αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ηλιαχτίδες
Όπου μαυρίλα κλώθεται και γνέθεται./Ήλιοι μικροί γενείτε κι όλο αλέθετε.
29 Ιουλίου 2019, 06:57
Γιατί Εργαστήριο Συγγραφής Αλάτι
Εργαστήριο Συγγραφής Αλάτι  

«Ο συγγραφέας που περιμένει τις ιδανικές συνθήκες για να δουλέψει, θα πεθάνει χωρίς να έχει γράψει ούτε μία λέξη στο χαρτί.»

 

Γιατί Εργαστήριο Συγγραφής Αλάτι:

1.Επειδή μπορείς να το παρακολουθήσεις απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω υπολογιστή.

2.Επειδή ΔΕΝ είναι ένα ακόμα φλύαρο εργαστήριο δημιουργικής γραφής που ασχολείται απλά με τη θεωρία και παραμελεί την πράξη. Είναι ένα εργαστήριο ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ, που θα σε παρακινήσει να γράψεις.

3.Επειδή τα κείμενα των ομάδων του εργαστηρίου θα τυπωθούν σε συλλογικό βιβλίο από τις εκδόσεις Αλάτι.

4.Επειδή η τιμή του είναι προσιτή για όλους (50 ευρώ ανά μήνα-διάρκεια: 3 μήνες. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση και η αποστολή του συλλογικού βιβλίου).

5.Επειδή θα αλληλεπιδράσεις με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα, θα εκφραστείς μέσω της γραφής και θα απολαύσεις ένα υπέροχο ταξίδι, μία εμπειρία μοναδική!

 

Θα στερήσεις από τον εαυτό σου ένα τόσο πολύτιμο δώρο;

 

Για εγγραφές ή πληροφορίες επικοινώνησε με τη σελίδα Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι στο facebook, με την ηλεκτρονική διεύθυνση yotakotsafti1@yahoo.gr ή με το τηλέφωνο 6978198750.

 

 

 


- Στείλε Σχόλιο


24 Ιουλίου 2019, 08:19
Έρωτας κεραυνοβόλος!


Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι

Ελάτε στην παρέα μας! Μαγικά πράγματα πρόκειται να συμβούν!

"Το γράψιµο είναι σαν τη ζωή - σε ρίχνει κάτω σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα!

Αυτό μου συνέβη κι εμένα όταν ήμουν μικρή. Ερωτεύτηκα τα μολύβια και το χαρτί, τα τετράδια, τα χαρτιά αλληλογραφίας. Μιλάμε για σωστή τρέλα! Κι έμοιαζαν στα μάτια μου μαγικά: μπορούσα να στριμώξω μες στα τετράδιά μου ό,τι κι αν έβλεπα, ό,τι κι αν ένιωθα. Μπορούσα να ουρλιάξω χωρίς να βγάλω τον παραμικρό ήχο. Μπορούσα να κάνω ένα άψυχο φύλλο χαρτί να γελάσει. Μπορούσα να πω τα πιο βαθιά κρυμμένα μυστικά χωρίς να τα αποκαλύψω σε κανέναν. Μπορούσα να κρατήσω παρέα στον εαυτό μου όταν ήμουν μόνη. Μπορούσα ακόμα και να κλάψω με δάκρυα από μελάνι. Αλλά, πάνω απ’ όλα, μπορούσα επιτέλους να μιλήσω, μιας και ζούσα σε μια οικογένεια πολύ φασαριόζικη και ο μόνος τρόπος ν’ αρθρώσω την παραμικρή λέξη ήταν να τη γράψω. Το γράψιμο μ’ έκανε να αισθάνομαι σαν θεός: μπορούσα να κάνω τους εχθρούς μου να εξαφανιστούν, μπορούσα να δημιουργήσω έναν ιδανικό κόσμο. Ναι, πράγματι είχα μαγικές δυνάμεις!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πάθος μου και να σας πω πως για να είναι κανείς συγγραφέας μόνο ένα πράγμα χρειάζεται: να γράφει. Και για να γράφει, πρέπει φυσικά να το θέλει. Καμιά φορά ίσως έχουμε ανάγκη από μια μικρή βοήθεια ώστε να ΘΕΛΟΥΜΕ να κάνουμε κάτι. Έτσι κι εγώ τώρα θα ήθελα να σας δώσω μια μικρή ώθηση ώστε να αγαπήσετε το γράψιμο. Είναι ένα όνειρο που το κουβαλάω χρόνια, μιας και πιστεύω πως όσο πιο τρελοί είμαστε, τόσο καλύτερα περνάμε! Και όταν φυτευτεί το σποράκι του πάθους, μπορούμε να πετάξουμε στα ουράνια."

(Σούζι Μόργκενστερν, Το ημερολόγιο ενός επίδοξου συγγραφέα, εκδόσεις Πατάκη, μετάφραση Χαρά Γιαννακοπούλου)

Να πούμε και από εδώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πολυαγαπημένο φίλο συγγραφέα και γραφίστα Κωστή Μακρή, που είναι ο δημιουργός του λογότυπού μας.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


23 Ιουλίου 2019, 17:33
Παραμύθι απ’ την αρχή
Μικροδιήγημα  

«Περπατώ, περπατώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είν’ εδώ. Λύκε, λύκε, είσ’ εδώ;»

Το τραγουδάκι αυτό το έλεγε και το ξανάλεγε, κάθε φορά που πήγαινε να επισκεφτεί τη γιαγιά στο όμορφο σπιτάκι της.

Τώρα ούτε γιαγιά ούτε σπιτάκι έχουν απομείνει.

«Βοήθεια! Βοήθεια!»

Ακόμα κουδουνίζουν στ’ αυτιά της οι φωνές, τα κλάματα, τα ουρλιαχτά. Κι εκείνο το ατέλειωτο, το καταραμένο «τσιρ τσιρ τσιρ, χριτς χριτς χριτς, χρατς χρατς χρατς» του τέρατος, που έκαιγε ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Κούνημα του κεφαλιού δεξιά κι αριστερά, να φύγουν μακριά οι ήχοι, οι εικόνες, οι σκέψεις.

«Λύκε, λύκε, είσ’ εδώ;»

Το κόκκινο σκουφάκι είναι ακόμα γεμάτο με αποκαΐδια. Το τινάζει με προσοχή.

Άραγε τι να απέγιναν τα τρία γουρουνάκια;

Ο Κοντορεβιθούλης και τ’ αδελφάκια του να σώθηκαν;

Τα επτά κατσικάκια κι η μαμά τους;

Η Ωραία Κοιμωμένη θα ξύπνησε εγκαίρως απ’ τον αιώνιο ύπνο της;

Κι η Χιονάτη με τους επτά νάνους; Η Σταχτοπούτα; Ο Χάνσελ κι η Γκρέτελ;

Το κόκκινο σκουφάκι γίνεται ένα κουβάρι στα χέρια της.

«Λύκε, λύκε, είσ’ εδώ;»

Βήματα βαριά, κουρασμένα πλησιάζουν.

Είναι εκείνος. Κρύβεται πίσω από ένα καρβουνιασμένο δέντρο. Η γούνα του καψαλισμένη. Τα μάτια του κατακκόκινα. «Πιο άγριος από ποτέ» σκέφτεται.

Ανοίγει το στραπατσαρισμένο καλαθάκι. Βγάζει από μέσα ένα βαθύ μπολ κι ένα ποτήρι. Τα γεμίζει με παγωμένο νερό.

Το ταλαιπωρημένο ζώο πλησιάζει διστακτικά.

Το κορίτσι κάθεται δίπλα του.

Πίνουν αργά, γουλιά γουλιά.

Κι οι δυο τους ξαναγράφουν απ’ την αρχή ένα καινούργιο παραμύθι…

 

Γιώτα Κοτσαύτη


- Στείλε Σχόλιο


16 Ιουλίου 2019, 07:34
Πληροφορίες για τη λειτουργία του μοναδικού στην Ελλάδα Εργαστηρίου Συγγραφής
Εκδόσεις Αλάτι  

Η γραφή λειτουργεί θεραπευτικά.
Μας απαλλάσσει από το φορτίο της καθημερινότητας.
Ξαλαφρώνει την ψυχή μας.
Μειώνει το άγχος.
Ενισχύει την αυτοεκτίμηση.
Καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Το εργαστήριο συγγραφής των εκδόσεων Αλάτι είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα. Το μοναδικό στην Ελλάδα. Το πλεονέκτημά του είναι ότι τα κείμενα της κάθε ομάδας θα καταλήγουν σε ένα συλλογικό βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μας.

Οι συναντήσεις θα γίνονται εξ αποστάσεως, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και οι ομάδες θα εξασκούνται σε διάφορα είδη λόγου.

Στόχος μας δεν θα είναι να ετοιμάσουμε απλά ένα βιβλίο, αλλά και, μέσω του πολιτισμού, να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους και να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά άνθρωποι από πολλές και διαφορετικές περιοχές.

Δεν έχει σημασία αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης συγγραφέας. Ακόμα κι αν δεν έχεις γράψει τίποτα, σε καλούμε σ’ αυτό το μοναδικό ταξίδι!

Τα τμήματα (διάρκεια τρεις μήνες) θα λειτουργήσουν από το φθινόπωρο και θα είναι ολιγομελή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος: 50 ευρώ ανά μήνα.

Το εργαστήριο θα συντονίζει η Γιώτα Κοτσαύτη (νηπιαγωγός, συγγραφέας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του ΕΑΠ)

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στη σελίδα μας ή στο yotakotsafti1@yahoo.gr

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο


15 Ιουλίου 2019, 11:57
Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι
Εκδόσεις Αλάτι  

Νέο επαγγελματικό ξεκίνημα!

Μείνετε συντονισμένοι!

https://www.facebook.com/%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CE%95%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%91%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B9-422349545035362/?modal=admin_todo_tour

Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις ΑλάτιΦωτογραφία του χρήστη Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι.Εργαστήριο Συγγραφής-Εκδόσεις Αλάτι


- Στείλε Σχόλιο


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
yokor
ΓΙΩΤΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ εν ανεργία, ΜΑΜΑ εν ενεργεία, φοιτήτρια μεταπτυχιακού τμήματος δημιουργικής γραφής ΕΑΠ
από ΦΛΩΡΙΝΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/yokor

...Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε. Κι έχουμε για κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα!


Ηλιαχτίδες

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας
Tags

... 25η Μαρτίου 28η Οκτωβρίου :( :) Book Tour E-book Sugar Mama Άνευ Άχρηστες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες Αγαπημένες ιστοσελίδες Αγαπημένες Φράσεις Αινίγματα Αλέκος Παναγούλης Αλληλεγγύη Ανθρωπιά Αν είναι να μιλήσει κάποιος ας πει για την αγάπη Αναμνήσεις Αναστασία Ιουστίνη Ανθολογία πεζού ποιήματος Ανθρωπιά Ανθρωπιά Αλληλεγγύη Ανθρωπιά-Αλληλεγγύη Από άλλα ιστολόγια Από άλλες σελίδες Από αρχείο περιοδικών-εφημερίδων Από τα (παλιά) Ανθολόγια του δημοτικού Από τα (παλιά)Ανθολόγια του δημοτικού Από τη λαϊκή μας παράδοση Αποσπάσματα από βιβλία ΑΣΕΠ Βιβλία Βιβλία μας Βιβλίο Βιβλιοθήκη Γιάννης Ρίτσος Γιορτή της μητέρας Γιώτα Γραμματική της φαντασίας Γραφή Γρηγόριος Ξενόπουλος Διηγήματα Διηγήματα και ιστορίες Δικό μου Εαρινή Ισημερία Εικαστικά Εκδόσεις Αλάτι Έλληνες ποιητές Ελληνίδες ποιήτριες Ελληνική λογοτεχνία Ελληνική Λογοτεχνία Ένα κείμενο μία εικόνα Ένα κείμενο μία εικόνα Ενδοσχολική βία Σχολικός εκφοβισμός Επέτειος 17ης Νοεμβρίου Επέτειος Πολυτεχνείου Επικαιρότητα Εργασία και χαρά Εργαστήριο συγγραφής Εργαστήριο συγγραφής Αλάτι Εργαστήριο Συγγραφής Αλάτι Εργαστήριο συγγραφής-εκδόσεις Αλάτι Ευχάριστα :) Ευχάριστα :) Ευχές Η Σοφία των Λαών Η χρονιά των παραμυθιών Ηλιαχτίδες Ηλιαχτιδογενέθλια Ημερολόγια Θρησκευτικές γιορτές Ιστορίες Μπονζάι Ιστορίες να σκεφτείς Καλικάντζαροι Καλωσόρισμα! Κόκκινη κλωστή δεμένη... Κόκκινη κλωστή δεμένη... Κόκκινη κλωστή δεμένη… Κυρά-Σαρακοστή Λαογραφία Λεξικό εννοιών Λογοτεχνικά είδη Μαγικά! Μάρτης Μαρτίνγκες Μεγάλες προσωπικότητες Μενέλαος Λουντέμης Μια μαγική βραδιά! Μικροδιήγημα Μικρός Πρίγκιπας Μουσικές επιλογές... Μπομπιροκαταστάσεις Μυθολογία Μυθολογία και ζωγραφική Ξένες ποιήτριες Ξένη λογοτεχνία Ξένη Λογοτεχνία Ξένη πεζογραφία Ξένοι ποιητές Οδυσσέας Ελύτης Οικογενειακές υποθέσεις :P Όνειρα Παγκόσμια Ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες Παγκόσμια Ημέρα Παιδικου Βιβλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης Παιδαγωγικά Παιδικά βιβλία Παιδική λογοτεχνία Παναγιώτα Χρυσοβαλάντω Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βιας και του Εκφοβισμού Παραδοσιακά παιχνίδια παρελθόν παραμύθι Παράξενα και όμορφα Πασκόσμια Ημέρα Βιβλίου Πάσχα Περί παραμυθιών περιοδικό Πλανόδιον Ποίηματα Ποίηση Ποιητικές συλλογές Πορτραίτα λογοτεχνικών ηρώων Προσευχή Προσωπικά Πρωτομαγιά Πρωτομηνιά Πρωτομηνιά Αλλαγή εποχής Πρωτομηνιά-αλλαγή εποχής Πρωτοχρονιά Σκέψεις Σκέψεις... Σπουδαίοι Άνθρωποι Σπουδαίοι άνθρωποι Σχολείο Τα βιβλία μας Τα βιβλία μου Τα κακά τα στραβά και τα ανάποδα Τα παιδία παίζει Τζάνι Ροντάρι Τι να μας πουν κι οι ποιητές... Το πoίημα της εβδομάδας Το ποίημα της εβδομάδας Το ποιήμα της εβδομάδας Το ποίημα της εβδομάδας Παγκόσμια Ημέρα Τρελά κι αγαπησιάρικα Φιλόσοφοι Φλωρινιώτικα Φτιάξε ένα παραμύθι Χαϊκού Χιόνι Χριστούγεννα Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα σφάλμα... Χωρίς μουσική η ζωή θα ήταν ένα σφάλμα…
Επίσημοι αναγνώστες (25)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης