αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Σ ένα μικρό Γαλάζιο Πλανήτη ..
Δεν υπάρχει άλλος πλούτος πέρα από τη ζωή
01 Ιουλίου 2008, 13:14
Παντού υπάρχει ένα όπλο;
επίκαιρα  σκέψεις  


Καλοκαίρι,ένα Σάββατο απόγευμα,σε έναν υπαίθριο παιδότοπο παραθαλάσσιας περιοχής .
Τέτοια εποχή είναι πάντα γεμάτος.
Τα παιδιά παίζουν χαρούμενα και οι μεγάλοι απολαμβάνουν τον καφέ τους,χωρίς να ανησυχούν ιδιαίτερα για την ασφάλεια των παιδιών.

Ξαφνικά όμως εισβάλλουν στο χώρο δύο άντρες,

πλησιάζουν έναν νεαρό,εργαζόμενοστον παιδότοπο, και του επιτίθενται.
Αρπάζουν καρέκλες και τον χτυπούν,βρίζουν,φωνάζουν..


Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν ο ένας από τους δύο βγαίνει έξω και επιστρέφει σε μερικά δευτερόλεπτα κρατώντας όπλο και απειλώντας με φωνές το νεαρό υπάλληλο.

Όλα αυτά μπροστά στα μάτια δεκάδων μικρών παιδιών..

Οι γονείς αρπάζουν όπως-όπως τα παιδιά και τα απομακρύνουν,τρέχοντας προς το βάθος του παιδότοπου.Να φύγει δεν μπορεί κανένας,εφόσον η βίαιη σκηνή εκτυλίσσεται κοντά στην είσοδο.
Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης παρακαλώντας,προσπαθεί να ηρεμήσει τους δύο"κυρίους"..
κι ο νεαρός υπάλληλος,βρίσκει πάνω στον πανικό την ευκαιρία ,να τραπεί σε φυγή.

Μετά από λίγο φεύγουν και οι δύο δράστες και η σκηνή τελειώνει κάπου εδώ..

Η αστυνομία που έχει κληθεί ,σχεδόν άμεσα,καταφθάνει στο χώρο περίπου μία ώρα μετά το όλο συμβάν
και ρωτά για τις περιγραφές τους.

Το περιστατικό είναι δυστυχώς αληθινό
και συνέβη το προηγούμενο Σάββατο (28 Ιουνίου)
σε παιδότοπο του Πόρτο Ράφτη.

Απ' ότι ακούστηκε,
ο λόγος για την επίθεση,ήταν οτι ο νεαρός,είχε την προηγούμενη μέρα"ενοχλήσει"το παιδί ενός εκ των δύο,τραβώντας το απότομα έξω,από κάποιο χώρο παιχνιδιού του παιδότοπου !Θεώρησε λοιπόν καλό να βλάψει την ψυχή τόσων άλλων παιδιών που παρακολούθησαν τη σκηνή.

Δεν εξετάζουμε όμως το "πως" και το "γιατί"
ούτε ωφελεί να αναλύσουμε περισσότερο πάνω σ'αυτό.

Αξίζει όμως να αναρωτηθούμε...


πόσα όπλα κυκλοφορούν αναμεσά μας;
Για ποιό λόγο έχουν δοθεί 1.200.000 άδειες οπλοφορίας
στη χώρα μας;


Πόσα ακόμα όπλα αδήλωτα είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να απειλήσουν ζωές και να τραυματίσουν αθώες παιδικές ψυχές;


Γιατί ο κάθε άνθρωπος που είναι ψυχικά άρρωστος ή απλά απαίδευτος ή ακόμα πιο απλά ο καθένας που εξαγριώνεται
να μπορεί να έχει στα χέρια του ένα όπλο ;

 

Image: © Andy Warhol Foundation / www.Corbis.com

 


15 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από ARGYROULLA (01.07.2008)
Τι να πει κανείς Μαργαρίτα μου ; Έχουμε χάσει κάθε αξία της ζωής . Ας μας λυπηθεί ο Θεός ! Κι΄ ας αναρωτηθούν οι υπέυθυνοι ανεύθυνοι ... ΄Ενα όμορφο υπόλοιπο της ημέρας να έχεις . Από τη μεγαλόνησο πολλά φιλάκια , Αργυρούλα


Σχόλιο από uNick (01.07.2008)

Επιτρέπεται μια μικρή αλλά πολύ σημαντική διόρθωση?

Δεν υπάρχουν 1,200,000 άδειες οπλοφορίας στην Ελλάδα. Το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγάλο και μακρυά (ευτυχώς) από την πραγματικότητα.

Στην χώρα μας, το 2000 υπήρχαν 3,670 άδειες οπλοκατοχής και οπλοφορίας για λόγους προσωπικής ασφάλειας (στοιχεία της διεύθυνσης κρατικής ασφάλειας του υπουργείου Δημόσιας Tάξης). Aπό τις 3,670 εν ισχύ άδειες, οι περισσότερες έχουν χορηγηθεί σε πολιτικούς (βουλευτές, υπουργούς), πολιτευτές, δικαστικούς, επιχειρηματίες, δικηγόρους, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες που "αιτιολογημένα διατρέχουν κινδύνους". Παραλλήλως, βρίσκονται σε ισχύ 1,145 άδειες οπλοκατοχής που αφορούν "αθλητές" σκοπευτές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικούς συλλόγους ή σωματεία.

Όσο για τα "παράνομα", αυτά υπολογίζονται σε περίπου 300,000 όλων των τύπων.Σχετικά με το post σου (από το οποίο ξέφυγα και ζητώ κατανόηση), όντως είναι απαράδεκτος ο τύπος, και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι του αρμόζει παραδειγματική τιμωρία. Τα καημένα τα παιδάκια δεν του φταίνε αν αυτός είναι ψυχανώμαλος...


Σχόλιο από margo (01.07.2008)
Nίκο,δεν ξέρω αν κάνω λάθος,πάντως στο "ΒΗΜΑ"διαβάζω τα παρακάτω :

"το πρώτο εξάμηνο του 2006 οι νόμιμες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων ανέρχονταν σε 1.205.000."

(..κοινώς παντού υπάρχει μια καραμπίνα)Σχόλιο από uNick (01.07.2008)

Νόμιζα ότι μιλούσαμε για ατομικά όπλα, δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν σε κυνηγετικό...
Όπως και να'χει πάντως, τα περί παραδειγματικής τιμωρίας δεν τα αλλάζω. Ο τύπος είναι τραγικός. Σκέψου μόνο να εκπυρσοκροτούσε η καραμπίνα μέσα σε τέτοιο χώρο, με τόσα παιδιά τριγύρω... Κρέμασμα θέλει ο κερατάς!!!

Σχόλιο από tago (01.07.2008)
Σκέψου πως μπορεί να νιώθουμε εμείς εδώ, στον ελληνικό νότο, όπου σε κάθε κοινωνική εκδήλωση πρέπει να υποστούμε το δήθεν έθιμο των άσκοπων πυροβολισμών. Όπου ο κάθε δωδεκάχρονος δέχεται ως δώρο ένα περίστροφο που το ζώνεται για να πάει στο σχολείο, όπου η κάθοδος κάθε πολιτικού συνοδεύεται από την εμφάνιση των αλβανικής προέλευσης πολεμικών τυφεκίων. Και όπου όλοι εμείς που δε «παίξαμε» ποτέ με πιστόλια και υπογράψαμε κάθε διακήρυξη υπέρ του αφοπλισμού των πολιτών, τείνουμε να γίνουμε μειοψηφία!!!


Σχόλιο από margo (01.07.2008)
Αντιγράφω από το "ΒΗΜΑ"

"Ενα απέραντο σκοπευτήριο με «ανθρώπινους στόχους» είναι η χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το μακελειό στα Καλύβια Αγρινίου (ΔΕΚ 2006)αποκαλύπτει τον «άγνωστο πόλεμο» με τις καραμπίνες στην ελληνική επαρχία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, το πρώτο εξάμηνο του 2006 οι νόμιμες άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων ανέρχονταν σε 1.205.000.
Οι κυνηγοί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 270.000 περίπου και ανήκουν σε 270 κυνηγετικούς συλλόγους. Δηλαδή υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο καραμπίνες σε χέρια ιδιωτών, που δεν είναι - τουλάχιστον με σχετικές άδειες - κυνηγοί αλλά θέλουν τα όπλα για προσωπική χρήση και πυρ κατά βούληση.
Ορισμένα από αυτά τα πλεονάζοντα όπλα ανήκουν σε λαθροκυνηγούς.
Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει σε οπλοφόρους που είτε θέλουν να επιβληθούν με τη δύναμη των όπλων,είτε πιστεύουν ότι με την καραμπίνα μπορούν να κυνηγήσουν ληστές και διαρρήκτες.

Ενδεικτικό των παράνομων υποθέσεων οπλοφορίας είναι ότι ενώ στις αρχές της δεκαετίας του '90 οι σχετικές περιπτώσεις ήταν περίπου 1.000 -1.100, το 2005 είχαν αυξηθεί στις 2.189 δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 100%.
Ομως οι αριθμοί του τρόμου δεν σταματούν εδώ.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1.000.000 παράνομα όπλα (πυροβόλα, περίστροφα κλπ), όταν οι νόμιμες άδειες οπλοφορίας είναι περίπου 4.000. Από αυτά τα παράνομα όπλα τα 200.000 περίπου είναι καλάσνικοφ.
Υπολογίζεται ότι το 50% τουλάχιστον των παράνομων όπλων πωλούνται και διακινούνται στην Κρήτη. "


Σχόλιο από margo (01.07.2008)
@ Αργυρούλα μου σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου

@Νίκο,στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν επρόκειτο για καραμπίνα αλλά για περίστροφο.Πράγμα που δεν έχει πολλή σημασία γιατί όπλα είναι και τα δύο και κάνουν την ίδια ζημιά,είτε σκοτώσουν ,είτε απλά κάνουν την εμφάνισή τους,ειδικά σε ένα τέτοιο χώρο.
όσο για τις καραμπίνες,μπορείς να δεις τι γίνεται διαβάζοντας αυτά που παραθέτω παραπάνω από την εφημερίδα "το Βήμα".
Σχετικά με την "παραδειγματική" τιμωρία,πολύ φοβάμαι πως δεν θα υπάρξει(δεν έχουν καν συλληφθεί αυτοί που επιτέθηκαν)

@tago.Δημήτρη δυστυχώς βλέπουμε τι γίνεται στην Κρήτη και πιο καθεστώς επικρατεί με τις ευλογίες του κράτους και την δική μας ανοχή :(


Σχόλιο από StavmanR (01.07.2008)
Μαργαρίτα απλά απαντώ με το τραγούδι του Μάνου Λοϊζου "Το σήριαλ", που αναφέρει και το όνομά σου (τυχαία :P) και αντικατοπτρίζει πλήρως το πώς αλλοιώνεται η ψυχή του ανθρώπου μέσα στην πολυβοΐα αυτού του κόσμου:
----------------------

"Καλωσήρθες Μαργαρίτα με τα κόκκινα μαλλιά
Καλωσήρθες Μαργαρίτα μες την πόλη
Σε θυμάμαι που κρατούσες κάτι σχέδια παιδικά
Τώρα κρύβεις μες την τσέπη σου πιστόλι..."
-------------------

Πολύ καλησπέρα σου, αν και με "δυσάρεστο " ποστ, που πολλές φορές είναι αναγκαίο... :)


Σχόλιο από kithara-woman (01.07.2008)
Αν είναι δυνατόν...Αυτά τα παιδικά ματάκια που θα έχουν τώρα εφιάλτες και θα πετάγονται στον ύπνο τους σκέφτομαι...
Απαράδεκτο είναι να κυκλοφορούν τόσα όπλα...Γιατί να δίνονται άδειες;Γιατί να υπάρχουν κυνηγοί;Βαρβαρότητες...Χωράει μεγάλη συζήτηση...Έχει πολλές παραμέτρους το θέμα.
Επίσης θυμώνω με γονείς που από μικρά που είναι τα παιδάκια,τους αγοράζουν όπλα για παιχνίδι.Τόσα παιχνίδια υπάρχουν.Απαράδεκτοι είναι.


Σχόλιο από mprizas (01.07.2008)
εμένα γιατί μου έκανε εντύπωση περισσότερο η αντίδραση της αστυνομίας???

όλα τ' άλλα ασχολίαστα...


Σχόλιο από nowaveband (02.07.2008)
ontws pws tha megalwsoun twra ayta ta paidia?......


Σχόλιο από Vermint (02.07.2008)
Κατ’ αρχάς, συμφωνώ με mprizas… όλα αυτά κι ακόμα χειρότερα, γίνονται υπό την ανοχή της πολιτείας –δηλαδή, του αρμόδιου οργάνου, όσον αφορά την πρόληψη - και της (ανύπαρκτης σε πολλές περιοχές της χώρας) αστυνομίας – δηλαδή, του αρμόδιου οργάνου για την καταστολή- αλλά θα ήθελα να σταθώ λίγο στην εικόνα του πράγματος, που προσωπικά, τη βρίσκω θλιβερή…
Παιδότοπος σε παραθεριστική περιοχή (?)… ήτοι, μια δυο ώρες πληρωμένο παιχνίδι, σε περιορισμένο χώρο, υπό την επίβλεψη αμειβόμενου υπαλλήλου, ενώ λίγο πιο ‘κει, απλώνεται η θάλασσα, η αμμουδιά, η αλάνα (… τι ‘ν’ τούτο πάλι?), η ελευθερία. Παιχνίδι εγκλωβισμένο και σχεδόν καταναγκαστικό. Παιχνίδι αγχωμένο, με το ένα μάτι στο ρολόι και το άλλο στον μισοτελειωμένο φρεντοτσίνο της μαμάς. Παιχνίδι που δεν επιτρέπει στο ίδιο το παιδί να λύσει τις ενδεχόμενες διαφορές του με τους συμπαίκτες του, μέσα στο παιχνίδι. Παιχνίδι που τους κανόνες του επιβάλουν οι μεγάλοι, είτε αυτοί λέγονται γονείς, είτε επαγγελματίες συνοδοί. Ρωτάτε πως θα μεγαλώσουν τώρα αυτά τα παιδιά … ΤΩΡΑ ?
Μα έχουν ήδη γαλουχηθεί με το φόβο, την αγωνία, τον περιορισμό κι εν τέλει, την ανευθυνότητα, εφόσον περιμένουν από έναν μεγαλύτερο και δυνατότερο, αλλά όχι απαραίτητα και εξυπνότερο ή δικαιότερο, να επιβληθεί των δικών τους αδυναμιών.
Θυμηθείτε πως νιώθατε όταν μαλώνατε με τους συμμαθητές σας και πως όταν σας μάλωνε ο δάσκαλος μπροστά τους… έχει τεράστια διαφορά.
Πιστεύετε ότι αν η όλη διαμάχη ήταν μεταξύ παιδιών, θα καλούσε το "ενοχλημένο" παιδί τον ανεγκέφαλο πατέρα του να "καθαρίσει" ?
Πιστεύετε ότι ο ανεγκέφαλος πατέρας, θα έστρεφε την κάνη του όπλου του (…που σαφέστατα, για να μην πω αυτονόητα, πολύ κακώς κατέχει, νόμιμα ή παράνομα) εναντίων παιδιού ? (…εδώ που φτάσαμε, θα μου πείτε, όλα είναι πιθανά, αλλά τέλος πάντων, ας μιλήσουμε με ποσοστά πιθανοτήτων για την κάθε περίπτωση)
Πιστεύετε ότι τα παιδιά που έζησαν όλη αυτή την ανατριχιαστική σκηνή, δεν θα είχαν στο μέλλον να φοβηθούν τίποτα, αν ο καυγάς γινόταν με πρωτόγονα μέσα – ξύλα, πέτρες κλπ- ή με γυμνά χέρια ? Αυτό δηλαδή, θα το ανεχόσασταν… θα το βρίσκατε, αν όχι απολύτως λογικό, λιγότερο παράλογο ?
O άνθρωπος μπορεί πολύ εύκολα να σκοτώσει και με γυμνά χέρια… το θέμα είναι να μην υπάρχουν, μ’ άλλα λόγια, να μην καλλιεργούνται από εμάς τους ίδιους, οι συνθήκες, ώστε να έχει ο οποιοσδήποτε, την ανάγκη ενός όπλου για να νιώθει ασφαλής ή για να κάνει επίδειξη της δύναμής του (… παραβλέποντας προφανώς, την ανεπάρκειά του σε άλλους τομείς ) και παράλληλα, να μην αισθάνεται υπεράνω του συνανθρώπου του και του κοινωνικού συνόλου, κατ’ επέκταση και του νόμου που απορρέει από αυτό και να θεωρεί πως, ακόμα και οι ειδεχθείς πράξεις του θα μείνουν ατιμώρητες.
Όλα είναι θέμα παιδείας, κοινωνικής συνείδησης και ατομικών αξιών, όπως λέει στο πρώτο σχόλιο η ARGYROULLA. Όλα από κάπου ξεκινάνε και για μένα, περισσότερο κι απ’ τους αριθμούς, τις άδειες ή την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, σημασία έχει το "πώς" και το "γιατί"…
Όταν χάνεται το μέτρο, οι καταστάσεις ξεφεύγουν κι αν ξεφύγουν κατά πολύ, δύσκολα μαζεύονται. Εν προκειμένω, το μέτρο χάνεται από την κατοχή έστω ενός και μόνο όπλου. Αυτός που αρχικά το κρύβει επιμελώς στο συρτάρι του, αργά ή γρήγορα θα το χρησιμοποιήσει… ενδεχομένως και "δι’ ασήμαντον αφορμήν", που θα 'λεγε κι ο Σόμπολος.

ΥΓ. Ζητώ συγνώμη για τη φλυαρία… ήθελα να είμαι λακωνική, αλλά το ζήτημα είναι πολύπλευρο και δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Για να μη βαραίνω άλλο τον προσωπικό χώρο έκφρασης της αγαπητής Μαργαρίτας, με απόψεις που, λίγο πολύ, έχω καταθέσει στο παρελθόν και σε άλλο ιστοχώρο, δίνω το σύνδεσμο μιας εν εξελίξει συζήτησης σε επίπεδο φόρουμ ...

http://www.amity.gr/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=598&start=0

Μαργαρίτα, θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σου επ’ αυτού κι εννοείται, πως ευπρόσδεκτα είναι και τα σχόλια όλων.
Καλό μήνα !


Σχόλιο από margo (03.07.2008)
@vermint
Μαρία ο προβληματισμός σου έχει ενδιαφέρον.Το ίδιο και το φόρουμ που προτείνεις(έριξα μια ματιά)Θίγεις πολλά εδώ,σε άλλα συμφωνώ ,σε άλλα θέλει συζήτηση.Για να μην ξεφύγουμε απ το θέμα~αν και είναι ενδιαφέρουσες οι προεκτάσεις που δίνεις~θα συνεχίσουμε την κουβέντα στο φόρουμ :)

@mprizas δεν περίμενα κάτι καλύτερο απ την αστυνομια..αυτό πάλι είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση
@nowaveband η αγάπη μπορεί να διορθώσει πολλα πράγματα..αρκεί να..διαδοθεί στον κόσμο


Σχόλιο από Emilia_ (10.07.2008)
:-OOOOO twra mono to eida, apisteyto gegonos!!! an einai dynaton!!! fantasou ta kaimena ta paidakia tha ton vlepoun kathe vrady ston ypno tous apo tin tromara tous..... :(:(

edo emeis k tromazoume mayta....


Σχόλιο από esta (23.07.2008)
απίστευτο!αλλά στη χώρα που ζούμε τελικά όλά είναι πιθανά.Αυτό το ποστ μου είχε ξεφύγει και πραγματικά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
margo
Μαργαρίτα
από ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/margo

Στέκομαι στη Γη και κοιτάζω τ΄αστέρια. Πετάω στ' αστέρια και κοιτάζω τη Γη.
Games at Miniclip.com - Bloxorz Bloxorz

Get the block to fall into the square hole.

Play this free game now!!Tags

βιβλία επίκαιρα σκέψεις στιγμές ευτράπελα ζωγραφική Στίχοι λουλούδια μνήμες φωτογραφία μουσική ποίηση Γιάννης Ρίτσος Μάης σκέψεις όνειρα αγάπη γαλήνη σχέσεις πόλεμος ειρήνη έρωτας αστέρια χειροτεχνία κοχύλια καλοκαίρι θάλασσα όνειρα ταξίδια φιλοσοφία άνοιξη χρόνος
Επίσημοι αναγνώστες (27)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης