αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

27 Αυγούστου 2011, 13:36
Πικρό-γλυκό


 

1.Πικρό

Να ‘μαι κι εγώ..Καιρό είχα να φανώ..Τώρα τελευταία βλέπω αλλά δεν θεωρώ σκόπιμο να μιλάω.. Όσο περνάνε τα χρόνια και βλέπεις ότι τίποτα δεν αλλάζει, όλο και πιο λίγο μιλάς..Αυτό μου δίδαξε η μέχρι τώρα πορεία μου…

Ο Άγιος Φανούριος να μας φωτίσει και να μας φανερώσει:

-Δύναμη για να αντέχουμε στον παραλογισμό αυτής της χώρας.

-Δρόμο για να φύγουν όσοι δεν αντέχουν, να πάρουν τα κουβαδάκια τους για άλλη παραλία(βρίσκομαι μεταξύ τους)

-Φώτιση σε όλους μας να πάψουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας την ώρα που αυτοί που μας βάζουν να σκοτωνόμαστε περνάνε ανενόχλητοι νομοσχέδια.

-Φώτιση να στείλουμε σε άλλη παραλία όσους εδώ και 35 χρόνια μας έχουν κάνει να παραμιλάμε.. Κοντά στο σκοπό τους είναι.. Να ξαποστείλουν τους μισούς νέους στα ναρκωτικά και τους υπόλοιπους στην ανεργία.. Ο πυγμαχικός αγώνας λήγει και στέκονται από πάνω μας, με το πόδι στο στήθος μας και ξέρουν ότι μας βγάλανε νοκ αουτ..

-Δύναμη να σηκωθούμε από την κατάσταση αυτή, να τους πιάσουμε το πόδι,έτσι όπως καμαρώνουν ότι μας εξόντωσαν και να τους ρίξουμε εμείς νοκ άουτ..

-Μυαλό να φιλτράρουμε ό, τι ακούμε και να μην πιστεύουμε σε μεγάλα λόγια και υποσχέσεις.. Αυτός που εχθές σε μαχαίρωνε, σήμερα δεν θα σου φέρει επιδέσμους και δεν θα σου γιατρέψει τις πληγές..

-Μυαλό να καταλάβουμε ότι πίσω από αυτούς που μας έριξαν νοκ άουτ βρίσκονται άλλοι, πιο φοβεροί αντίπαλοι, που κι αυτοί με τη σειρά τους έριξαν αυτούς νοκ άουτ.. Πίσω από έναν ‘’μαύρο λύκο’’ είναι ο ‘’μαύρος καρχαρίας’’, πολύ πιο επικίνδυνος και αν ο μαύρος λύκος δεν φάει το μαύρο προβατάκι, ο μαύρος καρχαρίας του επιφυλάσσει τέλος φρικτό.. Έτσι ο μαύρος λύκος ακόμα και να είχε τις καλύτερες προθέσεις και διαθέσεις, τη ζωή του προσπαθεί να σώσει και θα το κάνει μια χαψιά το μαύρο προβατάκι..

-Μάτια να δούμε ότι στη ζωή το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και όποιος δεν το βλέπει μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη.. Πολύ θα ήθελα να ζω σε ροζ συννεφάκι και να τα έβλεπα ρόδινα και να σφύριζα αδιάφορα.. Πολύ θα ήθελα να ήταν βλακείες όσα λέω.. Δεν είναι. Όποιος δεν αντέχει να τα ακούει να τα συνειδητοποιεί, μάλλον σε λάθος μέρος ήρθε, και διαβάζει αυτές τις γραμμές.. Ας βγούμε όμως από το ροζ συννεφάκι κάποτε γιατί άμα πέσουμε η πτώση δεν θα είναι ανώδυνη..

-Κουράγιο να συνειδητοποιήσουμε αυτή την κατάσταση αλλά να μην μας πιάσει μαύρη κατάθλιψη και να σταθούμε στα πόδια μας.. Θέλει γερό στομάχι..

-Μυαλό σε όλους αυτούς που για λίγα ψωροευρώ κατακαίνε το μέλλον όλων μας.. Για να πλουτίζουν λίγοι και να χτίζουν βίλες, τα βάζουν με τα αθώα δεντράκια.. Μάλλον αυτοί όλοι που εμπλέκονται, δεν τους βάζει μυαλό ούτε ο ίδιος ο Θεός, έχουν κάψει τόσα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα που είναι σάπιοι μέχρι κόκκαλο.. Αν ίσχυε θανατική ποινή στη χώρα μας, θα ήθελα οι πρώτοι που θα εφαρμοζόταν να ήταν αυτοί, και ύστερα όσοι βλάπτουν αθώα παιδάκια. Αλλά δυστυχώς κανένας δεν πιάνεται γιατί αυτοί που εκτελούν είναι οι τελευταίοι τροχοί σε μια τεράστια άμαξα που οι πρώτοι τροχοί-πιστέψτε με-δεν θέλουμε να ξέρουμε ποιοι είναι γιατί θα πέσουμε και θα γκρεμοτσακιστούμε από το ροζ συννεφάκι που λέγαμε και θα τους κάψουμε με τα ίδια μας τα χέρια, αφού τους ρίξουμε από την ‘’καρέκλα’’ που κάθονται..

-Εθνική συνείδηση να καταλάβουμε ότι το να αγαπάς τη χώρα σου δεν σε κάνει αυτομάτως ούτε ακροδεξιό, ούτε εθνικιστή, ούτε σωβινιστή. Αγαπώ τη χώρα μου σημαίνει, αυτό ακριβώς: Αγαπώ τη χώρα μου. Θλίβομαι με όσα της έχουν κάνει.

-Μυαλό για να δούμε ότι οι στόχοι τους σιγά σιγά κοντεύουν να επιτευχθούν.. Όταν θες να πλήξεις μια χώρα πλήττεις πρώτα ήθη, έθιμα, θρησκεία, γλώσσα και πολιτισμό. Πείτε μου, από όλα αυτά, εδώ, έχει μείνει τίποτα όρθιο; Ρητορική η ερώτηση.. Συγχαρητήρια, με την ανοχή και τη βοήθεια όλων μας, σε λίγα χρόνια, η Ελλάδα θα έχει ένα 20-30% Ελλήνων, οι οποίοι και αυτοί αναγκαστικά θα έχουν ασπαστούν το Κοράνι και θα προσκυνούν τον Αλλάχ, αν θέλουν να σώσουν τη ζωή τους. Οι γυναίκες με μαντήλες και οι άντρες αφέντηδες. Οι Έλληνες θα πλένουν τα τζάμια στα πολυτελή αυτοκίνητα τους.

-Κουράγιο να τα αντέξουμε όλα αυτά γιατί ο δρόμος μας, αν δεν καταφέρουμε να βγούμε απ ‘την τροχιά του, εκεί μας πάει.. Οι ίδιοι οι’’ μαύροι λύκοι’’  που λέγαμε πουλάνε τα ‘’μαύρα προβατάκια’’ και τη χώρα τους, για να σώσουν τον εαυτό τους και την καρέκλα που κάθονται. Με την βοήθεια τους, όλα αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία αλλά κοντινή πραγματικότητα. Λυπάμαι όποιον δεν το βλέπει..

 

 

 

2.Γλυκό

Δύο όψεις έχει η ζωή.

Πικρό-γλυκό

Λύπη-χαρά

Κακό-Καλό

Κλπ…

Γιαυτό αφού πέσαμε, θα ανέβουμε με μια ωραία συνταγή.

Ένα γλυκό που έφτιαξα χθες, πολύ ωραίο και πανεύκολο. Ούτε πολλά υλικά θέλει ούτε πολύ κόπο και ώρα να γίνει.

 

 

 

Υλικά:

-2 πακέτα πτι μπερ

-1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια

-1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα

-800 ml γάλα (για τις 2 κρέμες)

-γάλα για να βουτάμε τα μπισκότα

-διακόσμηση για από πάνω .Εγώ έβαλα τριμμένο μπισκότο αλλά μπορεί να μπει και τρούφα ή αμύγδαλο ή ο, τι άλλο θέλουμε

 

Εκτέλεση:

Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα.

Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι.

Φτιάχνουμε στο μίξερ την κρέμα βανίλια με 400 ml γάλα.

Την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα.

Βουτάμε κι άλλα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα βανίλια.

Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτα.

Την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα.

Διακοσμούμε με ό, τι  θέλουμε και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.

 

Απλό γλυκό, ελαφρύ και σχετικά ανώδυνο, μια και η μόνη ζάχαρη που έχει είναι στα μπισκότα και στις κρέμες.

 

 

 

ΥΓ:Όποιος δεν συμφωνει με όσα λέω, ας σταματήσει το διάβασμα στις πρώτες παραγράφους και να διαβάσει μόνο τη συνταγή. Όποιος πιστεύει ότι ζούμε σε μια χώρα μη- τριτοκοσμική. Θα ήθελα πολύ να το πιστεύω κι εγώ. Όσο αισιόδοξη και να είμαι, και είμαι πολύ, αυτή η χώρα το θέατρο του παραλόγου  και  ο σουρεαλισμός της με ξεπερνάνε..


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης