αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ...
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ...

02 Δεκεμβρίου 2010, 02:21
ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.


 

 

 Α΄ ΜΕΡΟΣ

 

-Τι θα θέλατε;

-Την βοήθειά σας…  Ξέρετε, εγώ βασικά, στιχάκια γράφω, και ο Κος Υπουργός αποφάσισε ότι υπάγομαι πλέον σε καθεστώς  Φ.Π.Α. και θα ήθελα να…

 

Με κοίταξε με το ύφος ενός μουσουλμάνου καρχαρία, που μόλις έχει τελειώσει το ραμαζάνι του. Το βλέμμα της δεν με ενθουσίασε, ούτε   το καρτελάκι στο γραφείο της…  «ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΑΡΑΝΤΟΥΛΑ, ΤΜΗΜΑ ΦΠΑ».

-        Έχετε μαζί σας χαρτιά που να αποδυκνείουν ποιος είστε, πού μένετε, ταυτότητα, ΑΦΜ, πιστοποιητικό αλλαγής κωδικών, ΑΜΚΑ, απόδειξη καταχώρησης αλλαγής έδρας εξασκήσεως, χαρτί ότι τόσο καιρό είχατε απαλλαγή από ΦΠΑ, χαρτιά από ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, Επιμελητήριο;  Κάτι που να επιβεβαιώνει αν είσθε κλειτοριδικός ή κολπικός; Πόσων χρονών μάθατε κολύμπι; Πότε ακριβώς αφαιρέσατε τις βοηθητικές ρόδες από το πρώτο σας ποδηλατάκι;

-        Μα, κυρία Ταραντούλα μου…

-        Θα πάτε στον κύριο Βαρυπεπόνη, στο τμήμα για τους κώδικες…

Πήγα.

 

Β΄ΜΕΡΟΣ

 

Αυτά ξεκίνησα να τα γράφω πριν2 μήνες περίπου, όταν κατάφερα να ξεμπερδέψω με την μαλακία της ένταξης σε ΦΠΑ, έτσι για να χαβαλεδιάσω την ένταση που τράβηξα γυρνώντας από ΔΟΥ σε ΔΟΥ, προσπαθώντας  π.χ. να αποδείξω ότι δεν απασχολώ προσωπικό (για να γράψω στιχάκια).

 

Η όρεξη για αστειάκια μου κόπηκε απότομα μόλις ξεμπέρδεψα  με αυτό.  ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ.

  Στην αρχή γέλασα, μετά θύμωσα, και τέλος το έψαξα απο 10 μεριές.

 Αποτέλεσμα:

Για μία και μόνη μαλακία μου που αφορά το δελτίο παροχής και που κανείς δεν μου εξήγησε τι θα έπρεπε να έχω κάνει, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ, τώρα είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου στους καργιόληδες.

 

Είναι περιττό να πω, ότι αυτά τα χρήματα δεν τα έχω. Τώρα όμως, είμαι υποχρεωμένος να σκύψω, και να κόψω τον λαιμό μου να πληρώσω. Και μιλάμε για 5000 ευρουδάκια.  Για να ταίσω και εγώ όπως και τόσοι άλλοι, τους αργόμισθους φοροεισπράκτορες, τους απατεώνες -ληστές πολιτικούς, τους φορομπήχτες που το παίζουν υπουργοί, και πάνω απ’ όλα ένα από κάθε άποψη  βαθειά και παθιασμένα αναίσχυντο  κράτος.

 

 

 


11 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
pavel
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ
από ΝΙΚΑΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/pavel

ΜΟΥΣΙΚΗ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Σκοτεινό μουτράκι


Tags

Σκέψεις... Αναφορές σε τραγούδια... Ελεύθερη γραφή και δοκίμια... Λογοτεχνία Σκέψεις Στίχοι μου Στίχοι μου... σχόλια Χιούμορ χιούμορ Χιούμορ...
Επίσημοι αναγνώστες (29)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης