αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκούφια μου......
I.W.M.I
30 Ιουνίου 2008, 14:37
Κύμα μου καλό μου κύμα....
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  

Τα κύματα δεν αποτελούν  μόνο τρόπο διασκέδασης για τους σέρφερ και τους λάτρεις των θαλάσιων σπόρ αλλά είναι μια από τις τρεις πηγές ενέργειας που μπορεί να μας προσφέρει η θάλασσα.

Οι άλλες δύο είναι η παλιρροϊκή κίνηση και η εκμετάλλευση της θερμικής ενέργειας των ωκεανών. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας απο τη θαλάσσια ορμή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο αλλά αναμένεται ότι τα κύματα θα μπορούν να αποδώσουν περίπου τρία εκατομμύρια μεγαβάτ, περίπου όσα και η αιολική ενέργεια. Αυτή τη στιγμή τα συστήματα που χρησιμοποιούνται διεθνώς είναι σταθερά ή πλωτά. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η στήλη παλινδρόμησης, που εγκαθίσταται στην ακτή. Το κύμα μπαινοβγαίνει από ένα άνοιγμα και δημιουργεί πίεση που θέτει σε κίνηση μια τουρμπίνα. Αντίθετα, το πλωτό σύστημα αποτελείται από μια τουρμπίνα τοποθετημένη στ' ανοιχτά και προσδεμένη στη στεριά με κάβους, η οποία περιστρέφεται χάρη στην κίνηση των κυμάτων. Αυτά τα δύο συστήματα έχουν ένα μειονέκτημα: αποτελούνται από μεταλλικά μέρη που διαβρώνονται εύκολα από τη θάλασσα. Το πρόβλημα λύθηκε χάρη στη χρήση πιεσοηλεκτρικών υλικών, που έχουν την ιδιότητα να παραγάγουν ηλεκτρική ενέργεια όταν ασκείται σ' αυτά μηχανική πίεση - όταν ταλαντεύονται, ενώ είναι σταθερά δεμένα στο βυθό της θάλασσας. Ήδη βρίσκεται σε δοκιμή μια σειρά από εξέδρες εγκαταστημένες στον Κόλπο του Μεξικού.

Καλά μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε τόσο υψηλά και ορμητικά κύματα όσο σε άλλες περιοχές του κόσμου, αλλά υπάρχουν σημεία που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν επιτυχώς τέτοιου είδους πλατφόρμες παραγωγής ενέργειας!Δόξα το Θεό η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει όλων των ειδών τις "καθαρές" ενέργειες και να αποφύγει την περαιτερω μόλυνσή της με πυρηνικά!Όσο κι αν καίγονται οι πολιτικοί μας γιατί παίζουν οι μιζες και τα συμφέροντα εμείς πρέπει να αντισταθούμε!Πρόκειται για το μέλλον μας κι αφού για τις αποφάσεις άλλων βαλκανιών κρατών να υιοθετήσουν την πυρηνική ενέργεια δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ας κάνουμε κάτι για μας!

- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Σκέψεις και προβληματισμοί, αλλά και (χαζο)χαρούμενη διάθεση.Ότι προκύψει.......


ftiaxto.gr

 

  

 

 


Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης