αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
το κακό...
πάρτε το χαμπάρι ξαναρχόμαστε
Home

06 Φεβρουαρίου 2008, 18:36
αναπάντητα pm παντού


το ζήτημα που θα απασχολήση σήμερα το παρόν blog είναι τα pm(s). έρχεται ως συνέχεια του post με τα σχόλια, μετά την διακοπή ολίγων δευτερολέπτων δια δυσφημίσεις και εκλογικά αποτελέσματα.
κάθε site που έχει forum και σέβεται τον εαυτό του προσφέρει εις τα μέλη του, το προνόμιο των proswpikwn minimatwn. λαϊκιστί, που έλεγε και ο παπαχρόνης, pm. τα pm τα χρησιμοποιούμε για πολλούς λόγους. ας δούμε κάποιους από αυτούς:

 • σάββατο βράδυ, σε μπαράκι με ζωντανή ακουστική μουσική. ένα παιδί, ανεβαίνει με την κιθάρα του στο ...πάλκο για να τραγουδήση τον καλλιτέχνη του λαού αλκίνοο-aka ξανθόπουλο των εντέχνων"ιωαννίδη. κάτω από το ...πάλκο στέκεται μια κοπέλα, η οποία τυγχάνει είτε συνοδευομένη υπ'ανδρός είτε ευρισκομένη εν καιρώ προπαρασκευής σχέσεως. αν μάλιστα ο συνοδός είναι νταγλαράς ή έχει φίλο νταγλαρά μαζύ του, ο κιθαρωδός περιορίζεται στο να κοιτάη και να (νομίζη ότι) τον κοιτάη η κοπέλα. τί καλλίτερον αν μάθη ότι η κοπέλα είναι μέλος site στο οποίο συμμετέχει και ο ίδιος να της στείλη ένα pm. από κει και πέρα, το τί λέει είναι δικό του θέμα. άλλωστε η παραβίασις της προσωπικής αλληλογραφίας είναι αδίκημα ποινικώς τε και κοινωνικώς κολάσιμο

 • δευτέρα βράδυ, στο σπίτι σου. έχει τελειώσει μία εκ των αγαπημένων σου ραδιοφωνικών εκπομπών και έχεις γνωρίσει μέλος που άκουγε την ίδια εκπομπή με σένα. τί καλλίτερο από το να αρχίσης συνομιλία στέλνοντας αρχικά ένα pm για το post στο forum ή στο blog που τόσο σε "άγγιξε", για τον τρόπο που εκφράζεται και τόσο "μοιάζει" με τον δικό σου. δικαιολογίες δηλαδή, μόνο και μόνο επειδή ένας φίλος σου τον/την έχει δει και σού χει πει ότι είναι "ωραίο κομμάτι". αν φυσικά, σου χει πει ότι "δεν λέει και πολλά" πάνε για βρούβες, ευαισθησίες και τα ρέστα (δικά σου). τώρα με ποιόν τρόπο θα εκφράσης τα παραπάνω είναι δικό σου θέμα. άλλωστε η παραβίασις της προσωπικής αλληλογραφίας είναι αδίκημα ποινικώς τε και κοινωνικώς κολάσιμο

 • τετάρτη μεσημέρι, στο σπίτι σου ή σε καφετερία διαθέτουσα internetion. έχεις φίλο, που μόλις έχει χωρίσει και σου άρεσε η πρώην του. τί καλλίτερο από ένα pm ώστε να εκφράσης, αρχικώς την συμπαράστασι σου και το πόσο νιώθεις την κατάστασι, η οποία ατυχώς χάλασε και περαιτέρω να αρχίσης τα πεσίματα. αν η κοπέλα είναι στοιχειωδώς σοβαρή θα σε ξαποστείλη άλλα δεν έχεις να χάσης κάτι. το τί θα γράψης βέβαια για την ρίξης, είναι δικό σου θέμα. άλλωστε η παραβίασις της προσωπικής αλληλογραφίας είναι αδίκημα ποινικώς τε και κοινωνικώς κολάσιμο..

 • και για να μην λέτε ότι χρησιμοποιώ μόνον πικάντικα παραδείγματα με σεξ, αίμα και ατίθασα νιάτα(ή ξεμωραμένα γηρατειά), ίδε το επόμενο: συμμετέχεις σε ένα τόπικ στο φόρουμ δι' επιστημονικόν θέμα, χρήζον αναλύσεως. και διαφωνείς με κάποιον. αντί να τού γράψης απάντησι λογικώς δομημένη, τού στέλνης pm στο οποίον:

  1. του εξηγείς με λογική και επιχειρηματολογία την άποψι σου, αφήνοντας τον να απορεί γιατί όλα αυτά δεν τα γράφεις στο ίδιο το topic. συνηθέστατα, ο λόγος είναι ότι αυτά που γράφεις κάπου παρουσιάζουν ασυνέχεια και αναντιστοιχία οπότε κάποιος(κακός) θα βρεθή να στην επισημάνη.

  2. τον βρίζεις με ατάκες δηλωτικές της ηλικίας σου και του χαρακτήρος σου. άν είσαι πιτσιρικάς με nick από iron maiden ή metallica χρησιμοποιείς λέξεις πεζοδρομίου. αν είσαι (δηλώνεις) μεγάλος και τρανός χρησιμοποιείς κομψά παραδείγματα, ευτελίζοντας αδίκως καθημερινά επαγγέλματα(π.χ πλανόδιος πωλητής). σε κάθε περίπτωσι, επακριβώς δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς μπορεί να γραφή, δι' ότι όπως πολλάκις ανέφερα, η παραβίασις της προσωπικής αλληλογραφίας είναι αδίκημα ποινικώς τε και κοινωνικώς κολάσιμο

τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές συμβουλές του γράφοντος και ουδεμία σχέσιν έχουν με πραγματικές καταστάσεις. οι πιθανότητες να έχω πέσει μέσα σε πραγματικό γεγονός είναι τόσες όσες να πιάσω τα θέματα των πανελληνίων...

 

P.S: δεν αναφέρθηκα στις συμπαθείς τάξεις των
α) τζαμπατζήδων που στέλνουν pm σε γνωστούς και φίλους αντί για sms, για να μην χρεωθούν, και

β) στα pm των "χρόνια πολλά"

δι' ότι περιέχουν τα α) κατανόησι(έχω υπάρξει άνεργος) και β) υποκρισία("αυτός δεν με έβριζε την άλλη φορά?")


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από ariadni0909 (06.02.2008)
Καλησπερα....
γραφεις πραγματικα πολυ ομορφα.
Με συγκινησες.στιγματισες πραγματικα το απογευμα μου....:)

και παλι καλησπερα.


Σχόλιο από PashalinaMakia (06.02.2008)
Κοίταξε εγώ είμαι με τους τζαμπατζήδες.Γιατί να χαλάω κάρτα?
Αλλά βρε κιντ,αυτό το "τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές συμβουλές του γράφοντος και ουδεμία σχέσιν έχουν με πραγματικές καταστάσεις. οι πιθανότητες να έχω πέσει μέσα σε πραγματικό γεγονός είναι τόσες όσες να πιάσω τα θέματα των πανελληνίων..."
ήταν απλά εκπληκτικό.


Σχόλιο από Spotlight_Dancer (06.02.2008)
Δημητρη...


Σχόλιο από thank (07.02.2008)
Βρε Δημητρό, βγάλε αυτό το μαραφέτι που αναβοσβήνει, γιατί το είδα, νόμισα πως ειχα πμ έτρεξα να το πατήσω με αγωνία, τζίφος .. και ετοιμάστηκα να στείλω πμ στον χόρχε να μου διορθώσει τη βλάβη.

εκδοχή 1 (τραγουδιστής). Καλό μου ακούγεται, αλλά τόχει η μοίρα μου να μη βρεθώ ποτέ επί σκηνής.

Εκδοχή 2. (ραδιόφωνο). Ακούω τελευταία, αλλα ντρέπομαι να στείλω τέτοια πμ. Ούτε σε συν-ακροατές, ούτε σε παραγωγό. Πού και που ανοίγω καμμία κουβέντα στον ραδιο-χαφιέ, αλλά επειδή με φοβάμαι πως αν αρχίσω να γράφω δεν τελειώνω .. κρατιέμαι. Μην τον κάνουμε και τσατ τον χαφιέ.

Εκδοχή 3 (πρώην του φίλου μου). Μπερδεμένο μου ακούγεται.

Εκδοχές λοιπές. Σοβαρά, δεν μου έχει τύχει. Εκτός από έναν παρανοϊκό επιστήμονα πολύ παλιά που μου είχε στείλει κάτι κατεβατά, εγώ ως νέος τότε, το θεώρησα σοβαρό συμβαν, το ανέφερα με τη δέουσα σοβαρότητα στην ομάδα διαχείρισης κλπ.

Χρόνια πολλά κλπ.. Αστα να πανε. Δεν απαντώ. Η κάνω το άλλο, ίδια μέθοδο που χρησιμοποιώ σε sms me μαζικές ευχές. Αφήνω κενό, στην αρχή. (Αγαπητέ ...... ) και μετά συνεχίζω "εγώ στους φίλους μου απαντάω με προσωπικές ευχές και οχι τυποποιημένα. Σου έυχομαι ειλικρινά ότι καλύτερο κλπ κλπ. "

Αρα, αλλάζεις μόνο το όνομα, το κείμενο είναι το ίδιο, αλλα ο άλλος το εκλαμβάνει ως προσωποιημένο ... και μετά παιρνει τηλ δίνοντας εξηγήσεις για το δικό του .. απρόσωπο. Οκ έχει πλάκα, κάντε το, τσιμπάνε οι περισσότεροι .. (εννοείται μετά τους το λέμε για να μη νοιώθουν σκουλίκια οι άνθρωποι):


Σχόλιο από alexia-vicky (07.02.2008)
Εγώ ανήκω στην κατηγορία p.s. a) οπότε με κατανοείς :P!!!

Όσο για τα θέματα των πανελληνίων μια χαρά είχες πέσει μέσα!


Σχόλιο από neerie (07.02.2008)
εγώ που θέλω να ανταλλάξουμε μαγειρικές συνταγές να σου στείλω pm?


Σχόλιο από Peace18 (08.02.2008)
Το πιτσιρίκη θέλει να δηλώσει 3 πράγματα!
1ον: Καλησπέρα Δημήτρη μας! Καλωσόρισες στο Μουσικό μας Παράδεισο!
2ον: Ήταν εκπληκτικό το κείμενό σου! Με άγγιξε βαθύτατα! Πισεύω θα στιγματίσει όλη μου τη ζωή! (Αλλά τι στα λέω! Μάλλον θα σου στείλω pm Να στα πω! Πάντα ήθελα άλλωστε)
και 3ον και κυριότερον! .......κατουριέμαι........!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
heartbreak-kid
εξωτερικές εργασίες σε γραφείο τελετώνΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/heartbreak-kid

εμπνευσμένο από την κορυφαία ελληνική ταινία της τελευταίας 25ετίας...Tags
Επίσημοι αναγνώστες (8)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


  Links  Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
  Όροι Χρήσης