αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
31 Αυγούστου 2011, 03:03
ΕΠΕΤΕΙΟΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1 Τραγούδι 3
ΜΟΥΣΙΚΗ  ΣΚΕΨΕΙΣ  

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ - ΕΠΕΤΕΙΟΣ: Λυπητερό τραγούδι για αγάπες

Δεν μπορώ την επέτειο, τον κόσμο γύρω τα ποτά

Αυτό το τέλειο τίποτα με τους 2 μας αγκαλιά

Δε μπορώ το χορό μας, κλεφτές ματιές στον ουρανό (γιατί αν υποτίθεται αγαπάς και δεν προσποιείσαι γι αυτά που νιώθεις κοιτάς στον άλλο στα μάτια)

την ανάσα σου στο σώμα μου τα χέρια γύρω απ'το λαιμό!

Δε μορώ να γιορτάσω, ούτε και να λυπηθώ

Δε μπορώ πάω πάσο, τέτοια μέρα δε μπορώ

κάθε μέρα που περνάει σε διαγράφω

κάθε ώρα προσπαθώ

μα έρχεται πάλι ετούτη η μέρα κι απ'τη ζωή μου σε ζητώ! (γιατί καλώς ή κακώς έχω απίστευτη μνήμη.Ποτέ δεν ξεχνάω 3 πραγματα για κάποιον που θεωρώ σημαντικό! την πρώτη φορά που με φιλησε, την πρώτη φορά που κοιμηθήκαμε αγκαλιά και την μέρα του χωρισμού!)

Δε μπορώ να θυμάμαι μια σκιά να νοσταλγώ

Πως θες στα αστέρια να μαι όταν εσύ δεν είσαι εδώ?

Δε μπορώ το χορό μας κλεφτές ματιές στον ουρανό

την ανάσα σου στο σώμα μου, τα χέρια γύρω απ'το λαιμό.

 

Δε το αφιερώνω σε σένα γιατί οι στίχοι είναι λυπητεροί και στίχοι χωρισμού! Όμως έχουμε επέτειο σήμερα κι έχω μια μικρομελαγχολία που λείπεις. Θα θελα να κοιτάζαμε τα αστέρια αμίλητοι χέρι-χέρι για 5 λεπτά. Μόνο αυτό το απλό, και τίποτα άλλο. Αντ'αυτού γράφω στο μπλοκ και διαβάζω, όχι κι ότι πιο ευχάριστο.

θα νευριάσω, μη  με ρωτησεις, ΕΠΕΤΕΙΟ? Τι επέτειο? Κλείνουν 2 μήνες απο κείνο το τέλειο μήνυμα που μου στειλες στη μια η ώρα το βράδυ.Βάζω στοίχημα ότι εκείνο το βράδυ που μου το στειλες δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Ούτε και γω μπορούσα, και πριν και πόσο μάλλον μετά το μήνυμα.Ήταν αμοιβαία η αϋπνία. . . Και την ίδια μέρα με αγκάλιασες στην εκκλησία, και με φίλησες.Αν χωρίσουμε θέλω να ξέρεις ότι αυτή η αγκαλιά είναι το 4ο πράγμα σε σένα που δε θα ξεχάσω ποτέ όσος καιρός και να περάσει.ΜΟΝΟ αν πάθω ατύχημα και χάσω τη μνήμη μου ή Αλσχάϊμερ!

Με ξάφνιασες με το μήνυμα και μου αρέσει να με ξαφνιάζουν και να μου κάνουν εκπλήξεις γιατί όπως είπες και μόνος σου είμαι λίγο τρελή.Μου αρέσουν τα αυθόρμητα και τα απλά πράγματα,να διαβάζουμε αγγλικά μαζί, όταν δεν έχουμε χρόνο να πηγαίνουμε για λίγο περπάτημα, να δούμε μια ταινία στο ντιβανάκι της γιαγιάς,να σου μαγειρέψω κάτι που λαχταράς (εξάλλου ο έρωτας λένε περνάει από το στομάχι).Σαν τρελή που ειμαι μου αρέσουν και μερικές τρέλες, όπως το να έρθεις νυχτιάτικα κάτω από το σπίτι του Γιάννη μόνο για να μου δώσεις ένα φιλί και μια Καληνύχτα, μου αρκεί να σε δώ για 5 λεπτά και να σε αγκαλιάσω για να ναι όλη η μέρα μου τέλεια........ Κουκουρούκου ο εγκέφαλος έχει γίνει. Ήμουν που ήμουν με αποτελειώνεις σιγά σιγά αλλά μου αρέσει.

Και τώρα που σου εκμυστηριεύτηκα τι μου αρέσει πιστεύω πως πρέπει να μάθεις και  το μοναδικό πράγμα που δε μου αρέσει, γιατί με ξενερώνει, με πληγώνει αφάνταστα και δεν αντέχω και μόνο στην ιδέα του. Είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΗ με κείνον που θες να σαι μαζί! Ειτε χιλιομετρική, είτε σωματική είτε πνευματική.  Κι εντάξει η χιλιομετρική πες πάει στο διάολο αντέχεται,αν νιώθεις ότι ο άλλος είναι κολημμένος μαζί σου και δε θα κανει τρελες, άντε αντέχεται κάπως και η σωματική που πάνε πακέτο. Η τρίτη είναι που δεν αντέχεται με τίποτα. Ή ο συνδυασμός δεύτερης και τρίτης. Ποιός θα μπορούσε να είναι με κάποιον που δεν τον θέλει σωματικά? Η που το μυαλό του είναι κολλημενο αλλου? Ο χωρισμός λένε είναι ένας μικρός θάνατος. Όμως η απόσταση είναι Ο Θάνατος.....

ΝΑΙ ο χωρισμός είναι μικρός θάνατος και για τους 2.και γι αυτόν που παίρνει την απόφαση να χωρίσει και γι αυτόν που πρέπει να προσγειωθεί απότομα από τα συννεφα και να δεχτεί την απόφαση του άλλου.Όμως είναι καλύτερα να γίνει πριν πληγωθεί κανείς.

Ανέφερα χιουμοριστικά κάτι για τους Ιχθυες και μάντεψες πως είναι κατι που με πληγώνει. Με πληγώνει κυρίως γιατί είναι το μόνο που δεν αντέχω και τις έχω βιώσει τις αποστάσεις και τις ξέρω καλά. 2 φορές κιόλας με διαφορετικό αλλά εξίσου επίπονο τρόπο. Δεν κατηγορώ κανένα τους όμως και δεν πονάω που χώρισα, αλλά για το πως χώρισα.Στη λάθος στιγμή γιατί έτσι αμαυρώνονται τα όμορφα που έζησα μαζί τους.Κι εγώ θέλω να θυμάμαι μόνο τα όμορφα! Απλά θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί ξέρω πως ήταν τεράστιο λάθος μου να αφεθώ και όντας υπερβολικά ρομαντική να πιστέψω ότι μπορούσα να τις καλύψω. Με πήραν στο λαιμό τους και οι φίλοι μου που λέγανε αν δε προσπαθήσεις δε θα ξέρεις. Και προσπάθησα.Προσπάθησα πάρα πολύ αλλά μόνο εγώ! Και δεν αρκεί να προσπαθεί ο ένας.Αν με ρώταγες αν θα άλλαζα κάτι στο παρελθόν μου θα έκανα τις ίδιες επιλογές. Τα ιδια άτομα θα ερωτευόμουν και τα ιδια πράγματα θα έκανα απλά στη μια περίπτωση θα χώριζα από τη στιγμή που αμφέβαλλα και στη δεύτερη θα γίνονταν όλα όπως το χα σχεδιάσει δε θα παρασυρόμουν να καλύψω τόση χρονική και χιλιομετρική και ιδεολογική απόσταση.Νόμιζα ότι η αγάπη είναι πάνω απ'όλα αλλά δεν σκέφτηκα ότι αυτή μπορεί να μην υπήρχε. Έλα όμως που η καρδιά δε λειτουργει με πρόγραμμα.

Πάντως από όλο αυτό κάτι έχω μάθει.Να κάνω υπομονή, που νευριάζω εύκολα και γίνομαι γκρινιάρα. Ίσως γι αυτό  έχω χειριστεί εξαιρετικά τις αποστάσεις μας μέχρι τώρα (θέλω να πιστεύω).Κι όπως έγραψα και στο προηγούμενο κείμενο μπορεί να μη στο έχω πει ποτέ ξεκάθαρα αλλά δε θα άντεχα να πέρναγες στην επαρχία. Δε θα άντεχα την απόσταση και τρίτη φορά και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα προσπαθούσα να την παραβλέψω γιατί οι πειρασμοί είναι πάρα πολλοί εκεί έξω ειδικά για έναν άντρα και στην ιδέα ότι μπορεί να προσπαθώ πάλι μόνη μου κι ότι εκγαταλείπεις την προσπάθεια μόλις δεις τα σκούρα. Και δε θα την αντέξω να σαι σίγουρος, αν ποτέ βαρεθείς και  θελήσεις να φύγεις να το κάνεις αμέσως. Μη μείνεις ουτε μια μέρα μαζί μου χωρίς να με θες και χωρίς να περνάς καλά για να μη στεναχωρηθώ, η για να μη μείνεις μόνος σου μέχρι να βρεις την αντικαταστάτριά μου. Θέλω ΟΛΕΣ οι μέρες όσες κι αν είναι αυτές που θα ζήσουμε μαζί να είναι ΑΛΗΘΙΝΕΣ.


- Στείλε Σχόλιο


29 Αυγούστου 2011, 22:28
Συγχαρητήρια Λυκειόπαιδο....
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  

Η ανανεωμένη renabill όλο όρεξη για αφιερώσεις έχει. Χτες ή θα σου άνοιγα την καρδιά μου σε μια μακροσκελή, συναισθηματική, κουραστική και μπερδεμένη δημοσίευση ή θα συνέχιζα το αφιέρωμα του Χατζηγιάννη.Αλλα δεν τα κατάφερα.

Και σήμερα βγήκαν οι βάσεις και χτύπαγε η καρδιά μου σαν να έδινα εγώ. Ευτυχώς πέρασες σε μια ωραιότατη σχολή και στην Αθήνα.Ένα ΟΥΦ ανακούφισης κι ένα δάκρυ χαράς βγήκαν από μέσα μου! Οπότε δε θα στο χαλάσω με αυτά που σκέφτομαι τόσες μέρες γιατί αυτή η μέρα σου ανήκει ολοκληρωτικά.

Δεν ξέρω αν ήταν η σχολή  ακριβώς αυτή που ήθελες αλλά απο το μήνυμα που μου στειλες κατάλαβα ότι το χάρηκες σαν " Λυκειόπαιδο". Τυχαιο το παρατσούκλι? Δεν νομίζω. . . Κάποτε κάποιος με αποκάλεσε το γούρι του, γιατί πρώτη φορά στη ζωή του πέρασε όλα του τα μαθήματα στο εξάμηνο. Δεν αυταπατώμαι ότι σου έφερα τόση τύχη. Ξέρω καλά ότι όλα μόνος σου τα κατάφερες και συγχαρητήρια για την τόλμη και την αποφασιστικότητά σου "Λυκειάκι" να ξαναδώσεις πανελλήνιες.Σε θαυμάζω όχι γιατί πέρασες δεύτερος, για μένα είσαι πάντα πρώτος, αλλά γιατί δεν το βάζεις κάτω.Να ένα άλλο πράγμα που μου αρέσει σε σένα. Το άξιζες λοιπόν και σου εύχομαι τα καλύτερα. Για τη σχολή που πέρασες, για τη μετέπειτα σταδιοδρομία σου και για τη ζωή σου γενικότερα. Αφιερωμένο το παρακάτω στιχάκι λοιπόν...

Τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν εχω γευτεί,

αφού κρύβεται το αύριο σ'ότι έχω ονειρευτεί

τα καλύτερα θα ρθουν μάτια μου δεν ανησυχώ

φτάνει το δικό σου πρόσωπο να βλέπω όταν ξυπνώ.

Λένε ότι η χαρά είναι διπλή χαρά και η λύπη μισή λύπη όταν έχεις κάποιον να την μοιραστείς. Ούτε καν μπορείς να αναλογιστείς  το πόσο υπέροχα νιώθω μετά από τόσο καιρό που είμαστε και οι δύο ΕΔΩ!

Θα είναι καλό το βράδυ απόψε. Θα κάνω όμορφες σκέψεις. Κι αύριο ακόμα καλύτερο- κλείνουν ακριβώς 2 μήνες από τη μέρα που με φίλησες πρώτη φορά.........


- Στείλε Σχόλιο


24 Αυγούστου 2011, 14:06
Οι χαρτινες πολυσυσκευασίες τετραπάκ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ερωτηθούν πώς ανακυκλώνονται οι συσκευασίες τετραπάκ απαντούν ότι είναι χάρτινες.άρα θα τις έβαζαν στον κάδο ανακύκλωσης χαρτιού! ΜΕΓΙΣΤΟ ΛΑΘΟΣ. Αν έχετε προσέξει οι συσκευασίες γάλακτος, χυμών, σάλτσας ντομάτας και άλλων τροφίμων έχουν και μια αλουμινένια στρώση όταν την κόψετε.Υπάρχει ειδική διαδικασία ανακύκλωσης και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να την πετάμε για ανακύκλωση στους κάδους χαρτιού γιατι εκεί θα καταλήξει στα σκουπίδια και τσάμπα ο κόπος και η προσπάθεια..... Παρακάτω εξηγείται η διαδικασία ανακύκλωσης των συσκευασιών αυτών.Πώς ανακυκλώνονται οι συσκευασίες Tetra Pak

Πώς γίνεται η ανακύκλωση

Η συσκευασία της Tetra Pak αποτελείται από τρία υλικά: χαρτί (75%), αλουμίνιο (20%) και πολυμερή (5%). Στο πρώτο στάδιο ανακύκλωσης διαχωρίζονται οι ίνες από τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή από το πολυαιθυλένιο και το αλουμίνιο.

Αρχικά οι υπάλληλοι του μύλου καθαρίζουν τη μάζα των συσκευασιών από τα άλλα σκουπίδια, όπως πλαστικές σακούλες και πετραδάκια. Υστερα οι συσκευασίες τοποθετούνται σε έναν μεγάλο κάδο με νερό, στον λεγόμενο πολτοποιητή, όπου στροβιλίζονται για 15 με 20 λεπτά. Ο στροβιλισμός -παρόμοιος με εκείνον των πλυντηρίων- διαχωρίζει τις ίνες μέσω της τριβής και βοηθάει το χαρτί να διαλυθεί πιο γρήγορα. Οι ίνες απορροφούν το νερό και γίνονται μέρος ενός πολτού ινών. Τα μη χάρτινα στοιχεία είτε επιπλέουν είτε βουλιάζουν και μπορούν να διαχωριστούν, να διαλυθούν ή να διηθηθούν.

Ο πολτός προορίζεται για τα προϊόντα χαρτιού. Το μείγμα αλουμινίου και πολυαιθυλένιου περνάει στη δεύτερη φάση ανακύκλωσης, κατά την οποία το μείγμα καθαρίζεται από ένα 10% πολτοποιημένων ινών που έχει απομείνει και τοποθετείται σε έναν τεράστιο κυλινδρικό σωλήνα, όπου δεν υπάρχει καθόλου αέρας. Εκεί πραγματοποιείται η πυρόλυση. Σε θερμοκρασία 400ο C, το πλαστικό ουσιαστικά δεν καίγεται, αλλά διασπάται και μετατρέπεται σε αέριο, η σύσταση του οποίου είναι παρόμοια με εκείνη του φυσικού αερίου. Το αέριο αυτό χρησιμοποιείται για να καλύψει 10% των αναγκών του μύλου σε ενέργεια. Το αλουμίνιο παραμένει ως έχει και πωλείται ως πρώτη ύλη.

«Από την ίνα πάμε πάλι σε ίνα, από το αλουμίνιο σε αλουμίνιο και από το πολυαιθυλένιο στην ενέργεια. Το αλουμίνιο μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για την κατασκευή άλλων προϊόντων και το πολυαιθυλένιο γίνεται ενέργεια», επισημαίνει ο κ. Vila.

Και μετά;

Οι ίνες που προκύπτουν από τις χάρτινες συσκευασίες τροφίμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων χάρτινων προϊόντων, όπως χαρτιά εκτυπώσεων, χάρτινες σακούλες, χαρτιά υγιεινής, χαρτιά επένδυσης για κουτιά γκοφρέ, χαρτόκουτα, χαρτί για προμήθειες γραφείου. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά σε συσκευασίες υγρών τροφίμων, όμως έχει άλλες χρήσεις. Πρόκειται για καλής ποιότητας ίνα. Εχουμε κάνει τρεις μελέτες και όλες καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα», αναφέρει ο κ. Vila.

«Επιπλέον, το πολυαιθυλένιο και το πολυπροπυλένιο δεν καίγονται, αλλά διαχωρίζονται και διασπώνται σε επιμέρους τμήματα. Αλλά ακόμη και αν καίγονταν, δεν θα αποδέσμευαν τοξικά, καθώς δεν περιέχουν χλώριο και ο χώρος είναι κλειστός», εξηγεί, όταν του εκφράζουμε τις περιβαλλοντικές μας ανησυχίες σχετικά με την πυρόλυση και τα τοξικά που εκλύονται στο περιβάλλον.

Αν και το σύστημα αυτό ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι την επόμενη χρονιά θα έχει μπει στη μαζική παραγωγή. Αραγε, η Stora Enso θα πουλήσει την τεχνολογία, δηλαδή το σύστημα της πυρόλυσης ή το «know how»; Σύμφωνα με τον κ. Vila, τίποτα δεν είναι ακόμα βέβαιο. «Σχεδιάσαμε το σύστημα για να δέχεται 30.000 τόνους και στην πορεία διαπιστώσαμε ότι μπορεί να πάρει 60.000, δηλαδή το διπλάσιο. Ακόμα μαθαίνουμε…»

Από τον εν λόγω μύλο περνούν καθημερινά περίπου 5 εκατ. συσκευασίες. Εδώ καταλήγουν συσκευασίες από την Πορτογαλία, τη νότια Γαλλία, τη Γερμανία αλλά και την Ελλάδα. Στη χώρα μας οι συσκευασίες της Tetra Pak συγκεντρώνονται στην Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και κατόπιν μεταφέρονται στο μύλο της Stora Enso ή όπου αλλού υπάρχει η αντίστοιχη τεχνολογία της ανακύκλωσης, όπως στην Κίνα. Συνολικά η Tetra Pak ανακύκλωσε το 2009 πάνω από 27 δισ. συσκευασίες, ενώ κάθε χρόνο αυξάνει την ανακύκλωση κατά περίπου 1 δισ.!


12 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


23 Αυγούστου 2011, 11:13
ΓΙΑ ΤΟΝ byss
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  

Αυτό είναι που μου αρέσει στο ΜΗ. ότι αποτελεί την πιο ευχάριστη παρέα μου όταν είμαι μόνη.Και να φανταστείς ότι ιδέα δεν έχω από μουσική. Τυχαία ανακάλυψα το σάιτ.Δεν παίζω όργανα, δεν συνθέτω, δεν τραγουδάω (μόνο στο μπάνιο)... Απλά ακούω μουσική και την αγαπάω. Μεσα από την μουσική έρχεσαι πιο κοντά και με την ανωνυμία του ίντερνετ εκφράζεις άνετα χωρίς φόβο αυτά που αισθάνεσαι και έμμεσα γνωρίζεις κόσμο. Μετά από μια πολύ δύσκολη βδομάδα ανακάλυψα όλως τυχαίως και ξαφνικά ότι έχω έναν φανατικό αναγνώστη.Δεν είναι άλλος από τον Βασίλη, byss.

Βασίλη σε εύχαριστώ κυριώς που με διαβάζεις κι έχεις περάσει αρκετό χρόνο να διαβάσεις και τα παλιότερα πόστ μου! Κάποια άλλη ψυχη αμφιβάλλω αν θα το έκανε ποτέ, ετσι για να με γνωρίσει καλύτερα και το χω παράπονο.Μα πιο πολύ σε ευχαριστώ γιατί γενικά πέρασα μια δύσκολη βδομάδα και συ ας μην σε ήξερα  με έκανες φίλη σου και προσφέρθηκες να είσαι εκεί αν χρειαστώ κάποιον να μιλήσω.

Σε ευχαριστώ λοιπόν δημόσια μπροστά σε όλη την παρέα του ΜΗ γιατί ήσουν παρόν  όταν ολοι οι άλλοι ήταν απόντες κι αυτό λέει πολλά για σένα ως άνθρωπο. Να ξέρεις πως ότι χρειαστείς θα είμαι εκεί.....

ΥΓ:πολύ μελό το εκανα? Μπα έτσι ακριβώς αισθάνομαι. Ξέχασα να σε ευχαριστήσω που αύξησες την αναγνωσιμότητα του μπλόκ μου.Οι στατιστικές μου εκτοξεύτηκαν με τις επισκέψεις σου και είχα αρχίσει να απορώ ότι κόλλησε ιό το  μαραφέτι.Χα χα χα... Η αναγνωσιμότητα είναι το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει πίστεψέ με


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


17 Αυγούστου 2011, 23:47
Η Βασίλισσα χωρίς στέμμα!
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  

Βασίλισσα του χτεσινού παιχνιδιού στίχου ανακηρύχθηκα στην χτεσινοβραδινή εκπομπή της ixthys. Μια βασίλισσα χωρίς στέμμα και λεφτά, αλλά με πολλή πλάκα. Και χιούμορ θα προσέθετα ως μετριόφρων που είμαι....Ε ρε να μην έχουμε κανένα διαφημιστή μέλος να δει το ταλέντο μου στις ατάκες να δω και γω κανα Ευρουδάκι στην τσέπη.  Χαραμίζομαι στις εκπομπές διαφόρων σάιτ........ Βάσανα......

Το παιχνίδι έλεγε να κάνουμε στιχάκια με 2 λέξεις παρόμοιες ακουστικά. Έτσι για να ευθυμήσουμε σήμερα που χουμε νευρική κατάθλιψη ωρίστε οι στίχοι που έφτιαξα.

ΣΤΙΧΟΣ 1: κουφός-γιατρός

Μη μου το παίζεις κουφός, εκεί είναι ο γιατρός,

και περιμένει να σε εξετάσει. Άντε να δούμε, ειναι θλάση?

ΣΤΙΧΟΣ 2:καϊκι - μπρίκι

Άντε μπές μες στο καϊκι,

μπες και θα σου κάνω και καφέ στο μπρίκι

ΣΤΙΧΟΣ 3: μπετονιέρα-μπουμπουνιέρα

Δουλευα χρόνια μπετατζής σε μία μετονιέρα. Για το στεφάνι δούλευα, και για τη μπουμπουνιέρα.

ΣΤΙΧΟΣ 4: και ο καλύτερος....  καβούρια-πατσαβούρια

Καβούρια έχουν οι τσέπες σου, μα εγώ δεν χαμπαριάζω, τα πατσαβούρια σου πετώ και γκόμενο αλλάζω.

 

Καλό μας βράδυ, ευχαριστώ για την ωραία παρέα παιδάκια....

 

 


- Στείλε Σχόλιο


16 Αυγούστου 2011, 22:41
ΑΦΙΕΡΩΜΑ 1 (Τραγούδι 1 και 2)
ΜΟΥΣΙΚΗ  

Ξεκινά μια νέα μουσική ενότητα στο μπλόκ, με μουσικά αφιερώματα.... Πρώτος είναι ο αγαπημένος μου Μιχάλης Χατζηγιάννης με παράθεση τραγουδιών ή στίχων που μου αρέσουν και εξήγηση του τι ακριβώς μου αρέσει σ'αυτά.Φυσικά τα σχόλια δεν είναι περιττά, να γράφετε και να λέτε τη γνώμη σας για τα τραγούδια, έτσι για να γνωριστούμε καλύτερα.

Προσπαθώ να αλλάξω τη γνώμη μιας ψυχής ότι ο Χατζηγιάννης είναι σούπερ τραγουδιστής σε κάποια τραγούδια γιατί απλά αυτά αγγίζουν την ψυχή μου, όσο γελοίο ή γλυκανάλατο μπορεί να ακούγεται αυτό... ναι οκ είναι εμπορικός παραδέχομαι, απορώ γιατί καίγονται όλα τα κοριτσάκια επίσης. Όμως αυτό που δεν μπορώ να αμφισβητήσω με τίποτα είναι ότι έχει φοβερά αισθησιακή φωνή και έχει τραγουδήσει υπέροχα κομμάτια με υπέροχους στίχους. Ιδού το τελευταίο που ανακάλυψα και κλαίω όταν το ακούω........ Ακόμα κι αν δεν είστε φάν αξίζει να το ακούσετε και να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη.Τη μουσική εγώ προσωπικά τη θεωρώ μαγική και πολύ διαφορετική από τα υπόλοιπα κομμάτια του. Και την έχει γράψει ο ίδιος. Καμιά σχέση με τα άλλα τα σουξεδιάρικα που γράφει κατά καιρούς. Εγώ απλά τη βρίσκω μοναδική και συγκλονιστική.

Κρύψε με στην αγάπη σου,
στ' όνειρό σου, στο κρεβάτι σου
κρύψε με στο χαμόγελο
μες στο βλέμμα και το δάκρυ σου,
κρύψε με...

Κρύψε με στην αγάπη σου
ό,τι θέλω να φαντάζομαι,
κρύψε με μες στον κόσμο σου
κι αφήσέ με να σε νοιάζομαι,
κρύψε με στην αγάπη σου
στ' όνειρό σου, στο κρεβάτι σου.

Κρύψε με μες στη σκέψη σου
και τις νύχτες που αγάπησες
κρύψε με στο παράπονο
που στην άμμο το ζωγράφισες, 
κρύψε με...

video 

Γιατί μου αρέσει? Είναι η μουσική? Είναι ο στίχος? Μάλλον και τα δύο που ταιριάζουν τόσο απόλυτα στην πεποίθησή μου ότι οι ανθρώπινες σχέσεις κάθε άλλο παρά τυπικές πρέπει να είναι. Γιατί έτσι είναι οι αληθινές σχέσεις, θες να τα μοιράζεσαι όλα με τον άλλο.Γιατί η ζωή δεν έχει μόνο εύκολα έχει και δύσκολα. Όλα τα ζείς ομορφότερα ακόμα και τα άσχημα αν τα ζείς με παρέα κι ακόμα καλύτερα αν δίνεις και παίρνεις αγάπη από τα άτομα που είναι γύρω σου. Και εδώ κολλάει τέλεια ένα άλλο τραγούδι πιο πιασάρικο.

 

αν ήσουν μαζί μου αλλιώς θα ξυπνούσα,

θα χα άλλη αναπνοή κι όλα αλλιώς θα τα ζούσα,

αν ήσουν μαζί μου αλλιώς θα πονούσα

πιο γλυκά και πιο απλά αλλιώς θα ζούσα

 

Αυτό είναι σουξεδιάρικο, δεν αντιλέγω αλλά πείτε μου τώρα ειλικρινά, όταν είμαστε ερωτευμένοι κι όταν αγαπάμε πολύ κάποιον δε μας λείπει συνέχεια και νιώθουμε την απουσία του?Ενώ αμα είναι εκεί κάποιος για μας δεν είμαστε κυριολεκτικά σαν χαζοχαρούμενοι? Σαν παιδάκια στο σχολείο που τους έβαλε η δασκάλα αυτοκόλητο στο τετράδιο επειδή πήραν 10?

Προβληματιστήκαμε πάλι....Καλό σας βράδυ


- Στείλε Σχόλιο


13 Αυγούστου 2011, 00:06
Όταν πέφτει ένα αστέρι ...
ΣΚΕΨΕΙΣ  ΜΟΥΣΙΚΗ  

κάνουμε ευχές. ΓΙΑΤΙ? γιατί είμαστε άπληστοι ή απλά είμαστε τόσο ρομαντικοί κι ονειροπόλοι ώστε  να πιστεύουμε ότι ίσως κάποτε οι ευχές μας γίνουν πραγματικότητα?ΧΜ εγω απλά θα αρκεστώ να δεχτώ και την εξήγηση που δίνει το τραγούδι περί μοναξιάς και πόνου......Μάλλον γιατί μου χεις λείψει πολύ και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να χαζέψω αστεράκια που πέφτουν σήμερα και να ευχηθώ να περάσουν σαν αστραπή οι μέρες που θα σαι μακριά μου. Όλοι λοιπόν μόνοι και μη, βουρ στις ταράτσες και ακόμα καλύτερα σε παραλίες  να δείτε τα πεφταστέρια και να κάνετε ευχούλες. Καλή τύχη....

video 


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 


Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης