αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
28 Ιανουαρίου 2017, 17:00
Big in Japan


Στον δρόμο της επιστροφής ακουστικά στα αυτιά να εξαφανίζω τη βουή του κόσμου και τραγούδια μιας άλλης εποχής.  

Φεύγω... Ταξιδεύω πίσω στο χρόνο σε παλιά δεκαετια.

Ντισκομπαλα και χορός στην πίστα.  Κορμιά παραδομενα στο ρυθμό, βλέμματα αγνωστα διασταυρώνονται. ...Φλερτ διακριτικό η όχι και τόσο καποιες φορές.  Πιο κει ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο, χορευει μόνο μέσα στο πλήθος...  Άλλοι στην μπάρα μετρουν το θάρρος τους.  

Χορευω κι  εγω...τραγουδάω τους στιχους... Ο τι δεν έζησα ποτέ αληθινά...γίνεται εύκολο στην φαντασία... Γιατί... 

It s easy when you re big in Japan. 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


23 Ιανουαρίου 2017, 19:13
Sia - Never give up


Πρώτος μικρός στόχος... επετεύχθη!!!


- Στείλε Σχόλιο


23 Ιανουαρίου 2017, 12:54
The Cure - Just like heaven


Διάλειμμα για να φτιάξω τον τρίτο καφέ της ημέρας - αν γλιτώσω το στομάχι θα 'χω τύχη βουνό - και ένα αγαπημένο τραγούδι για να "ξελαμπικάρει" το μυαλό!


- Στείλε Σχόλιο


22 Ιανουαρίου 2017, 22:00
Σημείωση αστραπη 21


Μοιάζει νομοτελειακο... Όταν κάτι φαινεται να στρώνει τελικά κάτι άλλο το στραβωνει.... Άντε μετά να αρχισεις πάλι από την αρχή. 

Δεν θέλω να πω ξανά κουραστηκα να αρχίζω....να προσπαθώ... Δεν θέλω.  Το παλεύω με νύχια και με δόντια να μην εγκαταλείψω. Συνεχίζω  έστω κι αν πάλι οι συνθήκες είναι αναποδες, έστω κι αν μια λάθος γραμμη μου κόστισε ώρες δουλειάς και πονου...

Δεν τα παρατάω... Μου απαγορευω έστω και να απογοητευτω. Μέχρι αύριο βράδυ όλα θα τελειωσουν και εχω μονο ένα δρόμο.  Να νικήσω την φθορα και την απελπισία που τις βλέπω να καραδοκούν στη γωνια.


- Στείλε Σχόλιο


22 Ιανουαρίου 2017, 00:24
Ό, τι αγαπάς δεν τελειώνει...ή αλλιώς ασυνάρτητες σκέψεις


Δεν τελειώνουν όσα αγαπάς αληθινά. Όσο κι αν προσπαθείς να τα θάψεις μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Σου δημιουργούν πάντα τα ίδια συναισθήματα, όταν έρχονται στο διάβα σου. Νιώθεις πάντα την ίδια δύναμη, την ίδια χαρά, την ίδια δημιουργικότητα. Όσο κι αν είναι δύσκολα να τα ζεις και να τα πραγματώνεις.

Καληνύχτα, λοιπόν, μέχρι να χαράξει...Μέχρι να έρθει ξανά η ώρα να πιάσω το βιβλίο και τον υπολογιστή  - κρίμα από τη μια που δεν είναι χειρόγραφες οι σκέψεις, καλύτερα από την άλλη για να προλάβω προθεσμίες.

Μια άσχετη εικόνα μου ήρθε αίφνης στο μυαλό. Σαν όραμα.... Εμένα  μπροστά από μια οθόνη, να γράφω πάλι αλλά οχι ακαδημαϊκά... Ένα βιβλίο... Ποιος ξέρει...Μπορεί και να συμβεί κάποτε. Μπορεί και να τα καταφέρω.

Πόσο όμορφη είναι η συνειδητοποίηση των θέλω. Και ακόμη περισσότερο πόσο όμορφο είναι να μη σε νοιάζει η κριτική των άλλων για τα θέλω σου. Κι αν είσαι τυχερός πολύ, πόσο όμορφο είναι να υπάρχει κάπου, έστω μακριά, και εκείνος(οι) ο (οι) άνθρωπος (οι) που σε κεντρίζει (ουν) συνέχεια να μην τα παρατάς αλλά να θελεις να γίνεσαι καλύτερος, που νιώθεις όμορφα να μοιράζεσαι τις βαθύτερες σκέψεις σου μαζί του(ς).

Τι κακό με μένα...Πονάει το χτύπημα, τα μάτια μου κατακόκκινα από το διάβασμα τόσες ώρες αλλά ... Αν αρχίσω να γράφω και βρω μοναξιά δεν σταματώ. Ποτάμι οι λέξεις, έστω και ασυνάρτητες σκέψεις.

(Ασυνάρτητες σκέψεις. Θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος του μπλογκ μου. Ή και του βιβλίου που λέγαμε! Ας τον βάλω συμπλήρωμα στον τίτλο του ποστ.)

Τελικά η καληνύχτα έγινε καλημέρα... Άλλαξε η ημερομηνία στον υπολογιστή. Ας πω καλύτερα καλό χάραμα...καλή madrugada...και αύριο ελπίζω να συνεχίσω να χαμογελώ.

Υγ. Αν με διαβάζεις, ευχαριστώ για άλλη μια φορά...


- Στείλε Σχόλιο


21 Ιανουαρίου 2017, 19:21
Και η μελέτη συνεχίζεται...- Στείλε Σχόλιο


21 Ιανουαρίου 2017, 12:34
Σημείωση αστραπή 20
Εξομολογήσεις  


Μουσική και μελέτη....

Παρά την άσχημη νύχτα, τη γεμάτη εφιάλτες, όμορφες σκέψεις στην καρδιά. Πετάω στην άκρη εκείνους που προσπαθούν να με κάνουν να νιώσω ενοχές για το ποιος είμαι και το πώς αισθάνομαι, για το ποια είναι τα πράγματα που με γεμίζουν και με προωθούν ως προσωπικότητα. Αγνοώ τις κακίες τους και συνεχίζω το δρόμο μου. Δεν φορτώνομαι πια τα δικά τους θέματα. Αν, έτσι, αισθάνονται καλά και τα βρίσκουν με τον εαυτό τους δικαιωμά τους. Δεν θα ξαναχάσω τον εαυτό μου για χάρη τους.

Ίσως, τελικά, να βρω τη λύση μου, τη δύναμή μου.

Καλημέρα, ζωή μου...καλημέρα αγαπημένοι μου παράδεισοι...καλημέρα σε όσα με κάνουν να χαμογελώ.

Δάκρυα με πλημμυρίζουν πάλι. Τσιμπήματα στην καρδιά για άλλη μια φορά. Μόνο που τώρα νιώθω ανακούφιση. Θα τα καταφέρω...Μπορώ...ακόμα και αν μου βάλουν 1000 τρικλοποδιές...

Ίσως το τέρμα να είναι πιο κοντά...Ίσως τελικά να νιώσω πάλι ευτυχία...


- Στείλε Σχόλιο


19 Ιανουαρίου 2017, 10:39
Alexander Chapman Campbell - Light Through The Day
Άκουσμα της στιγμής  

Κάπου εκεί έξω υπάρχει το φως. Ξέρω που βρίσκεται και πώς μπορώ να φτάσω εκεί... Δική μου η απόφαση αν θα πέσω ξανά στο έρεβος, αν θα ζω με  μικρές οάσεις ή αν θα ταξιδέψω κάποτε σε ουρανούς με ήλιους, αστέρια και φεγγάρια πασπαλισμένα με αμυγδαλα και σταγόνες σοκολάτας.

Ίσως τελικά η απάντηση σε κάθε αναποδιά να μην είναι να παγώνω την ψυχή μου για να μην νιώθω τη ματαίωση και τη θλίψη. Ίσως η απάντηση να είναι να αγαπάω περισσότερο αυτά που λαχταρώ - ίσως και εμένα - να κρατάω τα κρυφά μου φώτα αναμμένα δίπλα στην καρδιά  και να κάνω πράξη την αγάπη μου αυτή. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλη ή μικρή η πράξη. Σημασία έχει κάτι να είναι πράξη.

Γράφω και παρά τον φυσικό πόνο και την ψυχική απογοήτευση, κάτι μέσα μου με κάνει να αισθάνομαι ακόμη όμορφα. Να θέλω να μην τα παρατήσω και να κάνω ένα ακόμη βήμα για τον πρώτο στόχο.

Η όμορφη μουσική με γαληνεύει και μου δίνει κουράγιο...

ΥΓ. Σημείωση: Μόλις σταματήσει ο πονοκέφαλος να βάλω τα "καβουράκια" μου στη σειρά... Είναι τόσα πολλά και περιμένουν...


- Στείλε Σχόλιο


18 Ιανουαρίου 2017, 18:40
Ανατροπή
Άδειασμα ψυχής  

Κι εκεί που βλεπεις φως στο τούνελ,  εκεί που ισορροπεις στον εαυτό σου και βάζεις ένα πρόγραμμα και τα πράγματα σε σειρά...ένα άτυχημα..

Μέσα στο ίδιο μου το σπίτι μια αναποδιά, με καθηλωνει και με πάει πάλι πίσω στο πιο κρισιμο Σαββατοκυριακο της περιόδου αυτής...

Όμως δεν θα αφήσω να με πάρει από κάτω... Όχι ξανά.  Θα κρατησω το χθεσινο χαμογελο για συντροφιά θα πάρω ανάσες και θα συνεχίσω... 


- Στείλε Σχόλιο


15 Ιανουαρίου 2017, 00:49
Νυχτερινός επισκεπτης
Ανήσυχες νύχτες  

Κάποτε εβλεπα κάθε βράδυ το ίδιο όνειρο. Ένα ονειρο που επαναλαμβανοταν από την εφηβεία μέχρι και το τέλος της πρώτης εικοσαετίας της ζωής μου. 

Στεκομουν στην άκρη ενός γκρεμού μια νύχτα σκοτεινή. Στον ουρανό μαυρα τεράστια σύννεφα και στα ριζα των βράχων να σκάνε αφρισμενα κυματα.  Φως πουθενα, μήτε ένα άστρο, ούτε αχτίδα φεγγαριού.  

Ξάφνου στο βαθος του οριζοντα διαφραφονταν δυο μάτια κι αναβόσβηναν σαν τους φαρους στο έμπα του λιμανιου. Με καλουσαν να παω κοντά τους.  Πηδούσα τότε με θάρρος απ το βράχο, πανω από τη θάλασσα και πετούσα χωρίς φτερα. Ενιωθα το αίσθημα του κενού στο στομάχι-οπως όταν απογειωνεται ένα αεροπλάνο. Έπεφτα προς τη θαλασσα και λιγο πριν χτυπήσω στον υδάτινο όγκο ευθυγραμμιζομουν και η πτήση γινόταν γρηγοροτερη. 

Τα φωτεινα μάτια τότε εσβηναν και είτε πεταγόμουν φωναζοντας - αν κατάφερνα να βγαλω φωνή- είτε βρισκόμουν πάλι στον ίδιο βράχο και ξυπνούσα γιατί δεν μπορούσα να ανασάνω.  

Ένιωθα το ονειρο αυτό εφιάλτη, όπως και κάθε όνειρο στο οποίο πετουσα ( τώρα που το σκέφτομαι συνηθισμένη σκηνή στο πανι του ύπνου μου), γιατί ποτέ δεν κατάφερνα να ολοκληρωσω την πτηση. Τώρα όμως νιώθω  να μου λείπει ο εφιαλτης μου.  Δεν ξέρω πώς τον θυμήθηκα απόψε... Εμφανιστηκε σαν απροσμενος επισκέπτης στο σπίτι της μοναξιάς. Και μαζί του ...

I wonder
Dreamer always alone

Lost in a part of myself I can't find anymore... 

Never ending nightmare ...


- Στείλε Σχόλιο


13 Ιανουαρίου 2017, 18:47
Αλκινοος Ιωαννιδης- Γιατι δεν ερχεσαι ποτε
Άκουσμα της στιγμής  


- Στείλε Σχόλιο


12 Ιανουαρίου 2017, 00:16
Gary Moore - Empty Rooms
Άκουσμα της στιγμής  

Μια ανάμνηση...ούτε ξέρω πως μου ήρθε η μελωδία στο μυαλό.  Από τους πρώτους κιθαρίστες που θαύμασα...  Ποσα βραδια συντροφιά με τον δίσκο του στο πικ απ.  Άδεια δωμάτια...άδεια καρδιά. Παγωνια... Πονάει... Κι ας βγαίνω έξω χωρίς μπουφάν γιατί καιει το κορμι.


- Στείλε Σχόλιο


10 Ιανουαρίου 2017, 11:27
Χιονίζει
Σκέψεις του καφέ  


Ξαφνικα όλοι χαιρονται. Φωτογραφίες, αυτοκίνητο και βόλτα στους δρόμους της πόλης με το κινητό ανά χείρας για ταινίες (την είδαν Αγγελόπουλοι. Προσοχη στην κολόνα μονο, παίδες, γιατί δεν είμαστε Σουηδία και ακόμη οι αλατιερες δεν βγήκαν.  Έχει πάγο η ασφαλτος λεμε) και φυσικά οι απαραιτητες selfie (Κοπελιά, με μείον 4 το τακουνι δε λέει και το ρουζ με μέτρο. Ήδη είσαι κατακόκκινη!)
Μ' αρέσει το χιόνι,οκ, και οι χιονάνθρωποι κι ο χιονοπολεμος. Αλλά όχι κι έτσι. Στην τελική χιόνι είναι. Το χουμε ξαναδεί. Και πιο πολύ μας δυσκολευει-το αυτοκίνητο δε βγαίνει, άντε να πάμε στη δουλειά, να κρατήσουμε ασφαλή τον κόσμο, να κλεισουμε τις εκκρεμότητες-παρα χαιρομαστε με την κατασταση στην πόλη.  

Μπορεί να με έχει πιάσει απλά γκρινια αλλά μου την σπάει η τόση ξαφνικη ανεμελια, που όλα δια μαγείας γίνονται σουπερ και αύριο πάλι χανονται.
Η ευτυχία και η ανεμελιά δεν εχουν λευκό η χρυσό χρώμα. Έχουν το κόκκινο της αγκαλιας. Εκεινης που σε κρατα όταν περπατάς στην παγωμενη ή καυτή παραλία, που απολαμβανεις με ένα ποτήρι κρασί μπροστα στο αναμμενο τζάκι ή στο μπαλκονι με τα γιασεμιά κάτω από την πανσέληνο, που σε καταφέρνει μόνο με μια λεξη και ένα βλέμμα να χαμογελας αβιαστα. Όλα τα αλλά...βεβιασμενες συνθήκες. 


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.
Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης