αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
09 Ιουλίου 2008, 12:07
ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ... ας τελειώνουμε. Ας ανασκουμπωθούμε!


 φίλες , φίλοι,

με αυτό το σημείωμα απευθύνομαι στην γνωστή ομάδα που αυτές τις μέρες την βλέπετε να με πετροβολεί χωρίς κάποια ουσιαστική αιτία, αλλά και σε όλους εσάς που παρακολουθείτε ότι συμβαίνει.

 Οι ίδιοι και οι ίδιες που νομίζουν έτσι, πως προσφέρουν στο site και στον εαυτό τους ικανοποίηση, με έχουν ζαλίσει με τις συνεχόμενες επεμβάσεις τους.

Τα κείμενα είναι όλα στην διάθεσή σας. 

Σε ότι αναφερθώ έχουν την επίμονη αντίθεσή τους, την ειρωνική διάθεση, και άλλα στοιχεία που βέβαια δεν τους τιμούν. Θέλω να σταματήσω μαζί τους. Να με αφήσουν να λέω τις απόψεις μου.

Ας μη με διαβάζουν.

 .

Μπαίνοντας στο site αυτό, είχα κάποιες σκέψεις, να είμαι μέσα σε αυτό που διακονεί. ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Να χρησιμοποιήσω τις όποιες γνώσεις έχω, τις ιδέες μου, την μουσική μου, την πείρα μου, να γνωρίσω ελπιδοφόρους ανθρώπους και να έχω ένα παράθυρο ανοιχτό στον Κόσμο, όπου υπάρχουν Έλληνες, να ανταλάξω απόψεις. Να υποδείξω κάποια πράγματα σε νεώτερους, αν θέλουν βέβαια.

Και βέβαια να δημοσιεύσω κάποια θέματα που αφορούν την Μουσική.

ΓΙ' ΑΥΤΟ σταματώ τις αντιπαραθέσεις.

Θα σας παρακαλούσα να μην το θεωρήσετε αδυναμία ή ήττα, απλά δεν βγάζει πουθενά η αντιπαλότητα, οι μικρότητες δεν προσφέρουν, απλά δημιουργούν χειρότερες καταστάσεις .

Και βέβαια όλοι εμείς που συμμετέχουμε σε αυτήν την διαδικασία, εγώ και οι "Διαφωνούντες", χρωματιζόμαστε θετικά ή αρνητικά από όσους, όσες, μας διαβάζουν.

Εδώ η συζητηση, όπως έχω ξαναπεί, είναι "αόρατη", δεν ξέρεις ποιος σου γράφει, αν είναι μουσικός, γιατρός, δικηγόρος, παπάς, στρατηγός, απλός άνθρωπος του Λαού, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και χίλιοι δυο άλλοι.

 Έτσι όλοι φιγουράρουμε ίσοι.

Ταυτόχρονα όμως και πολύ ισχυροί, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να πούμε σχεδόν οτιδήποτε. Ακόμα και να παραβαίνουμε την υπόσχεση που δώσαμε στο site όταν κάναμε τα blogs μας, πως θα είμαστε κόσμιοι, σωστοί και μέσα στο νόμο.

Δεν ξέρω αν θα είναι πολύ να πω, πως εδώ, και φαντάζομαι σε όλα τα blogs ανά τον κόσμο, γίνεται κατάχρηση του χώρου. Ότι θέλει σχεδόν γράφει ο καθένας. Και σε αυτό κάποια στιγμή θέλησα  να κάνω την κριτική μου. Που μερικοί, πολύ λίγοι, την εξέλαβαν λάθος. 

Εγώ πλέον θα ασχοληθώ μέσα από το blog μου με την μουσική, τον λόγο, όσο μπορώ καλύτερα, περιμένοντας τα ίδια και από τα άλλα μέλη, σύμφωνα με αυτά που έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν, όταν δημιούργησαν τα blog τους.

Ας ανταλλάξουμε ιδέες για το μέλλον της μουσικής στην Ελλάδα. 

Ή πιστεύετε πως θα υπάρχει μουσική στην χώρα σε λίγα χρόνια; Μερικοί ονειροπόλοι κρατούν τα Ωδεία ακόμα, με το ζόρι. Αν δεν χάνουν τουλάχιστον φυτοζωούν (τα ωδεία εννοώ).

Ήδη μερκές χιλιάδες μετανάστες έχουν πάρει τις λιγοστές θέσεις των μουσικών σχεδόν παντού, ακόμα και σε ΔΗΜΌΣΙΑ  σχολεία διδάσκουν. Οι περισσότεροι βέβαια είναι καλοί μουσικοί. Μη με πείτε ρατσιστή. Διορίζονται ξένοι που δεν έχουν Ιθαγένεια Ελληνική, και δεν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και αυτοί πρέπει να ξέρουν άριστα Ελληνικά. Πως γίνεται αλήθεια αυτό;

Έχω απορία γι΄αυτό και καλά θα ήταν να μου την λύσει κάποιος ιθύνων, από το Υπουργείο Παιδείας. Ή και κάποιος νομικός ή κάποιος ενημερωμένος σε τέτοια θέματα.Μήπως και άδικα αναφέρομαι στο θέμα. 

Τα ωδεία λοιπόν κλείνουν το ένα κοντά στο άλλο και όλοι, δάσκαλοι και πρώην ιδιοκτήτες,  προσπαθούν να βρουν μια θέση στο Δημόσιο σχολείο, αλλά εις μάτην. Και εκεί δύσκολα τα πράγματα.

 Ζοφερές οι μέρες για την τέχνη της Μουσικής και ότι να μου πει κανείς, πως άμα κάποιος είναι καλός θα βρεί το δρόμο του και λοιπά,(τα έχω ακούσει αυτά πολλές φορές από κάποιους που βολεύτηκαν), εγώ δεν θα τον πιστέψω γιατί έχω ιδίαν πείραν στο θέμα Μουσική παιδεία και βέβαια οι στατιστικές το ίδιο θα τον διαψεύσουν.

ΘΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΠΩΣ πριν 15 χρόνια περίπου η Μουσική ανθούσε στην Χώρα και σιγά,σιγά, έχει πέσει σε μαύρο σκοτάδι,  και για τους νέους μουσικούς, απογοήτευση. Δεν πιστεύω πως το θέμα είναι οικονομικό τόσο, είνα ίσως και αυτό, αφού ένας καφές φραπέ την ημέρα είναι τα δίδακτρα.

ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, με σοβαρότητα , να εκφράσουμε γνώμες και ιδέες, γιατί κατάντησε έτσι η μουσική παιδεία στην Ελλάδα, αν υπάρχει ελπίδα να διασωθεί η μουσική μας, αν θα υπάρχουν Έλληνες μουσικοί σε λίγα χρόνια, ή θα μείνουμε , όπως σε πολλούς τομείς, με την περήφανη αναπόληση του παρεθόντος.

Αυτά φίλοι μου και φίλες,  μου ήρθαν στο μυαλό σήμερα.

γεια σας

adreo


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από pandora (09.07.2008)

Αγαπητέ φίλε,
κατ' αρχήν χαίρομαι πολύ για την προτροπή σας να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις τις οποίες δεν γνωρίζω λόγω της βραχύχρονης παρουσίας μου στα blogs του musicheaven αλλά η εμπειρία μου από άλλους χώρους λέει πως σε τίποτε δημιουργικό δεν οδήγησαν και κανέναν δεν προήγαγαν ούτε αυτή την ίδια τη μουσική.
Άλλωστε χίλιοι καλοί χωράνε που λέει και η παροιμία.
Όσον αφορά το μέλλον της μουσικής δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξη. Επειδή δεν έχω σχέση με τον χώρο της μουσικής παιδείας για να εκφράσω άποψη θέλω να πω μόνο τούτο: πως σε τούτη εδώ τη χώρα τίποτε μεγάλο δεν έγινε με τον σχεδιασμό και τη μέριμνα της Πολιτείας και του οργανωμένου κράτους. Όλα γίνονται από προσωπική πρωτοβουλία και ζήλο κάποιων ακόμα ρομαντικών και σ' αυτούς θέλω να ελπίζω.

pandora


Σχόλιο από -Sadahzinia- (09.07.2008)
" Έτσι όλοι φιγουράρουμε ίσοι."

Δεν θεωρείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως μόρφωσης και επαγγέλματος...
Αγνοείτε προφανώς τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα..


Σχόλιο από -Sadahzinia- (09.07.2008)
ξέχασα ερωτηματικό στα παραπάνω διότι απλά διερωτήθηκα για το αν θεωρείτε όλους τους ανθρώπους ίσους..δεν το θεώρησα δεδομένο..επομένως επαναλαμβάνω..
Δεν θεωρείτε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξαρτήτως μόρφωσης και επαγγέλματος...????
Καλημέρα..


Σχόλιο από DITHEN (09.07.2008)
Κύριε Ανδρεόπουλε,

Καλή επιτυχία στην νέα σας προσπάθεια για υγιή επικοινωνία, καθαρούς προβληματισμούς και ήρεμη συζήτηση!

Εγώ εδώ ακοίμητος θα μένω, ταπεινός αναγνώστης σας, και ένθερμος υποστηρικτής σας (όσο κι αν δεν το πιστεύετε, ΕΙΜΑΙ)!

Απαντώντας εδώ για το σχόλιο σας στο προηγούμενο post σας, σας λέω ότι έχετε δίκαιο! Μου έχετε γίνει απαραίτητος στο blog και μ’ αρέσει να σας παρακολουθώ! Άλλωστε όχι μόνο η συμφωνία αλλά και η αντιπαράθεση των ιδεών φέρνει κοντά τους ανθρώπους!

Χαθήκατε για κάποιες ημέρες και ανησύχησα! Ελπίζω όλα να είναι καλά και να είστε γερός, δυνατός και ήπιος (αλλά μαχητικός)!!

Καλό απόγευμα


Σχόλιο από adreo (09.07.2008)
-Sadahzinia.. έγραψα κάτι αντιδημοκρατικό και δεν το πείρα είδηση. Αν ναι ζητώ συγνώμη και τίποτα από εμένα να ξέρεις εσκεμμένο. Σου το έχω ξαναπεί ΜΗΝ ΤΡΩ ΓΕ ΣΑΙ με τα ρούχα σου.
Dithen , κοίτα (κύττα) που αρχίζω να σε αγαπάω. Τελικά θα μου βγεις και γνωστός, δεν θα αντέξεις και θα αποκαλυφθείς.. χα, χα, χα
να είστε καλά
adreo


Σχόλιο από -Sadahzinia- (09.07.2008)
Αγαπητέ δεν τρώγομαι με τα ρούχα μου... Αν με ήξερες θα καταλάβαινες ότι είμαι ένας πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο...θα έπρεπε να σε τιμά το γεγονός ότι αφιερώνω λίγο από αυτόν στο blog σου..
To να θεωρείς ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι είναι απαράδεκτο..
και μην αρχίσεις πάλι τις μπουρδολογίες περί συνωμοσίας και επίθεσης γιατί έλεος..αυτοκριτική 0??

Με εκτίμηση..Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης