αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
30 Ιουνίου 2008, 14:37
Κύμα μου καλό μου κύμα....
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  

Τα κύματα δεν αποτελούν  μόνο τρόπο διασκέδασης για τους σέρφερ και τους λάτρεις των θαλάσιων σπόρ αλλά είναι μια από τις τρεις πηγές ενέργειας που μπορεί να μας προσφέρει η θάλασσα.

Οι άλλες δύο είναι η παλιρροϊκή κίνηση και η εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας των ωκεανών. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας απο τη θαλάσσια ορμή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο αλλά αναμένεται ότι τα κύματα θα μπορούν να αποδώσουν περίπου τρία εκατομμύρια μεγαβάτ, περίπου όσα και η αιολική ενέργεια. Αυτή τη στιγμή τα συστήματα που χρησιμοποιούνται διεθνώς είναι σταθερά ή πλωτά. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η στήλη παλινδρόμησης, που εγκαθίσταται στην ακτή. Το κύμα μπαινοβγαίνει από ένα άνοιγμα και δημιουργεί πίεση που θέτει σε κίνηση μια τουρμπίνα. Αντίθετα, το πλωτό σύστημα αποτελείται από μια τουρμπίνα τοποθετημένη στ' ανοιχτά και προσδεμένη στη στεριά με κάβους, η οποία περιστρέφεται χάρη στην κίνηση των κυμάτων. Αυτά τα δύο συστήματα έχουν ένα μειονέκτημα: αποτελούνται από μεταλλικά μέρη που διαβρώνονται εύκολα από τη θάλασσα. Το πρόβλημα λύθηκε χάρη στη χρήση πιεσοηλεκτρικών υλικών, που έχουν την ιδιότητα να παραγάγουν ηλεκτρική ενέργεια όταν ασκείται σ' αυτά μηχανική πίεση - όταν ταλαντεύονται, ενώ είναι σταθερά δεμένα στο βυθό της θάλασσας. Ήδη βρίσκεται σε δοκιμή μια σειρά από εξέδρες εγκαταστημένες στον Κόλπο του Μεξικού.

Καλά μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε τόσο υψηλά και ορμητικά κύματα όσο σε άλλες περιοχές του κόσμου, αλλά υπάρχουν σημεία που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν επιτυχώς τέτοιου είδους πλατφόρμες παραγωγής ενέργειας!Δόξα το Θεό η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει όλων των ειδών τις "καθαρές" ενέργειες και να αποφύγει την περαιτερω μόλυνσή της με πυρηνικά!Όσο κι αν καίγονται οι πολιτικοί μας γιατί παίζουν οι μιζες και τα συμφέροντα εμείς πρέπει να αντισταθούμε!Πρόκειται για το μέλλον μας κι αφού για τις αποφάσεις άλλων βαλκανιών κρατών να υιοθετήσουν την πυρηνική ενέργεια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ας κάνουμε κάτι για μας!

- Στείλε Σχόλιο


25 Ιουνίου 2008, 22:29
Γκριν Γριν Γκρίνια ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣ!
ΜΟΥΣΙΚΗ  ΣΚΕΨΕΙΣ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  

Λοιπόν όλο έλεγα ότι δεν είναι η βδομάδα μου! 5 μαθήματα σε όλη την εξεταστική και τα 5 μέσα σε αυτή τη βδομάδα.Χτες ειδικά έπαθε κρας ο εγκέφαλος (λέμε τώρα γιατί δεν ξέρω αν απέμεινε κάτι), τσακώθηκα με όλο τον κόσμο (το λαό του σιτιού που δε με άφηνε να διαβάσω και ξενύχτυσα να βγάλω την ύλη.)Μα πόση γκαντεμιά να σου τύχει σε 1 βδομάδα? Κουτούλησα στην πόρτα, έκλεισα το χέρι μου στο συρτάρι και έχασα μισό βαθμό από μπιιιιπ! Αλλά όση γκαντεμιά σε όλη τη βδομάδα, τόση τύχη μαζεμένη σε μια μέρα ήρθε να την αντισταθμίσει!

Μου στείλαν γράμμα από το πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουρκ.Πάω Γερμανία!!!!!! Πέρασα μάλλον το μάθημα, πήγα για μπάνιο στη θάλασσα (το 4ο παρακαλώ) και η εξεταστική για μένα τελειώνει. Θα κάνω ατέλειωτες διακοπέεεεεεες! Με τι λεφτά θα μου πείτε που πρέπει να στείλω στη Γερμανία 400Ε για το δωμάτιο της εστίας? Να ναι καλά οι χορηγοί μου που με εμπνέουν και γράφω κι ας τους ξέχεσα λίγο χτες!

Αυτή είναι η ζωή μου και δεν θέλω να αλλάξω ΤΙΠΟΤΑ.

 

Ακολουθεί τραγουδάκι με νόημα,δυναμικότητα και στίχο αφιερωμένο σε όλους σας!

Για ακούστε το : ΑΞΙΖΕΙ

This is my life

I spend my days in vain just waiting
For happiness to come my way
I overlooked what I’ve been given
I opened my eyes, finally I realized

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings

All through the years
The blood, sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

I realize that all my heartaches
Mmm… were a blessing in disguise
Oh, if I never made a single mistake
Oh, I wouldn’t be here, part of the plan, I believe

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings

All through the years
The blood, sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

I found the key to let myself free
It feels so good, ’cause I have the power to change my ways

This is my life
I don’t wanna change a thing
This is my life
All the pain, all the joy it brings

All through the years
The blood, sweat and tears
Hopes and my fears
All that was meant to be
This is my life
What will be, will be

This is my life


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


19 Ιουνίου 2008, 13:21
ΒΟΗΘΕΙΑ! Ψηφίστε μέρος για ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
ΤΑΞΙΔΙΑ  

Μέχρι Δευτέρα πρέπει να βρω που θα πάω διακοπές 7 μέρες στα μέσα Ιουλίου με τη μητέρα μου. Σημειώστε παρακαλώ ότι έχω πάρει αρκετά τηλέφωνα σε Λευκαδα αλλά δεν υπάρχει τίποτα. Ζάκυνθο, Κέρκυρα την εχουμε αποκλείσει γιατί έχουμε πάει και επίσης αποκλείσαμε και μεγάλα νησιά χωρίς συγκοινωνία,όπως Χίο, Μυτιλήνη γιατί δε διαθέτουμε ούτε αυτοκίνητο ούτε δίπλωμα!

Άρα υποψήφιες περιοχές για φέτος είναι:

1)ΛΕΥΚΑΔΑ

2)ΚΑΛΥΜΝΟΣ

3)ΚΩΣ

4)ΣΑΜΟΣ

Βασικά για τα 3 τελευταία νησιά θέλω μια βοήθεια.Όποις έχει παει ή έχει ακούσει γι αυτά τα νησιά  θέλω να μου πει αν του άρεσε και αν επίσης οι μετακινήσεις με λεωφορείο είναι εφικτές. Τηλέφωνα για δωμάτια έχω βρει!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Ιουνίου 2008, 18:56
Eκδρομή
ΜΟΥΣΙΚΗ  

 

Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
Μουσική: Μιχάλης Χατζηγιάννης
Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Χατζηγιάννης


Μου έχεις τάξει μια εκδρομή
μα είναι για μας η κάθε μέρα βροχή
μ' έχει κουράσει αυτή η διαδρομή
ένα τοπίο όλο όχι και μη

Κι είναι η πόρτα κλειστή
όμως για μένα ήσουν πάντα
μια πληγή ανοιχτή
μα πού ξέρεις μπορεί
να ταξιδέψουμε μια μέρα
ή μια νύχτα μαζίΘα 'θελα ξανά να με θες
θα 'θελα αέρας να γίνεις
να περνάω τις νύχτες που καίς
το πουκάμισό μου ν' ανοίγεις

Δεν είναι η αγάπη σαν εκδρομή
είναι μια μάχη που 'χει και νικητή
μα τι απ' τα δύο πονάει πιο πολύ
η μοναξιά πονάει ή η επαφή

Μα πού ξέρεις μπορεί
να ταξιδέψουμε μια μέρα
ή μια νύχτα μαζί
κι είναι η πόρτα κλειστή
όμως για μένα ήσουν πάντα
μια πληγή ανοιχτή

Θα 'θελα ξανά να με θες
θα 'θελα αέρας να γίνεις
να περνάω τις νύχτες που καίς
το πουκάμισό μου ν' ανοίγεις

Να 'μαι φάντασμα στη σιωπή
να 'σαι όλα αυτά που φοβάμαι
κι ύστερα με ένα φιλί
μες τα χέρια σου να κοιμάμαι


- Στείλε Σχόλιο


15 Ιουνίου 2008, 14:36
ich bin stolz auf uns!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ  

nai nai eimai perifani! Giati fugame apo to EURO 2008 me psila to kefali.Dwsame pragmatika ena kalo agwna!

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


13 Ιουνίου 2008, 13:35
ΟΛΟΙ Εθνική με μια φωνή!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ  

Εντάξει, χάσαμε ένα ματς,σερνόμασταν, δεν μπορεσαμε να πάρουμε τα πόδια μας αλλά δεν είναι λόγος αυτός να απογοητευόμαστε.Εδώ κοτζάμ Ιταλία και Γερμανία χάσανε.Ας μη μιλήσω για την Αγγλία που δεν είναι καν στη διοργάνωση!

Θα παίξουμε αύριο με τη Ρωσία και ότι γίνει.Πρπει να στηρίζουμε την ομάδα στα καλά και στα κακά, μην ξεεχνάμε ότι πάλι είμαστε αουτσάιντερ αν αναλογιστούμε τις ομάδες που έχουμε μπροστά μας! Αλλά αν αποκλειστούμε, θα αποκλειστούμε αξιοπρεπώς και θα φύγουμε με το κεφάλι ψηλά και όπως μπήκαμε εξάλλου στη διοργάνωση ως πρώτοι του ομίλου.Ο Όττο δε θα πληρώσει τα λάθη όλης της ομάδας, κι επιτέλους ας πάψει το κρυφτό πίσω από το δάχτυλό μας, όποτε χάνουμε να μην παραδεχόμαστε την ήττα και να γιουχάρουμε τους παίχτες και την ομάδα. Ας πάνε αυτοί που γιουχάρουν να παίξουν, να δουν τη γλύκα! Τι να κάνουμε, όλα τα αθλήματα έχουν ένα νικητή και ένα χαμένο, δεν μπορεί να νικάμε πάντα

 


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


12 Ιουνίου 2008, 14:37
το facebook έχει και +
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ  

Όλοι ξέρουμε ότι το facebook είναι το απόλυτο φακέλωμα αλλά και ένα απέραντο άσκοπο χάσιμο χρόνου σε βλακώδεις εφαρμογές που υποτίθεται ότι προσκαλείς τους "υποτιθέμενους" φίλους σου να προσθέσουν και να πάρουν μέρος. Η αλήθεια είναι ότι έχω χάσει πολλές φορές το χρόνο μου ενώ θα μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο. Ενώ έχω σβήσει πολλές εφαρμογές που πραγματικά δε χρησίμευαν σε τίποτα παρά μόνο στο χάσιμο χρόνου και την αποβλάκωση στον υπολογιστή!

 

Αλλά το facebook έχει και κάποιες θετικές πλευρές! Μέσα απο τα γκρούπς, ανακάλυψα ότι μπορείς να εκφράσεις τη γνώμη σου σε κάποια θέματα, ανώ μπορείς να γνωρίσεις και νέα άτομα ή να βρεις άτομα με τα οποία είχες χαθεί από καιρό!Εγώ βρήκα φίλους από το σχολείο, τη σχολή, το φροντιστήριο και είμαι πολύ χαρούμενη!Επίσης επειδή φεύγω για Εράσμους στη Γερμανία, μιλάω με άλλους που κάνουν ή θα κάνουν Εράσμους και παίρνω τη γνώμη τους και τους δίνω τη δική μου πάνω σε διάφορα θέματα!Όταν είσαι σε άλλη χώρα κι έχεις ανάγκη αυτό το δίκτυο των φοιτητών είναι όλα τα λεφτά! Έχω ήδη γνωρίσει 2 άτομα που θα είναι στην ίδια πόλη με μένα και νιώθω λιγο καλύτερα, γιατί δε θα είμαι μόνη μου! Εξάλλου όλοι μάλλον μια επιβαβαίωση ζητάμε από τα social networking είτε αυτό λέγεται facebook είτε ΜΗ, είτε Ηι 5. Το θέμα δεν είναι που συμμετέχεις, αλλά και πως χειρίζεσαι όλο αυτό το παιχνίδι!


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


11 Ιουνίου 2008, 10:59
ΓΙΟΥΧΟΥΥΥΥΥ! Ευθυμήσαμε πάλι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ  ΣΚΕΨΕΙΣ  

Πώς να μην κάνω φόνο? Τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο και η διάθεση μου έπιασε πάααατο.Πιο κάτω δε γίνεται!

Πρώτο συμβάν το ότι έχασε η Εθνική από τον πιο έυκολο αντίπαλο του ομίλου και στενοχωρήθηκε η προπονητάρα μας ο ΟΤΤΟ! Ειδικά το δεύτερο γκολ πολύ ταπεινωτικό και η απογοήτευσή μου τεράστια από τον Καραγκούνη γιατί στην κρίσιμη στιγμή σούταρε 2 φορές πάνω σε παίχτη αντί να δώσει πάσα σε 2 ξεμαρκέριστους.ΈΛΕΟΣ που θα λεγε κι ο Γεωργίου.Τσάμπα χάσαμε το χρόνο μας και το ειδαμε! Κι εντάξει πες η ομάδα σέρνονταν χτες πραγματικά.Αν δεν παίζουν ας πάρουν αυτό που τους αξίζει κι ας γυρίσουν σπίτια τους.Θέλουν κι ευρωπαϊκές ομάδες τα χούφταλα (που λέει και η φίλη μου η Μαριάννα, να αγιάσει το στοματάκι της).

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Μακάρι όλα μου τα βάσανα να περιορίζονταν σε ένα ποδοδφαιρικό ματς.Ξύπνησα από τα χαράματα να έρθω στη σχολή για κάτι σημειώσεις, ένα μάθημα και για να βρω μια καθηγήτρια στο γραφείο της να τη ρωτήσω κάτι απορίες και να πάρω πίσω τις ασκήσεις μου. Μόνο που αντί να κανω μάθημα κάθομαι σαν τον λαλακα στο εργαστήριο γιατί η καθηγήτρια δεν ήρθε....Κι άλλο χαμένο 2 ώρο σε 2 μέρες πάει πολύ.Άσε που φοβάμαι ότι δε θα έρθει ούτε στις ώρες γραφείου και θα μείνω με τις απορίες, τις άσκήσεις άλυτες και θα τρέχω άλλη μέρα να κατέβω στη σχολη.Θα πήγαινα να συνεχίσω τον ύπνο μου αλλά πρέπει να περιμένω και τη φίλη μου να σχολάσει από τη δουλειά για να πάμε μετά να πάρω γυαλιά! Μην μιλήσω για τα λεφτά που τελευταία φεύγουν χωρίς να το καταλάβω!Πρέπει να σφίξω τις τσέπες μου λίγο!

Αχ ευθημήσαμε πάλι ε ?


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Ιουνίου 2008, 11:36
Οι φοιτητές θα μείνουν στην απ΄έξω ΠΑΛΙ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  

19 Χρόνια πηγαίνω έστω και σε 1 συναυλία ή θατρική παράσταση στο φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων. Κάθε χρόνο το περιμένουμε πως και πως οι Βυρωνιώτες γιατί αποτελεί όαση πολιτισμού και ψυχαγωγίας στην περιοχή μας. Φέτος είναι νομίζω ένα από τα ωραιότερα προγράμματα αλλά οι τιμές έχουν πάρει φωτιά και οι τσέπες είναι αδειανές.Όχι μόνο οι δικές μου αλλά και της παρέας! Ούτε καν φοιτητικά δεν έχει φέτος και υποτίθεται ότι απευθύνεται σε νεολάια και το θέμα του Φεστιβάλ φέτος είναι το περιβάλλον. ΤΡΙΧΕΣ ο καλός σκοπός τρίχες και η νεολαία. Μειωμένα εισητήρια ισχύουν μόνο για άτομα ως 15 ετών. Και οι φοιτητές πως θα τη βγάλουν? Θα ληστέψουν τράπεζα? Αν και πολύ θα το θελα να ληστέψω τράπεζα και να πάω σε ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις , δε θα το κάνω. Όσο κι αν λατρεύω το φεστιβάλ και το δήμο μου, εύχομαι να έχει τεράστια αποτυχία μπας και βάλει λίγο μυαλό ο δήμαρχος. Τερμίτη αν το διαβάζεις πες τίποτα στον ξάδερφό σου! Είμαι εξοργισμένη........ΓΚΡΡΡΡΡΡ!
- Στείλε Σχόλιο


02 Ιουνίου 2008, 16:15
Η ατάκα της ημέρας (Νο1)
ΣΚΕΨΕΙΣ  ΑΣΤΕΙΑ  

Τι φυσική είναι αυτή?

Και πως να αντιδράσει το κοριτσάκι στο εργαστήριο δίπλα μου μόλις αντίκρισε τους τύπους και τα διαγράμματα των μαθημάτων που χρωστάει στο e-class?Αφού εγώ μόλις τους είδα φρικάρησα! Διαστημικό τοπίο μιλάμε!


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης