φύρδην-μίγδην
28 Μαρτίου 2008, 00:58
Απο μικρός στα βάσανα.


Θα φακελώνουν και παιδάκια έξι χρονών.

 

Λεπτομέρειες μόνο απομένουν για να αρχίσει η καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Ελληνόπουλα ηλικίας έξι ετών και άνω, κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας και όσων ορίζει το Σύνταγμα για την προστασία των παιδιών. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η Ελλάδα συντάχθηκε τελικά με τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτούν τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από τα παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, προκειμένου να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γίνεται μάλιστα προσπάθεια να «προβλεφθεί» η διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών του προσώπου των εξάχρονων ώστε να χρησιμοποιούν τα διαβατήρια μέχρι τα δέκα τους. Έτσι οι επτάχρονοι και οι οκτάχρονοι τρομοκράτες δεν θα εξαπατούν τις διεθνείς καταδιωκτικές αρχές. Τι απομένει; Να μας κάνουν και τεστ πριν τεκνοποιήσουμε για να εξετάζουν αν τα γονίδιά μας θα βγάλουν κανέναν τρομοκράτη.

Δες το και μόνος σου εδώ

ANTI WEBLOG

13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
25 Μαρτίου 2008, 18:55
Δεν αρχίζουμε καλά


Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο (Ανανέωση)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά στη Σκόπελο που μαίνεται από τη Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από 2.000 στρέμματα πευκοδάσους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκοπέλου Γιώργος Καραγιάννης, παρά τις μεγάλες προσπάθειες 70 πυροσβεστών μέχρι το πρωί δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων, που συνεχίζουν, να πνέουν στο νησί και εμποδίζουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι η Σκόπελος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης φωτιάς που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στο νησί.

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή του Αγνώντα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Ηδη,στο νησί έχουν μεταφερθεί από το Βόλο μονάδες δασοπυρόσβεσης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα. Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
20 Μαρτίου 2008, 00:01
ΝΕΕΣ ΛΕΞΕΙΣ - ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ


τατιανοχώρι, το

Παραλλαγή του ονόματος γνωστού χωριού, η οποία παραπέμπει στη διαρκή ασχολία των κατοίκων του να σχολιάζουν αλλά πάνω απ όλα να γνωρίζουν τα πάντα, όπως και γνωστή και δημοφιλής παρουσιάστρια.

 

-Πού θα πας να ηρεμήσεις μετά το χωρισμό σου;
-Θέλω να πάω στο τατιανοχώρι αλλά θα το ξέρουν ήδη, οπότε..

15 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
16 Μαρτίου 2008, 23:05
Όξινη βροχή.


Η όξινη βροχή δημιουργείται από την αντίδραση του διοξειδίου του θείου (SO2) και των οξειδίων του αζώτου με τους υδρογονάνθρακες στα σύννεφα. Η αντίδραση αυτή δημιουργεί θειικό και νιτρικό οξύ. Το διοξείδιο του θείου βγαίνει από τις καύσεις των καμίνων παραγωγής μετάλλων, των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής, και των οχημάτων ντίζελ, ενώ τα οξείδια του αζώτου βγαίνουν από τις ίδιες πηγές και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Τα δύο οξέα πέφτουν με τη βροχή στο έδαφος, τις λίμνες, τα ποτάμια και τα δάση. Η βροχή, χάρη στην παρουσία τους, παρουσιάζει έντονα όξινα χαρακτηριστικά.

Τα αέρια της καύσης σε πολλές περιπτώσεις παρασύρονται από τους ανέμους και ταξιδεύουν μέχρι χιλιάδες χιλιόμετρα προτού πέσουν σαν όξινη βροχή. Οι πιο πολύ απειλούμενες περιοχές του κόσμου σήμερα είναι ο Καναδάς, οι ανατολικές και δυτικές ΗΠΑ, η Σκανδιναβία και η Ιαπωνία.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ

Η όξινη βροχή προσβάλλει: α) Τα μάρμαρα, τους ασβεστόλιθους, τον βασάλτη και άλλα πετρώματα, β) Τα δάση της Κεντρικής Ευρώπης, γ) Το δέρμα και τους πνεύμονες του ανθρώπου, δ) Τα ψάρια σε λίμνες και ποτάμια., ε) Την Γεωργία κ.λ.π.

Ο Παρθενώνας επιβίωσε περισσότερο από 2000 χρόνια. Υπέστη σεισμούς και βορβαδισμούς, από πάνω του πέρασαν κατακτητές και ο άνεμος και η βροχή τον χτύπησαν επανειλημμένα. Δεν έπαθε όμως διάβρωση ούτε μεγάλες κακώσεις. Μέσα στις τελευταίες δεκαετίες έγιναν πολύ περισσότερα από ό,τι σε δύο χιλιετίες. Η όξινη βροχή του κατατρώγει τα μάρμαρα. Οι Καρυάτιδες ήδη είναι στο μουσείο για να προστατευτούν. Σε μερικά χρόνια ο Παρθενώνας θα έχει γίνει άμορφος και τα μάρμαρά του θα γίνονται σκόνη.

Η Νότρ Ντάμ στο Παρίσι, ο ’γιος Πέτρος στο Βατικανό και το περίφημο Τατζ Μαχάλ της Ινδίας έχουν πάθει βλάβες. Στη Νέα Υόρκη υπάρχει ένας αρχαίος αιγυπτιακός οβελίσκος, «Βελόνα της Κλεοπάτρας», όπως λέγεται. Η μια του πλευρά εκτίθεται στους δυτικούς ανέμους της πόλης που μεταφέρουν ρυπαντές και όξινη βροχή. Όλες οι γραφές και γλυπτές παραστάσεις του οβελίσκου στην πλευρά αυτή έχουν τελείως εξαφανιστεί. Ο οβελίσκος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη εδώ και 90 χρόνια. Η καταστροφή που έπαθε σ’ αυτά τα 90 χρόνια είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη απ΄ αυτήν που έπαθε σε 3500 χρόνια στην Αίγυπτο.

Ένα γλυπτό στον πύργο Χέρτεν στη Βεστφαλία της Γερμανίας μοιάζει μ’ ένα κομμάτι πέτρα χωρίς σχήμα. Μια του φωτογραφία από το 1908 δείχνει ένα περίτεχνο άγαλμα κοριτσιού. Βλέπε την φωτογραφία.

Μερικοί από τους λεγόμενους τεχνοκράτες και οικονομολόγους μπορούν να πουν, έστω και χωρίς πολλά ψάρια στις λίμνες και χωρίς Παρθενώνες μπορούμε να ζήσουμε με πρόοδο και ανάπτυξη. Το ζήτημα είναι η όξινη βροχή σκοτώνει και τη γεωργία και τα υλικά μας αγαθά. Κάνει τους πνεύμονες μας άμορφους σαν το Παρθενώνα και τον οβελίσκο. Σκοτώνει εμάς τους ίδιους.

Στους ανθρώπους η όξινη βροχή επηρεάζει το δέρμα και υπάρχουν υπόνοιες ότι «κατατρώγει» τους πνεύμονες. Είναι πλέον βέβαιο ότι το διοξείδιο του θείου βλάπτει το αναπνευστικό σύστημα και μπορεί να συντομεύσει την ανθρώπινη ζωή.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΞΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ - Ecocrete: Το βήμα των οικολογικών και περιβαλλοντικών ομάδων της Κρήτης

4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
12 Μαρτίου 2008, 20:46
Είσαι για ένα ταξιδάκι στο χρόνο;


Ο LHC στη Γενεύη

Ρώσοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να είναι, θεωρητικά, υπόθεση μηνών.

Τα ταξίδια στο χρόνο έχουν πολύ συχνά αποτελέσει το αντικείμενο μυθιστορημάτων σεναρίων και αν δινόταν η ευκαιρία, πολλοί θα τα δοκίμαζαν. Νέα μελέτη Ρώσων επιστημόνων έρχεται να ταράξει τα νερά της επιστημονικής κοινότητας αναφέροντας ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μερικούς μήνες.

Η Ιρίνα Αρέφεβα και ο Ίγκορ Βόλοβιτς, μαθηματικοί, παρατήρησαν ένα φαινόμενο που συντελείται ως αποτέλεσμα της χρήσης του μεγάλου επιταχυντή στοιχειωδών σωματιδίων (Large Haldron Collider - LHC) του κέντρου πυρηνικών ερευνών CERN της Γενεύης. Ο LHC είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό όργανο του κόσμου σήμερα, διαμέτρου 27 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τη θεωρία των δύο επιστημόνων, η σύγκρουση ατόμων μέσα στον LHC μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τις συνθήκες δημιουργίας μιας τρύπας στο μέλλον. Στη μελέτη τους, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι συγκρούσεις μεταξύ πρωτονίων μέσα στον LHC μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία μηχανών του χρόνου (χώρο-χρονικές περιοχές με κλειστές χρονοειδείς καμπύλες) που καταρρίπτουν τη νομοτέλεια. Οι δύο Ρώσοι μάλιστα θεωρούν ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες New Scientist, Digital Trends, The Independent

10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
10 Μαρτίου 2008, 23:32
Κορνήλιος Καστοριάδης


Κωνσταντινούπολη, 11 Μαρτίου 1922 -26 Δεκεμβρίου 1997.

Έλληνας Φιλόσοφος, οικονομολόγος, ψυχαναλυτής και συγγραφέας.

«Δεν κάνω και δεν έκανα ποτέ καμία απολογία υπέρ της αδράνειας.

Εδώ δράση μας είναι ο λόγος. Μιλώ εξ ονόματος μου και δίνω στον

εαυτό μου το δικαίωμα της κριτικής και των προτάσεων.»

video 
12 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
06 Μαρτίου 2008, 22:32
Με πρόγραμμα.


Δεν πιστεύω να έχετε καθόλου ταλαιπωρηθεί με τις διακοπές?

Η να έχεις πρόγραμμα η να μην έχεις.

Έχουμε γίνει Ευρώπη τελικά.

Χωρίς ρεύμα με πρόγραμμα

 

Η ΔΕΗ ανακοινώνει ενδεικτικό πίνακα... διακοπών και συμβουλεύει να μην μπαίνουμε σε ανελκυστήρες.Την κατάρτιση ενός συνεχώς ανανεούμενου Προγράμματος Περικοπών Ηλεκτρικού Ρεύματος, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οικιακοί καταναλωτές και οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις συνέπειες από τη σημαντική μείωση της ικανότητας του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Τα σχόλια δικά σας.

7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο
Συγγραφέας
pafa
Παντελής
από ΠΕΡΙΣΣΟΣ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/pafa

Ανεμομαζώματα...

Tags

Ανεμομαζώματα...



Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links



template design: Jorge