αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

27 Μαΐου 2010, 16:20
Η ζωή έχει φαντασία!
χαρά  ευτυχία  αγάπη  ελπίδα  ζωή  

Τελικά η ζωή έχει πολύ φαντασία!

Αν κάποιος μου έλεγε ένα χρόνο πριν,που ακόμα ζούσα στο παλιό μου σπίτι,στο Γαλάτσι,ότι μετακομίζοντας στη Νέα Σμύρνη,θα φύγει μαζί με μένα και όλη η κακή ενέργεια 7 πολύ κακών χρόνων που πέρασα εκεί,που "χαστουκιζόμουνα" σε όλους τους τομείς, δεν θα τον πίστευα.

Πολλές φορές πιστεύουμε ότι αυτό που ζούμε είναι ατέλειωτο...Ότι η συμφορά και το δάκρυ δεν στερεύει ποτέ.

Κι όμως να που τελικά με διέψευσε η ίδια η ζωή.Τόσο όμορφα..

Ξεκινώντας να γράφω σε αυτό εδώ το blog, κι εγω η ίδια ανατρέχοντας στα προηγούμενα post,και όποιος άλλος το κάνει,μια ήταν η κεντρική ιδέα όλων των κειμένων.Το πόσο θέλω να εγκαταλείψω αυτή την πόλη.Όσο κι αν έζησα εδώ 34 χρόνια,αισθάνομαι πια ότι ο κύκλος έχει κλείσει.Όταν δεν μπορείς να αντλήσεις χαρά στο μέρος που σε γέννησε και σε ανέθρεψε,ήρθε η ώρα να φύγεις...Όταν οι εικόνες γύρω σου είναι καταθλιπτικές και μια απλή βόλτα σε ταλαιπωρεί,έχεις ήδη φύγει, με το μυαλό σου τουλάχιστον.

Και να που δυο καστανά μάτια,τόσο αθώα και γλυκά με κοίταξαν.Δάκρυσαν μαζί μου,δάκρυσαν για μένα,γέλασαν μαζί μου,γέλασαν για μένα.

Και να ένας άνθρωπος που μ'αγάπησε για αυτό που είμαι.Την Αυγή,για όσα έχει να δώσει.Που με κοιταξε στα μάτια με ειλικρίνεια,κάτι που δεν κατάφεραν άλλοι να κάνουν στο παρελθόν,αφήνοντας πληγές..

Και να ενας άνθρωπος που αξίζει να αγαπήσεις.

Και να μια πόλη που θα γίνει και δική μου στο άμεσο μέλλον.

Σε λιγότερο από 2 μήνες θα είμαι παρελθόν για την Αθήνα.

Χρειάζεται να πω πόσο ευτυχισμένη είμαι;Νομίζω πως όχι.

Τα τελευταία ενήλικα μου χρόνια,2 πράγματα ευχήθηκα τόσο πολύ..Πέρασα Οδύσσειες-όχι μια Οδύσσεια,πολλές και πολύ κουραστικές-για να φτάσω να πραγματοποιήσω τα δυο μοναδικά όνειρα μου.Να φύγω με κάποιον που θα αξίζει να αγαπώ και θα μ'αγαπάει και εκείνος.

Και να που ένας άνθρωπος που ήταν τόσο αντίθετος με την ιδέα του γάμου,θα ανέβει τα σκαλιά σε 3 μήνες..

Πόσο αλλάζουν όλα..

Πόσο γέμισε η ζωή μου..

Τώρα κατάλαβα και πίστεψα αυτό που μου έλεγαν και δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω.Ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω,για όλους υπάρχει κάπου το όνειρό τους,για όλους υπάρχει μια τύχη,όπως την ορίζουν οι ίδιοι.

Πάντα ήμουνα άνθρωπος αυτάρκης,που ευχαριστιόταν με λίγα.Δεν μου ταιριάζουν οι πολυτέλειες και ούτε τις θέλω.Πάνω απο όλα ο άνθρωπος,η παρέα,η συντροφικότητα,η οικογένεια.Δεν είμαι γυναίκα καριέρας ούτε θέλω να γίνω.Θα βρω μια δουλειά ίσα να συνεισφέρω στο σπίτι.Ως εκεί.Για μένα σημασία έχουν οι στιγμές και δεν θα τις στερήσω από τους δικούς μου ανθρώπους,και φυσικά στον σύντροφο μου.

Από τον Ιούλιο θα έρχομαι σαν επισκέπτης στην Αθηνα.Αρχικά συχνά,έχουμε και τις ετοιμασίες του γάμου,σε διπλό ταμπλό,και εκεί και εδώ.Μετά πιο αραιά.

Από την πόλη αυτή που λατρεύω να μισώ,το μόνο που θα μου μείνει είναι οι άνθρωποι που γνώρισα,που συμπάθησα,αγάπησα,πέρασα χρόνο μαζί τους.Πάντα θα είναι κοντά μου,θα το φροντίσω αυτό.Θα μου μείνουν πολλά πράγματα.Όσο κι αν δεν το παραδέχομαι,είναι σίγουρο,δεν μπορείς να πετάξεις 34 χρόνια.

Θα μιλάμε πλέον και από το παράθυρο δίπλα μου θα βλέπω άλλες εικόνες,μιας πόλης που έχει λιγότερο πληθυσμό από την περιοχή που μένω τώρα.

Μακεδονία ξακουστή,του Αλεξάνδρου η χώρα...

Σε λιγο καιρό είμαι και επίσημα κάτοικος Κατερίνης.

Felicita!!

 


19 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


06 Μαΐου 2010, 01:37
Λεξικό όρων(χωρίς λόγια)....


ΛΕΞΙΚΟ

Αγώνας: Αυτή η συνεχής προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι πλέον για επιβίωση( βλέπε ορισμό παρακάτω)

Ανταγωνισμός: Η αρρωστημένη πλέον και όχι υγιής διάθεση-όπως πρέπει να είναι- να είμαστε καλύτεροι σε όλα, αν είναι δυνατόν με τη λιγότερη προσπάθεια. Έτσι κι αλλιώς πιστεύουμε σαν Ελληνάρες (βλέπε ορισμό παρακάτω) ότι είμαστε εξ ορισμού καλύτεροι από τους άλλους.

Αυτοκριτική: Μια έννοια που μας είναι άγνωστη. Πάντα φταίει κάποιος άλλος, ποτέ εμείς. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε, να σκύβουμε στον εαυτό μας, να τον αγαπάμε, να τον κρίνουμε για τα σωστά και τα λάθη, να τον κατανοούμε και να προσπαθούμε να τον βελτιώσουμε, το λέμε με μια λέξη αυτοκριτική.

Αλλαγή: Αυτό που ξεκινάει πρώτα από μέσα μας και ύστερα επεκτείνεται γύρω μας. Δεν μπορεί να συμβεί μέσα μας αν δεν έχει προηγηθεί η αυτοκριτική και αν δεν διαφοροποιηθεί η νοοτροπία μας (βλέπε ορισμό παρακάτω) κι αν δεν βελτιωθεί η παιδεία μας (βλέπε ορισμό παρακάτω)

Βία: Μια μικρή λέξη με μεγάλη καταστροφή. Η λογική της ζούγκλας στην κοινωνία. Όταν η σκέψη και η λογική απουσιάζουν και νομίζουμε ότι καμία λύση δεν υπάρχει.

Γραφειοκρατία: Όταν έχουμε ένα πρόβλημα για κάθε λύση, κοινώς όταν έχουμε έναν ήρεμο άνθρωπο και θέλουμε να του δημιουργήσουμε άγχος, να τον γυμνάσουμε με το ανεβοκατεβαίνει σκαλιά δημοσίων υπηρεσιών, να του ενισχύσουμε τις δημόσιες σχέσεις του, γνωρίζοντας τους υπαλλήλους κάθε υπηρεσίας, να του ελαφρύνουμε την τσέπη, για να πληρώνει για πράγματα αυτονόητα που δεν θα έπρεπε.

Διαφθορά: Η αίσθηση που έχουμε σαν λαός ότι μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε, να μένουμε ατιμώρητοι, να κερδίζουμε εις βάρος των άλλων, να κάνουμε τον μάγκα εις βάρος των άλλων, επειδή νομίζουμε ότι έχουμε το δικαίωμα το οποίο εννοείται πως όσο πιο ψηλά φτάνουμε κατοχυρώνεται αυτόματα. Διαφθορά και εξουσία (βλέπε ορισμό παρακάτω) είναι δίδυμα αδελφάκια.

Διχόνοια: Ο αιώνιος χωρισμός που έχουμε σαν λαός, σε δυο στρατόπεδα. Ο τρόπος της εξουσίας να κρατάει στο ‘’μαντρί’’ τον λαό, με δόλωμα τον φανατισμό (βλέπε ορισμό παρακάτω), του οποίου αποτελεί δίδυμο αδελφάκι.

Επιβίωση: Η λέξη που έχει αντικαταστήσει τη λέξη ζωή. Πλέον δεν ζούμε, προσπαθούμε να τραβήξουμε την ανηφόρα της επιβίωσης.

Ευθύνη: Αυτή η άγνωστη λέξη, για όλους, και κυρίως για όσους έχουν εξουσία και δύναμη στα χέρια τους. Είπαμε, πάντα φταίνε οι άλλοι, όχι εμείς.

Ελληνάρας: Μια περίεργη φυλή ανθρώπων- διαφορετική σε νοοτροπία από τους Έλληνες(κάποιους έστω υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους-αν υποθέσουμε ότι τέτοια εξωγήινα όντα υπάρχουν). Είναι τα άτομα που έχουν στο αίμα τους τη διαφθορά. Αυτοί που σε μια ουρά προσπαθούν να βρεθούν πρώτοι με δόλιο τρόπο, αυτοί που με ψέματα θέλουν να λαμβάνουν προνόμια εις βάρος των άλλων, αυτοί που νομίζουν ότι είναι ξερόλες και καλύτεροι από τους άλλους, αυτοί που θα πέσουν πάνω σου, θα σε πατήσουν και δεν θα πουν ποτέ συγνώμη και ένας ατέλειωτος κατάλογος απαράδεκτων συμπεριφορών. Τα άτομα που θεωρούν ότι έχουν πάντα δίκιο, δεν φταίνε ποτέ και όλοι πρέπει να τους κάνουν τα χατήρια και να έχουν τα προνόμια με το μέρος τους.

Εξουσία: Μια αίσθηση δύναμης και αίσθηση ότι μπορείς να κάνεις ό ,τι θέλεις, χωρίς να υπάρχει τιμωρία, μπορείς να πλουτίζεις όσο θέλεις χωρίς να κοπιάζεις, να ελέγχεις τους άλλους, τις σκέψεις και τις πράξεις τους και να τους κατευθύνεις έτσι ώστε να σε υπηρετούν χωρίς διαμαρτυρία.

Ικανότητα: Αυτή που υπάρχει σε αρκετούς ανθρώπους που συνήθως κάθονται στο σπίτι τους ή αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να αναγνωριστεί σε αντίθεση με κάποιους άλλους που βρίσκονται σε θέσεις και δεν έχουν καμία απολύτως..

Ισότητα: Κάτι που υπάρχει μόνο στην θεωρία. Ως γνωστόν σε κάθε φάρμα ‘’κάποια ζώα είναι πιο ίσα από άλλα’’..

Λαός: Μια μάζα ατόμων που αν κατάφερνε να αποκτήσει σκέψη θα αποκτούσε και δύναμη να αλλάξει τα γεγονότα. Η εξουσία την κρατά αποβλακωμένη με διάφορους τρόπους.

Νοοτροπία: Αυτό που είναι απαραίτητο να αλλάξει ο Έλληνας. Την σκέψη ότι είναι ο καλύτερος σε όλα και την ενέργεια για την πρωτιά. Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου, και σίγουρα δεν έχει θέση μόνο ο πρώτος, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Ναρκωτικά: Ένας από τους τρόπους της εξουσίας για να εξουδετερώνει το καλύτερο κομμάτι του λαού, αυτό που παραδοσιακά θα ήταν προορισμένο για να ξεσηκωθεί, τους νέους.

Ποδόσφαιρο: Ένας δεύτερος τρόπος εξουδετέρωσης. Το όπιο του λαού. Ένας τρόπος να κρατάει η εξουσία το λαό φανατισμένο, χωρισμένο σε στρατόπεδα και σε διχόνοια.

Παιδεία: Ξεκινάει από την οικογένεια και συνεχίζεται στο σχολείο και ύστερα στην κοινωνία. Αν η οικογένεια δεν έχει ενότητα, και λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα- γονείς να τρέχουν όλη μέρα, παιδιά ‘’παρκαρισμένα’’ στην τηλεόραση (βλέπε ορισμό παρακάτω) και στις αλλοδαπές νταντάδες- η διαπαιδαγώγηση και η κοινωνικοποίηση των παιδιών κουτσαίνει και βγαίνουν συναισθηματικά ανάπηροι άνθρωποι στην κοινωνία. Η παιδεία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με γνώσεις σχολείου, πανεπιστημίου, έχει με γνώσεις τρόπων συμπεριφοράς.

Πολιτικός: Μπορεί να ανήκει στην εξουσία, στην κυβέρνηση ή και όχι. Κάποιος με αίσθηση δύναμης, που νομίζει ότι όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές για εκείνον( και είναι στην πραγματικότητα). Ο τύπος που δεν θα πληρώσει λογαριασμούς στο σπίτι του(ενώ όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πληρώνουν), θα λαμβάνει δώρα από διάφορους που επιθυμούν ρουσφέτι( βλέπε ορισμό παρακάτω) έτσι ώστε να μην ψωνίζει ποτέ και να τρώει τα έτοιμα, ο τύπος που όταν περνάει με τη λιμουζίνα που οδηγεί κάποιος άλλος, οι δρόμοι ανοίγουν ως δια μαγείας και ζει πάντα σε μια ψευδαίσθηση ροζ συννεφάκι μιας κοινωνίας ιδανικής.

Ρουσφέτι: Όλες οι χάρες που οι Ελληναράδες ζητάνε από πολιτικούς και μη, για να καταφέρουν να είναι σε θέσεις που δεν αξίζουν να είναι, εις βάρος ανθρώπων που δεν έχουν την δυνατότητα να γλείψουν για να βρεθούν εκεί που αξίζουν.

Σκέψη: Αυτό που λείπει από τους περισσότερους, που δεν έχουν κάτσει ποτέ φιλικά με τον εαυτό τους να βρουν που φταίνε και που όχι, και να καταλάβουν τον κόσμο γύρω τους.

Τηλεόραση: Ένα κουτί με μεγάλη δύναμη, διαμορφώνει σκέψεις, συνειδήσεις, νοοτροπίες, διασπείρει τον φόβο (βλέπε ορισμό παρακάτω) τον φανατισμό (ομοίως) ,διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όπως βολεύει και πουλάει αίμα και βία , ανάμεσα σε διαφημίσεις άχρηστων αγαθών που επιμένουν να σε πείσουν ότι χωρίς αυτά είσαι εσύ ο ίδιος άχρηστος.

Φανατισμός: Μια μεγάλη παγίδα που συμφέρει όλους όσους έχουν δύναμη και εξουσία να σε ρίξουν για να σε κάνουν να βλέπεις εχθρό τον διπλανό σου. Δίδυμο αδελφάκι της διχόνοιας.

Φόβος: Μια ώρα τηλεόρασης ,8-9 το βράδυ, δίνουν μια επαρκή ποσότητα από αυτόν. Ένα αίσθημα ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, ότι κινδυνεύεις. Άλλος ένας τρόπος εξουδετέρωσης του λαού, όπως τα ναρκωτικά και το ποδόσφαιρο.

Ψήφος: Μια φαινομενικά δύναμη του λαού που έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει για το όφελος του και στηρίζει αυτόν που θα πει το μεγαλύτερο πάντα ψέμα, αν και εφόσον τον έχει πείσει ότι θα τον βολέψει και θα εκπληρώσει όλα του τα συμφέροντα.

ΩΣ ΕΔΩ…

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ….

 


14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια
Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης