αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
" Η Ζωή μας.....μια Βόλτα "
21 Μαΐου 2008, 11:39
Χρόνια μας πολλά!!!!


 

 

  Χρόνια πολλά σε όλα τα παιδάκια που γιορτάζουν σήμερα!!!!

 Και  είναι και πολλά...........


20 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Απριλίου 2008, 17:00
Ναι λοιπόν το παραδέχομαι....


 

Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά έχουμε και δουλειές......

Υποσχέθηκα να γράψω την....αποτυχία μου, στην εκτέλεση - εφαρμογή της μπουγάτσας  :-(

Εντάξει ένα λάθος έκανα και εγώ, αντί να βγάλω δύο φύλλα, τα έβαλα όλα...

Τσιγκουνεύτηκα και το βούτυρο, για λόγους υγείας "το πολύ δεν κάνει καλό", αλλά η συγκεκριμένη τελικά θέλει.

Αποτέλεσμα.......να φουσκώσει απ'έξω και απο μέσα τα φύλλα σχέδον άψητα.

Δεν φτάνει λοιπόν η τσαντίλα μου, έχω και τον jorge ( θα σε δώσω στεγνά) να με ειρωνεύεται λέγοντάς μου, ΄"είσαι και στα δημοφιλέστερα".......

Ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρω.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω του Unick που δοκίμασε, ρισκάρωντας την υγεία του και την melkat06 για την ψυχολογική υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Καλό ΣαββατοΚύριακο σε όλους.  :-)))


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


04 Απριλίου 2008, 13:22
Η Μπουγάτσα κάνει μπράτσα....


 

Καλημέρα σας!

Δεν σας ξέχασα. Μετά τις σαμπάνιες πρέπει να σας κεράσω και γλυκάκι....

Επειδή όμως αυτό είναι δύσκολο, προτείνω μια φοβερή, "ιερή" συνταγή, έτσι για να γλυκάνετε το ΣαββατοΚυριακό σας!

Post δεν θέλατε....ορίστε λοιπόν ;-)

Σημείωση : Η "ιερή" συνταγή δεν είναι δική μου. Ευχαριστώ θερμά την ιέρεια του MusicHeaven γνωστή και ως melkat06 ;-)))

 Και πάλι καλημέρα σας.



Μπουγάτσα με κρέμα

Υλικά: 1 λίτρο γάλα,
160 γραμμάρια ζάχαρη,
φλούδα απο 1 μικρό λεμόνι,
120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
βούτυρο,
400 γραμμάρια φύλλα κρούστας,
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα.

Θα χρειαστείς επίσης ένα μέτριο ταψί και ίσως βουρτσάκι για ν' απλώνεις το βούτυρο. (καλύτερα βάλε 100 περίπου γρ. βούτυρο σε ένα μπολάκι και να λιώσει - μ'αυτό θ' αλοίφεις ένα ένα τα φύλλα κρούστας).
Επίσης βγάλε απο την κατάψυξη κανα δυο ώρες νωρίτερα τα φύλλα κρούστας να ξεπαγώσουν.

Κρέμα
Βάζεις το 1 λίτρο γάλα μαζί με τα 160 γρ. ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μέτρια φωτιά. (βασικά τα βάζεις όλα μαζί και τ' ανακατεύεις, να λιώσει η ζάχαρη).
Μόλις κάψει (δηλαδή μόλις παίρνει να φουσκώνει το γάλα), βγάζεις τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτεις τα 120 γρ. σιμιγδάλι. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο 1/4 και ανακατεύεις την κρέμα μέχρι να πήξει (δηλαδή να γίνει μαλακιά, μη σκληρύνει πολύ).

φύλλα
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Αφού πρώτα ξεπαγώσουν καλά τα φύλλα... Αφήνεις 2 φύλλα. Τα υπόλοιπα, τ’απλώνεις ένα ένα και τ' αλοίφεις με βούτυρο (ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια-να μη σου βγεί λαδερη η μπουγάτσα). Επίσης, να περισσεύουν καλύτερα τα φύλλα απο τις άκρες του ταψιού για να τα κλείσεις μετά. Στη συνέχεια, αδειάζεις ομοιόμορφα την κρέμα, να καλύψει την επιφάνεια. Βάζεις ένα φύλλο στην επιφάνεια, το βουτυρώνεις και γυρίζεις τα μισά απο τα κάτω φύλλα και κλείνεις την κρέμα. Βάζεις και το τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνεις και με τα υπόλοιπα φύλλα κλείνεις καλά την κρέμα. Τώρα, βουτυρώνεις την επιφάνεια.

Βάζεις την μπουγάτσα στο φούρνο και την ψήνεις στους 200 για 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια). Έτοιμη

Για να την σερβίρεις, την πασπαλίζεις με άχνη κι απο πάνω κανέλα!

 

 

Καλή σας όρεξη!


16 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


31 Μαρτίου 2008, 19:39
Επιτέλους.....


 

 

Καλησπέρα σας !

Κερνάω σαμπάνιες για τα εγκαίνια !!!!!!!!!

Δεν έχω να γράψω κάτι....προς το παρόν!

Το μέλλον θα δείξει . -


19 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
eleni
Ελένη
Σύμβουλος ασφαλειών στην εταιρεία Edins



Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/eleni

Δεν έχω αποφασίσει ακόμη.......θα δείξει.......






Tags




Επίσημοι αναγνώστες (18)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...




Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links







Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης