αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
07 Ιουλίου 2008, 12:18
ΦΥΣΑΕΙ ΑΓΕΡΑΣ;


 

Φίλοι μου, φίλες,

απόψε για μένα, και πιστεύω και για τους περισσότερους -ες από σας, ήταν η χειρότερη βραδιά του μέχρι τώρα καλοκαιριού. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει αν η θερμοκρασία ανεβεί στους 45 και βάλε βαθμούς.

Δεν έκλεισα μάτι ούτε για ένα λεπτό, μάλλον δευτερόλεπτο.

Η βραδιά ήταν τόσο πολύ ζεστή ή μου φάνηκε; Δεν ξέρω, αλλά ήταν μια βραδιά δύσκολη για μένα.

Ο ιδρώτας να τρέχει ποτάμι και να έχω και την Βενιαμίνα την γάτα μου, που με αγαπά παθολογικά, να θέλει να κοιμηθεί μαζί μου. Με την γούνα της και το σώμα της να εκπέμπει 40 βαθμούς. Τελικά την μάλωσα και στρώθηκε στο πάτωμα να κοιμηθεί, φανερά στενοχωρημένη.

Θα ήταν ότι χειρότερο γι' απόψε να κοιμηθεί στα πόδια μου..

Εγώ έχω ένα πρόβλημα. Δεν μπορώ να κοιμηθώ με αιρ-κοντίσιον ανοιχτό.

Τότε κρυώνω. Πουντιάζω που λέμε. Και έχω αρρωστήσει από αυτόν τον "διάολο".

Γενικά είμαι περίεργος τύπος ή επηρεάζομαι πολύ; με το κλίμα που μας φόρτωσε η εξέλιξη του ανθρώπου;

 Αλλά μήπως κάτι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ανασάνει η Αθήνα, που άμα στο Ηράκλειο είναι οι βραδιές αποπνιχτικές, στο κέντρο θα είναι τρις χειρότερα;

 Πως όμως να ανασάνει;

Λέω εγώ και δεν ξέρω αν λανθάνω.

Να βάψουμε όλα τα κτίσματα άσπρα. Ως γνωστόν το άσπρο "ρουφάει" πολύ λιγότερη ακτινοβολία από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Μετά, οι ταράτσες να γίνουν κήποι με μπόλικο πράσινο, που εκτός από την μείωση της θερμότητας, θα πρόσφεραν και λίγο οξυγόνο παραπάνω.

Να γίνει αναδάσωση των πάντων που έχουν καεί, ή όχι.

Να γίνει η ποινή για τον εμπρηστή των δασών, αποδεδειγμένα εκ προμελέτης που λέμε, ΙΣΟΒΙΑ.

Να απομακρυνθούν όλα τα άχρηστα μεταλλικά αντικείμενα ή και αυτά να βαφτούν άσπρα. Σκεφθείτε μόνο, πόσες χιλιάδες μεταλλικοί κάδοι σκουπιδιών υπάρχουν στην Αττική γενικά.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με την άσφαλτο που τώρα το καλοκαίρι είναι πυρωμένη.

Ακόμα σκέφτηκα και κάτι τρελό, που δεν ξέρω αν θα είναι αποδοτικό, πιστεύω όμως πως είναι.

 Να γίνουν δυο τρείς σήραγγες στα γύρω βουνά,  που εκτός από οδικές αρτηρίες, θα λειτουργούν και σαν φυσικές αντλίες, δίοδοι  αέρος. Να έρχεται δροσερός αγέρας από τα βόρεια, από οπουδήποτε.

Βέβαια ο adreo δεν είναι ειδικός, ούτε μπορεί να κάνει μελέτες, απλά πέταξε κάποιες ιδέες. Δεν ξέρει καν αν μπορούν να υλοποιηθούν. Οι υπεύθυνοι μπορούν να τις σκεφθούν, να τις εκτιμήσουν και αν μπορούν να υλοποιηθούν προς όφελος του κλίματος της Αθήνας, ας το προχωρήσουν. 

Βέβαια είναι και το κόστος, που μπορεί να είναι πολύ μεγάλο. Και αυτό θα υπολογιστεί.

Αν όσα ανέφερα και πολλά άλλα που τα ξέρουν οι ειδικοί,  με την εφαρμογή τους εδώ, μπορούν να αποδώσουν, τότε μπορούν να εφαρμοστούν και παγκοσμίως, σε όλες τις μεγάλες πόλεις και  τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα. Ακόμα και οικονομία στην ενέργεια.

Άκουσα ακόμα πως όλες οι ηλεκτρικές συσκευές επιβαρύνουν με θερμότητα και όχι μόνο την ατμόσφαιρα. Και εδώ , ότι δεν το χρειαζόμαστε, το κλίνουμε.

Τα επόμενα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα. Ας προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε κάτι, με τις οδηγίες των ειδικών.

Και δυο, τρεις, βαθμούς μείον να κερδίσουμε κάτι θα είναι και αυτό.

Και όλα αυτά γιατί στη ζωή μας , από συνεχόμενα λάθη δικά μας και από αδιαφορία των αρμοδίων παγκοσμίως, κάνουμε το παν για να καταστρέψουμε το κλίμα.

Τελικά ο άνθρωπος μόνο για το τομάρι του ενδιαφέρεται.

Για τις επόμενες γενιές δεν του καίγεται καρφί.

Αυτά για σήμερα, σε μια Δευτέρα πολύ ήρεμη για μένα γιατί-πρώτα ο Θεός- σκέφτομαι να την περάσω χωρίς καμιά αντιπαράθεση. 

Ο andreo έχει γίνει το κόκκινο πανί και 5-6, οι μενόμενοι ταύροι, στην αρένα που οι ίδιοι φτιάξανε.

ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΩ, δεν θα απαντήσω.

ΕΧΩ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

γεια σας

και αύριο μέρα είναι!

adreo 


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από mariosnadege (07.07.2008)
Kαλημέρα.
Σήμερα κάνει πολή ζέστη και επιπλέον η φίλη μας η ΔΕΗ μας έκανε εδώ ένα δωράκι : διακοπή για εργασίες, από τις 8 το πρωί ως τις 12 !! Τί να πω ; δε μπορούσαν να κάνουν τις εργασίες αυτές μετά τον καύσωνα ; Εγώ τυχαίνει να έχω κι ένα αρκετά σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και μετά τις 11 είχα πόνους ! Όταν τους τηλεφώνησα λέγοντας ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να ειδοποιούν για τέτοιες διακοπές για τα άτομα με προβλήματα υγείας, μου είπαν ότι το είχε ανακοινώσει το ραδιόφωνο ! Δηλαδή θα πρέπει να ακούω το τοπικό ραδιόφωνο μέρα - νύχτα μπας και πουν τίποτα για διακοπή ρεύματος ; τους το 'κλεισα νευριασμένος !
καλό κουράγιο εύχομαι σε όλους μας για τους καύσωνες.


Σχόλιο από DITHEN (07.07.2008)
Καλημέρα σας, κύριε Ανδρεόπουλε μου,

Τι κάνετε; Πως μου είσαστε σήμερα;

Ήρεμος βλέπω! Και πώς να μην μου είστε ήρεμος σήμερα αγαπητέ μου Adreo αφού βλέπω ξεσαλώσατε το Σαββατοκύριακο με τα posts και τα σχόλια!

Έλειψα δυο ημέρες για ένα ουζάκι και βλέπω έγινε χαμός! Πολύ πράμα! Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις!

Πάντως σας νιώθω χαλαρό και δυνατό σήμερα! Πρέπει να ομολογήσω ότι με άρτια γλώσσα (θαύμασα το βάθος και την καλλιέργεια του ανδρός) και πολύ ευγενικούς χαρακτηρισμούς βάλατε στην θέση τους όλους όσους σας υπονομεύουν και σας λοιδορούν (ή μήπως σας ξέφυγε κανένας;)! Έτσι είναι κύριε Ανδρεόπουλε μου, αν ήταν η ζήλεια αρρώστια θανατηφόρα, τώρα όλοι θα ήμασταν στα θυμαράκια!! Χε,χε! Ευτυχώς που όλοι βαίνουμε καλώς και με άκρα υγεία!

Εσείς όμως κρατάτε γερά!! Μην μου κιοτέψετε! Σας θέλω εδώ στις επάλξεις, έτοιμο για όλα! «Νην υπέρ πάντων ο αγών», αυτό έχει σημασία στα site του internet! Για ένα blog ζούμε!!! ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, αυτά έχουν σημασία και ο φοίνικας που γεννιέται από τις στάχτες του! Ζητώ, το Έθνος! Ζήτω ή ζητώ το Ελληνικό τραγούδι και η ελληνική γλώσσα βεβαίως – βεβαίως! Ζήτω οι άσπροι τοίχοι που μας γλυτώνουν από τον καύσωνα (να έχουν και οι ριζοσπάστες κάπου να γράφουν τις ιδέες και τα συνθήματα τους με σπρέι), ζήτω οι φυτεμένες ταράτσες των Αθηνών (μόνη απορία είναι ποιος θα τα ποτίζει τα καημένα τα φυτά και πως θα αντέξουν το νέφος), ζήτω η αναδασώσεις (που μας κοροϊδεύουν και κανένας δεν τις κάνει ποτέ)! Ζήτω σε όλους εμάς που ανεχόμαστε τόσα πολλά, και νιώθουμε σαν να μας έχει δώσει ο Θεός όσα μπορούμε να αντέξουμε!


Μιλώντας για την θρησκεία και την Ορθοδοξία, θα ήθελα μόνο ταπεινά να σας υπενθυμίσω ότι η θρησκεία μας ξεχωρίζει από όλες τις άλλες διότι ο Χριστός δίδαξε την αγάπη! Δίδαξε να αγαπάμε τον πλησίον μας και να στρέφουμε και την αριστερά αν κάποιος μας ραπίσει στην δεξιά! Δίδαξε την συγχώρεση και την άφεση των αμαρτιών!

Έτσι απλά το υπενθυμίζω για όλους μας, ίσως διότι πιστεύω βαθιά ότι καλός Χριστιανός είναι αυτός που εφαρμόζει όσα δίδαξε ο Χριστός και όχι όσοι επαίρονται ότι διαδίδουν την ορθοδοξία και στην καθημερινή τους ζωή δεν εφαρμόζουν τίποτα από αυτά που δίδαξε στην ανθρωπότητα ο Κύριος!! Τουλάχιστον αυτά μου λένε οι καλόγεροι στο Άγιο Όρος κάθε φορά που τους επισκέπτομαι, όταν θέλω να ηρεμήσω και να αφήσω πίσω μου, έστω για λίγο, τα μάταια του κόσμου τούτου (όπως site, blogs και posts)!

Με σεβασμό και αγάπη

ΔΗΘΕΝ


Σχόλιο από Shakti_ (08.07.2008)
Δήθεν είσαι... όλα τα λεφτά!!!
Το στυλ σου μ' έλυωσε!...


Σχόλιο από DITHEN (08.07.2008)
Τσ, τσ, τσ, Αγαπητή Shakti_, όχι το δικό μου στυλ, του κυρίου Αννδρεόπουλου! Δικό του είναι το blog και του οφείλουμε τον δέοντα θαυμασμό και σεβασμό!

Εγώ, Κατερίνα μου, απλά σχολιάζω την επικαιρότητα, την οποία πολύ φιλότιμα και με εξαιρετικά επιδέξιο τρόπο δημιουργεί ο αγαπητός μας Adreo!:-)Σχόλιο από Shakti_ (08.07.2008)
Βεβαίως και αν αξίζει κάποιος τον σεβασμό μας να του τον προσφέρουμε απλόχερα...
Αρκεί να τον αξίζει!!!


Σχόλιο από adreo (09.07.2008)
Βρε παιδιά ηρεμήστε.
1984 αναγνώστες από 1 Ιουλίου μέχρι σήμερα, είναι πολλοί να σας γράφουν στα παλιά τους παπούτσια.
ΔΕΝ επιχαίρω,αμύνομαι και αναφέρω το νούμερο, για να δείτε πόσο τραγικά (μου αρέσει ο χαρακτηρισμός αυτός) μόνοι είστε Shakti, (καινούριο φρούτο) και dithen (την ομάδα την ξέρεις με τα μικρά τους ονόματα ε;)... που συνέχεια είσαι μπροστά μου... αλήθεια δεν έχεις δουλειά; Κύττα που στο τέλος θα με αγαπήσεις τόσο , που δεν θα μπορείς να κάνεις χωρίς εμένα.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ που έχει απ΄όλα..από μέρους σας βέβαια. Ειρωνία, ΣΕΒΑΣΜΟ, ισοπέδωμα, εξευτελισμό, αλλαζονεία και πολλά άλλα καλά.
ΓΡΑΨΤΕ τίποτα για την ωραία μας τέχνη... και ησυχάστε. Μην συνεχίστε. Δεν θα απαντήσω.. πλέον. Το έχω πει αλλά είστε τόσο προκλητικοί που αναγκάζομαι να σας απαντώ.
γεια σας


Σχόλιο από Shakti_ (10.07.2008)
Μάλλον ανάποδα τα λέτε κ. adreo. Εμείς είμαστε μαζί. Εσείς είστε μόνος και κατά πως φαίνεται, έτσι θα παραμείνετε!... πράγμα που αντεύχομαι αλλά...


Σχόλιο από Shakti_ (10.07.2008)
Εννοώ απεύχομαι!!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης