αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
18 Δεκεμβρίου 2017, 14:14
Το κάλεσμα του αγγέλου


Πλησιαζαν Χριστούγεννα... Εκεί πάνω στο στερέωμα, στον τόπο που οι άνθρωποι αποφάσισαν να αποκαλούν παράδεισο, υπήρχε αναβρασμός. Οι άγγελοι με τις μεταξενιες φτερούγες και τα λαμπερά πρόσωπα είχαν σύναξη. Τέτοιες μέρες πάντα συναθροίζονται για να αναλάβουν ο καθένας τη νέα του αποστολή: έναν καινούργιο άνθρωπο να φυλάνε. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν την ανάγκη τους, γιατί η θλίψη,  ο πόνος,  ο φόβος παραπληθυναν στη γη. Είναι, επίσης, η εποχή που καλούν εκείνους τους αγγέλους, που ζουν ανάμεσα στους θνητούς στη γη, πίσω στον παράδεισο.  Γιατί υπάρχουν άγγελοι που επιλέγουν τη θνητοτητα για κάποιο διάστημα...ειναι εκείνοι οι άνθρωποι που τους βλέπεις και λες "δεν γίνεται να έχουν τόση δύναμη, δεν γίνεται να κουβαλούν τόση καλοσύνη, να μοιράζουν τόσο απλόχερα Αγάπη".

Κάθε χρόνο ο Αρχάγγελος επισκέπτεται αυτά τα πλάσματα στη γη και τους ρωτά αν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν πίσω, να αναλάβουν νέα καθήκοντα.

-Ποιους θα καλέσω φέτος;  ρώτησε ο Αρχάγγελος τον γραμματέα του και πήρε στα χέρια του ένα χρυσό συναξάρι. Κοίταξε με προσοχή τα ονόματα κι ακούμπησε τα κρινοδαχτυλα πάνω σε ένα "Αλέξανδρος".

 Εκείνο το βράδυ ο μικρός κοιμόταν, όσο του επέτρεπε η αρρώστια του, στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες. Ένιωσε ξάφνου μια λάμψη και ένα φως να πλημμυρίζουν την ψυχούλα του και είδε τη θεία μορφή.

 - Ποιος εισαι εσύ; απορησε βλέποντάς τη. Τι όμορφα φτερά!

- Με ξέχασες,  Αλέξανδρε, κιόλας; Θα μου πεις έχεις χρόνια που έφυγες από τον Παράδεισο. 

- Αρχαγγελε! φώναξε όλο χαρά το αγόρι και πήδηξε από το κρεβάτι, να αγκαλιάσει τον μέντορα του.  Κοίταξε εκληκτο τα πόδια και τα χέρια του που ήταν δυνατά και δεν είχαν κανένα σημάδι, καμία ουλή...

- Έφτασε η ώρα; ρώτησε ο Αλέξανδρος

 - Αν είσαι ετοιμος κι εσύ... απάντησε χαϊδεύοντας τα κάστανα μαλλιά - ω ναι είχε πάλι μαλλιά - του αγοριού. Έδειξες στους ανθρώπους τι σημαίνει αγώνας, θέληση για ζωή, ανιδιοτέλεια. Αν νομίζεις ότι τελείωσες σε περιμένει κάποιος.

Ο Αρχάγγελος άνοιξε τότε την πόρτα κι ένα καφέ πουλάρι με λευκά μπαλωματα εμφανίστηκε. 

- Το αλογάκι μου, χαμογέλασε ο μικρός και χάιδεψε τη μεταξένια του χαίτη. Μου έλειψες πολύ,  φίλε, γι' αυτό σε ζωγράφιζα στις κονκάρδες μου.  Για να κάνεις παρέα όχι μόνο σε μένα αλλά και στα άλλα παιδιά. Το καφετι άτι χλιμίντρισε ανυπόμονα και χτύπησε την οπλη του στο κρύο μάρμαρο.

- Ήρεμα αγόρι μου...  Θα καλπασουμε σε λιγάκι μαζί.

Ο Αλέξανδρος έτριψε το πρόσωπο του στη μουσούδα του αλόγου και επέστρεψε στο κρεβάτι του. Ο Αρχάγγελος και το πουλάρι εξαφανίστηκαν και το αγόρι πήρε πάλι την θνητή του μορφή.

Σε λίγες ώρες οι γιατροί έπρεπε να εκτελέσουν για άλλη μια φορά το δύσκολο καθήκον της αναγγελιας του θανάτου ενός παιδιού. Ο Αλέξανδρος ροδαλος και δυνατός με δυο υπέροχα φτερά στην πλάτη του αιωρούνταν καβάλα στο πουλάρι του πανω από τα κρεβάτια του νοσοκομείου. Έστελνε τη θεία πλέον πνοή του σε ολα εκείνα τα αδυναμα παιδικά κεφαλακια που υπέφεραν από την αρρώστια - κάποιους ήξερε θα τους συναντούσε ξανά στον παράδεισο. Στάθηκε για λίγο πάνω από τους γονείς του.

- Είμαι περήφανος για σας. Πολύ περήφανος. Και σας αγαπώ....Έπειτα καλπασε με δύναμη προς τον ουρανό και χάθηκε στον χειμωνιατικο ήλιο.  

Εκείνα τα Χριστούγεννα ένα μικρό κορίτσι θα τα περνούσε χωρίς τον αδερφό του.  Δεν έχυσε, ομως, ούτε ένα δάκρυ.  Καθόταν με κλειστά μάτια κι άκουγε τα τραγούδια των αγγέλων . Ανάμεσά τους ξεχώριζε τον καλπασμο του Αλεξανδρου να περιδιαβαινει τ' άστρα...


- Στείλε Σχόλιο


17 Δεκεμβρίου 2017, 08:55
Πόσο ακόμα


Πόσο ακόμα θα γδέρνει ο χρόνος την επιδερμίδα μου κι εγώ θα επιζώ;

Πόσο ακόμα θα αντέχω να ξανανθίζω την άνοιξη, όταν κάθε φθινόπωρο πεθαίνω;

Πόσο θα καταφέρνω να πετώ τα ξεραμένα κομμάτια μου, τα ματωμένα, κι από το αίμα μου να πίνω τη ζωή;

Πόσο ακόμα θα δέχομαι τα χτυπήματα των ζώων και των ανθρώπων να με ξεφλουδίζουν, και θα απλώνω τις πονεμένες μου πληγές στον ήλιο;

- Όσο ακόμη η νύχτα σού ανακουφίζει τον πυρετό του πόνου. . .

φωτο: "Κομμάτια" από την Α.Π https://www.flickr.com/photos/31791237@N02/38365549614/in/dateposted/


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Δεκεμβρίου 2017, 00:28
Συντροφιά με τον Βασίλη- Στείλε Σχόλιο


14 Δεκεμβρίου 2017, 06:45
Believe in nothing - Nevermore


Φαντάσματα φόβων, π΄ανασταίνονται τη νύχτα, δίχως μιλιά, δίχως πρόσωπο ή σώμα.

Μόνο η αίσθηση πως κάτι συμβαίνει εκεί έξω, κάτι που έρχεται με βήματα γοργά να σε αρπάξει.

Καταπίνει κάθε γραμμή απ' το λυτρωτικό σκοτάδι εκείνο το εφιαλτικό λευκό του ονείρου και σε πετά με δύναμη στον τοίχο.

Σπάς ξανά, και ξανασυνθέτεις την ψυχή και το σώμα σου. Γιατί πια δεν ελπίζεις σε κάτι, δεν πιστεύεις σε δυνάμεις μοίρας, πεπρωμένου, ούτε καν σε αισθήσεις. Κοιτάς αυτό που έρχεται και ξέρεις πώς, ίσως, σε σκοτώσει...

Όχι σήμερα, του λες. Σήμερα αποφάσισα θα ζήσω για λίγες ώρες ακόμη. Ίσως αύριο με πιάσεις και με πνίξεις, αλλά όχι σήμερα.

Και να σου πω το μυστικό μου; Άρχισα να μην πιστεύω σε σένα και τη δύναμή σου. Δεν υπάρχει τίποτα οριστικό. Ξέρω πως αυτό που τώρα, ίσως, με ξεγελά την επόμενη στιγμή θα θελήσω να το πετάξω, και αυτό που τώρα με φοβίζει, σε λίγο θα πάρω ανάσα και θα το φιλήσω στο στόμα, γεμίζοντας απ΄την πνοή του.

Κάθε στιγμή αλλάζει τη στιγμή και κάθε απόφαση αναιρεί τον δρόμο.

Κάπου εκεί έξω μια σκιά ξέρω πως καραδοκεί στα φώτα της πόλης, για να με αρπάξει. Κάποιος προσποιείται πως μου χαμογελά και με αγαπάει. Αλλά όχι σήμερα... Σήμερα θα ζήσω για λίγες ώρες, θα σε κοιτάξω στα μάτια με ένα βλέμμα κενό ή θα σου γελάσω με ένα γέλιο ψεύτικο. Γιατί δεν πιστεύω σε τίποτα και σε κανένα αύριο...


- Στείλε Σχόλιο


04 Δεκεμβρίου 2017, 18:37
Αντεχω(;)


Καμία φορά εύχομαι να σταματούσα να νιώθω. Να μην πονάω, να μην στενοχωριέμαι, να μην κλαίω, να μην φοβαμαι, να μην γελαω, αν το τίμημα είναι αυτο- έτσι κ αλλιως το χω κόψει το σπορ.  Εύχομαι ν γινόμουν πάγος κ ατσάλι, σκληρό σίδερο άκαρδο, να μην νοιάζομαι να μην σκέφτομαι κανέναν.  Γράφω τις λέξεις αυτές κ η καρδιά μου κομματιάζεται ήδη, τρέμει η ψυχή μου.

"Έχεις χάσει τόσα πολλά από τον εαυτό σου, από το ποια είσαι"μου λέει το είδωλο στο τζαμι του αυτοκινητου.  " Το μονο που σου χει μείνει ειναι να νιωθεις. Μην εύχεσαι να χάσεις κι αυτο. Αντέχεις ακόμη να νιώθεις έστω και τον πόνο. Σημαίνει ότι ζεις. Αντέχεις..."

Αραγε αντέχω;;; 


- Στείλε Σχόλιο


28 Φεβρουαρίου 2017, 14:05
Πριν το τέλος


Ποτέ δεν έφυγα πριν το τέλος.  Δεν φοβήθηκα να το δω όσο σκληρό κι αν ήταν. Κι όταν άλλοι δισταζαν να κάνουν το βήμα έβγαζα το φίδι απο την τρυπα.  Το πλήρωνα και πληρώνω.  

Έφτασε όμως η φορά που ηταν το τίμημα πανάκριβο και τώρα πια δεν θέλω να δώσω εγω τη λύση. Δεν ξερω αν ειναι κούραση, δειλία ή υπέρμετρη αίσθηση ευθύνης απεναντι σε εκείνη.  Ξερω ότι δεν θέλω να την πληρωσει ακριβά. 

"Παραπλευρες απώλειες. Δεν γινεται. Παντα υπάρχουν θυματα".  Οι εσωτερικοι διάλογοι εχουν γίνει συνήθεια. Μέσα μου επιχειρηματα από τρεις πλευρές.  Η συνήθεια (αυτή είναι η ζωή σου και δεν αλλαζει) η ψυχρή λογική (Αν θέλεις να ζήσεις γίνε για άλλη μια φορά πέτρα και δώσε τη λύση.  Κανεις δεν πρόκειται να σε διευκολύνει. Θα ναι όλοι απέναντι σου αλλά θα αξίζει. ) και μια ακόμη,  ίσως το κοινωνικό αποτυπωμα ( έχεις έναν ρόλο τωρα. Μέσα από αυτόν μπορείς να βρεις χαρά και να μην χρειάζεσαι τίποτε άλλο. ) Κι η μάχη συνεχίζεται... 

Πριν το τέλος...δεν θέλω να φυγω...ποτέ δεν εφευγα για να μην το δω.  Θα μείνω. Όπως πάντα.  Οποιο κι αν είναι θελω απλά να μου δώσει μια νέα αρχή.  Μια ήρεμη αρχή... Μα μην είμαι πιονι της ζωης. Πριν το τέλος υπάρχει σιωπή.  Τη νιώθω γύρω μου... Προφανώς λοιπόν το τέλος πλησιάζει. 


- Στείλε Σχόλιο


25 Φεβρουαρίου 2017, 11:13
???


Πώς λέγεται οταν δεν σε νοιάζει αν ζεις ή οχι; Όταν απλά περναει η μια μέρα μετα την άλλη και το μόνο που προσμένεις είναι ο ύπνος; Όταν ποτέ δεν νιώθεις ομορφα; Όταν ακόμη και όσα αγαπάς είναι αγευστα; Όταν όσα κάνεις τα κάνεις μόνο και μόνο από υποχρεώση; Όταν δεν χαμογελάς με τιποτα; Όταν δεν έχεις κουράγιο καν να σηκωθείς;  Δεν ξέρω την απάντηση... Ξέρω την αιτία. 


- Στείλε Σχόλιο


23 Φεβρουαρίου 2017, 17:54
...


Θάνατος αργός... Σταλαγματια σταλαγματια φεύγει η ζωη... Κάθε μέρα κατι ελάχιστο νεκρώνει. Βαρύ το σώμα σαν τυλιγμένο με σάβανο στο κρεβατι. Δυσκόλεψε πάλι η ανάσα. Το ταβάνι χαμηλώνει επικινδυνα. Μακάρι να τελειωναν όλα εδώ. 


- Στείλε Σχόλιο


21 Φεβρουαρίου 2017, 08:46
Καλημέρα (;)


Το πρωινό ξύπνημα ήταν πάλι δύσκολο. Πονοκέφαλος και ζάλη.  Έχω ξεχασει τι σημαίνει να ξυπνας όμορφα, με ηρεμία, με χαμόγελο.  Ευτυχως που παντα η πρωτη καλημέρα έχει αθωότητα, γλυκα και αγαπη. 

Τι εχεις;με ρωτάει.

Τίποτα γλυκιά μου.  Πάλι το κεφάλι μου.  Μάλλον από το χτυπημα, βρισκω μια δικαιολογία. 

Η πρώτη υποχρέωση της ημέρας πάει.  Έχω αρκετή ώρα μεχρι να πάω δουλειά.  Σημερα ξεκινώ 8.55.

Οι επιλογές παίζουν στο μυαλό μου: επιστροφή στο σπίτι να κάνω καμια δουλειά....να πάω στο γραφειο να διορθώσω κάτι χειρόγραφα και να συμπληρωσω τις αξιολογήσεις...να πας να πάρεις καφέ και να αραξεις στη θαλασσα. Να ανασανεις...

Η φωνη υπερισχυει. Κατευθυνομαι στο καφέ.  Πάρκινγκ πουθενά τέτοια ώρα... Παρκάρω μπροστα στην πόρτα του πλυντηριου αυτοκινητων. Ο νεαρος βγαινει, είδε υποψήφιο πελάτη.  

Να το αφήσω ενα λεπτό να πάρω έναν καφέ από διπλα;

Τον απογοητευσα μάλλον. Παίρνω όσο πιο γρήγορα μπορω το ροφημα μου και έρχομαι εδώ... Δίπλα στην αμμουδιά. Έχει παγωνιά για να κατέβω. Δεν πειράζει.

Μουσικουλα και καφες. Βολεύομαι καλύτερα στο καθισμα και πινω μια γουλιά. 

Όμορφα που είναι τα θαλασσοπουλια. Πετούν χαμηλά η κάθονται μαζεμένα το ένα διπλα στο άλλο.  Μαύρες και λευκές νησίδες στο σκουρο γκρι και καφέ. 

Βλέπεις μέχρι και  τα πουλιά έχουν αγκαλιά.  Η άλλη φωνη, εκεινη της συνήθειας και των πρέπει.

Παράτα μας, ρε φιλε, με τα πλασιμπο σου. Μας χαντακωσες τόσα χρόνια. Άσε με να απολαυσω το πρωινο μου.  Τη γαλήνη μου. 

Κύματα λευκά χαϊδεύουν την ακρογιαλιά. Τη φιλούν ορμητικα. Ένα πουλί παίζει μαζί τους. Αισθηση ανάσας... Και ως εκ του σύμπαντος στο ράδιο παίζουν Pink Floyd και Breathe...

For long you live and high you fly
But only if you ride the tide
And balanced on the biggest wave...


- Στείλε Σχόλιο


17 Φεβρουαρίου 2017, 13:08
Μεσημεριανή βόλτα


Εικοσι λεπτά κενό ανάμεσα σε δυο υποχρεώσεις.  Παίρνω ανάσα και σφαίρα στη θάλασσα.  Τραγουδια στα αυτια ως συνήθως και άραγμα στα σκαλάκια. Ο ήλιος εχει δόντια τελικά. Φυσάει βοριαδάκι. Παγώνουν τα δάχτυλα στο κινητό. Δεν εχω και καμιά κουβερτα στο αυτοκίνητο. Κάπου μια φωνούλα μιλαει επιθετικα. Δεν έχεις και καμια αγκαλιά. Την κοιτω ειρωνικα. Το προτιμώ από ενα ψέμα. Καλύτερα χωρίς κανενα. Έτσι κι  αλλιώς και με κόσμο πάλι στη μοναξια είμαι... 

Πως περασε το εικοσάλεπτο...Γ@/"+ο.  

Άντε στο τρεξιμο πάλι.Τελευταιο βλεμμα στο χιονισμένο βουνό. Καλό μεσημερι


- Στείλε Σχόλιο


15 Φεβρουαρίου 2017, 07:30
Το πλάσμα


Μυρωδιά από καμένη γη ανάκατη με υγρασια. Γευση μούχλας.  Στενοι  τοίχοι, γκρίζοι. Ένα στενομακρο δωμάτιο ψηλοταβανο. Το πατωμα στρωμένο με πλάκες. Στους αρμούς  χόρτα.  Πάνω στην πέτρα γλιστερα βρύα. Παράθυρο πουθενά.  Μια χαραμαδα ψηλά στο ταβάνι σαν φεγγιτης. Το φως μηδαμινό.  Δεν δείχνει τίποτα.  Μήπως βρέθηκα σε πηγαδι; Όχι το μήκος δεν ταιριάζει με κάτι τέτοιο.

Απλώνω τα χερια δεξιά κι αριστερά.  Πετρινοι κι οι τοιχο, υγροί, κρυοι. Αφουγκράζομαι. Ένας ελαφρύς χτύπος.  Σταγόνες νερου; Μονος οδηγός η ακοή.  Γυμνα τα πόδια πασχίζουν να προχωρήσουν προς τα εκει. Μούδιασμα. Σε κάθε βήμα το πάτωμα ζεσταινεται από κάτι άλλο. Πηχτό υγρο. Μουσκέψε το ρουχο. Αλήθεια τι χρώμα ηταν; Λευκο; Μαυρο; Δεν έχει σημασια. Ετσι κι αλλιώς αλλάξε.  Όπως κι η μυρωδιά. Έχει κάτι από σίδερο.  


Αργά με κόπο ακολουθώ τον ηχο. Όχι δεν ειναι νερό. Ίσως το τικ και το τακ του χρονου. Ίσως η σταλαγματια του καιρού. Δυνατοτερο το χτυπημα, ακουγεται πίσω από τον τοίχο. Κάπου θα υπάρχει πόρτα.  Λάθος για άλλη μια φορα. Αδιέξοδο... Ψηλαφιστα ψάχνω να βρω το πέρασμα. Τίποτα.  Ούτε μοχλός ούτε ανοιγμα. Σπρώχνω.  Ανώφελο. 


Σηκώνω τα μάτια.  Νιωθω να καίνε στο σκοτάδι. Σαν κάτι να σπινθιζει. Ελάχιστη λαμψη, στιγμιαία. Ένα εκκρεμες, σε παλιό κουτι κινειται. Ο υποκωφος χτύπος του καθαριζει τώρα. 

Προσπαθώ  να σκαρφαλωσω, να  το φτάσω. Μάταια.  Καμιά εσοχη. Σπάνε τα νύχια.  Γδερνονται οι παλάμες. 
Κάτι βρισκεται εκεί.  Με κοιταει. Δεν το βλέπω αλλά το νιώθω.  Με διαπερνά σαν σίδερο καυτο. Ουρλιάζω από τον πονο αλλά δεν έχω φωνη.

Ποιος είσαι; η ερώτηση της αγωνίας ακροβατει ανάμεσα στα χειλη και το μυαλό.

  Τι σημασία έχει απαντά το πλάσμα δίχως μιλια.  Το χτύπημα συνεχιζεται και κάθε τικ και κάθε τακ μια μικρή καρφίτσα στην καρδια.

Τι θέλεις από μενα;

Εσύ τι θέλεις από σενα; Απειλητικά κατεβαινει η σκια. Μοιαζει με θεορατα φτερά που θέλουν να με εγκλωβισουν.

 
Σε ξέρω. Κάπου σε ένιωθα παλιά.  
Με ξέρεις κάπου με εθαβες για χρόνια.  
Ο χτύπος ακομη πιο δυνατός. Εναρμονίζεται με την καρδια. 


Φύγε!
Εσύ με κρατάς.  
Η σκιά χαμηλώνει κι άλλο.  Πιέζει το στέρνο.  Ασθμαινω.


Με σκοτωνεις.
Ειμαι το μόνο που σου δίνω ζωή. 
Τα φτερά με αγγιζουν. Νιώθω το άυλο αγκαλιασμα. Κάνω να ξεφύγω, να τα σπρώξω...Αρπάζω το κενό. Διαλύεται γύρω μου καπνός και πάλι παίρνει την αμορφη μορφή του. 


Δε σε θέλω.
Μην με παλευεις. Ειναι χειροτερα.  
Μπαίνει μέσα μου. Σκίζεται η σαρκα...
Τελευταία πνοή... 
Τελευταία κραυγη...
Ένα με το πάτωμα..  Το υγρό και κρύο... Ένα με τον ταφο... Ένα με το πλάσμα...
Απλώνω το χερια τελευταία φορά. Να διαπερασω την καρδια μήπως και το βγάλω από μέσα μου. Πιέζω το κορμί...το γδερνω.
Δεν σε αντέχω. Δεν σε μπορω.
Ανάσανε με. Ξέρεις ότι είμαι η λυτρωση, με όποιον τροπο.


Καρφώνω τα μάτια στο κενο. Η σπίθα εσβησε... Ο χτύπος σταματησε... Το εκκρεμες σωπασε...η καρδιά έπαψε.
Δεν έχω πνοή πια αλλά ζω. 


Κουνα τα φτερά σου ακούω τον ψιθυρο. Νιωθω τη μαχαίρια στους ώμους και το βαρος. Δεν δίνω καμιά απάντηση.

Κουνά τα φτερά σου..τώρα... Πριν σε καταπιεί η φυλακη σου. 
Τα βρυα από τις πλακες εξαπλώνονται και με σκεπάζουν αργά. Ανεβαίνουν από τα πόδια στο λαιμο. Μπαίνουν στο στόμα στα ρουθούνια.

Φτάνει μόνο να κινήσεις τα φτερά σου... Ο ψίθυρος επιμενει.

Σπάω... Αιώνες τα δευτερολεπτα.... Το πλάσμα εμφανιζεται πίσω απ τα βλεφαρα 


Δεν τέλειωνει εδώ... Τώρα αρχίζει.. 
Ανοίγω τα μάτια. - Στείλε Σχόλιο


12 Φεβρουαρίου 2017, 20:30
Σημείωση αστραπή 22 ή περί κινήτρων
Άδειασμα ψυχής  

Θυμηθηκα την ώρα που τακτοποιούσα τα βιβλία μου, μια παλιά καθηγήτρια πιάνου. Δεν την είχα διδασκουσα αλλά έτυχε να είναι εξεταστρια μου πριν πολλά χρονια. 

Αν και με μπλοκαρε στη μετέπειτα πορεία μου ( μακαρι στα δεκαπέντε μου να ξεχωριζα τον αυστηρό εξεταστή από τον κακοπροαίρετο κριτη), ειχε πει και κάτι σωστό. Έλεγε, λοιπόν, ότι το πιάνο πρεπει να ειναι πάντα ανοιχτό στο κεντρικοτερο σημείο του σπιτιού. Να είναι διαθέσιμο πάντα για μελέτη, ώστε να δίνει κίνητρο στον σπουδαστη. Να τον καλεί κοντά του. 

Κίνητρα... Μεγάλη υπόθεση τα κίνητρα.  Εσωτερικα εξωτερικά δεν έχει σημασια. Αρκει να υπάρχουν, να σε προσκαλούν και να σε προκαλούν.  Καμια φορα αρκεί να δεις κάτι που αγαπάς για να ξαναπιαστεις.  Αρκεί να διαβάσεις ένα κειμενο, να μιλήσεις με καποιον να δεις ανοιχτό το τετράδιο, το γραφείο σου φορτωμενο... Αρκεί το απλό για να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή.  

Κίνητρα... Η στην καθομιλουμενη... Ξεκουνημα! Επανεκινηση για άλλη μια φορά... Πόσες ακομα; Ποσες μέχρι την τελικη; Δεν έχει σημασία αρκεί να μην βαλτωνεις. Να βρίσκεις πάντα νόημα και κουράγιο. 

Βρήκα, πάλι ένα κίνητρο στα ράφια μου, στα ανοιχτά βιβλία μου. Έκανα την κίνηση.  Ίσως βγει...ίσως όχι.  Δεν πειραζει... Σημασία εχει ότι το βρηκα... Κι αν κάτσει ίσως αλλάξει κάτι... 


- Στείλε Σχόλιο


07 Φεβρουαρίου 2017, 00:58
Σιωπη


Ερημη νύχτα, σκοτεινή.  Παιχνίδια σκιάς στον άσπρο τοίχο από φλόγα κανέλας. Σώπασαν σήμερα οι γάτες, εξαφανίστηκαν το αμαξια. Μοναχικος ταξιδιώτης ο άνεμος στεκεται έξω απ την κλειστή πορτα και παρασέρνει την ψυχή στο βουητό του.  Έχασαν οι λέξεις τον δρόμο τους...στεγνωσε η φωνή. 

Απρόσμενα γεύση μέντας στο στομα ξεδιπλώνει μιαν ανάμνηση...νερο και άρωμα αμυγδαλου.. 

Έπειτα σκοτάδι... Μένει μονη η σιωπή... 


- Στείλε Σχόλιο


02 Φεβρουαρίου 2017, 18:09
...


Σ ένα πρόσωπο δυο δακρυα κυλούν.  Ακούγεται πνιχτος ένας λυγμός και το κεφάλι κρύβεται σε δυο χέρια απεγνωσμένα.  Μια μέγγενη σφίγγει το μέτωπο κι ουρλιαζει η φωνή μέσα στο μυαλό.

Το σώμα ανήμπορο να κρατηθει όρθιο.  Σέρνεται στο άδειο σπίτι. Τα πόδια βαριά θέλουν να τρέξουν μα καρφωνονται εδω.

Κι ο πόνος... Ο πόνος... Δεν ηρεμει. Χτυπάει αλύπητα, ίδιος σφυρί και καρφί μαζί...χτυπά στο κρανίο στο κορμί στην ψυχή.Διαλυει... Παραλυει...

Μακάρι να κλείσει τα μάτια και να μην σηκωθεί.. Να πέσει σε αιώνιο λήθαργο...να πάψει πια να πονά... 


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης