αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΑ....
FEEL!!!
Home

15 Νοεμβρίου 2006, 14:21
Η Ελληνική κουλτούρα


 

Δεν είναι εύκολο να ξεφύγει κανείς από την Ελληνική κουλτούρα αλλά και γιατί να το θέλει. Έχετε παρατηρήσει ότι ο Έλληνας κρύβει μια ενέργεια μέσα του η οποία είναι πολλές φορές αφύσικη για τον κόσμο της Ευρώπης? χορευει, διασκεδαζει, παθιάζεται και ζει πολλές στιγμές πάρα πολύ έντονα. Όταν έρχονται στην Ελλάδα τουρίστες, τρελαίνονται για το πώς διασκεδάζουμε….Έχω παρατηρήσει ότι η ξένοι ακούνε με περιέργεια την μουσική μας και προβληματίζονται πολλές φορές με τον τρόπο που χορεύουμε αυτή την μουσική. Με αφορμή το προηγούμενο αρθράκι αλλά και μια συζήτηση που είχα με κάτι φίλους ,πιστεύω ότι είναι η μόνη μουσική που σου βγάζει τόση μα τόση ένταση. Ακόμα και ροκάς να είσαι αν είσαι Έλληνας θα θέλεις κάποια στιγμή αυτά που νιώθεις να τα χορέψεις και θα είναι είναι δύσκολο να ξεφύγεις από την Ελληνική μουσική. Κάποιοι λένε σιγά μην χορέψω Ελληνικά θα πάω στο ροκαδικό και θα αράξω εκεί. Είναι μια άποψη και αυτή. Απλά στην  Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να χορεύουμε την ροκ απλά την ακούμε. Και δεν λέω να κουνηθείς ελάχιστα λέω να βγάλεις την ένταση που σου βγάζουν τα  ελληνικά κομμάτια και η Ελληνική κουλτούρα….Πάντως αν ξέρετε κάποιο μαγαζί ροκ που χορεύουνε με την ψυχή τους (και σίγουρα  να υπάρχει και ένας κόσμος που να μπορείς να μπεις μέσα και να γουστάρεις όπως συμβαίνει με τα περισσότερα Ελληνικά μαγαζιά)ενημερώστε διότι με ενδιαφερει. Δεν πιστεύω να βρείτε όμως!!!!

      

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


10 Νοεμβρίου 2006, 15:41
Τα πράγματα θα φτιάξουν απλά υπομονή…


  Ο μουσικός γεννιέται υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την άποψη. Ο ανθρώπινος νους αλλά και η λάμψη που μπορεί να έχεις όταν είσαι μόλις 5 χρονών είναι κάποια από τα στοιχεία που μπορεί να ξεχωρίσουν για την μελλοντική προσωπικότητα σου(πχ Μπετόβεν). Κάποια παιδιά δείχνουν ενδιαφέρον για ένα μουσικό όργανο από την ηλικία τον 5ετων. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ναι αλλά θεωρώ ότι κάποιος βαθιά μέσα μας, μας  έχει επηρεάσει(με την καλή έννοια). Ο βασικότερος επηρεασμός είναι η οικογένεια. Μπορεί κάποιος να μην το καταλαβαίνει , εγώ όμως το υποστηρίζω ακράδαντα. Σίγουρα σε ένα παιδί που ακούει metal θα του φανεί παράξενο αυτό, αλλά δεν θα του φάνει τόσο, αν αναρωτηθεί τι άκουγε πιο μίκρος. Δεν μπορεί να άκουγε metal από τα γεννοφάσκια του. Υπήρχε σίγουρα ένας επηρεασμός από το στενό του περιβάλλον για να γίνει metalas (φίλοι).Έχετε ακούσει ότι ο καλύτερος ροκάς είναι ο μεγαλύτερος σκύλας; Βέβαια είναι και ας είναι κρυφό, λέω εγώ. Ο λόγος? Γιατί μπορεί μικρός να  άκουγε αυτή την μουσική(πάλι από την οικογένεια). ’ρα στο υποσυνείδητο του υπάρχει και αυτό το είδος!!!. Βέβαια κάπου θέλω να καταλήξω με όλα αυτά. Δεν μπορείς για παράδειγμα να γίνεις τραγουδιστής βυζαντινών ασμάτων ή εκκλησιαστικής μουσικής αν δεν ήσουνα (λόγο γονιών)παιδί της εκκλησίας ή του κατηχητικού. Δεν μπορεί να ήσουν λάτρης ή τραγουδιστής κρητικών τραγουδιών αν από μικρό δεν σε μαθαίνανε αυτόν το  τρόπο μουσικής(Πάλι  η οικογένεια) Δεν μπορεί να ήσουν λάτρης νησιώτικων τραγουδιών αν δεν δεχόσουνα και πάλι τους καλούς αλλά εξωγεννητικούς επηρεασμούς. ’ρα ο μουσικός γεννιέται με επηρεασμούς και  ο αυθεντικός μουσικός γεννιέται χωρίς αυτούς!!!! Δηλαδή αυθεντικός μουσικός είναι αυτός όπου δημιουργεί κάτι δικό του και όχι αναπλάθει από τα είδη υπάρχον. Αν ισχύει αυτό που λέω πολύ φοβάμαι πως δεν έχουμε (μέχρι στιγμής) αυθεντικούς μουσικούς στη Ελλάδα. Όταν λέμε ότι η ροκ ανεβαίνει (και αυτό το βλέπουμε και στην γιουροβιζιον)  δεν είναι τυχαίο. Απλά οι παλιοί φεύγουν και οι νέοι έρχονται. Φεύγει η γενιά του μόνο λαϊκού και έρχεται η γενιά της λίγο πιο πολύ εναλλακτικής μουσικής. Ας περιμένουμε να γίνουμε και εμείς γονείς και πιστεύω ότι μπορούμε να δώσουμε πιο καλούς επηρεασμούς στα παιδιά μας απ’ότι  ένας που έχει ζήσει τον εμφύλιο στη Ελλάδα!!!!! Τα πράγματα θα φτιάξουν απλά υπομονή…          
- Στείλε Σχόλιο


09 Νοεμβρίου 2006, 18:28
Ευχαριστώ...


Η έμπνευση είναι ένα προνόμιο που δεν το έχουνε πολλοί. Είναι ο τρόπος έκφρασης κάποιου ατόμου πάνω σ’ένα χαρτί ή σε μια μελωδική γραμμή. Πολλοί σύνχρονοι  συνθέτες δυστυχώς και πάντα κατά την γνώμη μου έχουν μπερδέψει την έμπνευση με την επιτυχία! Ένα κάλο από έμπνευση κομμάτι δεν σημαίνει και επιτυχία(κακός). Τελικά έχουμε φτάσει στην εποχή οπού η επιτυχία είναι συνώνυμο με την κακογουστιά και πολλές φορές την χαζομάρα. Βεβαία δεν μπορούμε να τα ισοπεδώσουμε όλα. Μιλάω όμως για ένα μεγάλο ποσοστό. Κάποιος μπορεί να μου πει ότι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Συμφωνώ!! Ναι, αλλά αν είσαι μουσικός πιστεύω ότι μπορείς να κρίνεις λίγο παρά πάνω από έναν απλό μουσικόφιλο ακροατή. Όλοι δουλεύουν για την επιτυχία και όχι για το ωραίο. Λεφτά, λεφτά, λεφτά. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι καλλιτέχνες που κρατάνε τα προσχήματα και δημιουργούν το ωραίο και ας έχουν και λιγότερα από την Μπεζετακου. Δεν πειράζει. Ευχαριστώ καλλιτέχνες όπως η Κανά, η Νέγκα, ο Αλκίνοος, ο Δεληβοριάς, ο Μάλαμας, ο Παυλάκος, ο Πασχαλίδης και πάρα μα πάρα πολλούς άλλους! Ευχαριστώ που υπάρχετε .!! Ευχαριστώ πραγματικά που μας δίνεται με τον τρόπο σας μουσική παιδεία….

 

1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


08 Νοεμβρίου 2006, 18:56
Να χαίρονται την σόλο καριέρα τους...


Όποιοι ασχολούνται με τον καλλιτεχνικό χώρο, τους πλαισιώνει ένα μεγάλο ψώνιο που πολλές φορές φέρνει σε αδιέξοδο την δημιουργία! Ο περισσότερος  κόσμος της μουσικής ψάχνει τρόπους και τεχνάσματα για την  αυτοπροβολή και  την προώθηση του. ’λλοι κάνουν show στα κανάλια (αν έχουν πρόσβαση σε αυτά)και άλλοι μπορούν να διαλύσουν όλα τους τα όνειρα για αυτό το λόγο!! Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι(κατά 99% τραγουδιστές) γίνονται μεγάλοι και τρανοί με μια μπάντα και αμέσως μετά κάνουν την σόλο καριέρα τους. Δηλαδή τι μας λένε; Χρησιμοποιούν μια μπάντα που και αυτός ή αυτή είναι μέρος της και όταν πάνε όλα καλά αποχωρούν με την δόξα για κάτι δικό τους?? Δηλαδή εκμεταλλεύονται  το συγκρότημα για τα λεφτά στις πρόβες, για της ηχογραφήσεις(demo) που πραγματικά είναι πανάκριβες, για τα lives διότι μέχρι να γίνεις κάτι , δεν μπορείς να πληρώνεις μουσικούς και  πολλά άλλα. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι εκμεταλλεύονται τα όνειρα και τις ιδέες που έχουν πλάσει όλοι μαζί. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτός που φαίνεται σε μια μπάντα είναι ο τραγουδιστής όπως λέμε και εμείς η βιτρίνα του συγκροτήματος. Όμως όλα χτίζονται από όλους. Θα πω κάτι και ας είναι κακία. Χαίρομαι που οι περισσότεροι φυγάδες από  συγκροτήματα ψάχνουν την δόξα που είχαν παλιά μαζί με αυτά.. Δεν μπορώ να ονομάσω διότι θα κατηγορηθώ και δεν το θέλω. ’πλα αναρωτηθείτε και θα τους βρείτε όλους…Να χαίρονται την σόλο καριέρα τους, αλλά όχι στην πλάτη άλλων…!!!!!!           
- Στείλε Σχόλιο


06 Νοεμβρίου 2006, 13:16
TOP και HITS απο υποχείρια της διαφήμισης..


Εδώ και μερικά χρόνια θεωρώ ότι έχουν αλλάξει πολλά με τις πωλήσεις στην Ελληνική δισκογραφική σκηνή. Οι κρίση μας για ένα είδος ανάλογα με τις πωλήσεις των cd , είναι πιο πολύ πλασματικές παρά πραγματικές. Από τα στατιστικά που έχω δει το τελευταίο διάστημα το 63% της αγοράς των cd είναι από παιδιά κάτω των 18.Αρα αυτά αποφασίζουν τα κάθε top10, τα hits της εβδομάδας του μήνα κτλ. Δεν ξέρω όμως αν είναι αυτά που μπορούν να κρίνουν , το τι είναι top κ τι δεν είναι. Δεν θέλω να υποτιμήσω τις γνώσεις και την κρίση των παιδιών αυτών , αλλά όπως και να το κάνουμε λόγο ηλικίας είναι υποχείρια της διαφήμισης και της προώθησης τις κάθε εταιρίας αλλά και των ραδιοτηλεοπτικών κ τηλεοπτικών σταθμών. (σκεφτείτε ότι πχ το ΜΙΛΑ ΜΟΥ έγινε το πιο γνωστό τραγούδι της εποχής λόγο fame story και… πολλά άλλα βέβαια….έλεος!!!!!). Για τα παιδιά κάτω των 18 ένα πολύ ωραίο δώρο για γενέθλια ή γιορτή είναι ένα cd. Eτσι δεν είναι? Θυμάμαι και εγώ αυτό έκανα δωράκι. εύκολο και ωραίο Δώρο. τώρα οι πιο πολύ από εμάς δώρο κάνουμε κανένα μπουκαλάκι ουίσκι και λύνουμε την υποχρέωση.. ’ρα το ποσοστό μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό. Η καλομοίρα πως και έβγαινε επί 3 μήνες στα top 10. από 30αρηδες ή από 50αρηδες?….δεν  πιστεύω!!!!!!!. Καλό είναι να βλέπουμε την πραγματικότητα κατάματα και να αφήσουμε την μουσική να κριθεί από όλους μας διαφορετικά. Δεν μπορώ πια τα hit και τα top. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι παραμύθια. Πιστεύω αν μπορούσες να μιλήσεις με κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά θα βλέπαμε τελείως διαφορετικά  top ή … hits.!!!!!!!!!        
- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vinias
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜουσικόςΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/vinias

αποψεις για το συστημα που επικρατει στην Ελλαδα (μουσικη)
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης