αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ευτυχείτε....
02 Ιουνίου 2013, 06:37
Ράλι Ακρόπολις 2013


Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τη σχετική ανάρτησή μου στο blog μου (Ράλι Ακρόπολις 2011). Αλήθεια πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός;

Φέτος μια ακόμη ανάρτηση για το “Ράλι Ακρόπολις” 2013 .

Ιδια προετοιμασία , ίδιο σκηνικό , περίπου ίδια παρέα, ίδια επιλεγμένη θέση, δηλ. ΄Αγιος Βασίλειος Κορινθίας της ειδικής διαδρομής Κλένια Κορινθίας -Μυκήνες και ο αγώνας αρχίζει:


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


05 Αυγούστου 2012, 10:34
Διακοπές 2012 (εύθυμο-σατυρικό)


Η οικονομική κρίση δυστυχώς  δεν επιτρέπει σε πολλούς να κάνουν διακοπές και φέτος ,όπως πολύ θα το ήθελαν .  Οι περισσότεροι από τους γνωστούς μου θα περάσουν όλο το καλοκαίρι στο σπίτι τους . Υπάρχουν όπως λένε πολύ πιο σημαντικές προτεραιότητες . Σκέφθηκα λοιπόν και έγραψα ένα εύθυμο-σατυρικό τραγουδάκι  με εντελώς φανταστικά πρόσωπα τα οποία αναφέρω απλώς για να δένουν στον στίχο.Το τραγουδάκι το αφιερώνω με πολύ αγάπη σε όλους τους φίλους  και ιδιαίτερα σαυτούς που δεν θα πάνε διακοπές . Μην στενοχωριούνται και στην «Αθήνα τα περνάνε φίνα», αρκεί η καλή παρέα  και προ πάντων η ΥΓΕΙΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=0GrU0GTultQ&feature=plcp


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


16 Μαΐου 2012, 00:45
H " παλιοπαρέα"


΄Εχω κατα καιρούς γράψει πέντε κουβεντούλες για την καλή παρέα του Μusicheaven. Για την παρέα που ανταλάσσαμε απόψεις στο φόρουμ, που ακούγαμε μαζί τραγουδάκια μέσα από το τσατ και  παράλληλα συζητούσαμε  με κυρίως μουσικά θεματάκια.

 

Βέβαια με το πέρασμα του χρόνου  άλλοι απεχώρησαν  από τη μουσική αυτή συντροφιά ,αλλοι ήρθαν και η «ζωή συνεχίζεται».

 

Κάθομαι στον υπολογιστή και σκαλίζω  το αρχείο. Τα νέημ κάποιων μελών με ταξίδεψαν λίγο στο παρελθόν και στην όμορφη αυτή παρεούλα. Σκάρωσα λοιπόν τρία στιχάκια , προσάρμοσα τη μουσικούλα  (ζειμπεκάκι)  και   τα  αφιερώνω   σε όλους τους καλούς μου διαδικτυακούς φίλους,  που δεν βλέπω συχνά πλέον στο Μusicheaven , και όχι μονο.

 

http://www.youtube.com/watch?v=PvS4X9Xxpqw&feature=plcp

 

 

Οι δύσκολες εποχές που διερχόμαστε ίσως να είναι είναι η αιτία μιας πιθανής  ακεφιάς ,αλλά υπομονή και  αισιοδοξία ρε παιδιά. Ρόδα είναι η ζωή και γυρίζει οπότε θα έχουμε και καλές και «στραβές». Αρκεί οι στραβές να είναι λίγες και σύντομες.

 


24 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


07 Δεκεμβρίου 2011, 07:23
Δεκέμβριος 2009 –Δεκέμβριος 2011


Πέρασαν δύο χρόνια κιόλας από τότε που ουσιαστικά έγινα "ενεργό" μέλος του, του  ΜusicHeaven.

Γνώρισα αξιόλογα άτομα μέσα σαυτό το  σάιτ ,άτομα που αγάπησα και σεβάστηκα  χωρίς καν να τα γνωρίζω προσωπικά. Κι όμως ένιωσα πως τα ξέρω χρόνια .

Ακούσαμε μαζί την ίδια μουσική ,συζητήσαμε στο chat και στο φόρουμ , καλοπροαίρετα, αγνά θάλεγα, μακριά από κάθε σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια .

΄Ατομα που μου συμπαραστάθηκαν, χωρίς να με ξέρουν  προσωπικά , σε κάποιες δύσκολες στιγμές. Aισθάνομαι την υποχρέωση να τα ευχαριστήσω δημοσίως .

Ανταλλάξαμε τραγούδια που παίζουμε οι ίδιοι ,με άκουσαν και τ’  άκουσα . Είναι πολύ όμορφο να ακούς  σχεδόν ζωντανά τον ερασιτέχνη φίλο μουσικό να τραγουδά . Να χαίρεται τη «δική του» μουσική,  είτε με το τραγούδι είτε με το δικό του όργανό του που έχει κοπιάσει να μάθει. Όργανο που αγαπά και λατρεύει .Όργανο που σίγουρα έχει «ερωτευθεί».

΄Ατομα που έγιναν η ‘ιντερνετική’ μου παρέα. ΄Εχω την αίσθηση πως «ζώ» παράλληλα  σ’ ένα άλλον κόσμο  διαφορετικό , μακρυνό απ’  αυτόν  του  περιβάλλον μου (συγγενείς-φίλοι-γείτονες κλπ) . Σε ένα κόσμο που «πηγαίνω» εύκολα και γρήγορα κάθε στιγμή που θέλω την «παραπέρα» επικοινωνία .

Χάρηκα  που αντάλλαξα  κουβεντούλες γύρω από την μουσική ,με δασκάλους , μουσικούς (επαγγελματίες και ερασιτέχνες )  . Χάρηκα  επίσης για τις καλοπροαίρετες ‘μουσικές’  παρατηρήσεις τους και συμβουλές . Χάρηκα  που είχα την τιμή να γνωρίσω και ακούσω  εξαίρετους μουσικούς να  συνθέτουν ,να παίζουν, να τραγουδούν.

Xαίρομαι  που είμαι Μέλος αυτής της, πολύ καλά οργανωμένης , διαδικτυακής κοινότητος, από αξιόλογα-κατά τη γνώμη μου- «επιτελικά» άτομα (διαχειριστή, διευθυντή ραδιοφ.σταθμού, συντονιστές,μουσικούς παραγωγούς  κλπ.), και  που μου  δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνώ  με βασικό άξονα την μουσική .


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


19 Ιουνίου 2011, 23:52
57ο Ράλι Ακρόπολις (2011).


Η ημέρα έφθασε  18/6/2011  . Το Ράλι Ακρόπολις 2011 φιλοξενείται στα χώματα της Κορινθίας . Μα θα με ρωτήσετε (όσοι δεν ξέρετε) τι είναι  το  «Ράλι Ακρόπολις»;  -Είναι αγώνας ταχύτητος αυτοκινήτων (παγκόσμια διοργάνωση) σε χωμάτινους δρόμους . Αφετηρία ,για την Ελλάδα,  φυσικά η Ακρόπολις σε μια μεγαλοπρεπή τελετή  την 16/6/2011 (δυστυχώς η ξαφνική μπόρα  τα «χάλασε» λίγο).

Είμαι   λάτρης του «αθλήματος» ,ως θεατής  βέβαια  .΄Ηδη από την προηγούμενη έχω αρχίσει την προετοιμασία . Παγωμένο νερό στον καταψύκτη ,  ψυγειάκι, νές –καφέ  , σάντουιτς ,ομπρέλλα ηλίου ,σκαμνάκια,  κάμερα,  έλεγχο στο 4Χ4  (σχεδόν απαραίτητο για τον σκοπό αυτό),καπελάκι  ( αυτό με το λουλουδάκι και το σήμα του Μusicheaven), μπλουζάκι του WRC κλπ.

Σάββατο 18/6/2001  ώρα 08.00  αναχώρηση  με την παρεούλα ,για παρακολούθηση  της 1ης ειδικής διαδρομής  Κλένιας Κορινθίας-Μυνήνες .

Ωρα 09.00 άφιξη    στον ΄Αγιο- Βασίλειο Κορινθίας. Εγκατάσταση  στο προεπιλεγμένο σημείο . Φανταστική θέα με ορατότητα  τμήματος  κακοτράχηλου δρόμου  1,5 χιλ.  στο «φαλακρό»   Βουναλάκι  «Νυφίτσα» .   Κοσμοπλημύρα , καλαμπουράκια, συζητήσεις  γύρω από τον αγώνα , φραπεδάκι  , αναμνηστικές φωτογραφίες ,στήσιμο κάμερας κλπ.

Ελικόπτερα   διέρχονται διαρκώς για έλεγχο του δρόμου και οδηγίες στους θεατές  , πρός αποφυγή  ατυχήματος .

Ωρα 11.00 το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο εμανίζεται . Καταπληκτικό  θέαμα ,  πολύ μεγάλη  ταχύτητα , σκόνη , ήχος  των  μοτέρ των αγωνιστικών αυτοκινήτων .Το μόνο αρνητικό ( εκνευριστικά)  κάπως  σημείο οι ήχοι των ελικοπτέρων που αρκετές φορές κάλυπταν των ήχο των αυτοκινήτων  .

Το ένα μετά το άλλο τα  αγωνιστικά αυτοκίνητα περνούν .Μικρές οι διαφορές για να καταλάβει κάποιος , ποιός είναι  1ος,2ος, 3ος κλπ. .΄Αλωστε  καμμιά απολυτως σημασία για μένα . Δεν είμαι οπαδός κανενός . Απλώς το θέαμα μου αρέσει . Ώρα 12.30 ο αγώνας της συγκεκριμένης ειδικής τελειώνει . ΄Αραγμα στην ταβερνούλα του πλησιέστερου χωριού με καλοψημένη γουρνοπούλα και παγωμένη μπυρίτσα. Μετάβαση  ατη συνέχεια σε άλλη «ειδική» . Απογευματινό καφεδάκι κλπ. μέ κατάληξη στην νυκτερινή «ειδική»  στο όρος Γεράνεια  Λουτρακίου  Κορινθίας  .

19/6/2011 νέο  ξεκίνημα. Επίσκεψη στο χώρο των  επισκευής -  συντήρησης  των αγωνιστικών  αυτοκινήτων ,  όπου πολλά περίπτερα  ήταν στημένα  , από όπου μπορούσες να αγοράσεις ένα αναμνηστικό δωράκι . Μετάβαση  στη συνέχεια σε άλλες «ειδικές διαδρομές » , με κατάληξη  περίπου στις 15.30 ,στον προαύλιο χώρο του καζίνο- Λουτρακίου  όπου έγινε  η απονομή βραβείων , το καθιερωμένο κατάβρεγμα με σαμπάνια κλπ.

Το 57ο  Ράλι Ακρόπολις  2011  έληξε.

Γενική κατάταξη του αγώνα στην Ελλάδα :

  1. Οqier  (CITROEN DS3 WRC)
  2. Leob  (CITROEN DS3 WRC)
  3. Hirvonen  FORD Fiesta RS WRC
  4. Και του χρόνου νάμαστε  όλοι μας καλά . Εγώ να  σας διηγούμαι και εσείς , αν έχετε διάθεση , να με διαβάζετε.

 

Υ.Γ. Eνα μικρό  βιντεάκι που τράβηξα από τον αγώνα :

http://www.sendspace.com/file/2kuvlb


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


18 Απριλίου 2011, 08:09
ΠΩΣ ΨΗΝΩ ΤΟ ΑΡΝΙ


To Πάσχα  φθάνει . Ήδη  αρχίζει η μεγάλη εβδομάδα.  Α!!!!   Πότε πέρασε κιόλας ένας χρόνος!!!!!!! . Θα ψήσουμε λοιπόν  φέτος το αρνάκι μας ε; - Το έθιμο δεν το αφήνουμε . Μην ξεχνάμε τα έθιμα  , τις παραδόσεις μας , τότε η αλλοτρίωσή μας θα είναι οριστική. Εγώ πάντως κάθε χρόνο το ψήνω  και έχω αποκτήσει την  σχετική  εμπειρία  . Σκέφθηκα λοιπόν να γράψω  γιαυτό δυο κουβεντούλες:

-Τι θα χρειαστούμε ;

Μια σούβλα , ένα  ηλεκτρικό μοτεράκι γυρίσματος , μιά ψησταριά (καλή και φθηνή ψησταριά γίνεται από ένα κομμένο -από ειδικούς- στη μέση και ενωμένο κατά μήκος ,κυλινδρικό βαρέλι  από λαμαρίνα),  σφικτήρες , βελόνα , σπάγγο, ανωξείδωτο σύρμα .

Η πρώτη δουλειά είναι το σούβλισμα.  Περνάμε στην σούβλα μας το αρνί, από τα πόδια προς το κεφάλι  στο εσωτερικό του μέρος .Η διχάλα καρφώνεται στα (πίσω) μπούτια  .Δένουμε   αρχικά  σφικτά τα πίσω πόδια πάνω   στη σούβλα  με σύρμα.  Καλό είναι το ένα πόδι  να  έχει περάσει στο κότσι του άλλου . Στη πλάτη  και το λαιμό τοποθετούμε  σφικτήρες  ( 3-4 τουλάχιστον),  τους οποίους σφιγγουμε  μέχρι η ραχοκοκκαλιά  του αρνιού να ακουμπίσει πάνω στη σούβλα .Τέλος δένουμε με σύρμα πάνω στη σούβλα και τα μπροστινά πόδια ,τα οποία πρέπει να είναι περασμένα στά κότσια ώστε να μην κρέμονται . Στη πλάτη (εξωτερική πλευρά) τοποθετούμε μέσα από τους σφικτήρες μια βέργα  (από ελιά) μήκους περίπου 50 cm  και διαμέτρου 1 cm κι αυτό για να μην μας σπάσει ή καμπουριάσει το αρνί Το αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και  ράφουμε την κοιλιά του .

Ενας βασικός  παράγοντας στο ψήσιμο του αρνιού είναι η φωτιά.  Ψήνω πάντα με ξύλα που έχω στη διάρκεια του χρόνου διαλέξει  και στο ψήσιμο με αυτά αναφέρομαι . Ιδανικό ξύλο για το ψήσιμο του αρνιού είναι τα  ξερά ( όχι πολύ)  κλαδιά ελιάς (χονδρούτσικα , περίπου 1 - 1,5 cm διαμέτρου ) και  από πάνω  κλίματα (από αμπέλι). Θα χρειασθούμε  συνολικά 8-10 δεμάτια  ξύλων (όγκου ίσου με τόν όγκο ενός ανθρώπου περίπου 50 κιλών). Στο κάτω μέρος της ψησταριάς  βάζουμε  λίγη  στάχτη ή άμμο για να «ανέβει» ψηλότερα η φωτιά .Οταν  αυτή  φουντώσει καλά ,την καταβρέχουμε ελαφρά αλλά  συχνά, ώστε να μην χωνέψουν γρήγορα τα ξύλα. Οταν «πέσει»  η  φωτιά βάζουμε επάνω το σουβλισμένο αρνί . Προσοχή η επιφάνεια της φωτιάς πρέπει να έχει σχεδόν σταχτώσει  (επιτυγχάνεται με ελαφρό  κατάβρεγμα). Σε καμια περίπτωση δεν πρέπει  αυτή να κοκκινίζει όταν πρωτοβάζουμε το αρνί . Υπάρχει κίνδυνος να μας «αρπάξει» . Η φωτιά πρέπει να είναι ενισχυμένη στο στήθος και στα  μπούτια. Η αρχική απόσταση του αρνιού από την επιφάνεια της φωτιάς πρέπει να είναι περίπου  50 cm . Σταδιακά το κατεβάζουμε . Το αρνί θα πρέπει αρχικά να «ιδρώνει» και όχι να ροδίζει. Ο μέσος όρος του ψησίματος είναι 4-5 ώρες . Ιδανικό βάρος  του αρνιού για ψήσιμο είναι 12-15  κιλά. Το αρνί ψήνεται καλύτερα αν έχουμε...................... παραδοσιακή δημοτική-λαική  μουσική ( χαχαχαχα). Φαντάζομαι πως κάποιος μουσικός παραγωγός του Musicheaven θα μας κάνει  τη χάρη.

 

Καλό Πάσχα και καλή επιτυχία  στους επίδοξους ψήστες .


18 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


03 Ιανουαρίου 2011, 22:00
Αντιγραφή!!!!!!!!!!!!!!!!!


Εχουν περάσει  ήδη λίγες ημέρες ,που με έκπληξη είχα δεί  δημοσιευμένο «εν αγνοία μου» την 11/11/2010  ένα αρθράκι μου :« Τα χαρακτηριστικά και η τεχνική του ακορντεόν» (πιστό αντίγραφο)  και σε άλλο (ασχετο με το musicheaven) ιστολόγιο.

Το άρθρο αυτό είχα συντάξει και είχα στείλει  στο Musicheaven  , που τότε (την 11/7/2010)  μου έκανε την τιμή και  το δημοσίευσε  στην στήλη : διδασκαλία του ε-περιοδικού (http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&sid=2550).

Είναι τιμή  ,πιστεύω,  να δημοσιεύονται άρθρα μας ,και μάλιστα  «πιστά αντίγραφα» και σε άλλα (εκτός Musicheaven) ιστιολόγια..  Ωστόσο είναι εντελώς «άκομψο» του να μην ζητείται η αδεια  από τον /τους “κατόχους” αλλά ούτε καν να αναφέρεται η πηγή . Η αυθεντικότητα είναι αυτή που το καθιστά «ζωντανό» και  ακριβώς  αυτό είναι   που  προσδίδει την αναντικατάστατη αξία  του κάθε άρθρου.  Είτε αυτό είναι δημοσιευμένο στο ε-περιοδικό είτε στα blogk . Ιδίως όταν ο/η συγγραφέας του  είναι  και μέλος της Κοινότητάς μας . Σε διαφορετική περίπτωση είναι σαν να  διαβάζεις .........ιστορία , έτσι «για την ιστορία».


13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


22 Ιουνίου 2010, 12:42
Λες και ήταν χθές


 

                 

Πρίν λίγο καιρό ,τακτοποιούσα  το υπόγειο του ανακαινισμένου πατρικού μου σπιτιού στο χωριό μου, και τα μάτια μου έπεσαν σε κάτι που με αναστάτωσε.

Ηταν μια..... αυτοσχέδια κιθάρα που είχα κατασκευάσει , στα παιδικά μου χρόνια. ΄Ενοιωσα  τη καρδιά μου να χοροπηδά τρελά  μέσα μου. Κρεμασμένη εκεί πίσω από το πάτερο του πατώματος, νόμιζα πως μου μίλαγε , σαν να   την ακουγα να μου λέει : πάρε με στα χέρια σου,  οπως τότε που ήσουν παιδί, παίξε με . Ένοιωσα πως με........ λαχταρούσε .Την πήρα και την κράτησα με ..........ευλάβεια  . Τι φοβερή κατασκευή !!!!!!!!!!!!!!!!.

Ενα σανίδι  για μπράτσο και ένα κουτί από  από πεπιεμένο χαρτόνι για «σκάφος»  . Στο «μπράτσο»  δεμένα  σύρματα αναλογικά-αρμονικά , σφυκτά τυλιγμένα  γύρω από το σανίδι . ΄ Ηταν τα.......«τάστα» της «κιθάρας».Στην άκρη του «μπράτσου» δυο  πρόκες στραβωμένες  ,.........ήταν τα «κλειδιά» . Πάνω σαυτές ήταν τεντωμένες δυο «χορδές» . Χαχαχα  χορδές!!!!,δυο σύρματα διαφορετικής διατομής βγαλμένα από συρματόσχοινα . Ηταν πράγματι μια.......... φοβερή κατασκευή . Ενα........... αριστούργημα τέχνης (χαχαχαχα) . Ηταν η αυτοσχέδια κιθάρα μου στα παιδικά μου  ,φτωχά, τότε  χρόνια .  Προσπάθησα να παίξω ένα τραγουδάκι  , -Το μοναδικό που μπορούσα να ψελίζω στην «κιθάρα» αυτή, όταν ήμουν παιδί . Ηταν   το  «γελεκάκι που φοράς». Πόσο είχα αλήθεια παιδευτεί για να  το μάθω; («μάθω»!!!!  τέλος πάντων ). Βλέπετε τότε δεν υπήρχαν κασετόφωνα , cd play, mp3, yοutube, κλπ. Aπλώς το άκουγα (όποτε το έβαζαν), από ένα  πικάπ ή γραμμόφωνο- δεν θυμάμαι καλά- , που υπήρχε στο καφενείο του χωριού μου , αλλά και από άλλους  μεγαλύτερους  που το τραγουδούσαν σε γλέντια κλπ. Συγκινήθηκα και έμεινα εκεί για αρκετή ώρα   μετέωρος, βυθισμένος στις παιδικές μου αναμνήσεις . Ρε παιδιά !!!! ......................Πόσο γρήγορα αλήθεια  περνούν  τα χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λες και ήταν................. χθές .

 

 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
reteos
Γιάννης
http://blogs.musicheaven.gr/reteos
από ΚΟΡΙΝΘΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/reteos

Διάφορα Προσωπικά θέματα .


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (6)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης