αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

25 Αυγούστου 2008, 23:06
Θάλασσα


Όταν όλα τα όμορφα στη ζωή είναι ή παράνομα ή ανήθικα ή παχυντικά και όλα αυτά που ωφελούν είναι άχρωμα και άνοστα,το μόνο όμορφο  που υπάρχει και ωφελεί είναι η θάλασσα.

Μια πηγή ζωής.

Διάβασα σε ένα περιοδικό ότι η θάλασσα ωφελεί σε πολλές περιπτώσεις κακής υγείας ή απλά πρόληψης:

-Το θαλασσινό νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

-βοηθάει όσους υποφέρουν από άσθμα.

-βοηθάει στη βελτίωση της αναπνοής,αφού οι πλύσεις της μύτης ανοίγουν την αναπνευστική οδό.Βοηθάει έτσι στην ιγμορίτιδα(σε αυτή την κατηγορία ανήκω εγώ)

-το κολύμπι είναι η καλύτερη μορφή άσκησης,κυρίως γιατί γίνεται ευχάριστα,χωρίς να είσαι αναγκασμένος να κλείνεσαι σε ένα γυμναστήριο,κάτι που για κάποιους μπορεί να είναι δύσκολο λόγω έλλειψης χρημάτων ή χρόνου ή-το κυριότερο-διάθεσης.

-Το κολύμπι στη θάλασσα επίσης βοηθάει και σε όσους έχουν πρόβλημα αυπνίας ή στρες.

-Δυναμώνει τα άκρα και γενικά το σώμα,από την αντίσταση του νερού.

-Τα θαλασσινά μπάνια βοηθούν και όσους έχουν προβλήματα κυκλοφορικού,πχ φλεβίτιδα.

-Το νερό της θάλασσας είναι 1000% καλύτερο από το νερό της πισίνας,γιατί γυμνάζει το σώμα καλύτερα,το σώμα επιπλέει σε αυτό χωρίς καν να κουνιέται,ενώ στην πισίνα βουλιάζεις αν δεν κουνιέσαι,είναι πολύ πιο δροσερό από το νερό της πισίνας.

-όταν κάποιος βρίσκεται κοντά στη θάλασσα,έχει περισσότερη ενέργεια,αναπνέει καλύτερα,αφού ο θαλασσινός αέρας είναι πιο καθαρός,είναι πιο πλούσιος σε οζον.

-το βάρος του σώματος μες το νερό διαιρείται δια 2,5 και έτσι ακόμα κι αν απλώς κάποιος επιπλέει,δεν κουράζεται,και εξακολουθεί να γυμνάζεται μες το νερό,σε αντίθεση με την πισίνα που κουράζεσαι εύκολα,λόγω της έλλειψης της άνωσης του νερού.

-το σώμα καταναλώνει ενέργεια μες τη θάλασσα για να διατηρήσει την θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα,αφού η θερμοκρασία της θάλασσας δύσκολα φτάνει πάνω από 26-27 βαθμούς.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους τόσους,ένα μπάνιο στη θάλασσα είναι αναζωογονητικό.

Όσο πιο καθαρή η θάλασσα,τόσο μεγαλύτερα και τα οφέλη.Τι να το κάνεις να κολυμπήσεις στις μολυσμένες θάλασσες τις Αττικής;Το 99% των θαλασσών εδώ είναι εντελώς ακατάλληλες για κολύμπι.Μπαίνεις και δεν ξέρεις αν θα βγεις με βούλες κόκκινες από τη μόλυνση.

Αλλά δεν τα έχω κόψει τα μπάνια στην Αττική μόνο για αυτό το λόγο,τη μόλυνση.Σιχαίνομαι την πολυκοσμία.Μου αρέσουν πιο ήσυχες παραλίες.Δυστυχώς αυτές πλέον ούτε στα νησιά δεν τις βρίσκεις.

Ο μόνος κοντινός προορισμός που πάω για μπάνιο είναι το Αγκίστρι.Αν και εκεί,πέρυσι που είχα πάει αρχές Αυγούστου,είχε υπερβολικά πολύ κόσμο.

Όσο πιο δύσκολη η πρόσβαση σε μια παραλία,τόσο λιγότεροι,τόσο πιο ωραίο το μπάνιο.Για αυτό αγάπησα την Άνδρο.Οι περισσότερες παραλίες που πήγα πέρυσι,ήταν απομακρυσμένες,και ξεπροβάλαν μετά από χιλιόμετρα χωματόδρομου.Στην παραλία λοιπόν έβλεπες μέχρι 10-15 άτομα,διασκορπισμένα.Δεν έχω καλύτερο από αυτό!!Ησυχία,χωρίς ενοχλητικούς με ρακέτες,κινητά,και πιτσιρίκια να στριγκλίζουν.Αυτοί όλοι συχνάζουν στις κοσμοπολίτικες παραλίες,στις οποίες δεν μ'αρέσει ούτε απ'έξω να περάσω.

Για αυτό τα τελευταία χρόνια έχω κόψει τα μπάνια εδώ και κάνω μόνο στις διακοπές.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνω ελάχιστα μπάνια.Πέρυσι έκανα 12 και ήταν τα περισσότερα που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια,συνήθως αν καταφέρω μέχρι 10 είμαι πολύ χαρούμενη.

Αυτό όμως το πληρώνω το χειμώνα...

Φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά.Από τον Φλεβάρη και μετά δεν έχω πάρει ανάσα.Εντάξει,έκανα 12 μπάνια,αλλά πάλι το αποτέλεσμα μηδέν είναι.Από τον Φλεβάρη και μετά συνέχεια άρρωστη είμαι,μπουκωμένη.Τον Μάρτη ήμουνα ένα μήνα μπουκωμένη,συναχωμένη,βραχνιασμένη,στα όρια της φαρυγγίτιδας.Το ίδιο το ξανάπαθα μες τον Ιούλιο,λίγο πριν την Ιταλία,όπου πήγα με πυρετό.Χώρια πόσες φορές ακόμα αρρώστησα.Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει χαρτομάντηλα μαζί του 365 μέρες το χρόνο και το χειρότερο:τα χρησιμοποιώ σχεδόν και τις 365 μέρες...

Αχ,θαλασσίτσα μου!!!!Σου έρχομαι!!Την Κυριακή!!!Κοντοζυγώνει.

Ένα σπίτι στη θάλασσα κοντά.Τίποτα άλλο δεν ήθελα.Φυσικά όχι εδώ στην Αττική.Έχει και εδώ θάλασσες γύρω-γύρω αλλά δεν μου αρέσουν αυτά τα μέρη που γειτονεύουν με τις συγκεκριμένες θάλασσες,για πολλούς άσχετους λόγους με την ίδια την θάλασσα.

Την Κυριακή που όλοι θα γυρίζουν,θα φτάνω στη Νάξο.

Στα ίδια μέρη.Στις ίδιες πεντακάθαρες θάλασσες.Στους ίδιους δρόμους.

Πόσο θα ήθελα να μην ξαναγυρίσω...Αλλά κάθε φορά,σε μια εβδομάδα το πολύ,είμαι πάλι πίσω στη μιζέρια...Σχεδόν πονάει το σώμα μου όταν γυρίζω,σχεδόν τον αγγίζω τον πόνο...

Πόσο θα 'θελα να είχαμε σπίτι στη Νάξο και να πηγαίνω όποτε θέλω...Τον χειμώνα θα πήγαινα με κάθε ευκαιρία.Μήπως με κρατάει εδώ καμιά σοβαρή δουλειά;Από τον Οκτώμβρη πάλι άνεργη θα είμαι.Ακόμα απλήρωτη είμαι.Φέτος όλη κι όλη η πληρωμή μου ήταν 250 ευρώ τον Μάη.Από τότε,ένας Θεός ξέρει πως την βγάζω.

Σήμερα ξύπνησα με έναν τρομερό πονοκέφαλο και μια υπνηλία απίστευτη.Δεν αντέχω αυτή τη ζέστη.Είναι αδύνατον να κοιμηθώ τη νύχτα.Κλείνω το κλιματιστικό,γιατί αν το ανάψω πρέπει να σκεπαστώ και ζεσταίνομαι χειρότερα,και αρχίζω να στριφογυρίζω.Έχει γίνει εφιάλτης ο ύπνος.Κάθε δυο ώρες σηκώνομαι,κάθομαι 1-2 ώρες στην κουζίνα,ανάβω το κλιματιστικό στο δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα,αλλά και πάλι,μέσα σε 2 λεπτά όταν το σβήσω είναι αφόρητη η ζέστη.

Η καλύτερη εποχή είναι Σεπτέμβρης μέχρι Νοέμβρη.Υποφερτή ζέστη και αρκετή δροσούλα.Αλλά κι ο χειμώνας μου αρέσει.Λίγο με τη βροχή εκνευρίζομαι,αλλά το κρύο δεν με ενοχλεί καθόλου,δύσκολα κρυώνω.

(η φωτογραφία Σεπτέμβρης 2005.Με την αναλογική μηχανή.Απόγευμα στον Αη.Γιώργη,στη χώρα της Νάξου.Μέσα Σεπτέμβρη,Παρασκευή απόγευμα,μετά από μια τρομερή καταιγίδα την προηγούμενη νύχτα-Πέμπτη βράδυ,όταν φτάσαμε στο νησί-όπου κόπηκε το ρεύμα,πέσανε κεραυνοί και γίνανε καταστροφές όλη νύχτα,την επόμενη μέρα είχε μια απίστευτη ζέστη και κάναμε ένα τέλειο μπάνιο)


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από esta (26.08.2008)
Αυγή μου πολύ όμορφα τα λες,αλλά νομίζω πως θα σου πάρω το ρεκόρ σου!Και εγώ μέχρι σήμερα νόμιζα πως είμαι ο μοναδικός άνθρωπος με χαρτομάντηλα όλο τον χρόνο που τα χρησιμοποιεί όλο τον χρόνο!!!Φυσικά δε βγαίνω απ'το σπίτι χωρίς αυτά.Και τώρα που γράφω ή μύτη μου είναι κλειστή!!!
Καλά να περάσεις στη Νάξο!
:)))))


Σχόλιο από kithara-woman (26.08.2008)
Ευχαριστώ!!!! :-))
Κι εγώ το ίδιο νόμιζα!Ότι είμαι φαινόμενο,ειδικά τα τελευταία χρόνια που αρρωσταίνω και καλοκαίρι.Πιο πιθανό είναι να ξεχάσω το κινητό στο σπίτι,παρά χαρτομάντηλα.
Τι να πω...Υπομονή να έχουμε!!Μας χρειάζεται.
Φταίει σε πολύ μεγάλο βαθμό το καυσαέριο.Ο ΩΡΛ μου λέει να αποφεύγω σκόνη,καπνό,ομιλία.
Χάρη σε μας πλουτίζουν οι χαρτοβιομηχανίες! :ΡΡΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης