αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Η καθημερινότητα κι εγώ...
Hakuna Matata

19 Απριλίου 2008, 00:23
Η πηγαδογυρίστρα
Για γέλια μπορεί και για κλάματα  

Η πηγαδογυρίστρα είναι η νέα λέξη που επινόησα χτες σε μια στιγμή έμπνευσης! Θα προσπαθήσω να εξηγήσω την σημασία της εν λόγω λέξης.

Πηγαδογυρίστρα>παράγεται από το πηγάδι και το κινητικό ρήμα γυρίζω. Κυριολεκτικά σημαίνει αυτή που γυρίζει από πηγάδι σε πηγάδι(δεν διευκρινίζεται εαν τραβάει και νερό από το πηγάδι ή αν απλά κοιτάζει τον πάτο). Βέβαια η κυριολεκτική σημασία είναι εύχρηστη μόνο στα χωριά, όπου υπάρχουν πραγματικά πηγάδια. Η μεταφορική σημασία είναι όλα τα λεφτά!

Με τον όρο "πηγάδι" εννοούμε τα πηγαδάκια που δημιουργούνται μεταξύ φίλων. Ξέρετε τι εννοώ! Τα πηγαδάκια! Πως θα ξεχωρίσετε ένα πηγαδάκι; Απλό! Όπου δείτε ανθρώπους να σχηματίζουν κύκλο, να σκύβουν όλοι στη μέση, να ψιθυρίζουν και να προσπαθούν να μην γίνουν αντιληπτοί, ε τότε μόλις βρήκατε ένα πηγαδάκι! Είναι σύνηθες να ακούγονται πνιχτά σχόλια από το πηγαδάκι τα οποία στοχεύουν στον κοινωνικό σχολιασμό(κοινώς κουτσομπολιού, πιο κοινώς θαψίματος) ενός προσώπου που εκείνη τη στιγμή απουσιάζει. Εαν λοιπόν συναντήσετε μία τέτοια μάζωξη, συγχαρητήρια! Αντικρίζετε ένα πηγαδάκι!

Αφού αναλύσαμε το πρώτο συνθετικό ας περάσουμε και στο δεύτερο!

Πηγαδογυρίστρα λέμε αυτήν που γυρίζει από πηγαδάκι σε πηγαδάκι. Συνήθως αυτά τα άτομα α) έχουν πολλές παρέες και δεν ξέρουν ποιο πηγαδάκι να πρωτοεπιλέξουν, β) έχουν μέσα τους το μικρόβιο της τηλεοπτικής πανελίστριας που θέλει να ξέρει τα πάντα για τους πάντες, γ) έχουν το σύνδρομο του ρουφιάνου και θέλουν να ξέρουν τα πάντα για τους πάντες για να μπορέσουν στη συνέχεια να ανακατέψουν κόσμο και κοσμάκη με τις αποκαλύψεις τους.

Η κοινωνική τάξη της πηγαδογυρίστρας δεν είναι εύκολα διακριτέα. Χρειάζεται άριστη εκπαίδευση ώστε να επιτύχει κάποιος σε αυτόν τον τομέα. Πρέπει να εχει εξασκήσει την εφευρετικότητα του(για να προβάλει δικαιολόγιες όταν θα πρέπει να φύγει για να πάει σε άλλο πηγαδάκι), την διακριτικότητά του(δεν χρειάζεται να μάθει όλο το πηγαδάκι ότι επιθυμεί διακαώς να μάθει ποιον θάβουνε και γιατί! Τουλάχιστον όχι ολοφάνερα!) και την έφεση που έχει στο να καλύπτει τον εαυτό του("Εγώ δεν είπα τίποτα! Απλά κάποιος γνωστός περνούσε και άκουσε τι λέγαμε και μετά πήγε και το κάρφωσε στον Τάκη!"). Επίσης απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση ώστε να μπορεί η εκάστοτε πηγαδογυρίστρα να καλύπτει τις μακρινές αποστάσεις μετακύ των πηγαδιών!

Είστε σίγουροι ότι ακούτε για πρώτη φορά αυτή τη λέξη; Ίσως ναι. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ακούτε για πηγαδάκια!

Σοβάρα τώρα: πείτε μου εαν έχετε ξανακούσει τη λέξη γιατί θέλω να την στείλω για την αναθεώρηση του λεξικού του Μπαμπινιώτη! Πρέπει να εξασφαλίζω τα δικαιώματα!


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από movflower (19.04.2008)
χαχαχαχαχαχ
καταπληκτική η επεξήγηση αλλά σε προλάβανε προηγούμενες γενιάς εφηβείας!

;))))))))))))))))))))))

Μου αρέσει να γνωρίζω κι άλλους μικρούς Καζαντζάκηδες πάντως!


Σχόλιο από Vanna (19.04.2008)
"Μου αρέσει να γνωρίζω κι άλλους μικρούς Καζαντζάκηδες πάντως!"
Όπα! Βλασφήμια! Τέτοιους συγγραφείς δεν τους πιάνουμε στο στόμα μας! Ευχαριστώ πολύ!!!


Σχόλιο από movflower (19.04.2008)
Πού είναι η βλασφημία; :ΡΡΡΡ

ήρεμα Vanna μου, τους πιάνουμε μια χαρά όταν είναι τα λόγια όμορφα.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

Με απόλυτη αγάπη και θαυμασμό προς αυτούς τους Δημιουργούς!


Σχόλιο από esta (19.04.2008)
είμαι συγκινημένη καθώς ήμουν και εγώ μπροστά στη δημιουργία αυτής της σπουδαίας λέξης!Πού να ξέρε η @@@@ ότι θα γινόταν και θέμα στο διαδίκτυο!!;Ρ


Σχόλιο από Vanna (20.04.2008)
movflower-Με σεβασμό και θαυμασμό! :))))

Αυτή η λέξη σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας ομάδας ανθρώπων(Πάει!Την έχω ψωνίσει τελείως!). Ευσταθία! Ήταν τέλεια!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
vanna
Άννα
Φοιτήτρια
από Αθήνα-ΠάτραΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/vanna

Απλά λόγια για ό,τι μου αρέσει και μου τη σπάει
Photobucket

N-Blox made by Neave Games


Tags

Αδέσποτα Για γέλια μπορεί και για κλάματα Διάλογοι Εκρήξεις Μελαγχολικά Περί πολιτικής Ποιήματα Στιγμές έμπνευσης Στιγμές καθημερινότητας Στοχασμοί Συναυλίες Ταινίες Τραγούδια
Επίσημοι αναγνώστες (11)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης