αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Σαν τα μάτια μας!
25 Ιουλίου 2019, 12:07
Δρομείς με μυωπία: Να επιλέξω γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής στο jogging;
γυαλιά οράσεως  φακοί επαφής  γυαλιά ηλίου  μυωπία  jogging  

Σχεδόν 20% όλων των ανθρώπων έχει κάποιο πρόβλημα όρασης που απαιτεί βοήθημα, δηλαδή είτε γυαλιά οράσεως είτε φακούς επαφής. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε όταν αθλούμαστε. Το jogging είναι μια πολύ έντονη μορφή άσκησης που χρειάζεται συγκέντρωση. Τίποτα δε θέλουμε να μας αποσπά την προσοχή όσο ο ιδρώτας τρέχει στο μέτωπό μας και η ανάσα μας κόβεται. Τι είναι, λοιπόν, καλύτερο να κάνουμε; Να τρέχουμε φορώντας φακούς επαφής ή γυαλιά οράσεως; Ας δούμε παρακάτω πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε λύσης.

Γυαλιά οράσεως

              Το να φοράμε στο τρέξιμο τα γυαλιά οράσεως που φοράμε ούτως ή άλλως φαίνεται η πιο προφανής λύση, αφού δεν μας επιβαρύνει με κάποιο επιπλέον έξοδο. Παράλληλα, είναι μια δοκιμασμένη επιλογή. Το πρόβλημα με τα γυαλιά οράσεως και το jogging είναι ότι λίγα μοντέλα είναι αρκετά αθλητικά, με το κατάλληλο σχέδιο και επένδυση στο σκελετό, για να παραμένουν σταθερά. Επιπλέον, με την πρώτη βροχή ή τις πρώτες σταγόνες ιδρώτα τα γυαλιά ενδέχεται να θαμπώσουν.

Γυαλιά ηλίου με βαθμό

              Μια επιλογή, απαραίτητη για την Ελλάδα όπου οι δρομείς τις περισσότερες φορές τρέχουν κάτω από έντονη ηλιοφάνεια, είναι τα γυαλιά ηλίου, στους φακούς των οποίων έχουν προσαρμοστεί οι βαθμοί της μυωπίας ή του αστιγματισμού. Μπορεί να έχει κάποια από τα μειονεκτήματα των γυαλιών οράσεως, όπως ότι θαμπώνουν με τον ιδρώτα, όμως θα ξέρετε ότι φοράτε αθλητικά γυαλιά που έχουν σχεδιαστεί, για να διατηρούνται στη θέση τους παρά τους κραδασμούς και παράλληλα προστατεύουν τα μάτια σας από την επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Τα μειονεκτήματα αυτής της λύσης είναι δύο. Αφενός ότι λίγα μοντέλα αθλητικών γυαλιών έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν με διαφορετικούς φακούς για μυωπία ή αστιγματισμό, επειδή έχουν περίεργες καμπύλες στο σχεδιασμό τους. Αφετέρου ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας και τα γυαλιά οράσεως, για να τα αντικαταστήσετε αν βραδιάσει ή συννεφιάσει.

Φακοί επαφής

              Οι φακοί επαφής είναι πολύ βολικοί, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος να βραχούν από τη βροχή και τον ιδρώτα, να θαμπώσουν ή ακόμα και να πέσουν. Βασικά, δεν σας εμποδίζουν σε τίποτα όσο τρέχετε. Το μόνο θέμα είναι το μικρό ενδεχόμενο μόλυνσης που ανεβαίνει ελαφρά λόγω του ιδρώτα που πέφτει στα μάτια. Επιπλέον, αν ο αγώνας δεν περιλαμβάνει μόνο τρέξιμο αλλά και κολύμβηση, στα πλαίσια τριάθλου, τότε είναι επικίνδυνο να μπείτε στην πισίνα ή τη θάλασσα με φακούς. Και αυτό, όμως, το ζήτημα μπορεί να λυθεί με τα ειδικά γυαλιά κολύμβησης που προστατεύουν τα μάτια από οποιαδήποτε επαφή με το νερό.

 

              Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συζητήσετε την περίπτωσή σας με τον οφθαλμίατρό σας και να απευθυνθείτε σε κάποιο κατάστημα οπτικών, όπως το Eyebuy, που μπορεί να σας κάνει πολλές προτάσεις και να σας δώσει συμβουλές, για να βρείτε το καλύτερο για εσάς.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
eyebuy


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/eyebuy

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το πώς να προστατεύσετε τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία στη θάλασσα, τα σπορ αλλά και σε κάθε σας εμφάνιση με στυλ!
Tags

γυαλιά οράσεως φακοί επαφής γυαλιά ηλίου μυωπία jogging

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...

    Αρχείο...


    Φιλικά Blogs


      Links      Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης