αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Μουσικό Ονειροδρόμιο...
Η ζωή είναι ο δισταγμός μεταξύ ενός ! και ενός ; Στην αμφιβολία, υπάρχει και η .

30 Μαΐου 2008, 00:51
Πέντε κουβέρτες αγάπης!!!
ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ  

Ενοιωθε την ατμόσφαιρα να τον πνίγει!! Ηταν μια ζεστή πολύ ζεστή νύχτα του καλοκαιριού!! Εβγαλε απο πάνω του όσα περισσότερα ρούχα του επιτρεπόταν ...δεν ζούσε μόνος του!!! Στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού η μητέρα του , η θεία του ,αδελφή της μητέρας του, και τρείς ξαδέλφες τους!! Μόνες γυναίκες όλες που έμεναν μαζί τους, για να μην νοιώθουν τόσο έντονα την μοναξιά τους !!! Σκοπός της ζωής τους πια, μια και ήταν ο μοναδικός άντρας στο σπίτι...απ την στιγμή που θα χάραζε η μέρα ως το τέλος της, πως να είναι αυτός ευτυχισμένος !!! Εκαναν τα πάντα για να τον ευχαριστήσουν!!! Γκουχ να έκανε έτρεχαν όλες μαζί,η μια να φτιάξει το τσάι, η άλλη για το θερμόμετρο, ζεστά ρούχα να τον σκεπάσουν και αλειφές για να τον τρίψουν!!Σαν τρελές να γυρίζουν στο δωμάτιο του, και μια μια με την σειρά ,να ακουμπάνε το χέρι τους  στο μέτωπο του μήπως και του ανέβει πυρετός!!! Επρεπε να απαντήσει και στις πέντε και να τις ησυχάσει ότι δεν είναι κάτι περισσότερο απο ένα απλό συνάχι!!! Μα  αυτές δεν ησύχαζαν, και κάθε λίγο μπαινόβγαιναν πότε η μια, πότε η άλλη για να δουν αν κοιμάται ήρεμα,και πάντα ενα χέρι να τον ακουμπά στο μέτωπο!!! Ούτε να βήξει δεν μπορούσε γιατί και οι πέντε θα έκαναν επιδρομή στο δωμάτιό του!!! Κι αυτός ήθελε ησυχία...στις 6 θάπρεπε να σηκωθεί για να πάει στην δουλειά του !!!

Ξυπνώντας έτοιμες και οι πέντε, μια για το πρωινό, άλλη να γυαλίζει παπούτσια, άλλη να δει αν οι τσακίσεις στο παντελόνι είναι σωστές ...έτοιμο και το κολατσιό και δέκα χέρια να τον χαιρετάνε ,στόματα να τον φυλάνε και να  του εύχονται καλημέρα ,και δύναμη στην δουλειά του!!!

Θα πρέπει να είχε ανέβει πολύ η θερμοκρασία και η αυξημένη υγρασία μαζί , δεν τον άφηναν να κοιμηθεί!!! Ακόμα και το δέρμα του τον ενοχλούσε...και έπρεπε να κοιμηθεί...λίγες ώρες έμειναν για να πάει 6 και να σηκωθεί να πάει στην δουλειά του!!!

Αποφάσισε να πάει στην ταράτσα του σπιτιού τους ...είχαν ενα κρεβάτι εκεί τραπέζι καρέκλες ...για να κάθονται κάποια απογεύματα να πίνουν τον καφέ τους!!! Ηθελε να νοιώσει λίγη δροσιά ..πνιγόταν μέσα στο δωμάτιο του...να μπορέσει να κοιμηθεί και λίγο!!!

Σιγά σιγά για να μην κάνει θόρυβο και ξυπνήσουν οι γυναίκες, παίρνει ενα μαξιλάρι κι ένα ελαφρύ σεντόνι και πατώντας στις μύτες των ποδιών του , βγαίνει απο το δωμάτιο, ανοίγει την πόρτα που βγαίνει στην αυλή του σπιτιού !!!

Προσεχτικά ανέβαινε ένα ένα τα σκαλοπάτια ...σιδερένια η σκάλα και κάποια έτριζαν λίγο, μέχρι που έφτασε στην μικρή τους ταρατσούλα.Αμέσως ένοιωσε ένα κύμα δροσιάς να τον τυλίγει!! Ξάπλωσε στο κρεβάτι και άφησε το βλέμμα του να πλανηθεί στον ουρανό που έμοιαζε αυτήν την ώρα σαν ένας τεράστιος πολυέλαιος με τα αστράκια του!!!Ψάχνοντας να βρει ποιό ήταν αυτό που έλαμπε περισσότερο,και με τις σκέψεις πώς άραγε αυτοί που ασχολούνται με όλα αυτά... έχουν δώσει ονόματα σε κάποια, κατάλαβε  τα βλέφαρά του να βαραίνουν !!! Ενας θόρυβος του τράβηξε την προσοχή  και κοιτώντας προς την μεριά της σκάλας βλέπει την μητέρα του ν ανεβαίνει.Κλείνει τα μάτια κάνοντας πως κοιμόταν !!! Είσαι καλά??...ακούει την φωνή της..Δεν απαντάει ..προσπαθώντας να κρατάει την αναπνοή του σταθερή σε ρυθμό.Νοιώθει κάτι να τον αγγίζει σε όλο του το σώμα!!! Και μια κουβέρτα να τον σκεπάζει και να του παίρνει την δροσιά του.Την άκουσε να απομακρύνεται.Δεν πέρασε πολύ ώρα και να πάλι βήματα στην σκάλα.Με μισόκλειστα μάτια βλέπει αυτήν την φορά την θεία του κρατώντας κι αυτή κάτι στα χέρια της, και μια δεύτερη κουβέρτα να σκεπάζει το σώμα του!!! Αρχισε να νοιώθει το κορμί του να καίγεται κάτω απο τις κουβέρτες...και πάλι.Ηταν σίγουρος πια, πως και οι πέντε γυναίκες έκαναν την ίδια σκέψη....πως αργότερα ίσως να δρόσιζε και μια κουβέρτα χρειαζόταν!!Δεν έπεσε έξω... σε λίγο άλλες τρεις κουβέρτες είχαν προστεθεί πάνω του.Μες στο σκοτάδι καμμιά τους δεν πρόσεξε πως ήταν σκεπασμένος με το ελαφρύ σεντόνι που αυτός είχε επιλέξει για σκέπασμα του αυτό το τόσο ζεστό βράδυ...και η μια κουβέρτα διαδεχόταν την άλλη , κάνοντας το κορμί του πια να έχει πάρει φωτιά!!!! Καμμιά τους δεν κατάλαβε πως αυτό που τόσο ζητούσε και είχε αρχίσει να το απολαμβάνει, οι πέντε κουβέρτες αγάπης του το είχαν στερήσει!!!!!!!!!!

Τις πέταξε με βία από πάνω του κατέβηκε τρέχοντας τις σκάλες , μπήκε στο δωμάτιο του φόρεσε γρήγορα γρήγορα ότι βρήκε μπροστά του, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στον δρόμο. Ακόμα δεν είχε ξημερώσει και ήταν πολυ νωρίς για την δουλειά του!! Μα δεν τον ένοιαζε ...θα περπατούσε. Σήμερα δεν θα έπαιρνε το λεωφορείο όπως κάθε μέρα, μα θα πήγαινε με τα πόδια.Αρχισε να περπατά πιο γρήγορα...ήθελε να απομακρυνθεί όσο γινόταν πιο γρήγορα απο τις πέντε κουβέρτες !!! Τις πέντε κουβέρτες αγάπης!!

Ηθελε να νοιώσει την δροσιά αυτής της ώρας να νοιώσει την ελευθερία να μπορεί να την απολαύσει  .Τέντωσε τα χέρια του σαν να ήθελε να αγκαλιάσει ότι έβλεπε!!! Κοίταξε γύρω του ...δεν υπήρχε κανένας ...πήρε μια βαθειά ανάσα και φώναξε δυνατά!!

ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!!!!!!!....Ενα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό του .... ενα γατάκι που καθόταν στην άκρη του δρόμου αφου τον κοίταξε για λίγο άρχισε να τρέχει φοβισμένο....ψιτ ε ψιτ ..ψιτ συγνώμη δεν ήθελα να σε τρομάξω ...και γελώντας συνέχισε να περπατά ....... 

Οτι γράφτηκε έχει στοιχεία απο το βιβλίο " οι πέντε κουβέρτες αγάπης"

sillia     


4 σχόλια


13 Μαΐου 2008, 03:23
Τρίτη και 13 μαζί σας!!!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ  

ΕΊΜΑΙ   ΣΙΓΟΥΡΗ  ΟΤΙ  ΤΗΝ  ΠΡΩΤΗ  ΜΟΥ  ΚΛΩΤΣΙΑ  ΤΗΝ  ΕΔΩΣΑ  Σ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΧΟΝΤΡΟ  ΧΕΡΙ  ΠΟΥ  ΜΕ  ΤΡΑΒΟΥΣΕ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΜΕ  ΒΓΑΛΕΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΖΕΣΤΗ  ΜΟΥ  ΦΩΛΙΤΣΑ  !!!!!! ΗΜΟΥΝΑ  ΚΑΙ  ΑΡΧΗΓΟΣ  ΕΚΕΙ!!! ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΝΤΑΣ  ΤΑ  ΠΙΟ  ΓΛΥΚΑ  ΜΑΤΙΑ  ΠΟΥ  ΕΜΟΙΑΖΑΝ  ΜΕ  ΑΣΤΡΑΚΙΑ. ..ΗΡΕΜΗΣΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΧΑΡΙΣΑ  ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΜΟΥ  ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!! ΠΕΡΑΣΑΝ  ΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ  ΤΑ  ΜΑΤΙΑ  ...ΑΥΤΑ ΤΑ  ΜΑΤΙΑ  ΠΟΥ  ΕΦΕΓΓΑΝ  ΣΑΝ  ΑΣΤΡΑΚΙΑ  ΜΕ  ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΚΑΝΑΝ  ΓΙΑ ΝΑ  ΒΡΕΘΟΥΝ  ΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΤΑ  ΑΛΛΑ  ΠΟΥ  ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ  ΤΟΝ  ΟΥΡΑΝΟ  ΜΑΣ ...ΚΑΙ  ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ  ΠΙΑ  ΑΠΟ  ΨΗΛΑ!!! ΠΟΛΛΕΣ  ΦΟΡΕΣ  ΚΙ  ΕΓΩ  ΣΗΚΩΝΩ  ΤΟ  ΒΛΕΜΜΑ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΧΑΜΟΓΕΛΑΩ ...ΛΕΓΟΝΤΑΣ  ΤΟΥΣ  ΠΩΣ  ΠΑΝΤΑ  ΜΑ  ΠΑΝΤΑ  ΘΑ  ΘΥΜΑΜΑΙ  ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ  ΤΟΥΣ  ΟΤΑΝ  ΜΕ  ΠΡΩΤΑΝΤΙΚΡΥΣΑΝ... ΚΙ  ΑΝ  ΚΑΠΟΙΕΣ  ΦΟΡΕΣ  ΤΑ  ΕΚΑΝΑ  ΝΑ  ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ....ΒΡΟΧΟΥΛΑ  ΗΤΑΝ  ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ !!!!

ΤΑ  ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΗΤΑΝ  ΟΙ  ΠΡΩΤΕΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!! ΗΤΑΝ  ΑΥΤΑ  ΠΟΥ  Μ ΕΚΑΝΑΝ  ΝΑ  ΑΓΑΠΗΣΩ  ΤΟ  ΤΡΑΓΟΥΔΙ.... ΚΑΙ  ΤΟ  ΤΡΑΓΟΥΔΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΟ  ΠΟΥ  Μ ΕΦΕΡΕ  ΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΑΣ!!! ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΑΠΟ  ΕΣΑΣ  ΠΗΡΑ  ΤΙΣ  ΠΡΩΤΕΣ  ΜΟΥ ΕΥΧΟΥΛΕΣ!!!

ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ  ΜΑΖΙ  ΣΑΣ  ΧΡΟΝΟ  ΖΩΗΣ  ΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ!!!!!

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΣΕ  ΟΣΟΥΣ  ΚΑΤΙ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΛΕΕΙ  Η  ΤΡΙΤΗ  ΚΑΙ  13  ΣΗΜΕΡΑ.... ΜΑ  ΕΥΧΕΣ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ  ΜΑΣ!!!ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ!!!

ΚΑΝΟΝΤΑΣ  ΚΑΠΟΙΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ   ΣΤΗΝ  (ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΟΥ)  ΕΜΑΘΑ  ΚΑΙ  ΘΕΛΩ  ΝΑ  ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ....

ΠΩΣ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΑΓΑΠΑΜΕ  ΚΑΙ  ΝΑ  ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΕΑΥΤΟ  ΜΑΣ!!!

ΓΙΑΤΙ  ΟΤΑΝ  ΕΜΕΙΣ  ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΑΛΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ  ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΜΑΣ  ΑΓΑΠΟΥΝ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ....sillia


12 σχόλια


07 Μαΐου 2008, 14:50
Ενα τραγούδι η ζωή μας...
Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ  

Το τραγούδι λένε πως γεννήθηκε πρώτα ... Μετά η ψυχή.... και το τραγούδι φώλιασε μέσα της!!

Το τραγούδι επιλέγουμε όταν θέλουμε να αγγίξουμε τον άνθρωπο,όταν θέλουμε να αγγίξουμε τον εαυτό μας ,και να κάνουμε την μεγάλη βουτιά μέσα μας!!

Υμνεί τον έρωτα, την αγάπη, την φιλία !!! Κάνει αντίσταση στον χωρισμό, στον θάνατο δίκαιο η άδικο...Υμνεί την ΖΩΗ!!!!!

Το τραγούδι έχει την δύναμη να διεγείρει τον συναισθηματικό μας κόσμο, και να φέρει στην επιφάνεια κάποια απ¨ αυτά τα μυστικά...τα μικρά ίσως μυστικά, που ο καθένας μας έχει κρύψει σε μια ακρούλα της ψυχής , αθέατη απο τους άλλους !!!

Οι στίχοι έχουν δυνατό λόγο,γίνονται φωνή ΚΡΑΥΓΗ κάποιες φορές, και χτυπάνε καμπανάκι ξυπνώντας μας απο τον λήθαργο της καθημερινότητας, που οι περισσότεροι έχουμε πέσει λέγοντάς μας ....

ΠΩΣ  Η  ΖΩΗ  ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΤΟ  ΧΑΡΟΥΜΕ  ΝΑ  ΤΟ  ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ  ΝΑ  ΤΟ  ΓΕΥΤΟΥΜΕ  !!!!!!

ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΟΣΟΥΣ  ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ...  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ  ΠΩΣ  ΑΥΤΗ  ΕΙΝΑΙ  ΠΗΓΗ  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!  ΚΙ  ΕΤΣΙ  ΕΧΟΥΜΕ  ΠΑΝΤΑ  ΤΗΝ  ΑΙΣΘΗΣΗ  ΤΟΥ  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ,  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΟΡΕΞΗ  ΓΙΑ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ , ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΞΕΚΙΝΗΜΑ  ΚΑΘΕ  ΦΟΡΑ !!!!

sillia
01 Μαΐου 2008, 01:13
Θέλω να είσαι εδώ...
Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ  

Οταν οι πρώτες σταγόνες βροχής χτυπάνε στο έδαφος και η μπόρα ειναι πια ζήτημα χρόνου.τρέξε να με βρεις..θέλω να είσαι ΕΔΩ !!!Οταν το ουράνιο τόξο κρέμεται στολίζοντας τον ουρανό μας, θέλω να είσαι δίπλα μου να το χαιρόμαστε μαζί!!Οταν οι φλόγες στο τζάκι χορεύουν απλώνοντας την ζεστασιά τους ,θέλω να είσαι εδώ να χορέψουμε μαζί τους!!Οταν παγώνει η ανάσα από το κρύο σε θέλω...ζέστανέ με!!!Οταν η πίκρα πλησιάζει απλώνοντας τα χέρια της να μ αγγίξει, ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΗΝ !!! Μην την αφήσεις!!!Οταν τα πρώτα αγριολούλουδα σκάσουν χαμογελάκι, να είσαι ΕΔΩ να τους δώσουμε το πρώτο χάδι!!!Οταν ο ήλιος καίει γίνε ο ίσκιος μου!!! Οταν η θάλασσα γίνεται απειλή,εσύ δως μου το χέρι σου και βγάλε με στεριά!! Θα σου δώσω το καλύτερο αστέρι , το πιο λαμπρό , δώρο και φυλαχτό δικό σου για πάντα.... μα μείνε δίπλα μου σε θέλω ΕΔΩ!!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ

sillia
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
sillia
Aναστασία Νικολάου " Μουσικό Ονειροδρόμιο"
Στον διαφημιστικό τομέα ραδιοφώνου ....ερασιτεχνικά με το musicheaven !!!
από ΚΟΥΚΟΥΤΣΟ_χώριΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/sillia

Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το ΤΙ ελκύω!!!!
glitter-graphics.com

Anastasia Nikolaou

Δημιουργήστε το δικό σας διακριτικό


Tags

ON AIR ΑΣΤΕΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ ΕΓΩ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΟΦΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ "Μουσικό Ονειροδρόμιο" ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσημοι αναγνώστες (19)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης