτάνει. 

Σήμερα θα ασχοληθώ με το θέμα των παιδιών, που διάλεξαν να παίξουν "μπάλα" με ένα άτυχο , τυφλό 

γατάκι,και όλοι είδαμε στο βίντεο το μίσος με το οποίο χτυπήθηκε το γατάκι, από το ένα παιδί; που έδειξε έναν χαρακτήρα χωρίς ιδανικά, χωρίς σωστή ανατροφή, με βάρβαρα ένστικτα , που όλα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν τους γονείς τους, τις κρατικές υπηρεσίες , τα Σχολεία, τις διάφορες οργανώσεις, τις τοπικές κοινωνίες, την  Εκκλησία, Όλους, μα όλους, γιατί τα παιδιά αυτά, και όχι μόνο αυτά, θα πρέπει να σωθούν, να βρουν τον σωστό δρόμο.

Τώρα ...

Τις πταίει, δηλαδή ποιος φταίει.... Πολλοί φταίνε.

Φταίνε οι γονείς που με τα προβλήματα που επισωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια, το κυνήγι δηλαδή του χρήματος, που χωρίς αυτό τίποτα δεν γίνεται... παράτησαν τα παιδιά τους στην μοίρα τους, αντιμέτωπα με χίλιους δυο κινδύνους, να μεγαλώνουν, χωρίς νουθεσίες, διδάγματα, ιδανικά , φταίνε οι εκπαιδευτικοί, που δεν φροντίζουν να έρχονται κοντά με τα παιδιά, ιδίως αυτά που δείχνουν παραβατικές συμπεριφορές. Φταίει η Εκκλησία, που δεν έχει και αυτή τρόπους να είναι κοντά στα παιδιά, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά γιατί λείπουν οι φωτισμένοι ηγήτορες, που πρέπει να βρουν τρόπους να προσφέρουν όλα τα καλά της θρησκείας μας στα παιδιά. Φταίει το κράτος που δεν έχει κάποιο σχέδιο για την ψυχική, πνευματική ανάταση των παιδιών, με επισκέψεις στα σχολεία ειδικών περί την διάπλαση των παιδιών με  επιστημονική  κατάρτιση επιστημόνων,  που θα κάνουν διαλέξεις και λοιπά.

Αλλά το μεγάλο φταίξιμο είναι στα ΜΜΕ, τηλεόραση κυρίως που δίδουν στα παιδιά πολύ κακές  εκπομπές και μια πλασματική εικόνα περί την πραγματική ζωή. Αλλά ότι και να γράψω εγώ εδώ λίγα θα είναι. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που μπορούν να σχεδιάσουν τα καλύτερα προγράμματα για τα παιδιά , από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Πανεπιστήμιο,και να τα προτείνουν στην κυβέρνηση.

Τα παιδιά πρέπει να σωθούν, να μάθουν, για ιδανικά, για το καλό, για την αγάπη προς την Πατρίδα, τους συνανθρώπους, για όλα τα ζωντανά της γης, το φυσικό περιβάλλον και χίλια άλλα δυο.  Η Δικαιοσύνη αυτή την φορά, τιμώρησε τον πατέρα του παιδιού, με πρόστιμο 30000 ευρώ. ’ντε να το πληρώσει αν παίρνει ο ταλαίπωρος 30-40 ευρώ μεροκάματο.Μήπως θα ήταν καλύτερα να τιμωρήσει η Δικαιοσύνη τον μικρό δράστη με κάποιο ήπιο τρόπο, ώστε να καταλάβει το λάθος του;


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


02 Σεπτεμβρίου 2019, 14:56
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ στο facebook

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΖΗΤΗΜΑ, περιμένει την λύση του. Κυβερνώντες κάνετε αυτό που επιτάσσει το καθήκον σας, το Σύνταγμα, η συνείδησή σας.

Καλημέρα και καλό μήνα.

Τι σκέπτομαι φίλες, φίλοι σήμερα; Πόσο γρήγορα περνούν οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια.. Κυλάνε γρήγορα και ακόμα γρηγορότερα αν δεν χρησιμοποιεί ο καθένας, η κάθε μια το χρόνο δημιουργικά. 
Πόσο γρήγορα φτάσαμε στον Σεπτέμβρη και σε πολύ λίγες μέρες, θα γεμίσουν οι δρόμοι και οι αίθουσες των σχολείων με παιδιά, παρά το ότι οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά. Κάνουν όμως οι ξένοι και σε κάποια , όχι και τόσο μακρινά χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία. 
Γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι σήμερα να ζήσει μια οικογένεια, γνωρίζω πως τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα, όμως; ας κάνουν σύγκριση οι σημερινοί Έλληνες και οι Ελληνίδες της σημερινής κατάστασης με την μεταπολεμική εποχή.... τότε που το ψωμί ήταν σπάνιο, οι ανέσεις ανύπαρκτες και η υπομονή και το πάθος των Ελλήνων για καλύτερη ζωή ήταν πολύ έντονο. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ γράφω, όπως μας την καταλογίζουν οι νέοι και οι νέες σήμερα, ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΧΕΙΑΣ και του σχεδόν τίποτα , λέω εγώ.
Ας τους μιμηθούν οι σημερινοί νέοι και οι νέες, να μην φοβούνται τον γάμο και να τολμούν να κάνουν παιδιά. Αυτά με πληροφόρησε Έλληνας που ζει στην Νορβηγία.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ συμβουλεύω τον νέο πρωθυπουργό, να κάνει ένα ταξίδι στην Νορβηγία, και να ζητήσει την ¨συνταγή", πως καταφέρνουν εκεί να φροντίζουν τον άνθρωπο από την στιγμή της σύλληψης μέχρι να τελειώσει το πανεπιστήμιο και να βρει μόνιμη δουλειά. Πλήρως φυσικά. Είναι η φροντίδα, σαν το παιδί να ανήκει στο Κράτος
Η στήριξη του κάθε παιδιού είναι τέτοια, που οι νέοι ευχάριστα γεννούν παιδιά, αφού όλα είναι εξασφαλισμένα, από άποψη χρημάτων και γενικής φροντίδας.

κ Μητσοτάκη, μια πρόταση σας έκανα, δείτε την, μάθετε τι κάνουν εκεί και αλλού, ώστε να σταματήσουν άμεσα τις δολοφονίες τα ζευγάρια εντός ή εκτός γάμου των ανυπεράσπιστων εμβρύων. 
Η Πολιτεία δε να θεσπίσει νόμους που να απαγορεύουν και στους γιατρούς, απορώ πως ζουν με τόσες δολοφονίες, να διαπράττουν σε συμφωνία με τους ανόητους, το λιγότερο, νέους αυτά τα εγκλήματα.

Φανταστείτε μια πόλη 100.000 κατοίκων εξαφανίζεται με τις αμβλώσεις κάθε χρόνο.

Υποχρέωση της πολιτείας είναι να σταματήσει αυτή η ιστορία, γιατί οι τούρκοι κοντεύουν 90 εκατομμύρια και εμείς ολοταχώς κατεβαίνουμε στα 10 εκατομμύρια.

Έχει κάποιος, κάποια , αντίρρηση; Δεν νομίζω. Ας την γράψει και να την δικαιολογήσει.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


01 Ιουλίου 2019, 12:27
H "Δικτακτορία" του sven


Φίλες, φίλοι

δείτε στην πρώτη σελίδα του musicheaven, την θλιβερή εικόνα, ένα "φαινόμενο", έτσι νομίζει ο μεγαλομανής αυτός άνθρωπος και οι 4-5 που του βάζουν like, για να βρίσκεται, και πάλι έτσι νομίζει, στην φανταστική του πραγματικότητα, μονοπωλεί την δημοφιλία.

Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά από τα γραφόμενά του έχω μορφώσει γνώμη, που φυσικά δεν ενδιαφέρει κανέναν. Όμως τι θλιβερή εικόνα, όλη σχεδόν η σελίδα να έχει ως δημοφιλή έναν άνθρωπο. Προκαλώ την ιδιοκτησία του site, στην οποία οφείλω πολλά ευχαριστώ , που μου επιτρέπει να έχω εδώ το blog μου, ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ το επιδκέπτονται4-5000 φίλοι , φίλες, ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ των likes και τα δημοφιλή να βγαίνουν από την επισκεψημότητα, που να μην μετρά βέβαια σε αυτήν παραπάνω από μια φορά του ίδιου ατόμου. ΤΟΤΕ ιντερνετικέ μου, κατά τα άλλα φίλε  sven, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ θα πάει στον πάγκο του. Κατά τα άλλα εκφράζω  την λύπη μου για την ματαιόδοξη και ματαιόπονη συμπεριφορά σου, και θα περιμένω τις σεμνές σου δικαιολογίες. Τα μέλη της κοινότητας ξέρουν, αλλά κακώς δεν μιλούν. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΩ. Φυσικά δεν πιστεύω να νομίζεις πως σε ζηλεύω. Απλά στηλιτεύω τα κακώς κείμενα. 

Και να ξέρεις κάτι sven, η γνώμη είναι ελεύθερη, η κατευθυνόμενη εξαναγκαστικά γνώμη, δεν είναι γνώμη, Είναι επιβεβλημένο γεγονός. Και το σημερινό μου σημείωμα καμιά σχέση δεν έχει με τις μικροαψιμαχίες που είχαμε κάποια στιγμή εδώ. Απλά γράφω για τα κακώς κείμενα. Και όλοι πρέπει να γραφουμε για τα κακώς κείμενα, αν θέλουμε να είμαστε σε μια καλύτερη κοινωνία.


22 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Απριλίου 2019, 16:37
Στο Σταθμό του "μένω"


Φίλες , φίλοι, ένα συγκινητικό ποίημα της Ασπασίας Θεοχαράτου-Ανδρεοπούλου, δημοσιεύω σήμερα. Στηρίζεται πάνω σε πραγματικό γεγονός. Η γάτα στην οποία αναφέρεται, ζει  στο σταθμό του Ν. Ηρακλείου και την συντηρούν οι υπάλληλοι του Ηλεκτρικού και πιθανόν και άλλοι φιλόζωοι. Είναι η μασκώτ του σταθμού.  Το δημοσιεύω γιατί η καθηγήτρια μουσικής, συγγραφέας αλλά κατ ποιήτρια, δίνει ποιητικά το στίγμα αυτής της γάτας, τόσο όμορφα που ο καθένας , η κάθε μια , νοερά είναι σαν να την γνωρίζει, αυτή την πανέξυπνη και ηρωϊκή γάτα, με την κομμένη ουρά, που έζησε και υπάρχει εκεί με την φροντίδα των κτηνιάτρων και των ανθρώπων του σταθμού, μετά από την περιπέτεια της. Μένει εκεί κοντά στους σωτήρες της για να τους ευγνωμονεί. Μην νομίζετε φίλοι, φίλες πως τα ζώα δεν ξέρουν να ανταποδίδουν την αγάπη.  Διαβάστε και βγάλετε, ποιητικά τα συμπεράσματά σας. Και έχω και ένα ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας.  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ θα πρέπει να μπει σε κάποι βιβλίο , κάποιας τάξης των Σχολείων;  ΧΡΟΝΙΑ τώρα δεν μπορώ να καταλάβω το πως και το γιατί κάποιο θέμα επιλέγεται για τα διδακτικά βιβλία των Σχολείων.ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΥ- ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ

Στο σταθμό του «μένω»

Εδιάλεξες για σπίτι σου 
ετούτον τον Σταθμό 
να μένεις ανεξάρτητη 
σε υπέρτατο βαθμό!

 

Zεις πάνω στην πλατφόρμα
που πάει προς Πειραιά, 
χαζεύεις αδιάφορη 
κ’ ειν’ όλα μια χαρά!

 

Ποτέ δεν θέλησες να μπεις 
σε τρένο σταθμευμένο, 
είσ’ έξυπνη και διάλεξες 
τη σιγουριά του «μένω».

 

Μένεις εδώ, Βασίλισσα, 
σε τούτον τον Σταθμό 
που σε φροντίζουν άνθρωποι 
-νερό και φαγητό-.

 

Φοράς μια γούνα απαλή 
σε χρώματ’ άσπρο γάλα 
με σοκολά μαυριδερή, 
κανέλας, πιο μεγάλα!

 

Προσμένεις κάτι για να ‘ρθει 
που κάποτ’ είχες χάσει 
ίσως πιο ‘δώ, ίσως πιο κει, 
ίσως σ’ έχει ξεχάσει…

 

Όμως λαχτάρισες πολλούς, 
όταν σε είδαν χθες 
να κινδυνεύεις να χαθείς 
πηδώντας στις γραμμές!

 

Το τρένο εφάνη βιαστικό, 
κ’ ερχόταν καταπάνω… 
Μα ευτυχώς !!
σε είδε ο οδηγός!

 

Έκοψε την ταχύτητα 
κ’ εσύ έφυγες εμπρός!
Εγλίτωσες γατούλα μου, 
γιατί το ήθελ’ ο Θεός!!!!...


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


30 Ιανουαρίου 2019, 12:17
Ο κύριος ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ, το βιβλίο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΟΛΙΟΥ


Φίλοι, φίλες, την περασμένη Δευτέρα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τόλιου, Ο κύριος ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ, που εξέδωσε ο Εκδοτικός Οίκος "ΑΠΑΡΣΙΣ",  στην Στοά Βιβλίου, μπροστά σε ένα πλήθος παρισταμένων, ανθρώπων του πνεύματος, της πολιτικής, εκπροσώπων του τύπου, και κάποιων επιζόντων της εποχής που αναφέρεται το βιβλίο, αλλά και  φίλων του Δικηγόρων, και πολλών άλλων που το βιβλίο το υποστηρίζουν σε κάθε περίπτωση και είναι παρόντες σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Ήμουν ένας από τους παρουσιαστές του Βιβλίου αυτού, αλλά και ο άνθρωπος που παρότρυνε τον ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΛΙΟ να γράψει την βιωματική Ιστορία του, μια Ιστορίαπου δεν έχετε ξαναδιαβάσει μέχρι τώρα, και τον βοήθησα στο να μεταφερθεί το χειρόγραφό του στο κομπιούτερ και από εκεί στην Εκδότρια Εταιρεία. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ που πρέπει να διαβαστεί από όλους, όλες.

 Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ.

 

Αγαπητοί φίλοι αγαπητές φίλες του Χρίστου,

αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,  

 

είμαστε εδώ στην παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Τόλιου, ο κύριος διαγώνιος (τίτλος καθόλου τυχαίος, που τον απέκτησε από την επιμονή του να του καρφώνουν τα έγγραφα διαγωνίως, ώστε να τα διαβάζει πιο εύκολα) και εγώ έχω το ευχάριστo έργο να πω δυο λόγια,  από την εμπειρία μου, που απεκόμισα κατά την διάρκεια  της συγγραφής αυτού του βιβλίου ή καλύτερα της μεταφοράς του στο χαρτί,  μετά από πολλές προσπάθειες που έκανα για να πείσω τον Χρήστο να το κάνει αυτό, όταν βρέθηκα μαζί του για μια εβδομάδα στην Δίβρη και μου διηγήθηκε κάποια από αυτά που έχουν ήδη γραφτεί στο βιβλίο του που μου φάνηκαν απίστευτα, συγκλονιστικά, δηλαδή αυτά τα οποία έζησε στην πολύ δύσκολη και βασανισμένη ζωή του να τα γράψει σε βιβλίο και να τα διαβάσουν και όσοι επιζούν συνομήλικοι του και οι παρακάτω στην ηλικία από αυτόν, αλλά προπαντός οι νέες γενιές και αυτές που υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα δείγμα, του τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος εάν έχει μέσα του πείσμα και πάθος για τη ζωή, εάν έχει στόχους και μπορεί να σχεδιάζει τα καλύτερα για την παραπέρα πορεία του

Ο Χρήστος Τόλιος είναι ένας άνθρωπος, που  από τα πέντε του χρόνια μέχρι και που έλαβε την σύνταξή του ως δικηγόρος αγωνίστηκε, ναι από τα πέντε του αγωνίστηκε, θα το δείτε στο βιβλίο,  με αξιοπρέπεια, πάθος και δύναμη.

 Και περιγράφει,  με  έντιμη πάντα διάθεση στο να διηγείται τα αληθινά γεγονότα που έζησε και για τα οποία σήμερα καμαρώνει μπορώ να πω, και αισθάνεται όπως και όλοι μας εξάλλου  αισθανόμαστε, αισθάνεται μία παράξενη Νοσταλγία για αυτές τις καταστάσεις που έζησε και ας άφησαν δεινά πάνω του..

 Αυτό ακριβώς κάνει  ο Χρήστος. λες και δεν έζησε δύστυχα λες και δεν έζησε στην πλήρη ανέχεια λες και δεν καταλάβαινε πάνω στο κορμί του τις συνέπειες της ιδεολογίας του από την άρχουσα τάξη από το κράτος και το παρακράτος αν θέλετε

. Ο Χρήστος έζησε την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο ως παιδί και οι συνέπειες στην ζωή του έγιναν εντονότερες, από ότι στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να είναι αν δεν συνέβεναν οι δύο πόλεμοι.

Όμως αυτές οι καταστάσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να οπλιστεί ο Χρήστος με πάθος και δύναμη για να αλλάξει την ζωή του.  Έτσι με μεγάλες ηλικιακές καθυστερήσεις έβγαλε το Δημοτικό Σχολείο στην Δίβρη της Ορεινής Ηλείας και ερχόμενος στην Αθήνα σε ηλικία 16 χρονών, συνέχισε στο νυχτερινό Γυμνάσιο,  υπό περιπετειώδεις συνθήκες, εργαζόμενος σκληρά και προσπάθησε και το πέτυχε να αλλάξει την ζωή του, συμπαρασύροντας και όλα του τα αδέλφια και τις αδελφές στην επιτυχία.

Ήταν δηλαδή ο Χρήστος, ως μεγαλύτερος ο άνθρωπος που ανέτρεψε το κάκιστο συμβόλαιο που από μικρό του επέβαλε η ίδια η ζωή. Δούλεψε ως μικροπωλητής, δούλεψε σε εργοστάσια, υπέστη την εκμετάλλευση στο έπακρον και είχε και τους πολιτικούς του στόχους να τους συντηρεί και να τους διαδίδει, κάτω από την μύτη της Αστυνομίας που συχνά τον συνελάμβανε για εξακρίβωση και λοιπά. Όμως ο Χρήστος κατάφερνε να τους ξεφεύγει. Χαρτί όμως Κοινωνικών  φρονημάτων ποτέ δεν απέκτησε.  Έτσι αυτό το χαρτί, και γι’ αυτόν και για τα υπόλοιπα αδέλφια του, έπαιξε το ρόλο του γιατί τους ανάγκασε όλους να πορευθούν στη ζωή από μόνοι τους και να επιτύχουν.

Σπούδασαν, σχεδόν όλοι τους και όλες, έκαναν οικογένειες, πετυχημένες εργασίες, έτσι που ο καθένας να μπορεί να λέει έχοντας την επιτυχία του, ως παράδειγμά:

 

 Ότι κανείς δεν πάει χαμένος εάν διακαώς επιθυμεί να αλλάξει την ζωή  του. Ο Χρήστος πρέπει να ξέρετε, πως με το πάθος που τον διέκρινε, δημιούργησε μαζί με άλλους το πρώτο Σούπερ Μάρκετ στην Ελλάδα,  το Αθηνά, όμως δεν άντεξε να δίνει προϊόντα και να μην πληρώνεται από τους ανθρώπους της Ασφάλειας και προκειμένου να θέσει σε κίνδυνο την Εταιρεία, απεχώρησε.  

Ολόκληρη οικογένεια προσπάθησε να επιβιώσει, να μορφωθεί και να μεγαλουργήσει μπορώ να πω στα μέτρα των δυνατοτήτων της, γιατί η συμπεριφορά των αρχών έκανε όχι μόνο αυτούς αλλά και πολλούς άλλους Έλληνες, να αγωνιστούν με περισσότερο πάθος για να αλλάξουν τη ζωή τους όπως και έγινε.

 Ο Χρήστος βέβαια από το  1973 πού παντρεύτηκε είχε αρωγό την αξιότιμη σύζυγό του, τη Λίτσα του όπως λέει, η οποία δεν ήξερε και πολλά πράγματα από την εξω οικογενειακή συμπεριφορά του Χρήστου αλλά και όταν έμαθε κάποια πράγματα συνετάχθη με αυτόν και μαζί πορεύτηκαν τις δύσκολες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί.

 Παρόλα αυτά, όπως μετά από μία θύελλα βγαίνει ο ήλιος και ηρεμεί η φύση, έτσι ακριβώς και ο Χρήστος, αφού κατάφερε να πάρει πτυχία και να μορφωθεί στην ηλεκτρολογία όπου δούλεψε αρκετά χρόνια επισκευάζοντας ραδιόφωνα παίρνοντας μάλιστα και  ένα καλό μεροκάματο από τον αείμνηστο όπως λέει Μιχόπουλο, στη συνέχεια σπούδασε φιλολογία και νομική υπό συνθήκες λίγο παράξενες γιατί Ακόμα και στις εξετάσεις όταν πρώτοέδωσε και πέτυχε, βρέθηκε σε άλλη σχολή από αυτή που είχε δηλώσει. Είχε δηλώσει φιλολογία και βρέθηκε στη νομική. Τέλος πάντων όμως κατάφερε χωρίς να διοριστεί ποτέ στο Δημόσιο να ασκήσει το επάγγελμα του φιλολόγου στα φροντιστήρια υπό δύσκολες πράγματι συνθήκες και την συνεχή παρακολούθηση της ασφάλειας και αργότερα έγινε Νομικός, αναρριχήθηκε σε αυτό το λειτούργημα τάχιστα και έγινε ένας από τους καλύτερους δικηγόρους της Αθήνας.

 

Ο Χρήστος οτι απωθημένα είχε σαν παιδί προσπάθησε να τα πραγματοποιήσει στα μεγάλα του χρόνια. Ασχολήθηκε με την μουσική, με χορούς Ελληνικούς, ακόμα και  λατινοαμερκάνικους και ευρωπαϊκούς, και λοιπά όπου εκεί γνωρίστηκε με την σύζυγό μου που και αυτή έχει αυτό το πάθος και έτσι τον γνώρισα και εγώ και γίναμε πολύ καλοί φίλοι.

Ασχολήθηκε με χίλια δυο πράγματα, φυσικά δεν τον έπαιρνε ο χρόνος και ο καιρός να τα τελειώσει χωρίς όμως να εγκαταλείψει την αποστολή του ως οικογενειάρχης τη φροντίδα του για τα παιδιά, που  με αρωγό όπως είπαμε πάντα τη σύζυγό του,  έγιναν σπουδαίοι επιστήμονες και πολίτες. Δεν ξέρω αν πρέπει να μιλήσω και για τα υπόλοιπα αδέρφια του αλλά σύμφωνα με την αντίληψη που εγώ αποκόμισα κατά την μεταφορά της αφηγήσεως του στο χάρτί, με την βοήθεια και την προτροπή του Χρήστου όλα τα αδέρφια του, πλην ενός  νομίζω  που έμεινε στο χωριό και ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία και τα κτήματα, και κάποιου ακόμα που δεν ήθελε τα γράμματα, έγιναν επιστήμονες, αποκαταστάθηκαν  με χίλιες δυο δυσκολίες, αλλά για όλους ήρθαν οι καλύτερες μέρες, τόσο καλύτερες που δεν θα μπορούσαν να τις φανταστούν , παίρνοντας τον δύσκολο δρόμο της ζωής.

 Ο Χριστός δηλαδή ήταν ο στυλοβάτης, ας πούμε ο   διευθυντής της οικογενειακής ορχήστρας, που με μαεστρία την διηύθηνε.

  Το βιβλίο αναφέρεται σε θέματα που προέκυψαν στη ζωή του Χριστού από τα πέντε του χρόνια δηλαδή το 1940 μέχρι το 1975 που ήταν πολλά και αλλεπάλληλα, όμως μόνο αγωνιστές σαν το Χριστό, έχουν την αντοχή να διέλθουν αυτά τα γεγονότα.

 Αφήνω τα υπόλοιπα να τα διαβάσετε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Χρήστου με την προτροπή επειδή είμαι σίγουρος ότι θα θαυμάσετε αυτά τα οποία έπραξε αλλά και δημιούργησε ο Χρήστος,  να το διαδώσετε στους φίλους σας, στους νεότερους που τόσο το έχουν ανάγκη, γιατί μέσα από αυτό ανεξάρτητα με τις ειδικές θέσεις του καθενός και της κάθε μιας, θα αποκομίσουν

Ότι κανείς για να επιτύχει στη ζωή χρειάζεται αγώνα και τότε τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.

 Θα μου πείτε ίσως πως ο Χρήστος ήταν Τυχερός, και γλίτωσε από άλλες καταστάσεις και περιπέτειες, ώστε σήμερα να είναι ανάμεσά μας και με καμάρι να αναπολεί την ζωή του, που με τους αγώνες του και την επιμονή του την έκανε απίστευτα Λαμπερή.,

Αγαπητέ Χρήστο χαίρω που είμαι φίλος σου, χαίρω που εγνώρισα εσένα και την οικογένειά σου.

 Η αγάπη μου και η εκτίμησή μου για σένα. είναι δεδομένη. Λίγοι άνθρωποι διαθέτουν τις δικές σου αρετές.

 


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Ιανουαρίου 2019, 09:24
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ η Χώρα!!


Φίλες, φίλοι,

Δυστυχώς το όνομα των Σκοπίων  θεωρείται δοσμένο. Βόρεια Μακεδονία λέμε εμείς και έτσι υπέγραψαν οι σκοπιανοί.  Όμως, ακούσατε να την αποκαλούν έτσι οι σκοπιανοί;  Μακεδονία την λένε.  Τους χαρίσαμε το όνομα και πέσαμε στον λάκκο που μας έφτιαξαν οι ξένοι φίλοι μας και οι πονηροί γείτονές μας.  Και η Βουλή των Ελλήνων θα βάλει την υπογραφή της. Και οι καρπαζιές  συνεχίζονται. Και η τουρκία επιχαίρει.

 Όπως βλέπετε υπάρχουν πρόθυμοι βουλευτές έτοιμοι να στηρίξουν τον Τσίπρα τώρα που του έφυγε υποτίθεται ο Καμένος. Η κοροϊδία συνεχίζεται. Μας παίζει μονότερμα ο πονηρός νεαρός Τσίπρας. Έτσι πιστεύει αλλά και εμείς το δεχόμαστε.

ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ, στην Μακεδονία θα βρεθούν  Μακεδόνες, αλλά και Θρακιώτες, και  πολίτες από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα να  ψηφίσουν τον Τσίπρα και τον Καμένο στις εκλογές που σύντομα έρχονται; Όλοι οι Έλληνες πρέπει να τιμωρήσουν τα κόμματα αυτά και  οποιοδήποτε κόμμα, που σκέπτεται να δώσει το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους σκοπιανούς.

Γιατί σώνει και καλά οι σκοπιανοί θέλουν να λέγονται Μακεδόνες; (ψεύτικοι θα είναι πάντα αν γίνουν) . Είναι σε αυτά τα πατρογονικά εδάφη για πάνω από 2500 χρόνια; Γιατί είναι τόσο θρασείς; Με πιο δικαίωμα αυτοβαπτίζονται Μακεδόνες;

Όλος ο Ελληνικός Λαός θα πρέπει να μην αφήσει κανέναν καρπαζοεισπράκτορα πολιτικο να διαπράξει το έγκλημα εναντίον της Μακεδονίας. και να μην γίνει η προδοτική εκχώρηση του ονόματος και όλων όσων συνδέονται με αυτή την ενέργεια αποτελεσμάτων.

 Και μπορεί αν οργανωθεί ο Λαός τάχυστα ΕΙΡΗΝΙΚΑ, να το επιβάλει.

Όταν γίνουν εκλογές και τιμωρηθούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, θα είναι πολύ αργά.ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας δυστυχώς φαντάζει λίγος, γιατί το Σύνταγμα άρθρο 44 παρ. 2 του επιτρέπει να κηρύξει Δημοψήφισμα και να εμποδίσει οριστικά το έγκλημα που πάει να γίνει. Μα  δεν το κάνει.

 Γιατί δεν το κάνει;

Θέλει και αυτός να γραφτεί στις μαύρες σελίδες της ΙΣΤΟΡΙΑΣ;

Όλοι, όλες το καταλαβαίνετε, γιατί εγώ δεν μπορώ να το πω τι σημαίνει αυτό.

Αυτοί που λένε πως τηρούν το Σύνταγμα;

Εισαγγελείς του Αρείου Πάγου παράδειγμα, περιμένουν να με μπαγλαρώσουν αν πω αυτές τις λέξεις και τους χαρακτηρισμούς που πάνε κουτί στους μετέχοντες σε αυτό το Εθνικό έγκλημα, αλλά αυτούς που πάνε να κάνουν το έγκλημα, δεν τολμούν να τους ακουμπήσουν. Πως λέγεται αυτό;

κ. Εισαγγελέα και Πρόεδρε του Αρείου Πάγου, κάνετε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, να τηρήσει το Σύνταγμα και να κηρύξει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Κάνετε το καθήκον σας. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ κλείνετε τα μάτια; Γιατί αφήνετε την Μακεδονία  και το ένδοξο όνομά της στους σκοπιανούς; Τι να σκεφθεί για όλους σας ο Ελληνικός Λαός;

Οι Έλληνες του σήμερα και οι επερχόμενες γενιές των Ελλήνων, για αυτή την πράξη σας, θα σας αναθεματίζουν. Όλους, όσους μπορείτε, αλλά τίποτα δεν κάνετε.Το θέλετε αυτό; ΜΕ ΤΙ ΚΑΡΔΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ (παραδίδετε) το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας στους σκοπιανούς;


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Δεκεμβρίου 2018, 23:34
ΣΑΚΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ, ένας χαρισματικός Καλλιτέχνης


 

Ο Σάκης Κουρουπός, είναι ο σεμνός   Συνθέτης και Διευθυντής ορχήστρας, με το πολύ σημαντικό έργο του, που διαφημίζει και τιμά την Ελλάδα στην Γερμανία και σε άλλες χώρες. Σεμνά και αθόρυβα, χωρίς να επιδιώκει καν την προβολή του...

Με τον Σάκη γνωρίστηκα μέσα από τις σελίδες  των  blogs μας που διαθέτουμε και οι δυο στον  ιντερνετικό χώρο του musicheaven.gr, με τα  200.000 και πλέον blogs, όπου βρίσκονται και τα δικά μας blogs.     

 Μου έκανε εντύπωση ο ήρεμος χαρακτήρας του, η καλή του καρδιά, ο καθαρός του λογος, η σεμνότητά του. Ο Σάκης έχει καταφέρει να κάνει στην Γερμανία μια αξιοζήλευτη καριέρα, σαν Συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, αλλά και εδώ έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Από το ιντερνέτ φίλες,φίλοι, συγκέντρωσα κάποιες πληροφορίες για τον Σάκη Κουρουπό και με χαρά τις μεταφέρω εδώ. Για να τον γνωρίσετε.

 

Ο Σάκης Κουρουπός Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών καθώς και σε άλλα Ελληνικά Ωδεία,  θεωρητικά  παίρνοντας ΅ε άριστα πα΅ψηφεί τα πτυχία ενοργανώσεως πνευστών οργάνων και διεύθυνσης ΅πάντας, καθώς και αρ΅ονίας, αντίστιξης, φυγής και σύνθεσης. 

Συνέχισε στην Γερ΅ανία στη σύνθεση, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας.

 

Έχει συνθέσει ΅έχρι σή΅ερα δύο συ΅φωνικά έργα:

1. ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ , έργο επικό, θρησκευτικής έ΅πνευσης (1974).

με το οποίο πήρε συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό το 2017, πήρε το Α΄ ∆ιεθνές Βραβείο Interartia 2017.

2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (1978), ε΅πνευσ΅ένο από την ο΅ώνυ΅η τρίπρακτη έ΅΅ετρη τραγωδία φιλοσοφικού περιεχο΅ένου του συγγραφέα ποιητή Σπύρου Κουρουπού. Και τα δύο έργα είναι γρα΅΅ένα για 100΅ελή ορχήστρα και 100΅ελή ΅ικτή χορωδία. Έχει συνθέσει επίσης ΅ουσικές για ντοκι΅αντέρ, για σήριαλ, για θεατρικά έργα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ύ΅νους, ε΅βατήρια και πλέον των 100 ελαφρών τραγουδιών.

Συνετέλεσε ως παραγωγός εκπο΅πών στην ΕΡΤ-2 (1978-1990).

∆ιετέλεσε ΅έλος του Συνδέσ΅ου Ελλήνων Μουσουργών καθώς επίσης και αντιπρόεδρος 1999 - 2004.

Είναι ΅έλος της ΕΜΣΕ από το 1984, και ο πρώτος ΅ουσικοσυνθέτης εθελοντής στους Ολυ΅πιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα.(ΕΜΒΑΤΗΡΙΟΜΑΡΑΘΩΝΟ∆ΡΟΜΩΝ) Είναι αναγνωρισ΅ένος διεθνής συνθέτης . Βραβεύτηκε ΅ε 1ο Παγκόσ΅ιο βραβείο 5 φορές στη Μουσική Σύνθεση, στο ∆ιεθνή ∆ιαγωνισ΅ό Φεστιβάλ InterArtia  1/ 2/ 3/ 8/ και 12/2017.και έλαβε την τι΅ητική διάκριση Artist of the Year 2017.

Συ΅΅ετείχε στο International Composition Competition '' Maurice Ravel '', Italy/Spain κατηγορία '' Live Full Orchestra '' το 2017/2018, πρώτος διακριθείς και τι΅ώντας επαξίως την Ελλάδα ΅εταξύ 50 χωρών στους Finalist, απονέ΅οντάς του Special Mention Composer, στην κατηγορία The Winners.

Είναι επίσης αναγνωρισ΅ένο ΅έλος της ∆ιεθνούς Ακαδη΅ίας Τέχνης.

∆ισκογραφικές του εργασίες:

Το τρένο, Και την αγάπη σου θυ΅ήθηκα και Πράξεις των Αποστόλων.

'’λλες ΅ουσικές του δραστηριότητες:

1. Ε΅φανίσεις και συνεντεύξεις σε: ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ( Αποσπάσ΅ατα από συναυλίες του συνθέτη - Επικαιρότητες - Ο κόσ΅ος του Πνεύ΅ατος και της Τέχνης), EPA-2, EPA-3 (Τρίτο πρόγρα΅΅α), ΕΡΑ-4, ΕΡΑ-5 (Φωνή της Ελλάδας), Περιφερειακοί σταθ΅οί της ΕΡΑ, LOVE RADIO, COOL FM, ΑΘΗΝΑ 9,84, MEGA CHANNEL,

SKY, TELE CITY TV. Radio Atlantis, Eν Λευκώ, Σιδηροδρο΅ικοί σταθ΅οί ΜΕΤΡΟ .

2. Ενορχήστρωση, διασκευή και προσαρ΅ογή για το θεατρικό έργο Κοντινό πλάνο στο Φεστιβάλ Ιθάκης.

3. Ενορχηστρω΅ένες συνθέσεις για ντοκι΅αντέρ στο εξωτερικό (Γερ΅ανία - Αυστρία)

4. Συνεντεύξεις και αποσπάσ΅ατα εκδηλώσεων του από τα δύο συ΅φωνικά του έργα Πράξεις των Αποστόλων και Ο ’νθρωπος, καθώς και άλλων ενορχηστρω΅ένων συνθέσεων του για ΅εγάλη ορχήστρα και χορωδία στην BAYERISCHERUNDFUNK MÜNCHEN DEUTSCHLAND και 1e Progr.TV.

5. Ε΅φανίσεις στην ΕΡΑ-4 ,ΕΡΑ-2, ΕΤ-1 και ΕΤ-2 ΅ε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του και  διάφορα βιντεοκλίπ στο You Tube.

6. Σή΅ατα σταθ΅ών (Περιφερειακοί σταθ΅οί της ΕΡΑ).

Στο Youtube φίλοι, φίλες μπορείτε να βρείτε τα έργα του και να τα ακούσετε. 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


29 Οκτωβρίου 2018, 08:49
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.


Αγαπητές φίες, αγαπητοί φίλοι, χθες στην σελίδα μου στο facebook, ανήρτησα το παρακάτω αφιέρωμα. Διαβάστε το.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Χθες στις 8:30 π.μ. · 

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ και ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Αγαπημένε μου πατέρα,

σήμερα είναι η μέρα των ηρώων,ανάμεσα σε αυτούς και εσύ,

είναι η μέρα των πεσόντων στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και της Αλβανίας.

Είναι η μέρα που η μικρή Ελλάδα έδωσε το παράδειγμα πως πρέπει να να πολεμήσουν οι Λαοί, αυτούς που θέλησαν να υποδουλώσουν την ανθρωπότητα.

Εσύ πατέρα μου ήσουν λίγο τυχερός, άφησες το αριστερό σου πόδι σε αυτό τον πόλεμο και υπερτυχερός όπως μου έλεγες, εκείνο το βράδυ που έχοντας στην σκηνή σας το καζάνι με την αραιή φασολάδα στην φωτιά, ο όλμος που έπεσε μέσα σε αυτό σκότωσε όλους τους συναδέλφους σου και εσένα σε άφησε ανέπαφο, να συνεχίσεις τον αγώνα, γεμίζοντάς σε με θλίψη για τον χαμό τους.

Παιδί 23 ετών, νέος πατέρας, με όνειρα και ελπίδες, άρχισες την περιπετιώδη ζωή σου, ως ανάπηρος αυτού του πολέμου.

Σε θυμάμαι, πόσο δύσκολα αγωνιζόσουν εργαζόμενος σκληρά ως ταλαντούχος-καλλιτέχνης επιπλοποιός και έχοντας και πολλές άλλες απασχολήσεις, πρωτοποριακός, φιλόμουσος, φιλότεχνος, αλτρουιστής, εξυπηρετικός, καλοκάγαθος, άδολος,

ΘΥΜΑΜΑΙ, ποτέ δεν αποχωρίστηκες το ΕΘΝΟΣΗΜΟ, που το είχες πάντα καρφιτσωμένο στο πέτο του σακακιού σου.

Η Πάμφτωχη τότε ΠΑΤΡΙΔΑ σου έδωσε μια μικρή Πολεμική Σύνταξη και στην τελευταία πράξη της ζωής σου σε ΣΚΕΠΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ, κάνοντάς μας όλους περήφανους για σένα.

Ήρωά μου Πατέρα, Αιωνία η μνήμη σου. 
Αιωνία η μνήμη και για όλους τους Πεσόντες, τους Αναπήρους, τους Μετέχοντας στον πόλεμο αυτό, τους από όλο τον κόσμο Έλληνες της διασποράς που ήρθαν και πολέμησαν, στις ηρωϊκές Ελληνίδες που μετέφεραν πολεμοφόδια και ρουχισμό στην πρώτη γραμμή.

Στους ελάχιστους που είναι στην ζωή, εύχομαι να ζουν όσο τους επιτρέπει η ζωή, να μας παραδειγματίζουν με όσα προσέφεραν στην ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ολόκληρη η Ελλάδα σήμερα, θυμάται, τιμά, αυτή την μαύρη επέτειο, που οριοθετεί την έναρξη των δεινών της Ελλάδος και της Ανθρωπότητος.
Σας καλώ φίλες, φίλοι, αν δεν βάλατε την Σημαία μας στο μπαλκόνι σας, να την βάλετε τώρα και να μην ξεχάσετε ποτέ την τεράστια θυσία των Ελλήνων, των Παρέρων μας, των μητέρων μας, στον Βωμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Ας αναφωνήσουμε όλοι, όλες μαζί, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΗΡΩΪΔΕΣ, ορκιζόμαστε πως θα σας θυμούμαστε, πως θα σας τιμούμε για πάντα,

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ.


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Οκτωβρίου 2018, 20:19
Εικονονότες, εκμάθηση μουσικής σε παιδιά!


Καλησπέρα φίλοι, φίλες.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο σχετικά με το βιβλίο της Ασπασίας Θεοχαράτου-Ανδρεοπούλου, που αφορά την εκμάθηση της μουσικής σε παιδιά από 3 ετών και άνω με εικονονότες, (έχει ήδη εκδοθεί και το βιβλίο  της μεθόδου δείτε το κάνοντας κλικ στηνδεύτερ φωτογραφία, από την amazon.com, με το οποίο ακόμα και ο μη γνωρίζων μουσική, μπορεί να διδάξει ένα μικρό παιδί και να μάθει και ο ίδιος μουσική, παράδειγμα ΠΙΑΝΟ). Τα συμπεράσματα δικά σας. Πάντως η εκμάθηση, αποδεδειγμένα, γίνεται παιχνίδι.

 

’ρθρο στο pronews.gr

H διδακτορική διατριβή που άφησε εποχή: Η απόδειξη της δύναμης της εικόνας και του πως αυτή επιδράει στον εγκέφαλο και ειδικότερα στο υπό ανάπτυξη μυαλό των μικρών παιδιών

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις» έλεγαν οι Κινέζοι και οι «εικονονότες» αποδείχτηκαν το καλύτερο εργαλείο εκμάθησης της μουσικής ενώ διαμορφώνουν τις νευρωνικές οδούς του παιδικού εγκεφάλου με αποτέλεσμα, αυτός να μπορεί 

Η συγγραφέας Ασπασία Θεοχαράτου Ανδρεοπούλου με την διατριβή της έφερε την επανάσταση στον τρόπο εκμάθησης της μουσικής και στην διαμόρφωση της παιδικής ψυχολογίας από την ηλικία στην οποία σχηματίζεται η ψυχοσύνθεσή τους.

 Με βάση αυτήν την ψυχοσύνθεση τα παιδιά θα πορευθούν ως ενήλικες στην υπόλοιπη ζωή τους. Ότι «απορροφήσουν» μέχρι τα πέντε πρώτα έτη θα παίζει σαν «ταινία» μέχρι το τέλος του βίου τους στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους.Μια μελέτη η οποία δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη και θα αλλάξει τον τρόπο που οι γονείς θα εκπαιδεύουν τα παιδιά τους ανακαλύπτοντας τα οφέλη της Μουσικής.

Μe κλικ στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το βιβλίο στην amazon.com

 • Contribution to the methodology of learning instruments with keyboards for children of preschool age: an iconografic piano method (Greek Edition) Contribution to the methodology of learning instruments with keyboards for children of preschool age: an iconografic piano method (Greek Edition)
 • Jul 7, 1999by Aspasia Theoharatou AndreopoulouEligible for Shipping to Greece Paperback $10.00$ 10 00In Stock
 • Icononotes music learning: a new way to learn music for children even 3 years old (Greek Edition) Icononotes music learning: a new way to learn music for children even 3 years old (Greek Edition)

  https://www.amazon.com/Icononotes-music-learning-learn-children/dp/1727670647/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1539622396&sr=8-2&keywords=theoharatou

  Oct 2, 2018by Aspasia Theoharatou AndreopoulouEligible for Shipping to Greece Paperback $12.99$ 12 99In Stock

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


06 Αυγούστου 2018, 17:37
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝ


το βιβλίο μου Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ, φίλοι φίλες κυκλοφόρησε από την amazon, σε 14 sites και αρκετά Βιβλιοπωλεία του  εξωτερικού. ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ζητώ αν κάποιες, κάποιοι, γνωρίζετε καλά τις παραπάνω γλώσσες, να αναλάβετε την μετάφρασή του. Τις λεπτομέριες να τις συζητήσουμε μέσω email κινητού τηλεφώνου.

Το βιβλίο μου ζητώ να το αγοράσετε και για να βοηθήσετε εμένα αλλά και γιατί πιστεύω πως θα σας αρέσει.

31 Ιουλίου στις 2:40 μ.μ. ·

Amazon

·

Φίλες, φίλοι, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνω πως το μυθιστόρημά μου "Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ" κυκλοφόρησε σήμερα από την amazon και είναι στην διάθεση των Ελλήνων αναγνωστών σε ολόκληρο τον κόσμο. Ας μου ευχηθείτε ΝΟΕΡΑ, καλό δρόμο. Και αν έχω την τύχη γιατί να μην πάω παραπάνω; Είναι μια Ιστορία έρωτος, απίστευτης αγάπης, έχει την συγχώρεση σαν βασικό στοιχείο, έχει χίλια δυο συναισθήματα, που βρίσκουν στόχο στην καρδιά. Κάπου λέω εγώ, θα δείτε και κάποια κομμάτια του εαυτού σας. Από σήμερα λοιπόν μπορείτε να το πάρετε
#Amazon

 

 

amazon.com

O roz Hlios (Greek Edition)

A romantic story that begins with a funny phrase on the ship of the line with…

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ή να το ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ, κάνετε επικόληση της παρακάτω διεύθυνσης.. Πωλείται σε δολλάρια, Ευρώ, λίρες και άλλα νομίσματα, από τα διάφορα sites της amazon,  ανά τον κόσμο.

Ευχαριστώ πολύ.

https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_1_5?url=search-alias%3Daps&field-keywords=o+roz+hlios&sprefix=O+ROZ%2Caps%2C605&crid=1TEP0G01Y6W8B


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


28 Ιουλίου 2018, 16:31
Προεπισκόπηση βιβλίου μου


Ο ΡΟΖ ΗΛΙΟΣ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από το amazon.


- Στείλε Σχόλιο


25 Ιουλίου 2018, 22:06
ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


Τι σκέφτομαι σήμερα φίλες, φίλοι;

Τι άλλο; την ανείπωτη δυστυχία- τραγωδία που προέκυψε για χιλιάδες συνανθρώπων μας και στην Κινέττα , ευτυχώς χωρίς θύματα εκεί, αλλά και στην Ραφήνα, τον Βουτζά , το Μάτι και λοιπά, όπου θρηνούμε πάρα πολλά θύματα.

’νθρωποι που πέθαναν τραγικά, χωρίς καμιά βοήθεια. Το κράτος ανύπαρκτο, με υπαλλήλους άσχετους εν πολλοίς, ανεκπαίδευτους, μπορεί και αδιάφορους όπως συμβαίνει με κάποιους όταν πιάνουν θέση στο Δημόσιο και με προϊσταμένους που έδιναν εντολές που από ότι λένε οι ειδικοί, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας.

Έτσι θρηνούμε ένα ολοκαύτωμα, θύματα που δεν ξέρουμε και πόσα είναι. Η οργάνωση σε αυτό το κράτος ήταν πάντα το πρόβλημα στην χώρα μας. Έτσι και αυτές τις μέρες.

ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ μέσα στην θάλασσα, να χτυπιούνται από τα κύματα, να πονούν, να λυποθυμούν και πολλοί να πεθαίνουν.

Κύριε πρωθυπουργέ παραίτησαι όλους τους υπευθύνους που δεν ενήργησαν όπως όφειλαν. Είναι ανίκανοι. Δεν τους χρειάζεται η χώρα

και μετά παραιτήσου και εσύ,

από ευθιξία για ότι έγινε. Όπως θα έκαναν πολλοί ανά τον κόσμο ηγέτες.

Ίσως έτσι κρατήσεις το όνομά σου καθαρό. Διαφορετικά οι ευθύνες σου είναι πάμπολλες.

Το λένε και τα κανάλια και οι ειδικοί, ότι δεν ενεργήσατε σωστά.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ έχει και η Ευρ. Ένωση, που μας κατάντησε να χρωστάμε όσα χρωστούσαμε, παρά τις θυσίες μας, όσα και πριν 5 χρόνια και πνίγοντάς μας, μας φθάσατε στο σημείο κύριοι της Ευρώπης που τώρα μας λυπάστε, να μην μπορούμε να αγοράσουμε ένα αεροπλάνο, και για τις φωτιές και για την Πολεμική μας Αεροπορία, πολλώ μάλλον που έχουμε ανάγκη από 100 τουλάχιστον σύγχρονα αεροπλάνα.

Μπορείς κ. Γιούργκενς να μου πεις γιατί επιμένετε να μας έχετε εταίρους; Τι μας προσφέρετε;

Ούτε και οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι δεν θα μας φέρονταν έτσι.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΑΥΡΙΟ να κλαις με κροκοδείλια δάκρυα. ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ δεν πρόκειται πλέον να συγχωρήσει τους τοκογλύφους εταίρους μας.
Αυτά για σήμερα, και δεν μπορώ να μην πω πως η τύχη, δηλαδή που ο άνεμος πήγε αντίθετα προς την Καλλιτεχνούπολη, που λανθασμένα αναφέρονταν σαν το κέντρο της πυρκαγιάς, έσωσε τους κατοίκους της, ανάμεσα τους και εμείς, που μπορεί οικογενειακώς να είχαμε βρεθεί σε κάποια δύσκολη θέση. αλλά βέβαια θλίβομαι, όπως ολόκληρος ο Ελληνισμός,

που η φορά του ανέμου, κατέληξε δολοφονική για χιλιάδες συμπολίτες μας, 3-4 χιλιόμετρα απόσταση από την Καλλιτεχνούπολη ,

Τι να πω; Δεν υπάρχουν λόγια. Θλίψη, πόνος, δυστυχία και πολλά γιατί.

Πολύ ταλαιπωρείται αυτή η χώρα γιατί έχει έλλειψη ικανών στελεχών.
Όλα είναι ζήτημα τύχης.


- Στείλε Σχόλιο


19 Ιουλίου 2018, 14:18
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ.


  Είναι μια πρόεδρος, που έκανε ένα ραντεβού με την Ιστορία και στις καλές σελίδες της θα μείνει, ως παράδειγμα προς μίμηση. Δείχνει την τεράστια αγάπη της για την Χώρα της και τους πολίτες. Διαβάστε και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.  

Διαβάστε το σημερινό μου άρθρο στο facebook. Στην ομαδα που έχουμε δημιουργήσει.   ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Καλημέρα σε όλους , όλες. Μια γυναίκα σε μια νέα Δημοκρατική πλέον Χώρα, την Κροατία, που την έκανε αισθητή και την διαφήμισε, ως Πρόεδρός της, ακόμα και με την παρουσία της στο Παγκόσμιο, αλλά και την ομορφιά της,..... έκανε ότι πιο απλό της φώναζε η συνείδησή της. Έκοψε από όλους αυτούς τους προνομιούχους, που δεν δικαιούνται καλύτερη μεταχείριση και βελτίωσε το βιοτικό επίπεδο των απλών ανθρώπων.

Οι δικοί μας που το παίζουν γαλαντόμοι στις φορολογικές και λοιπές αποφάσεις (μέτρα) για τον δύστυχο Ελληνικό Λαό, κρατάνε γερά και οι 300 τις οικονομικές τους απολαβές και νομίζουν πως ο Λαός δεν βλέπει αυτές τις συμφεροντολογικές αποφάσεις τους που με νύχια και με δόντια υπερασπίζονται.

Τολμούν να κάνουν κάποια σύγκριση απολαβών με τον άνεργο και οποιονδήποτε εργαζόμενο, η συνταξιούχο;

Περνούν ευτυχισμένα, βολεύουν όλους τους συγγενείς και στενούς φίλους, που μας τους παρουσιάζουν μέσω της τηλεόρασης και του τύπου, και σαν φαινόμενα, γνώσεων και εφευρέσεων που μας σώζουν (εφευρέσεις είναι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση) και ο χορός της δυστυχίας καλά κρατεί για τον ταλαίπωρο Έλληνα πολίτη.

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΦΩΝΑΖΩ αυτή η ΟΜΑΔΑ να γίνει μεγάλη, μέχρι που να μπορεί να έχει λόγο και γιατί όχι και πολιτική παρουσία. ΦΥΣΙΚΑ για όσους, όσες είναι νέοι, νέες. Το παράδειγμα της προέδρου της Κροατίας σας δίνει την ιδέα να αγωνισθείτε γι' αυτή την δύσμοιρη Χώρα, την Πατρίδα μας, που ο ήλιος της, όπως λέει ο ποιητής, αλλού δεν λάμπει. Και που στερείται ηγετών.

ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΤΑΧΘΕΙ από σας για την ΕΛΛΑΔΑ; ΝΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ πως ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ κάπου υπάρχει, έχει ανοίξει το βήμα του και τρέχει να προλάβει.... και δεν μπορεί, θα παρουσιαστεί. Ας περιμένουμε.

Όνειρα θα πείτε.. Εγώ όταν ονειρεύομαι, η πραγματικότητα με ακολουθεί.

Κάνετε copy αυτό το άρθρο και κρατήστε το. Το άρθρο αφορά φυσικά και πρωτίστως τους κυβερνώντες, αλλά και όλους τους άλλους που με την ανικανότητά τους, τις αλόγιστες παροχές, ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, που σχεδόν τίποτα δεν παράγει για να έχει, και διόριζαν, όπως και οι σημερινοί, εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους- δεν φταίνε οι άνθρωποι- που κατέτρωγαν επί χρόνια πολλά τα "σωθικά" της Χώρας. Αυτά για να είμαι δίκαιος και για να μην κατηγορηθώ πως παίρνω το μέρος κάποιων. Από την έναρξη της κρίσης, εγώ είμαι μόνο με την Πατρίδα, μόνο με την Ελλάδα.

Γι' αυτό και για ότι στραβό γίνεται, όποιος και να κυβερνά, εγώ όσο υπάρχω, θα του τα ψέλνω.

 

Αθανατοι Σπαρτιατες 

17 Ιουλίου στις 9:45 μ.μ.

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΟΣ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΡΙΑ , ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς,
H Πρόεδρος της Kροατίας https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f8f/1.5/16/1f1ed_1f1f7.png🇭🇷:
1 _ Πούλησε το προεδρικό αεροπλάνο.
2 _ Πούλησε τις 35 Mercedes benz που είχαν δοθεί σε υπουργούς και άλλους αξιωματούχους και επέστρεψε τα χρήματα στα κρατικά ταμεία.
3 _ Μείωσε τον μισθό της και των υπουργών στη μέση.
4 _ Οι δαπάνες και ο μισθός των πρεσβευτών μειώθηκαν. Καθώς και των πρόξενων στο 60 %.
5 _ Ο ελάχιστος μισθός για τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε.
6 _ Μεγάλωσε την ηλικία συνταξιοδότησης για γερουσιαστές και βουλευτές.

Μιλάει 7 γλώσσες.
Αναρωτιέμαι:
Γιατί δεν την δανειζόμαστε για λίγες μέρες για να μάθουμε σ ' αυτούς τους διεφθαρμένους πως να ενεργούν όταν είναι στην εξουσία???

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑ ΑΠΟ τοfacebook


- Στείλε Σχόλιο


16 Ιουνίου 2018, 11:52
Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ


Τι να σκεφτώ φίλες, φίλοι σήμερα; Απλά δεν μπορώ να κατανοήσω την συμπεριφορά του Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Μήπως και των άλλων την έχω εννοήσει και γιατί τώρα κλαυθμυρίζουν; Όχι φυσικά.
Γιατί , ερωτώ εγώ ο αφελής,
σώνει και καλά θέλεις να υπογράψεις με τον πονηρό Ζάεφ βρε χαρούμενο παιδί, αφού εμείς ο Λαός δεν γουστάρουμε να δώσουμε τίποτα, και μάλιστα που τους έχουμε στο χέρι; δίνοντάς του διάφορα που δεν του ανήκουν, ξεπουλώντας ΤΟ ΟΝΟΜΑ, την ανύπαρκτη Γλώσσα τους, που είναι μόνο σλαβικής προέλευσης.
Πως να σε ονομάσω γι' αυτό το έγκλημα που διαπράττεις. Σίγουρα ξέρεις πως . Δεν θα το πω όμως γιατί δεν έχω όρεξη να φιλοξενηθώ σε κάποια φυλακή και ούτε έχω χρήματα για να χρησιμοποιήσω την πανάκριβη Ελληνική Δικαιοσύνη για να σε αντιμετωπίσω Για φαντάσου να βλέπεις όλη σου την ζωή την γελαστή φάτσα σου σε μαύρη σελίδα.. Πάντως πίσω μου έχω εκατομμύρια Έλληνες υποστηρικτές.
Δεν θέλω να έρθω σε ρήξη με το άδικο , συμφεροντολογικό Κράτος, που 20 χρόνια τώρα γεύομαι και ζω τα αποτελέσματα, στους δικαστικούς αγώνες της συζύγου μου μαζί του και με τους ευνοούμενους της εκάστοτε εξουσίας.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ. Κάποια στιγμή θα το κοινοποιήσω και αυτό το ζήτημα. Πάντως δεν είναι δική σου ευθύνη αυτό Αλέξη.
ΜΗΝ υπογράφεις Αλέξη την συμφωνία.
ΑΥΤΟΜΑΤΑ γράφεσαι στις μαύρες σελίδες της ιστορίας.
Και δεν βλέπω μια απάντηση πειστική στο ερώτημά μου , που είναι ερώτημα εκατομμυρίων Ελλήνων.
Κάνε του κεφαλιού σου. Στις επερχόμενες εκλογές, όσους και να διορίσεις, δεν θα μπεις ούτε στην βουλή.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΕΞΗ , της συμφοράς.
Επ' ευκαιρία... πως πάει η καλοπέρασή σου μαζί και της κομπανίας σου και όλων των υψηλόβαθμων της κρατικής ιεραρχίας;
Είπαμε σας ψήφισε ο Λαός όχι για να καλοπερνάτε εσείς, αλλά αυτός ,
Ο ΛΑΟΣ , να δει άσπρη μέρα.
Παράδειγμα 16 του μήνα και εγώ έχω 50 ευρώ, αυτά απέμειναν από την σύνταξή μου και εσύ
ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ;
Εγώ όχι.
Το 2015 άλλα είπες πως θα κάνεις και το μόνο που έκανες είναι,να μας εξαθλιώσεις περισσότερο από τους άλλους.
Εμφανίστηκες ως Ρομπέν των φτωχών (δασών το σωστό) και κατάντησες ο Ρομπέν των παθών..
Αυτά. Πάντα επ' ευκαιρία των όσων άλλων σου σέρνω. Ευτυχώς που ακόμα το έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί σκέπτεστε πως τα μυρμίγκια δεν πολυτσιμπάνε και... με αφήνετε να φωνάζω.

Φίλες, φίλοι κάνω
ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους, όλες.

ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ,

ΤΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΣΑΣ,

ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΣΑΣ,

ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΟΙΣ,

επίσης όλων των προνομιούχων Ελλήνων και μη,

γιατί δεν μιλάτε;

ΕΧΕΤΕ δουλειά εσείς τα παιδιά σας;

Δεν βλέπετε τους πεινασμένους;

Δεν βλέπετε πως ζούμε για να πληρώνουμε μόνο , όσα συνέχεια μας βάζουν;

Αν έχετε λυμένα τα δικά σας προβλήματα, που δεν νομίζω ,

ΓΡΑΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

που δεν έχουν που να ακουμπήσουν.

Πιστεύουν φίλοι, φίλες,τους συμφέρει αυτή η ηθελημένη αυταπάτη,
πως περνατε καλά και κόβουν... κόβουν.
ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
ΩΡΑΙΟΙ συμφεροντολόγοι είστε κύριοι.

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ θα σας το γράφω.
ΕΤΣΙ εννοείτε εσείς την Δικαιοσύνη;
Ε, όχι. ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΑΔΙΚΟΥΣ.
Και δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας.
Πως αλήθεια να το κάνετε;

Και ελπίζω να μην με πεις Αλέξη κομμουνιστή.

Συντηρητικό άτομο είμαι. Του Δικαίου είμαι!!!- Στείλε Σχόλιο


12 Ιουνίου 2018, 09:55
’ρθρο στο "ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ"


Διαβάστε φίλοι ,φίλες το επικολλημένο εδώ άρθρο μου. από την σελίδα της Ομάδος, ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, στο facebook και κάνετε και εσείς αυτό που σας επιβάλουν η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ πραγματικότητα, οι Μεγάλοι ΄μαςΠρόγονοι, το αίμαπου χύθηκε για να είμαστεελεύθεροι και ένα σωρό άλλα, που ΜΟΝΟ οι Έλληνες έχουν και πολεμείστε και εσείς μετην δυνατή φωνή σας, να μην δοθούν στον ζάεφ και τους σκοπιανούς που θέλουν νάναι γιαλαντζί μακεδόνες, που δεν τους αρέσει, πονηρά βέβαια να προβάλλονται με αυτό που είναι, δηλαδή ως Σλαύοι. Διαβάστε παρακαλώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 

ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 Καλημέρα σε όλους , όλες. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ φίλοι, φίλες βλέποντας τις εξελίξεις στο σκοπιανό, να μένω ασυγκίνητος, αδιάφορος για το διαρκές έγκλημα που όπου νάναι και με υπογραφή της Ελλάδος θα το έχουμε και θα απασχολεί και τις επόμενες γενιές. Και το κακό έχει γίνει γιατί εμείς που στην υπόθεση έχουμε το πάνω χέρι, απεμπολίσαμε τα δικαιώματά μας, την Ιστορία μας, τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας και αφήνουμε όλα τα κεκτημένα στους σκοπιανούς. Και το εντελώς ελεεινό είναι που σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και στο παρελθόν και τώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλά δεν περίμενα πως αυτός θα είχε οποιοδήποτε ενδοιασμό να μην τα δώσει όλα, που με την συμπεριφορά τους, την ΜΗ ΣΘΕΝΑΡΗ αντίδρασή τους, στα σχέδια της παγκόσμιας μαφίας που μισεί την Ελλάδα και την θέλει αδύναμη, δημιούργησαν τις καλύτερες συνθήκες για τους σκοπιανούς, να γίνουν γιαλαντζί μακεδόνες. Όμως γιατί η χώρα αυτή θέλει αυτό το όνομα; ΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΔΩ κατοικούν 300.000 Έλληνες και αυτοί απαιτούν αυτό το όνομα, θα έβλεπα μια σοβαρή από μέρους τους "απαίτηση" Όμως οι σκοπιανοί, τους έχουν σβήσει από τον χάρτη τους Έλληνες που ζουν εκεί από τα βάθη των αιώνων, που φυσικά είναι Μακεδόνες. Δεν αναφέρονται καν σε αυτούς, όπως και οι δικοί μας εδώ που κάνουν πως δεν ξέρουν πως το 1/6 του πληθυσμού των σκοπίων είναι ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι σκοπιανοί, αν και γνωρίζουν πως όλη η ανθρωπότητα ξέρει πως δεν είναι Μακεδόνες, επιμένουν να έχουν επίσημα το ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ αυτό όνομα, σκεπτόμενοι , καλά ονειρεύονται, πως κάποια στιγμή στο μέλλον, μπορεί να βγουν στο Αιγαίο. Τώρα όμως που , όπου νάναι έρχονται εκλογές, με τι μούτρα ο Τσίπρας θα πάει στην Μακεδονία να ζητήσει την ψήφο ολόκληρης της Βορείου Ελλάδος, αλλά φυσικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα; Θα καταποντιστεί, θα φθάσει στα ποσοστά που είχε, πριν καταφέρει να κοροϊδέψει τον Ελληνικό Λαό και ανεβεί στην εξουσία. Δυστυχώς και η Ν.Δ δεν θα έχει καλύτερη τύχη, γιατί δεν διαφέρουν οι απόψεις της και πολύ από τις σημερινές του Σύριζα. Το κλίμα κύριοι δεν είναι καλό, ο ΛΑΟΣ όμως ξέρει. Δεν ξέρω αν θα γίνει τελικά η συμφωνία, αλλά όλα τα δίνετε στον πονηρότατο ζάεφ. Καλά Αλέξη, δέχεσαι να σε κοροϊδεύει αυτός ο άθλιος και γελάς ευχαριστημένος σαν τον αγκαλιάζεις; Κάποια στιγμή θα καταλάβεις την ζημιά που κάνεις στο ΕΘΝΟΣ. Και όλοι έσείς που θα δώσετε την ψήφο σας για την συμφωνία, ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ στον μαύρο κατάλογο της Ελληνικής Ιστορίας. Θα το τολμήσετε; Σας προτείνω να μην ψηφίσετε μια τέτοια εγκληματική πράξη, που οι συνέπειές της είναι απρόβλεπτες. Είναι για σας θέμα συνείδησης, ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και όλα, μα όλα όσα κάνετε , όχι μόνο για το σκοπιανό, αλλά και για την ζωή των Ελλήνων πρέπει να περνούν από την υπέρτατη λέξη ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Και εσεις όλοι, μα όλοι στην Βουλή κυρίες και κύριοι, ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ. Φτάνει ένα απλό παράδειγμα. 7.500 ευρώ εσείς ως εκλεκτοί Έλληνες, καθόλου χιλιάδες Έλληνες και από 200 μέχρι 2000; οι υπόλοιποι Έλληνες. Θα το γράφω πάντα , όποιο και να είναι το θέμα μου. ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ και να το κρατάτε στην μνήμη σας. Τουλάχιστον να μην μας περνάτε για βλάκες. ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ λοιπόν. ΜΑ ΟΛΑ. Μόνο έτσι θα υπάρχει ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ. Και κάτι τελευταίο. Αντιγράψετε και εφαρμόσετε όλα τα καλά των παράδειγμα των Σκανδιναβών, όπου ο άνθρωπος ξέρει πως θα γεννηθεί και θα περάσει καλά στην ζωή του ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ πεινασμένος και χωρίς κάλλιστη ιατρική περίθαλψη. Είναι τόσο δύσκολο; Αυτά τα τελευταία είναι τα σημαντικά και όχι τα της εξυπηρέτησης του ζάεφ.

 


- Στείλε Σχόλιο


13 Μαρτίου 2018, 11:40
Αφορμή. Μια κοινοποίηση από το musicheaven


Φίλοι, φίλες, καμιά φορά πρέπει να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν κάποιοι άνθρωποι με όρεξη και μέγα πάθος, στο να δημιουργούν ένα site με χιλιάδες blogs, όπως είναι και το musicheaven.gr, ανεξάρτητα που κάποιες φορές έχουμε κάποιεςδιαφορετικές γνώμες ως προς τον τρόπο λειτουργίας του, που φυσικά και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Όμως μπορούμε να βοηθήσουμε να έ χει περισσότερες επισκέψεις, με πολλούς τρόπους. και να λέμε τις ιδέες μας για την παραπέρα ανάπτυξή του. Όχι να επαναπαυόμαστε στην σιγουριά μας, ότι έχουμε μια γωνιά. Αυτά τα γράφω, γιατί σήμερα θέλησα να κοινοποιήσω μια ποιητική μου συλλογή στο facebook, από το blog μου εδώ,και μου ήρθε αυθόρμητα να γράψω τα παρακάτω.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ   ΟΛΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

1 ώρα · Shared via AddThis · 

Καλημέρα φίλοι, φίλες. Θα το λέω πάντα. ΄Πρέπει να χρωστάμε μεγάλη ευγνωμοσύνη στο facebook, στο Youtube, και στα άλλα μέσα, δικτύωσης τα λένε, που δεν κάνουν καμιά διαλογή, στην προβολή των ιδεών μας, των λογοτεχνημάτων μας, ποίησης , διηγημάτων και λοιπά, των άρθρων μας, στη δημοσίευση της γνώμης μας και την κριτική, για τα λεγόμενα δημόσια πρόσωπα, που ετσιθελικά ορίζουν την ζωή μας και την ποιότητά της. Εγώ δε που εδώ και 10 χρόνια έχω το blog μου, 
blogs.musicheaven.gr/adreo
όπου κάθε τόσο δημοσιεύω τις πάσης φύσεως σκέψεις μου και όχι μόνο, ΟΦΕΙΛΩ στο site που με φιλοξενεί, www.musicheaven.gr απεριόριστη ευγνωμοσύνη, γιατί μου επιτρέπει κόσμια βέβαια, να υπάρχω και να διαβάζομαι από 3-4-5000 αναγνώστες κάθε μήνα, και να έχω πρόσβαση στα πέρατα του κόσμου, με την δύναμη του ιντερνέτ.Στο site αυτό, μπορείτε όλοι, όλες σας, να κάνετε το blog σας, ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ, και να έχετε την γωνιά σας.
Με τον παρακάτω σύνδεσμο σας συνδέω να διαβάσετε τα ποιήματά μου, τά άρθρα μου και λοιπά μιας δεκαετίας, πολλά από αυτά προφητικά για όσα μας έφεραν και μας βρήκαν, Καλή ανάγνωση βέβαια και στα χιλιάδες άλλα blogs του site, όπου υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι λογοτέχνες, καλλιτέχνες και λοιποί που γράφουν.
Καιρό ήθελα να γράψω λίγα λόγια για το site που με φιλοξενεί και δημόσια να συγχαρώ τους ιδιοκτήτες του για το σπουδαίο έργο που επιτελούν . Σας συστήνω να το αγκαλιάσετε και να διαβάζετε τις ιδέες, ανησυχίες πολλών καλλιτεχνών, και όχι μόνο, που κρύβονται πίσω από τα ψευδώνυμά τους. 
Καλή ανάγνωση.
Και , αν σας αρέσει κάτι, ε! κάποια κοινοποίηση δεν βλάπτει. Και η γνώμη σας ... ΕΠΙΣΗΣ , μετράει. Δεν πληρώνετε τίποτα φίλοι, φίλες.

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ. Ποιήματαφίλες, φίλοι, Μετά από πολύ καιρό και ξέροντας πια πως με τις καταστάσεις που επικρατούν, ήταν που ήταν, τώρα έγιναν πιο δύσκολες με τους εκκδοτικούς οίκους, και επει...MUSICHEAVEN.GR

Αυτά και ελπίζω να μην ληφθούν από διάφορους διαφορετικά. Ο adreo ξέρει να λέει ευχαριστώ, καθαρά και ξάστερα. 10 χρόνια εδώ, πάντα γράφω την αλήθεια.


- Στείλε Σχόλιο


26 Φεβρουαρίου 2018, 14:19
Ο ΜΕΜΕΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ.


Φίλοι, φίλες καλημέρα.

Η Πατρίδα μας βρίσκεται σε κλοιό πολιορκίας, από γείτονες που ονειρεύονται να μας πάρουν τμήματα της Χώρας μας, να μεγαλώσουν την χώρα τους.  Οι σκοπιανοί να βγουν στην Θεσσαλονίκη, οι αλβανοί να κατέβουν στην ’ρτα και τα μεμέτια να πάρουν τα νησιά με σκλάβους τους νησιώτες μας.

Το κακό είναι πως αυτές τις χώρες, αλβανία και σκόπια, τις έχουμε ευεργετήσει. Αλλά και την τουρκία επίσης.

Έλληνες επιχειρηματίες που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για την τσέπη τους, έχουν κάνει τεράστιες επενδύσεις, και στην ουσία μέσω των επιχειρήσεων που έχουν σε αυτές, ζουν πολλές χιλιαδες πολίτες, που πολλοί από αυτούς δεν τους χρωστούν και ευγνωμοσύνη.

Αλλά στα παλιά τους παπούτσια οι δικοί μας, αρκεί να γεμίζουν τις τσέπες τους και να καταδικάζουν σε ανεργία τους  συμπατριώτες τους, δηλαδή κυρίως τα Ελληνόπουλα.

Τώρα πόσο ασφαλείς ή για πόσο χρόνο θα αισθάνονται ασφαλείς σε τέτοιες χώρες , δεν το γνωρίζω.

Και οι κυβερνήσεις μας γενικώς για να μην τα ρίχνουμε όλα στον αδαή Τσίπρα, τι κάνουν;

Καταφέρνουν οι σκοπιανοί να τους παραμυθιάζουν και να κάνουν φιλίες με τον ερντογάν, και που δεν διαφέρει και πολύ από τον τρελλό Βορειοκορεάτη ηγέτη, και ονειρεύεται οθωμανική αυτοκρατορία, πότε; τον 21ο αιώνα.

Ο μεμετης ερντογάν θα έκανε ντου, αλλά δεν είναι σίγουρος πως θα αντιδράσουν οι ξευτίλες ευρωπαίοι φίλοι μας, που θα μπορούσαν να του μαζέψουν τα ζωνάρια μέσα σε μια ώρα.

Εδώ χρειάζεται Αλέκο να δείξεις αν έχεις την σφραγίδα του ηγέτη.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τους ευρωπαίους να ενεργοποιήσουν ότι έχουν υπογράψει οι 27, που θεωρούν ότι τα σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης φτάνουν μετά ταα νατολικά μας νησιά στο Αιγαίο, όπως λένε οι συνθήκες.

Τι αφήνουν έναν ελεεινό δικτάκτορα να το παίζει χωροπφύλακας, να παραβιάζει μόνιμα τα σύνορά μας  και να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα; ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ο μεμέτης πως δεν έχει στρατό; γιατί το 70% των κατοίκων της τουρκίας δεν είναι τούρκοι. Δεν φοβάται πως θα αντιδράσουν όλοι αυτοί; Ακόμα και τα εκατομμύρια των αντιπάλων του;

Τώρα βέβαια με την φτώχια που έχουμε, να αγοράσουμε όπλα δεν περιμένω.

Και αν μας κηρύξει πόλεμο, που δεν βλέπω βέβαια να το κάνει, ΟΙ 500000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ;

Τώρα για τον άλλο ελεεινό τον αλβανό, που πιστεύει πως έχει εντός Ελλάδος τον Δούρειο ίππο, τους αλβανούς και τα παιδιά τους, μην περιμένει τέτοια βοήθεια.

ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ χαθεί για την αλβανία.

Και η κυβέρνησή μας καλά θα είναι να ανακινήσει το θέμα της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ της Β. Ηπείρου, αντί να κάθεται και να μην μιλά.

Ο μεμέτης ερντογάν πάει να κάνει ένα πέταλο με οθωμανούς καινα μας έχει σε κλοιό. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά φίλες, φίλοι, άλλως θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.

Δεν φοφάμαι να ξέρετε επί του παρόντος, αλλά λέω τις σκέψεις μου και με την μικρή μου δύναμη να κάνω όλους μας, όλες, να οργανωθούμε. Να γίνουμε μια γροθιά και έτοιμοι  να τους περιμένουμε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δε, με όλους τους άλλους πολιτικούς, να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων και να καταφύγει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ιδιαίτερα στους φίλους μας, να τους θέσει ενώπιον των ευθυνών τους.

ΒΕΒΑΙΑ υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα , το αέριο, τα πετρέλαια Ελλάδος- Κύπρου και λοιπά που τα έχουν ανάγκη.

Επομένως δεν θα αφήσουν τον σκύλο που γαυγίζει να μας δαγκώσει.

Αυτά.

γεια σας.


- Στείλε Σχόλιο


02 Ιανουαρίου 2018, 16:16
ΑΧ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ!


Να μπορούσα φίλες, φίλοι να αλλάξω τον γεμάτο, μίση και κακίες κόσμο μας. Να εξαφανίσω τους αχόρταγους εκδικητικούς (ας πούμε ) ηγέτες της Υφηλίου, που το μόνο που σκέπτονται είναι πως να υποδουλώσουν Λαούς, πως θα τους πάρουν τα εδάφη τους, τις περιουσίες τους, πως θα τους κάνουν σκλάβους.

Κοντά 400 χρόνια οι γείτονές μας με την ανοχή των τότε μεγάλων δυνάμεων, μας είχαν σκλάβους  και στο πίσω μέρος του μυαλού τους από τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσής μας, έχουν πάλι, πως θα μας αποδεκατίσουν. Μας απειλούν, παραβιάζουν τα σύνορά μας, μας λένε στην ουσία πως δεν είμαστε μια ανεξάρτητη χώρα. Ονειρεύονται να μας κάνουν μια δική τους  επαρχία  οι αλλόθρησκοι, βάρβαροι μογγόλοι. 

Και η Ελλάδα ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΧΩΡΑ τους ανέχεται. Δεν τους φοβάται. Ξέρει αυτή στα δύσκολα τι θα κάνει. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Μαζί μας και οι λεγόμενοι φίλοι μας , στα λόγια βέβαια, που λένε πως τα σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης ως προς την Ελλάδα τελειώνουν πέρα από τα  διάσπαρτα Ανατολικά νησιά μας και τα χωρικά μας σύνορα.

Όμως μας αφήνουν μόνους να τα βγάλουμε πέρα, με τεράστια οικονομική αιμοραγία, με συνεχή επαγρύπνηση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και δεν καλούν τον ερντογάν να του τρίξουν τα δόντια και να του πουν.

Ε' είμαστε και εμείς εδώ. Αν χρειαστεί θα σου κόψουμε τα πόδια.

Παρά τον αφήνουν να οργώνει το Αιγαίο και τώρα να απειλεί και την Κύπρο και να διεκδικεί χώρο για γεωτρήσεις μέχρι και την Κρήτη.  

Δυστυχώς φίλοι, φίλες, με τέτοιους γείτονες και με την κρίση να μην μας επιτρέπει να αγοράσουμε νέα όπλα, τα πράγματα δεν είναι καλά.

Ακόμα και ο Πούτιν που υποτίθεται πως είναι μαζί μας, πούλησε στους απογόνους του ατίλλα τους S400, και νέας γενιάς αεροπλάνα και πολλά άλλα θα βοηθήσει  τον δικτάκτορα της τουρκίας να αποκτήσει.

Δηλαδή και ο Πούτιν δυστυχώς δεν μας γουστάρει. Φταίμε και εμείς γι' αυτό. Δεν τηρήσαμε τις συμφωνίες μας μαζί του. Και αυτός.. Ε! Του αρέσει το χρήμα και δεν βαριέσαι λέει ...

Ας κάνει την μεγάλη δύναμη η τουρκία στο Αιγαιο και όπου αλλού θελήσει.

Ακόμα και που είναι αντίπαλοι στην Συρία.

Και οι δυο καλά θα κάνουν να διαβάσουν την Ιστορία μας. Έχει πολλά μαθήματα δώσει η Ελλάδα στους εχθρούς μας, ακόμα και στους κοινούς με την Ρωσία.

Επί του παρόντος θα έλεγα στο γελαστό παιδί, τον Τσίπρα εννοώ, που δεν μου φαίνεται να έχει γνώσει της πραγματικότητας, να βρεί τρόπους να θωρακίσει την χώρα. ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ, όπως οφείλει η Ε.Ε, να βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο, ώστε ο ερντογάν να σταματήσει να απειλεί.

Χειραψίες, χτυπήματα στην πλάτη, χαμόγελα και λόγια του αέρα κ. Τσίπρα, από τους εταίρους; μας δεν βγάζουν πουθενά.

Απειλεί ο ργντογάν, ας τον απειλήσει και αυτόν η Ε. ΕΝΩΣΗ. Τότε θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια ο θρασύδειλος μογγόλος. 

Αυτά χρονιάρες μέρες, με τις ΕΥΧΕΣ μου για καλύτερες μέρες για την Χώραμας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, φίλοι, φίλες.

Γιάννης Ανδρεόπουλος

Υ.Υ. Καλά θα είναι να είμαστε αγαπημένοι. Μην βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης