αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
"η ζωή που έζησα"
..υπάρχουν και χειρότερα
01 Δεκεμβρίου 2007, 11:41
Τσιφτετέλι και στα μούτρα μας....
Πολιτική  Μουσική  Ελλάδα  Κοινωνία  Στίχοι  

Τι κακό πράγμα τελικά αυτό το Internet; Να αποθηκεύονται τόσες πληροφορίες… που μετα από κάποιο καιρό να έχεις πρόσβαση και να τις βλέπεις.. Ή μαλλον δεν έιναι και τόσο κακό… Μήπως μερικές φορές χρειάζεται… Για να ξυπνάμε λίγο… Λέω εγώ τώρα….

Λοιποοοον…. Καταρχήν καλό μήνα να έχουμε όλοι σας! Από σήμερα για λίγο καιρό θα χιονίζει στο blog αυτό… (όπως θες τα παίρνεις… είτε για καλό, είτε για κακό). Μπήκαμε σε γιορτινό μήνα… Ας το χαρούμε λοιπόν…

Για να ε΄ρθουμε στο θέμα… Σας παραθέτω κάποια αποσπάσματα από δημοσιεύματα μεσα από του ιστοχώρο.. που άντεξαν ΚΑΙ θα αντέξουν ακόμα πιο πολύ στο χρόνο.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 1ο:                  Καθημερινή 27/11/2007 (αρχειο)
«Ληστρική» χαρακτηρίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) την πρόθεση της κυβέρνησης να συγχωνεύσει το ΤΣΜΕΔΕ με άλλα ασφαλιστικά Ταμεία. Το ΤΕΕ δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση σε οποιαδήποτε επέμβαση στην αυτοτέλεια και στα αποθεματικά του Ταμείου των μηχανικών, σημειώνει ότι το κράτος οφείλει στο ΤΣΜΕΔΕ 290 εκατ. ευρώ και ξεκινάει απεργιακές κινητοποιήσεις. Στο ίδιο κλίμα και οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, που συνεδριάζουν το Σάββατο για να αποφασίσουν τον τρόπο αντίδρασής τους. Το ΤΕΕ χαρακτήρισε χθες «επικοινωνιακό τέχνασμα» το επιχείρημα του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα περί «προνομιακών» και «ασθενέστερων» Ταμείων. «Το ΤΣΜΕΔΕ είναι το πιο υγιές Ταμείο, με βάση όλους τους οικονομικούς δείκτες, καθώς διαθέτει αποθεματικό περί τα 3 δισ. ευρώ. Ομως, στο σύνολο των εσόδων του, οι κρατικοί πόροι και η επιχορήγηση αθροιστικά ανέρχονται σε ποσοστό 0,1% ετησίως», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Αλαβάνος. «Αντίθετα, το κράτος οφείλει στο ΤΣΜΕΔΕ 290 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα θα του επιχορηγήσει τα επόμενα 246 χρόνια».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2ο:                         Alpha tv  21/11/2007
Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, που εναντιώνονται στη συγχώνευση του Ταμείου τους με εκείνα των ιατρών, των φαρμακοποιών, των δικηγόρων, των μηχανικών και των ασφαλιστών. Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις, με βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορεί να ενοποιηθεί ένα υγιές ταμείο, όπως το ΤΣΠΕΑΘ, με άλλα που είναι προβληματικά. Η κυβέρνηση απαντά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ειδική μεταχείριση έναντι οποιουδήποτε κλάδου εργαζομένων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος ερωτηθείς σχετικά, επιτέθηκε στον κλάδο, λέγοντας ότι «αρχίσατε να ασχολείστε με το θέμα "Ασφαλιστικό", από τη στιγμή που επισκέφθηκε ο κ. Μαγγίνας την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών». Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος κάλεσε τον κ. Ρουσόπουλο «να είναι περισσότερο συγκρατημένος» υπενθυμίζοντας ότι «επί 25 και πλέον έτη ήταν δημοσιογράφος». Οι πολίτες από την πλευρά τους εμφανίζονται διχασμένοι, με τους μεν να υποστηρίζουν ότι οι δημοσιογράφοι είναι καλοπληρωμένοι και πρέπει να ισχύει και γι’ αυτούς ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους και τους δε να χαρακτηρίζουν απαράδεκτο να βάζει χέρι η κυβέρνηση σε υγιή Ταμεία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 3ο:                      mimilas.com
Σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνει η ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφων την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τις 6πμ. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε και συμμετοχή τους στην γενική απεργία των Συνδικάτων στις 12 Δεκεμβρίου. Το μόνο αίτημα είναι η απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, που προβλέπει συγχώνευση του ταμείου τους με άλλα ταμεία.
Το ταμείο των Συντακτών Ημερησίου Τύπου είναι ένα αυτοσυντηρούμενο και υγείες ταμείο που δε ζητάει δεκάρα από το κράτος. Γιατί τον κράτος θέλει να καταστρέψει κι αυτό, αντί να το κρατήσει ως πρότυπο και να προσπαθήσει να κάνει τα άλλα όμοιά του;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 4ο:        Φαρμακευτικος συλλογος 23/11/2007
Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί από τους σχεδιασμούς για την δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Επιστημόνων στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και το ασφαλιστικό ταμείο των υγειονομικών, το ΤΣΑΥ.
Το ΤΣΑΥ είναι ένα υγειές ταμείο , με την υψηλότερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους , με κερδοφόρες επενδύσεις και με μεγάλη ακίνητη περιουσία, η οποία σημειωτέον, παραμένει αναξιοποίητη.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 5ο:   Ομιλια σε γενικη συνελευση της ΠΟΣ-ΤΕΒΕ στα Γιανενα. Δ.Σπυρόπουλος
Θα τελειώσω συνάδελφοι, με την επισήμανση του τελευταίου εγγράφου που έλαβα μόλις προχθές από την Διοίκηση της ΠΟΣ-ΤΕΒΕ.
Είναι σωστή η ενέργεια της Διοίκησης της ΠΟΣ-ΤΕΒΕ, να αποταθεί προς την ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ, τα Επιμελητήρια, τις Ομοσπονδίες με το αριθ. Πρωτ. 880 / 24/5/06 και να επισημάνει τους κινδύνους του Ασφαλιστικού, όπως το μεθοδεύει η κυβέρνηση για τη λύση του, που είναι να φορτωθεί όλο βάρος του εγχειρήματος το υγιές Ταμείο που είναι το ΤΕΒΕ.
Αυτά μας τα είχε επισημάνει και ο Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Κων. Κόντος εγκαίρως με αναλυτική αναφορά που είχαμε δημοσιεύσει στην εφημερίδα μας, και είμαστε ενημερωμένοι. Έχουν υποχρέωση να κινηθούν αυτοί οι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν και τη δύναμη να αντιδράσουν.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 6ο:           Pasok.gr
Κύριοι Υπουργοί,
Σήμερα το μέλλον της ΔΕΗ, η οποία αποτελεί «θωρηκτό» για την εθνική οικονομία, φαντάζει αβέβαιο, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξαγγελιών της Κυβέρνησης για αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης και ασφάλισης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Μεταρρυθμίσεις, άρση μονιμότητας, ασφαλιστικό, εθελουσία…. έχουν προκαλέσει ανασφάλεια, προβληματισμό και αγανάκτηση σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Η οριστική λύση στο ασφαλιστικό των εργαζομένων της ΔΕΗ, είχε δοθεί με το άρθρο 34 του Ν. 2773/99, με την ίδρυση του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΟΑΠ/ΔΕΗ), ο οποίος είναι ένας βιώσιμος ασφαλιστικός οργανισμός, αφού έχει περιουσία ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ και επικαιροποιείται κατ' έτος .
Στα πλαίσια του ασφαλιστικού τομέα, σχεδιάζεται από την Κυβέρνησή σας, η συγχώνευση του παραπάνω ασφαλιστικού φορέα, στο ΙΚΑ. Σχεδιασμός που δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί, αφού ο ΟΑΠ/ΔΕΗ αποτελεί υγιές ταμείο, το οποίο δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και τυχόν ανοίγματά του, καλύπτονται με την μείωση του ύψους των αποθεματικών του.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 7ο:    Adslgr.com ψυχολογικη υποστηρηξη…μοιραστειτε εμπειριες
Το μονο σιγουρα θετικο μεχρι τωρα ειναι οτι το δικο μας Ταμειο (τυπετ) ειναι υγιες
και παρεχει ολα οσα μας χρειαζονται αμεσως και σχεδον χωρις κανενα εξοδο!
Τα δυσκολα αρχιζουν ακριβως επειδη ειμαστε σε μια εξοπλισμενη μεν αλλά ουσιαστικα ιδιωτικη κλινικη
και ηδη ο γιατρος που τον παρακολουθει εχει αποφασισει για χειρουργειο στο ορατο διαστημα.
Εμεις θα προτιμουσαμε ενα μεγαλο οργανωμενο δημοσιο και ει δυνατον εξειδικευμενο Νοσοκομειο...
Δεν ξερω τα "διαδικαστικα" παιζονται περιεργες καταστασεις και χρειαζομαι γνώστες του χωρου.
Τελος παντων ας βγουν ολες οι εξετασεις και θα δουμε για δευτερες και τριτες γνωμες...


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 8ο:    Athens.indymedia.org Aπεργια των δημοσιογραφων
Ας μη γελιομαστε, ΕΣΗΕΑ σημαινει κατ’ουσίαν ΕΔΟΕΑΠ, ήτοι προνομιουχος ασφαλιστική κάλυψη και υγιες ταμειο..

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 9ο:   oga.gr
Μήνυμα Διοικητή ΟΓΑ
Φίλη αγρότισσα,

Φίλε αγρότη,

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) είναι ο ασφαλιστικός οργανισμός που εποπτεύεται από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει αποστολή την Κοινωνική Προστασία του Αγροτικού Πληθυσμού.
Ασφαλίζει 2,5 εκατομμύρια  αγρότες και άλλες κατηγορίες εργαζομένων του Πρωτογενούς Τομέα Παραγωγής καθώς και επαγγελματίες – βιοτέχνες που ασκούν το επάγγελμα τους κοντά στους αγρότες σε ημιαστικές περιοχές.
Ασφαλίζει επίσης μοναχούς, ανασφάλιστους υπερήλικες, αλλοδαπούς εργαζόμενους στον Πρωτογενή τομέα, χορηγεί επίδομα τρίτου παιδιού, Πολυτεκνικό επίδομα  και ισόβιες συντάξεις  στην Πολύτεκνη μητέρα.
Ο ΟΓΑ ιδρύθηκε το 1961, είναι ένας θεσμός Κοινωνικής Ασφάλισης που δικαιώθηκε μιας και σήμερα παρέχει στους ασφαλισμένους του:
1. Συντάξεις
2. Υγειονομική Περίθαλψη
3. Φαρμακευτική Περίθαλψη
4. Διακρατική Κοινωνικής Ασφάλισης
5. Πολυτεκνικά Επιδόματα
6. Προγράμματα Ψυχαγωγίας (Κοινωνικό Τουρισμό)
Σήμερα ο ΟΓΑ ευρίσκεται σε εξελικτική Πορεία μετάβασης σε ένα Νέο Ασφαλιστικό Καθεστώς. Η δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για τους ασφαλισμένους μας σύμφωνα με τις Συνταγματικές Επιταγές, το οποίο θα στηρίζεται αφενός μεν στην βελτίωση και ενίσχυση των παλαιών παροχών, αφ’ ετέρου δε στην καθιέρωση νέων σημαντικών παροχών και την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θέματα ασφάλισης, υγειονομικής περίθαλψης, οικογενειακών παροχών αποτελεί την βασική μας προτεραιότητα.
Φιλοσοφία και όραμα μας στα πλαίσια της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης είναι να τεθεί τέλος στον κύκλο των προβλημάτων που καταδυναστεύουν τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.
Στόχος μας «Ο Νέος ΟΓΑ» να είναι ένα σύγχρονο
ανταποδοτικό, οικονομικά εύρωστο και υγιές Ασφαλιστικό Ταμείο το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες  των ασφαλισμένων του.
Ο Διοικητής


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 10ο:      Εφημερίδα το σύνταγμα
…αφού καταργείται ένα εύρωστο ταμείο• της αρχής της ισότητας, αφού συγχωνεύονται ταμεία υγιή με ταμεία μη βιώσιμα• τέλος, του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, αφού αφαιρείται περιουσία του καταργούμενου ταμείου και εκ του νόμου περιέρχεται στο διάδοχό του, ενιαίο ταμείο……

Θέλετε κι άλλα…; Αφού κουραστήκατε να διαβάζετε…. Αυτά λοιπόν τα δέκα (συμβολικά) δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ένα υγιές ασφαλιστικό σύστημα..

Ακολουθεί ένα τελευταίο άρθρο : ΗΜΕΡΗΣΙΑ 24/3/2007 11:57:08 πμ , στο οποίο περιγράφει τις ζημιές σε 12 ασφαλιστικά ταμεια….. και τη κατάσταση τελοσπάντων…. Ορίστε:

Το «βρόμικο 2005» σε 12 ασφαλιστικά ταμεία
Του Βασίλη Ζήρα και της Ελευθερίας Αρλαπάνου
Ζημιές πολλών δεκάδων εκατομμυρίων «γράφουν» ήδη τα ασφαλιστικά ταμεία, οι διοικήσεις των οποίων άρχισαν από το 2005 να τζογάρουν τα αποθεματικά τους σε ομόλογα υψηλού ρίσκου. Οι πρώτες απώλειες καταγράφηκαν από το υπουργείο Απασχόλησης λίγους μήνες αργότερα. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέδειξε ολιγωρία -τουλάχιστον- αφήνοντας τους διοικητές να συνεχίσουν τις επενδύσεις αυτές για ενάμιση χρόνο ακόμη, για να τις απαγορεύσει μόλις την περασμένη Τρίτη και μόνο υπό την πίεση των πρόσφατων αποκαλύψεων για την Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Η», σε αυτό το διάστημα, από τον Ιούλιο του 2005 έως το Μάρτιο του 2007, οι λογιστικές ζημιές δώδεκα Ταμείων από επενδύσεις μόνο 190 εκατ. ευρώ και σε τρία μόνο ομόλογα ειδικού τύπου ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ περίπου. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεκαπέντε οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης έχουν τοποθετήσει μέρος των αποθεματικών τους σε δέκα τουλάχιστον ειδικά ομόλογα υψηλού ρίσκου, συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ, που εξέδωσε τα τελευταία χρόνια το ελληνικό δημόσιο.
Ζημίες 50 εκατ. ευρώ «μετρούν» ήδη 12 ασφαλιστικά ταμεία από επενδύσεις που πραγματοποίησαν μόνο το 2005 και μόνο σε τρία από τα ομόλογα υψηλού ρίσκου που εξέδωσε το Δημόσιο την τελευταία τριετία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η «Η», ο πυρετός του τζόγου κατέλαβε αίφνης τις διοικήσεις των ασφαλιστικών οργανισμών τον Ιούλιο του 2005.
Μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 6 έως τις 13 Ιουλίου, το ελληνικό δημόσιο, μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, εκδίδει τρία ειδικά ομόλογα, κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι κανένα δεν έχει κέρδη για τους κατόχους του:
1. Το πρώτο με κωδικό (ISIN) XS0223064139, ύψους 400 εκατ. ευρώ και διάρκειας 20 ετών, εκδίδεται την 6η/7/2005. Ανάδοχοι είναι η ΒΝΡ, η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα. Δέκα ταμεία διαθέτουν συνολικά 77 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά τους για να «μπουν» στο συγκεκριμένο ομόλογο. Το ΤΣΑΥ και το ΤΑΠ - ΟΤΕ (  24,72€ 0,16%) επενδύουν από 15 εκατ. ευρώ, το ΤΑΝΠΥ 10 εκατ. ευρώ, το ΤΕΑΠΟΖ και το ΤΕΑΠΟΚΑ από 8 εκατ. ευρώ. Μικρότερα ποσά, από 2 έως 6 εκατ. ευρώ, τοποθετούν τα υπόλοιπα ταμεία. Η τιμή αυτού του ομολόγου σήμερα είναι 20% χαμηλότερη. Στην αγορά, η τιμή αγοράς είναι 80% και η τιμή πώλησης 82% της ονομαστικής αξίας. Τα ταμεία «γράφουν» λογιστικές ζημίες 15,4 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3 εκατ. ευρώ το ΤΣΑΥ και το ΤΑΠ - ΟΤΕ και 2 εκατ. ευρώ το ΤΑΝΠΥ.
2. Το δεύτερο ομόλογο εκδίδεται την επομένη ημέρα, 7 Ιουλίου 2005, με αναδόχους την Alpha Bank και τη Deutsche Bank. Εχει κωδικό XS0223870907, είναι ύψους 250 εκατ. ευρώ και 20ετούς διάρκειας. Τέσσερα ταμεία επενδύουν συνολικά 46 εκατ. ευρώ στο ομόλογο, εκ των οποίων το ΤΑΞΥ 30 εκατ. ευρώ και το ΤΣΑΥ 10 εκατ. ευρώ. Σήμερα η τιμή του συγκεκριμένου ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά 30,65%. Ετσι, το ΤΑΞΥ έχει ζημία 9,1 εκατ. ευρώ και το ΤΣΑΥ 3 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των λογιστικών ζημιών και των τεσσάρων ταμείων από την επένδυσή τους στο συγκεκριμένο ομόλογο ξεπερνά τα 14 εκατ. ευρώ.
3. Στις 13 Ιουλίου εκδίδεται το τρίτο ομόλογο με κωδικό XS0224227313. Είναι 15ετούς διάρκειας και ύψους 250 εκατ. ευρώ, με ανάδοχους την HSBC και τη Morgan Stanley. Το ΤΑΞΥ επενδύει 50 εκατ. ευρώ και το ΤΣΑΥ 10 εκατ. ευρώ, ενώ αλλά δύο ταμεία, το ΤΕΑΥΕΤ και το ΤΑΠ - ΟΤΕ, τοποθετούν 2 και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σήμερα η αξία των ομολόγων που αγόρασαν και τα τέσσερα έχει υποχωρήσει κατά 29,5% ή περίπου 20 εκατ. ευρώ, από 67 εκατ. ευρώ σε 47,2 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, στα τρία ομόλογα, δώδεκα ταμεία επένδυσαν 190 εκατ. ευρώ. Η σημερινή αποτίμηση της αξίας των ομολόγων που αγόρασαν έχει μειωθεί σε 140,7 εκατ. ευρώ, δηλαδή οι λογιστικές ζημίες φτάνουν περίπου τα 50 εκατ. ευρώ.
Κορύφωση...
Ωστόσο, το πάρτι των τοποθετήσεων σε ειδικού τύπου ομόλογα κορυφώθηκε το 2006 και συνεχίστηκε το 2007, μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο με την «Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ» και αποκαλύφθηκε το ειδικό ομόλογο που εκδόθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, από το 2005 έως τις αρχές του 2007 εκδόθηκαν τουλάχιστον 10 ειδικά ομόλογα, συνολικού ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και ένα σημαντικό μέρος εξ αυτών κατέληξε στα χαρτοφυλάκια περίπου 15 ταμείων. Κι ενώ οι διοικήσεις των ταμείων τζόγαραν επί τριετία τα χρήματα των ασφαλισμένων, η κυβέρνηση αποφάσισε μόλις προχθές να τις απαγορεύσει μέχρι νεωτέρας.
Ωστόσο, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τα αποτελέσματα αυτών των επενδύσεων. Στην τελευταία έκδοση του υπουργείου Απασχόλησης για την κινητή και την ακίνητη περιουσία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, που προλογίζει ο ίδιος ο υπουργός Σ. Τσιτουρίδης, καταγράφονται τόσο οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις όσο και οι λογιστικές ζημίες που εμφανίζουν, και οι οποίες στο τέλος του 2005, (δηλαδή 5 μήνες μετά την πραγματοποίησή τους) ανέρχονταν σε 6% έως 10,9%.
Αντί, λοιπόν, να κινητοποιηθεί και να πάρει άμεσα μέτρα, άφησε κι άλλα ταμεία να «μπουν» σε τέτοια υψηλού ρίσκου προϊόντα, ρευστοποιώντας, μάλιστα, άλλα απλά, αλλά εγγυημένης απόδοσης ομόλογα. Για παράδειγμα, στις 19 Απριλίου 2006 εκδόθηκε 15ετές ομόλογο, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με κωδικό XS0251384904, με αναδόχους την Alpha Bank και τη Morgan Stanley, στο οποίο το ΤΕΑΠΟΚΑ επένδυσε 2 εκατ. ευρώ.
Ομόλογο στα αζήτητα
Σήμερα το ομόλογο αυτό δεν τιμολογείται καν στην αγορά, είναι δηλαδή στα αζήτητα, όπως και τα άλλα δύο 15ετή με κωδικούς XS025573935 και XS025653429 που εκδόθηκαν την 31η Μα_ου και την 9η Ιουνίου του ίδιου χρόνου, αφού η εμπορευσιμότητά τους είναι ανύπαρκτη.
Άλλωστε, η χαμηλή εμπορευσιμότητα είναι χαρακτηριστικό αυτού του τύπου των ομολόγων.
Το παράδοξο είναι ότι εξαιτίας της ολιγωρίας -τουλάχιστον- της κυβέρνησης επιτράπηκε στα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύσουν σε προϊόντα που διαπραγματεύονται σε τόσο ρηχή αγορά και των οποίων οι αποδόσεις εξαρτώνται από πολλούς ευμετάβλητους παράγοντες. Για παράδειγμα, σε δύο από τα τρία ομόλογα ειδικού τύπου του 2005, η απόδοση είναι καθορισμένη στα δύο πρώτα χρόνια και για τα επόμενα προσδιορίζεται από τη διαφορά του επιτοκίου δανεισμού 10ετίας και 2ετίας σε ευρώ και σε δολάρια πολλαπλασιασμένη επί έναν συντελεστή. Σήμερα που η διαφορά μεταξύ των δύο επιτοκίων είναι αρνητική η απόδοση των ομολόγων αυτών είναι μηδενική, με αποτέλεσμα η τιμή τους να έχει υποχωρήσει σημαντικά.
Στέλεχος dealing room πιστωτικού ιδρύματος με μεγάλη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά ομολόγων τόνιζε ότι τέτοια προϊόντα τα αγοράζουν συνήθως οι τράπεζες, αλλά και αυτές κάνοντας αντιστάθμιση κινδύνου. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν ούτε το προσωπικό ούτε τους μηχανισμούς για να διαχειριστούν τον κίνδυνο που έχουν τα νέα σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Γι αυτό και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι η Ιταλία που εξέδωσε τέτοια ομόλογα έθεσε ως όρο ότι δεν θα πουληθούν εντός της χώρας.
Αντιθέτως, στην Ελλάδα, ο ΟΔΔΗΧ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και νίπτουν τας χείρας τους για το εάν αυτά τα ομόλογα καταλήγουν στα χαρτοφυλάκια των ταμείων, ενώ η κυβέρνηση ανακάλυψε μόλις πριν από δύο 24ωρα και μετά τη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων ότι υπάρχει ένα ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει στις διοικήσεις, στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές να τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων κατά το δοκούν.
Το παρελθόν
Επίσης, άφησε να εννοηθεί ότι τα ταμεία επιδίδονταν σε τέτοιου είδους επενδύσεις και επί ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο παρελθόν τα ταμεία δεν επένδυσαν σε σύνθετα προϊόντα. Εως το 2005 όλα τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους οι ασφαλιστικοί οργανισμοί ήταν απλοί τίτλοι σταθερού επιτοκίου.
Οι πρώτες επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα έγιναν τον Φεβρουάριο του 2005 από το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών με 2 εκατ. ευρώ και ακολούθησαν πολλά άλλα με πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Και έρχομαι και σας ρωτάω έτσι απλά…..
-ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ?????????????????

Το τραγούδι για σήμερα ότι πρέπει….
ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ – Τρύπες – Εννιά πληρωμένα τραγούδια
Ναι και όμως υοάρχουν και οι στίχοι για να τους διαβάζετε!!!!!!!!!!
 
Οπερεττα
"Aποψε στα γεγονοτα των οκτω και μιση" (Χατζηνικολαου)
"Δηλωση Μητσοτακη δινει νεες διαστασεις στην αναμετρηση.
Επισης. Κινδυνος για ιπατιτιδα βητα απο τα αποβλητα των νοσοκομειων.
Εγκλημα με θυμα βορειοηπειρωτη αποκαλυφθηκε στα συνορα.
Πως ομολογησε ο Aλβανος φονιας.
Και. Ολα τα γκολ των σημερινων αγωνων της πρωτης Εθνικης"
"Επιτελους βρηκατε τη μπλουζα που θελατε
για το αποψινο παρτυ."
"... το κουνουπι και αυτος ο μαϊντανος
με τη μουρη του ποντικου" (Γιαννοπουλος)
"οταν ο καλλιτεχνης ερμηνευει ενα εργο
βρισκεται καπου αλλου, δεν βρισκεται στη γη."
"Η Νεα Δημοκρατια δεν εχει τιποτα να φοβηθει.
Η Νεα Δημοκρατια δεν ειναι ΠAΣΟΚ." (Μητσοτακης)
"Το μαγικο χαλι σας προσφερεται για λιγο χρονο
μονο με εφτα χιλιαδες εννιακοσιες ενενηντα δραχμες
και τρια χρονια εγγυηση, χωρις περιορισμο χιλιομετρων"
"Ο λαος δεν ξεχνα"
"Σημασια δεν μας δινουνε.
Καννιβαλοι, ε καννιβαλοι"
"Κατω τα χερια απ' τα καπνα"
"Γινονται απιστευτα πραγματα
απιστευτα πραγματα στον αγωνιστικο χωρο.
Aν ειναι δυνατον. Κοιταξτε! Θεε μου!
Μα που ειναι η αστυνομια;"
Aμανες
"Η παραγωγη μας, ειναι η ζωη μας, ειναι το βιωμα μας
και τωρα εγινε σταυλος απο τους ιδιους τους Aρβανιτες"
"Aιμοφυρτο τον φερνουνε με αγκαθωτο
συρματοπλεγμα και τον θαβουν ζωντανο"
"Και μαθαινουμε Και διασκεδαζουμε Και κερδιζουμε" (Πολυχρονιου)
"Παω για υπνο
καλη σας τυχη
ΜΠΙΝΓΚΟ!"
"Aυτα ηταν τα σπουδαιοτερα γεγονοτα του τελευταιου
εικοσιτετραωρου απο την Ελλαδα και το εξωτερικο.
Καληνυχτα σας και καλη εβδομαδα”

Ζωή σε μας…..


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Red9 (01.12.2007)
:p...
Το δικο μου χιονακι ειναι καλυτεροοοο....

Για τα δημοσιευματα...γκρρρ...τα γνωστα...

Το κομματι:))))
Αληθεια...το κολλημα με τις Τρυπες απο που προεκυψε...αν και εγω το δικαιολογω απολυτως!!!


Σχόλιο από fantasma (01.12.2007)
να σου πω την αληθεια δε περιμενα σημερα κανενας να σχολιασει ενα τετοιο θέμα... παρ'όλα αυτά... ευχαριστω....

το χιονακ σου ειναι αστεροσκονη.....
ενω το δικο μου.... καλσσικο χιονι.... χαχα... που πεφτει... ατσουμπαλα πανω στο μπλογκ...
(πλακα κανωωω....)

ειναι αυτο που λένε δε γεννιεσαι γινεσαι... το κολλημα πε τις τρυπες... σχεδον γεννηθηκε.... πριν καιρο... πριν καν πεθάνω...
:))))


Σχόλιο από Rouvi (01.12.2007)
Φάντασμα καλά που παραθέτεις κάθε φορά και τους στίχους -το "κομμάτι" το είχα ακούσει πολλά χρόνια πριν μα με τους στίχους είναι σαν να το ακούς για πρώτη φορά (καλά κάνεις και τους βάζεις, ιδιαίτερα στα υπερσυλλεκτικότατα κομμάτια)
Ακόμα αναμένουμε για νέα ζωάκια.. Τι να σου κάνει το θανατηφόρο σχοινάκι.. (μπρρρ) :ο)


Σχόλιο από fantasma (02.12.2007)
ευχαριστώ... όπου μπορώ και τους βρίσκω... θα τους βάζω...
εχει κι αυτό τη μαγεια του...

ψαχνω ψαχνω για ζωακια... αλλα που θα παει θα βρω κατι καλό.... (ότι εχω βρει εχει μουσικη... στην εισαγωγη.. γι αυτο και δε τα βαζω..)
τι έχει το σκοινακι... μια χαρα δεν ειναι???
:)))))))


Σχόλιο από marylin (02.12.2007)
ΑΧ! ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΜΑ...

Έχω ντέφι και ζίλια, όταν τα χρειαστείς...
εδώ είμαι!


Σχόλιο από fantasma (02.12.2007)
χαχαχα.... οκ... θα το θυμαμαι,ε!


Σχόλιο από attacktos (03.12.2007)
Ωραίος...Μοναδικές και πάντα επίκαιρες οι Τρύπες και ο Γιάνναρος!!!


Σχόλιο από fantasma (04.12.2007)
συμφωνώ απολύτως!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
fantasma
Φάντασμα
κατασκευαστής... αξεσουάρ μόδας
από Κορυδαλλός (απ' έξω)Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/fantasma

απλές αναφορές σε καθημερινές στιγμές σχιζοφρένειας και μη... 
<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- musicheaven -->
<ins
     style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
     data-ad-client="ca-pub-6190871813118044"
     data-ad-slot="9910223019"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

   
Αν δε θέλετε να ακούσετε, πατήστε το stop!!!

 


 

 
παίξε λίγο μουσική με τα ... ζωάκια...
Όλα από χέρι καμένα

 

Frankie Valli - Beggin'
(here the song)
here the cd - ultimate collection


The piano

download the piano
GreekBloggers.com

Πρόσθεσε στο Cull.gr

blog search directory


SYNC ME @ SYNC


Subscribe with Bloglines

Blogging Blogs - Blog Catalog Blog Directory

Image Hosted by ImageShack.us

Top Blogs


BlogsByCategory.com

BlogRankers.com

Blogz | Search Engine & Best Posts!


 ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
Επικοινωνήστε με τον δημιουργό!

Αναζήτηση στα ελληνικά blogs.


Tags

On&Off Προσφορές Δισκοκατεβάσματα Φωτογραφίες Μουσική Στίχοι Αστεία Άσχετα Βίντεο Κόσμος Ελλάδα Κοινωνία Σάτιρα Πολιτική Ημερολόγιο Εμού του ιδίου Συναυλίες Έλλαδα Μουσική Στίχοι Πολιτισμός Τεχνολογία Τέχνη Παρτιτούρες Εγκυκλοπαίδεια
Επίσημοι αναγνώστες (11)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης