αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
π. Θεοφάνης Ιωαννίδης

13 Μαΐου 2018, 03:26
4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών: «Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα»


festival_kwn_xoroi

Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό Φορέα των ανά τον κόσμο Διασπαρμένων Σωματείων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, “Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη του χθες και του σήμερα”.

Το 4ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα διεξαχθεί 12 & 13 Μαΐου 2018 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, Αλίμου με δωρεάν είσοδο για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των Εκδηλώσεων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου.

Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις Συνοικίες της «Πόλης των Πόλεων» και να κατανοήσουν την σημασία του Αθλητισμού στην Πόλη του τότε, όπως και τη μεταλαμπάδευση της αξίας των αθλητικών ιδεωδών στην Πολίτικη ομογένεια του 21ου αιώνα. Παράλληλα, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τις πολίτικες γεύσεις και την μαγευτική μουσική.

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα, μαζί με το τηλεοπτικό μήνυμα του 4ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών, υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ)www.oiomko.org όπως και στη σελίδα στο Facebook.


Συνοπτικά, οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, περιλαμβάνουν:


(1)Εκθέσεις Συνοικιών, Εκπαίδευσης, Αθλητισμού Κωνσταντινούπολης

(2)Παρουσιάσεις βιβλίων Κωνσταντινουπολιτών Συγγραφέων

(3)Έκθεση με χειροποίητες κούκλες που αναπαριστούν τις ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ του 1964 και τα Επαγγέλματα που απαγορεύτηκαν το 1932, από το τότε Τουρκικό Κράτος

(4)Προβολές ταινιών - ντοκιμαντέρ με θέμα την Πόλη

(5)Συναυλίες και παρουσιάσεις με συμμετοχή μαθητών και φοιτητών

(6)Αθλητικές συναντήσεις Κωνσταντινουπολίτικων Αθλητικών Συλλόγων

(7)Ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά

(8)Διαδραστικά Εργαστήρια Διδασκαλίας Παραδοσιακών Μουσικών οργάνων, χορών, Αγιογραφίας, Παραδοσιακών συνταγών. (www.oiomko.org )

(9)Μουσική & Χορευτικά Δρώμενα της Πόλης

(10) Διαδραστική ενότητα στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι: «Η Πόλη της καρδιάς μας» με φωτογραφίες όλων όσων έζησαν στην Πόλη, κατάγονται απ’ αυτήν, την αγάπησαν ή απλά την επισκέφθηκαν... και την αγάπησαν κι αυτοί.

Το τηλεοπτικό μήνυμα (trailer) του Φεστιβάλ είναι ευγενική προσφορά του Τάσου Μπουλμέτη.

Επίσης, ως παράλληλη δράση του 4ου Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών θα πραγματοποιηθεί συλλογή φαρμάκων, στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δράσης της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών.


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
p-theofanis
π. Θεοφάνης Ιωαννίδης
Αρθρογράφος σε μουσικό περιοδικόΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/p-theofanis


Tags

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...

    Αρχείο...


    Φιλικά Blogs

    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης