αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

23 Νοεμβρίου 2008, 13:59
Φόρεσα ένα χαμόγελο
χαμόγελο  

Κι όμως… Γελάσανε τα μάτια μου. Γέλασε κι η ψυχή μου.

Ίσως τελικά να μην είχαν τόσο άδικο οι φίλοι που μου έλεγαν να κάνω υπομονή. Ότι κάτι όμορφο μπορεί να περιμένει στη γωνία.

Φέτος περιμένουν στη γωνία, χαμόγελα φωτεινά και στιγμές μαγικές. Σκέψεις ανθισμένες και όνειρα.

Άνθισε η ψυχή μου και γελάσανε τα συννεφιασμένα μάτια.

Έτσι, χωρίς λόγο. Ίσως για πολλούς λόγους, ίσως και για κανέναν. Έρχονται μέρες που αγαπάω όλο τον κόσμο, έτσι, γιατί ξύπνησα το πρωί και αποφάσισα ότι σήμερα το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει ‘’μερίδες αγάπης προς όλους’’. «Γιατρέ μου θα ζήσω;» χαχαχαχα!!

Απλά θα πω ότι πρέπει να φτάσεις στον πάτο για να ανέβεις. Νόμος της φύσης. Κι εγώ τον έχω περπατήσει χιλιάδες φορές. Σηκώθηκα όμως. Μόνη.

Αν δεν φας το χαστούκι από τη μια πλευρά και να γυρίσεις στην άλλη να το αποφύγεις και να έρθει δεύτερο πιο δυνατό.

Όταν δεν έχεις δει να πάνε κατά διαόλου μεριά όλοι οι τομείς στη ζωή σου, επαγγελματικά, προσωπικά, οικονομικά, κοινωνικά, ταυτόχρονα, και να μην ξέρεις για ποιόν τομέα από όλους να πρωτοκλάψεις.

 Αν δεν έχεις περάσει μέρες που δεν θέλεις να σηκωθείς από το κρεβάτι γιατί δεν έχεις τίποτα ικανό να σε κάνει να σταθείς στα πόδια σου και να παλέψεις.

Αν δεν έχεις προδοθεί από φίλους, η μόνη προδοσία που πληγώνει και πονάει όσο τίποτα άλλο.

Αν δεν έχεις κάνει λάθος στην επιλογή φίλων και νομίζεις για φίλους κάποιους/ες που κατά βάθος δεν δίνουν δεκάρα για σένα και μένεις μόνη συνέχεια.

Αν η μόνη παρέα σου για καιρό είναι η οθόνη του υπολογιστή.

Αν δεν έχεις περάσει διαστήματα που δεν συμβαίνει τίποτα συνταρακτικό στη ζωή σου και έχεις βυθιστεί σε ένα βάλτο, ένα τέλμα.

Αν η ερωτική σου ζωή δεν έχει ναυαγήσει, και ξανά ναυαγήσει, και ξανά ναυαγήσει.

Αν δεν νιώσεις πως περνάς απαρατήρητος/η, ότι δεν σου δίνουν σημασία, γιατί εσύ δεν φροντίζεις να κάνεις αισθητή την παρουσία σου.

Αν δεν νιώσεις πως όλοι εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σου, επειδή δεν μπορείς εύκολα να λες ‘’όχι’’.

Αν δεν υπάρξουν στιγμές να νιώσεις πως δεν έχεις άνθρωπο να πεις τον πόνο σου.

Αν δεν ξυπνήσεις ένα πρωινό και να κοιτάξεις τον καθρέπτη και αυτό που θα δεις να σε τρομάξει και η αυτοπεποίθηση σου να φτάσει στα Τάρταρα.

Αν δεν έχεις χάσει ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου.

Αν δεν έχεις πληρώσει ακριβά το τίμημα να διαφέρεις και να μην θέλεις να σε αντιμετωπίζουν σαν να είσαι κατώτερο ον σε χώρους εργασίας αλλά και αλλού.

Αν δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην θέλεις να μιλήσεις σε άνθρωπο.

Αν δεν σου έχει κόψει την ανάσα το κλάμα που νομίζεις ότι θα σε αφήσει στον τόπο, ότι θα ξεριζωθεί η καρδιά σου.

Όταν δεν έχεις νιώσει κορόιδο.

Όταν δεν έχεις πάθει πανικό, μπροστά σε μια νέα ευκαιρία, πολύ σημαντική, και στο τέλος να τα κάνεις όλα θάλασσα.

Όταν έχεις μπροστά σου το αντικείμενο του πόθου σου και δεν μπορείς να ανοίξεις το στόμα να πεις κάτι έξυπνο, και αντίθετα λες ό, τι βλακεία σου κατέβει και γίνεσαι ρεζίλι.

Αν δεν έχεις νιώσει στο πετσί σου την αδικία.

Και τόσες άλλες περιπτώσεις ναυαγίου της προσωπικότητας και της ζωής σου…

Πως θα εκτιμήσεις ό, τι όμορφο έρθει κάποια στιγμή στη ζωή σου; Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι με άστρο, να μας έρχονται όλα βολικά από τη μέρα που καταλάβαμε τον κόσμο. Κάποιοι πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να αποκτήσουμε όσα κάποιοι τα έχουν απλόχερα στη ζωή τους. Αλλά όταν έχεις μάθει μια ζωή να παλεύεις, μπορείς να δίνεις τους αγώνες, τις μάχες σου και να τα καταφέρνεις. Αν έχεις μάθει να τα έχεις όλα στο χέρι, γίνεσαι αλαζόνας και νομίζεις ότι η ζωή σου χρωστάει. Δεν έχεις καταλάβει ότι εμείς χρωστάμε στη ζωή, στη ζωή μας και στη ζωή όσων αγαπάμε, να την κάνουμε πιο όμορφη. Η ζωή είναι δεδομένη, δύσκολη και σκληρή. Αν την αφήσουμε να μας τουμπάρει… Πάει…

Αν όμως έχεις ζήσει όσα ανέφερα…

Θα φας το χαστούκι κι από τις δυο πλευρές, θα πέσεις και θα σηκωθείς μόνη και θα συνεχίσεις. Χάνεις μια μάχη όχι τον πόλεμο.

Όλοι οι τομείς της ζωής σου που πάνε από το κακό στο χειρότερο, δεν φτιάχνουν από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή και αντοχή. Μικρά- μικρά βήματα, κάθε ταξίδι από ένα βήμα ξεκινάει. Σιγά –σιγά θα φτιάχνουν όλα ένα-ένα, πολλές φορές με μαγικό τρόπο.

Θα σηκωθείς από το κρεβάτι και θα θέλεις να κατακτήσεις τη ζωή σου, να παλέψεις.

Θα βρεθούν και οι φίλοι με το Φ κεφαλαίο, και οι υπόλοιποι θα πάνε από κει που ήρθαν. Δεν χρωστάς σε κανέναν, αν κάποιος σε πλήγωσε και το έκανε επανειλλημένα, για ποιο λόγο να επιμένεις σε κάτι που δεν υπάρχει; Όταν δεν σε σέβεται ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου; Κάνεις νέα ανοίγματα.

Γίνεσαι πιο κοινωνικός, πιο ανεκτικός, και πιο παρατηρητικός με τους ανθρώπους.

Κλείνεις τον υπολογιστή, φοράς το χαμόγελο σου και τρέχεις να βγεις έξω.

Κάποια στιγμή από εκεί που δεν συμβαίνει τίποτα συνταρακτικό, ξαφνικά συμβαίνουν γεγονότα τόσο καταιγιστικά που δεν προλαβαίνεις να τα συνειδητοποιήσεις.

Κάποια στιγμή και η ερωτική ζωή σου επανέρχεται, αφήνεις χώρο και χρόνο στην καρδιά σου να γιατρευτεί και είσαι ανοιχτή στις νέες γνωριμίες. Θα δεις εσύ… Θα το καταλάβεις ποιος άνθρωπος σου ταιριάζει… Αυτά φαίνονται… Στα μάτια… Ξέρεις εσύ… Θα καταλάβεις… Και θα γελάσουν τα μάτια σου. Και θα διαλυθούν τα σύννεφα. Θα στα διαλύσει το χαμόγελο του...

Θα γίνεις ξανά ορατή για όλους γιατί δεν θα ψιθυρίζεις από δειλία, θα μιλάς με αποφασιστικότητα.

Θα μάθεις να χρησιμοποιείς τη λέξη ‘’όχι’’. Εκεί που χρειάζεται ,όχι παντού.

Όταν ‘’σκανάρεις’’ τη ζωή σου και αποβάλλεις τα ‘’στοιχεία’’ που είναι ύποπτα και δημιουργούν πρόβλημα, μένουν οι ΦΙΛΟΙ ,με όχι μόνο το Φ κεφαλαίο, όλη η λέξη με κεφαλαία, επειδή μπορείς να ανοίξεις χωρίς φόβο την καρδιά σου. Διάπλατα.

Θα νιώθεις όμορφη. Θα νιώθεις πως σε αποδέχονται, όπως είσαι και όχι όπως θα ήθελαν να σε κάνουν να είσαι. Ότι δεν θέλουν να σε αλλάξουν, αλλά τους αρέσει αυτό που βλέπουν, γιατί δεν κοιτάνε τη βιτρίνα αλλά εσένα.

Όλο και κάποια ευκαιρία θα μείνει και για σένα… Μπορεί να έλειπες στις άλλες, αλλά θα έρθουν οι επόμενες.

Κάποτε θα σε σεβαστούν γιατί εσύ θα τους το εμπνεύσεις, θα το κερδίσεις με το σπαθί σου.

Θα λιγοστέψουν οι μέρες που θα είσαι χάλια και δεν θα θέλεις να μιλήσεις σε άνθρωπο. Γιατί θα λιγοστέψουν και οι μέρες που θα είσαι χάλια.

Θα φύγει το σύννεφο απ’ τη ματιά και θα έρθει η άνοιξη στα μάτια σου.

Δεν θα επιτρέπεις να γίνεσαι κορόιδο. Θα διεκδικείς.

Δεν θα φοβάσαι ότι θα τα κάνεις θάλασσα, γιατί θα βαδίζεις με προσοχή και αυτοπεποίθηση.

Θα καταφέρεις να τον κάνεις να σε προσέξει για αυτό που είσαι, και να θέλει την παρέα σου. Αρκεί να είναι κι αυτός σαν κι εσένα και να μην ψάχνει κάτι απατηλό που δεν υπάρχει και να σε δέχεται όπως είσαι.

Κάποτε αν έχεις δίκιο, θα το βρεις.

Ναυάγησα και βγήκα στη στεριά. Μέρα με συννεφιά και δεν με ρίχνει. Σκέψεις όμορφες έχω στο μυαλό. Τις κρατώ για τον εαυτό μου. Κάποτε θα τολμήσω. Ήδη έχω κάνει βήματα. Πολλά. Έχω κερδίσει μάχες. Αλλά μετά από πολύ επιμονή. Η υπομονή μου ήταν και είναι ανεξάντλητη. Όλα αυτά τα στάδια τα έχω περάσει χιλιάδες φορές. Αρχικά έσπαγα τα μούτρα μου, τώρα τα καταφέρνω.

Γελάσανε τα μάτια μου. Ανθίσανε τα μάτια μου.

‘’Σκανάρισα τη ζωή μου’’ και πέταξα ό, τι βάραινε. Κράτησα ό, τι με γεμίζει χαρά.

Νιώθω δυνατή. Γεμάτη. Ότι μπορώ.

Όλα στο μυαλό μας είναι τελικά. Όλα τα μπορούμε. Αν έχεις υπομονή, όλα έρχονται. Κάποια πράγματα ήρθαν και ‘’κουμπωσαν’’ μόνα τους, και όσο πάλευα δεν γίνονταν.

Βγες έξω και νιώσε(για όλους ισχύει).

Ξεδίπλωσε τα αισθήματα σου.

Και θυμήσου να χαμογελάς. Κάποιος μπορεί να γίνεται ευτυχισμένος με αυτό το χαμόγελο…

 

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Όταν κανείς δε σου χτυπά
κι ούτε κανείς σου απαντά
μη μου τρομάζεις.
Όταν σου πάνε όλα στραβά
στον έρωτα και στα χαρτιά
να το γιορτάζεις.

Γιατί ό,τι δε σε σκοτώνει
σε κάνει πιο δυνατό.
Ό,τι δε σε σκοτώνει
σε κάνει πιο ζωντανό.
Ωωω  πιο ζωντανό.
Ωωω  πιο δυνατό.

Όλα θα αλλάξουνε ξανά
και θα κερδίσεις τη ζαριά
με τη σειρά σου.
Μια ρόδα είναι και γυρνά
και ξαναπαίρνουνε φωτιά τα όνειρά σου.

Έξω εκεί στην ερημιά
έμαθες χίλια μυστικά
να τα φυλάξεις.
Έπεσες τόσο χαμηλά
για να πατήσεις πιο γερά
και να πετάξεις.


 

 

 

 

 

 

 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από thank (23.11.2008)
Σε τέτοια προσωπικά ποστ, δεν ξέρω αν τα σχόλια είναι ενδεδειγμένα, αλλά, σου γράφω μία σκέψη ...

Σχετικά με το "αν δεν ...." Πχ, σκεφτόμαστε ότι "είμαι πολύ ανοιχτός / ή και αυτό μου έχει κοστίσει, τό έχουν εκμεταλλευτεί άλλοι κλπ".

Αυτό επομένως το θεωρούμε, κατά κάποιο τρόπο, ως μία από τις πηγές των προβλημάτων μας, ή τέλος πάντων κάτι που μας δημιουργεί "μειονέκτημα". Ομως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί γύρω μας, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που έχουν (περίπου) το ίδιο χαρακτηριστικό και παρόλα αυτά, δεν το θεωρούν αρνητικό για τη ζωή τους. Εντελώς ενδεικτικά έγραψα το παράδειγμα.

Βέβαια αυτές οι αποσπασματικές αναφορές και τα αποσπασματικά κοιτάγματα της ζωής μας είναι παραπλάνητικά. Αλλά αν το γενικεύσεις λίγο ίσως βγάλεις ένα συμπέρασμα.. Πως το να καταγράφουμε τη ζωή μας με 100 μείον, δεν λέει και τίποτα. Γιατί υπάρχουν και άλλοι, με άλλα 200 "μείον" που έχουν καταφέρει, τους έχουν βοηθήσει οι συνθήκες, - δεν έχει σημασία - και έχουν βρεί τη δική τους ευτυχία.

Βέβαια υπάρχουν και οι οριακές καταστάσεις, πχ αν χάσεις τη δουλειά σου και δεν μπορείς να πληρώσεις το νοίκι... κλπ ... δεν μπορεί να σου πει κανείς "δες το θετικά", τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή...

Καλό σκ.


Σχόλιο από kithara-woman (23.11.2008)
Απλά όταν όλα τα αρνητικά πέφτουν σαν βροχή ταυτόχρονα,για πολλά χρόνια δεν εχεις σηκώσει κεφάλι από τα προβλήματα,όσα λόγια παρηγοριάς και να ακούσεις,τα προβλήματα είναι εκεί.
Κακά τα ψέματα,όταν έχεις πρόβλημα,ΚΑΝΕΙΣ,ούτε καν οι γονείς σου,δεν μπορεί να μπει στη θέση σου και να καταλάβει τι πόνο μπορεί να σου προκαλεί αυτό το πρόβλημα.
Κάτι που για μένα μπορεί να μου "τρώει" τη ζωή,για έναν άλλο να το ακούει και να λέει "αν είναι δυνατόν να στεναχωριεται για αυτό" και να έχει εκείνος αντίστοιχα κάτι που να λέω εγώ "αν είναι δυνατό να στεναχωριέται για αυτό".
Ο καθένας το πρόβλημα του το νομίζει άλυτο.Αλλά τελικά η λύση έρχεται εκεί που δεν το περιμένουμε.Κυρίως έρχεται μέσα μας.
Έχουμε όλοι διαφορετικές προτεραιότητες.Εγώ μπορεί πχ να δίνω βαρος στα ερωτικά και η τάδε φίλη μου που έχει αυτό το θέμα λυμένο να θεωρεί ότι τη μεγαλύτερη σημασία έχει το θέμα οικονομικά,μια άλλη φίλη μου που έχει λυμένο το οικονομικό να θεωρεί πιο σημαντικό το θέμα σπουδές.Τυχαίο παράδειγμα.
Ο καθένας προσπαθεί να σταθεί με όσα έχει.Τα 100 μείον που λες,μπορεί εμένα να μου έχουν καταστρέψει τη ζωή,και το έχουν κάνει,το λέω σίγουρα.Όχι αυτά που αναφέρω,αλλά άλλα τόσα.Όμως αν σταθώ να γλείφω πληγές όλη μου τη ζωή...Ζήτω που καήκαμε!Προσπαθώ για το καλύτερο.Πιάνομαι από τα 5 συν που μπορεί να έχω στη ζωή μου.Αγώνας είναι η ζωή!!Εμένα τίποτα δεν μου δόθηκε απλόχερα,έφτυσα αίμα για όσα οι άλλοι είχαν αυτονόητα στη ζωή τους.
Σε ευχαριστώ για το σχολιάκι!!!
Καλό απόγευμα!Σχόλιο από mellia (23.11.2008)
χαιρετώ σε και φιλώ σε:)


Σχόλιο από kithara-woman (23.11.2008)
Να 'σαι καλά κοριτσάκι!!πολλά φιλιά!!
Και μην ανησυχείς,"όλα γίνονται όταν είναι για να γίνουν,όλα γίνονται όταν θέλουν αυτά".Το λέει και ένα τραγούδι!
:-))))


Σχόλιο από pterarhos (23.11.2008)
Παντα μετα την μπορα βγαινει ουρανιο

τοξο. Να εισαι καλα Αυγη.


Σχόλιο από margo (23.11.2008)
Ελπίζω να δω απόψε το βράδυ εσένα και το χαμόγελό σου.Να χαμογελάσουμε παρεούλα.
Πολλά φιλιά γλυκύτατη κιθαρούλα μου :)))


Σχόλιο από kithara-woman (23.11.2008)
Έτσι ακριβώς.Συμφωνώ.
Να είσαι καλά Χάρη!! :-)
Μαργαριτούλα μου!!Δυστυχώς απόψε είμαι σπίτι...Αλλά τελευταία βρίσκω λόγους για να χαμογελώ!!Πάντα υπάρχουν αλλά συχνά δεν το βλέπουμε.Πολλά φιλάκια!!! :-))Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης