αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Bloq δίχως τίτλο
Διότι όλα τα ωραία αλλάζουνε όνομα και μορφή.

09 Οκτωβρίου 2010, 03:20
Στην Δικτατορία των Κουνουπιδιών
Κύπρου εικόνες  

Διαβάζεις για το Κρητικό Ζήτημα. 

Δυστυχώς όμως είσαι Έλληνας της Κύπρου. 

100 χρόνια μετά. Η ΈνΩΣΗ με την Ελλάδα, Όνειρο γραφικών ψυχών στην οικονομική και πολιτική πραγματικότητα του σήμερα. 

Το ξέρεις, το καταλαβαίνεις.

Ναι, να ζούμε σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Ισότητα στα φύλα και στις φυλές. Σεβασμός σε όλες τις θρησκείες. Φως χρειαζόμαστε και όχι σκοταδισμό. Όμως τί γίνεται όταν η Αρχή του Τόπου σου εκπορνεύει τη ντόπια εθνική ταυτότητα;

Πρέπει κανείς να ζήσει εδώ για να το δει. Αν υπήρξε  κάποιος θόρυθος για τις ανεκδιήγητες ατάκες του Προέδρου μας, ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ, τίποτα δεν είδατε, τίποτα δεν ζήσατε! 

Η Κύπρος έχει γίνει μια μεγάαααααααααααααααααααααααααααααλη τσιχλόφουσκα με γεύση πικραμύγδαλο εμπλουτισμένη μ' άρωμα κακκά (με 2 κ, κυπριακότατα να καταλαβαινόμαστε κιόλας, τώρα που θα μεγάλωσε και ο Κωνσταντίνος...έτσι δεν λέγανε εκείνο το διαφημιστικό μωρουλίνι;).

Ο Μητσόφ ή αλλιώς Κουνουππίδας, που αντί να μιλάει, λαλάει.

Οι οπαδοί του, που γίνονται ολοένα και πιο βίαιοι.

Δεν είμαι σε θέση να το εξηγήσω. Πρέπει να είσαι στο νησί για να καταλάβεις τί γίνεται. Τι συμβαίνει. Τί ακριβώς λαμβάνει χώρα.

 

Ανθελληνικές κινήσεις παντού. Αφαίρεση της εθνικής μας σημαίας. Προώθηση της διαλέκτου. Σε δημοσιογραφικές διασκέψεις, στην τηλεόραση, στα σίριαλς, στα βιβλία. Διότι οι περισσότεροι από αυτούς, πιστεύουν ότι η διάλεκτος είναι γλώσσα. Δεν μπορείς να τους ξεστραβώσεις. Θα κάνουν τα πάντα για να στραβώσουν αυτοί εσένα. Αν χρειαστεί, θα σου βγάλουν τα μάτια, κυριολεκτικά.Βεβήλωση της Μνήμης των Ηρώων της ΕΟΚΑ με τις ευλογίες του Κουνουπίδοφ Μητσόφους. Μετατροπή των προδοτών σε "Αντιστασιακούς Ήρωες". 

 

Στιγμιαία σκέφτεσαι πως "η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μπολιάζει τον ελληνικό πληθυσμό στην Κύπρο". Έρχονται ολοένα στο νησί Ελλαδίτες. 

Με τον ερχομό τους στην Κύπρο, δεν μπορεί, θα μεγαλώσει η ελληνική κοινότητα. Θα ξεπεράσουμε την κρίση ταυτότητας στην οποία θέλουνε να μας ρίξουν τα κουνουπίδια που για να καλύψουνε το πάθος τους για εμφύλιο διαζύγιο φοράνε τη μάσκα των διεθνικιστών.Ανίκανα για άρθρωση οποιασδήποτε φράσης πέραν του "εν καλός μάστρος ο κουμπάρος μου." Ατάκα του Προέδρου του Λαού, στην απάντηση γιατί δίνει όλα τα δομικά έργα της Κυβέρνησης του σε έναν μόνο εργολάβο οδηγώντας την δομική βιομηχανία σε μεγάλη κρίση και τους φτωχότερους των εργατών/οικοδόμων σε απελπισία.

Μπολιάζεται με νέο αίμα ο ελληνικός πληθυσμός του νησιού ακριβώς σαν κάθε φορά στην Ιστορία που βρεθήκαμε σε παρόμοια θέση.5000χρόνια και βάλε, Ελληνισμός. 

 

Δεν ξέρω αν είναι του Θεού ή της Μοίρας.

Δεν είναι τυχαίο. Μονάχα αυτό καταλαβαίνω.

Όταν γνωρίζεις Πόντιο μουσουλμάνο από την Τραπεζούντα, που σου λέει "Η μάνα μου κι ο κύρης μου μιλάνε τα ρωμαίϊκα καλά κι εγώ προσπαθώ να τα μάθω στα παιδιά μου", ξέρεις πως τα κουνουπίδια σε κάποια φάση είτε στο φούρνο θε να παν είτε στα σκουπίδια.

Ας μη μας πάρουνε μαζί τους...

 

 

 

 

 

 

 


10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
movflower
Χάρις
πολύχρωμηΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/movflower

Μπλοκάκι με σημειώσεις. Λίγο από όλα. Μπλαμπλαμπλά, μουρμουρμούρ, τραλαλά. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Ok,το παραδέχομαι. Ενίοτε και γκρινγκριν. Ανθρώπινη είναι και μερική γκρίνια.

glitter-graphics.com

Tags

αρτικ grow-ups as in push-ups Απορίες Απορίες εκτός τόπου και χρόνου αρτίκ επέτειος ημερολογιακά ημερολογιακα ιδεογραφικά Κύπρου εικόνες Κύπρου είκονες μεταφράσεις της Μωβ μορφές Μορφές Παράφωνοι διάλογοι Σκέψεις σΤίχΟι συνείδηση συνταγές Σφηνάκια σφηνάκια Σφηνάκια! τραγούδια για καλημέρα τραγούδια για καληνύχτα τσάγια Τσάγια! τσάγια! Τσάγια Χαμόγελα
Επίσημοι αναγνώστες (29)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης