αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ...
ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ...

06 Νοεμβρίου 2008, 03:45
Ένα καφετί τετράποδο αντίο.
Σκέψεις...  

        Ο σκύλος κείτονταν ακινητοποιημένος στο οδόστρωμα, στην αριστερή λωρίδα. Ένα μέτρο από την σωτηρία και το διαχωριστικό διάζωμα, όμως αδυνατούσε να συρθεί ως εκεί, προφανώς χτυπημένος …   
       Το σκοτάδι είχε πέσει από ώρα, και αυτός δεν φαινόταν, παρά μονάχα την στιγμή που τον είχες σχεδόν φτάσει, και δεν μπορούσες ούτε να σταματήσεις, ούτε να τον παρακάμψεις.  
      Ακριβώς έτσι τον είδα κι εγώ, όταν οι ρόδες του προπορευόμενου αυτοκινήτου πέρασαν ξυστά από το κεφάλι του. Μέχρι να το συνειδητοποιήσω είχα φτάσει στα 2-3  μέτρα απόσταση.   
      Για κλάσματα του δευτερολέπτου, κοιταχτήκαμε. Για την ακρίβεια με «κάρφωσε» στα μάτια.

     Το βλέμμα του με σοκάρισε. Ηταν βαθύ, και σχεδόν εξομολογητικό. Σαν να ήθελε να προλάβει να μιλήσει.
     Ο χρόνος πάγωσε, και άρχισε να σπάει σε αλλεπάλληλα βασανιστικά στοπ-καρέ καρφώνοντάς  μου βίαια στο μυαλό κάποια πράγματα… 

Ο σκύλος ΗΞΕΡΕ πως πεθαίνει. ΓΝΩΡΙΖΕ πως δεν μπορεί να κινηθεί και να αποφύγει τα αυτοκίνητα. ΠΕΡΙΜΕΝΕ  απλώς εκείνο που θα περνούσε από πάνω του. 
Τα μάτια του ήταν μεγάλα, ορθάνοιχτα, όμως ΗΡΕΜΑ.  Με κοίταξε σ’ αυτό το μισό δευτερόλεπτο που μας αναλογούσε, με το βλέμμα εκείνου που ξέρει ότι φεύγει και φιλικά αποχαιρετά τους πάντες και το όλον. Το απλοϊκό του μυαλό, είχε κατανοήσει και αποδεχτεί. Σχεδόν γαλήνιος,χωρίς να συστρέφεται στην άσφαλτο, χωρίς πανικό και με το κεφάλι στητό,απλά περίμενε το αναπόφευκτο.
    Τον είχα ήδη προσπεράσει. Άναψα νευρικά τσιγάρο. Ξαφνικά ένοιωθα πολύ ανώριμος.                  


15 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Termite (06.11.2008)
Ειναι ιδιότητα των τετράποδων να στέκονται περίφανα απέναντι σε μοιραίες πράξεις!


Σχόλιο από analystis (06.11.2008)
.................
:-C


Σχόλιο από PashalinaMakia (06.11.2008)
Πιστεύω πως θα μπορούστε να σταματήσετε.Αλλά εαν σταματούσατε θα είχατε υποχρέωση να το πάρετε μαζί σας κι όχι μόνο να το κάνετε παραπέρα.

Ο άνθρωπος την μόνη φορά που μπορεί να δείξει πόσο δυνατός είναι , είναι απέναντι στο ζωικό βασίλειο.Η απόφαση του ανθρώπου είναι πολύ σημαντική για το πώς θα συμπεριφερθεί στο ζώο και ποιά θα είναι η κατάληξη του ζώου.

Συγχαρητήρια που νιώσατε ανώριμος , αν και πιστεύω πως καλύτερα θα ήταν να νιώσετε ένοχος.

Η αδιαφορία είναι η μεγαλύτερη ενοχή κι εσείς νιώσατε αδιάφορος όταν το πατούσατε.Γιατί η ανωριμότητα δεν είναι συναίσθημα αλλά στοιχείο του ανθρώπινου χαρακτήρα.


Σχόλιο από thank (06.11.2008)
Λίγο "κυνική" ή απάντηση .. Εσένα σε συγκλόνισε περισσότερο το σκυλάκι και το όλο σκηνικό. Εμένα μου μένει το γεγονός πως οι κεραίες σου ακόμα αλωνίζουν γύρω σου και ότι αρπάζουν οι χορδές σου (όχι αυτές της κιθάρας, οι άλλες), διαρκεί. Το γράφεις μετά από κάποιες μέρες... Ξέρεις πάβελ μου, αυτά τα λίγο συνταρακτικά, συνήθως τα κρατάμε μέσα μας ελάχιστα. Καταλαμβάνουν χώρο και πρέπει σύντομα να φύγουν .. για το "επόμενο παρακαλώ". Εσύ καταφέρνεις και τα φιλοξενείς. :):):)


Σχόλιο από seras (06.11.2008)
Anatrixiasa ligo oso to diavaza..


Σχόλιο από pavel (06.11.2008)
...Κατά πρώτον δεν το πάτησα. Δεν γράφω πουθενά κάτι τέτοιο. Κατα δεύτερον δεν ήταν δυνατόν να σταματήσω. Κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει. Αν πρόσεξες αγαπητή PashalinaMakia,γράφω οτι ο σκύλος ήταν στην αριστερή λωρίδα, και μόνο απο εκεί αντιληπτός. Εκεί,είναι αδύνατον να σταματήσεις, και ειδικά οταν -κατά τρίτον- είσαι σε ταξί. (Εγώ δεν οδηγώ.) Κατα συνέπεια δεν μπορείς να μιλήσεις για αδιαφορία και ενοχή...
Θα ήθελα λοιπόν, να επικεντρώσεις την προσοχή σου σε άλλο λόγο που με έκανε να νοιώσω ανώριμος...


Σχόλιο από mellia (06.11.2008)
:(((((((
αυτή η ματιά που περιέγραψες, τώρα στοίχειωσε και τη δική μου μέρα


Σχόλιο από Liza32 (06.11.2008)
Αν ήμουν στη θέση σου θα το έπαιρνα μαζί μου... Ίσως να μην ήταν πολύ αργά για να ζήσει...


Σχόλιο από PHILIPPOSSM (06.11.2008)
Τραγικό....
Μου έχει τύχει και έμενα να πεταχτεί στο δρόμο σκύλος και έβγαλα το αυτοκίνητο εκτός πορείας για να τον σώσω...και τον σκότωσε ο επόμενος.
Τραγικό...


Σχόλιο από renabill (06.11.2008)
Πραγματικά ανατριχιαστικό! Δεν κάλεσες τη φιλοζωϊκή?


Σχόλιο από marylin (06.11.2008)
Σφίχτηκε η καρδιά μου...

Καταλαβαίνω πως νιώθεις...


Σχόλιο από PashalinaMakia (06.11.2008)
Ωραία , επικέντρωσα τον λόγο του αισθήματος ανωριμότητας που ένιωσες.

Η μεγαλοψυχία του σκύλου απέναντι στον θάνατο?

Χάρηκα..Τα ζώα ξέρουν οτι ήρθαν στη ζωή με σκοπό να πεθάνουν..Σημασία έχει ο άνθρωπος και το ζώο να συμπορεύονται μιας και τα ζώα μας παραχώρησαν τη γη στην οποία ζούμε.


Σχόλιο από kithara-woman (07.11.2008)
Μας στεναχώρησες Θοδωρή...Με πονάει η εικόνα ενός αβοήθητου πλάσματος που πέφτει θύμα της ανθρώπινης ύπαρξης ή καμιά φορά και της ίδιας του της ύπαρξης,πολλές φορές εμφανίζονται από το πουθενά και δεν προλαβάινει να αντιδράσει ο οδηγός.Αλλά φυσικό είναι να μην μπορεί να αντιδράσει,αν τρέχει σαν τρελός...
Αυτό όμως που με εξαγριωνει είναι όταν εσκεμμένα βασανίζονται ζώα,για να ικανοποιήσουν τη διαστροφή τους τα δίποδα "θηρία".ΑΥΤΟ είναι έγκλημα.


Σχόλιο από pavel (08.11.2008)
Ηταν και για μένα μια εικόνα απο αυτές που "στοιχειώνουν", όπως έγραψε η mellia. Δεν αντέχω να βλέπω ζωάκι να υποφέρει, ένα σκυλάκι είχα στη ζωή μου, και κατα φοβερή σύμπτωση το έλεγα" Μέλια". Όταν το "έχασα" , έκλαψα όπως δεν έχω κλάψει ποτέ, ούτε για αγαπημένους μου ανθρώπους. Όμως πραγματικά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα.Ήμουν στο ταξί, και το σημείο ήταν τόσο ιδιαίτερο που πραγματικά ήταν θέμα δευτερολέπτων. Όμως ο λόγος που ένοιωσα λίγος και ανώριμος, είναι γιατί σκέφτηκα οτι εγώ σαν άνθρωπος αμφιβάλλω αν θα είχα την δύναμη να το αντιμετωπίσω ...ετσι, και να σηκώσω αυτό το βλέμμα...


Σχόλιο από PARATERISTAS (08.11.2008)
Συγχαρητηρια στον καλλιτέχνη μου καταθέτει τα συναισθήματα του..οπως και αν ειναι αυτα...και "συγχαρητηρια"στο κοινό που παντα και πάντα θα κρίνει μα τα ηλεκτρονικά μαχαίρια ειναι για τα πιο δειλά τα χέρια....Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
pavel
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΥΛΑΚΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ
από ΝΙΚΑΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/pavel

ΜΟΥΣΙΚΗ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Σκοτεινό μουτράκι


Tags

Σκέψεις... Αναφορές σε τραγούδια... Ελεύθερη γραφή και δοκίμια... Λογοτεχνία Σκέψεις Στίχοι μου Στίχοι μου... σχόλια Χιούμορ χιούμορ Χιούμορ...
Επίσημοι αναγνώστες (29)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης