αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα;
Α, ναι; Πολύ καλά λοιπόν...
13 Ιουλίου 2007, 22:59
Αφιερωμένο (αυτό το τραγούδι να πείτε) στην εξεταστική...


Μάθημα: Βρες τις διαφορές

 

Να απαντηθούν όσα ερωτήματα έχετε διαβάσει ή νομίζετε ότι θα διορθωθούν όταν ο καθηγητής θα έχει τις καλές του.

 

Έστω η γνωστή λαϊκή ρήση που ξεκινά με το «απ’έξω κούκλα» και καταλήγει συγλίνοντας στην άλλη γνωστή ρήση, ήτοι «μάπα το πεπόνι».

 

α) Με βάση τα στοιχεία του πίνακα αναλύστε το ρόλο του αλόγου ως μέσο μεταφοράς και δικαιολογήστε την επιλογή χρώματος καπέλου και μανδύα εκ μέρους του αναβάτη ως συνάρτηση της επιλογής χρώματος αλόγου εκ μέρους του ιδιοκτήτη (εφόσον είναι προφανές ότι τα δύο άτομα δεν ταυτίζονται).

 

β) (Κρίσεως) Αν κοιτούσατε το πίνακα από μακριά χωρίς να εστιάζετε σε συγκεκριμένα σημεία του, θα μπορούσατε να διακρίνεται τον ιδιοκτήτη του αλόγου; Πόσο σίγουροι είστε για την ταυτότητά του (και πόσο για το διαβατήριο του;). Απαντήστε μονολεκτικά σε οποιαδήποτε γλώσσα θα θέλατε κάποια στιγμή να μάθετε.

 

γ) Βρειτε τη συσχέτιση μεταξύ της αρχικής λαϊκής ρήσεως και του βαθύτερου νοήματος που φαίνεται να κρύβει ο πίνακας. Hint: Η λέξη κλειδί στη ρήση είναι το πεπόνι, ενώ κρίσιμο στον πίνακα είναι το σημείο στο οποίο διαγράφεται η πτώση της υπέρβαρης (εξού και ο ολόσωμος μανδύας που κρύβει τα περιττά) αδελφής του καβαλάρη από το άλογο.  Φυσικά, το σημείο αυτό υπάρχει αποκλειστικά στο πρωτότυπο έργο, ενώ στο αντίγραφο που σας δίδεται η χοντρή κοιμάται του καλού καιρού.

 

δ) Με βάση την απάντηση που δώσατε στο πρηγούμενο ερώτημα, συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις θερινές μετεγγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού. Πόσο θα άλλαζε η απάντησή σας αν ήσαστε οπαδός του ΠΑΟ και πόσο αν ήσαστε Ρεάλ Μαδρίτης;

 

Διάρκεια Εξέτασης: Μέχρι να ρθω να εχετε φύγει.

 

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από το δημιουργό του πίνακα

Υ.Γ.1. Ζητώ συγγνώμη από όποιον διαβάσει.τα θέματα. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα μ*******ς με τον εαυτό μου (διαφορετικό από τα συνηθισμένα...).

Υ.Γ.2. Γιάννη και Ειρήνη, αυτά παθαίνετε όταν με πιέζετε...

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


09 Ιανουαρίου 2007, 02:54
Ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα..


Καλή χρονιά στο Music Heaven και σε όλα του τα μέλη. Χρόνια πολλά στον προσωπικό μου φίλο deos και πολλά ευχαριστώ για την παροτρυνσή του να ασχοληθώ λίγο πιο ενεργά με το site. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πιο παραγωγική και πιο ευτυχισμένη από την προηγούμενη για όλους!


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
kapoiomelos
από ΝΙΚΑΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kapoiomelos

Επιεικώς κατάλληλο
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης