αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Κριτικές για το CD "Σύναξις" ("Sinaxis")
18 Ιανουαρίου 2008, 21:48
Κριτική του Γ. Ε. Παπαδάκη στην Ελευθεροτυπία


Η πρώτη κριτική για την δουλειά μας (Catelouso - Lyrae Cantus: "Sinaxis", μια συλλογή μουσικής και τραγουδιών , ερμηνευμένων απο το σύνολο Lyrae Cantus, Σείριος 2007) σε μεγάλη εφημερίδα ήταν ψυχρολουσία. Πρόκειται για την κριτική του κ. Γιώργου Ε. Παπαδάκη που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία στις 16-1-2008 στη μόνιμη στήλη του "σε ήχο ελληνικό". Όποιος θέλει μπορεί να την διαβάσει στο

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=3229168.

Ακόμη και μια αρνητική κριτική σε μια τόσο μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα είναι διαφήμιση για την δουλειά μας. Το δεοντολογικά απαράδεκτο όμως ύφος της επιστολής δεν μας επιτρέπει να μην επισημάνουμε κάποια πράγματα. Ο συντάκτης αυτής της κριτικής:

α. Χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη κριτική πάνω στην δουλειά μας σαν όχημα για να αναπτύξει  τις απόψεις του για το ποιά μουσική είναι "ελληνική" και ποιά όχι. Απορώ μάλιστα που η "προοδευτική" Ελευθεροτυπία έχει τέτοιους αρθρογράφους - "ιεροεξεταστές".

β.Δίνει λάθος ιστορικές και αισθητικές πληροφορίες (σκόπιμα ή απο άγνοια) στους αναγνώστες με αποτέλεσμα να δημιουργεί παρανόηση στους αναγνώστες που πιθανόν να ενδιαφέρονταν να ακούσουν την δουλειά μας.

γ. Επιτίθεται με ύφος ειρωνικό και προσβλητικό, που δεν δικαιολογείται απο το δυσανάλογα μεγάλο, σε σχέση με εμάς, βήμα εξουσίας που του δόθηκε απο την εφημερίδα.

δ. Οι "κατηγορίες" που παραθέτει μένουν ατεκμηρίωτες καθ'ότι, επι της ουσίας, δεν ασχολείται με την μουσική.
Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
catelouso


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/catelouso

Θα αναφέρουμε και θα σχολιάζουμε τις κριτικές που γίνονται απο εφημερίδες και περιοδικά για το CD "SINAXIS", (κυκλοφορεί απο τον Σείριο). Στο μέλλον θα αναφερθούμε και για γενικότερα θέματα γύρω απο την ελληνική δισκογραφία.
Tags

Catelouso - Lyrae Cantus: Κριτικές και συνεντεύξεις

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...

    Αρχείο...


    Φιλικά Blogs


      Links      Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης