αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ο πόλεμος των ...Astron
Κάμε να σ' ανταμώσω φάσμα χαμένο του πόθου μου...
16 Νοεμβρίου 2006, 01:28
Αυτά είναι τα ταξίδια του αστρόπλοιου Enterprise...
Τηλεόραση και Σινεμά  

“These are the voyages of the starship Enterprise, its continuing mission to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before”

Μία απ' τις αγαπημένες μου σειρές, ίσως η αγαπημένη μου, ήταν η σειρά Star Trek: The Next Generation. 

Νομίζω αυτή η σειρά, όπως και οι ταινίες βέβαια με το παλιό cast εξέφρασε αυτό που αναζητά κάθε λάτρης του διαστήματος και της αστρονομίας. Την εξερεύνηση του σύμπαντος, την αναζήτηση νέων μυστηρίων, και νέων συνόρων που να ξεπερνούν ό,τι έχουμε φανταστεί εώς τώρα. Η ιδέα ενός (αστρό-)πλοιου που ταξιδεύει στον ωκεανό του διαστήματος με κύριο στόχο την εξερεύνηση του αγνώστου δεν είναι κάτι καινούριο σαν ιδέα. Πρόκειται στην ουσία για την ανάγκη του ανθρώπου να μαθαινει, να πλουτίζει τις γνώσεις του, να κατακτά την αλήθεια με κάθε κόστος.

Η συγκεκριμένη σειρά όμως δεν ήταν μια απλή σειρά επιστημονικής φαντασίας που απλά προσφέρει κάποιο θέαμα και μετά την ξεχνάς. Ήταν ένα όραμα για το μέλλον της ανθρωπότητας, μία αισιόδοξη εκδοχή του πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι ανθρώπινες κοινωνίες: Δεν υπήρχε πια πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων, δεν υπήρχε χρήμα, σκοπός είναι ο πλούτος των γνώσεων και σε αυτό είναι ταγμένοι οι ταξιδιώτες του Enterprise.

Δυστυχώς μετά το πέρας αυτής της σειράς οι συνέχειες (Star Trek Deep Space Nine, Star Trek Voyager, και Star Trek Enterprise) δεν είχαν ούτε την ίδια έμπνευση ούτε την ίδια επιτυχία. Ίσως να φταίει ότι όταν δημιουργήθηκαν, ο εμπνευστής του Star Trek (Gene Rodenberry) είχε ήδη πεθάνει. Ειδικά για το πρώτο (deep space nine) η αναζήτηση του αστρόπλοιου enterprise αντικαταστάθηκε από έναν στάσιμο διαστημικό σταθμό όπου τα μισά επεισόδια κατέληγαν να είναι κουτσομπολιό για τις σχέσεις μεταξύ των μελών του πληρώματος, ενώ τα άλλα μισά είχαν ένα πολύ σκοτεινό υπόβαθρο: τον διαρκή πόλεμο με μία νέα δύναμη, τους "Dominion". Σίγουρα όλα αυτά απείχαν πολύ απ' το αρχικό όραμα του Rodenberry για μια ειρηνική διαστημική εποχή όπου σκοπός είναι ο πλούτος των γνώσεων...

Όπως και να 'χει, το Next Generation θεωρείται η καλύτερη σειρά Star Trek και είχε κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα σε DVD αλλά μόνο με αγγλικούς υπότιτλους.

Ειδικά απ' την 3η σεζόν και μετά (συνολικά ήταν 7) δύσκολα έβρισκες επεισόδιο που να μην σε καθηλώσει, ενώ οι ηθοποιοί βελτιώνονταν όλο και περισσότερο. Πρωταγωνιστής ήταν βέβαια ο γνωστός Patrick Stewart (στον ρόλο του Captain Jean-Luc Picard) που έδωσε εξαιρετικές ερμηνείες.

 

Για περισσότερα σχετικά με τη σειρά και τους ηθοποιούς πατήστε Εδώ


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από thank (21.11.2006)
Εγώ είχα κολλήσει και στην πρώτη έκδοση, στην τιβί. Κυβερνήτης ήταν ον κάπταιν Κέρκ. Ο δρ. Σπόκ (από τον πλανήτη βόλκαν, κάπως έτσι αν θυμαμαι) ήταν ο στενός συνεργάτης του. Βασικό στοιχείο τεχνολογίας ο διακτινισμός. υπήρχε και μια σχετική ένταση στα σύνορα της συνοποσπονδίας των πλανητων (καλοί) με κάτι περίεργους κακούς, αλλά όχι σε μόνιμη βάση. Ειχε συγκρούσεις, φέηζερ, τορπίλες φωτονίων κλπ, αλλά παράλληλα και πολυ ανθρώπινες, φιλοσοφημένες καταστάσεις. Εξαιρετικό. Πλήρωμα 400 άτομα (νομίζω).

Παυλο, τώρα κατάλαβα έναν απο τους λόγους που σε εχω συμπαθήσει !!!!!


Σχόλιο από Astron (21.11.2006)
Θάνο η σειρά με το παλιό cast (Κέρκ, Σποκ κλπ) έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με Ελληνικούς υποτίτλους και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή (45 ευρώ ολόκληρη η σεζόν!)
Τις ταινίες βέβαια τις γύρισαν αργότερα. Η σειρά ξεκίνησε κάπου το 67-68 και τελείωσε μετά από 3 χρόνια. Η πρώτη ταινία όμως βγήκε το 1982.

Ώστε για αυτό συμπαθηθήκαμε; :D :D :DΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
astron
Παύλος Καστανάς
Φυσικός, Αστροφυσικός
από ΧΟΛΑΡΓΟΣΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/astron

Ο προσωπικός μου χώρος όπου ο πόλεμος των ιδεών συναντά τις δημόσιες εξομολογήσεις...
Tags

Επιστήμη Μουσική Προσωπικές Σκέψεις Φιλοσοφία Τηλεόραση και Σινεμά
Επίσημοι αναγνώστες (8)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης