αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
30 Σεπτεμβρίου 2012, 21:29
Χορός της βροχής
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ  

Η βροχή στο μυαλό της Ουρανίας ήταν κάτι ευχάριστο. Χωρίς βροχή δεν υπάρχει νερό, χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή. Γιατί όμως οι περισσότεροι αντιπαθούν ή απεχθάνονται τη βροχή δεν ήξερε. Μάλλον γιατί δεν βλέπουν τη θετική της πλευρά. Όλοι σκέφτονται πως θα πάνε στη δουλειά τους, φοβούνται μην πλημμυρίσουν, μη βραχούν τα ρούχα τους και χαλάσουν τα μαλλιά τους,;hτη μελαγχολία που μπορεί να φέρει μια βροχή! Ακόμα κι αυτή η μελάγχολία έχει τα θετικά της. Κάθεσαι πίσω από το τζάμι και χαζεύεις. Σκέφτεσαι ότι θες, αν είσαι μόνος το παρελθόν συνήθως ή τι θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον, αν είσαι με παρέα το μέλλον ποτέ το παρελθόν. Και τα δύο χρήσιμα είναι όμως...... Κι όμως όσο άσχημη μπορεί να φαίνεται η βροχή σε κάποιον, τόσο όμορφη φαινόταν στην Ουρανία, κατεξοχήν αισιόδοξο άτομο σε όλη της τη ζωή! Είπαμε χωρίς βροχή δεν υπάρχει ΖΩΗ.Η βροχή είναι η ζωή η ίδια αν αναλογιστείς ότι αποτελούμαστε απο 75% νερό. Μπορείς να τη μισείς, να τη φοβάσαι, να την αγαπάς, να τη βαριέσαι, όπως με όλα τα πράγματα. Η Ουρανία θα θελε να περιτριγυρίζεται από άτομα που εκτός των άλλων αγαπάνε τη βροχή. Να περάσει μια μέρα που δε θα φοβάται τη βροχή, θα βγεί να γίνει μούσκεμα και να χορέψει κάτω από αυτή!Σαν παιδί, μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά δε μπορεί να καταπιέζεται, θέλει να μεταδίδει στους άλλους τη ζωντάνια της.  


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


24 Σεπτεμβρίου 2012, 15:00
so true 3
ΣΚΕΨΕΙΣ  

Το έχω κάνει και γω κάποτε και είναι απαίσιο, το ξέρω. Αλλά μου τη δίνει όταν το βλέπω να το κάνουν.


- Στείλε Σχόλιο


20 Σεπτεμβρίου 2012, 22:56
Αφιέρωμα Cristopher von Deylen oder SCHILLER!!!!!!! (1)
ΜΟΥΣΙΚΗ  

Το Schiller είναι το καλιτεχνικό όνομα του Κρίστοφερ εμπνευσμένο από το μεγάλο Γερμανό ποιητή Φρίντριχ Σίλερ γιατί ο ίδιος τον θεωρεί πηγή έμπνευσης για τους στίχους και τη μουσική που συνθέτει!

Η μουσική αυτού του ανθρώπου σε παρασέρνει στη φαντασία!Θες δε θες σου φέρνει δισεκατομμύρια εικόνες στο μυαλό. 

Κυρίως ορχηστρική, μερικά κομμάτια είναι με λόγια και εξαιρετικά στιχάκια πολύ ποιητικά θα έλεγα. Πολλά κομμάτια έχουν τίτλο αφηρημένες έννοιες όπως, ΑΓΑΠΗ, ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ κ.α. 

Εγώ τη γνώρισα δεν ξέρω πότε! Δεν μπορώ να προσδιορίσω το πότε. Το 2006 ένας φίλος κατέβασε ένα τραγούδι του συγκλονιστικό από το Αλμπουμ Tag und Nacht.Ήταν το DIE Nacht (du bist nicht allein)= τη νύχτα δεν είσαι μόνος. 

http://www.youtube.com/watch?v=nXq3h-WX90E

Ένα χιπ χοπ κομμάτι που αμην κι αν καταλάβαινα τι έλεγε στα περισσότερα σημεία αν και ξέρω γερμανικά. Αλλά η μουσική είναι τόσο συγκλονιστική που αμέσως έμαθα να το τραγουδάω. Λέει για τις νύχτες που υπάρχουν σκιές στις ζωές των ανθρώπων και εκείνος νιώθει η ζωή να τον προσπερνάει. Και γι αυτό ψάχνει ένα τρόπο να σωθεί. Λέει για τις ανησυχίες κάθε ατόμου να πετύχει και για το φόβο για τη ζωή και το θάνατο, ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να τα παρατήσει και να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Είναι στο χείλος του θανάτου σε μια νύχτα με καταιγίδα, αλλά δεν σκοπεύει να τα παρατήσει γιατί το ξημέρωμα θα έρθει το φως και μια καινούρια ελπίδα. Και η φωνούλα μέσα του του λέει. Δεν είσαι μόνος είμαι πάντα δίπλα σου να σου συμπαραστέκομαι....

Τι καταθλιπτικό κομμάτι θα σκεφτείτε. Πέρασα όμως άπειρα βράδια γράφοντας πανεπιστημιακές εργασίες ακούγοντας στα αυτιά μου αυτό το κομμάτι και παίρνοντας δύναμη να γράψω. Και μετά έβλεπα το ξημέρωμα και πήγαινα για ύπνο ευχαριστημένη που είχα μια παραγωγική νύχτα και το γράψιμο πήγε καλά. Τις νύχτες έρχεται η έμπνευση που είσαι μόνος με τις σκέψεις σου! Όμως ο Σίλερ δεν εχει γράψει μόνο τέτοια τραγούδια. Στο ίδιο άλμπουμ υπάρχει το εκ διαμέτρου αντίθετο κομμάτι του. DER TAG (du bist erwacht) = Η μέρα, είσαι ξύπνιος (ή ακόμα κι αφυπνίστηκες πιο ελευθερα θα έλεγα)

Θα έλεγα ότι είναι τόσο μελωδικό που ερωτεύεσαι την γερμανική γλώσσα χωρίς υπερβολές!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=OlTm6sIRdB0

Μιλά  για το ότι ξυπνάς από μια κατάσταση με μια άλλη διάθεση, με χαρά και αισιοδοξία. Γεμάτο εικόνες με φτερά πεταλούδων και χορό από χιονονιφάδες και ανέμους και όμορφα ανατριχιάσματα με μυρωδάτα πέταλα λουλουδιών στα χέρια. 

Κι αυτά είναι εν περιλήψει οι εικόνες που μπορώ να περιγράψω καλύτερα γιατί η γερμανική γλώσσα είναι πραγματικά πολύ πλούσια σαν την ελληνική και δύσκολη στην περιγραφή και απόδοση. Αυτά ειναι τα πρώτα κομμάτια που πιστεύω έπρεπε να μοιραστώ μαζί σας στο αφιέρωμα. 

Τα άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει είναι τα εξής:

Αναμένω με τεράστια αγωνία τον Οκτώβριο το αλμπουμ με τίτλο Sonne=ήλιος

video - Στείλε Σχόλιο


19 Σεπτεμβρίου 2012, 15:48
Η εποχή φταίει? Ή εμείς?
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ  

Με αφορμή ένα σωρό γάμους που έγιναν και πήγα, ή δεν πήγα φέτος ένα ρητό που έπαιξε πολύ στο φατσοβιβλίο.

Είναι πολύ εύκολο όταν έρχονται τα δύσκολα να τα ρίχνεις στους άλλους χωρίς καν να προσπαθήσεις.Και τι εύκολο είναι να πεις στον άλλον ΦΥΓΕ. Είναι πιο εύκολο από το να του πεις ότι τον χρειάζεσαι στη ζωή σου!  Τι γίνεται όταν κι οι δύο σε μια σχέση είναι πεισματάρηδες κι εγωϊστές? Χμ πάντα πίστευα ότι λίγος εγωϊσμός δεν βλάπτει γιατί αν τον κάμπτεις συνέχεια καταλήγεις να χάνεις πολλά πράγματα,την αυτοεκτίμησή σου και τέλος το σεβασμό του άλλου. Οπότε η σχέση αυτή έχει ημερομηνία λήξης πολύ σύντομη.Παλιά ήταν συχνό φαινόμενο οι γονείς ή οι παπούδες μας να μένουν στο γάμο καθαρά για τα παιδιά κι όχι για τον άνθρωπό τους και να μην προσπαθούν να είναι κοντά τους. Τι μεγάαααλο λάθος κι αυτό να μας κατηγορούν ότι είμαστε επιπόλαιοι η νέα γενιά στις σχέσεις μας όταν οι ίδιοι μέναν από καθήκον ή από συμφέρον σε μια σχέση! Τι εύκολο που είναι να ρίχνεις το φταίξιμο σε κάποιον, και τι εύκολες οι δικαιολογίες. Όλοι όμως έχουμε τα στάνταρ μας κακά τα ψέμματα. Μπορεί κανείς να μην είναι τέλειος αλλά πάντα ψάχνουμε αυτό που θα είναι κοντά στο τελειο της εικόνας του μυαλού μας και το πως θα θέλαμε να βιώνουμε μια σχέση. Αυτό δεν σημαινει ότι αν τη βιώνουμε λίγο διαφορετικά ότι δεν την θέλουμε απλά προσπαθούμε να την κάνουμε όπως εμείς θα θέλαμε. Όταν η δική σου οπτική γωνία απέχει πάρα πολύ από του ατόμου που έχεις δίπλα σου τι γίνεται? Καταπιέζεται ο ένας από τον άλλο. Όταν είναι ευχαριστημένος ο ένας δεν είναι ο άλλος και το αντίθετο! Μπορεί μια τέτοια σχέση να αντέχει στο χρόνο?Κάποιος πολύ ρομαντικός σαν εμένα θαέλεγε ναι αν υπάρχει αγάπη υπάρχει και προσαρμογή. Προσαρμογή και των 2 στα θέλω του άλλου. Η ζωή είναι πιο περίπλοκη όμως και μερικές φορές αρνούμαστε να προσαρμοστούμε πάρα πολύ σε κάποια πράγματα. Κι οι άλλοι αρνούνται να προσαρμοστούν. Προσπάθεια προσαρμογής υπάρχει αλλά όχι ουσιαστιική κι αρχίζουν τελικά οι αμφιβολίες ότι δεν μπορεί να κρατήσει μια σχέση έτσι. Τα ετερόνυμα λένε έλκονται. Συμπληρώνουν το ένα το άλλο. ΙΣΧΥΕΙ! Επίσης λένε ότι το γυαλί αν ραγίσει δεν ξανακολάει. Εγώ είμαι η πρώτη που πιστεύω το αντίθετο. Ότι ξανακολάει με διπλή δόση κόλλας. Δεν αρκεί να το κολλήσει αυτός που αποφάσισε κι  έσπασε το γυαλί! Πρέπει και το γυαλί να θέλει να κολλήσει. Επιμονή και υπομονή θέλει. Όταν ο άλλος σε βάζει σε πάγο πρέπει να βάζεις τα δυνατά σου να τον σπάσεις. Να προσπαθήσεις σκληρά για αυτό κι όχι να προσθέτεις πάγο στον πάγο. Έτσι φτιάχνεις παγόβουνο, έτσι σβήνεις τη φλόγα, έτσι κρυώνουν οι σχέσεις. Έτσι δίνεται το ΤΕΛΟΣ! 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


14 Σεπτεμβρίου 2012, 18:52
So true
ΣΚΕΨΕΙΣ  

Αλήθεια είναι!


- Στείλε Σχόλιο


09 Σεπτεμβρίου 2012, 18:25
ΓΑΒ
ΣΚΕΨΕΙΣ  

Στη Σαντορίνη που ήμουνα είχε ένα τέλειο σκυλάκο! Λατρεία μεγάλη, μας ερχόταν όλο πίσω μας και μας ακολουθούσε κι ας είχε αφεντικό! Μιλάμε μεγάλη αγάπη με τη μπουμπού, με άκουγε κι ας μην με είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή της. Και οι σκύλοι διαισθάνονται τα πάντα πως νιώθεις και το παραμικρό. Γι αυτό τα προτιμώ από άλλα κατοικίδια!Θα θελα ένα να του διοχετεύω όλη μου την αγάπη αφου οι άνθρωποι μερικές φορές είναι για κλάματα!Θα γαβγίσωωωωωω θέλω σκύλο


- Στείλε Σχόλιο


07 Σεπτεμβρίου 2012, 23:53
Βαθιά ανάσα!
ΑΣΤΕΙΑ  

ΩΩΩΩΩΩΠ και φύγαμε γιατρέ μου


- Στείλε Σχόλιο


04 Σεπτεμβρίου 2012, 21:51
Η χρησιμότητα της φωτογραφίας
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  

Η κάθε φωτογραφία είναι για να μας θυμίζει πράγματα και καταστάσεις. Απεικονίζει φάσεις της καθημερινότητας, της ζωής μας και τα μέρη που έχουμε πάει ή τα τοπία της καρδιάς μας. Μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις δε λένε? Αυτό ήθελα και γω, μια ωραία χαρούμενη φωτογραφία μας.Ναι φωτογραφία μας τόσο καιρό ζήσαμε όμορφα πράγματα μαζί.Έχω μόνο τις αναμνήσεις και τα δάκρυά μου τα βράδια που μου λείπεις, ναι δάκρυα.Μακάρι να μπορούσα να σου περιγράψω πόσο συγκλονιστηκές έβρισκα τις στιγμές μας και να καταλάβεις.Αλλά ποτέ δε φάνηκαν να σε προβληματίζουν ή να σχολιάσεις θετικά ή αρνητικά αυτά που έγραφα. Μαζί σου ένιωθα ολοκλήρωση και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε αγαπάω ακόμα, αλλά ποτέ δεν το κατάλαβες. Πονάω γι αυτό, που δεν μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ξανακάνουμε αυτά που κάναμε λάθος,να σαι δίπλα μου στα δύσκολα όταν σε θέλω, ήταν το μόνο που ήθελα από σένα και δεν μπόρεσες να μου το δώσεις, με κράταγες σε απόσταση κι ας ήξερες ότι τις απεχθάνομαι.Δεν άντεχα να πεθαίνω από αγάπη στην αγκαλιά σου και συ να μη μπορείς να με σώσεις, να με κάνεις να τρέμω ότι θα ξαναπεράσω κάτι τέτοιο δεύτερη φορά.Η μόνη μας φωτογραφία όταν ήμασταν μαζί, μια κρύα φωτογραφία, αδιάφορη μετά από λίγες μέρες είναι το αποτέλεσμα.Την έχω θάψει κάπου, δεν θέλω να τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα και εκείνο το πάρτυ, ένιωθα ότι ήμασταν κυριολεκτικά δυο ξένοι.Δυο ξένοι ήμασταν, με διέλυσε αυτό που έγινε και όμως το άφησα πίσω γιατί σε αγαπάω.Και συ δεν το έθιξες καν ούτε μετά από μήνες κι ας σκέφτηκες πως ήταν λάθος και με στοίχειωνε κάθε μέρα, ώρα και λεπτό να μην ξανασυμβεί τίποτα.Προσπάθησα να το αναφέρω αλλά δεν είδα ανταπόκριση κι ο φόβος αντί να σβήνει ερχόταν και μου κάθονταν στο λαιμό.Μπορεί ότι ανήκει στο παρελθόν να είναι παρελθόν αλλά τελικά δεν μπορούμε να το θάβουμε γιατί μας κάνει ζημιά.Ναι την έθαψα τη φωτογραφία.Αν ήσουν ένας οποιοσδήποτε περαστικός από τη ζωή μου δεν θα με πείραζε. Μα δεν ήσουν κι ούτε ήθελα να ήσουν ένας απλός περαστικός.Με πονάει πάρα πολύ, δε φαντάζεσαι πόσο τραγικά πονάει να έχω ζήσει αυτό το πράγμα με τον άνθρωπο που αγαπάω και χρειάζομαι κοντά μου περισσότερο απ'όλους κι απ'όλα. ΕΦΥΓΑ απ'τη ζωή σου με βαριά καρδιά, αναγκάστηκα να το κάνω, να δω αν θα με αναζητήσεις! Πήγα Σαντορίνη διακοπές και πέρασα τέλεια, έκανα γνωριμίες, τρελό κλάμπινκ μέχρι το πρωί, έβγαλα φανταστικές φωτογραφίες. Πέρασα πολύ καλά με τις παρέες μου αλλά δεν είναι για μένα οι τρέλες Άγγελέ μου.Δεν θέλω τίποτα και κανέναν άλλον παρά μόνο εσένα, ολοκληρωτικά εσένα ηλίθιο πλάσμα ακόμα και τώρα. ΕΦΥΓΑ ΟΜΩΣ!Γιατί δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με τις δικαιολογίες, τον πόνο, τον φόβο που μου δημιούργησες εκείνο το βράδυ κάθε φορά που σε έβλεπα, δε μπορούσα να συμβιβαστώ ότι ένα χρόνο που περάσαμε τόσο όμορφα δεν έχουμε μια φωτογραφία που να το αποδεικνύει, παρα μόνο εκείνη τη βουβή φρικτή φωτογραφία με τα ψεύτικα χαμόγελα στο πάρτυ της φίλης μου.ΟΧΙ αυτή η σχέση δεν ήταν πόνος, δεν ήταν αδιαφορία και προσποίηση. Απέραντη αγάπη ήταν για μένα, τόσο απέραντη που δεν έχω ξανανιώσει με κανέναν, γι αυτό δεν έβρισκα τα λόγια να την εκφράσω, κι όταν τα έβρισκα φοβόμουν ότι δεν θα σαι εκεί να τα ακούσεις ή θα τα βρεις υπερβολές.Εγώ φταίω! Σε πίεσα πάρα πολύ να μου πεις ότι είσαι με όλο σου το είναι δικός μου όπως ήμουν και γω, ήθελα να νιώθω τη σιγουριά ότι σε ολοκληρώνω όπως με ολοκληρώνεις εσύ, να ξέρω ότι θα σαι κοντά μου όταν σε χρειαστώ και δεν θα διαλυθούμε αν ξαναγινόταν κάτι, ότι θα χουμε κάποτε και μεις τις δικές μας ωραίες φωτογραφίες σαν ζευγάρι και δεν θα αφήσουμε τις αποστάσεις να μας νικήσουν.Το διεκδίκησα κι ας φοβόμουν, γιατί πίστευψα ότι άξιζε να το διεκδικήσω.Αν μ'αγαπούσες έστω και το μισό απ' όσο λές δεν θα δινες την παραμικρή σημασία σε αυτά που λές υπερβολές και κρεβατομουρμούρα, δε θα φοβόσουν να απαντήσεις σε όσα σε ρώτησα, δε θα λεγες τόσο εύκολα αντίο, θα έμενες να προσπαθήσεις να μου γιατρέψεις τις πληγές.Κι έτσι έμεινα με τις πληγές μου και τη μοναδική φρικτή φωτογραφία μας θαμμένη στο συρτάρι.Μου κοστίζει πολύ που το λέω αλλά μόνο αυτό μου έμεινε Άγγελέ μου!


- Στείλε Σχόλιο


01 Σεπτεμβρίου 2012, 20:54
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ?
ΣΚΕΨΕΙΣ  

Οχι από τώρα!!!! Καλό μήνα να ευχηθούμε και τυπικά καλό φθινόπωρο αλλά το καλοκαίρι αρνούμαι να τελειώσει ειδικά φέτος. Δε θέλω το χειμώνα και τις αναμνήσεις που μπορεί να φέρει. Ο Αύγουστος βγήκε όμορφα με ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα στην Οία και ο νέος μήνας μπήκε πολύ καλά με μια πανσέληνο και μια όμορφη ανατολή από την όμορφη Σαντορίνη.'Ολα ταυτόχρονα.Τόσο ρομαντικά, τόσο μελαγχολικά τόσο σε έκσταση για το απερίγραπτο θέαμα.Και τα συναισθήματα πάλι ανάμεικτα.5 ώρες ύπνος σε 2 μέρες και όνειρα πολλά-σαν αληθινά έμοιαζαν- ξανάπαθα ταχυκαρδία.....Κομφούζιο μες στο μυαλό μου και πόνος και ανακούφιση.Τι περίεργο, αλλάζεις κάποια πράγματα για να μη νιώθεις αντιφατικά και τελικά πάλι αντιφατικά νιώθεις.ΑΧ αυτό το φθινόπωρο!


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης