αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Σ ένα μικρό Γαλάζιο Πλανήτη ..
Δεν υπάρχει άλλος πλούτος πέρα από τη ζωή
21 Αυγούστου 2008, 02:22
STREET VIEW~somebody is watching you..!?!
επίκαιρα  

video 

Ένας άπιστος σύζυγος πιάστηκε στα πράσα από τη γυναίκα του όταν αυτή είδε στο Street View την ερωμένη του να μπαίνει στη συζυγική τους κατοικία και ένας εργάτης πιάστηκε από την ίδια κάμερα να κοιμάται εν ώρα υπηρεσίας.
Θύμα του νέου εργαλείου του διαδικτύου, του λεγομένου Street View της Google, έπεσε και ο ανύποπτος και πονεμένος από το χαμό του φίλου του, Αυστραλός Μπιλ ο οποίος ήπιε για να ξεχάσει τον πόνο για τον χαμό του φίλου του, αλλά έγινε ρεζίλι στο διαδίκτυο, καθώς το πρόγραμμα τον έπιασε να κείτεται μεθυσμένος έξω από το σπίτι του.
Το Street View http://maps.google.com/help/maps/streetview/
είναι ένα σχετικά καινούριο εργαλείο που προσφέρει η Google, η μεγάλη μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ.

Με αυτό, στην Αυστραλία, ο οποιοσδήποτε χρήστης στο ίντερνετ δεν βλέπει μόνο τον χάρτη και πάνω σ' αυτόν την οδό όπου κατοικεί, αλλά και τη φωτογραφία της οδού, της γειτονιάς του, μέχρι και την εξωτερική όψη του σπιτιού του.
Αυτοκίνητα εξοπλισμένα με κάμερες κυκλοφορούν στους δρόμους της Μελβούρνης και καταγράφουν την εικόνα των σπιτιών και, στη συνέχεια, η Google την βάζει στο Street View προς κοινή θέα όλων.


Η φωτογραφία που βρίσκεται στο Street View μπορεί να έχει τραβηχτεί μία βδομάδα, ένα μήνα ή ένα χρόνο πριν. Μάλιστα, όταν κάποιος επισκεφθεί το Street View στο διαδίκτυο, θα δει ότι μπορεί να 'βολτάρει' στην γειτονιά του με μία σειρά τόξων που τον κατευθύνουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση του δρόμου αποφασίσει να 'περπατήσει'.


Επίσης, θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένο εργαλείο, αφού την εβδομάδα που μας πέρασε περισσότεροι άνθρωποι πήγαν να 'χαζέψουν' στο Street View, παρά στην ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, που σημαίνει ότι το Street View έχει τη γοητεία του.


Το εργαλείο αυτό, όπως αναφέρει η Google, έχει και πολλές χρηστικές εφαρμογές.(μπα,..ναι;)

Ήδη το χρησιμοποιούν αρκετοί κτηματομεσίτες για να δείξουν στους μελλοντικούς αγοραστές ακινήτων την γειτονιά των προς πώληση κατοικιών, οικοπέδων, καταστημάτων κ.λπ.

(αα..ΟΚ)


Ποικίλες αντιδράσεις
Οι αντιδράσεις για το Street View εκ μέρους του κοινού είναι πολλές και διαφορετικές, άλλες θετικές και άλλες αρνητικές.
Μία γυναίκα έγραφε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι χάρηκε που είδε σε φωτογραφία του σπιτιού της τον εαυτό της στον μπροστινό κήπο καθώς φρόντιζε τον κήπο της, επειδή 'αυτό δείχνει στον κόσμο ποιός φροντίζει τον υπέροχο κήπο μας' είπε.(..!!!!)


Μία άλλη όμως γυναίκα έπαθε σοκ όταν είδε έξω από το σπίτι της τους γονείς της λίγο καιρό αφότου ο ένας εκ των δύο είχε φύγει από τη ζωή.


Εκείνο, όμως, που σίγουρα έχει προκαλέσει, εκτός από διαφορετικές αντιδράσεις, είναι οι ανησυχίες ότι το Street View παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των ανύποπτων κατοίκων.

Το διαδικτυακό ρεζιλίκι του Μπιλ είναι ένα παράδειγμα που φανερώνει ότι το Street View μπορεί να προκαλέσει πολλές και διαφορετικές δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Μπιλ σήμερα είναι μία χαρά, αλλά σίγουρα η εικόνα του να κείτεται έξω από την πόρτα του πατρικού του, δεν τον ευχαρίστησε. 'Ξέρω', είπε στην εφημερίδα 'The Age', 'ότι δεν θα έπρεπε να φτάσω σ' αυτό το σημείο, αλλά ποτέ μου δεν περίμενα να βρεθεί κάποιος με κάμερα στην σκεπή του αυτοκινήτου στη γειτονιά μου να με φωτογραφήσει και να με βάλει στο διαδίκτυο'.
Το θέμα του Μπιλ, αλλά και πολλών άλλων που έπεσαν θύματα της κάμεράς του, απασχόλησε την Επίτροπο Διαφύλαξης Προσωπικών Δεδομένων κ. Κάρεν Κέρτις, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ερευνά το ζήτημα και σύντομα αναμένεται να συναντηθεί με τους υπεύθυνους της πολυεθνικής Google.
Από την πλευρά της, η Google θεωρεί ότι έχει κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα όλων μας. (είπα και'γω..)
'Οι πινακίδες αυτοκινήτων, αλλά και τα πρόσωπα όσων εμφανίζονται στο Street View, δεν διακρίνονται', είπε ο Ρομπ Σίλκιν, εκ μέρους της εταιρείας.

 ....

'Όποιος πιστεύει ότι μία φωτογραφία μπορεί να παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ενός ατόμου έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή της φωτογραφίας από το Street View', πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Google είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσει τη συγκεκριμένη εικόνα.

(τελικά έχουμε πολλά δικαιώματα!)


Αν διαβάσατε μέχρι εδώ δείτε και αυτό :

video 

Λέτε να βγάλει παρόμοια υπηρεσία η Google; Ή νέο tab στο Google Maps με την ονομασία “Appartment / Inner View”;

Big Brother is on the move!

 

Πηγές:

Ethnosonline

e-go.gr

wiggler.gr


8 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από mnk (21.08.2008)
Ωραίο ποστ!

Θυμάσαι τον Γιωτόπουλο της 17Ν, που είχε ένα σπίτι στους Λειψούς και του έκανε μηνύσεις ο δήμαρχος επειδή δεν ήταν άσπρο, όπως τα υπόλοιπα, αλλά σωμόν;
Το ίδιο ακριβώς χρώμα είχαν και τα σπίτια του Κουφοντίνα σε Γαύδο και Βαρνάβα.

Προέκυψε πως ήταν ειδικό χρώμα, φερμένο απ΄το εξωτερικό, που δεν μπορούσαν να δουν μέσα με θερμικές (υπέρυθρες ) κάμερες. ΧΕ-ΧΕ !


Σχόλιο από margo (21.08.2008)
Καλημέρα Μαρία :)
Aυτό δεν το ήξερα..
Τελικά όμως,ουδέν κρυπτόν υπό τον Γούγλη κι ας μην είσαι Γιωτόπουλος!


Σχόλιο από esta (21.08.2008)
δεν είχα ξαναακούσει για αυτό!somebody is watching us τελικα!!!Όσο για το τελευταίο βίντεο....φρίκαρα εντελώς!!δεν αποκλείεται να γίνει και τέτοια υπηρεσία,για το καλό ...της ανθρωπότητας πάντα!!!
λίγη ενέργεια από αυτήν που ξοδεύουν για τέτοια να ξόδευαν για το περιβάλλον ή για κάτι άλλο σημαντικό,ο κόσμος θα ήταν λίγο καλύτερος.Κρίμα!:(


Σχόλιο από mnk (21.08.2008)
Ο Γούγλης είναι για την οφθαλμοπορνεία των πληβείων, να συνηθίζουμε στην ιδέα, όπως το big brother στην TV.
Οι δορυφόροι διαβάζουν και τον τίτλο του βιβλίου που κρατάς, αλλά τα δεδομένα τους τα χρεώνουν πολλές χιλιάδες ευρουλάκια.
Ασε που οι καινούργιες κάμερες έχουν και μικρόφωνα και ηχογραφούν τις συζητήσεις στο δρόμο.
Α, ναι και μετά την παρακολούθηση της vodafon, στο υπουργικό συμβούλιο δεν κλείνουν απλώς τα κινητά, βγάζουν και τις μπαταρίες.
Αυτό που θέλω να πω, είναι πως είναι περιττό ν΄αναρωτιέσαι ΑΝ "θα βγάλει παρόμοια υπηρεσία η Google". ;)


Σχόλιο από kithara-woman (21.08.2008)
Big brother is watching you!!
Δυστυχώς,δεν μου κάνει εντύπωση.Είμαστε υπο παρακολούθηση και φακελωμένοι παντού.Προσωπική ζωή δεν υπάρχει.Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι αστείο αλλά δεν είναι καθόλου.Γιατί να βλέπουν όλοι τι κάνεις ανα πάσα στιγμή;


Σχόλιο από margo (22.08.2008)
Φυσικά δεν είναι καθόλου αστείο κιθαρούλα.
Σε λίγο ούτε το παράθυρο δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε..όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό αυτό!
Μαράκι σ'ευχαριστώ για τα ενημερωτικά σου σχόλια..πλέον το μόνο που αναρωτιέμαι είναι πως τα δεχόμαστε όλα τόσο εύκολα και κάνουμε και χαρές μάλιστα..


Σχόλιο από renabill (29.09.2008)
Δεν αποκλείω και τη νέα υπηρεσία που λές!


Σχόλιο από despinakontogianni (18.10.2008)
Πλάκα κάνεις! Αντίο προσωπική ζωή και μυστικά!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
margo
Μαργαρίτα
από ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/margo

Στέκομαι στη Γη και κοιτάζω τ΄αστέρια. Πετάω στ' αστέρια και κοιτάζω τη Γη.
Games at Miniclip.com - Bloxorz Bloxorz

Get the block to fall into the square hole.

Play this free game now!!

Tags

βιβλία επίκαιρα σκέψεις στιγμές ευτράπελα ζωγραφική Στίχοι λουλούδια μνήμες φωτογραφία μουσική ποίηση Γιάννης Ρίτσος Μάης σκέψεις όνειρα αγάπη γαλήνη σχέσεις πόλεμος ειρήνη έρωτας αστέρια χειροτεχνία κοχύλια καλοκαίρι θάλασσα όνειρα ταξίδια φιλοσοφία άνοιξη χρόνος
Επίσημοι αναγνώστες (27)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης