αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
18 Φεβρουαρίου 2009, 16:45
ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.


 

 

Φίλοι, φίλες,

πάνε λίγες μέρες τώρα που διάβασα ένα λίαν υβριστικό αλλά και χυδαίο post, που απευθυνόταν στις γυναίκες. Δεν ήταν παραπάνω από δεκαπέντε λέξεις, αλλά εμένα μου δημιούργησαν την εντύπωση πως ο συντάκτης, πρέπει να έχει πολύ μεγάλο άχτι το γυναικείο φύλο, την πηγή του καλού αλλά και πολλές φορές του κακού. Και αυτό δεν το λέω εγώ, αποδεικνύεται από χίλιες πηγές αλλά και γεγονότα. Το πρόβλημα μου δημιουργήθηκε από την ωμότητα με την οποία έγραψε το χυδαίο του post ο εν λόγω- ανήλικος 12 ετών δηλώνει άσχετα που δεν είναι- για να πει τι; τίποτα ουσιαστικό.

Εγώ για να μην τον προσβάλω του έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα για να τον επαναφέρω στην τάξη, λέγοντάς του εκτός των άλλων, πως τα επόμενα χρόνια οι γυναίκες θα είναι παντού, αφού και μελετηρές είναι και πείσμα διαθέτουν αλλά και εργατικότητα μαζί με φιλοδοξία έχουν.

Τι το κακό έγραψα;

Ο ανόητος νεαρός έκρινε σκόπιμα, θριαμβολογώντας μάλιστα, να δημοσιεύσει το e-mail μου, λέτε και του το έγραψε ο Ομπάμα, πιστεύοντας πως θα συνταχθεί μαζί του πολύς κόσμος.

Έμεινε μόνος, μάλλον παρενέβησαν δυο τρεις που με έχουν μόνιμα στην μπούκα, γράφοντας λίγες χλιαρές αρλούμπες, όχι για το θέμα αλλά για τον "εχθρό " τους, τον adreo.

Αυτό που με στενοχωρεί είναι πως δεν χίμηξαν να τον φάνε οι γυναίκες που υποτίθεται διάβασαν τα βλακώδη γραφόμενά του. Ή δεν τον διάβασε  καμιά, μάλλον πιθανό, ή τον έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια, ή πλέον οι γυναίκες -λίγο σπάνιο ελπίζω- δεν θίγονται από τίποτα, αφού πια τόσο πολύ έχουν αλλάξει η ηθική, οι αξίες και πολλά άλλα. Τίποτα επίσης δεν έγραψαν και αυτοί, αυτές , που μονοπωλούν τις κριτικές τους παντού και για οποιοδήποτε θέμα που δημοσιεύεται στα blogs και συνήθως αυτολιβανίζονται.

Βέβαια εγώ που πολλά χρόνια είμαι δάσκαλος μουσικής και πολλά άλλα που έκανα στην ζωή μου, άλλες διαπιστώσεις έχω  κάνει.

Και μιλώ για το πολύ κοντινό παρελθόν.

Η αξιοπρέπεια ήταν το κυριότερο που επικρατούσε στην ζωή των ανθρώπων. Δεν πιστεύω πως υπήρξε κάποια συγκλονιστική αλλαγή, απλά τα προβλήματα που υπάρχουν στην ζωή μας,  μας κάνουν αδιάφορους για πολλά θέματα.

Σίγουρα η τηλεόραση έχει βάλει το χεράκι της στην διαμόρφωση χαρακτήρων στις νέες γενιές, όπως και το κράτος, και η εκκλησία και άλλοι πολλοί ακόμα.

Όσο όμως είναι καιρός, όλοι μας πρέπει να αλλάξουμε ρότα. Να μην επιτρέπουμε την κατρακύλα να συνεχίζεται. Να γίνει ότι δυνατόν. Να ανασκουμπωθούμε όλοι , να σοβαρευτούμε και να αρχίσει μια διαφορετική διαδικασία που να μας ανεβάσει ψηλά. Τότε ο καθένας θα σκέπτεται αν πρέπει και τι να δημοσιεύσει.

Όταν ξέρει ότι θα υπάρχει αποδοκιμασία δεν θα το κάνει, ούτε για πλάκα όπως δήλωσε ο νεαρός για τις χυδαιότητες που δημοσίευσε.

Βέβαια δεν κρεμάω τον νεαρό με το σημερινό μου post, εξάλλου αποφεύγω να τον ονοματίσω, γιατί ως νέο παιδί είναι επιπόλαιο ή μπορεί να κάνει κάποιο λάθος. Όμως πρέπει τα λάθη μας να τα διορθώνουμε, όχι με την σιωπή όπως έκανε αυτός αλλά με μια απλή πράξη.

Να διαγράψει λοιπόν αυτό το post, που από την στιγμή που το δημοσίευσε, ταξιδεύει στο Ιντερνέτ και ο καθένας μπορεί να το διαβάσει, ακόμα και η αδελφή του , οι γονείς του, οι φίλοι του, οι πάντες. Και τίποτα το κολακευτικό δεν θα εισπράξει.

Ότι γράφω, το γράφω για να στιγματίσω την πράξη και όχι να γίνω ο υπερασπιστής του γυναικείου φύλου.Μπορεί αυτό από μόνο του να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και πρέπει να το κάνει αυτό όποτε χρειάζεται.

Απλά το πήρα σαν αφορμή, για να γράψω κάτι που αφορά την γενικότερη κατρακύλα μας, ως Λαός δυστυχώς. 

Πάντα φιλικά και ανθρώπινα,

adreo

 

 


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης