αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
07 Αυγούστου 2008, 12:56
Ωραίοι συμβολισμοί και ευρηματικότητα!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ  


Αυτές είναι οι Μασκοτ των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου 2008.Λέγονται Fuwa, είναι 5 και σε αντίστοιχο χρωματισμό. Όπως οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι, η καθεμιά συμβολίζει και κάτι διαφορετικό. Μήν ξεχνάμε ότι οι Κινέζοι έχουν γράψει μακρά ιστορία στο συμβολισμό.

Καλές ευχές με κάθε κούκλα!

Από την αρχαία Κίνα ήταν συνήθεια να δίνουν ευχές με σύβολα και εικόνες. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να αποδείξουν με πιο όμορφο τρόπο ότι παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις και τον πολιτισμό αλλά ταυτόχρονα έχουν μια σύγχρονη και φιλόξενη χώρα! Κάθε συμβολισμός ξεχωριστά και όλοι μαζί οι 5 στόχο έχουν να σκορπίσουν καλές ευχές στα παιδιά και τους μεγάλους όλου του κόσμου!Η Fuwa εκφράζει την επιθυμία των Κινέζω ν να συμμετέχουν όλοι σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και φιλίας που θα έπρεπε να ενώνει κι όχι να χωρίζει τους λαούς!

Ας τα δούμε ένα ένα. Κάθε Fuwa έχει ένα δισύλλαβο όνομα..

Beibei είναι το ψάρι που συμβολίζει την ευλογία, την αφθονία.και αντιστοιχεί στον μπλε ολυμπιακό κύκλο και τα αθλήματα του νερού!The Official Mascots of the Beijing 2008 Olympic Games

The Official Mascots of the Beijing 2008 Olympic GamesJingjing το Panda, που ως προστατευόμενο είδος συμβολίζει την ανάγκη για αρμονία της φύσης και του ανθρώπου.Αντιστοιχεί στον μαύρο ολυμπιακό κύκλο κι από το χαρούμενο πρόσωπο και την χορευτική στάση βλέπουμε ότι συμβολίζει τη χαρά και την αισιοδοξία.

Huanhuan συμβολίζει την ολυμπιακή φλόγα και το πάθος των αθλημάτων και των αθλητών για διάκριση!Αντιστοιχεί στον κόκκινο ολυμπιακό κυκλο και έχει ενθουσιώδη χαρακτήρα, όπως οι αθλητές των αθληματων με μπάλα The Official Mascots of the Beijing 2008 Olympic Games

Yingying The Official Mascots of the Beijing 2008 Olympic Gamesείναι η θιβετιανή αντιλόπη. Αποτελει το σύμβολο της υγείας και τη δύναμη του σώματος που πηγάζει από την αρμονία με τη φύση! Επειδή είναι γρήγορη και φαίνεται να πηδά αντιστοιχεί στον κίτρινο ολυμπιακό κύκλο και τα αθλήματα του στίβου!

και τέλος ο Nini είναι το χελιδόνι.Το χελιδόνι όπως και σε μας ως ζόο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Κινέζων.Κάθε άνοιξη-καλοκαίροι οι κινέζοι πετάνε χαρταετούς στον ουρανό και το χελιδόνι είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα χαρταετώνThe Official Mascots of the Beijing 2008 Olympic Games!Το χελιδόνι με τα χρυσά φτερά κι άλλα χελιδόνια γεμίζουν τον κινεζικό ουρανό κάθε χρόνο γιατί το χελιδόνι με τα χρυσά φτερά συμβολίζει την καλοτυχία, και την αθωότητα! Ο Νini είναι καλός σε αθλήματα γυμναστικής και συμβολίζει τον πράσινο ολυμπιακό κύκλο!

Αν ενώσεις τις ονομασίες των Μασκότ θα πάρεις τη φράση Bei Jing Huan Ying Ni δηλαδή καλώς ορίσατε στην πόλη του Πεκίνου!

6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από MPara (07.08.2008)
Πολύ ενδιαφέρον!
Εμένα μου αρέσει ο Beibei.Σχόλιο από kithara-woman (07.08.2008)
Ωραίο post!!
Πολύ καλή η ιδέα του συμβολισμού αυτού.
Το panda μ'αρέσει.


Σχόλιο από renabill (07.08.2008)
Ολα είναι ωραία.Εμένα μου αρέσει το χελιδόνι!!!


Σχόλιο από stevi93 (07.08.2008)
εξυπνο! ολα μ'αρεσουν..


Σχόλιο από fantasma (07.08.2008)
πολυ έξυπνο και ωραιο


Σχόλιο από renabill (08.08.2008)
Κι απ'ότι είδα και η τελετή έναρξης είχε ορισμένους ωραίους συμβολισμούς!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης