αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

04 Αυγούστου 2008, 21:05
Συννεφιασμένη ψυχή


Πάλι πίσω...Πάλι εδώ...Να νιώθω φυλακισμένη...Να νιώθω μόνη...Να νιώθω μισή...

Υπάρχει σωτηρία άραγε;

Θα μείνω με τον εαυτό μου,για να καταλάβω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου.Που θέλω να πάω.Που βρίσκεται η δική μου Ιθάκη.Νόμιζα ότι ήταν στη Νάξο.Ακόμα το νομίζω.Αλλά δεν το λέω με τη σιγουριά που το έλεγα παλιά.Αν παώ εκεί,το να γυρίζω πίσω θα είναι δύσκολο και αν δεν είναι μαζί και οι γονείς μου...Δεν θα μπορούσα να ρίξω μαύρη πέτρα και να μην γυρίζω.Αν ήταν μαζί μου άλλαζε το πράγμα.Αλλά ο πατέρας μου έχει σχεδόν μια δεκαετία για να συνταξιοδοτηθεί.Οπότε.χλωμό.Πάντως,δεν μπορώ να είμαι άλλο στην Αθήνα.Σήμερα κατέβηκα κέντρο και δεν ήθελα να βλέπω και να ακούω τίποτα.Μου φαινόταν ακόμα πιο μίζερη η πόλη που γεννήθηκα.Άσχημη πόλη.Άναρχη.Αφιλόξενη.Όλα τα "α"-στερητικό έχει.Σε λίγα χρόνια θα μας στερεί το οξυγόνο.Δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε.Με το ρυθμό που καίγονται τα δάση...

Έχω σκεφτεί πολλές εκδοχές γιατί συμβαίνουν όλα αυτά.Πάντως όποια και να ισχύει...Δεν θέλω να μείνω σε έναν έρημο τόπο...Κρανίου τόπος...Καταραμένος...Ούτε χορταράκι δεν θα φυτρώνει σε λίγο.Θα μαραίνεται.

Σήμερα έβηχα περισσότερο από όλες τις μέρες.Από το καυσαέριο.Στο σπίτι είναι κάπως ελεγχόμενη η κατάσταση.Φέτος είμαι συνέχεια άρρωστη.Δεν τολμώ να σκεφτώ πως θα είμαι τον χειμώνα που έρχεται...Ως τώρα έχω κάνει μόνο 3 μπάνια.

Κάθε μέρα με απογοητεύει όλο και πιο πολύ η κατάσταση αυτή.Με πληγώνουν οι άνθρωποι.Αυτοί που νόμιζα δικοί μου και όλο και πιο μακριά είναι,δεν νοιάζονται.Κατέληξα ότι τελικά έχω 1-2 μετρημένους στα δάκτυλα,φίλους.Οι άλλοι...Απλά υπάρχουν,περιστασιακά,στη ζωή μου.

Όλα μου φωνάζουν "φύγε".Αν κάτι ήταν ικανό να με κρατήσει,θα μπορούσα να μείνω...

Και η ψυχή μου μοιάζει όλο και πιο πολύ με τον συννεφιασμένο ουρανό,μετά την καταιγίδα,όπου ο Δίας έριχνε τους κεραυνούς του στην Ιταλική επαρχία και χαμογελούσαμε,γιατί μας έβγαζε ο Θεός φωτογραφίες...


11 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Vanna (04.08.2008)
Αυγή μου αυτό είναι το τίμημα των ταξιδιών: να γυρνάς πίσω και να μην σε χωράει ο τόπος.
Χαμογέλα! Κάπου υπάρχει μια Ιθάκη. Ίσως είναι καλά κρυμμένη, ίσως να μην την βλέπουμε λόγω των κεραυνών. Πάντως υπάρχει!
Πολλά φιλιά!


Σχόλιο από kithara-woman (05.08.2008)
Μάλλον την κρύψανε τα σύννεφα κι η ομίχλη...Ελπίζω να βρεθεί σύντομα...Θα είναι σαν ουράνιο τόξο.
Σε ευχαριστώ!!
Καληνύχτα!! :-)


Σχόλιο από MISangie (05.08.2008)
Ψιτ...ομορφούλα?
Βγάλε τα σύννεφα απο την αγνή σου ψυχή και χαμογέλα
Ας χαρούμε και αυτή την γκρίζα πόλη.Είμαστε ακόμα όρθιοι και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας

Πολλά σου φιλάκια ;)


Σχόλιο από kithara-woman (05.08.2008)
Σ'ευχαριστώ κοριτσάκι!!
Έτσι είναι,αλλά δεν είναι πάντα εύκολο.Θέλει ένα διάστημα προσαρμογής.Που θα πάει...Θα αλλάξουν όλα.Ξέρω ότι μπορώ.
Πολλά φιλιά!!!! :-)


Σχόλιο από margo (05.08.2008)
Που να τρέχεις συννεφιασμένη μου κιθαρούλα?
"Η πόλις θα σε ακολουθεί.."
Οπότε μένουμε Ελλάδα και προσπαθούμε για το καλό της/μας.
διώχνουμε τα συννεφάκια και προσθέτουμε ένα χαμόγελο :)))))
πολλά φιλιά!


Σχόλιο από pandora (05.08.2008)
Εεεεπ! Τι limit down είναι αυτό κιθαρίτσα ακόμα δεν γύρισες από την Ιταλία;
Θα συμφωνήσω με την margo παραπάνω.
"Η πόλις θα σε ακολουθεί" όπου "πόλις" = ο εαυτός μας.
Προσπάθησε να είσαι μέσα σου καλά χωρίς να σε επηρεάζουν τόσο πολύ οι εξωτερικοί παράγοντες γιατί δεν υπάρχουν και τα καλύτερα σκηνικά στις ζωές μας σήμερα.

Γλυκά πρωινά φιλάκια


Σχόλιο από kithara-woman (05.08.2008)
Ευχαριστώ κορίτσια!!
Κάποτε όλη αυτή η έλλειψη ποιότητας ζωής σε κουράζει.Οι εξωτερικοί παράγοντες είναι οι παράγοντες της καθημερινότητας που έχει γίνει πλεον μαρτύριο.
Αυτές τις μέρες ήρθε στο καπάκι και η διακοπή νερού να με αποτελειώσει.Τρεις μέρες δεν έχουμε νερό,έρχεται για λίγο και δεν εχουμε προλάβει να κάνουμε ούτε μπάνιο.Και κόβεται χωρίς προειδοποίηση,έρχεται για λίγο και κόβεται ξαφνικά.Η πλήρης ανευθυνότητα.
Μου τη σπάει που μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε ζώα.Η έλλειψη σεβασμού.
Θα την βρω την άκρη.Είμαι σίγουρη.
"Σιγά μην κλάψω,σιγά μην φοβηθώ".
Φιλιά πολλά!!!!


Σχόλιο από sillia (05.08.2008)
Γλυκειά kithara ο καλύτερος φίλος μας είναι ο εαυτός μας,,,,λες ότι υπάρχουν ένα δύο τρεις φίλοι!!!Σκέψου κάποιους που δεν έχουν κανέναν ..και θα διαπιστώσεις πόσο καλά είσαι...
φιλάκια


Σχόλιο από kithara-woman (05.08.2008)
Νιώθω τυχερή που τα πάω τόσο καλά με τον εαυτό μου και είναι ο καλύτερος μου φίλος!Τα τελευταία χρόνια πάμε μαζί διακοπές,για παράδειγμα.Σε όποιον το λέω με κοιτάζει λες και προσγειώθηκε ούφο και λέει "εγώ δεν μπορώ να πάω με τίποτα μόνος/η διακοπές".Για μένα είναι σχεδόν αυτονόητο ότι θα πηγαίνω μόνη και περνάω πολύ καλύτερα από το αν είχα μια παρέα που δεν ταίριαζα,που θα ήθελε πχ να κάθεται 5 ώρες στον ήλιο ενώ εγώ δεν τον αντέχω με τίποτα και καίγομαι εύκολα.
Φιλιά πολλά!


Σχόλιο από esta (05.08.2008)
σ'όλα τα προηγούμενα ποστ δε σχολίαζα,απλά απολάμβανα τις όμορφες εικόνες και περιγραφές σου και χαιρόμουν.τώρα καταλαβαίνω πως νιώθεις,όλα αυτά τα επίθετα είναι γνώριμα.το σπουδαιότερο είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου.άντε,δε θέλω λύπες τόσο όμορφη μέρα!είπαμε,με γλυκά και μουσικές στο μπαλκόνι!:)


Σχόλιο από kithara-woman (05.08.2008)
Να 'σαι καλά,Ευσταθία μου!Με καταλαβαίνεις γιατί ξέρεις τι ομορφιά αντίκρισα,αφού έχεις πάει.Όσο να 'ναι,είναι απότομη η μετάβαση από την απόλυτη ομορφιά στην απόλυτη ασχήμια...
Πάω να φτιάξω μια κρύα σοκολάτα,να γλυκαθώ και να δροσιστώ!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια
Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης