αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Το Πνευμα και το ...Οινοπνευμα!
-
20 Ιουνίου 2020, 10:11
Στο Καλό Νίκο! Καλό Δρόμο...
Νίκος  Σπυρόπουλος  Σπυριδούλα  Μπάμπης  Φλου  Δρόμος  Καλό  Φίλος  

Γεια σου φίλε μου...


- Στείλε Σχόλιο


18 Ιουνίου 2020, 14:44
Το Όνειρο και ο Παρατηρητής!
Αγάπη  Αγώνες  Βεντάλια  Βουτιά  Γενικό  Διαγωνισμός  Επιτροπή  Ερμηνεία  Εφιάλτης  Ιστιοφόρο  Καλή  Κέρκυρα  Κριτική  Μουσικοσυνθέτης  Νυχτοφύλακας  Όνειρο  Παρατηρητής  Παρελθόν  Πραγματικότητα  Πρόσταγμα  Σαμοΐλης  Σανίδα  Τραγούδι  Τρόποι  Φαντασία  Χίλιοι  Air  Condition  

Ένα όνειρο κοστίζει τόσο, όσο ο χρόνος του ύπνου εκείνου που το βλέπει.  Δηλαδή τίποτα, εκτός κι αν είναι νυχτοφύλακας, οπότε αν τον τσακώσουν να κοιμάται θα του κοστίσει την απόλυσή του.
     "Με απολύετε; Μα γιατί; Τι έκανα;".
     "Φύγε αγόρι μου. Καλύτερα να πας να ονειρεύεσαι στο σπίτι σου".

Για εκείνον που θέλει πολύ να ονειρευτεί αλλά έχει στερέψει η καρδιά του από αγάπη και φαντασία, ένα όνειρο αξίζει όσο το χρυσάφι όλου του κόσμου κι αν είχε αυτό το χρυσάφι, θα το έδινε για να ονειρευτεί.
     "Χωρίς Αγάπη όμως μέσα σου, τι να το κάνεις το όνειρο χρυσέ μου; Νομίζεις ότι με τα λεφτά σου τα αγοράζεις όλα; Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν αγοράζονται, γιατί πολύ απλά, δεν πωλούνται!".

Και όσο δεν μπορούν να το αποκτήσουν, τόσο το περιφρονούν. Ενώ για άλλα υλικά πράγματα ας πούμε, συμβαίνει εντελώς το αντίθετο. Επιθυμούν τα αγαθά του διπλανού τους, θέλουν να τα αρπάξουν και επειδή δεν μπορούν να έχουν όνειρα δικά τους, τα εχθρεύονται γιατί δεν μπορούν με τη βία να τα αποκτήσουν και δεν μπορούν να δεχτούν ότι ο διπλανός τους έχει όνειρα.
     "Μα πώς γίνεται να έχει όνειρα αυτός και να μην έχω εγώ;".

Γιατί εδώ που τα λέμε, τι είναι στο φινάλε το όνειρο; Μπορεί να το πιάσει κάποιος και να το δέσει για να μη φύγει; Μπορεί να το φυλακίσει; Η ερμηνεία του ονείρου είναι πολύπλευρη και ο καθένας, το ερμηνεύει και του δίνει τις προεκτάσεις, τους συμβολισμούς και τις μεταφορές που θέλει. Στην υπερβολική ας πούμε ζέστη, το όνειρο μπορεί να είναι από Air Condition μέχρι βεντάλια, ενώ για τον ναυαγό που παλεύει με τα κύματα ψάχνοντας απεγνωσμένα να σωθεί, το όνειρο μπορεί κάλλιστα να είναι ένα ιστιοφόρο που θα φανεί κάπου κοντά του, ή στη χειρότερη περίπτωση, μία σανίδα.

Αρκεί να έχει φαντασία λοιπόν κανείς, και μπορεί να ερμηνεύει το κάθε όνειρο Με Χίλιους Τρόπους. Να τώρα εμένα η φαντασία μου οργιάζει κάθε φορά που ακούω, διαβάζω ή γράφω τη φράση που έγραψα μόλις τώρα, και το μυαλό μου κάνει βουτιά στο παρελθόν, και πάει σ’ εκείνο το τραγούδι μου, που το έκοψαν στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας του 2005, για μία ψήφο:

"Με χίλιους τρόπους με σκοτώνεις,
κάθε που πάω να σ’ αγαπήσω,
και σαν δεντρί με ξεριζώνεις,
ξέροντας πως θα ξαναζήσω
".

Γιατί κι εγώ το όνειρο του διαγωνισμού έψαχνα να βρω.
     "Βρε Γιώργο", μου είπε στο τηλέφωνο ο έχων το γενικό πρόσταγμα των Αγώνων, μουσικοσυνθέτης και φίλος μου, Σπύρος Σαμοΐλης. "Τι τραγούδι είναι αυτό που μου έστειλες; Ωραίο μεν, αλλά βρε παιδί μου, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής έβαλαν τα κλάματα".
     "Μα Σπύρο μου, αφού κλαίω κι εγώ την ώρα που το τραγουδάω. Ιδιαίτερα στο δεύτερο ρεφρέν".

Όσο για τον ήρωα του τραγουδιού, τι νομίζεις ότι έψαχνε κι αυτός; Ένα όνειρο στην αστραπή του νου έψαχνε. Είχε την ασπίδα του ερωτευμένου και το κέλυφος της καρδιάς, και έλεγε στην Καλή του:
     "Είμαι εδώ, για να σε προστατεύω με την Αγάπη μου!".

Είχε το δόρυ της αξιοπρέπειας και τη φλόγα της ζωής, αλλά δεν είχε την αστραπή. Η δε Καλή του, του χάλαγε όλη την ώρα το όνειρο Με Χίλιους Τρόπους. Έτσι, έφτασε στο σημείο να της πει κάποια στιγμή:

"Μα αν θες αλήθεια να πεθάνω,
μια μοναχά υπάρχει λύση.
Πρέπει στο έγκλημα επάνω,
το είναι σου να μ’ αγαπήσει
".

Τελικά, όλα είναι ένα όνειρο και όλα είναι άπιαστα. Όλα περνούν, εκτός από αυτόν που παρατηρεί. Όλα περνούν, αλλά αυτός μένει, γιατί αυτός είναι η πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ένα όνειρο, μία ψευδαίσθηση. Υπάρχουν όμορφα όνειρα αλλά υπάρχουν και τρομαχτικοί εφιάλτες. Δεν έχει όμως σημασία ακόμα και εάν πρόκειται για εφιάλτη, γιατί αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι αυτός που βλέπει το όνειρο. Ο παρατηρητής. Αυτός και μόνον αυτός είναι η πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα περνούν και χάνονται…
 


- Στείλε Σχόλιο


12 Απριλίου 2020, 10:50
Ευκολάκι!
Άνεμος  Βουρκωμένα  Βράχια  Βροχή  Γλέζος  Γυρισμός  Δάκρυ  Δέντρα  Δρόμος  Δύναμη  Ευκολάκι  Καημός  Κεραυνός  Κινδύνης  Λαβωμένα  Λιμάνια  Μάτια  Ξένα  Πίκρες  Πουλόπουλος  Σταθμός  Σύννεφο  Τραίνα  Χαρδαλιάς  Χέρια  Χωρισμός  Ωκεανός  

- Στείλε Σχόλιο


27 Μαρτίου 2020, 14:13
Τα Κορονοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας
Αγάπη  Αιτία  Αντισηπτικό  Απάτη  Απέναντι  Άρρωστοι  Βήχας  Γυναίκα  Εμβόλιο  Θάνατος  Θωμάς  Ιός  Κίνα  Κορμί  Κορονοϊός  Λεβερκούζεν  Μάσκα  Μυαλό  Νοσοκομείο  Ντούτσε  Ξενιστής  Ξένος  Πατρίδα  Πέτρα  Πικρή  Ποτήρι  Ρόζα  Σπίτι  Σταθμός  Στήθος  Στολή  Τύψεις  Χώμα  Ψέμμα  


Θωμά, είσαι σπίτι;
Γιατί όλοι βήχουν και κολλάει.

Έβηξα κι έληξες, έληξες.

Κολλάνε δυο
Κολλάνε τρεις
Κολλάνε χίλιοι δεκατρείς.

Αρρώστησε μαζί μου κ έλα
Έλα, έλα, έλα.
Έλα να με πεθάνεις.

Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις
Όταν πας σε ένα ξένο να βήξεις.

Δεν είμαστε καλά, δεν έχουμε μυαλό,
είμαστε άρρωστοι με τον κορονοϊό.

Ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου ποιος,
Ποιος, ποιος ο κορονοϊός.

Άνοιξε πέτρα για να μπω
Φεύγω από τον κορονοϊό.

Τίνος είναι βρε γυναίκα οι ιοί;
Τίνος είναι βρε γυναίκα οι ιοί;
Ο ένας μου φωνάζει γουάν,
ο άλλος μου φωνάζει σι,
Τίνος είναι βρε γυναίκα οι ιοί;

Τι με κοιτάζεις Ρόζα που αρρωσταίνω
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω
Πως ήρθε από την Κίνα ο ιός.

Ένα ποτήρι θάνατο θα πιω
απόψε να μεθύσω.
Κόλλησα τον κορονοϊό
και άλλο δε θα ζήσω.

Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του
και την μάσκα την καλή του
κι αντισηπτικά.

Δώσ' μου, δώσ' μου, δώσ' μου το κορμί σου
Θέλω, θέλω, να είμ’ ο ξενιστής σου.

Με κόλλησε γιατί την αγαπούσα.

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν
λίγο έξω από το σταθμό
θα θυμάμαι που μου είπες
φόρα μάσκα σ' αγαπώ.

Του κορονοϊού απέναντι
πείτε του πως πεθαίνω.

Ε.Σ.Υ είσαι η αιτία που υποφέρω

Στο νοσοκομείο που συναντιόμαστε,
δεν κρατιόμαστε,
θα κολλήσω κορονοϊό ξαφνικά.

Πεθαίνω για σένα,
κι ας είσαι απάτη.
Δεν πα να είσαι ψέμμα,
εγώ σε λέω αγάπη.

Ρίξε στο κορμί μου εμβόλιο να γιατρευτώ,
ο κορονοϊός στο χώμα θα με πάει.

Έλα να με τελειώσεις,
μόνο εσύ μπορείς,
έλα να με τελειώσεις,
μη μου το αρνηθείς,
στο στήθος μου μην αρνηθείς
κορονοϊό να καρφώσεις.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


19 Μαρτίου 2020, 15:11
Φιλοσοφία
Φιλοσοφία  1993  Σενάριο  Σκηνοθεσία  Δημήτρης Αθανίτης  Φωτογραφία  Τάκης Βενετσανάκος  Σκηνικά  Κοστούμια  Άση Δημητρολοπούλου  Νίκος Χατζόπουλος  Γιώργος Μπιλικάς  Νίκος Ζωιόπουλος  Βραβείο  Φανταστικό  Κινηματογράφος  Φεστιβάλ  Δράμα  

Φιλοσοφία, 1993, 11',
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης 
Φωτογραφία: Τάκης Βενετσανάκος,
Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Παίζουν: Νίκος Χατζόπουλος, Γιώργος Μπιλικάς, Νίκος Ζωιόπουλος

Βραβείο Φανταστικού Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Δράμας (1993)

- Στείλε Σχόλιο


28 Ιανουαρίου 2020, 15:59
Καλό Ταξίδι Γιώργο!
Αθανίτης  Καζανάς  Κιτσοπούλου  Κοτανίδης  Μπιλικάς  Διάβολος  Καλό  Καμία  Συμπάθεια  Ταξίδι  Cross  Devil  Orfeus  Sunny  Sunny Cross  Sympathy  


Δουλέψαμε μαζί το 1997 στην ταινία "Καμία Συμπάθεια για τον Διάβολο" (ο Γιώργος είχε τον ρόλο του Διαβόλου). Έκτοτε συναντιόμασταν ως καλεσμένοι σε διάφορες προβολές ή και τυχαία. 

Καλό ταξίδι Γιώργο!


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


19 Ιανουαρίου 2020, 22:52
Ο Μαλαματάς!
Αυλή  Δίπατη  Κουρελής  Λήθη  Μαλαματάς  Μέθυσμένος  Μνήμη  Μονοκατοικία  Μπουκάλι  Ομπρέλα  Σάββας  Σιλουέτα  Σπιτάκι  Τουαλέτα  Φίλη  Χρόνος  Beatles  Fool  Hill  Sven  


Ζούσε σε ένα μικρό σπιτάκι που βρισκόταν στο πίσω μέρος της αυλής μιας δίπατης μονοκατοικίας. Ο Μαλαματάς. Έτσι τον φωνάζαμε εμείς τα πιτσιρίκια στη γειτονιά, αλλά δεν έμαθα ποτέ μου εάν αυτό ήταν το όνομά του ή κάποιο παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει προφανώς κάποιοι μεγαλύτεροι πριν από μας. Τον μόνιμα μεθυσμένο και κουρελή Μαλαματά, τον είχε σβήσει εντελώς από τη μνήμη μου ο χρόνος.

Πολλά χρόνια αργότερα, νοίκιασε μια φίλη μου το σπιτάκι αυτό, έμεινε εκεί για αρκετό καιρό, και την περασμένη βδομάδα που πίναμε καφέ, μου διηγήθηκε μια ιστορία.

Η τουαλέτα αυτού του σπιτιού, δεν ήταν μέσα στο σπίτι, αλλά έξω στην αυλή. Αν δηλαδή έβρεχε, πήγαινες στην τουαλέτα με ομπρέλα. Μου είπε λοιπόν η φίλη μου, ότι όταν χρειαζόταν να βγει στην αυλή για να πάει νύχτα στην τουαλέτα άκουγε μια αντρική φωνή στη σκεπή της τουαλέτας να αγκομαχάει. Στο σπίτι όμως δεν έμενε κανένας άλλος παρά μόνο η φίλη μου, και στη δίπατη μονοκατοικία έμενε μια γυναίκα με την κόρη της. Αυτό, επαναλαμβανόταν πολύ συχνά, μέχρι που η φίλη μου φοβήθηκε και ρώτησε κάνα-δυο γείτονες, εισπράττοντας την εξής απάντηση:

"Στο σπιτάκι που μένεις, έμενε πολλά χρόνια πριν ένας άντρας μόνος του ο οποίος κάηκε καθώς κοιμόταν".

Μάζεψε λοιπόν η φίλη μου τα πράγματά της και μετακόμισε αλλού, γιατί μετά από αυτή την αποκάλυψη δεν μπορούσε πλέον να μείνει εκεί.

Της είπα "ναι, θυμάμαι κάποιον που έμενε εκεί και που εμείς τα πιτσιρίκια τον κοροϊδεύαμε, επειδή ήταν μονίμως μεθυσμένος και κουρελής, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε το πρόσωπό του, ούτε το όνομά του. Θυμάμαι πολύ αχνά μια σιλουέτα να παραπατάει με ένα μπουκάλι στο χέρι".

Διάβασα τώρα την ιστορία που ανέβασε ο Σάββας (Sven) για τον τρελό του χωριού και αυτόματα αναδύθηκε από τη λήθη το όνομα αυτού του ανθρώπου: Ο Μαλαματάς!

Σάββα σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά. Πώς τα καταφέρνεις έτσι γιατρέ μου;   


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


31 Δεκεμβρίου 2019, 11:45
Την Ώρα που ο Χρόνος Αλλάζει με Ευχές και με Δώρα!
2020  Δώρα  Ευχές  Καλή  Καλύτερη  Χρονιά  Χρόνος  Ώρα  

2020 Ευχές για μια Καλή (Καλύτερη) Χρονιά!2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


30 Δεκεμβρίου 2019, 23:42
But, Darling...
Αθήνα  Άμλετ  Βαρσοβία  Δανέζα  Δανία  Ελληνικό  Θεοδωράκης  Κοπεγχάγη  Ξαρχάκος  Σουηδικό  Χατζιδάκις  Angie  Darling  Helsingborg  Helsingør  Kronborg  

Ο φίλος μου ο Σάββας (Sven), καταφέρνει πάντοτε να με ταξιδεύει με τα κείμενά του, και να λοιπόν που το κατάφερε πάλι, και μου θύμισε μία ιστορία.

          "Η σειρά σου είναι τώρα να έρθεις. Κανόνισε όμως να μείνεις αρκετά για να το φχαριστηθούμε το πράμα", του είπε ο φίλος του στο τηλέφωνο και εκείνος το πήρε απόφαση. Κανόνισε τα εισιτήρια του αεροπλάνου, και ένα παγωμένο χειμωνιάτικο πρωινό, έφτασε μέσω Βαρσοβίας, στην Κοπεγχάγη με -15 βαθμούς.
          "Σου έχω ετοιμάσει τον επάνω όροφο του σπιτιού. Είναι ολόκληρος δικός σου και μπορείς να κάνεις ότι θέλεις", του είπε ο φίλος του που πήγε στο αεροδρόμιο να τον παραλάβει. Το σπίτι ήταν πραγματικά τεράστιο. Με πάρα πολλά δωμάτια και δίπατο, αλλά εκείνος περιορίστηκε στην κρεβατοκάμαρα και στο μπάνιο. Πού και πού, χρησιμοποιούσε λίγο την κουζίνα, αλλά όχι πολύ, γιατί χρησιμοποιούσαν την κουζίνα του ισογείου, όπου έτρωγαν όλοι μαζί.
          "Πόσο θα μείνεις;".
          "Περίπου δύο μήνες. Είναι καλά;".
          "Μια χαρά είναι. Έχω μάλιστα και μία πρόταση από τις νοσηλεύτριες του κεντρικού νοσοκομείου για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν, και λέω να έρθεις κι εσύ. Θέλεις;".
          "Τι είδους πρόταση είναι;".
          "Θέλουν να δώσουν Ελληνικό χρώμα στο ρεβεγιόν αυτό, και να είναι όλα Ελληνικά. Φαγητά, κρασιά και φυσικά μουσική. Ελληνική ζωντανή μουσική. Ξέρεις τι θέλουν φαντάζομαι. Κυρίως Θεοδωράκη. Είσαι μέσα για κιθάρα και τραγούδι;".
          "Και βέβαια είμαι. Το ρωτάς; Είναι καλά τα λεφτά;".
          "Πολύ καλά. Θα παίξουμε δυο ώρες, με ένα διάλειμμα μιας ώρας για φαγητό. Θα μας πάρει τρεις ώρες δηλαδή, και θα βάλουμε από χίλιες κορώνες ο καθένας μας στην τσέπη".
          "Υπέροχα. Πότε αρχίζουμε πρόβες;".
          "Σύντομα. Να μιλήσω με τον Παναγιώτη για το μπουζούκι και ξεκινάμε".

Υπέροχη πόλη η Κοπεγχάγη. Του άρεσε πάρα πολύ. Έστω και με τους -15 βαθμούς, που δεν του δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα, έπαιρνε το ποδήλατο και  απολάμβανε την κάθε βόλτα που έκανε, όπως απολάμβανε και το κάθε μουσείο, και την κάθε άλλη πόλη και το κάθε νησί της χώρας που επισκεπτόταν. Εκεί, είδε για πρώτη φορά το τραίνο να μπαίνει μέσα στο ferry, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή του στο επόμενο νησί. Έφτασε και μέχρι το Helsingør όπου βρίσκεται το κάστρο του Άμλετ, το Kronborg, και μετά πέρασε με το ferry απέναντι στο εντελώς παγωμένο Σουηδικό Helsingborg για μια βόλτα.

Στο μεταξύ, οι πρόβες συνεχίζονταν σχεδόν κάθε απόγευμα, ετοίμασαν ένα δίωρο πρόγραμμα με τραγούδια κυρίως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου, μέχρι που τελικά έφτασε η βραδιά του ρεβεγιόν. Οι κοπέλες ήταν πολύ φιλικές και φιλόξενες. Διέθεσαν ένα τραπέζι γεμάτο κρασιά και μεζέδες για την ορχήστρα, και σιγά-σιγά ξεκίνησαν να παίζουν. Οι παραγγελίες για τραγούδια ήταν ελάχιστες και η βραδιά κυλούσε όμορφα μέσα σε μία ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, μέχρι που ο ήρωάς μας, αντελήφθη μία Δανέζα που καθόταν με γυρισμένη την πλάτη προς την ορχήστρα, να έχει στραβολαιμιάσει για να τον κοιτάζει.
          "Τη βλέπεις αυτή;", του είπε ο φίλος του.
          "Ναι".
          "Όταν θα κάνουμε διάλειμμα, να πας κοντά της".
          "Λες ε;".
          "Το ρωτάς; Για σένα είναι. Δεν τη βλέπεις που έχει στραβολαιμιάσει να σε κοιτάζει;".
          "Εντάξει, θα πάω".
Έτσι και έγινε. Στο διάλειμμα, πήρε ένα μπουκάλι από το τραπέζι της ορχήστρας και δύο ποτήρια, και πήγε και κάθισε δίπλα της. Όταν αργότερα γύρισε στο πάλκο για να συνεχίσει το υπόλοιπο πρόγραμμα, είχε στην τσέπη του το τηλέφωνό της και τη διεύθυνσή της.

Της τηλεφώνησε την άλλη μέρα το απόγευμα, και η Angie του είπε ότι προτιμούσε να τον επισκεφθεί στον δικό του χώρο, όπου πράγματι, δεν άργησε να φτάσει. Έμειναν μαζί μέχρι την άλλη μέρα το πρωί, γιατί εκείνη αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για τη βάρδια της, και ο φίλος μας άρχισε να σκέφτεται διάφορα και να μονολογεί:
          "Λες να μετακομίσω στη Δανία;".

Κάπως έτσι, συνέβη και με τον φίλο που τον φιλοξενούσε, με τη διαφορά ότι το σκηνικό είχε παιχτεί στην Ελλάδα. Γνωρίστηκε με μία Δανέζα που έκανε τουρισμό στην Αθήνα, και τελικά έφυγε μαζί της, την παντρεύτηκε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κοπεγχάγη.
          "Λες να γίνει το ίδιο και με μένα;".

Το συζήτησε και με τον φίλο του, που έβλεπε το θέμα πολύ θετικά, και που μάλιστα χαιρόταν με αυτή την εξέλιξη.
          "Άντε μπράβο. Γείτονες στην Αθήνα, γείτονες και στην Κοπεγχάγη. Έχετε κανονίσει κάτι για σήμερα... αύριο; Πότε θα την δεις ξανά;".
          "Θα της τηλεφωνήσω σε λίγο".

Και πράγματι την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε να την επισκεφθεί αυτή τη φορά στον δικό της χώρο, εισπράττοντας όμως την εξής απροσδόκητη απάντηση:
 
          "But darling, I already have someone in my life you see...".
2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


29 Δεκεμβρίου 2019, 21:45
Δεν θα ήμουν λυπημένος...
Αλκαίος  Άλκης  Αντίο  Θάνος  Κακόηθες  Μελάνωμα  Μικρούτσικος  

Δεν θα ήμουν λυπημένος αν δεν σε είχα γνωρίσει μέσα από τα τραγούδια σου ή αν δεν ήσουν ποτέ μαζί μας. 
Θέλω όμως να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά τα χρόνια που ήσουν μαζί μας. 

Αντίο Θάνο!


- Στείλε Σχόλιο


24 Δεκεμβρίου 2019, 07:16
Merry, Merry Christmas!
Christmas  Merry Christmas  Keb Mo  


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


13 Νοεμβρίου 2019, 12:53
"Λαβύρινθος": Η Ελληνική Πρεμιέρα!
Αθανίτης  Αθήνα  Ακρίβου  Αφηγητής  Ελληνική  Ήχος  Καζανάς  Κάλτσου  Κατάδυση  Λαβύρινθος  Λονδίνο  Μαγουλάς  Μοντάζ  Μουσική  Μπιλικάς  Ντοκιμαντέρ  Οδηγός  Πρεμιέρα  Πρόσωπα  Σαρημανώλης  Σινεμά  Σκηνοθεσία  Συναντήσεις  Στοές  Φεστιβάλ  Φωτογραφία  Φώτου  Χαλκίδα  DNA  Films  


"Λαβύρινθος": Παρασκευή 22, η ελληνική πρεμιέρα!
Μετά το Λονδίνο, στο 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας.

Μια κατάδυση στη καρδιά της πόλης με οδηγό τον Κώστα Καζανά και μια σειρά από συναντήσεις με πρόσωπα που ξαφνιάζουν. Ένα ιδιότυπο ντοκ-φίξιον που ταξιδεύει μέσα στις στοές στο κέντρο της Αθήνας και ανακαλύπτει ξανά το ίδιο το σινεμά.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Αφηγητής: Κώστας Καζανάς
Φωτογραφία: Γιάννης Φώτου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική: Γιώργος Μπιλικάς
Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τούλα Ακρίβου
Ήχος: Μιχάλης Σαρημανώλης
Παραγωγή: DNA films


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


12 Νοεμβρίου 2019, 16:39
Ο εις των Μπητλς και η Ιαπωνίς (!!!)
Αεροδρόμιο  Γιόκο  Γκολντ  Δοξιάδη  Ελληνικό  Κρουαζιέρα  Λένον  Λονδίνο  Μάρδας  Μαστοράκης  Μπητλς  Νησιά  Όνο  Πασίφικ  Πειραιάς  Beatles  Gold  John  Lennon  Ono  Pacific  Yoko  

Νίκος Μαστοράκης (με πλάτη), John Lennon, Yoko Ono, Αλέξης Μάρδας, Ευφροσύνη Δοξιάδη


Όπως έγραψαν οι εφημερίδες της 12ης Νοεμβρίου 1969:  

ΑΘΗΝΑΙ 11. Αφίκετο την 4:30 μ.μ. εις το αεροδρόμιον του Ελληνικού εκ Λονδίνου, ινκόγνιτο, ο αρχηγός των Μπητλς Τζων Λέννον, μετά της συζύγου του Γιόκο Όνο. Το ζεύγος ανέμενον εις το αεροδρόμιον φίλοι των. Ο εις των Μπητλς και η Ιαπωνίς σύζυγός του επεβιβάσθησαν αυτοκινήτου και κατηυθύνθησαν εις Πειραιά, όπου ανήλθον εις το γιωτ Πασίφικ Γκολντ, το οποίον απέπλευσε δια κρουαζιέραν εις τα ελληνικά νησιά.

[Εφημερίδα Μακεδονία, 12 Νοεμβρίου 1969]


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


24 Οκτωβρίου 2019, 15:04
Επέτειος!
Αντίο  Βερολίνο  Εικόνες  Εμφάνιση  Επέτειος  Θεσσαλονίκη  Μοναδικό  Ξεχωριστή  Οθόνη  Προβολή  Πρώτη  Στιγμή  Ταινία  Φεστιβάλ  Άση Δημητρουλοπούλου  Eva Stylander  Στάθης Πλώτας  Παναγιώτης Θανασούλης  Δημήτρης Αθανίτης  Γιώργος Μπιλικάς  Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.  

Επέτειος! 25 χρόνια Φεστιβάλ, 25 χρόνια "Αντίο Βερολίνο".

Θεσσαλονίκη 1994, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μόλις έχουμε βγεί από το θεωρείο μας μετά την προβολή της ταινίας. Ξαναμένοι από την ιδιαίτερη αίσθηση της πρώτης εμφάνισης, αλλά και ευτυχείς με τις εικόνες που είδαμε επί οθόνης και με το χειροκρότημα που τις συνόδευσε.

Καθένας μας, μια ξεχωριστή παρουσία. Κρατάω ακόμα για όλους, το ίδιο μοναδικό συναίσθημα εκείνης της στιγμής, που δύσκολα περιγράφεται: Άση Δημητρολοπούλου (Σκηνικά/Κοστούμια), Eva Stylander (Ηθοποιός), Στάθης Πλώτας (Μοντάζ), Παναγιώτης Θανασούλης (Ηθοποιός), Δημήτρης Αθανίτης (Σενάριο/Σκηνοθεσία/Ηθοποιός), Γιώργος Μπιλικάς (Ήχος/Μουσική/Ηθοποιός), Παναγιώτης Θεοφανόπουλος (Κάμερα).


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


23 Οκτωβρίου 2019, 21:38
Το ΜΑΖΙ Είναι η Πιο Δύσκολη Λέξη σε 'Ολες τις Γλώσσες του Κόσμου!
Βιβλίο  Γιώργος Μπιλικάς  Ιουλία Λυμπεροπούλου  Λογοτεχνία  Μυθιστόρημα  Περιπέτεια  Φαντασία  Al-Andalus  

Al-Andalus


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
orfeus
Γιώργος Μπιλικάς
Storyteller...
από Valley BelowΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/orfeus


Το περιεχόμενο του ιστοτόπου αυτού, μπορεί να αναπαραχθεί ελεύθερα, εφόσον αναφέρεται η πηγή. Το περιεχόμενο που υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ανήκει στον αξιότιμο ιδιοκτήτη του. (Ποιό είναι αυτό; ...βρείτε το)


Tags

2020 Δώρα Ευχές Καλή Καλύτερη Χρονιά Χρόνος Ώρα Al-Andalus Heaven Adventures Άννα Αγγελική Αθηνά Αλεξάνδρα Αντώνης Βάσω Βίκυ Γιώργος Γιάννα Δημήτρης Ειρήνη Ελένη Ερίκα Ζωή Ηρώ Θωμάς Θανάσης Κώστας Λίντα Μυρτώ Μίμης Μαρία Νίκος Νεφέλη Ορφέας Πάνος Ρένα Ρούλα Σπύρος Σοφία Τάσος Τζούλια Χρήστος K. No. 9 Aretha Aretha Franklin Flash Franklin Goldberg Jack Jumping Jumping Jack Flash Keith Keith Richards Richards Whoopi Whoopi Goldberg Bob Dylan Leonard Cohen Έζρα Πάουντ Τ. Σ. Έλιοτ Αρθούρος Ρεμπώ Κάρολος Μπωντλαίρ Ουίλιαμ Μπλέικ Νόμπελ Φαινόμενο Έβερεστ Γιώργος Μπαμπασάκης Μεταίχμιο Christmas Merry Christmas Keb Mo Cibelle Green Grass Μπαστούνι Ντάμα Cigarettes After Sex Sweet Greg Lake ELP Emerson Lake and Palmer Keith Emerson Carl Palmer Robert Fripp King Crimson From the Beginning Hurt John John Hurt Sir Jesus Christ Lust Glory Holly Grail George Harrison Handmade Films Monty Python Life Brian Gleese Terry Jones Gilliam Graham Chapman Moon Michael Palin Peter Sellers Spike Milligan Eric Idle Always Look Bright Koop Island Blues Thousand Kisses Deep Love Rolling Rolling Stones Stones We We Love You You Pink Floyd AndVilyly Βελόνα Βινύλιο Βράδια Δίσκος Κόστος Μακαρίτης Παππούς Περιεχόμενο Σκράτς Σπίτι Στάχτες Τραγούδια Φωνή Xαμηλοβλεπούσα Μουσική Eρμηνεία Βασίλης Σαλταγιάννης Στίχοι Γιώργος Μπιλικάς Αντονία Τσολάκη Κόντρα μπάσο Μαρία Παντελάκη Κρουστά Μπουζούκι Κιθάρες Πιάνο Ηχοληψία Κώστας Παρίσσης Studio Praxis Μίξη Παραγωγή Καθρέφτης Άγνωστος Αδύναμος Αισθητική Άνθρωπος Αξίες Αξιοπρέπεια Απάντηση Γενναιότητα Διακριτικότητα Δρόμος Δύσκολος Δώρα Μαργέλη Ελευθερία Επιμονή Ερώτηση Ευθύνη Θηρίο Μεγαλοψυχία Μοναξιά Παιδεία Πτυχία Σύστημα Σωτηρία Ταπεινότητα Άη-Γιώργης Δράκος LSD Άνεμος Βουρκωμένα Βράχια Βροχή Γλέζος Γυρισμός Δάκρυ Δέντρα Δύναμη Ευκολάκι Καημός Κεραυνός Κινδύνης Λαβωμένα Λιμάνια Μάτια Ξένα Πίκρες Πουλόπουλος Σταθμός Σύννεφο Τραίνα Χαρδαλιάς Χέρια Χωρισμός Ωκεανός Άρης Βασίλης Γερμανός Γκαϊφύλλιας Δημητριάδη Διονύσης Ζιώγαλας Ιατρόπουλος Ισιδώρα Κατερίνα Κωχ Λεττονός Μαρίζα Μαρίνα Μάτσας Μοναχικότητα Ντάλας Ξενουδάκη Σαββόπουλος Τασούλης Τσιλογιάννης Ψαριανός Αγάπη Αδελφή Ακατάλληλη Βιβλίο Διαδρομές Ε Ζάνη Κ. Μπιλικάς Νεφέλη Πόπη Ζάνη Πρόλογος Πόπη Στιγμή Συμπαντικές Συμπαντικές Διαδρομές Υπερβατική Ψυχή Support Ανάγκη Αποδοχή Ασφάλεια Βασίλισσα Βουτιά Δεσμός Δεσμά Δύσκολη Έκθεση Εμπιστοσύνη Ζητιάνος Μοίρασμα Οδοντόβουρτσα Ομορφιά Παράδοση Περίπτωση Πραγματικότητα Σιγουριά Συμφωνία Συναλλαγή Σχέση Απομεινάρια Ηλιοσκόταδο Κ Καρυάτιδα Λόφος Μορφή Μυθιστόρημα Ντουλάπι Νύχτα Σκοτάδι Σκοτεινιά Σύμπαντα Φεγγάρι Φως Χάρη Βόλτες Γέλιο Επιθυμία Έρωτας Ξενύχτια Όνειρα Πάθος Παιχνίδια Πόθος Ποίημα Σημαντικά Στιγμές Συναισθήματα Ταξίδι Τραγούδι Φίλος Αγώνες Βεντάλια Γενικό Διαγωνισμός Επιτροπή Ερμηνεία Εφιάλτης Ιστιοφόρο Κέρκυρα Κριτική Μουσικοσυνθέτης Νυχτοφύλακας Όνειρο Παρατηρητής Παρελθόν Πρόσταγμα Σαμοΐλης Σανίδα Τρόποι Φαντασία Χίλιοι Air Condition Αιτία Αντισηπτικό Απάτη Απέναντι Άρρωστοι Βήχας Γυναίκα Εμβόλιο Θάνατος Ιός Κίνα Κορμί Κορονοϊός Λεβερκούζεν Μάσκα Μυαλό Νοσοκομείο Ντούτσε Ξενιστής Ξένος Πατρίδα Πέτρα Πικρή Ποτήρι Ρόζα Στήθος Στολή Τύψεις Χώμα Ψέμμα Αγαπημένη Αιώνιο Αλήθεια Απλά Άφθαρτο Ερωτήματα Καθημερινότητα Μαγεμένη Μέρα Μόνος Ολοκλήρωση Ποιητής Πορτραίτο Πρόσωπο Στόμα Ταπεινά Ύπαρξη Φτεροκόπημα Ψεύτης Αγία Δημήτρης Αθανίτης Διάβολος Εκδήλωση Κώστας Καζανάς Καμία Κινηματογραφική Λένα Κιτσοπούλου Λέσχη Παρασκευή Συμπάθεια Ταινία Devil No Sympathy Αγωνία Θρίλερ Ιουλία Λυμπεροπούλου Λογοτεχνία Μεταφυσική Μυστήριο Νο 9 Περιπέτεια Αδάμ Αίμα Ανθρωπότητα Αυτοκίνητο Βαμπίρ Γνώση Γρανίτα Δημοφιλής Δολοφονία Εικασία Εξοπλισμένο Επιστήμονας Εραστής Ερειπωμένο Εύα Ζόμπι Ζωντανοί Ηθοποιός Μοναχικός Μουσικός Οπαδός Πατσάς Στούντιο Συγγραφέας Συσκευή Ταυτότητα Τράπεζα Χυμός Tesla Αεροδρόμιο Γιόκο Γκολντ Δοξιάδη Ελληνικό Κρουαζιέρα Λένον Λονδίνο Μάρδας Μαστοράκης Μπητλς Νησιά Όνο Πασίφικ Πειραιάς Beatles Gold Lennon Ono Pacific Yoko Αθανίτης Καζανάς Κιτσοπούλου Κοτανίδης Καλό Cross Orfeus Sunny Sunny Cross Αθήνα Ακρίβου Αφηγητής Ελληνική Ήχος Κάλτσου Κατάδυση Λαβύρινθος Μαγουλάς Μοντάζ Ντοκιμαντέρ Οδηγός Πρεμιέρα Πρόσωπα Σαρημανώλης Σινεμά Σκηνοθεσία Συναντήσεις Στοές Φεστιβάλ Φωτογραφία Φώτου Χαλκίδα DNA Άμλετ Βαρσοβία Δανέζα Δανία Θεοδωράκης Κοπεγχάγη Ξαρχάκος Σουηδικό Χατζιδάκις Angie Darling Helsingborg Helsingør Kronborg Αίγυπτος Αϊνστάιν Βαστίλη Βιετνάμ Γαλλία Δαρβίνος Διαμάντια Ηλίθιος Ηλιθιότητα Ινδιάνοι Ιράκ Κάστερ Κόρινθος Κουασιμόδος Λιβύη Λουδοβίκος Ναπολέων Ντοστογιέφσκι Παντοτινός Ρωσία Σιου Σεγιέν Συρία Τσιπόλλα Chiquentcento Αθηναίων Πολιτεία Ανατολή Βοηθοί Δύση Ηθοποιοί Ήλιος Θεός Θησείο Κύρα Όψεις Πυγολαμπίδα Σελήνη Σκαθάρι Σοφία Παναηλίδου Σοφοί Συμβούλιο Φανταστικό Αλέξανδρος Καρακαντάς Γλέζου Καραμουσαλής Κρασούδης Μαστοράκη Μπενέτου Παπαθανασίου Πατσιφάς Πετρίδης Ρούσσος Ρωμανός Σαλιάρης Σουγιούλ Σπανουδάκης Στασινόπουλος Τρούσας Aphrodite’s Child Axis Charms Forminx Igloo Juniors Αλκαίος Άλκης Αντίο Θάνος Κακόηθες Μελάνωμα Μικρούτσικος Αλύπα Αστείο Ενετοκρατία K Κούντερα Λυπημένα Μάνη Νύφι Ουρανός Πειρατές Προφήτες Tρικυμία Gena Rowlands John Cassavetes Paul Mazursky Poems Raúl Juliá Songs Susan Sarandon Tempest Vittorio Gassma Ταίναρο Ποσειδώνας Ιερό Πύλη Άδης Βαθύ Κοκκινόγεια Σπηλιά Φάρος Καταιγίδα Τρικυμία Vittorio Gassman Βασίλης Γκλεζάκος Λουκιανός Καρακαντάς Τζονιχάκης Ανάσταση Αμβρόσιος Άνθιμος Άρθρο Ασήμαντα Βατικανό Δημόσιο Δυνατός Εκκλησία Επικρατούσα Επίσημη Ευρώ Θεοφάνης Θρησκεία Ιερώνυμος Ιταλία Μεσαίωνας Παπάδες Παπάς Ποσά Προνόμιο Σεβασμός Συγγνώμη Σύνταγμα Ανεπάρκεια Ανοχή Γραμματέας Διαφορετικότητα Εγωκεντρισμός Ευθιξία Ιατρείο Κάμψεις Κατωτερότητα Καφές Κομπλεξικός Μητσοτάκης Μισογύνης Ορισμός Πληρότητα Πρόβλημα Ραντεβού Σύλλογος Ψυχολόγος Ανασφάλεια Αρνητικό Δότης Δραστήριος Δυσοίωνο Ελπίδα Ενεργός Θετικό Κεφάλι Κοιλιά Κρίση Μέλλον Οικονομικά Παραλήπτης Παρόν Προβλήματα Φροντίδα Ανάταση Ανά(σ)ταση Ανθοπωλείο Άντρας Αρειανός Διάλειμμα Ευνουχισμός Θάλασσα Θέατρο Ιδρώτας Καρέκλα Κιθάρα Κοπή Κόρνα Κρασί Λογαριασμός Παλαιά Πάλκο Πόρτα Ταμπούρλο Τιτανικός Τριαντάφυλλο Βερολίνο Εικόνες Εμφάνιση Επέτειος Θεσσαλονίκη Μοναδικό Ξεχωριστή Οθόνη Προβολή Πρώτη Άση Δημητρουλοπούλου Eva Stylander Στάθης Πλώτας Παναγιώτης Θανασούλης Παναγιώτης Θεοφανόπουλος. Απιστία Κόλυβα Αυλή Δίπατη Κουρελής Λήθη Μαλαματάς Μέθυσμένος Μνήμη Μονοκατοικία Μπουκάλι Ομπρέλα Σάββας Σιλουέτα Σπιτάκι Τουαλέτα Φίλη Fool Hill Sven Βασιλική Βασιλική Μπούζα Θεματοφύλακες Μπούζα Παρουσίαση Βόλος Κανάρια Κυριακή Λάρισα Όψεις του Φανταστικού Πολυχώρος Σάββατο Φουντούλης Ωδείο Καλαμάτα Bodega Γιώργο Εσένα Ζήσω Μπορώ Χωρίς. Γιώργος Βασιλείου Μάχη Σκληρή Έξω Μέσα Όμορφη Συνέντευξη Adventures Heaven Πάτρα Πρωταπριλιάτικο Ψέμα Bar Ghetto Noir Στέλλα Κάλτσου Γιάννης Φώτου Σταμάτης Μαγουλάς Τούλα Ακρίβου Μιχάλης Σαρημανώλης London Greek Film Festival Odysseus Cosmocinema Awards Ένωση Ευαγγέλιο Ιερουσαλήμ Ιησούς Μόσχα Πιλάτος Πόντιος Σατανάς Σοβιετική Σταύρωση Φύση Azazello Behemoth Bulgakov Faithfull Faust Hella Jagger Koroviev Margarita Marianne Master Mikhail Mick Professor Woland Καλός Κηλαηδόνης Λουκιανός Κηλαηδόνης Δύστυχες Πουτάνες Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Χρόνια Χολέρα Δαιμόνια Χρονικό Προαναγγελθέντος Κοιμισμένα Κορίτσια Γιασουνάρι Καουαμπάτα Απίστευτη Θλιβερή Ιστορία Αθώα Ερέντιρα Άσπλαχνη Γιαγιά Ελευθερίου Μάνος Μάνος Ελευθερίου Νέο Ψυχικό Νέο Ψυχικό Πεντάγωνο Τρέξιμο Περπάτημα Πατρικό Παράδεισος Γείτονες Μετακόμιση Περισσός Εννέα Κολοκοτρώνη Νο. 9 Στυλάντερ Ευτυχισμένος Πόρνη Τυχερός Χαρούμενος Ωριμότητα Λιμάνι Πλοίο Θοδωρής Θοδωρής Παυλάκος Παυλάκος Strega 2017 Happy New Year Καρό Belongs Daddy Get Heart Marilyn Monroe Want What Καταστροφή Κούφια Μαίρη Σπαθί Ana Ana Moura Case Do Fadista Fado Fados Joni Joni Mitchell Mitchell Moura Sou Μασάζ Αεροπειρατεία Καφεδάκι Αεροσυνοδός Τενοντίτιδα Μασέρ Νεπάλ Καλάσνικοφ Σουτιέν Φούστα Κουκουλοφόρος Φερμουάρ Εντριβή Κύκλοι Ζύμωμα Χτυπήματα Άγγιγμα Έγκαυμα Ευφορία Πτήση Επιβίβαση Απογείωση Σπυρόπουλος Σπυριδούλα Μπάμπης Φλου Αναβλητικότητα User Manual Πιθανότητα Ενδιαφέρουσα Πόλη Άνθρωποι Πηγάδια Στόμιο Εξωτερικό Επικοινωνία Μόδα Εσωτερικό Επιφάνεια Αντικείμενα Κοσμήματα Νομίσματα Τέχνη Πίνακες Ζωγραφική Γλυπτά Βιβλία Μανιφέστα Επιστημονικά Περιοδικά Χωρητικότητα Jorge Bucai Πρόσκληση Αθηναίων Πολιτεία Οικογένεια Άνεση Ειδήμων Φάρμακα Ποιότητα Αντίληψη Κτίρια Προδιαγραφή Υπάρχοντα Αξία Γείτονας Διάστημα Πλανήτης Άτομο Προκατάληψη Εισόδημα Ηθική Κέρδη Τρόφιμα Διατροφή Blame Irish Φιλοσοφία Νίκος Ζωιόπουλος Νίκος Χατζόπουλος Δράμα Βραβείο Κινηματογράφος Φρικιό Λαμόγιο Υπάλληλος 1993 Σενάριο Τάκης Βενετσανάκος Σκηνικά Κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης

    template design: Jorge