αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ...
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ...

24 Μαΐου 2007, 10:18
Τίτλος.


……Το βιβλίο έχει τίτλο «ΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΙΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ», τού ΔΗΜΗΤΡΗ Ν.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «γνώση». Μου έχει χαρίσει ώρες ανελέητου γέλιου, και θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα σαν κάτι που είναι ικανό να φτιάξει την διάθεση, οπουδήποτε, και οποτε δήποτε. Πρόκειται για ένα απίστευτο  ανθολόγιο φράσεων και όχι μόνο, που έχει συλλεγεί από μαθητικές εκθέσεις, εξετάσεις σχολείων, σχολών, εξετάσεις για πρόσληψη σε δημόσιες υπηρεσίες, μικρές αγγελίες, επιγραφές, άρθρα λαϊκών περιοδικών, κ.α.  Θα μεταφέρω κάποια από αυτά μέχρι την οθόνη σας, ελπίζοντας να σας φτιάξουν το υπόλοιπο της μέρας…        -       Ο ανεξάρτητος κρότος τον λίθον καβαλέττο  -       Ο  Ομηρος έγραψε τις ραψωδίες, και τις μετέτρεψε ο Κουστώ σε κουστωδίες.  -       Θρακόντεια ήτανε τα μέτρα που εξελίσσονταν από τη Θράκη μέχρι το αχανές Νότιον Αιγαίον.  -       Η Λόρκα είναι ένα είδος ισπανικής φάλαινας, που σχεδόν έχει εκλείψει, μετά το άγριο κυνηγητό που της έκανε ο φασισμός του φράγκου, με χρυσές χάτων.  -       Ο παιάνας ήταν ο εθνικός ύμνος της Αρχαίας Παιανίας. Σήμερα, τα ίχνη του χάνονται στα σκοτάδια του παρελθόντος.  -       Τρισκατάρατον είναι το πλοίον το έχον κατάρτια και στα τρία ιστία.    -       Τα Χερουβίμ και τα Σεραβίμ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά- αριστερά, στο πλάϊ των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίμ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα), και τα Σερουβίμ σερούβιζαν (πέταγμα αριστερά). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίμ, για πέταγμα κατευθείαν στη μέση.  -       Τα 6 χαρακτηριστικότερα ζώα του Βορείου Πόλου, είναι 3 αρκούδες και 3 φώκιες.  -       Η στυνγαλία όρνις ήταν μια γαλλική κότα, δηλ. μεγέθους γαλοπούλας.  -       η Λερναία κλεψύδρα, ήταν αρχαίον όργανον μετρήσεως του χρόνου με συνδυασμόν άμμου και είναι επινόηση εφευρέτη φυσικομαθηματικού, του Λέρνου από την Εφεσσο, που της έδωσε και το αντίστοιχο όνομα.  -       Η βουβωνική πανόλια είναι η πανόλια τωνβουβάλων, δηλ. των βοδιών ή κοινώς κλαπάτσα ζουληχτή.  -       Η τριχωνίδα ήταν λίμνη διαμοιρασμένη αμφότερη, ακριβώς εις τρία χωνίδια. Μετά αποξηράνθηκε δια τον φόβον της τριχομονάδας, που προκαλεί ελονοσίαν στον γυναικείον πληθυσμό των κατοίκων μας.   -       Η γρηγορότερη σφαίρα, είναι η σφαίρα ατμού. Λέγεται και ατμόσφαιρα.  -       Το σμπάρο είναι λέξη Ιταλική, και σημαίνει δυο τρυγόνια.  -       Αν ο Καραϊσκάκης ζούσε σήμερα, θα έτριζαν τα κόκκαλά του.  -       ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ.  Για το ιδιόκτητον κέντρον πολυτελείας μου στην επαρχία ζητώ ταχυδακτυλουργόν ή στριπτηζές, εμφανήσιμον σέξη. Ανάλογα με τα λεφτά που ζητάτε θα αποφασίσω και για την αμοιβή και για την αλλαγή τεκόρ. Παρέχω και στέγη.  -       Σήμερα στο πρόγραμμα θα ακούσετε και θα δείτε και τον εγγαστρούθιον Ελληνοαμερικανόν Τομ σαρρηγιάνης, εκτός προγράμματος.

 -       ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ: τα λεωφορεία έχει ειδικά φρένα.          ΔΙΟΡΘΩΣΗ: τα λεωφορεία δεν έχει ειδικά φρένα.  -       Επισκευαί παντός παπουτσιών, εκτός αντίντες και σαγιονάρες.  -       Οι ρεπόρτες να παρουσιάσσονται.Πόρτες 2 & 6 αριστερά, προ αναλήψεως εργασίας. Απαγορεύεται η έκφρασις ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, αντ’ αυτής Ελεγχος Τύπου Πόρτα 3, δια έγκρισιν ρεπορτάς και δια φωτο-ρεπορτάς πόρτα8, δια γενικόν πολιτικόν Πόρτα 11 στο βάθος,δια φωτογραφίας μελών Εθνικής Επαναστάσεως αδιέξοδον τέρμα, σφράγισις εκτάκτων βοηθών δια είσοδον εις ΓΕΕΘΑ αναβάλλεται. 6.2.699  -       Όταν θεραπεύεται το κάταγμα, τότε το λέμε παλινόστηση.  -       ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ τις λέξεις «ευτυχία» και «αγαλλίαση»  σε φράσεις.         ΑΠΑΝΤ: Tι ευτυχία! Τι αγαλλίαση!  -       Ενεργητική φωνή: Κυνηγώ τον λαγό.  Παθητική φωνή: Ο λαγός με κυνηγάει.  -       Το εθνικόν σήμα της Ολλανδίας, είναι το άνθος της τουλούμπας.    …. Αντε, καλή ημέρα …..

3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


21 Μαΐου 2007, 17:21
Η ΕΡΠΟΥΣΑ ΦΡΙΚΗ...


Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για την άγνοιά μου. Είναι κάποια πράγματα που τα αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι, και αυτό δυστυχώς έχει σαν αποτέλεσμα να είμαι ανενημέρωτος σχετικά με αυτά.Για παράδειγμά: αδυνατώ να αντέξω τον Καρβέλα πάνω απο 4-5 δευτερόλεπτα. Οπως επίσης αρνούμαι να ακούσω τα παρασκευάσματα του στύλ 'θέλω νάμαι ο εραστής σου", ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι", κ.λ.π.

Παρένθεση. Ο τύπος που άδη το πριόνι, ήρθε εκεί που δουλεύω. Σε όλα μπορώ να αντισταθώ, εκτός απο τον πειρασμό, οπότε του ζήτησα να μου κάνει την τιμή να τραγουδήσει. αρνήθηκε, λέγοντάς μου οτι ο λαιμός του δεν ήταν και τόσο καλά εκείνο το βράδι. Εδειξα ξεκάθαρα την στεναχώρια μου, λέγοντάς του οτι δεν είναι δυνατόν να μην μου δώσει την ευκαιρία να απολαύσω την φωνή του. Χαμογέλασε συγκαταβατικά. Του είπα οτι σε ότι αφορά τον λαιμό του, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πριόνι. Δεν κατάλαβε.Κλείνει η παρένθεση.

Ελεγα λοιπόν, οτι κάνω εμετό με αυτά τα πράγματα, όπως επίσης οτι είναι πασίγνωστο οτι για τα υποτιθέμενα λούμπεν υποτιθέμενα τραγούδια που ακούγονται στην "εκπομπή" τής Πάνια,  υπεύθυνος είναι ο Καρβέλας.  Οπως επίσης είναι πασίγνωστο, οτι έχει κατακλέψει τραγούδια άλλων, και μάλιστα εντελώς ασύστολα και ανερυθρίαστα. Θυμάμαι το ΣΟΚ που είχα φάει, όταν άκουσα το "NO REPLY" των BEATLES ώς "οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες", και την εισαγωγή τού "THE LETTER" να χρησιμοποιείται στο "τι με κοιτάζεις έτσι βλάκα βλάκα βλάκα"...

Ο Ζαχαρίας Ντελίβερης, σερβιτόρος απο άποψη, πάρκαρε μπροστά μου, στα 4 μέτρα. Ανοιξε την ένταση της μουσικής στη διαπασών, και ο Θοδωρής  βρέθηκε αίφνης να πίνει φραπέ ακούγοντας  " Βας-βάς-βάς , ο Παρασκευάς". Κατάπια το φαρμάκι, και θα είχε ίσως αποφύγει όλα τα μπινελίκια που με τόσο κόπο έχω αποστηθίσει, αν.... ΑΝ ΛΕΩ, δεν ερχόταν η στιγμή που άκουσα το μουσικό σχήμα στην μέση του "τραγουδιού". Γιατί αυτό που άκουσα ήταν το βασικό σχήμα απο το αριστούργημα "LAYLA"  τού CLAPTON.

Συγνώμη, αλλα δεν το ήξερα.Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Τρελλάθηκα. Επαθα υπαρξιακό. Μου κόπηκε το γάλα. Εδώ μιλάμε για πολιτιστικό εκφυλισμό, για ξεδιάντροπη πλάκα σε βάρος των πάντων, με πρόσχημα τον χαβαλέ και άλλοθι την λουμπενοποίηση, μεταφραζόμενη σε πάκα με ευρώ, και στηριζόμενα στη έλλειψη παιδείας και αισθητικής. Είναι βαθύ το θέμα, και καθόλου μα καθόλου ανώδυνο. Είναι καρκινικό σύμπτωμα, και λυπάμαι για όσους συμμετέχουν στον δήθεν χαβαλέ, αλλα δεν παρατηρούν οτι σιγά-σιγά μπολιάζονται, και θεωρούν αυτήν την ξευτίλα σαν δεδομένο.

Φοβάμαι.


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Μαΐου 2007, 10:35
ΣΦΡΑΓΙΔΟΤΑΥΡΟΣ...


Ο Σφραγιδόταυρος  είναι τέρας κάθε άλλο παρά μυθικό. Πρόκειται για ένα τέρας σύγχρονο, και ακαταμάχητο. Ζει σε δωμάτια με χαρτάκια κολλημένα στις πόρτες, που γράφουν επάνω τρομακτικές και μυστηριώδεις μαγικές φράσεις όπως «συναλλαγές με το κοινό από … μέχρι….»,  «για την έκδοση …. Απαιτούνται τα εξής έγγραφα», «απεργούμε διαμαρτυρόμενοι», και άλλα τέτοια. Συνήθως έχει μια έκφραση αθεράπευτης δυσκοιλιότητας,  Από τη μια σε κάνει να αναρωτιέσαι  πώς γίνεται και αναπαράγεται, αφού είναι ολοφάνερο ότι τέτοιο πλάσμα δεν γίνεται να έχει ερωτική ζωή, όμως από την άλλη σκέπτεσαι ότι το πλάσμα πρέπει να κάνει τρομερό κρεβάτι, αφού δεν διαφαίνεται άλλος λόγος να μοιραστεί κάποιος την ζωή του με έναν τέτοιο Μαλάκα…. Στο φρικτό του βασίλειο, έχει βοηθούς του κι άλλα τέτοια τέρατα, όπως τον Λερναίο κόπανο (τού δίνεις το χαρτί που σου ζήτησε και ξεφυτρώνει η ανάγκη να φέρεις άλλα δύο), τον Ερυμάνθιο κόπρο (συνήθως κάνει διάλλειμα ή πάει τουαλέτα ακριβώς μόλις έρχεται η σειρά σου), τον Πεοκρούστη (δεν σε βάζει στο κρεβάτι του να σου πάρει μέτρα, το έχει φέρει στην δουλειά και κοιμάται αυτοπροσώπως) ,και μεταξύ άλλων και τις Παρανυχίδες όρνιθες. Ειδικά αυτό το τελευταίο, το αφιερώνω εξαιρετικά στην Καργιόλα  που αφού περίμενα Τέσσερεις  (4 !!!!!!!!!!!!!) ώρες όρθιος την σειρά μου, με άφησε άλλα 20 λεπτά  έξω από την πόρτα, για να αποκαλυφθεί τελικά ότι… έφτιαχνε τα νύχια της…. Είναι τρεις εβδομάδες τώρα, που παλεύω με τον Σφραγιδόταυρο. Για να πάρω μία σφραγίδα. Δεν υπερβάλω. Με έχουν στείλει από τέσσερεις φορές σε δύο διαφορετικές  Δ.Ο.Υ., έχω φάει άλλη μια εβδομάδα πηγαινοερχόμενος στο αστυνομικό τμήμα,  με αποκορύφωμα το χθεσινό χάλι, που τράβηξε από τις 08.30 εως τις 16.30.τώρα, ευελπιστώ ότι την Τρίτη το πρωί, θα καταφέρω να αποσπάσω την πολυπόθητη σφραγίδα. Δεν λέω κάτι καινούργιο. Όλοι τα ξέρουμε τα αδιόρθωτα χάλια. Πριν λίγες μέρες, διάβαζα κάτι αντίστοιχο στο Blog τού Hastaroth ,και χαμογελούσα  με δέκα οκάδες δηλητήριο. Έχουμε συμβιβαστεί με το ακούσιο sex τού είδους, αφού το θεωρούμε δεδομένο, κάθε φορά που ξεκινάμε  να πάμε σε κάποια δημόσια υπηρεσία…    ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να καταπιώ το λουκούμι της έκφρασης του κάθε μαλάκα, την ώρα που σηκώνει το κεφάλι του και μου λέει  «δυστυχώς, λείπει το …. τάδε  χαρτί, ή τάδε  υπογραφή, η τάδε προέγκριση». Όχι τόσο γιατί συμβαίνει , -μιάς και προφανώς έτσι θα’ ναι όπως τα λέει, αφού έτσι τα έχουν κάνει-, αλλά επειδή την ώρα που μου τα λέει, και με παραπέμπει, και με καθυστερεί, και δεν με υπολογίζει, βλέπω να διασχίζει το βλέμμα του η  καμουφλαρισμένη μπαγκατελέ λιμουζίνα της αυταρέσκειας….


12 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Μαΐου 2007, 09:23
Στο πιό βαθύ σου μπλέ...


 

 Μιά τζαμαρία σκονισμένη σε φυλάκισε

να διασχίζεις νύχτα πάντα αυτό το δρόμο...

σαν ενας πίνακας, που κάποιος τον ζωγράφισε,

κάποιος που να σε περιμένει ήξερε μόνο...

 

κι έγινες κίνηση, κι αμάξια, κι αυτονόητο...

ένα δειλό παιδί που στέκει πάντα απ' έξω...

χαραμισμένο σ' ένα βράδι μου ανόητο,

σε μιά μπαλάντα που δεν ήξερα να παίξω...

 

Ενας καθρέφτης μιά φορά σε φιλοξένησε

κι αρνείται χρόνια τώρα να σε ξαναδείξει.

Μόνο το χρώμα σου ποτίζει τα τραγούδια μου...

Ρόδο μου γυάλινο... που σπάει πριν ανοίξει...

 

Μέσα στο πιό βαθύ,

το πιό βαθύ σου Μπλέ

   χρόνια χαμένος...

ο πιό δικός...

ο πιό δικός σου ξένος...

 


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


08 Μαΐου 2007, 14:37
Ενα μολύβι ναφθαλίνης, και 7 τελείες...


   ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ

...ήσουνα ψέμα, μ' ανάστησες...

σ' έκανα αλήθεια, με σκότωσες...

Τώρα τι άλλο μας έμεινε...

     Εμείς οι δύο,

έχουμε καταφέρει τα πάντα....

                              (19-3-1992)

 

   ΜΟΛΙΣ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ

Μόλις ξημερώσει,

θα σε πετάξω απο μέσα μου.

Θα σε ξεβράσω στη μέση τού δρόμου...

   Ξέρω πως πάντοτε σ΄'ενοιαζε

τί θα πεί ο κόσμος...

Γιαυτό λοιπόν,

φρόντισε

να φοράς τα καλά σου...

                     (16-3-92)

 

ΑΠΟΥΣΙΑ

.....αν θες,

να με θυμάσαι

   πού και πού,

οταν

θα με φιλάς....

           (22-7-95)

 

ΤΟΤΕ ΜΟΝΑΧΑ

 Παρακαλώ,

μη με θυμάσαι

όταν συχνάζεις σε στέκια

σαν αυτά που πάντοτε μισούσα...

Θυμήσου με μονάχα

όταν θα έχεις μάθει πιά καλά,

σιωπηλή να μένεις...

   σιωπηλή,

      και απούσα...

          τότε μόνον...

              (4-2-97)

 

ΑΣ ΕΙΝΑΙ

Ο τελευταίος δισταγμός,

ας είναι δίχως νόημα...

σαν άκυρο εισιτήριο

για την αθανασία...

        

ΚΡΙΤΙΚΗ...

Πάφλαζε

κατα βάθος ρηχότατος,

μέσα στις σατέν

λάσπες του...

 

ΚΑΙ ΠΑΙΞΑΜΕ

και παίξαμε

το ρόλο μας κι οι δυό...

Τί χάσαμε, τί πήραμε,

το ξέρουμε καθένας για την πάρτη του.

Εσύ θα λες

οτι μαζί σου το φεγγάρι άγγιξα,

κι εγά θα κρατώ σφιχτά

απλά μιά χούφτα σκόνη...

            (15-8-99)

 

 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


03 Μαΐου 2007, 10:25
ΚΟΥΙΖ...


...Τί μπορεί να σκέπτεται ο Ζήκος;;;;


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
pavel
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ
από ΝΙΚΑΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/pavel

ΜΟΥΣΙΚΗ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Σκοτεινό μουτράκι
Tags

Σκέψεις... Αναφορές σε τραγούδια... Ελεύθερη γραφή και δοκίμια... Λογοτεχνία Σκέψεις Στίχοι μου Στίχοι μου... σχόλια Χιούμορ χιούμορ Χιούμορ...
Επίσημοι αναγνώστες (29)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης