αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
01 Φεβρουαρίου 2016, 17:14
Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ!!


φίλες μου, φίλοι μου,

σήμερα είναι η τρίτη μέρα της ερωτικής πανδαισίας, που με την βοήθεια και τους κανόνες της Φύσης, έστησαν οι πάσης φύσεως φτερωτοί μας φίλοι, τα πουλιά. Πριν καλά, καλά ξημερώσει στην εξοχή όπου ζω τα τελευταία χρόνια, στα δέντρα, στους θάμνους, στις σκεπές των σπιτιών, στα σύρματα του τηλεφώνου και του ηλεκτρικού, χιλιάδες νύφες και γαμπροί ντυμένοι τα καλά τους, απευθύνουν πρόσκληση στο αντίθετο φύλο τους, για το ζευγάρωμα της ζωής τους.

Αρχίζουν με κόγκξες και χορευτικές κινήσεις, να σπαθίζουν τον ουρανό, μετά περνούν ξυστά πάνω από το έδαφος και ακολουθούμενοι από χιλιάδες άλλα πουλιά, ψάχνοντας από ότι φαίνεται να βρουν τον κατάλληλο πατέρα των παιδιών τους τα θηλυκά και τα αρσενικά την κατάλληλη μητέρα, συνεχίζουν ασταμάτητα να ψάχνουν. Δεν ξέρω πότε το καθένα από αυτά σταματά να ψάχνει και που αποσύροντα τα νέα ερωτικά ζευγαράκια. Αλλά φαντάζομαι θα έχουν κάπου τους κοιτώνες τους και αφού ζευγαρώσουν θα πρέπει να κάνουν την φωλιά τους όπου θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Όλα με φυσικό τρόπο, με την φύση να χειρίζεται το κάθε πουλί με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Όπου νάναι αρχίζουν οι Αλκυονίδες ημέρες σύντομα, αν δεν έχουν αρχίσει κιόλας. Και πρέπει να τα βρουν με την καρδιά κάρβουνο αναμμένο και τον έρωτα να ξεχειλίζει από την ψυχή τους.

Ο καρπός του έρωτα που αρχίζει για όλα τα πετεινά του ουρανού, θα είναι σε λίγους μήνες 5-6 νεαρά βλαστάρια που θα αναλάβουν να συνεχίσουν την πορεία των φτερωτών ειδών στην γη μας.

Πάντως εγώ από την βεράντα του σπιτιού μου, κάθομαι με θαυμασμό και απολαμβάνω την τρυφερή συμπεριφορά των πτερωτών μας φίλων, που δεν ξεχωρίζει και τόσο από την συμπεριφορά των σωστών ανθρώπων, και μένω με την ελπίδα να δω σε λίγους μήνες, τα νέα πουλάκια να τα εκπαιδεύουν στο πέταγμά τους οι γονείς τους με περισσή φροντίδα.

 Μπορεί να είμαστε    στην καρδιά του χειμώνα, όμως όλα αυτά που απολαμβάνω με πρωταγωνιστές τους φτερωτούς μας φίλους, με κάνουν να αισιοδοξώ, πως η άνοιξη δεν είναι μακριά.

Λίγη υπομονή να έχουμε και θάρθει.

Μέχρι τότε θα απολαμβάνω την φύση, όπως και να είναι. Γιατί και αυτή έχει το δικό της πρόγραμμα που το εκτελεί κάθε χρόνο με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

 

 

 


13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης