αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

22 Φεβρουαρίου 2009, 12:08
Κιβωτός


(στοιχεία από το site: www.kivotostoukosmou.org)

 

 

Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας,την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της άλλης Αθήνας.

Η Κιβωτός συγκεντρώνει σήμερα περίπου 180 παιδιά, από βρέφη έως δεκαοκτώ ετών, σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί με την αγάπη του Χριστού.Τα 150 Ελληνόπουλα, μαζί με τα παιδιά από χώρες όπως η Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρωσία, Καζακστάν, Γκάνα, Αφγανιστάν και το Ιράκ,βιώνουν όλα μαζί αρμονικά τη στοργή και την ειρήνη της Κιβωτού που τους ανακουφίζει από τη φτώχεια, την πείνα, τις αρρώστειες , την εξαθλίωση,την εκμετάλλευση και την αγραμματoσύνη.

Εκτός των εθελοντών που φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως σίτιση, ένδυση ψυχαγωγία, περίθαλψη,σxολική ένταξη, άλλοι εθελοντές τα διδάσκουν αφιλοκερδώς φροντιστηριακά μαθήματα , άλλοι τους παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, και όλοι, μαζί με την αγάπη των δωρητών και την αδιάκοπη φροντίδα και προσευχή του πατρός Αντωνίου, συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη και καταξίωση.

Παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις της Κιβωτού σε μέσα, υποδομές και πόρους, το έργο της είναι σημαντικό και έχει αναγνωρισθεί με εθνικές και παγκόσμιες διακρίσεις. Η Κιβωτός βραβεύτηκε στην Παλαιά Βουλή το Νοέμβριο του 2003 από τον τότε πρόεδρο τηε Δημοκρατίας κ Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις για τη μέριμνα του παιδιού στην Ελλάδα. To Ευρωπαικό παρατηρητήριο ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία επέλεξε την Κιβωτό ως το "Φωτεινότερο παράδειγμα ενάντια στο Ρατσισμό και την Ξενοφοβία στην Ελλάδα" για το έτος 2003 . Το Δεκέμβριο του 2004 η Κιβωτός βραβεύτηκε από την UNESCO για το έργο της.

Τέλος, και πιο πρόσφατα, στις 5 Δεκεμβρίου 2005, η Κιβωτός βραβεύτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Κάρολο Παπούλια, ξανά ως μία από τις καλύτερες οργανώσεις στην Ελλάδα πάνω στη μέριμνα του παιδιού. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Κιβωτό για να γνωρίσετε τα παιδιά μας, τους εθελοντές μας, το περιβάλλον μας, και το ελπιδοφόρο όραμα του αγώνα μας.

 

«Από το παράθυρό μου έβλεπα νέα παιδιά εγκαταλειμμένα, μπλεγμένα στα ναρκωτικά και την εξαθλίωση. Άρχισα να αναρωτιέμαι πώς μπορώ να τα βοηθήσω. Στην αρχή ήταν μια παρέα εφήβων. Πλησίασα και ζήτησα να παίξουμε έναν αγώνα μπάσκετ. Σήμερα στην Κιβωτό έρχονται 187 παιδιά όλων των ηλικιών. Η πόρτα μας γι΄ αυτά θα είναι πάντοτε ανοιχτή».

O ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου είναι εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Κολωνού. Η περιοχή είναι, από τις πιο επικίνδυνες στην Αθήνα, αφού δρουν πολλές συμμορίες, ενώ σχεδόν σε κάθε γωνιά γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε, ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει, όπως λέει. Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους".


«Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε», λέει γεμάτος ικανοποίηση.

Η Κιβωτός ιδρύθηκε το 1998 από τον 26άχρονο τότε Ιερέα, που διαπιστώνοντας τις πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών θέλησε να βοηθήσει με σκοπό να ανατρέψει και να βελτιώσει αυτήν την άσχημη κατάσταση και να αποτελέσει η Κιβωτός μία εστία φροντίδας συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον αυτών των παιδιών της "άλλης" Αθήνας.

 

Διεύθυνση: Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους Κολωνός – Αθήνα

www.kivotostoukosmou.org (για περισσότερες πληροφορίες)

 

 

 

 

Τέτοιες προσπάθειες αξίζει να προβάλλονται και να υποστηρίζονται.Τελικά υπάρχει ελπίδα όσο υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τους άλλους και κυρίως για τα παιδιά.Μόνο χαρά και αισιοδοξία μπορεί να σε γεμίσει μια τέτοια διαπίστωση.


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Latte (22.02.2009)
Πράγματι πρόκειται για μία τόσο αξιόλογη και όμορφη προσπάθεια/προσφορά! (αλλά δεν πήρε ούτε το 1/100 της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση Βατοπεδίου. Όπως είπε κι ένας πολύ σοφός φίλος χτες, δεν πουλάει αρκετά.)
Ευχαριστούμε, κιθαρούλα, που βάζεις το λιθαράκι σου, ώστε να λάβει τη γνωστοποίηση και αναγνώρισει που της αρμόζει.


Σχόλιο από Latte (22.02.2009)
αναγνώριση (σούπερ τραγικό! σορυ!)


Σχόλιο από kithara-woman (22.02.2009)
Σε ευχαριστώ Latte!!
Έτσι ακριβώς...Τα δυσάρεστα θέματα πάντα είναι στη δημοσιότητα και τις αξιέπαινες προσπάθειες τις ξέρουν ελάχιστοι...
Υποπτο μου φαίνεται...Σαν προσπάθεια παρουσίασης μιας χώρας υπό διάλυση...Όχι ότι όλα λειτουργούν ρολόι-σε καμία περίπτωση,υπάρχουν πολλά και μεγάλα προβλήματα-αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και άνθρωποι με θέληση που προσπαθούν για το καλύτερο.Ανάθεμα αν δεν υπήρχαν...Θα ήταν αβίωτη η ζωή.Από μέσα μας ξεκινάνε όλα.


Σχόλιο από Oraclas (23.02.2009)
Μπράβο Αυγή για το post σου..

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω για την Κιβωτό. Ομολογώ όμως ότι την πρώτη φορά υπήρξα απλά παρατηρητής.. Ανεξάρτητα αν έχει ή όχι την δημοσιότητα που αρμόζει, νομίζω είναι στο χέρι μας να προσφέρουμε.. αρχίζοντας από το πρώτο βήμα την διάδοσή του..


Σχόλιο από kithara-woman (26.02.2009)
Oraclas,σε ευχαριστώ!
Τουλάχιστον αυτό μπορούμε να το κάνουμε.Να κάνουμε γνωστές τέτοιες προσπάθειες.
Όλο λέω να περάσω από εκεί κάποια φορά και όλο το αμελώ,όλο κάτι τυχαίνει...Ζούμε σαν τρελοί στην Αθήνα...Μας έχει καταπιεί.
Κι εγώ όπου μπορώ βοηθάω.Όχι για να ακούσω ευχαριστώ,αλλά επειδή νιώθω καλύτερα μετά...Είναι δυνατό το συναίσθημα...Είμαι ανάδοχος στην actionaid και όταν μου έστειλαν φωτογραφία του παιδιού και ζωγραφιά που είχε φτιάξει,έκλαιγα...Δεν συγκρίνεται αυτό το συναίσθημα...Πολύ όμορφο.Να νιώθεις ότι κάνεις ευτυχισμένο ένα παιδί,με το να το στηρίζεις σε πράγματα που εμείς εδώ τα έχουμε δεδομένα αλλά εκεί τα στερούνται,φαγητό,εκπαίδευση.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια
Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης