αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
"Who is Keyser Soze?"
"You think you can catch Keyser Soze? You think a guy like that comes this close to getting caught, and sticks his head out? If he comes up for anything it
 
08 Δεκεμβρίου 2008, 18:14
Η επόμενη σφαίρα μπορεί να σημαδεύει εμάς ή τα παιδιά μας...
άρθρα  

08/12/2008, 16:00
Θα χαρώ πολύ αν υπάρξει διαβεβαίωση ότι οι κατεστραμμένες περιουσίες-ιδιοκτησίες είναι ασφαλισμένες και ότι οι... δικαιούχοι θα αποζημιωθούν. Ρίχνοντας ματιές στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τις έκτακτες συνδέσεις βρέθηκα σε δύσκολη θέση.

Αντί να τοποθετώ τον εαυτό μου ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, τον τοποθετούσα ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Ανάμεσα σε αυτούς που βγήκαν στους δρόμους οργισμένοι για τη δολοφονία ενός παιδιού. Ενός παιδιού που πιθανότατα θα έπαιρνε μέρος στο σπάσιμο της τζαμαρίας. Που πιθανότατα θα πέταγε πέτρες στους αστυνομικούς. Το παιδί δεν υπάρχει πια και γι' αυτό το γεγονός δεν χωράει κανενός είδους αποζημίωση. Σε αντίθεση με τις τζαμαρίες, τις βιτρίνες και τα ΑΤΜ των τραπεζών. Στη στενόμυαλη λογική μου δεν υπάρχει χώρος για τις υλικές καταστροφές. Ούτε λόγος υπάρχει. Οι κάμερες κατέγραψαν τις εικόνες. Σωστά έλεγε χθες το βράδυ ο Λαζόπουλος στον ALPHA! Οι κάμερες καταγράφουν τα γεγονότα πάντα από την οπτική γωνία των αστυνομικών. Αν τραβούσαν μια φορά από την πλευρά των διαδηλωτών, ίσως μας έδειχναν άλλα πράγματα.

Κατανοητή η αγανάκτηση των νοικοκυραίων που από την τηλεοπτική οθόνη έβλεπαν τις φωτιές και τις καταστροφές. Τα δικά τους παιδιά μπορεί και να μη βγαίνουν στους δρόμους. Να έχουν τα προβλήματά τους λυμένα. Ή να έχουν υπόσχεση ότι θα τα λύσει ο βουλευτής σηκώνοντας το τηλέφωνο... Μπορεί να παίρνουν, αντί για βιβλία, σημειώσεις από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ. Υπάρχουν και παιδιά που σκέφτονται διαφορετικά. Που θυμώνουν και αντιδρούν. Που βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν. Υπάρχουν και πατεράδες που κάνουν το ίδιο. Αν δεν υπήρχαν προβλήματα, δεν θα υπήρχαν και διαδηλώσεις. Είναι πολλοί στη χώρα μας που διαδηλώνουν και αντιδρούν. Συμπεριλαμβάνονται οι χιλιάδες φυλακισμένοι που έκαναν πρόσφατα απεργία πείνας ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες φυλάκισης. Οι μετανάστες –όπως αυτοί στα Χανιά– που κάνουν απεργία πείνας ζητώντας να νομιμοποιηθεί –έπειτα από χρόνια– η παρουσία τους στη χώρα μας.

Είναι οι απολυμένοι της Ζίμενς, του Λαναρά, της LANET. Αυτοί που τους ζητείται να δουλεύουν τρεις ημέρες. Οι εργαζόμενοι στην INTRACOM που τους προτάθηκε να μην πάρουν το επίδομα των γιορτών. Η περίφημη γενιά των 700 ευρώ. Ολοι αυτοί έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται, να απεργούν, να διαδηλώνουν. Ολοι αυτοί ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους μια σφαίρα. Ας λέει ό,τι θέλει ο κ. Παυλόπουλος. Η σφαίρα του ειδικού φρουρού που αφαίρεσε τη ζωή ενός παιδιού μάς σημαδεύει όλες και όλους. Είναι η συμπυκνωμένη απάντηση της εξουσίας στους «από κάτω». Στα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης. Σε όλους όσοι καλούνται να (ξανα)πληρώσουν για να σταθεί στα πόδια του το σύστημα. Πάντα σε στιγμές έντασης των κοινωνικών αγώνων το κράτος επιστράτευε τη βία. Γιατί, παρά τις παρλαπίπες των τηλεοπτικών αναλυτών, το κράτος δεν είναι ουδέτερο. Προστατεύει πάντα τα συμφέροντα των ισχυρών. Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό, τα 28 δισ. ευρώ θα πήγαιναν απευθείας όχι στις τράπεζες αλλά σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Στο λύκειο της Ακράτας πριν από πολλά χρόνια ο... φυσικός τη μέρα της επετείου για το Πολυτεχνείο μας μιλούσε για τους «καλοβολεμένους που λούφαζαν». Αντίσταση και τότε έκαναν λίγοι. Οι «καλοβολεμένοι» τους αποκαλούσαν τρομοκράτες, αλήτες. Οι «καλοβολεμένοι» της εποχής μας ας είναι πιο προσεκτικοί. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλάζει ριζικά τα δεδομένα και κονιορτοποιεί τις βεβαιότητες. Για να περνάμε καλά στην εποχή μας δανειζόμαστε από το εισόδημα της επόμενης γενιάς. Ζούμε με δανεικά που θα πληρώσουν τα παιδιά μας. Εμείς, κουτσά-στραβά, έχουμε πλήρη δουλειά και πλήρη μισθό. Εχουμε (βαριά κουβέντα) εξασφαλίσει μια σύνταξη. Για τα παιδιά μας τίποτε απ' όλα αυτά δεν είναι εξασφαλισμένα.

Επειδή, λοιπόν, τα αδιέξοδα πυκνώνουν, στην αυριανή διαδήλωση μπορεί να πάρουν μέρος τα παιδιά μας. Εκεί θα κλείσουν το ραντεβού τους με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Εκεί μπορεί να παραμονεύει η επόμενη σφαίρα του «ειδικού φρουρού». Τότε δεν θα υπάρχει χώρος στη σκέψη για τη φθορά σε ξένη περιουσία. Γιατί η περιουσία θα είναι κάποιου άλλου, ενώ η σφαίρα...SportDay / Χελάκης Γιώργος

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


22 Οκτωβρίου 2008, 03:47

Οι προϊστορικοί την "έπιναν"!!!άκουσον-άκουσον!  

"Βρεθηκε εξοπλισμός που χρησιμοποιείτο για την προετοιμασία των ουσιών, τις οποίες συνήθως έπαιρναν από τη μύτη."

Οι επιστήμονες ανέκαθεν υποπτεύονταν ότι οι άνθρωποι έκαναν από πολύ παλιά χρήση ναρκωτικών και παραισθησιογόνων ουσιών, όμως βασίζονταν κυρίως σε έμμεσες ενδείξεις, από τις παράδοξες εικόνες της τέχνης των σπηλαίων μέχρι την ανακάλυψη σπόρων διαφόρων ουσιών σε ανασκαφές.

Τώρα όμως οι ερευνητές βρήκαν και εξοπλισμό που χρησιμοποιείτο για την προετοιμασία των παραισθησιογόνων ουσιών, τις οποίες συνήθως έπαιρναν από τη μύτη. H σχετική έρευνα δημοσιεύεται στο αρχαιολογικό περιοδικό "Journal of Archaeological Science", σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου.

Η Κουέτα Κάγιε από το University College του Λονδίνου και ο αρχαιολόγος Σκοτ Φιτζπάτρικ από το κρατικό πανεπιστήμιο της Β.Καρολίνας βρήκαν, στο νησί Καριάκου της Καραϊβικής, κεραμικά μπολ και σωλήνες για την εισπνοή καπνού ή σκόνης από παραισθησιογόνες ουσίες, τα οποία χρονολογούνται από το 400 π.Χ., αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η χρήση των ουσιών πιθανώς γινόταν επί χιλιάδες χρόνια πριν. Δεν είναι ακόμα σαφές ποιες ακριβώς ήσαν αυτές οι ουσίες, αν και μια πιθανότητα είναι η κοχόμπα, που παράγεται από τους καρπούς ενός είδους μιμόζας.

Αλλες ανασκαφές στο Μεξικό και το Τέξας έχουν βρει έμμεσα στοιχεία, που χρονολογούνται μέχρι και 5.000 χρόνια πριν, ότι οι άνθρωποι κατεργάζονταν ουσίες που διεύρυναν τη συνείδηση, όπως τον κάκτο πεγιότλ και τους κόκους μεσκάλ (απ' όπου και η ισχυρή παραισθησιογόνα ουσία μεσκαλίνη).

Μπορεί επίσης να έπαιρναν οπιοειδή και ακόμα να χρησιμοποιούσαν μύκητες. Η ισχυρή παραισθησιογόνα ερυσίβη βρίσκεται σε βλάστηση που σαπίζει και που ήταν συχνή στα σπήλαια, ενώ εξαπλωμένο ήταν και το παραισθησιογόνο μανιτάρι της ψιλοσυμβίνης.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, η χρήση τέτοιων ουσιών ήταν διαδεδομένη στις πρώτες αγροτικές κοινωνίες, επειδή ήταν ο μόνος τρόπος οι άνθρωποι να αντέξουν τις μακρές ώρες εργασίας στα χωράφια, συχνά σε δύσκολες συνθήκες, όπως ο καυτός ήλιος.

Παράλληλα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η θρησκεία και οι πνευματικές πεποιθήσεις έπαιξαν το δικό τους ρόλο, καθώς οι ουσίες αυτές συχνά έφερναν τους χρήστες σε κατάσταση έκστασης.

 

Πηγή: www.ethnos.gr/article.asp?catid=11386&subid=2&tag=8400&pubid=1746670

 

 


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Οκτωβρίου 2008, 19:19
Ομορφιές!
ομορφιές  φωτογραφίες  τοπία  δυτική Αχαϊα  Στροφιλιά  Καλόγρια  Πάτρα  οικολογία  

Έχετε αναλογιστεί ποτέ σε πόσο όμορφη χώρα ζούμε; Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου (μιλάω πάντα για εκτός μεγαλουπόλεων) ενα τοπίο, ένας πίνακας... ομορφιές!

Prokopiou lagoon, West Achaia

 κι όμως καθημερινά κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταστρέψουμε. οι φωτογραφίες είναι από Δυτική Αχαϊα λιγότερη των 30 χλμ. γύρω από την Πάτρα!

Gianiskari beach, West Achaia

Αφού λοιπόν σας άρεσαν οι φωτογραφίες ορίστε λίγες ακόμα από αυτές που έχω τραβήξει στην ίδια περιοχή και όχι μόνο!

Prokopiou lagoon shore, West Achaia

Prokopiou lagoon shore, West Achaia

Prokopiou lagoon shore, West Achaia

Prokopiou lagoon shore, West Achaia

Prokopiou lagoon shore, West Achaia

Chios island underwater photo

Ελπίζω να σας αρέσουν! Εάν ναι, υπάρχουν πολλές ακόμα!

Ορίστε για του λόγου το αληθές!!!

Gianiskari beach, West Achaia

Gianiskari beach, West Achaia


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


25 Απριλίου 2008, 13:20
Who is Keyser Soze?
καλωσόρισμα  αρχή  γέννεσις  

video 

Χαίρεται!

Καλώς ορίσατε στο φτωχικό μας, που λέει και η γιαγιά μου (ασχέτως αν εδώ και 15 χρόνια έχει πάψει να ανήκει στην μικροαστική τάξη και το "φτωχικό" τους το βρίσκεις τουλάχιστον ζηλευτό!).

Κάπου εδώ όμως πρέπει να δικαιολογήσω τον τίτλο αυτού του blog! Ποιος είναι λοιπόν ο Keiser Soze? Για τους μυημένους, θα έχετε είδη καταλάβει ποια ταινία ενέπνευσε τον φτωχό (πλην τίμιο...!) συγγραφέα του παρόντος κειμένου. Για τους αμύητους αναφέρομαι στην ταινία "Usual Suspects"(=Συνήθεις Ύποπτοι) και την θρυλική ερμηνεία του Κου Kevin Spacey. Όσοι έχετε δει την ταινία πιστεύω ότι κατανοείτε την ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να την πάθει την εμμονή και την κρίση προσωπικότητας! Όσοι πάλι δεν την έχετε δει, θα έπρεπε να ντρέπεστε, να μην έχετε μούτρα να βγείτε στην κοινωνία και ως μοναδική πράξη εξιλέωσης δέχομαι το παραδοσιακό και δοκιμασμένο γιαπωνέζικο (Προσοχή... όχι το κινέζικο, είναι "μαϊμού"!) χαρακίρι!!! Σοβαρά τώρα δείτε την... αξίζει!

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν εδώ πάντως θα είναι ποικίλης ύλης. Σίγουρα θα ασχοληθώ αρκετά με σινεμά και την μουσική του, μουσική εν γένει, καθημερινότητα και... Εεε.. δεν ξέρω τι άλλο!!! Give me a break, here! Πρώτη φορά κάνω blog! Θα δούμε!

Ειλικρινά πάντως, σε αυτό το σημείο μου δίνεται η ευκαιρία να σας καλωσορίσω όπως με καλωσόρισε και το site :

"Καλωσορίσατε κι απόψε στο ταξίδι μας..."


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
keysersoze
Υπεύθηνος Γραφείου Κίνησης Τουριστικού Γραφείου
από ΠΑΤΡΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/keysersoze

"Who is Keyser Soze? He is supposed to be Turkish. Some say his father was German. Nobody believed he was real. Nobody ever saw him or knew anybody that ever worked directly for him, but to hear Kobayashi tell it, anybody could have worked for Soze.


Tags

άκουσον-άκουσον! άρθρα καλωσόρισμα αρχή γέννεσις ομορφιές φωτογραφίες τοπία δυτική Αχαϊα Στροφιλιά Καλόγρια Πάτρα οικολογία
Επίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksPhoto courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
Template design by Jorge

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης