αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
14 Ιανουαρίου 2008, 19:35
Περι ΑΘΕΪΑΣ των Τσέχων.... Σας το χα υποσχεθεί Ε?
ΤΑΞΙΔΙΑ  ΣΚΕΨΕΙΣ  

Οι Τσέχοι όπως είχα πει σε άλλο ποστ ειναι κατά 40% άθεοι.Δεν πιστεύουν σε καμία θρησκεία. Πως προέκυψε αυτό?

Παλιότερα, πριν η Τσεχία γίνει ανεξάρτητο κράτος ήταν υπο Γερμανική κατοχή και τα ευρωπαϊκά κρατίδια δεν είχαν καμία σχέση με τη σημερινή τους μορφή. Το 13ο και 14ο αιώνα οι λαοί που ζούσαν στη σημερινή Τσεχία ήταν πολύ θρήσκοι και πίστευαν πολύ στο ΘΕΟ! Τηρούσαν κατά γράμμα τις θρησκευτικές επιταγές και δεν ανέχονταν κάποιες από τις παρασπονδίες της παπικής καθολικής εκκλησίας, καθώς και τα συγχωροχάρτια. Το θεωρούσαν μεγάλη υποκρισία επειδή ζούσαν πολύ ενάρετα και δεν ανέχονταν να τους υποβάλλουν κάποιοι κατώτεροι στη σάρκα και στο πνεύμα το τι θα κάνουν και πως θα ασκούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

Έτσι οδηγηθήκαμε σε μια σειρά από σταυροφορίες, θρησκευτικούς πολέμους που δίχασαν τους λαούς και κούρασαν τους Τσέχους, γιατί ουσιαστικά ένιωθαν πολύ αδικημένοι και στο κάτω κάτω δεν έφταιγαν και σε τίποτα, ώστε να τους επιτεθούν. Το τσέχικο αλφάβητο (ΣΛΑΒΙΚΟ) είχε δημιουργηθεί τα χρόνια του Βυζαντίου από τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, οι οποίοι πήγαν εκεί για να διδάξουν και να διαδόσουν την ορθοδοξία. Το 1452 μετά από όλα αυτά, οι Τσέχοι ζήτησαν από το Βυζάντιο να παρέμβει,και να πάρει στα χέρια του την κατάσταση ώστε η επίσημη θρησκεία να είναι η ορθόδοξη.Το Βυζάντιο όμως τότε είχε αρχίσει να έχει προβλήματα με τους Τούρκους και είχε θέσει το ζήτημα σε αναμονή.Όταν η βυζαντινή αυτοκρατορία θα ήταν ασφαλής θα μπορούσε να ανοιξει νέο μέτωπο με την καθολική εκκλησία. Αλλά όπως ξέρουμε όλοι το 1453 η Κωνσταντινούπολη έπεσε στα χέρια των Τούρκων και η αυτοκρατορία διαλύθηκε.Τα όνειρα των Τσέχων για μια θρησκεία ανεξάρτητη από παρασκηνιακά πολιτικά παιχνίδια διαλύθηκαν. Πίστευαν ότι αν ο Θεος υπάρχει τότε θα έπρεπε να είναι δίκαιος και να μην επιτρέπει τέτοια γεγονότα.Σιχάθηκαν τις ήδη υπάρχουσες θρησκείες και τους καθολικούς που σκότωναν συνανθρώπους τους στο όνομα του ΘΕΟΥ και έτσι έπαψαν να πιστευουν στο ΘΕΟ.

Παρόλα αυτά όποιος ασχοληθεί με την ιστορία των Σλάβων ή ταξιδέψει στις χώρες τους βρίσκει παντού τον Κύριλλο και το Μεθόδιο διότι θεωρούνται ως εθνικοί προστάτες τους. Οι επιστήμονες γράφουν την ιστορία τους, ο λαός τους σέβεται, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους τιμά ως Αγίους και οι πολιτικοί βλέπουν σ'αυτούς το σύμβολο της ενότητας για τη φυλή τους. Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος τιμώνται ως άγιοι από τους Σλάβους.

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από pafa (14.01.2008)
Σαν να έχουν μυαλό οι Τσέχοι, να δούμε εμείς τι κάνουμε.


Σχόλιο από neerie (15.01.2008)
ενδιαφέρον κειμενάκι.... ;)Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης