αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
ΚΑΤΑΡΧΗΝ!
μια Αλικη στη χωρα που δεν πιστευει πια στα θαυματα..που δεν πιστευει πια σε τιποτα!
Home

21 Νοεμβρίου 2006, 23:29
ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ!!!!


Τα Διάφανα Κρίνα είναι ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα. Αποτελείται από τους Θάνο Ανεστόπουλο (φωνή/ ακουστική κιθάρα/ φυσαρμόνικα/ πιάνο/ όργανο), Νίκο Μπαρδή (κιθάρες/ τρομπέτα/ κρουστά/ συνθετητές/ μεταλλόφωνο), Κυριάκο Τσουκαλά (κιθάρες/ πλήκτρα/ κρουστά/ γεννήτρια ήχων), Παντελή Ροδοστόγλου (ηλεκτρικό μπάσσο) και Τάσο Μαχά (τύμπανα/ κρουστά).

Τα Διάφανα Κρίνα σχηματίστηκαν το 1991. Το 1994 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία Wipe Out ο πρώτος τους δίσκος. Ήταν το single Λιώνοντας Μόνος - Κάτω Απ' το Ηφαίστειο. Το 1996 κυκλοφορούν το δίσκο Έγινε Η Απώλεια Συνήθεια Μας. Το 1997 συμμετέχουν στη συναυλία Rock Of Gods, η οποία έγινε στο γήπεδο του Απόλλων Αθηνών (Ριζούπολη), μαζί με συγκροτήματα όπως οι Sisters Of Mercy. Το 1998 κυκλοφορούν το δίσκο Κάτι Σαράβαλες Καρδιές. Την ίδια χρονιά δίνουν την πρώτη τους συναυλία στο club ΡΟΔΟΝ. Το 1999 ανοίγουν την συναυλία των Tindersticks στη Σφεντόνα (Λεωφόρος Αλεξάνδρας).

Το 2000 κυκλοφορούν το single Είναι Που Όλα Ήρθαν Αργά. Την ίδια χρονιά επίσης φεύγουν από την Wipe Out, δημιουργούν τη δική τους δισκογραφική εταιρεία, την This Is My Voice Records και κυκλοφορούν το δίσκο Είναι Που Όλα Ήρθαν Αργά. Τον Οκτώβριο του 2000 κυκλοφορεί ο δίσκος Ευωδιάζουν Αγριοκέρασα Οι Σιωπές ενώ στο τέλος του 2000 τα Διάφανα Κρίνα διασκευάζουν το τραγούδι Θάνατος του Παύλου Σιδηρόπουλου με αφορμή τον δίσκο συλλογή από την EMI Στον Π - Αφιέρωμα Στον Παύλο Σιδήροπουλο.

Το 2001 κυκλοφορεί ο δίσκος Καινούργιος Τόπος - Κάτω απ' το Ηφαίστειο, ως ένθετο στο περιοδικό Fractal Press. Το 2002 ο Θάνος Ανεστόπουλος κάνει ακουστικές (unplugged) εμφανίσεις με την κιθάρα του στο bar Closer στην Αθήνα. Στο τέλος του 2002 τα Διάφανα Κρίνα γράφουν την μουσική για το θεατρικό έργο Δεσποινίς Τζούλια.

Στα μέσα του 2003 κυκλοφορεί και πάλι από την This Is my Voice Records ο δίσκος Ο,τι απόμεινε απ' την ευτυχία. Το 2004 τα Διάφανα Κρίνα πραγματοποιούν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

2005 - Κυκλοφορεί το βιβλίο/CD - Ο γύρος της μέρας σε 80 κόσμους από την εκδοτική εταιρεία Ίνδικτος.

Δισκογραφία
  • 1994 Λιώνοντας μόνος-Κάτω απ' το ηφαίστειο (Single - Wipe Out Records)
  • 1996 Έγινε η απώλεια συνήθειά μας (Wipe Out Records)
  • 1998 Κάτι σαράβαλες καρδιές (Wipe Out Records)
  • 2000 Είναι που όλα ήρθαν αργά (Single - This is my Voice Records)
  • 2000 Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές (This is my Voice Records)
  • 2001 Καινούργιος τόπος-Κάτω απ' το ηφαίστειο (Single - ένθετο στο Fractal Press)
  • 2003 Ο,τι απόμεινε απ' την ευτυχία (This is my Voice Records)
  • 2005 Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους (Ίνδικτος)
 

2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο





Σχόλιο από mprizas (25.11.2006)
Τρομερή επιλογή για θέμα, τα διάφανα κρίνα είναι εκπληκτικά! Έχω ταξιδέψει πιο μικρός-και πιο τρελός- ως την Ηγουμενίτσα για να τους ακούσω!


Σχόλιο από groovergr (27.11.2006)
Στο συγκρότημα αυτό βλέπω τους Έλληνες Radiohead! keep bloging



Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
poison_girl
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ
18 ετών



Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/poison_girl

το ημερολογιο μιας πριγκιπισσας(λεεεεεεμε τωρα)






Tags

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...




Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links







Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης