MusicHeaven blog Blogs

Home

31 2007, 10:12Χτες στο γραφεο, ρθε στα χρια μου να μικρ πρσινο βιβλιαρκι με ττλο «45 μικρς σταγνες λιου, ποιματα σε Χι Κι» κυπριακν εκδσεων απ ναν τπο ονματι Τσο Αριστοτλους (απ το βιογραφικ του φανεται τι ο νθρωπος εναι βραβευμνος λογοτχνης απλ εγ δεν τον εχα υπψη μου).

Η ποηση στις ημρες μας εναι μια ννοια πολ παρεξηγημνη, κθε συνταξιοχος, κθε απστρατος και γενικ κθε απθανος, θεωρε καθκον του να βλει σε μμετρη μορφ τους πνους, τους καημος και την πατριδοθρησκευτικ του κοσμοθεωρα. Το αποτλεσμα; Αν το πισουμε ψυχαναλυτικ, ορθς κνουν οι νθρωποι κνει καλ στην υγεα – πως ββαια και η δαιτα, αλλ βλπεις η ποηση εναι ευκολτερη και πιο ανδυνη – αν το πισουμε μως απ την πλευρ της μεγλης της ποισεως τχνης… κακομορα ποηση τι σου’ μελλε να πθεις και απ κακοργο στιχουργ τη ζωολα σου να χσεις.

σως εναι και αυτς νας λγος που το εδος βρσκεται σταθερ σε παρακμ στην Ελλδα και πως φη και ο Οδυσσας Ελτης «δε λυπμαι τους ποιητς που μειναν χωρς κοιν, λυπμαι το κοιν που μεινε χωρς ποιητς» . 

Γι’ αυτ λοιπν το κοταξα μλλον αδιφορα αρχικ, αλλ ταν το ξεφλλισα λγο κλλησα. Καταρχς Χι Κι εναι η γιαπωνζικη ματι στην ποηση, εναι συνοπτικ σχεδν λακωνικ, μσα σε λγες γραμμς πρπει να εκφραστες, εκολο δε φανεται; μως δεν εναι καθλου, να εκφρσεις συναισθματα, σκψεις και μυθοπλασα μσα απ αυτ τη μορφ που δεν επιδχεται πλατειασμος και ποστητες λξεων.

Αρκετ μως με τη θεωρα, δνω και μερικ παραδεγματα για να καταλβετε τι εννο

 

Θα’ ναι νοιξη

ακμα κι ο χειμνας

ταν γυρσεις 

 

νθος τ’ Απρλη

νθος, τα δυ σου χελη

κατακκκινο

 

Το πιο δυνατ

εν’ αυτ το σ’ αγαπ!!!

που δεν επαμε   

 

Το πισατε το πνεμα τσι δεν εναι;

Αν σας ενδιαφρει πρτε το καλ θα κνει και χι κακ (ντε να ενισχσουμε και την εγχρια βιβλιοπαραγωγ)…

Καλημρα σε λους και λες


2 -


30 2007, 10:51
,


Guinness πως λμε βιβλο των ρεκρ Guinness και χι μπρα Guinness, η οποα μεταξ μας μπροστ στην Amstel  δεν πινει μα.

Τρα πς μου ρθε, αυτ πρωινιτικα, μα χω μπροστ μου την ελληνικ κδοση του «Guinness World Records 2004», φαντζομαι λοι το ξρετε το θμα τσι; συχν πυκν βλπουμε στις ειδσεις «η τδε επιχειρε να σπσει το ρεκρ καταβροχθσματος γεμιστν γυμνοσαλγκαρων σε να λεπτ, το ρεκρ το κατχει ο δενα Ινδς απ το 1955» «στο Πτσμπουργκ της Ανατολικς Καλιφρνιας 28χρονο μοντλο σπασε το ρεκρ τπλες πατινιαρσματος σε ρμπα εστιατορου – εντξει αυτ μλλον εναι φαντασωση μου» κτλ, κτλ.

Αλθεια τι λλη εθνικ καταγωγ θα εχαν τα ρεκρ Guinness, εκτς απ την αγγλικ, γνρισμα ενς λαο που στοιχηματζει μανιωδς, ετε για το ψος της βροχς ετε για το ψος των κερτων της βασιλικς οικογνειας ετε για ,τι βλει ο νος σας, οι νθρωποι τζογρουν για τη χαρ του τζγου και χι για τη νκη, τα σημαντικ πρσωπα στην κοινωνικ τους ιεραρχα εναι η βασλισσα, ο Prime Minister, οι μπμπηδες και οι μποκ.

Η δομ των ρεκρ Guinness αποτελεται απ: Ανθρπινα, Φυσικς Κσμος, Σγχρονος Κσμος, ο Κσμος της λης, θλοι της Μηχανικς, Επιστμη και Τεχνολογα, Τχνη και ΜΜΕ, Μουσικ και Ψυχαγωγα και Σπρ με αντστοιχες υποδιαιρσεις.

ντας σφρον και λογικ τομο, θα ασχοληθ με τα παρδοξα, που πως λα τα παρδοξα εναι και τα πιο ενδιαφροντα,

Δστε τις ζνες και ξεκινμε,

Η μεγαλτερη απσταση που εκτινχθηκε σπαγγτι απ ρουθονι, ο Κβιν Κλ (ΗΠΑ) πετυχε το 1998 την απσταση ρεκρ των 19 εκ., φοβερς ο τυπς, εγ πντα κολλω στα 15 εκ.

Η μεγαλτερη τσιχλφουσκα που φυσχθηκε απ να στμα, η Σοζαν Μοντγκμερι Ουλιαμς (ΗΠΑ), το 1994 φσηξε η αθεφοβη φοσκα με διμετρο 58,4 εκ. και αυτ που δε μας λει το βιβλο εναι καi το δετερο ρεκρ που πτυχε την δια μρα, αυτ του μεγαλτερου καθαρισμο προσπου, απ το σκσιμο της μεγαλτερης τσιχλφουσκας του κσμου

Η μεγαλτερη απσταση παρδοσης πτσας, το 2001 ο Μπρναρντ Τζρνταν της πιτσαρας Butlers απ το Κιπ Τουν της Ντιας Αφρικς κλυψε μια απσταση 11.042 χλμ για να παραδσει μια πτσα στον Κρν Κρτζ, αρχηγ της ομδας ργκμπι Fedsure Stormers, στο Σδνει της Αυστραλας, απορα πρτη «και εγ που νμιζα τι μονο εμες οι γαροι εμαστε ικανο για ττοια μουρλ, Go Fedsure Stormers», απορα δετερη «η πτσα τρωγταν μετ απ 11.042 χλμ;», και απορα τρτη «στην Special πτσα βζουν μανιτρια στην Butlers, γιατ αν ναι τρχω να παραγγελω»

Το ταχτερο σντουιτς που γινε με τα πδια, το 2000 ο Ρμπ Ουλιαμς (ΗΠΑ), χρησιμοποιντας μνο τα πδια του φταξε να σντουιτς με καπνιστ λουκνικο, τυρ, μαρολι, φτες ντομτας, μουστρδα, μαγιονζα και φτες τουρσ, που το ολοκλρωσε με ελις περασμνες σε οδοντογλυφδες κοκτιλ, λα αυτ τα κανε ο σκλος μσα σε 1 και 57’. Ερτηση κρσεως «πς νοιξε τις συσκευασες;» και ρητορικ ερτηση «το φαγε κποιος αυτ το ποδοποητο σντουιτς; Γιατ εγ και απ τα δικ μου τα ποδαρκια να ταν δεν…»

Πμε και σε λλα πιο ζουμερ,

Το μεγαλτερο φυσικ στθος, η νι Χκινς Τρνερ (ΗΠΑ) χει περιφρεια θρακα κτω απ το στθος 109,22 εκ. και περιφρεια θρακα πνω απ τη θηλ 177,8 εκ., φορει το μεγαλτερο στηθδεσμο των ΗΠΑ μεγθους 51-Ι, καθς οι διαστσεις αυτς θα χωροσαν μνο σε στηθδεσμο 48-V, το οποο μως δεν κατασκευζεται (καημενολα που σε πνγουν μσα σε μικροσκοπικ σουτιν, λαικ απατηση να γνει μεσα το 48-V για την νι αλλις θα τα κνω λα λμπα) και φαε τη σκνη της νι, Πμελα, ραγε να εναι παντρεμνη γιατ αν χι… (βλπετε στην ερτηση στθος η μποτι εμαι ρρωστος στηθοφιλικς τι να κνουμε…)

Τη μακρτερη γλσσα, χει ο Στφεν Τηλορ (Αγγλα) με μκος 9,4 εκ απ τη κρη ως το κντρο του κλειστο νω χελους. Πολ εξυπηρετικ το βρδυ που κοιμται αντ να κουρζει τα βλφαρα του θα κλινει τα μτια του με τη γλσσα του (κακες) και φαντσου την ειρωνεα να χει παντρευτε με γλωσσο γυνακα χα χα χα

Ο γηραιτερος στρπερ, εναι ο Μπρνι Μπρκερ γεννηθες το 1940 στο κλμπ LeBare στο Μαιμι, ο οποος ξεκνησε την καριρα του σε ηλικα 60 ετν ως μσο για να ξαναβρε τη φρμα του, μετ απ την ανρρωση του απ καρκνο του προσττη. Απ τη στιγμ που φησε το προηγομενο επγγελμα του, στο οποο ταν κτηματομεστης, χει κερδσει σε 30 διαγωνισμος αντρικο στριπτζ. Μπρνι μου δε λω γιος ο σκοπς σου αλλ αν μουνα γυνακα θα πλρωνα για να σε δ να ντνεσαι…

Ο γηραιτερος ναυαγοσστης, εναι ο Χιγουντ Λιρι Στιοαρτ, γεννηθες το 1916 απ το Κολορντο, σδερο στα νεφρ σου ρε συ Χιγουντ, αλλ ποιος θα σσει ποιν θα θελα να ξερα

Τα περισστερα γλυπτ μπαλνια σε μια ρα, το 2002 ο Τζν Κσιντι (ΗΠΑ) φταξε μσα σε μια ρα 494 γλυπτ με μπαλνια καταρρπτοντας το δικ του προηγομενο ρεκρ με 468 μπαλνια, αυτ μλιστα! Να μια τχνη που θα πρεπε να διδσκεται στην Σχολ Καλν Τεχνν, ωραος Τζονι αγρι μου συνχισε την καλ δουλει

Και στη Music Heaven δεν εμαστε; ας κλεσουμε με κτι μουσικ

Η μεγαλτερη εκτλεση Ντρμς, στις 27 Φεβρουαρου του 2001, συνολικ 1.434 ντραμστες παιξαν ( μλλον ταλαιπρησαν) ντρμς για 3 και 22 υπ τη διεθυνση των Μκι Ντλενζ (ΗΠΑ), Ντβι Τζουνς – οιαδποτε ομοιτητα με το γνωστο πειρατ και το σεντοκι του απλς συμπτωματικ (Αγγλα) και Πτερ Τρκ (ΗΠΑ), πρην μλη των Monkees (τους αμερικανος Beatles, αν θυμστε, μα καλ που τους ξεθψανε αυτς;) για να σηματοδοτσουν τα εγκανια του ξενοδοχεου Hard Rock, στο Γιουνιβρσαλ Ορλντο της Φλριντα. Αυτ εναι που λμε η απλυτη εκτλεση της μουσικς… 

Στην αρχαα Ελλδα ο γνωστος κατ τ’ λλα Ηρστρατος καψε τον να της Αρτμιδος για να μενει το νομα του στην Ιστορα – και για να τον αναφρω σε να μπλγκ 2.000 χρνια μετ μλλον τα κατφερε – σμερα αρκε για μια ξανθ μοντλα να πατιναζρει ημγυμνη για μια ρα σε ρμπα και μπκε στην αιωνιτητα μσα απ το Βιβλο των Ρεκρ Guinness, μη μου πετε μα πλι για ξανθι με πατνια μιλς; επαμε φαντασωση γαρ …

Και σας καλημερζω με μια ακμη φαντασωση


5 -


28 2007, 14:46ταν μουνα στο Πντειο για ΠΜΣ εχα την τχη να συναντσω ναν σπουδαο καθηγητ τον Στφανο τον Ροζνη που μας δδαξε «Πολυπολιτισμικτητα και μειοντητες», απ εκε χω να θυμμαι σπουδαες συζητσεις και θματα που αποτελον την πεμπτουσα της εκπαδευσης, δηλαδ πργματα που σου μνουν και αφο τελεισεις τη διαδικασα του μαθματος. 

Μια ωραα κουβντα εχε γνει σε να μθημα με αφορμ τον Χτλερ για τους παργοντες που καθορζουν την εκστοτε πολιτικκοινωνικ κατσταση, πες τα Κριε Ροζνη «… ας φανταστομε την πολιτικ κατσταση σαν να σκηνικ πνω στο οποο υπρχει νας θασος – λοι εμες εμαστε το μπουλοκι, ο θασος, οι κομπρσοι και οι πρωταγωνιστς του εναι οι πολιτικο, τρα το σημεο τριβς εναι ακριβς το στσιμο του σκηνικο, καθς αυτ εναι που καθορζει το ποιο θα ανεβον, ποιο θα εναι οι πρωταγωνιστς και ποι ργο θα παιχτε», δηλαδ θελε να πει ο προφσορας τι οι παργοντες που διαμορφνουν να σκηνικ, πως η περιρρουσα ατμσφαιρα, ο ψυχισμς του λαο, η ιστορικ του μνμη, η εθνικ του συνεδηση, οι κοινωνικς και οικονομικς συνθκες εναι και αυτο που δημιουργον εν τλει το πεδο δρσης για να εφαρμοστε ο ναζισμς, ο φασισμς, ο κομμουνισμς, η μοναρχα, η αυτοκρατορα, η δημοκρατα κτλ.

Για να βγει λοιπν στον αφρ ο Χτλερ πρεπε απαρατητα να εχε στηθε πρτα το κατλληλο σκηνικ, λλωστε Κριος οδε πσοι και πσοι τελληδες του υπερεθνικισμο πρασαν και δεν φησαν χνρια στην πορεα της Ιστορα, αλλ ττε βλπετε το σκηνικ ττε εχε στηθε για τα καλ. Ταπεινωτικ ττα και η ντροπιαστικ Συνθκη των Βερσαλλιν το 1919, προκλεσε ρεβανσιστικ διθεση στον γερμανικ λα, μλιστα νας Γλλος στρατηγς εχε πει ττε προφητικ «σμερα εξασφαλσαμε μια 20χρονη ανακωχ» και δεν πεσε ο κερατς οτε να χρνο ξω, οικονομικ καταστροφ, κοινωνικ αναταραχ, να μπχαλο με λγα λγια και νσου το μοναδικ σως σκηνικ που θα μποροσε να αναδεξει το «ταραχοποι» των μπυραριν της Βαυαρας, τον «δεκανα» του Α’ Παγκοσμου Πολμου Χτλερ και του Εθνοκοσιαλιοστικο κμματος του. Η ιστορα γραψε μετ, αλλ χει ενδιαφρον μια αντιπαραβολ του σκηνικο του ττε (Μεσοπολμου) μχρι σμερα: 

Ττε 

Υπρχε μεγλη οικονομικ ανασφλεια, ο κσμος συγκλονιζταν απ το κραχ της «Μαρης Πμπτης» του 1929 και την οικονομικς κατρρευσης της Αμερικς εν μια νυκτ

Σμερα

Καμα σχση, η οικονομα εναι ο ορισμς της σταθερτητας, και αλθεια τι θα πει κραχ; 

Ττε

Το μρκο και πολλ νομσματα εχαν υποτιμηθε τραγικ, οι τιμς των αγαθν εχαν εκτιναχτε στα ψη και το εισδημα των μαζν ταν αμφβολο 

Σμερα

Περσιν ξιν σταφλια, σμερα τα νομσματα εναι πανσχυρα, οι τιμς ξεφτιλιστικς και το εισδημα των μικρομεσαων εκτινσσεται στα ουρνια, γιοπιιι 

Ττε

Η απελπισα και η πκρα του κσμου βρισκαν εκολα αποκομπι στη θεωρα του «πισπλατου μαχαιρματος», στον κακ Εβραο, στην σατανικ κκκινη αυτοκρατορα και θνος über alles. πως επε αργτερα ο Ζν Πλ Στρ «η κλαση εναι οι λλοι».

Σμερα

Σμερα αντθετα δεν φοβμαστε κανναν, οτε και κατασκευζουμε εχθρος φανταστικος υπαρκτος, αντθετα πρεσβεουμε την πολυπολιτισμικτητα, αγαπμε τους μετανστες και στην τελικ ρε αδερφ δεν εμαστε ρατσιστς  αυτο εναι μαροι.  

Συμπρασμα; λα μου ντε, σγουρα η Ιστορα επαναλαμβνεται μνο ως τραγωδα ως κωμωδα, χουν συμβε τσο πολλ στο μεταξ που οι συνθκες δεν χουν σχση με αυτς του Μεσοπολμου – τουλχιστον εξωτερικ. πως θα λεγε και ο κριος Ροζανης το σκηνικ στνεται, αν δεν χει κιλας στηθε, το ερτημα εναι τι ργο θα δομε, ποιοι θα εναι οι πρωταγωνιστς και τι ρλο θα παξει το μπουλοκι; Θα δεξει …

2 -


26 2007, 19:46Τη θυμστε την ατκα απ τη διαφμιση τσι; Απασιο πργμα οι διαφημσεις πντως, σε χτυπνε στο ασυνεδητο και σε φρνουν στα νερ τους χωρς να το καταλαβανεις, τις προλλες ασυνασθητα σιγοσφριζα το «μπαμπ μου που ζεις, μπαμπ μου ξεκλλα», κθε πρω το ακοω συνχεια στο ραδιφωνο, σαν κινζικο βασανιστριο, αλλ βλπεις η βασικ αρχ της διαφμισης «επανληψη αρχ μαθσεως» που λγαν και οι αρχαοι ημν πργονοι και που ασπζονται σμερα τα διαφημιστκια, κποια μρα πντως δε θα αντξω, θα πω στο Jumbo και θα τα σπσω λα… 

Η ατκα αυτ πντως περιεχε να σωστ μνυμα, καθς ντως υπρχουν περιπτσεις που καλτερα θα ταν να μην πταγες παροιμιδεις κοτσνες,

Οι παρακτω εναι οι πιο χαρακτηριστικς που χω πει εγ:

Πω πρτη φορ στο σπτι της πρην, σχση φρσκια σαν τσιπορα ιχθυοτροφεου και γλκες 5 η ρα το πρω, χουμε πισει Αλεξνδρας και στρβουμε πσω απ το Εφετεο και τι βρσκω και λω «τι κωλοπεριοχ εναι αυτ Παναγι μου, πς μνουν εδ πσω, πνγεσαι!» η κοπλα δαγκνεται «εγ εδ δεξι μνω πσω απ το supermarket !», πλι καλ που γοσταρε, αλλις δεν θα την αδικοσα να μου ριχνε κανα στεγν σιδρωμα.

Εμαι Κρκυρα πρωτοετς στον παρδεισο του Ιονου Πανεπιστημου – γυναικοκρατομενο βλπετε, - να σκσετε εσες του Πολυτεχνεου – μπλαμπλαδιζω ακατασχτως με μια κοπελι εκπγλου καλλονς, νας κορτσαρος να τρει η μνα και του παιδιο να μη δνει, τρα πς τα πργματα πνε αριστερ και η κουβντα πει στον Πργο και αμσως να πετξω την εξυπνδα μου «καλ οι Πυργιτες απαρδεκτοι, οι χειρτερες λρες, γεννημνοι απατενες παιδ μου, μακρυαα» με κοταξε ψυχρ «ξρεις εγ εμαι απ το Κατκωλο, χρηκα και γεια σου», το συμπρασμα «Don’t mess with Pirgos» - και εγ λλωστε χω ρζες απ τον Πργο.

Με φιλαρκι και την κοπλα του σε μια επιτηδευμνα παρακμιακ κουλτουροταβρνα στην Καλλιθα, εν τω μεταξ ο φιλρας κτι μου εχε πει προηγουμνως περ πατρα μγειρα και ιδιοκττη εστιατορου, αλλ εγ το ζον δεν κανα τη σνδεση εγκαρως, φτνουμε, καθμαστε, ρχονται τα ορεκτικ και ξυπν πλι ο εξυπνκιας μσα μου και λω εν εδη χιομορ και σαρκασμο «τι τρπα εναι αυτ ρε παιδι, οι πελτες; ο καλτερος χει σκοτσει τη μνα του, η μουσικ; ,τι πρπει για στριπιτζδικο β' κατηγορας, σο για το φαγητ, χουμε να φμε σκυλολουκνικο που θα πει σννεφο και για την καθαριτητα τι να πες πι; λτε ραγε να προσβληθον αν βγλω πλαστικ πιτα!» η κοπελτσα κοκκνισε ζτησε συγνμη και πγε τουαλτα, ο κολλητς με κοταξε τοιμος να κλψει «ρε τελειωμνε το μαγαζ εναι του πατρα της, ο οποος εναι και ο μγειρας, τι πς να μου κνεις;», εκε τρα τι να πεις; μετ μια παγωμρα και βουβαμρα λλο πργμα, χουν υπρξει κηδεες που χω περσει καλτερα.

χω πει και λλα πολλ ακμη, αλλ απ ττε βαλα μυαλ και κουβαλω πντα να πακετκι τσχλες πνω μου και μασω σαν κατσκα, εντξει εξυπνδες πετω ακμη αλλ τουλχιστον φροντζω τα δντια μου …

  Chewing Gum: The Biggest Enemy image 

7 -


25 2007, 10:02Συνθως λμε τι η φση μας εκδικεται (κφραση που φορθηκε πολ το καλοκαρι που μας πρασε), ακμη τι μας τιμωρε, παρνει το αμα της πσω και λλα ττοια (δημοσιο)γραφικ.Γνμη μου εναι τι το μσος, η εκδκηση και η τιμωρα εναι καθαρ ανθρπινα συναισθματα, καθς η φση απ μνη της δεν αισθνεται τποτα, εναι κτι που μας περιβλλει, μας περικλεει, μας περιλαμβνει εν τλει – δεν το περιλαμβνουμε εμες - και στο οποο ανκουμε και υπαγμαστε, με απλ λγια εμαστε μια ακμη μορφ ζως ανμεσα στα δισεκατομμρια που χει ο πλαντης Γη.

Αλλ  ο νθρωπος χοντας σαφστατες κυριαρχικς επιδιξεις φοβται ,τι δεν μπορε να καταλβει και τρομοκρατεται απ’ τι αισθνεται ξνο και ανοκειο απναντι του, οπτε προκειμνου να καταστσει το σμπαν που τον περιβλλει οικεο απναντι του το εξανθρωπζει προσδνοντας του επθετα και συμπεριφορς που παραπμπουν σε αντστοιχες ανθρπινες.  

Η φση δεν μισε και δεν εκδικεται την ανθρπινη φυλ (αν κα θα ταν δικαιολογημνη για κτι ττοιο) απλ υπακοει με τη σειρ της στον παγκσμιο νμο της δρσης και της αντδρασης που διατπωσε ο Νετωνας, που λει τι για κθε δρση υπρχει μια ση και αντθετης φορς αντδραση. Συνεπς καταστρφεις την ατμσφαιρα και το ζον – υπερθερμανεται ο πλαντης με ανυπολγιστες συνπειες, καταστρφεις με κθε τρπο τον υδροφρο ορζοντα – θα πεις το νερ νερκι, λεηλατες αλγιστα το φυσικ περιβλλον και τα μβια ντα που περιχει – με τη σειρ σου καταστρφεις και τον εαυτ σου γιατ εσαι να κομμτι αυτο του περιβλλοντος. 

Τρα που κολλει στο τι η φση μας κνει πλκα;μα για κοιτξτε λγο την παρακτω φωτογραφα (αυθεντικτατη απ την αμερικανικ ΕΜΥ) ενς γλυκολη τυφνα ονματι Rita που κανε την βλτα του στην Αμερικ πριν λγα χρνια και θα καταλβετε,

 

Ωραο το σχμα που παριστνει τσι δεν εναι; Βζω στοχημα πως αν φωτογραφζαμε ας πομε το στρμα του ζοντος απ πνω κτι ττοιο θα μας πρτασσε.

Πντα πστευα πως ο Πανγαθος χει μια μεγλη δση χιομορ, 

Καλημρα σε λους  


5 -


24 2007, 10:50Χωρς πολλς εισαγωγς χουμε και λμε

1) Νοσοκομεο Λακ: εντξει το μρος που νοσηλετηκε για καιρ ο πατρας μου και τελικ κατληξε εναι λογικ να προκαλε τα χειρτερα των συναισθημτων, αλλ δεν εναι μνο αυτ. Εντξει νοσοκομεο για βαρις περιπτσεις εναι, ανθρπινο εναι κτλ, ωστσο αυτ η ατελεωτη γκριζλα και η αισθητικ του κτηρου που θμιζε σοβιετικ νεορεαλισμ, δενε με την καταθλιπτικ ατμσφαιρα του μρους, σε πλκωνε στην καρδι, σου μαριζε την ψυχ και το φοβερτερο λων στο ασανσρ εχε διαφημιστικ (!) αυτοκλλητο γραφεου κηδειν, ξρετε ανοιχτο λο το 24ωρο και τα σχετικ, το μνο που λειπε απ την εσοδο ταν η επιγραφ «Ω σεις που μσα μπανετε, αφστε κθε ελπδα»,  μακρυ… 

2) Τγμα Διαβιβσεων Ρδος: οτε να αναφρω το νομα του χωριο που βρισκταν αυτ το κατμαυρο τγμα, εντξει σοι χουν κνει στον ΣΞ μπορε να πον τι να πομε και εμες οι πεζικριοι/ τεθωρακισμνοι/πυροβολικριοι/ειδικς δυνμεις (οι τελευταοι να μη μιλτε δεν ξρατε δεν ρωτγατε;), αλλ παδες τα πντα εναι σχετικ. Ερχμενοι λοιπν απ το κολγιο του ΚΕΔΒ φρσκοι – φρσκοι σαν τις πρωινς τσιπορες, πθαμε να πολιτισμικ σοκ, να μζερο ελενιτ στρατπεδο κπου στα ορειν, με ελχιστο κσμο, απαρδεκτα στελχη – ιδως οι υπαξιωματικο – και κτι παλιοσειρς Τσαμπκους και Κρητκαρους λλο να σας το λω λλο να το δετε, οι δε τουαλτες βγζανε μια μπχα 10 μτρα μακρι, τι λλο, ναι και μια αρα στοιχειωμνου, μια σκοπι εγκαταλειμμνη λγω αυτοκτονας παλαιτερα και μια για τον διο λγο εγκαταλεφτηκε αφο μουν εκε και το χειρτερο μετ απ εκενη τη φοβερ βραδι (στε καλτερα) με αγγαρεει νας λοχας να κψουμε με ναν λλο τη παραλλαγ του παιδιο, φαντζεστε σε τι κατσταση ταν, ακμη αναγουλιζω ταν θυμμαι την μυρωδι και φυσικ η πιο ευτυχισμνη στιγμ ταν ταν φυγα με μετθεση για Αθνα, δεν μεινε καμα π#$$##$να Τσαμπικα

3) Το Theatraki (Θεατρκι) μεζεδοπωλεο στο λιμνι Πατρν: μια χαρ εναι το ρμο το μεζεδοπωλεο και ωραα θα χει, καλ ποικιλα να πτε, απλ το χω συνδσει με το οριστικ τλος μιας σχσης, αρκετς λγος για να αντιπαθσει κανες να μρος τσι δεν εναι; Την επμενη φορ στην Πτρα αν υπρξει ανλογη περπτωση θα την πω Ψηλ Αλνια, σως εναι πιο γουρλδικα δεν ξρεις. 

4) Αμφιθατρο Γκρβας: για σους δεν ξρουν το σχολικ συγκρτημα της Γκρβας εναι το μεγαλτερο της Ελλδας και περιλαμβνει απ νηπιαγωγεο μχρι τεχνικς σχολς (22 το λον), περφημο για τις ετσιες καταλψεις του και εν γνει την φμη του ως εκ των χειροτρων σχολεων της Ελλδος και εναι το μρος που πρασα τα γυμνασιακ μου χρνια. Το σκηνικ εχε ως εξς στνουμε ναν κλασσικ αγορστικο καυγ η παρα μου με κποιους λλους, οτε που θυμμαι το γιατ, αλλ νας τσγλανος απ την λλη παρα εχε κολλητρια στα ττε ΤΕΣ (δηλαδ Τεχνικς Επαγγελματικς Σχολς, ο φβος και ο τρμος, κτι αληταμπουραοι μχρι εκε πνω που πγαιναν εκε για την αναβολ, νας και νας τραμποκοι πρτης) και μια ωραα ημρα μας στριμχνουν με επικεφαλς τον καλ μας συμμαθητ στο αμφιθατρο και φγαμε το ξλο της αρκοδας, εκοσι τομα 18αρηδες με πντε 14χρονα ο ορισμς της τμιας μχης, ταν γρισα σπτι μου εχα πρει να υπροχο μπλε μαρν χρμα να χαρεσαι να με βλπεις, ακμη θυμμαι τον πατρα μου να πηγανει ξαλλος να τους βρε και τη μνα μου να τον συγκρατε και ακμη λυπμαι που τελικ τον συγκρτησε. Γιατ ραγε δεν απρησα καθλου ταν αργτερα μαθα τι το παραπνω καλπαιδο εδε πως μοιζει ο Κορυδαλλς απ μσα, γιατ;

5) Νοσοκομεο Παδων: στο παιδικ μου μυαλ εχε εντυπωθε ως να σχημο μρος, με σχημες μυρωδις, σχημους ανθρπους και ασχημτερο φαγητ. ντας ζωηρ παιδ μουν συχνς επισκπτης, σχεδν τρφιμος, χουμε και λμε 5 σπασμνα δχτυλα, 1 χρι, 1 πδι, ρμματα στο κεφλι, 2 διαστρμματα, 3 καλς γρπες και τρα που τα βλπω απορ πς τελικ φτασα στην εφηβεα. 

6) ΚΕΔβ Χαιδρι: εντξει στο κντρο εν τλει πρασα πολ καλ, ψογες εγκαταστσεις, πολ καλ σειρ και σχετικ καλ καραβνια, απλ πντα θα μου θυμζει την κρυδα της πρτης μρας, την ταλαιπωρα, το σχετικ γχος, τον ΕΣ-ΕΣ λοχαγ μας και γενικ την ασθηση του «You are in the Army now», γιατ κατ τ’λλα πρασα θαυμσια. Ακμη και τρα ταν τχει και πω προς το ποτμι για να βγω Αθηνν – Κορνθου και βλπω στο Χαδρι την τερστια πινακδα του ATHENS QUEEN' S (STRIP HALLS) χαμογελω θυμμενος αυτ που λγαμε ττε «το να μπουρδλο πσω απ τ’αλλο»

7) Το Κτελοεστιατριο: εντξει ρε μγκα τι περμενες το φουαγι του Χλτον; χι ρε παιδι αλλ την πρτη φορ που κατβαινα Αθνα και ντας ξενυχτισμνος και κουρασμνος, κοινς κομμτια, με πιασε μια λιγορα και αντ ο ηλθιος να πρω καν κρουασανκι πηγανω και χτυπω μια μακαρνια με κιμ. Τα'θελα και τα ‘παθα που λνε, ξυρφι στο στομχι μου και μχρι να φτσω Ρο εχα γνει κατακτρινος, υπφερα σε λο εκενο το ατελεωτο εκενο ταξδι και επα αμν να πω σπτι μου, αλλ επαμε τα’θελα και τα’παθα.

Καλημρα σε λους


7 -


23 2007, 13:41Η σχση ενς πολιτικο με το αλκολ επηρεζει τη γενικτερη πολιτικ του πρακτικ και φιλοσοφα σε  πολ μεγλο βαθμ / εντξει και εμνα μου φαινταν κπως υπερβολικ, αλλ το πρωτκουσα  σε να μθημα επιλογς στο Ιστορικ στην Κρκυρα. Η συζτηση ττε εχε περιστραφε κυρως γρω απ βυζαντινος αυτοκρτορες αλλ επεκτθηκε και γενικτερα - πντως εναι πολ ενδιαφρον το ιστορικ κουτσομπολι, το παρασκνιο και γενικ τα πλυτα της ιστορας - και παρλο που κτι πστευα τι ξερα περ Βυζαντου, εξεπλγην να μθω τι πραν του Μιχαλ του Γ’ του επονομαζμενου και Μθυσου (γιατ ραγε;) υπρξαν πολλο αυτοκρτορες γεμτη πθη, φλγα και παρτι φανατικ χριστιανο εχαν πολ καλς σχσεις με τον Βκχο.

Αυτ που κρτησα τελικ απ το μθημα ταν τι η πολιτικ, το πθος και το μεθσι εναι συγκοινωνοντα δοχεα και οι μεγλοι πολιτικο πρτα εναι μεγλοι νθρωποι – καλο κακο ανλογα, αλλ πντως μεγλοι και χουν μια μεγλη συμπθεια στο πιοτ. Αυτ το μθημα το θυμθηκα ξαν ταν πρσφατα σε να κυριακτικο νθετο βρκα μια εκτεν ανλυση για μεγλους πολιτικος και παρλληλα δισημους πτες και αφο ψαξα σχετικ βρκα πεντξι χτυπητς περιπτσεις που δικαιολογον τη θεωρα του προφσορα και εναι οι εξς:  

Ουνστον Τσρτσιλ Τσρτσιλ πως το προφρουν οι γγλοι (στο Λονδνο ταν γυρεαμε να δρμο με το νομα του μας απαντοσαν ξερ δεν ξρω! και λγο πριν βαρσουμε μπιλες νας Κπριος μας λυπθηκε και μας επε Τσρτσιλ ρουντ θλετε να πετε, τσι εναι το σωστ!), τερστια πολιτικ φυσιογνωμα, πολιτικς που τον λατρεεις μισες δεν υπρχουν μσες καταστσεις, συγκντρωνε λα τα πλεονεκτματα και μειονεκτματα της αγγλικς φυλς σε να, ξεροκφαλος, αλαζνας, επμονος, υπερσυντηρητικς, αλλ και ταξιδιρης, τυχοδικτης, ριψοκνδυνος και αποφασιστικς. Η σχση του με το ποτ παροιμιδης και σε συγχρονισμ με την φιλοσοφα της ζως του γενικτερα

 

Σμφωνα με τον William Manchester στο «The Last Lion» το αγαπημνο του δηλητριο ταν το Jonnie Walker Red – σωστς ο μγκας – και το ακλουθο περιστατικ εναι δεντως αποκαλυπτικ, ο Λρδος Deedes σε μια μζωξη της Βασιλικς Ιστορικς Εταιρεας το 2001 περγραψε γλαφυρ πς ο Τσρτσιλ ως νος αξιωματικς ζτησε και πγε στην πρτη γραμμ, ρχτο Λρδε μου : «Υπηρετοσε στους Grenadier Guards στα αρχηγεα αλλ εκε ταν dry (χωρς αλκολ δηλαδ), προτιμοσαν βλπετε τσι και συμπυκνωμνο γλα (μπλιχ κακμοιρε Ουνστον) το οποο δεν ταν της προτιμσεως του (σπα!), αντιθτως στο μτωπο επιτρεπταν το αλκολ σε φθονη ποστητα (γιατ ραγε;), και τσι πρτεινε στον Συνταγματρχη του να τον στελει στην πρτη γραμμ για να πολεμσει (και καλ), κτι που εκτμησε δεντως ο Συνταγματρχης», τον πιστεετε τον τπο; σου λει τι να την κνω την ασφλεια του γραφεου με τσι και γλα, καλλτερα πρτη γραμμ με τον Jonnie παρα και αν φμε καμα σφαρα δε βαρισαι τουλχιστον θα πμε πιωμνοι. Μετ απ’ αυτ δεν εναι δσκολο να φανταστομε σε τι κατσταση πγαινε κθε μρα στο Κοινοβολιο και στα Συνδρια και τον περφημο λγο του προς τον αγγλικ λα με τον Χτλερ ante portas «I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat" βζω στοχημα τι πρωττερα εχε κατεβσει τα ποτρια του για να τον πει. Και τλος χει μενει στην ιστορα και η ατκα του ταν η βουλευτς των Εργατικν Μπσι Μπρντοκ τον κατηγρησε τι ταν μεθυσμνος μσα στο Κοινοβολιο, «Μπσι», εχε απαντσει ο Τσρτσιλ, «εσαι σχημη. Και αριο το πρω, εγ θα εμαι ξεμθυστος, μως εσ θα εξακολουθες να εσαι σχημη». Αθνατε Ουνστον ! 

Ο αεμνηστος Ανδρας Παπανδρου πλι, ταν ο πολιτικς και ο νθρωπος που γγιξε τον ψυχισμ του λληνα σο καννας λλος – πιθαν εξαρεση ο Βενιζλος, ο παλις για να μην μπλεκμαστε μρες που εναι – τμοι εγκωμων και τμοι λσπης χουν γραφτε για τον νθρωπο και πολιτικ Αντρα και η προσωπικ μου γνμη εναι τι η Ιστορα για να σκιαγραφσει ευκρινς την προσωπικτητα του πρπει να περσουν πολλ χρνια προκειμνου πρτα να απαγκιστρωθε απ τη συναισθηματικ φρτιση που προκαλε η φιγορα του.

 

Η σχση του με το ποτ καθρπτιζε τη σχση του με τη ζω γενικτερα, το πινε δεν τον πινε, το απολμβανε δεν χαλιταν και το στργγιζε μχρι τελευταα σταγνα. Σμφωνα με ανθρπους που τον ζησαν, η μρα του πντα ξεκινοσε με Irish Cofee, συνθεια που κλλησε στα χρνια που ταν υφηγητς στο Χρβαρντ στην ιρλανδοκρατομενη Βοστνη, για να γνω και λγο Μαμαλκης ο Irish Cofee φτχνεται ως εξς, «πρτα βζουμε τον καφ, το Irish  whiskey, και την ζχαρη στο ποτρι, ζεστανουμε το μγμα πνω απ σιγαν φωτι (ρεσ) χωρς να φτσουμε σε σημεο βρασμο, τοποθετομε με να κουτλι την χτυπημνη κρμα γλακτος στην επιφνεια του ποτο και σερβρουμε». Ο Ανδρας Παπανδρου παρτι συχν σε μεγλα κφια, νταση και πθος, ποτ δεν χει καταγραφε μεθυσμνος να χει χσει την επαφ με το περιβλλον, ταν ακμη και στην μεγλη φορια της Αλλαγς με τον Γιαννπουλο να τσακζει πιτα, τον Τσοβλα να χορεει καρσιλαμ και το Ριτκι στην πστα να τραγουδει το «αυτς ο νθρωπος αυτς» εξαιρετικ αφιερωμνο, καννας δεν χει ισχυριστε τι το πιοτ τον κατβαλλε με κανναν τρπο. Επαμε μως το πινε δεν τον πινε. 

Φρανσου Μιτερν, πολλ κοιν με τον Παπανδρου στην πολιτικ, σοσιαλιστς γαρ, εξσου σημαντικο πολιτικο και στην προσωπικ ζω, δεν φησαν φουστνι για φουστνι, αλλ με μια βασικ διαφορ στο γοστο για το ποτ, καθς ο Φρανσου ως βρος σωβινιστς Γλλος την βρισκε μνο με φνο γαλλικ κρασ (και δεν τον αδικ καθλου).

  

νθρωπος αψς και εκλεπτυσμνος, δυνατς και ευασθητος, ριμος και κατασταλαγμνος, τρα αν τα επθετα αυτ τα κολλσετε δπλα σε να κρασ Αρμανικ "Cuvee Speciale du Maitre de Chai" δεν θα βρετε καμα διαφορ (το συγκεκριμνο εμφιαλωμνο σε φιλη των δυμισι λτρων ειδικ για τον Φρανσου Μιτερν, πουλθηκε στις 27 Σεπτεμβρου 1982 για 1.300 ευρ), η δε κβα του ταν πουλθηκε σε δημοπρασα στο Παρσι πιασε τα 14.683 ευρ. Επαμε γαλλικ φιντσα και ποιτητα ετε πρκειται για πολιτικ ετε για κρασ. 

Ας πισουμε μως λγο και την αντθετη πλευρ, δηλαδ πολιτικος ορκισμνους εχθρος του ποτο. Ξεκινμε με τον Ποτιν, νας μεγλος ρσος ιστορικς εχε πει «να φοβσαι τον Ρσο που δεν πνει», ντως σε μια χρα που το νερ χρησιμοποιεται μνο για πλσιμο ο Βλαδμηρος ΔΕΝ πνει,

 

 

 

 

 

 

ψυχρς, υπολογιστς, αλγιστος, δυνατς και τεγκτος, εναι νας νθρωπος και πολιτικς τον οποο δεν θα θελες να χεις εχθρ.

 Η λλειψη του ποτο δεχνει περσσευμα λογικς αλλ και λλειμμα πθους, δσκολα φαντζεσαι τον εαυτ σου να τα πνει χαλαρ μαζ του, απλ κπου κολλς 

Συνεχζουμε με περπτωση επσης ακραα, δηλαδ με τον George Bush τον νετερο, εδ η σχση του με το ποτ προδεζει για τη πολιτικ θερηση των πραγμτων που ακολουθε. Στα 70’ς ο νεαρς Bush ζοσε την ανεθυνη (κατ δλωση του) περοδο της ζως του, που ξενχταγε, γκομνιζε και πινε αβρτα σε σημεο αλκοολισμο. Και αργτερα παρατει τα μπαρ, πηγανει κοντ στην Εκκλησα, νοικοκυρεεται και το ποτ κομμνο τελεα και παλα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι μας δεχνει αυτ; μα τον πηγαιμ απ το να κρο στο λλο, που θα μπεκρουλιζω που δεν θα βζω σταγνα, που θα ξημεροβραδιζομαι στα μπαρ που θα πηγανω Εκκλησα, που θα ρεμαλεω θα που θα εμαι πιστς οικογενειρχης, εσαι μαζ μου εναντον μου, εδατε τι καλ που κολλει;

Αυτ συμβανει αν βλπεις τα πργματα σπρα μαρα ξεχνντας τι υπρχει το κακμοιρο το γκριζκι, γιατ μως και το χρωματκι αυτ ψυχ δεν χει; 

Τλος αλλ χι και σχατος εναι ο κορυφαος πτης πολιτικς, ρσαρος με τα λα του και παντρεμνος με τη βτκα, ο Μπρις ο Γιλτσιν ο Τρομερς. Ο νθρωπος που συνδθηκε με το τλος της πλαι ποτ ΕΣΣΔ και γρισε σελδα στην ιστορα.

 

 

 

 

 

 

 

Για τη σχση του με το ποτ απλ αναφρω τι μεταξ σοβαρο και αστεου (μλλον σοβαρο μως) λγεται τι οι μοσχοβτες τροχονμοι εχαν προσθσει στον μετρητ του αλκοτστ ως την στατη νδειξη μεθυσιο – μιλμε τρα να εσαι να βμα πριν τη συγκοπ απ το πιμα - που για τα δεδομνα της Μσχας πινει να βαρλι τουλχιστον βτκας - την νδειξη Бори́с Никола́евич Е́льцин, που αν μεταφραστε απ τα κυριλλικ στα λατινικ σημανει Boris Nikolayevich Yeltsin. Περιττ να σας πω τι μα σε πισουν κατ Μσχα μερι με αυτ την νδειξη, την επομνη πς ταξιδκι στη Σιβηρα νευ επιστροφς τσι για να δεις αν κουνιονται οι πγοι, επαμε να πνουμε αλλ χι και τσι! 

Συνεπς το ποτ και συγκεκριμνα πως το πνεις, αν το πνεις και πτε το πνεις, δεχνει πολλ για την προσωπικτητα σου και ακμη περισστερο για ναν πολιτικ που χει και τα φτα της προβολς στραμμνα πνω του.

Καλημρα, μλλον καλ μεσημρι


2 -


22 2007, 12:40Κθε μρα απ τη στιγμ που σηκωνμαστε, μχρι και τη στιγμ που θα πσουμε για να κοιμηθομε, εμαστε αντιμτωποι με να ευρτατο φσμα επιλογν που πρπει να κνουμε σε βαθμ που η πορεα μας εν συνλω δεν εναι παρ το αποτλεσμα μια μακρς αλληλουχας επιλογν.

Οι επιλογς που καλομαστε να προυμε, χουν τη λογικ ηρων ταινας δρσης που προσπαθον να απασφαλσουν βμβα «τι κβουμε το κκκινο το πρσινο καλδιο» (στις ταινες πντα κβεται το σωστ καλδιο πως και στην πραγματικ ζω) η επιλογ λοιπν του σωστο καλωδου εναι ο γνμονας με τον οποο φτνουμε στην τελικ επιλογ.

Οι επιλογς αφορον ζητματα καθημεριν πως, τι θα φορσω σμερα, τι θα φω, πς θα πω στη δουλεα, πς να μην στραγγαλσω το διευθυντ μου, πιο σοβαρς πως τι δουλει θα κνω, τι θα σπουδσω, τι προτιμ ξανθις μελαχρινς, μποτι στθος, να παντρευτ χι και φυσικ χουμε και τις επιλογς που θα κρνουν αποφασιστικ την πορεα της ζως μας, δηλαδ τη βαλτσα τα 20 χιλιρικα; εδ σε θλω - εγ πντως θα παιρνα τα 20 χιλιρικα - κλλιο πντε και στο χρι.

Εδ παραθτω κποιες επιλογς που κλθηκα να πρω σε κποιες πολ σοβαρς περιστσεις,

Η γεμτη εκπλξεις και αναπντεχα πρτη μρα παρουσασης στο στρατ κλεισε με το βραδιν φαγητ στα μαγειρεα, πενα και των γονων, βλπετε που να πει μπουκι κτω λη μρα και λμε αμν να φμε κτι να στυλωθομε και λγο. Σκμε μτη παραταγμνοι για πρτη φορ σε εκενες τις αλησμνητες τριδες που μας βαζαν στην εκπαδευση ακμη και στην τουαλτα (δεν εχαν ακοσει τα καραβνια για το μρος που και οι βασιλιδες πνε μνοι). Φτνουμε λοιπν φορτστοι και νασου παραταγμνες οι ταψρες περιχουσες φαγητ ακαθριστο την ψη, ανεξιχναστο τη χροι και αγνριστο τη μυρωδι,

Μστορα τι καλοδια μας χεις, πολ πργμα βλπω

Καλ τι νμιζες ο ΕΣ κβεται για τη στρατισα νεολαα, παρχουμε πλοσιο μενο

Δηλαδ;

Διλεξε και πρε ποστη ιταλ κινζο;

Παρντν;   

Τι παρντν παιδ μου επαμε ποστη ιταλ κινζο, ντε και περιμνουν και λλοι.

τσι κανα το πρτο μου μθημα στη στρατιωτικ ορολογα, ποστη οι στραταοι μγειροι λνε το κοτοπουλκι (πως θα λεγε και ο Μπαμπινιτης η ετυμολογα της κφρασης προρχεται απ την επιστημονικ διαπστωση τι η κατανλωση κοτπουλων προκαλε γυναικομαστα, εκθλυνση κ.α), το ιταλς σημανει τι συνοδεεται με μακαρνια και το κινζος με ρζι

ντε διλεξες;

Τποτα λλο υπρχει;

Ββαια χει μενει λγος γκοτζλας απ το μεσημρι

Μθημα στρατιωτικς ορολογας νομερο δο, γκοτζλας = (κατ Βικιπαιδεα) Το κρας τπου "γκοτζλα" εναι νας αστικς μθος για τα κρατα που σερβρει ο ΕΣ στο συσστιο του. Πολ συχν οι στρατευμνοι αναφρονται σ αυτ και ως "γκοτζιλκι" για το συσκευασμνο ζαμπονκι χαμηλς θρεπτικς αξας -αλλ υψηλ σε λιπαρ- που σερβρεται συνθως στο βραδιν, με αυγ παττες. Καταλβατε; να θυμηθ μνο να στελω μια διρθωση στη Βικιπαιδεα δεν εναι καθλου μα καθλου αστικς μθος, αλλ απτ πραγματικτητα

λλο, λλο υπρχει;

Πς δεν υπρχει, φιλ μινιν αλ φρανσζ με σλτσα μαδρας και σπαργγια σοτ αλ κρεμ, αλλ ατχησες μλις τελεωσε

Καλ σε δεν πειρζει – εκενη τη μρα η οικογνεια Στεργου (με τα τυποποιημνα σντουιτς) γινε κατ 5 ευρ πλουσιτερη.

Βραδκι μιας βροχερς Τετρτης και εγ χω πρει το βραδιν ΚΤΕΛ για να ανβω Κρκυρα που δινα το πρω να μθημα. Το λεωφορεο τελευταας τεχνολογας με λα τα κομφρ και νετο, ερχταν σε πλρη αντθεση με τον οδηγ του, που λες και το σκασε απ το καρπουζονττσουν, «καλ τι θλει εδ ο Παιτρης παρτησε το κλαρνο και πιασε το τιμνι;» σκφτηκα μλις τον εδα χωρς να ξρω πσο αληθινς θα βγαινα. Για κακ μου τχη πινω θση πρτη δεξι δπλα στον οδηγ και αλμονο και δπλα στα ηχεα του και η μουσικ πανδαισα της βραδις ξεκνησε, χουμε και λμε, ελαφρ εισαγωγ με Καζαντζδη μχρι το Ρο, διλειμμα στο φρυ για ξεκοραση, μετ μπκαμε στα πιο δυνατ με Μελ, μχρι το Αγρνιο, λγο Θδη τσι για την καψορα μχρι ρτα, ξαν διλειμμα στο κτελοεστιατριο και πμε πια στα βαρι νεοδημοτικ με Χαρ Βρα

Εκε πια παρνω αμπριζα και γυρνω στον οδηγ,

Φλε φοβερ κομμτι συλλεκτικ που το βρκες;

Καλ φοβερ η Χαρολα τσι δεν εναι, ακος να την μπλκουν με την Αλεξου;

Ασχος!

Δε λες τποτα και ξρεις τι σου χω για μετ, που σε βλπω και για μερακλ;

Τι και θα με σκσεις

Νκο Μπο γουστρεις;

Τρελανομαι, εμνα που με βλπεις το «μ’ αγαπς τσμπα πνω» το χω βλει στο ξυπνητρι μου

Και χει και συνχεια...

Μη μου πεις

Ναι θα σου π, μχρι Ηγουμεντσα θα ρξω τελευταο και καλτερο τον Νκο τον Δουλμη

Θμισε μου…

λα τρα Νκο Δουλμη, «ρωτα μου τοκογλφε, γλφε το κορμ μου γλφε»

Μα που εχα το μυαλ μου, να ξερες τι μου θμισες τρα, εγ τον Δουλμη… , αλλ επειδ βλπω τι χεις και τηλεραση και να μωρ χω κτι εξετσεις αριο πρω στη σχολ, μπως να χαμηλναμε τη μουσικ και να βζαμε καμα ταινιολα, χωρς παρεξγηση κιλας

Καμα παρεξγηση σου χω μλιστα και τρες ταινιρες να διαλξεις, τι θλεις τον «Ταμτκο στο Ναυτικ», τον «τελευταο γυφτοκρτορα» το «Ταμτκο προχρα ξεβρμισε τη χρα»

Ξρεις τι λω; μια και φτνουμε πια Ηγουμεντσα ρξε μου να Δουλμη να φτιξω κεφλι και ας αφσουμε καλτερα τις ταινες

Δικ μου εσαι και ο πρτος, παραγγελα λοιπν

Φυσικ και κπηκα στο μθημα αλλ οι μουσικς μου γνσεις διευρνθηκαν, κτι εναι και αυτ.

Λοιπν παιδι επειδ το κειμενκι μου βγκε κομμτι μεγαλτερο απ’ σο περμενα θα το συνεχσω λλη φορ

 Καλημρα σε λους


7 -


20 2007, 16:53Το θυμστε αλθεια το τραγουδκι που λεγε η Γλυκερα;

πγαινε κπως τσι

Πγα σε μγισσες σε χαρτορχτρες
να δω που χνεσαι λες τις νχτες.
Κι εδα μια γησα ντμα σπαθτη,
να 'ναι στο πλι σου σ' να κρεβτι.

Βζεις φωτι στο σπτι μας και θα το κνεις στχτη.
Μα θα τις βλω γργορα τις τρλες σου σε τξη.
Πγα σε μγισσες σε χαρτορχτρες
να δω που χνεσαι λες τις νχτες.

Πγα σε μγισσες σε καφετζοδες
και μου 'παν μπλεξες με μπελαλοδες
κι εδα τη γησα μες στο φλυτζνι,
να θλει μτια μου να με ξεκνει.


Πιστς και εγ στο πνεμα του σματος και καθτι προληπτικς πγα σε μια καφετζο να μου πε τη μορα μου να μου πε το ριζικ μου.

Μπανω μσα πνω τον πολλ βαρ και χι με δο φουσκλες στο κντρο (μεταξ μας σκτη αηδα αλλ τσι τον πνανε οι βαρμαγκες παλι). Τελεινω το λοιπν με τον καφ (μπλιχ) το παρνει η τπισσα το αναποδογυρζει και με ρωτει "τι σε απασχολε κυρως αυτ τον καιρ";

Κοτα να δεις μτια μου απ δουλει καλοτσικα, απ υγεα δξα τω Θε, απ γυνακες δε βαρισαι πτε κρο πτε ζστη αλλ συνηθισμνα τα βουν στα χινια, αυτ που με καει εναι αν θα πρω καμα αξηση φτος γιατ με τον καινοργιο ΦΠΑ και με τον Αλογοσκοφη αγριεμνο, με βλπω να μπανω στα ταξ και να μη λω πγαινε με Πατσια, αλλ πγαινε με 10 ευρ, λοιπν;      

H τπισσα γυρνει την κοπα την βλπει, χλομιζει και μου τη δεχνει λαλη, καθσον δειχνε ο καφς 

Αυτ θα εναι που λμε την κναμε απ κοπες 

-


18 2007, 13:32«Βλτε το χρι σας σε μια καυτ θερμστρα για να λεπτ και θα σας φανε μια ρα.Καθστε δπλα σε μια μορφη γυνακα για μια ρα και θα σας φανε να λεπτ, αυτ εναι η θεωρα της σχετικτητας», τδε φη Αλβρτος Αινστιν και αφο το επε κοτζμ Αινστιν ποiς εμαι εγ που θα διαφωνσω μαζ του;  λλωστε με καλπτει αναφορικ με το πς αισθνεσαι και πρττεις ταν εσαι ερωτευμενκιας και πς ταν το βλπεις σαν μια αγγαρεα. 

ταν εσαι ερωτευμνος εσαι ικανς να μπες σε απστευτη ταλαιπωρα απλ για να τη δες και το κυριτερο γουστρεις κιλας / παιρνα ΚΤΕΛ κατβαινα Πτρα μνο για καφ (καλ χι και μνο για καφ) και φευγα πανευτυχς και μνο που την εδα (ακμη και αν εχαμε μενει στον καφ)- ττοιος μαζχας

ταν δεν εσαι ερωτευμνος βαρισαι να την πρεις μακρι και απ το σταθμ του μετρ / μωρκι μου εμαι κουρασμνος απ δουλει/διβασμα/συνχι/παζει ο Θρλος φιλικ/πω να βοηθσω τη μαμ με τα ψνια κτλ τα λμε μα εναι το βραδκι

ταν εσαι ερωτευμνος καταπνεις του κσμου τις μαλ$#ι%ες και μμεσες προσβολς που τις καταλαβανεις αργτερα / Εγ κουρζομαι στη δουλει μου χω ευθνες κριε χι σαν και σνα που τα ξνεις ολημερς, μα επιτλους τργε πιο αργ τελεωσες το κριο πιτο και εγ ακμη εμαι στο ορεκτικ, μα πς ντνεσαι τσι, μα επιτλους  φρσου σαν νθρωπος, μα λο εκε το μυαλ σου, μα το να μα το λλο και εγ εκε να το δχομαι και να απολογομαι κιλας αντ να ρξω καμι ξανστροφη και να φγω, ρωτας βλπεις 

ταν δεν εσαι ερωτευμνος με την πρτη ευκαιρα εκνευρισμο πετς μπηχτς και γνεσαι με τη σειρ σου δικος- απ θμα θτης δηλαδ / λα που κουρζεσαι με τη δουλει σου σε τα μας τρα (αυτ ταν απωθημνο απ την προηγομενη), ντε μισ ρα με στησες μπαλντισα να περιμνω (ψμματα οτε δεκα λεπτ δεν ταν), με κορασες, γνεσαι φορτικ κτλ 

ταν εσαι ερωτευμνος ανακαλπτεις σνχεια πλεονεκτματα / τι σμα, τι πρσωπο, τι ομορφι, τι χαρακτρας, τι μα#$%ας αυτ το τελευταο πει για μνα

ταν δεν εσαι ερωτευμνος εστιζεις στα μειονεκτματα / καλ θα ταν να αδυντιζε λιγουκκι, πολ μελαχροιν σκτο γυφτκι, εναι ικαν να κψει και τη σαλτα, ακατστατη, ατσομπαλη, χει μεγλη μτη κτλ 

ταν εσαι ερωτευμνος ξεχνς να κοιτξεις το ρολι / καλ πτε πγε δδεκα;

ταν δεν εσαι ερωτευμνος / μα καλ τι παθες και κοιτς συνχεια την ρα χεις να πς πουθεν; Δουλεις κορτσι μου, τρεξματα, οτε ξρω τι θα καναν χωρς εμνα ( χα εδ γελμε).  

Συνεπς ταν εσαι σε φση ρωτα δεν σημανει απαρατητα τι εναι και το τερο μισυ που απλ μπορε να γουστρει, το κακ εναι τι το καταλαβανεις πολ αργ, το καλ εναι τι χεις τουλχιστον το λεπτ χαρς σου και αυτ τα καλπτει αν χι λα τουλχιστον τα περισστερα .

Αντθετα ταν δεν εσαι ερωτευμνος αλλ εναι η λλη ττε περνς καλ στην αρχ, αλλ στην πορεα κπου φθερεσαι, κουρζεσαι και τελικ γνεσαι και κακς. Το πρπον σε αυτς τις περιπτσεις εναι να χωρσεις χωρς να πληγσεις το λλο τομο. Και πως θα λεγε και ο Αλβρτος ταν δεν εσαι ερωτευμνος, ττε η γυνακα δπλα σου μεταμορφνεται σε μια καυτ θερμστρα και το λεπτ γνεται ρα.

 

Καλημρα σας


7 -


17 2007, 10:35Η μουσικ για μνα εναι πνω απ’ λα να βωμα, μια συναισθηματικ κατσταση την οποα ο καθνας ανλογα με το εδος, την ρα, τη διθεση, τον τνο, τον χρο και τη στιγμ, την αντιλαμβνεται με να προσωπικ και ιδιατερο τρπο. Υπρχει δηλαδ μια μοναδικ και ιδιμορφη  σχση πομπο - δκτη ανμεσα στον ακροατ και στον μουσικ καθς ο τραγουδιστς εκφρζει κτι πανανθρπινο και παγκσμιο.  

Η μουσικ ως τχνη εναι πολ πιο πνω απ τον νθρωπο ως προσωπικτητα και ως φυσικ παρουσα, με λγα λγια να τραγοδι εναι μεγαλτερο απ το δημιουργ του. 

λα μου μως που κπου μσα σου πιστεεις τι και καλ ο τραγουδιστς ο στιχουργς ενς τραγουδιο που σημανει κτι για σνα, πρπει να εναι και ακλουθος με το πνεμα του τραγουδιο, κτι αντστοιχο με τον παπ που περιμνει ο κσμος να εναι νας «μικρς γιος». Αλλ ββαια οτε οι πιο πολλο κληρικο εναι γιοι (κου λα εδ πληρνονται – λεος) οτε φυσικ και οι τραγουδιστς μνουν πιστο στο πνεμα των τραγουδιν τους.

Με βση δο χαρακτηριστικ τραγοδια, παραθτω δο πολ χτυπητς και αστεες περιπτσεις ανακολουθας ανμεσα στο λγειν και ποιεν τραγουδιστν:

 Λουκιανς Κελαηδνης κυρες και κριοι, 

θυμστε το τραγουδκι που πγαινε κπως τσι:

λοι μου οι φλοι παντρευτκανε
γνανε ρεζλι γι’ αυτ κρυφτκανε
πισαν μια δουλτσα κι λοι τους κρατον κλειδι
απκτησαν κοιλτσα και κνα δυο παιδι.
Τρα σαν τους βλπω δεν τους χαιρετ
οτε και γουστρω εγ να παντρευτ
κι μα μου τη δνει κτι ττοια δειλιν
παρνω τ’αλογ μου και φεγω στα βουν
Πμε Ντλυ! 

στε λοι σου οι φλοι παντρευτκανε και ρεζιλευτκανε Λουκιαν μου και οτε που γουστρεις να παντρευτες, αλθεια να σου ζσουν οι δυο κορολες και η Αννολα η Βαγεν, σο για την ρμη την Ντλυ ελπζω να την αμλησες σε καν αγρ γιατ τρα με το οικογενειακ station – wagon που να χωρσει η κακομορα. Αυτ εναι που λνε μεγλη μπουκι φε μεγλο λγο μην πεις.

Κακομορα Ντλυ! 

Το 1992 πλι, βγανει στις ΗΠΑ να ζρικο τραγουδκι, με ζρικο ττλο, με εξσου ζρικους στχους και γραμμνο απ να ζρικο στιχουργ, μιλμε για το «Cop Killer» με τραγουδιστ τον χεβιμεταλ Body Count και στιχουργ τον Ice T.  

Αρχς του 90 και ταν νωπς στην μνμη των Αμερικανν εικνες απ επεισδια πως αυτ στο L.A. που μεγλες ταραχς ξσπασαν με αφορμ τον ξυλοδαρμ απ αστυνομικος ενς αφροαμερικνου, του Rodney King, εξελχτηκαν σε μαζικ εξγερση και τελικ προκλεσαν την επμβαση του στρατο, που και αναγκστηκε ουσιαστικ να "καταλβει" την πλη για να επαναφρει την τξη.  

Στο επκεντρο βρισκταν η αστυνομικ βα, αμερικανιστ  «police brutality» και μαζ η κρατικ αναλγησα, η κατχρηση εξουσας, η αδικα, η ανυπαρξα κοινωνικς πρνοιας και η ντονη ασθηση της αδικας που νιθουν διαχρονικ οι εκστοτε αδικημνοι του αμερικανικο ονερου (μχρι να βολευτον και αυτο με τη σειρ τους να καταπιζουν τους επμενους αδναμους και so on). 

Το τραγοδι μιλοσε για ναν νθρωπο ο οποος εξοργισμνος απ την αστυνομικ βα, παρνει το νμο στα χρια του και καθαρζει βαιους και διεφθαρμνους αστυνομικος. Εντξει το να παρνεις τον νμο στα χρια σου και να καθαρζεις εναι κτι οικεο και ακμη και επιθυμητ απ τον μσο αμερικαν, βλπετε ατκες πως «come on punk make my day» και «You talkin' to me?» δεν εναι απλ λγια αλλ και στση ζως. 

Το τραγοδι πως ταν αναμενμενο, ξεσκωσε θελλα διαμαρτυριν απ την κατ τ’ λλα πουριτανικ και συντηρητικ Αμερικ με πρτο και καλτερο τον Γιωργκη τον Μπος τον πρεσβτερο, για τις κακς επιδρσεις που εχε στον κσμο, στην νεολαα, απαρδεκτο στχο, προκλητικ ττλο κτλ.  

Οπτε μχρι εδ χουμε να κλασσικ ρπερ, γννημα θρμμα του γκτο εξεγερμνο και βαιο, που βγαλε τα βιματα και την οργ του σε μουσικ και στχους και τα εξαργρωσε σε δολλαρικια- και καλ κανε.

  

Τρα δεν ξρω πσοι τα γνωρζατε λα αυτ, αλλ σοι βλπετε την σειρ Νμος και Τξη, Ειδικ Ομδα (Law and Order: Special Victims Unit), που προβλλεται στη NOVA, θα αναγνωρσετε στο πρσωπο του ντεντκτιβ (!) Fin Tutuola τον φλο μας Ice T.

 

Φοβερ τσι; απ το cop-killer στο σκτο cop, εντξει με τον ρλο του αυτ και καλ σατιρζει τα κακς κεμενα των αστυνομικν και της νοοτροπας τους, παζοντας τον ρλο ενς μυστικο αστυνομικου που παριστνει το μλος συμμοριν. Αλλ ρε παιδι η εικνα ενς αντεξουσιαστ τραγουδιστ με δεδηλωμνη την αντθεση του στα σματα ασφαλεας, να υποδεται τον ασφαλτη που υποδεται το μλος συμμορας, αλλ τελικ εναι ο κλασσικς καλς μπτσος μου φανεται  αστεα και εν γνει ειρωνικ.

Αυτ τα ολγα και καλημρα σε λους.


-


16 2007, 10:46Το καλ με τη δουλει μου εναι πως περνει απ το γραφεο μου ,τι εκδδεται στην Ελλδα σε μορφ βιβλου, φυλλαδου, κθε λογς εντπου αλλ και CD DVD.

Το κακ με τη δουλει μου εναι πως περνει απ το γραφεο μου ,τι εκδδεται στην Ελλδα σε μορφ βιβλου, φυλλαδου, κθε λογς εντπου αλλ και CD DVD. 

Προχτς λοιπν σκει μτη να ιατρικ βιβλιαρκι με θμα τις σεξουαλικς συμπεριφορς, παρεκκλσεις και τα ττοια, τρα κανονικ τα ιατρικ βιβλα συναγωνζονται σε εππεδο βαρεμρας και ξλινης γλσσας μια ομιλα στη Βουλ με θμα τη διοικητικ αυτοτλεια των περιφερειακν Οργανισμν Τοπικς Αυτοδιοκησης.

Εχα ξεχσει μως το βασικ ρητ «ποτ μην κρνεις να βιβλο απ το εξφυλλο». 

τσι λοιπν αφο το ξεφλλισα μπνγκο! Βρκαμε φλβα χρυσο και για να μην τα πολυλογ σας παραθτω αυτοσια κτι φοβερς –φιλες και -μανες που πτυχα μσα, τσι για να δετε πσο χει προοδεσει ο κσμος,

χουμε και λμε  

Εφαψιμανα (Frotteurism): εναι μια παραφιλα που χαρακτηρζεται απ το γγιγμα ερωτογενν περιοχν ενς αγνστου ατμου σε μρη που υπρχει πολυκοσμα που η διαφυγ θα ταν εκολη αν ο δρστης γινταν αντιληπτς / Καταλβατε τρα κριε πρεδρε γιατ βαλα χρι μσα στο λεωφορεο, ρρωστος νθρωπος εμαι αθωστε με

Κλυσμαφιλα (Klismaphilia): το παραφιλικ ενδιαφρον εντοπζεται στη λψη κλσματος, πολλ τομα χρησιμοποιον ζεστ νερ για να καθαρσουν το καττερο κλον, εν λλοι χρησιμοποιον καφ γιαορτι, αρα, ουσκι, μπρα, κρασ και κοκανη, χουν αναφερθε τραματα του ορθο ενσφνωση ξνων σωμτων για την οποα απαιτθηκε ιατρικ συνδρομ / Εδ κολλει το «παντο υπρχει νας μθος» στην κυριολεξα μως 

Μυρμηγκοφιλα (Formicophilia): ο σεξουαλικς εστιασμς βρσκεται σε μικρ ζα, πως σαλγκαρο, βτραχο, μικρ ντομα τα οποα ρπουν τσιμπον το σμα, ιδιατερα τα γεννητικ ργανα, το περνεο τις θηλς / λεος και εγ που νμισα τι τα σαλιγκαρκια γνονται βραστ κοκκινιστ, χι και παρτενρ

Βαμπιρισμς (Vampirism): αναφρεται στη διγερση που προρχεται απ τη θα του αματος / Ξυπνς τον Κρστοφερ Λι μσα μου 

Υπνοφιλα (Somnophilia): γνωστ και ως «σνδρομο της ωραας κοιμωμνης», περιλαμβνει τον ερωτικ εστιασμ σε τομο που κοιμται / Εδ που τα λμε εναι και λγο ξεφτλα εσ να αγκομαχς και η/ο λλος/λλη να κοιμται τον πνο του δικαου

Συμφοροφιλα (Symphorophilia) : ο σεξουαλικς εστιασμς εντοπζεται στην αναμον και παρακολοθηση κποιας μεγλης συμφορς, πως πυρκαγι τροχαα ατυχματα / Επιτλους μια ιστορικ αδικα αινων διορθνεται, για να φτιξει διθεση την καψε τη Ρμη ο Νερωνκος και για τποτε λλο, αλθεια να υποθσω τι τα βιντεκια απ τις φωτις του καλοκαιριο και λοιπν καταστροφν εναι οι τσντες των συμφοροφιλικν;

Σκοπτοφιλα (Scoptophilia): περιλαμβνει την πρληψη σεξουαλικς ευχαρστησης απ την παρατρηση σεξουαλικς δραστηριτητας, τρα εν το παρατηρομενο αντικεμενο εναι ανυποψαστο η διγνωση εναι ηδονοβλεψα, εν αν γνωρζει τι παρατηρεται η διγνωση εναι σκοπτοφιλα μιξοσκοπα / Κοτα να δεις φλε μου ανλυση και κακ για το πατροπαρδοτο μπανιστρι

Εγκληματοφιλα (Hybristophilia): ο σεξουαλικς εστιασμς περιλαμβνει την τση ατμου να βρσκεται με σεξουαλικ σντροφο που εναι γνωστ τι χει διαπρξει γκλημα, βιασμ φνο, κποια τομα ενδχεται μλιστα να παροτρνουν το σντροφο στη διπραξη του εγκλματος για το σκοπ αυτ / Δεν το ξερα να γνω ο σχιζοφρενς δολοφνος με το σιδεροπρονο για να σου αρσω καλ μου, σοβαρ πντως τρα καταλαβανω γιατ λοι οι μεγλοι εγκληματες λαβανουν τσα ερωτικ γρμματα και προτσεις γμου.

Σημεωση: ανφερα τις λιγτερο αηδιαστικς και απεχθες περιπτσεις, τις λλες στο καλτερα εναι και πρω. 

Συμπρασμα, μα εσαι δκτορας με να κρο πτυχα, μπορες να μιλς για ,τι  ανωμαλα θες και λοι σε προσκυννε απ πνω «μα τι λαμπρς επιστμονας», «μα πως τα λει», «μα τι μου λες» , εν μα μιλς με τον Μτσο για γκμενες εσαι τουλχιστον «χυδαος», «χαμηλο επιπδου» και «μα καλ λο για ττοια μιλτε, ωριμστε και λγο». Δεν βαρισαι μα εναι να ωριμσω και μιλω για –φιλες και -μανες καλτερα να μενω ανριμος και να μιλω για τη Σουλρα της γειτονις.

Καλημρα σε λους


9 -


14 2007, 18:28
! !


ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ...

Δυο μορφα 18χρονα κορτσια πλησιζουν στο αυτοκνητο σου καθς σταματς στο φανρι Λρα και Ελαιν. Εν η μια σκουπζει το παρμπρζ με να παν, η λλη ρχεται στο παρθυρο και σε χαιρετ σκβοντας ταυτχρονα με τα στθη της σχεδν να βγανουν ξω απ την μπλοζα της. Αδνατον να μην κοιτξεις.

 

ταν τις  ευχαριστσεις και προσφρεις φιλοδρημα, αρνονται και σε παρακαλνε να τις πας μχρι την πλατεα Λυκβρυσης με το αυτοκνητ σου. Συμφωνες και τους λες να καθσουν πσω. Καθ'οδν αρχζουν να κνουν σεξ στο πσω κθισμα. Μετ μια απ αυτς σου κνει στοματικ ρωτα εν η λλη σου κλβει το πορτοφλι. 

Με λστεψαν την περασμνη Τρτη, Τετρτη, Πμπτη και  Παρασκευ.

Σββατο και Κυριακ δεν τις βρκα.


5 -


12 2007, 09:50
T.G.I.F.


αλλις Thank God is Friday, ναι επιτλους τελεινει και μα εβδομδα που αν μουν στα ΟΥΚ θα ταν σγουρα η διαβολοβδομδα μου.

Το μενο ταν πλοσιο και με φθονο περιεχμενο, τσι αρχσαμε την Τσαγκαροδευτρα μας με να σκασμνο λστιχο στη Μεσογεων-ακμη ακοω τα βρισδια, συγνμη ρε παιδι αλλ επτηδες το κανα; Και στη συνχεια νας ψιλς καυγς στη δουλει για μια χαζομρα. 

Η Τρτη συνεχστηκε  με ναν ωραο τσακωμ στην τρπεζα που πληρνουμε τις δσεις του αυτοκιντου, λα μωρ 250 Ευρ λθος στο υπλοιπο λογαριασμο σιγ το πργμα, αυτ γνονται, θα το διορθναμε, δε θα χρεωνσαστε, θα σας τα επιστρφαμε, θα συμψηφζονταν με το συνολικ ποσ κτλ κτλ. Τρα παρνεις δεν παρνεις 250 πτρες να τους τις φρεις στο κεφλι; Πντως κθε χαρτκι λογαριασμο πρπει να ελγχεται πολ προσεκτικ γιατ με αυτος τους νμιμους τοκογλφους ποτ δεν ξρεις τι γνεται.

Τετρτη πφτει πρωιν σμα απ Πτρα, τι η πρην εθεθη αποβραδς κατ Ρο μερι συνοδεα δμετρου μαντραχαλα να πνει ρομαντικ ποτκι με φντο τη γφυρα. Εντξει πρην, τσο καιρ χρια αλλ δεν φταω εγ που σπασα το ποτρι του καφ, επαμε πρην - πρην αλλ και τα νερα - νερα.  

Πμπτη τσι για να δσει το γλυκ πμε και σε μια ξεγυρισμνη παρσταση στο Ειρηνοδικεο Αθηνν ως μρτυρες, χετε πει ποτ σε κτι παρμοιο; αν χι να πτε, δεν ξρετε τι χνετε, δεν υπρχει καλτερος τρπος για να αρχσεις το πρωιν σου παρα με τη συμπαθστατη φυλ των δικηγρων, πνοντας καφ των 50 λεπτν σε πλαστικ ποτηρκι, σε να μρος που η φρση «κθε καρυδις καρδι» αποκτ ξεχωριστ σημασα. Ακολοθησε η προσπθεια διακανονισμο μεταξ των κορακιν, παρντν των δικηγρων, ο νομικστικος διαπληκτισμς και τελικ ο συμβιβασμς. Αφο ρε παιδι το ξρατε τι θα τα βρσκατε, εγ τι φταιγα να μπαστακωθ εκε 4 ρες και να χσω τη μισ μρα τζμπα;

Παρασκευ πρω και εκε που λμε ντε να τελεινουμε επιτλους  να χαλαρσουμε στο ΣΚ μας, βλπουμε στο αμξι μια χαρακι τοοοση, μετ συγχωρσεως, τι σας φταιξε τσογλανπαιδα το αμαξκι την τρλα μου μσα, εγ στην ηλικα σας ντε να κνω καμα τηλεφωνικ φρσα, ντε να χτυπσω κανα κουδονι μεσημεριτικα, να παξω κανα νεραντζοπλεμο, κανα μπουγλο στω αλλ να χαρξω τα αμξια του κοσμκη γιατ; Αμαρτα εναι.   

Τλος πντων η Παρασκευ εναι πντα Παρασκευ και πως και τα στρουμφκια λεγαν

Δευτρα κτι χω,
την Τρτη δεν αντχω.
Τετρτη πς βαριμαι,
την Πμπτη δεν κρατιμαι.
Παρασκευ πρω,
λα-λα-λα λα-λα λα-λα,
απ' λες τις ημρες
η Κυριακ μ' αρσει.

 

Καλημρa και καλ ΣΚ


10 -


11 2007, 09:44 

Εντξει η ευχ εναι λγο ετεροχρονισμνη αλλ σμερα το πρω το μαθα, ο Pac-Man εχτς, στις 10 Οκτωβρου γινε 28 χρονν.

 

 

Πσες αναμνσεις δε μου φερε αυτ η εδηση για το μικρ κτρινο ανθρωπκι με την παρα του οποου εχαμε περσει τσα πολλ  απογεματα.

Γιατ μου ρεσε τσο; Μα για τους λγους που ρεσε και σε εκατομμρια λλους, καταρχς καταβρχθιζε τα πντα μπροστ του και πρναγε πστα αφο εχε φει πια τα πντα. Πσο γοσταρα ταν τρωγα τις τελεες που αναβσβηναν στην γωνα και κνανε και τα μισητ φαντσματα φαγσιμα και πση ηδον ταν τα τρωγα και τα στελνα στη φωλι τους κακν κακς.  

Το πρτο φιλ που δωσα σε γυνακα ταν ταν επιτλους πρασα το παλοκι τρτο εππεδο και φλησα την Mrs Pac-Man (τρα που το βλπω γραμμνο αυτ μου φανεται κπως) .

Μετ  ταν και ο μθος που το περζωνε περ του πειρου των πιστν (στην πραγματικτητα ταν 256 εππεδα) και του τερστιου χρηματικο βραβεου που θα δινε η εταιρεα σε ποιον το τερμτιζε (δεν παιζε κτι ττοιο, τιμοι διαφημιστς). Το αποτλεσμα λων αυτν ταν ο Pac-Man να μου χει φει περισστερα δεκρικα απ τελεες, μλιστα πιστεω τι το κρμα που του ’χα ρξει φτανε νετα για την ανγερση μπροτζινου αγλματος  καβαλρη μετ αλγου. 

Εν ολγοις ο Pac-Man και τα φαντασματκια Inky, Pinky, Blinky, Clyde και φυσικ η Mrs Pac-Man αποτελον να κομμτι της παιδικς μου ηλικας και ως γνωστν η πραγματικ πατρδα κθε ανθρπου εναι η παιδικ του ηλικα , οπτε και πλι χρνια πολλ παλιφιλε και καλ μρα σε λους


2 -


10 2007, 10:02
,


Τιμπουκτο κυρες και κριοι, μια πλη με πολλς διαστσεις εππεδα και πολυσημα, την οποα θεωρ χρος μου να αναλσω ενδελεχς και εμπεριστατωμνα.

Ξεκινμε με την εγκυκλοπαιδικ της υπσταση, το Τιμπουκτο Τομποκτο εναι μια πλη της Δυτικς Αφρικς στην Δημοκρατα του Μαλ, λλοτε σημαντικς σταθμς των καραβανιν που δισχιζαν την Σαχρα καθς και κντρο του ισλαμικο πολιτισμο (1400-1600 μ.Χ), βρσκεται στο ντιο κρο της Σαχρας, 13 χλμ βρεια του ποταμο Νγηρα και αποτελε πρωτεουσα της ομνυμης περιφρειας με πληθυσμ περ τους 30.000 κατοκους. 

 

Αυτ με λγα λγια εναι το Τιμπουκτο μσα στο χρο και τον χρνο και τρα πια μπορετε να κοιμστε συχοι τα βρδια.

Η ρευνα μως συνεχζεται καθς το Τιμπουκτο επηρεζει σημαντικ και την νεοελληνικ πραγματικτητα, πς;  μα σμφωνα με ρευνα του ΣΚΑΙ εναι η τρτη κατ σειρ αφρικανικ χρα την οποα επικαλομαστε για να καταδεξουμε τα χλια μας «Γναμε Ουγκντα / Ζιμπμπουε καταντσαμε / οτε στο Τιμπουκτο δεν γνονται αυτ τα πργματα», πα ρε μγκες χει πει κανις στην Ουγκντα δηλαδ στη Ζιμπμπουε στο ρμο το Τιμπουκτο και τους χουμε τσι στην ξεφτλα τους ανθρπους νευ λγου και αιτας; σε δηλαδ που μετ τα καλοκαιριν κτι μου λει πως μα πισει καμι φωτι στην Ουγκντα θα λνε –και με το δκιο τους δηλαδ οι νθρωποι-«Kτω το κρτος! Ντροπ! Ελλδα θα μας κνουνε πια! χι λλος Πργος στην Ουγκντα!».

Για τελευταο φησα το καλτερο και μως το Τιμπουκτο αποτελε και πρωταρχικ πηγ μπνευσης για την παγκσμια δημιουργικ φαντασα! Πιο συγκεκριμνα σε να αγγλικ τηλεπαιχνδι στον τελικ για τις 200,000 λρες χουν φτσει νας ιερας κι νας Αυστραλς βοσκς(!) και εν χουν απαντσει σε λες τις ερωτσεις και ισοβαθμον, ο παρουσιαστς προκειμνου να υπρξει νικητς υποβλλει την τελευταα δοκιμασα: να φτιξουν να ποιηματκι μσα σε 5 λεπτ, στο οποο θα εμπεριχεται απαραιττως η λξη *Timbuktu* (η περ ου ο λγος αφρικανικ πλη).Οι διαγωνιζμενοι αποσρονται και ξεκιν η αντστροφη μτρηση...  Μλις ολοκληρνονται τα 5 λεπτ, επιστρφουν.Διαβζει πρτος το στιχκι του ο ιερας:

 *I was a father all my life**

have no children, no wife

I read the Bible through and through

on my way to Timbuktu* 

Χειροκροτματα, συγχαρητρια, χαμς... λοι πιστεουν τι εναι ο τελικς νικητς. σπου, ρχεται η σειρ του βοσκο, ο οποος διαβζει το εξς: 

*Tim and I to Brisbane****went**

met three women, cheap-to-rent

but they were three and we were two...

so, I booked one and Tim booked two!!!!*** 

τσι εναι κυρες και κριοι, το Τιμπουκτο εναι μια πλη που δεν την πινεις απ πουθεν! 

Καλημρα σε λους


4 -


09 2007, 10:54
/2


Δετερη ιστορα. 

Δεν ξρω αν σας χει τχει ποτ κποιο γεγονς που να σας επηρεσει στο βαθμ που στερα απ’ αυτ να βλπετε κποια πργματα με διαφορετικ μτι, εμνα πντως μου τυχε κατ τη διρκεια της θητεας μου στη Ρδο.

Υπρχουν κποιες ειδσεις που περννε στα ψιλ των εφημερδων, των δελτων στην τηλεραση και της ειδησεογραφας γενικτερα και εναι αυτς που αφορον τους λαθρομετανστες. Βλπετε εναι και μοντονα επαναλαμβανμενες «στο τδε νησ ντρες του λιμενικο εντπισαν πλοο με λαθρομετανστες και στερα απ σντομη καταδωξη ο δρστης διφυγε με το ταχπλοο παρατντας τους λαθρομετανστες, οι αρμδιες αρχς εξετζουν το ζτημα κτλ κτλ. » Ακογεται οικεο τσι δεν εναι; Σγουρα ταν για μνα μια καθς στη μεραρχα κατφθαναν 10αδες ττοια σματα που αφοροσαν λαθρομετανστες και ταν να αναπσπαστο μρος της ρουτνας. Η πλκα εναι πως σε ττοιες περιπτσεις το μπλξιμο των αρμδιων φορων ταν λλο πργμα, βλπεις αρχικ τον πρτο λγο χει το λιμενικ, κατπιν σκει μτη και η αστυνομα, μετ χνει τη μτη του και ο στρατς, καταφθνουν φορτστες και οι υπηρεσες της Νομαρχας, κτι απθανοι του Δμου και ολγον απ ανθρωπιστικς οργανσεις και Εκκλησα τσι για να δσει το γλυκ.  λα μου μως που μαθα τι για κποια πργματα πλκα δεν χωρει και τι πεντξι αρδες σε να κομμτι χαρτ μπορε να κρβουν πολ πνο και αγωνα απ’ ση ποτ θα φανταζμουν.  

Μια ωραα ημρα λοιπν παρουσιζεται ανγκη να πνε και στρατιωτικο στο λιμεναρχεο για κτι λαθρομετανστες που τους ξερσανε αποβραδς κτι Τορκοι κοντ σε να φυλκιο και τλος πντων πρεπε να πνε και κποιοι απ τη μεραρχα. Τρα συνθως αυτ τα θματα εμππτουν στην αρμοδιτητα των καρακολιν (Στρατιωτικ Αστυνομα) λα μως που εχαμε και κτι εκκρεμτητες με το λιμεναρχεο και με χνει ο ανθπας να πω και εγ μαζ, «με να σμπρο δυο τρυγνια» πως μου επε ευθαρσς- τιμε στρατ.

Κατεβανω λοιπν γρια χαρματα με την καρδι μου περιβλι, με βλπουνε τα στρατομπατσκια τους βλπω και εγ ανογει λωνν η διθεση σαν τριαντφυλλο, «ρε που δεν μας φτανε το χσιμο πρωινιτικα και μας φορτσανε απ πνω το κωλβυσμα τον διαβιβαστ  για να τον πμε τσρκα στα λιμενικ», «και εγ σας αγαπω καλπαιδα και λεγα τι θα κνω για να περσω ωραα το πρωιν μου σμερα και που σαι ψηλα μλις ρθει η μετθεση σου θμισε μου να σου τη στελω μπας και μου παραπσει», «κνε κτι  ττοιο ψρακα και θα δεις την Αυλνα (Στρατιωτικς Φυλακς) πσω απ τα κγκελα» και λλα ττοια ωραα. Ξεκινμε λοιπν η καλ παρα μεσ’ στην τρελ χαρ και σαλπρουμε για το λιμεναρχεο.

ξω απ το λιμεναρχεο τρα εχε μπογιο, τανε μαζεμνοι καμι 25αρια φουκαρδες να τους λυπται η ψυχ σου, τρα Κορδοι τανε, Αρμνιοι τανε, Πακιστανο τανε κτι ττοιο τλος πντων, το ζτημα ταν τι οι νθρωπο ταν σκυλοπνιγμνοι, εξαθλιωμνοι και αλαλιασμνοι. τανε να κυρως παλικρια και κνα δο οικογνειες με παιδι και κθονταν λοι βουβο κυκλικ και στο κντρο να σμα σκεπασμνο με κουβρτα και δυο μικρ να βαλαντνουνε στο κλμα. Τρα δεν θλει και μεγλη φαντασα για να καταλβεις τι εχε συμβε αλλ εγ περεργος ρτησα τον λιμενοφλακα που καθταν εκε δπλα και χζευε «τι γινε εδ πρα;» « δε βαρισαι, τα συνηθισμνα μλις μας εδαν οι Τουρκαλδες τους φουντρανε στη θλασσα και που φγει-φγει και αυτ η φουκαριρα πιστηκε στην προπλα του σκφους και καταλαβανεις» αν καταλαβανω λει, «και τρα τι θα τους κνετε;» «ε, τα κλασσικ, ανκριση μετ γραμμ για το κντρο περθαλψης λαθρομεταναστν που θα περιμνουν κανα εξμηνο και μετ μλλον πσω Τουρκα» εδ ακολουθε και αγανκτηση «κατλαβες φλε μου δουλει δεν εχαμε και δουλει βρκαμε μ’ αυτος εδ και να πεις τι τελεινουν και ποτ, 10 μαζεουμε 100 ξεφυτρνουν οτε ραπανκια να τανε να πργμα, πουχρνος να ασχοληθες με τις τουρστριες πι» και σιγογλασε περιμνοντας σως να κνω το διο. Εδ μου ανψανε τα λαμπκια «καλ εδ πθανε η μνα των παιδιν και οι νθρωποι δεν χουν στον λιο μορα και συ γελς σα μαλκας», με κοταξε περιπαικτικ «εσαι νος και θα συνηθσεις», θλωσα και  κοταξα αλλο, στο μεταξ ρθε να νοσοκομειακ, φρτωσε τη σορ και φυγε. Και μετ τποτε λλο, κανα τη δουλει ριξα μια τελευταα ματι στα παιδι και φγαμε. Δε θα ξεχσω μως το δειο βλμμα εκενων των ανθρπων, κεν απ κθε συνασθημα εκτς απ πνο και την κφραση απγνωσης και παρατησης που εχαν και χειρτερο λων εκενο το «θα συνηθσεις» του λιμενικο που μου τριβλιζε το μυαλ και το οποο πολ φοβμαι πως συμβανει γενικ σμερα, καθς λοι συνηθζουμε τα πντα πολ εκολα στη χρα που καθιρωσε ως ρο και στση ζως τον ωχαδερφισμ.   

Απ ττε ταν ακοω διαβσω κποιο παρμοιο συμβν (και ακοω πολλ ττοια π’ ανθεμα τα) θυμμαι το περιστατικ στη Ρδο και κθε φορ να πργμα να σφγγεται η καρδι μου ρε παιδι.

 

2 -


08 2007, 09:50Δεν θλω να γρψω απλ φανταρστικες αναμνσεις, πιο πολ θα θελα να αποτυπσω δυο στιγμς που μου μειναν ντονα στο θυμικ και η πρτη μου χρισε λαχτρα και γλιο μαζ και η δετερη σκτη θλψη. 

Πρτη ιστορα:  Καλοκαρι στη Ρδο, να σκει ο τζτζικας απ τη ζστη και να σκμε και εμες στην υπγα του ΚΕΠΙΚ (Κντρο Επικοινωνιν) της μεραρχας. 3 η ρα το βρδυ το λοιπν να κοιτ το ταβνι, να νυστζω, να βαριμαι, να ζεστανομαι να πζω γενικτερα σε μια κατσταση ημιαφασας σπου ντριν-ντριν σκει μτη να φαξακι, το παρνω το διαβζω και με ζνουν τα μαρα φδια καθσον το φαξκι λεγε – η τδε περπολος του δενα τγματος αναφρει ανησυχητικ φτα στην Πρα παραλα, παρακαλομε να διαβιβαστε περαιτρω να λβετε μεσα μτρα κλπ, κλπ. Κανονικ αυτ το μνυμα δε θα με ανησυχοσε ιδιατερα καθς απ λθη και παρεξηγσεις λλο τποτα στο στρατ, τποτα πιτσιρκια θα τανε με τουρστριες και θα βγζανε τα μτια τους σε καμα ερημι και θα ψαρσανε τα κομντα, οπτε κανονικ επικοινωνομε να δομε τι γνεται, περιμνουμε και την επμενη αναφορ να επιβεβαισουμε την ποια μ…..ια εχε γνει και πρω-πρω πμε στον εππτη αναφρουμε τι στην τδε παραλα γινε πρτι μετ οζου και μεγλη λπη του εππτη που δεν ταν και αυτς εκε παρα με τα σουηδεζκια αντ να βγζει τις μαρες του με μας και οτε γτα οτε ζημι. λα μως που ο εππτης εκενη τη βραδι ταν μαρος (αξιωματικς τεθωρακισμνων, μαυροσκοφης) νομα και πργμα, ξακουστς σε λη τη Ρδο για την αυστηρτητα του, τον τρεμαν τα στελχη και βαρυγκωμοσαν οι φαντροι του, και θυμμουν ακμη τα λγια του στη βραδιν αναφορ «Απαιτ να με ξυπνσετε πραυτα αν ρθει κποιο σμα, κατλαβες διαβιβαστ;»-εδ κοιτει εμνα αγριεμνα- «μαρο φδι που σας φαγε αν αργσετε, εμαστε λοι σε επιφυλακ καταλβατε ρε;» Καταλβαμε, πως δεν καταλβαμε. 

Εχα λλη επιλογ δεν εχα, οπτε να’ μαι στο εποπτδικο και τοκ τοκ «ποιος εναι;»- αμσως η απντηση- μα ξπνιος ταν ρε παιδι; «Ο διαβιβαστς κ. Αντισυνταγματρχα επεγον σμα», «πρασε» και μπανω στη φωλι του κοκου που ο κοκος, παρντν ο Αντισχης αρπζει το σμα απ το χρι μου και το διαβζει φωναχτ. Ευθς σοβαρεει, ορθνεται και μου λει «πολ σοβαρ στρατιτη αν και ργησες να μου το φρεις 3.14 λει το σμα τρα εναι 3.21(!) τι κανες τση ρα το κλσαγες;»- «Μα …-» «μαμονια , πρπει να επιληφθομε εναι πολ σοβαρ να ειδοποισουμε την ΑΣΔΕΝ (Ανωττη Στρατιωτικ Διοκησις Εσωτερικο και Νσων) πραυτα, για φαντσου να δεχμαστε επθεση,» εδ δεν ντεξα «συγνμη κε Αντισχη μπως να περιμνουμε λγο να σιγουρευτομε; Μπορε να εναι κτι τυχαο, συμβανουν πολλ ττοια ξρετε,» Βλμμα δολοφονικ «Προσπερνω την αυθδεια σου που τολμς να με συμβουλεεις κιλας και τσακσου να στελετε φαξ να ειδοποιηθον στην Αθνα, μπορε να εναι πολ επικνδυνη κατσταση, ακμα εδ εσαι; »

Τι να κνω κατεβανω κτω και τους βρσκω λους στο πδι, τι γινε Κστα; το και το παδες και τους κνω την καρδι περιβλι, -ρε τον μουρλ, ρε τον βαρεμνο θα ξεσηκσουμε την Αθνα, θα σηκσουμε τον κσμο στο πδι και θα αποδειχτε τι ταν τποτα κωλπαιδα και μετ ποιος την πληρνει οι μαλκες οι φαντροι - τσι εναι ρε παιδι αλλ τι να κνουμε βασιλικ διαταγ και τα σκυλι δεμνα, πινω βρζοντας να στελω το σμα διακατεχμενος απ μαρα αισθματα, σπου ντρν νασου και δετερο φαξκι, το παρνω το διαβζω και ξαναβρσκω το χρμα μου,  εδ σ’ χω κερατ σκφτηκα και τρεξα ξαν στο εποπτδικο. Μπανω μσα και τι να δω, με πλρη εξρτηση και στη ζνη το περστροφο(!) ο Αντισχς ατνιζε το παρθυρο με φος Ναπολοντα σε εκστρατεα, γυρζει με βλπει «το στειλες το σμα στρατιτη» «χι κριε Αντισχ» «τι;» βρυχηθμς λιονταριο «πς τλμησες παρκουσες εντολ σε ττοια στιγμ Στρατοδικεο θα σε στελω ρε ..» -πα ρε μγκα σιγ μη με στελεις και στο απσπασμα, «δεν στειλα το φαξ που μου επατε γιατ με πρλαβε αυτ εδ» και του δνω το ευλογημνο σμα που λεγε – η περπολος αναφρει τι κατπιν εφδου και ελγχου που πραγματοποησε αναφρει τι τα φτα που παρατηρθηκαν στην εν λγω παραλα ταν λμπες φθορου στερεωμνες στο λαιμ των αιγοπροβτων απ τον βοσκ τους στε να γνονται αντιληπτ στο σκοτδι κτλ κτλ. δειασε το βλμμα του Αντισχη και πιστεω τι πολ το λυπθηκε που δεν ταν  εχθρικ στρατ «Γελς ρε;» «χι» «τι χι ρε που δαγκνεσαι, προσοχ », εκε απνω μου βγζει ναν περιποιημνο δεκρικο περ του φρονματος του λλην στρατιτου, του αισθματος ευθνης που πρπει να τον διακατχει , την ετοιμτητα του στρατεματος κ.α, Στο τλος καταλγει «θα επιθυμοσα στρατιτη αυτ η ιστορα να μην βγει προς τα ξω γινα αντιληπτς ρε;» «Μλιστα γνατε», «δεν μου φτνει παλιοτζιτζκι (τσι λνε τους διαβιβαστς τα λοιπ σματα-ζλιες) μου δνεις τον λγο της τιμς σου τι δεν θα πεις τποτε γι’ αυτ;» ντε να σου τον δσω, «ωραα ξεφορτσου με λοιπν», με μεγλη μου χαρ, κατβηκα κτω καθησχασα τους λλους και τλος καλ λα καλ. Μχρι σμερα τον κρτησα τον λγο μου κριε Αντισχ, αλλ βλπετε υποσχθηκα να μη μιλσω χι και να μη γρψω κιλας.

Καλημρα σε λους

 


3 -


04 2007, 12:45Εντξει η σχση βσματος και διορισμο ταλανζει την ελληνικ κοινωνα απ την εποχ που ο πρτος Κυβερντης του ελληνικο κρτους ο Ιωννης Καποδστριας διρισε το χι και τσο προικισμνο του αδεφκι Αυγουστνο στο δημσιο - κτοτε σου λεγε ο καθνας, εδ κοτζμου Καποδστριας και βαλ τον αδερφ του εγ δηλαδ γιατ να μη βολψω τον μπατζανκη μου, σε πηγδι κατορησα; Η συνχεια αυτς της λογικς φτνει φυσικ μχρι σμερα. 

Το θμα με τα πολχρωμα παιδι πρσινα, γαλζια και μπζ, που κριο θμα και μλημα της εκστοτε κυβρνησης εναι να τα αποκαταστσει- πως και τις ατιμασμνες παρθνες να πργμα- εναι τετριμμνο, χιλειοσχολιασμνο και αφρητα οικεο σε λους μας. Δεν χω να προσθσω τποτε καινοργιο επ' αυτο, απλ πεσα, μσω mail, πνω σε μια φρμα ατησης για διορισμο μσω ΑΣΕΠ, την οποα πιστεω τι καλ θα ταν να κοιτξει ο κθε ενδιαφερμενος,

Την καλημρα μου σε λους

 


5 -


03 2007, 10:33Καλημρα σε λους,

πως λεγε και ενας θεος μου μνο "οι κουτο και τα ρολγια δουλεουν", η δουλει εναι δουλεα και τι μ....κες που εναι σοι δουλεον ολημερς και οληνυχτς- ωραα μας τα λς ρε συ θεε αλλ δσε μου και εμνα 5 νοκια να κνω τα κουμντα μου και θα δες για πτε τα παρατω λα. Τλος πντων, η παρατηση εναι κτι το οποο μοιραα περνει απ το μυαλ του κθε εργαζμενου. ψαξα και βρκα πσοι τρποι και πρακτικς παρατησης υπρχουν ανα τον κσμο με βση την κουλτορα του κθε λαο, χουμε και λμε:

Ελληνικς, Τπος: μια εταιρεα Κηφησι μερι στο γραφεο του διευθυντ-Κριε Παπαδπουλε τι τρπος εναι αυτς να μπανετε τσι στο γραφεο μου; Μα τι κνετε τρελαθκατε γιατ τα σπτε λα, σας παρακαλ θα φωνξω την αστυνομα, βοθεια ασφλεια, τι κνετε με αυτ το φωτιστικ μη...(εδ χτυπει να κινητ) Τι θες ρε Κολα σε με να να τον δσω φιγκο τον τργο...Τι; κανες λθος το ΤΖΟΚΕΡ δεν ταν το 9 αλλ το 6, και μου το λς τρα; Κριε διευθυντ τα σβη μου.

Γαλλικς, Τπος: μια εταιρεα στην Κηφησι του Παρισιο-Αγαπητ κριε Φρανσου να περσετε απ το λογιστριο να πληρωθετε η εταιρεα μας σας απολει,- δεν εναι δυνατν κριε διευθυντ η γυνακα σας μλις χτς το βρδυ στο κρεβτι μου επε τι θα μου δνατε και αξηση και να μνα πριν η κρη σας στο εξοχικ σας, με εχε διαβεβαισει τι με συμπαθετε πολ, αλλ δεν φταει κανις λλος, εγ φταω που πρεπε να πιστψω τη μνα σας που μου το λει κθε μρα τι δεν εναι να σας χει κανες εμπιστοσνη, λοιπν κριε διευθυντ δεν με απολετε εσες, εγ παραιτομαι, καλημρα σας.

Αμερικνικς: Τπος: μια εταιρεα στον Ντο-Λοιπν προχωρς αργ αλλ σταθερ μσα απ το αχανς δωμτιο με τα γραφεα που ειναι απομονωμνα με πλαστικ χωρσματα, δεν ξρεις καννα, δεν σε ξρει καννας και δε χαιρετς καννα μχρι να φτσεις στο γραφεο σου. Εκε κθεσαι και αδειζεις τα πντα σε να χρτινο κιβτιο, μετ παρνεις μια βαθει ανσα και βγζεις απ το σακκι σου να καλσνικοφ, δυο-τρια οζι, πντεξι ρεβλβερ και να μπαζοκα, που τα χεις αγορσει μλις πριν λγο απ το SUPERMARKET της γωνας-αφνεις να μνυμα τπου "I don't like Mondays" κατι παρμοιο και μπμ καθρισες-κυριολεκτικ και μεταφορικ. Σε πντε χρνια γνεσαι και ταινα στο Χλλυγουντ και πνουν στην υγει σου λοι οι συγγενες μχρι πεμπτο βαθμ.

Γερμανικς: (Ιστορα βασισμνη σε πραγματικ γεγοντα), Τπος: μια μπυραρα στο Μναχο, απογευματκι λοι οι γερμαναρδες ρουφνε ποτμια μπρα και τσουπ μπουκρει κποιος μσα λαχανιασμνος,

 • Παιδι χω φοβερ να!
 • Τι γινε ρε κερδσαμε τον πλεμο;
 • χι
 • Ττε τι το Μουντιλ μπως;
 • Οτε
 • Ττε τι εναι και μας σκασες
 • Ο Φρτς κρδισε το EUROLOTTO
 • Πναπε;
 • Πναπε 20 μιλλονια γιορο

Το σσε στην μπυραρα, μπρβο ρε Φρτς τυχερκια, γει σου ρε Φρτς, να ζσουνε λοι οι Φρτς του κσμου ρε Φρτς και ο Φρτς να δχεται ατραχος τα συγχαρητρια και σε λγο πει να φγει- Που πς ρε φλε δε θα κερσεις μα νταμιζνα μπρα τσι για το καλ; Να κερσω ρε παιδι αλλ αριο που θα γυρσω απ τη δουλει, τρα πρπει να φγω, επαμε τα λεφτ  λεφτ αλλ και το καθκον καθκον. Τον πιστεετε τον γερμαναρ 20 εκατομμυρικια ευρ κρδισε χι γαριδκια αλλ η δουλει-δουλει σου λει, εεελεος και μετ αναρωτιονται οι ιστορικο για το φαινμενο των ναζ, αμ Γερμανο θα ταν τι θα ταν δηλαδ Τζαμαικανο;

Τλος και μια κατηγορα μνος του εναι ο Τζιμκος, κατα κσμο Δημτριος Πανοσης, απολαυστικς αν μη τι λλο.

 


4 -


02 2007, 09:41Καλημρα σε λους και λους, σμερα Τρτη 2 του Οκτβρη-παρεπιπτντως χρνια πολλ σε Κυπριανος και Ιουστνες - επα να γρψω κτι πρωττυπο, καινοτμο και πρωτκουστο, κοινς να παραθσω να ανεκδοτκι που κυκλοφορε μσω e-mail. Το ανκδοτο αυτ δεν εναι ,τι καλτερο χω ακοσει, οτε και κρβει καννα σπουδαο μνυμα, αλλ με κανε να γελσω σμερα πρω που το διβασα και αυτ μου αρκε.

Η μνη προσωπικ πινελι σ'αυτ εναι οι φωτογραφες,

"ταν μουν 14 χρονν, λπιζα τι  μια μρα θα βρω να κορτσι. ταν γινα 16 βρκα να κορτσι, αλλ δεν εχε καθλου πθος, κι τσι αποφσισα τι χρειζομαι να κορτσι με πθος για ζω.Στο κολγιο βγαινα ραντεβο με να  παθιρικο κορτσι, αλλ παραταν
συναισθηματικ. λα μαζ της ταν μα κατσταση  εκρηκτικ . ταν
μελοδραματικ, κλαιγε λη μρα και με απειλοσε με  αυτοκτονες. τσι
αποφσισα τι χρειζομαι να κορτσι με συναισθηματικ  σταθερτητα.


ταν γινα 25 βρκα να πολ  σταθερ κορτσι, αλλ ταν βαρετ. ταν
απλυτα προβλψιμη και δεν την  ενθουσαζε τποτα. Η ζω μου μαζ της ταν τσο ανιαρ που αποφσισα τι  χρειζομαι να κορτσι γεμτο με ενθουσιασμ για ζω.ταν γινα 28 βρκα να ενθουσιδες  κορτσι, αλλ δεν μποροσα να
παρακολουθσω τους ρυθμος της. τρεχε απ το να  πργμα στο λλο, ποτ δεν καθταν στα αυγ της. Λειτουργοσε παρορμητικ και με  κανε τσο ευτυχισμνο σο και δυστυχ. Αρχικ ταν πολ ενθουσιδης, αλλ αλλο  την χανες κι αλλο την βρισκες. τσι αποφσισα να βρω να κορτσι με πιο εφικτος στχους στη ζω του.

 ταν φτασα τα τριντα, βρκα να  ξυπνο και φιλδοξο κορτσι με τα δυο της πδια να πατνε γερ στη γη και .....  την παντρετηκα. ταν τσο φιλδοξη που με χρισε και πρε ,τι εχα και δεν  εχα.Τρα εμαι πιο ριμος και πιο  σοφς, και ψχνω για μια ξανθι με μεγλα βυζι."


 

  


12 -


01 2007, 09:48
;


 

Εντξει για βαρβρους μλαγε ο Καβφης αλλ καθνας με τον πνο του, λλο με καει εμνα. Λοιπν σπτι μου χουμε την Νοικοκυρ ν.1, φυσικ την μαμ και την Νοικοκυρ ν.2 την μικρτερη αδερφ και τη βγζουμε μπικα. λα μως που η μαμ τα τελευταα χρνια χει πρει τον πικρ δρμο της ξενιτις -φιλλογος οσα εναι σε σχολεο για ομογενες στη Νκαια (αυτ που εναι ανμεσα Κννες και Μονακ, χι αυτ ανμεσα Κερατσνι και Πραμα) και απ Σεπτμβρη μας αποχαιρετ. Τρα η ν.2 κτι καταφρνει και κπως τα βγζουμε βλτα, λα μως που τελεωσε την εξεταστικ της και πει με τη ν.1 να πρει τον αρα της και να κνει τα ψνια της-ωχ θα λεισει η πιστωτικ- και μεναμε ταπ και ψχραιμοι. Εντξει το σπτι για την πρτη μου δε λω αλλ υπρχουν και κποια μικρ αλλ ακανθδη προβληματκια πως:

 • Το πλσιμο των ροχων και των πιτων. Το πλυντριο ροχων και το ξεδερφκι του των πιτων αποτελον σατανικς εφευρσεις μοχθηρν γυναικεων μυαλν προορισμνα να βασανζουν λο τον αντρικ πληθυσμ που προσπαθε να τα βλει σε λειτουργα. λλωστε εγ με τα πλυντρια δεν εχα ποτ χημεα και στη σντομη σχση μας στο παρελθν -η οποα ιχε καταστροφικ αποτελσματα-καταλξαμε σε αμοιβαα αντιπθεια, οπτε απ πλσιμο ππαλα.
 • Το σιδρωμα, εδ να πλυντριο δεν μπορ να χειριστ για σδερο εμαστε τρα; Αλλ το καλ το παληκρι ξρει και λλο μονοπτι, συνταγ αλ στρατο, παρνουμε το πουκαμισκι το διπλνουμε το βζουμε κτω απ το κρεβατκι και το πρω το βγζουμε κολλαριστ - κολλαριστ,- σ'υχαριστ μαμ πατρδα.
 • Πιτα, εδ βγζουμε απ το συρτρι τη φοιτητικ στρατηγικ, δηλαδ τιγκρουμε την κουζνα στο πλαστικ ποτρι και πιατικ μιας χρσης και εμαστε τοιμοι μακρι και για τραπζι γμου.
 • Ρψιμο κουμπιν, δεν το συζητμε φθαστη τχνη, αυτ που λνε η επιστμη σηκνει ψηλ τα χρια, ποτ δεν κατλαβα πς απ να κομμτι κλωστ και με τη μεσολβηση μιας βελνας καταλγουμε στο ραμμνο κουμπ. Δεν τολμ καν να το αποπειραθ, αλλ δε βαρισαι εναι στη μδα το ξεκομπωτο στυλκι, δηλαδ και να μην εναι εγ αυτ θα λω στους λλους.
 • Πληρωμ λογαρισμν, λα ντε 8-3 η δουλει, πτε θα πληρσουμε; Και εναι και πολλ, ζω ναχουν, τρπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πτε ρε παιδι; Τη βλπω κιλας τη δουλει, ξρεις μαμ ταν ρθεις πσω μη μπες στο σπτι, θα σε συλλβουν για διρρηξη. 
 • Σκοπισμα, σφουγγαρισμα, ξεσκνισμα κ.τ.λ, εδ χι, τι διολο για να κοτελο ζομε στην κοινωνα κοτζμου ντρες, Ανατολτες και Μανιτες γαρ και να φορσουμε ποδτσα; Δεν κνει ρε παιδι θα χαλσει η πιτσα - προς τις πρην:μη κοιττε που ττε τη φραγα το κανα απ κατανηση και γιατ μουν ερωτευμνος, αλλ ο παθς μαθς.  

Το συμπρασμα χουμε τρεις δρμους :  μας τρνε οι κατσαρδες, μας τρει η ποδι  μετακομζουμε σε ξενοδοχεο. Εντξει υπρχει και η τταρτη επιλογ να προυμε γυνακα, οπτε αν ξρετε κποια καλ ρχτε σμα (προυπθεση να εναι ψηλ, ξανθι με γαλαν μτια και πρν μοντλο αλλις δεν...) 

Την καλημρα μου σε λους και καλ μνα να'χουμε


7 -blacksad

- B
38Blog
blogs.musicheaven.gr/blacksadTags
(12)
blog !


...


...
...


Blogs

LinksMusicHeaven.gr, Hosting interTEN