αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
07 Ιανουαρίου 2008, 13:44
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΕΦΥΡΕΣ: Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα
ΤΑΞΙΔΙΑ  

 

Η πέτρινη γέφυρα της Πράγας,ονομάστηκε "Γέφυρα του Καρόλου" γιατί χτίστηκε στους χρόνους του Καρόλου του 4ου.Ουσιαστικά πριν τη γέφυρα του Καρόλου υπήρχε η γέφυρα της βασίλισας Ιουδήθ ή οποία καταστράφηκε από υπερχείλιση του ποταμού Μολδάβα. Ο Κάρολος ο 4ος με την βοήθεια του αστρολόγου του όρισε ποια θα ήταν η στιγμή που θα έπρεπε να ξεκινήσει η κατασκευή της γέφυρας, ώστε να στεφθεί με επιτυχία και να είναι ‘τυχερή’ στους αιώνες. Οι σύγχρονοι αστρολόγοι έχουν υπολογίσει ότι αυτή η στιγμή καθορίζεται από μια σειρά μονών αριθμών – 1,3,5,7,9,7,5,3,1-. Οι αριθμοί αυτοί φτιάχνουν τη μοναδική στιγμή το 1357 στις 9.7 στις 5.31 π.μ., στιγμή που λέγεται ότι μπήκε και η πρώτη πέτρα στην γέφυρα. Τη γέφυρα κοσμούν περί τα 30 αγάλματα που απεικονίζουν κυρίως αγίους.Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ίσως αυτό του Αγ.Ιωάννη του Nepomuk.

Γέφυρα του Καρόλου την νύχτα ( 640x480 )

Ο Αγ.Ιωάννης του Nepomuk εορτάζεται ως ο άγιος της εξομολόγησης. Σύμφωνα με τον θρύλο, του κόψανε τη γλώσσα και τον πέταξαν στον ποταμό Μολδάβα το 1393 επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει στον βασιλιά την εξομολόγηση της συζύγου του. Το μέρος,όπου το ποτάμι ακούμπησε το σώμα του Αγ.Ιωάννη, υποδείχθηκε από πέντε αστέρια που εμφανίστηκαν σαν από θαύμα στον ουρανό. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν μετά από εκατοντάδες χρόνια ανοίχτηκε ο τάφος του, ένας μαυρισμένος ιστός έπεσε από το κρανίο του. Οι ειδήμονες απεφάνθησαν ότιεπρόκειτο για την γλώσσα του ου είχε κόψει ο βασιλιάς πριν πετάξει στο ποτάμι. Η διατήρηση της γλώσσας αποτέλεσε σημάδι της αγιότητάς του. Το 1729, ο Ιωάννης του Nepomuk ανακηρύχθηκε άγιος.

Α!Λένε ότι αν κάνεις ευχή ακουμπόντας το χρυσό που υπάρχει στην πλάκα κάτω από το άγαλμα η ευχή σου θα πραγματοποιηθεί...Η εικόνα πάνω πάνω δείχνει το σκηνικό της δολοφονίας του Ιωάννη από τη γέφυρα και της βασίλισσας που εξομολογείται στον Άγιο Ιωάννη.

 


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από ariadni0909 (07.01.2008)
ΚΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΞΑΝΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!ειχα παει τον Απριλη...και θελω ξανα ξανα ξανα!


Σχόλιο από pafa (07.01.2008)
Ειρήνη δεν θέλουμε ιστορία κανένα κουτσομπολιό έχεις να μας πεις. Πως είδες εκεί τους νέους, πως είναι η ζωή, η διασκέδαση. Είναι ακριβή η τυρόπιτα, το γάλα? Πως είναι η πόλη, παρκάρουν στα πεζοδρόμια? Πες μας τέτοια, τι σου έκανε εντύπωση?


Σχόλιο από johnny8 (07.01.2008)
Όμορφη η Πράγα. Ελπίζω το όμορφο μέρος της εκδρομής να ήταν μεγαλύτερο από τα άσχημα.


Σχόλιο από renabill (08.01.2008)
pafa μου υποσχέθηκα να γράψω γι αυτή την πανέμορφη ιστορική γέφυρα πριν φύγω.Γι αυτό.Ελπίζω να μη σας κουράζω αν και είναι όμορφο να μαθαίνεις λίγο κι από την ιστορία του τόπου που επισκέπτεσαι.... Σε βοηθά να μάθεις τη νοοτροπία που ανέπτυξαν μέσα από την πορεία τόσων αιώνων.
Υπόσχομαι όμως ότι το επόμενο ποστ θα απαντά σε όλα τα ερωτήματά σου και με το παραπάνω.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης