αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

08 Ιουλίου 2008, 01:11
Ξανά στο πανεπιστήμιο


Σήμερα ξαναπήγα  στο Πανεπιστήμιο.Πως λένε ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος; Κάναμε και τόσα εγκληματολογικά μαθήματα τότε.

Δεν ξέρω αν το έχω αναφέρει ότι έχω τελειώσει κοινωνιολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Λογικά θα το έχω αναφέρει.Αν καμιά φορά επαναλαμβάνω πράγματα που έχω ξαναπεί δεν είναι επειδή έχω altzheimer,αλλά όταν γράφεις τόσα πολλά,ξεχνάς πολλές φορές τι έχεις πει και τι όχι.

Σήμερα λοιπόν το πρωί,ξεκίνησα για τον χώρο που πέρασα μια πενταετία,1994-1999 και αποφοίτησα με μια παρωδία ορκωμοσίας,στον κήπο του πανεπιστημίου,με τα ρίχτερ να χορεύουν ακόμα,15 μέρες μετά το μεγάλο σεισμό του 1999,δηλαδή στις 22/9/1999.Τρελό γέλιο αυτή η ορκωμοσία!!

Ο υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας μου ζήτησε με mail που μου έστειλε να βρω 5 βιβλία,2 άρθρα από ισάριθμα βιβλία,και άλλα 2 άρθρα από ισάριθμα επιστημονικά περιοδικά.Μου είπε να ψάξω σε δυο βιβλιοθήκες,στου Παντείου και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας(ΓΓΙ, για συντομία).

Έτσι βρέθηκα εκεί,μετά από αρκετά χρόνια.Δεν είχα πάντως 9 χρόνια να πάω.Είχα πάει πριν από χρόνια,με τη φίλη και συμφοιτήτρια μου,τη Γιώτα,αλλά σίγουρα είναι πάνω από 7 χρόνια,ακόμα δεν ήταν παντρεμένη,και κοντεύει 7 χρόνια παντρεμένη.Δηλαδή πρέπει να πήγα μεταξύ 1999 και 2001.Τέλος πάντων.

Η βιβλιοθήκη είχε φτιαχτεί λίγο καιρό πριν αποφοιτήσουμε.

Πήγα λοιπόν στη βιβλιοθήκη,ήταν μια πολύ εξυπηρετική γυναίκα στην υποδοχή.Για κακή μου τύχη όμως,υπήρχε μόνο το ένα από τα δυο άρθρα του επιστημονικού περιοδικού.Δεν υπήρχε κανένα από τα άλλα βιβλία.Έψαξε η γυναίκα στον υπολογιστή και μου βρήκε ότι υπάρχουν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο,το οποίο είναι στην Αγ.Παρασκευή.Ψυχρολουσία νούμερο 1.Θα ακολουθήσουν κι άλλες.Σήμερα ήταν ημέρα ταλαιπωρίας και γκαντεμιάς.

Έβγαλα αυτές τις λίγες σελίδες φωτοτυπία.Τουλάχιστον εκεί υπάρχουν μαγαζιά με φωτοτυπίες απέναντι.Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει εκεί.Έχουν βάλει και παγκάκια στην πίσω πλευρά.Αχ,τι ωραία!!Κάθισα και έβγαλα το κινητό.Για τι άλλο;Για φωτογραφία.Στο καπάκι μου χτύπησε η Γιώτα μήνυμα και με πήρε και τηλέφωνο λίγο αργότερα.Λες και είχαμε τηλεπάθεια και διαισθάνθηκε ότι βρίσκομαι εκεί...Με τη Γιώτα είμαστε φίλες από το 1994 ή ίσως 1995,από το πρώτο έτος της σχολής πάντως,όπως και με τη Βάλια,τη φίλη μου που παντρεύτηκε στη Ζάκυνθο,που είχα πάει το Πάσχα.Την σκεφτόμουνα σήμερα το πρωί που ήταν να πάω εκεί και σαν να το διαισθάνθηκε.

Τελικά έφυγα και κατέβηκα Σύνταγμα.Η βιβλιοθήκη της ΓΓΙ είναι κοντά στο Μοναστηράκι.Ποδαρόδρομος δηλαδή.Με καπελάκι και γυαλιά ηλίου και δυο μπουκαλάκια νερό μαζί.

Τα βιβλία δεν βρέθηκαν όλα και πάλι.Βρέθηκαν τα 2 και βρέθηκαν και τα 2 άρθρα από τις άλλες δυο μελέτες.

Το ένα άρθρο επειδή ήταν 4 σελίδες μόνο,με αφήσαν να το βγάλω εκεί.Αλλά τα υπόλοιπα ήταν πάνω από 300 σελίδες,δεν γινόταν.

Με στείλαν σε ένα μαγαζί με φωτοτυπίες αρκετά κοντά,στην Ερμού.Φτάνω εκεί με μια τσάντα με 2 βιβλία ογκόλιθους και ενα πακέτο σημειώσεων με σπιράλ και πλαστικοποίηση απ'έξω.

Μόλις έφτασα η ψυχρολουσία Νούμερο 2.Είχε χαλάσει το φωτοτυπικό!!Έλεος δηλαδή με τη γκαντεμιά!!

Με έστειλε σε ένα μαγαζί στην οδό Νίκης.Αν και εγώ βρισκόμουν στην οδό Ήττας, από ώρα...Με τόση ζέστη,μεσημέρι 12.45 η ώρα και να κρατάω τόσο βάρος,είχαν κοπεί και τα χέρια μου.

Έφτασα στο μαγαζί αυτό ανεβαίνοντας την Ερμού  η οποία γενικά μου τη σπάει πολύ σαν δρόμος.Περνάς απ'έξω από τα μαγαζιά και χρεώνεσαι.Ακρίβεια.Άσε όλους αυτούς που σε σταματάνε για διαφημιστικά του στυλ "κερδίσατε ένα δωράκι".Άμα ακούω τέτοια,τα νεύρα μου με πιάνουν.Ποιος χαρίζει σήμερα;

Πάω λοιπόν στο μαγαζάκι,χαρούμενη που το βρήκα,με μια γλώσσα στο δρόμο από τη ζέστη-έχοντας ήδη πιεί 2 μπουκαλάκια νερό από το πρωί και έτοιμη να αγοράσω και τρίτο-προσέχοντας μην  πατήσω την γλώσσα μου που ήταν έξω,σαν του σκύλου.

Μπήκα στο μαγαζί ήταν μια κοπέλα.Με την πρώτη ματιά την έκοψα ότι δεν είναι οπαδός της εξυπηρέτησης.Γελιέμαι εγώ;Σιγά μην γελιέμαι.Σπάνια πέφτω έξω σε κάτι που σκέφτομαι ή λέω.Μάλλον διαθέτω 6η αίσθηση.

Ήρθε η σειρά μου,ήταν 2 κοπέλες πριν από μένα.Τότε ήρθε εκτός τη σειρά μου και η 3η ψυχρολουσία.Μου λέει η τύπισσα ότι δεν μπορεί να μου τα βγάλει γιατί είναι μόνη της,με ένα μόνο φωτοτυπικό και λείπει το αφεντικό και αν έρθει πελάτης ενώ τα βγάζει ποιος θα τον εξυπηρετήσει,ότι για αυτά θέλει πάνω από μιάμιση ώρα.Εν μέρει,δίκιο είχε,οι σημειώσεις ήταν μια-μια σελίδα και θα ήθελε πολύ ώρα.Αλλά ένιωσα κουρέλι...Μου έβγαλε μόνο τις 20-30 σελίδες του ενός βιβλίου και με έστειλε σε ένα άλλο απέναντι.Για κακή μου τύχη είναι και η εποχή με το Κτηματολόγιο και πλακώνουν σε αυτά τα μαγαζιά  γριες και γέροι,ως επι το πλείστον αυτοί είναι στο 80%-90% των περιπτώσεων ιδιοκτήτες,ο νέος πότε πρόλαβε να γίνει με τόση ανεργία που υπάρχει,και τα μαγαζιά εκεί γύρω έχουν τρελές δουλειές με τα εκατομμύρια των παππούδων που πλακώνουν για φωτοτυπίες.

Πήγα και στο άλλο μαγαζί.Ευτυχώς ήταν μια πολύ εξυπηρετική κοπέλα.Τουλάχιστον μου έβγαλε τις 200 σελίδες του βιβλίου.Ένιωσα λίγο ένοχη που την παίδεψα με τόση ζέστη ήταν ένα ευγενικό κορίτσι και είχε πολυ δουλειά.Αλλά κι εγώ ήμουνα στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Ψυχρολουσία νούμερο 4,ούτε εδώ κατάφερα να βγάλω αυτές τις σημειώσεις και πρέπει να πάω σε αυτή την βιβλιοθήκη πάλι...

Ξαναγύρισα στη βιβλιοθήκη και είπα ότι θα ξαναπάω κάποια μέρα μες την εβδομάδα.

Αύριο έχω άλλα πανηγύρια!!ΤΕΒΕ,ΙΚΑ,ΕΦΟΡΙΑ.Οχι,δεν έχω πάει τόσο καιρό που το λέω!!Και αύριο θα έχει 40 βαθμούς!Ευτυχώς που είναι ο father και διαθέτει αμάξι,αλλιώς με έβλεπα σε νοσοκομείο με θερμοπληξία.Dady cool!!!

Το κακό είναι ότι εφορία πρέπει να πάω 1000%,μου ήρθε χαρτί να πάω και είχα τρομάξει,τελικά μπήκα στο site και κατάλαβα τι ήταν αυτό το έντυπο που πρέπει να συμπληρώσω.Αλλαξα ταυτότητα και πρέπει να δηλώσω τα νέα στοιχεία.Απλό,αλλά με 40 βαθμούς,τίποτα δεν είναι απλό.

Ημουνα τόσο χάλια μετά από αυτή την Οδύσσεια που δεν πήγα συναυλία!!!Μέγα Παράπτωμα!!!Και η πλάκα είναι ότι οι encardia εχουν 2 συναυλίες στην Αθήνα,19 και 20 Ιουλίου!!!!ΈΛΕΟΣ!!Τις δυο μέρες που θα λείπω βρήκανε;Φέτος μου έχουν έρθει ανάποδα οι συναυλίες,τυχαίνουν ημερομηνίες που λείπω,ή τυχαίνουν 2-3 καλές που θέλω να πάω την ίδια ημερομηνία,ή ημερομηνία που έχω υποχρέωσεις πχ γάμους,βαπτίσεις,γιορτές.

ΥΓ-->η φωτογραφία του νέου κτιρίου στο Πάντειο,νέο δηλαδή ήταν όταν ήμουνα ακόμα φοιτήτρια.Τέλος πάντων,είναι το 3ο κτίριο.Δεν ξέρω αν έχουν και άλλο τώρα.Εμείς κάναμε τα περισσότερα μαθήματα σε αυτό το κτίριο,έχει 6 ορόφους αν θυμάμαι καλά.Οι περισσότερες αίθουσες ήταν μικρές.Στις 2-3 μεγάλες γράφαμε και εξετάσεις.Το παλιό κτίριο έχει τώρα την βιβλιοθήκη.Εκεί υπήρχε πριν την γκρεμίσουν η ιστορική-για εμάς τότε- αίθουσα 1,ένα τεράστιο αμφιθέατρο,ήταν και το πρώτο που μπήκα για μάθημα και έγραψα,όταν ακόμα δίδασκε ο Φίλιας,ο οποίος ήταν ήδη πολύ μεγάλος σε ηλικία τότε,το μάθημα του ήταν το πρώτο που έδωσα και πέρασα με 8,"εισαγωγή στην κοινωνιολογία'.


16 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από pavel (08.07.2008)
Αυγή, πώς και δεν προτίμησες το talaiporia-woman;;;;;


Σχόλιο από mariosnadege (08.07.2008)
Γεια σου Αυγή !
To ίντερνετ θα μπορούσε να μας βοηθήσει ν' αποφύγουμε όλα αυτά τα τρεχάματα και τις άσκοπες μετακινήσεις.
Γι' αυτό θα έπρεπε όλες οι μεγάλες βιβλιοθήκες να έχουν τους καταλόγους τους online, για να βλέπεις αν έχουν αυτό που ψάχνεις, χωρίς να χρειάζεται να τρέξεις παντού.
Ακόμα καλύτερα : τα βιβλία να είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή online, για να τα κατεβάζεις στον υπολογιστή σου.
Πρέπει να δώσουν προτεραιότητα σε τέτοιες κινήσεις και όχι στις βιβλιοθήκες παραδοσιακού τύπου. Τουλάχιστον οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες ας το έκαναν αυτό.
Επιπλέον έτσι δε θα χρειάζεται να μιλήσεις σε υπαλλήλους με κατεβασμένα μούτρα !!


Σχόλιο από MagicaDeSpell (08.07.2008)
Αν θες παντως το deree (του οποιου ειμαι αποφοιτος) εχει πολυ καλη βιβλιοθηκη και ισως θα μπορουσα να σου βρω κατι


Σχόλιο από Vanna (08.07.2008)
Ωχ! Πάλι καλά που άντεξες! Η ζέστη είναι ανυπόφορη...καλό κουράγιο για σήμερα!


Σχόλιο από sylviaki (08.07.2008)
αυτο το κτιριο που εβγαλες φωτο εγω το ανεβηκα με τα ποδια μεχρι τον 6ο γιατι δεν δουλευε το ασανσερ!Με το που το ειδα συγχηστηκα γιατι θυμηθηκα τη δικη μου ταλαιπωρια εν μεσω εξεταστικης!
Παντως εχεις ενα δικιο με τη ζεστη!Δεν αντεχεται πολυ ωρα!


Σχόλιο από chocolat (08.07.2008)
ρε παιδιά, τι χάλια υποδομές ειν’ αυτές!! Άκου βιβλιοθήκες χωρίς άρθρα και φωτοτυπικές!! Πού ζείτε δηλαδή;

Κιθαρίτσα, πήγαινε Σιγκαπούρη, θα βρεις τα πάντα!


Σχόλιο από DITHEN (08.07.2008)
Γλυκια Chocolat, πως φαινεται οτι δεν εχεις περασει ουτε εξω απο τα Ελληνικα Δηθεν Πανεπιστημια!

Εδω δεν ειναι Οξφορδη, Γλυκια μου, ουτε Harvard! Εδω ειναι χαβρα! Χε,χε!

Γι αυτο οσοι τελειωνουν τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι ηρωες και ξερουν να επιβιωνουν σε καθε κατασταση! Η μοργωση ειναι σφαιρικη στα Ελληναδικα!


Σχόλιο από renabill (08.07.2008)
Εδώ εγώ έσκασα που τα διάβασα όλα αυτά! Φαντάζεσαι να πάω στη σχολή μου μετά από 8 χρόνια και να ναι όλα υπο διάλυση?Θα σκάσω!!!!Το καλό είναι ότι τώρα έχει μερικά φωτοτυπικά εκεί γύρω!


Σχόλιο από chocolat (08.07.2008)
Αγαπητέ μου Δήθεν, απ’ έξω πέρασα το 1990 όταν με πήραν οι γονείς μου να δω ένα κεφάλι στην αυλή του Πολυτεχνείου και με πήγαν ξενάγηση στις σχολές τους. Από τότε δεν είχα άλλη επαφή.

Me alvano tourista (κι ευτυχώς για μένα!!)


Σχόλιο από kithara-woman (08.07.2008)
Θοδωρή,έχεις απόλυτο δίκιο!!!Πολύ καλό!!χαχα!!Όλη μέρα στο δρόμο.Εφαγα ταλαιπωρία και σήμερα... :-))
mariosnadege,συμφωνώ!!Όλες μου τις δουλειές πλεον με το ιντερνετ τις κανονίζω,έχω καταργήσει και το τηλέφωνο,με το οποίο έχω σχέση μίσους.Παραδόξως στο Πάντειο ήταν μια πολύ ευγενική γυναίκα.Συμβαίνει πότε πότε να υπάρχει κάπου και κάποιος εξυπηρετικός,αλλά σπάνιο.
Ρόζα,σ'ευχαριστώ πολύ!!Τι ειδικότητες όμως έχει;Αυτά είναι βιβλία κοινωνικο-πολιτικο-ψυχολογικού αντικειμένου,γιαυτό με έστειλε εκεί.Πιστεύω θα την βρω την άκρη,θα πάω στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.Αν κάτι δεν βρίσκω,θα σου πω.Ευχαριστώ και πάλι!!
Αννούλα μου,ευχαριστώ!! :-))
Σύλβια,στο πάντειο είσαι;Όταν σπούδαζα,ανέβαινα στον 5ο με τα πόδια,φοβόμουνα τα ασανσερ τότε.Ισως επειδή μέχρι τα 26 έμενα σε μονοκατοικία δεν τα είχα συνηθίσει,τώρα που μένω σε πολυκατοικία,έμαθα να μπαίνω.Μου έβγαινε η γλώσσα κάθε φορά!!Α,καλά,το συγκεκριμένο ασανσερ,μια μέρα δούλευε,δέκα δεν δούλευε,από τότε!!Το καλύτερο μάθημα ήταν όταν είχαμε στο ισόγειο,είχαμε έναν καθηγητή που δεν μπορούσε να περπατήσει και κάναμε πάντα κάτω.Ο καλύτερος καθηγητής που υπάρχει είναι ο συγκεκριμένος.Γενικά είχαμε καλούς καθηγητές,αλλά ο συγκεκριμένος είναι κορυφή.
Σοκολατίτσα,με τέτοια ζέστη,μέσα στη θάλασσα θέλω να μεταναστεύσω,μέσα στο νερό,με τα ψαράκια!!! :ΡΡ
DITHEN,εδώ είναι Βαλκάνια,δεν είναι παίξε γέλασε!!Στα Ελληνικά πανεπιστήμια είσαι σουπερ-ήρωας για να επιβιώσεις!!ΠΧ να βγάλεις ύλη 500 σελίδων σε 2 μέρες,γιατί σου 'δώσαν το βιβλίο 2-3 μέρες πριν γράψεις το μάθημα.Αυτός ήταν ο κανόνας σε εμάς τότε,όχι η εξαίρεση...
renabill,έχει φωτοτυπικά ευτυχώς απέναντι.Υπο διάλυση είναι ολόκληρη η χώρα,τα πανεπιστήμια θα γλιτώναν;
Ευχαριστώ για τα σχολιάκια!


Σχόλιο από MagicaDeSpell (08.07.2008)
Στο derree εχει ειδικοτητες και κοινωνιολογια και ψυψολογια οποτε σιγουρα εχει σχετικα πραγματακια αν τελικα χρειαστεις κατι


Σχόλιο από kithara-woman (08.07.2008)
Σε ευχαριστώ πολύ!!Και μόνο που το είπες!Θα το έχω υπόψη μου,αν κάτι δεν βρεθεί,θα σου στείλω μήνυμα. :-)


Σχόλιο από nowaveband (08.07.2008)
aygi kathe fora pou episkeptomai to meros pou spoudazw me pianei mia sapila:-)....mia stenaxwria...den kserw giati.otan les ereynitiki omada ti enoeis?apo periergeia rwtw.an ginomai adiakritws min apantas:-)kalispera


Σχόλιο από kithara-woman (08.07.2008)
Όχι,παιδί μου!Καθόλου αδιάκριτος!Είναι μια ερευνητική ομάδα,ενός κέντρου που ασχολείται με θέματα ισότητας,κατά κύριο λόγο,αλλά και με διάφορα κοινωνικής φύσης θέματα,όπως βια στην οικογένεια,ανεργία γυναικών,κλπ.Έχουμε αναλάβει μια εργασία,για την θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας,αν υπάρχει ισότητα,και το ρόλο που παίζει η εκπαίδευση σε όλα αυτά.Γιαυτό πάμε σε φορείς όπως Υπουργείο παιδείας,ΟΑΕΔ, κλπ.Από την εργασία αυτή και από άλλες παρουσιάσεις εννοείται,θα λάβει χρηματοδότηση από το 4ο ΚΠΣ η Γενική Γραμματεία Ισότητας(πιστευουμε),γιατί εν μέρει κι εμείς θα προτείνουμε λύσεις,πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά.Πάντως ακόμα κι εγώ που δεν έχω πείρα,βλέπω σημαντικά συμπεράσματα να εξάγονται από τα στοιχεία που έχω δει.Είμαστε πίσω σαν κοινωνία,ΚΑΙ με επίσημα στοιχεία...
Εμένα το αντίθετο...Μου άρεσε πολύ που πήγα στο Πανεπιστήμιο.Γιατί έχω τις ίδιες ιδέες με τότε και ακόμα πιο "μπροστά",γιατί έχει προστεθεί η πείρα από όσα έχω δει στην αγορά εργασίας.Ως φοιτήτρια όλα ήταν θεωρία.Τώρα υπάρχει και η πράξη.


Σχόλιο από PHILIPPOSSM (08.07.2008)
Ρε "πουλάκι" μου με ξεθέωσες πάλι
Πω!!Πω!λαχτάρα!!!!!!
Κάτσε να πάρω μια ανάσα!!!!!!


Σχόλιο από kithara-woman (08.07.2008)
χαχαχαχαχαχαχα!!!!Φίλιππε,είδες τι ταλαίπωρο πλάσμα είμαι; :ΡΡΡΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης