αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Μουσικό Ονειροδρόμιο...
Η ζωή είναι ο δισταγμός μεταξύ ενός ! και ενός ; Στην αμφιβολία, υπάρχει και η .

19 Νοεμβρίου 2008, 23:29
Παίζουμε με τις λέξεις...μετάλλιο λογοτεχνίας στον cross και nowaveband
ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ "Μουσικό Ονειροδρόμιο"  

 

Κρατώντας το τεφτέρι,μόνος στην δουλειά και υπολογίζοντας τα έξοδα του μήνα.

Έβαλα ένα δίσκο στο πικ άπ να παίζει,για να σπάσει η σιωπή και η μονοτονία.

Καθώς κοιτούσα το πανέρι,με τα φρέσκα λαχταριστά καρβέλια,με έκοψε η πείνα.

Και γυρνώντας το βλέμα,τους είδα να μπαίνουν βιαστικά και να φωνάζουν με μανία!

 

Ληστεία!!!Δώσε ότι έχεις!Και εγώ ήρεμα του είπα.Δεν έχω να σου δώσω τίποτα.

Δεν είχε πολύ δουλειά σήμερα.Θες μήπως ένα ζεστό καρβέλι ή ένα κουλουράκι;

Άγαλμα έμεινε!!Mα έβγαλε το όπλο και σημαδεύοντας το πρόσωπο μου,γέλαγε ασύστολα.

Mίλας σε μένα μικρέ με τόση ειρωνία?Είπε.Και βρέθηκα αναίσθητος με μαυρισμένο το ματάκι.

 

 

nowaveband

 

Περπατούσε ξυπόλητη στον πέτρινο δρόμο.Όλα τα υπάρχοντά της χωρούσαν στο πανέρι που κρατούσε στα γδαρμένα χέρια της.Κάποτε ειρωνεύτηκε την τύχη της,και αυτό ήταν η τιμωρία της,να μην έχει τίποτα δικό της.Συνέχισε το δρόμο μέχρι που έπεσε μισολυπόθυμη στη μέση της πλατείας.
Ο ήχος της φωτιάς που σιγόκαιγε στο τζάκι την ξύπνησε.Ήταν ξαπλωμένη σε ένα τεράστιο κρεβάτι,αλλά δε θυμόταν πως βρέθηκε εκεί.Σε λίγα λεπτά η πόρτα του δωματίου  άνοιξε και εμφανίστηκε ένας νεαρός άνδρας,κρατώντας στα χέρια του το μικρό ταλαιπωρημένο τεφτέρι της:-Καλημέρα,σου είχε πέσει έξω στο δρόμο,το βρήκα γυρνώντας απ'την αγορά.
Είσαι καλύτερα?
-Ναι.... ευχαριστώ,ψέλλισε τρομαγμένη.Στη σκέψη ότι κάποιος διάβασε το μυστικό της τρομοκρατήθηκε.Όταν σήκωσε το βλέμμα της ο νεαρός είχε φύγει.Κοίταξε γύρω της αφηρημένα,και πάνω στο κομοδίνο βρήκε ένα δίσκο γεμάτο με φρούτα εποχής.Δεν είχε όρεξη να φάει,αλλά επειδή ήξερε ότι μάλλον θα αργούσε να ξαναβρεί τροφή,έπιασε ένα  ώριμο μήλο.
Απο τον κάτω όροφο άκουσε θόρυβο.Δειλά δειλά σηκώθηκε και πήγε να δεί.Ήταν ο νεαρός που πριν λίγη ώρα την καλημέρισε.Η ανησυχία για το αν είχε μάθει αυτό που έκρυβε ακόμα και απ'τον ίδιο της τον εαυτό,την κυρίευσε ξανά.
Κατέβηκε την ξύλινη σκάλα όσο πιο σιγά μπορούσε και κοίταξε προσεκτικά.Χαμογέλασε,της φάνηκε αστείο αυτό που έβλεπε.Ο νεαρός προσπαθούσε να κολλήσει ένα κομμάτι σε ένα άγαλμα που προφανώς με κάποιο τρόπο είχε σπάσει.Εκείνος την πρόσεξε και την προσκάλεσε μέσα στο σαλόνι.Ντράπηκε στην αρχη αλλά έκανε ότι της είπε.

Πλησιάζοντας,αργά προς το μέρος του,είδε το πρόσωπο του αγάλματος.Δεν πίστευε στα μάτια της.Είχε τη μορφή εκείνης της γυναίκας,που την καταράστηκε κάποτε,γιατί κορόιδεψε την τύχη της.Όταν κοίταξε τα πέτρινα μάτια της,κατάλαβε ότι σε λίγα δευτερόλεπτα όλα όσα γνώρισε εκείνη την μέρα θα χάνονταν .
Για άλλη μια φορά βρέθηκε να περπατά ξυπόλητη σε έναν άδειο δρόμο.Αυτή ήταν η τιμωρία της.Όποτε τύχαινε να βρεί ένα καταφύγιο θα το έχανε την επομενη μέρα,γιατί ποτέ δεν πίστεψε τίποτα,ούτε καν στον εαυτό της.Ήταν παγιδευμένη,και αυτό δεν το ήξερε κανείς.Ίσως μια μέρα ξανάβρισκε την ελπίδα και έβλεπε σε έναν καθρέφτη του δρόμου τη ζωή της,και ανακάλυπτε ότι ήταν δυνατή και αληθινή.Και τότε..ίσως...ξαναγύριζε πίσω στον αληθινό κόσμο.

{#emotions_dlg.rolleyes}

cross

 

Παίζαμε με τις λέξεις..

ΑΓΑΛΜΑ  ΔΙΣΚΟΣ  ΤΕΦΤΕΡΙ  ΕΙΡΩΝΙΑ  ΠΑΝΕΡΙ
16 Νοεμβρίου 2008, 22:38
Παιδαριώδεις..."επιπολαιότητες"
Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ  

Μάθημα ζωής

Ενα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.
ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Ναι βεβαίως, τι είναι ;»
ΓΙΟΣ: «Μπαμπά, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: «Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα; » ρώτησε θυμωμένα.
ΓΙΟΣ: «Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα λεφτά βγάζεις την ώρα;»
ΠΑΤΕΡΑΣ: « Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω 50 ευρώ την ώρα.»
ΓΙΟΣ: «Ωχ» ..., απάντησε το παιδί, με το κεφάλι κάτω και συνέχισε...Έ «Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις 25 ευρώ;».

Ο πατέρας εξαγριωμένος του απήντησε:
ΠΑΤΕΡΑΣ:«Εάν ο μόνος λόγος που εσύ ρώτησες είναι, ώστε να δανειστείς κάποια χρήματα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες, τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωμάτιό σου και στο κρεβάτι σου. Σκέψου γιατί είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζομαι σκληρά καθημερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες».

Το μικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα.

Ο μπαμπάς κάθισε σκεπτόμενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλμησε να υποβάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει μόνο κάποια χρήματα;

Μετά από μια περίπου ώρα, ο μπαμπάς είχε ηρεμήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:
Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να αγοράσει ο μικρός με τα 25 ευρώ και δεν ζητάει χρήματα πολύ συχνά. Πήγε στην πόρτα του δωματίου του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.

«Κοιμάσαι γιε μου;» ρώτησε.

«Δεν κοιμάμαι» απάντησε το αγόρι.

«Σκεφτόμουν, ότι ίσως ήμουν πάρα πολύ σκληρός μαζί σου νωρίτερα», είπε ο μπαμπάς. «Ήταν μια μεγάλη ημέρα και έβγαλα την κούραση μου σε σένα. Εδώ είναι τα 25 ευρώ που μου ζήτησες».

Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαμογελώντας. «Σε ευχαριστώ μπαμπά!» φώναξε. Κατόπιν, πάει στο μαξιλάρι του και βγάζει από κάτω κάποια τσαλακωμένα χρήματα.

Ο πατέρας μόλις βλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήματα, αρχίζει να νευριάζει.
Το μικρό παιδί αρχίζει να μετράει σιγά τα χρήματά του, και κοιτάζει τον μπαμπά του.

«Γιατί θέλεις περισσότερα χρήματα εφόσον έχεις ήδη μερικά;» γκρινιάζει ο πατέρας του.

«Επειδή δεν είχα αρκετά, αλλά τώρα έχω», απήντησε το παιδί.

«Μπαμπά, έχω 50 ευρώ τώρα. Μπορώ να αγοράσω μια (1) ώρα από το χρόνο σου; Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι. Θα ήθελα πολύ να φάμε μαζί».

Ο πατέρας συνετρίβη. Αγκάλιασε τον μικρό γιο του και ικέτευσε για τη συγχώρεσή του.


Είναι ακριβώς μια σύντομη υπενθύμιση σε όλους σας που εργάζεστε τόσο σκληρά στη ζωή. Δεν πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περνάει από τα χέρια μας χωρίς να περνάμε χρόνο με εκείνους που πραγματικά σημαίνουν κάτι για εμάς, εκείνους που είναι κοντά στις καρδιές μας. Θυμηθείτε να μοιραστείτε εκείνη την αξία των 50 ευρώ του χρόνου σας, με κάποιους που αγαπάτε.


Εάν πεθάνουμε αύριο, η επιχείρηση για την οποία εργαζόμαστε θα μπορέσει εύκολα να μας αντικαταστήσει μέσα σε λίγες ώρες. Αλλά η οικογένεια & οι φίλοι που αφήνουμε πίσω θα αισθανθούν την απώλεια για το υπόλοιπο των ζωών τους.

Σας ευχαριστώ
Ανδρέας Μεταξάτος

 

Μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας

sillia


11 σχόλια


12 Νοεμβρίου 2008, 19:17
Παίζουμε με τις λέξεις...μετάλλιο λογοτεχνίας στην mellia
ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ "Μουσικό Ονειροδρόμιο"  

Το φάντασμα σκεφτόταν την ευχετήρια κάρτα που είχε να γράψει στο ανηψάκι του για την αποφοίτησή του απο την Μεγάλη Σχολή των Φαντασμάτων: "καλό μου ανηψούδι, σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον κόσμο των φαντασμάτων και ..." μα πριν προλάβει να τελειώσει την πρότασή του, χτύπησε η πόρτα. Ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Φαντασμάτων και έμοιαζε πολύ ανήσυχος. Είχε χαθεί το μαντήλι από την συλλογή του σωματείου, αυτό το μεταξωτό πανέμορφο μαντήλι που κάποιο ηρωικό φάντασμα είχε κερδίσει στην πάλη του με έναν ταλαίπωρο μεσήλικα όταν ο τελευταίος το κυνήγησε μέχρι την άλλη άκρη της πόλης επειδή τον είχε τρομάξει κόβωντας του τον μεσημεριανό ύπνο. Βγήκαν μαζί έξω από το σπίτι, κατευθυνόμενοι ως την πλατεία. Η βροχή ήταν δυνατή και η ομπρέλα χρησίμευε μόνο ως καμουφλάζ καθώς τα φαντάσματα είναι αδιάβροχα. Εκεί συναντήθηκαν φαντασματάκια, μπαμπουλάκια και άλλα αερικά και ξεκίνησαν για το σπίτι του κυρίως υπόπτου που δεν ήταν άλλος από τον λιποτάκτη της παρέας ο οποίος πριν καιρό είχε απαρνηθεί την φαντασματένια φύση του για ένα πιάτο γι-ο-βαρλάκια. (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι?

 

 

Aυτή είναι η ιστορία που παίρνει το κουκουτσομετάλλιο λογοτεχνίας

και την έγραψε η MELLIA

 

Παίζαμε με τις λέξεις.

ΟΜΠΡΕΛΑ  ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΦΑΝΤΑΣΜΑ  ΜΕΤΑΞΙ


8 σχόλια


06 Νοεμβρίου 2008, 21:41
Παίζουμε με τις λέξεις...μετάλλιο λογοτεχνίας στον cross
ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ "Μουσικό Ονειροδρόμιο"  

Απόψε το φεγγάρι ήταν κόκκινο,και ο σερίφης πηγαινοερχόταν στο ράτζο του ανήσυχος.Έριξε μια τελευταία ματιά στο στάβλο να βεβαιωθεί ότι όλα ήταν καλά,και πήγε να κοιμηθεί,δεν είχε διάθεση να καθίσει δίπλα στη φωτιά και να τραγουδήσει με την κιθάρα του,όπως συνήθιζε κάθε βράδυ έχοντας τα αστέρια για συντροφιά.Όμως κάτι τον βασάνιζε,δεν του κολλούσε ύπνος.Άκουσε φασαρία και βγήκε να δεί.Ο παλιός καναπές ,έλειπε απο τη θέση του.Τα άλογα έτρεχαν αφινιασμένα δεξιά κι αριστερά και εκείνος πανικόβλητος δεν ήξερε τι να κάνει.Δεν μπορούσε να δεί μπροστά του απο τον καπνό,που τον έπνιγε.Το επόμενο πρωί,όλα είχαν ησυχάσει.Ο σερίφης πεσμένος στο μουσκεμμένο έδαφος άνοιξε αργά αργά τα μάτια του.Αντίκρυσε ένα μάυρο τοπίο.Ολοκάυτωμα που δεν άφησε τίποτα ανέγγιχτο στο πέρασμά του.Λίγα μέτρα μακριά ,βρήκε τα άλογα,μισοκαμμένα.Δεν υπήρχε ίχνος απο το ράτζο του.Ήταν ολομόναχος στη μέση του πουθενά.Αν δεν είχε πιάσει βροχή το προγούμενη βράδυ ίσως και ο ίδιος να μην ήταν ζωντανός.Εξαντλημένος και απογοητευμένος,κατευθύνθηκε προς το σπίτι του σταθμάρχη.Στη διαδρομή σκεφτόταν ότι το να κρύψει το θησαυρό του σε εκείνο τον παλιό καναπέ,δεν ήταν καλή ιδέα.Δεν ήταν τυχαίο πως έλειπε απο τη θέση του λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

{#emotions_dlg.blink}

και το κουκουτσομετάλλιο λογοτεχνίας στον CROSS

Παίζαμε με τις λέξεις 

ΔΙΑΘΕΣΗ  ΑΣΤΕΡΙΑ  ΚΑΝΑΠΕΣ  ΑΛΟΓΟ  ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


1 σχόλια


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
sillia
Aναστασία Νικολάου " Μουσικό Ονειροδρόμιο"
Στον διαφημιστικό τομέα ραδιοφώνου ....ερασιτεχνικά με το musicheaven !!!
από ΚΟΥΚΟΥΤΣΟ_χώριΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/sillia

Αν θεωρήσω τον εαυτό μου μαγνήτη... με ανησυχεί το ΤΙ ελκύω!!!!
glitter-graphics.com

Anastasia Nikolaou

Δημιουργήστε το δικό σας διακριτικό
Tags

ON AIR ΑΣΤΕΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ ΕΓΩ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΟΦΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΓΩ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΑΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ "Μουσικό Ονειροδρόμιο" ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσημοι αναγνώστες (19)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης