αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

05 Απριλίου 2009, 11:16
Κατεβάζω ρολά...


Το μπλογκάκι αυτό κατεβάζει προσωρινά τα ρολά του.Έτσι το αποφάσισα,σήμερα.Για την ακρίβεια,το σκέφτομαι πολύ καιρό τώρα.

Με έχουν ενοχλήσει κάποια πράγματα.Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες.Σε γενικές γραμμές,να πω,ότι με ενοχλούν οι ακραίες απόψεις,και το ότι εδώ μέσα έχουν μπεί ένα σωρό άτομα που γράφονται την μια μέρα,και την ακριβώς επόμενη έχουν αποψη για τα πάντα,κατηγορούν τα πάντα,και γράφουν σε έναν τόνο απόλυτα ενοχλητικό.Έχουν πέσει στην αντίληψη μου τουλάχιστον 10 τέτοιες περιπτώσεις και με απώθησαν τόσο πολύ που δεν μπορώ να περιγράψω.Με ενοχλεί πολύ η ειρωνεία,και κυρίως ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζονται. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει την άποψη του αλλά δεν είναι ωραίο ούτε να κατηγορείς,ούτε να ρίχνεις λάσπη σε κάποιον που δεν συμπαθείς,ούτε να τον θάβεις,ούτε να ειρωνεύεσαι.Δείχνουν όλα αυτά πόσο κατώτερο επίπεδο έχεις.Έχω βρεθεί κι εγώ στο στόχαστρο,κάποιες φορές,να με κατηγορούν άτομα που δεν έχω δει ποτέ τη φάτσα τους,και για πράγματα εντελώς ακραία.Αλλά με ενοχλεί εξίσου να κατηγορούν κάποιον άλλο,και να ειρωνεύονται.Και αυτό το έχω δει σε όλες σχεδόν τις ενότητες εδώ,και στο forum,και στα blog,και στο e-περιοδικό και αλλού.Ποιο το νόημα λοιπόν να συμμετέχει κάποιος κάπου όπου δεν εκτιμάει την προσπάθεια που γίνεται;Δεν σε πιέζει κάποιος να είσαι μέλος σε μια κοινότητα.Για ποιον λόγο βρίσκονται τέτοιοι άνθρωποι εδώ;Για να βρίζουν τους υπόλοιπους και να σπέρνουν καταστροφή;

Όποιος θέλει να διαβάζει ό,τι γράφω,θα χαρώ πολύ.Θα με βρίσκει στο άλλο blog που έχω: kitharoula.blogspot.com.

Όποιος δεν θέλει,δεν πειράζει,καλή καρδιά,που λένε.

Για όσους κατά καιρούς με νομίζαν γκρινιάρα ή παράλογη,δεν με απασχολεί,όπως και για ό,τι άλλο με νομίζαν διάφοροι,εκτός musicheaven.Ξέρω καλά τον εαυτό μου,και εφόσον ξέρω ότι όλα αυτά δεν είναι αλήθεια,δεν με πειράζει.Δεν θα πείσω κανέναν.Ο καθένας όπου φτάνει η σκέψη και η γνώση του για τα πράγματα,φτάνει.

Μπορεί το ότι θέλω να ζω με ποιότητα,μακριά από τη ζούγκλα της Αθήνας,να φαίνεται πολυτέλεια,και να φαίνομαι γραφική,που θέλω να ζω κάπου όπου θα αναπνέω σωστά,για να διορθωθεί έστω και λίγο το πρόβλημα με την ιγμορίτιδα που με ταλαιπωρεί.Κάπου όπου δεν θα περνάω τη μισή μου μέρα στη στάση του λεωφορείου,όπως εδώ στην περιοχή μου που ολόκληρη περιοχή ''εξυπηρετείται'' με 2 λεωφορεία(!!!) και έρχεται μετά από μισή ώρα και δεν μπορείς καν να μπεις μέσα από τον κόσμο.Βλέπεις εδώ δεν έχουμε τις "πολυτέλειες" άλλων περιοχών βλέπε τρένο,μετρό.Επίσης δεν έχω αυτοκίνητο,όπως πολλοί που μπορεί να με κρίνουν για κάτι που κυριολεκτικά έχει κουρελιάσει τα νεύρα μου.

Μπορεί το ότι θέλω να φύγω από την Αθήνα,πολύ να το βλέπουν ότι το σκάω από τα προβλήματα.Χρειάζεται να πω κάτι πάνω σε αυτό;Τι να πω;Το ότι ο καθένας θέλει να ζήσει τη ζωή του όπως μπορεί καλύτερα;Γιατί να μένω σε κάτι που με κάνει δυστυχισμένη;Γιατί να ανοίγω το παράθυρο και να βλέπω αντιπαθητικούς γείτονες που όλη μέρα το μάτι τους είναι καρφωμένο μέσα στα σπίτια των άλλων;Κι οι γονείς μου το ίδιο λένε.Έχουμε καταργήσει την βεράντα,κι εγώ και εκείνοι,πάνω.Γιατί να ανέχομαι τον ηλίθιο γείτονα,που γυρίζει στις 5 το πρωί και τραβάει τη γρίλια να γκρεμίσει την πολυκατοικία,και να ήταν μόνο αυτό,θα το ανεχόμουνα,κάνει τρις-χειρότερα από αυτό.Γιατί να ανέχομαι τις απαράδεκτες συμπεριφορές στο δρόμο,όπου κάποιοι φταίνε και ζητάνε τα ρέστα;Εδω κάποιοι ηλίθιοι οδηγοί πάνε να σε χτυπήσουν με το αμάξι και σε βρίζουν κι από πάνω.Μια και δύο φορές μου έχει τύχει;102 φορές μου έχει τύχει.Γιατί να ανέχομαι όλη αυτή την ηχορύπανση;

Μπορεί κάποιοι να με κοιτάνε και με στραβό μάτι που δεν δουλεύω,αλλά παρόλ'αυτά ζω με σχετική αξιοπρέπεια,όσο μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου,δεν στερούμαι.Μπορεί να ζηλεύουν το ότι προτιμώ να κυκλοφορώ με ένα ευρώ πάνω μου,από το να ανεχτώ σε δουλειά να με μειώνουν,να μου μιλούν άσχημα και να με εξευτελίζουν,κάτι που δεν είναι ωραίο να γίνεται ούτε σε κάποιον ανειδίκευτο εργάτη που δουλεύει σε οικοδομή.Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και είναι απαράδεκτο,ακόμα και στα πλαίσια της δουλειάς,να σε κάνουν ρεζίλι.Έχω φύγει από δουλειά που μου μιλούσαν χωρίς σεβασμό.Δεν το επιτρέπω σε κανέναν!!Δεν τέλειωσα ένα πανεπιστήμιο για να με ρεζιλεύει ο καθένας.

Γι'αυτό το λόγο διάλεξα να μην κάνω οικογένεια.Για να έχω εγώ την ευθύνη όσων κάνω,ακόμα και για τα λάθη.Να μην την πληρώνει κάποιος άλλος.Για να μπορώ να είμαι ελεύθερη.Να μπορώ να ζω την ζωή μου χωρίς πίεση.Πόσο ελεύθερος είσαι όταν έχεις παιδιά;Καταπίνεις και τα βρισίδια,που λέει ο λόγος,σε μια δουλειά,για να μην σε διώξουν και πεινάσει η οικογένεια σου.Αν είχα παιδιά,δεν θα ήμουνα εγώ. Θα ήμουνα ένα κακό αντίγραφο μου.

Για ποιο λόγο ήρθαμε στη ζωή,στην τελική;Για να ανεχόμαστε όλον τον παραλογισμό,και να ζούμε σαν μαριονέτες των άλλων;Να μας κουνάνε τα σκοινάκια και να χορεύουμε όπως αυτοί θέλουν; Δεν ήρθαμε για να περνάμε όμορφα,να κάνουν επιλογές ελεύθερα,να δημιουργούμε,να είμαστε ευτυχισμένοι,να βοηθάμε τους άλλους,να τους κάνουμε και εκείνους ευτυχισμένους,να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε;

Εγώ έτσι τα βλέπω τα πράγματα.Ήρθα εδώ για να περνάω όμορφα,να είμαι,αν όχι ευτυχισμένη,τουλάχιστον χαρούμενη και ξέγνοιαστη,και να κάνω χαρούμενους και τους αγαπημένους μου ανθρώπους,να βοηθάω όπου μπορώ,όποιον μπορώ,και να δημιουργώ.Να μην με τρώει το άγχος,ούτε να δουλεύω απλά σε μια ξενέρωτη δουλειά-κατά τη γνώμη μου-απλά για να μην λέω ότι είμαι άνεργη.Είμαι άνεργη από πεποίθηση,επειδή ως τώρα οι δουλειές που πήγα ήταν κατώτερες όσων μπορούσα να προσφέρω.Έχω αναφερθεί επανειλλημένα στις δουλειές που έχω κάνει.Δεν νομίζω ότι κάποιος που έχει τελειώσει πανεπιστήμιο και δουλεύει κάπου,που δεν έχει μισθό αλλά ποσοστά, όπου όλο το μήνα,με πλήρη απασχόληση,παίρνει 200 ευρώ(!!!!),νιώθει πολύ περήφανος...Γι'αυτό,ο καθένας αν δεν ξέρει,ας φυλάει καλύτερα την κριτική για τον εαυτό του.

Και ένα τελευταίο.Απεχθάνομαι όσο τίποτα άλλο τους διπρόσωπους ανθρώπους.Χίλιες φορές καλύτερα ''συμπαθώ'' τους κακούς.Εκεί ξέρεις πως να φερθείς.Με τους διπρόσωπους,χάνεις την μπάλα...Μου έχει τύχει.Άτομο που έκανε τον καλό,και τελικά να με φορτώσει τόσο ψέμα,που να φτάσω σε σημείο να μην αντέχω ούτε να τον βλέπω...Να δείχνει έναν εαυτό τέλειο,και να είναι ό,τι χειρότερο.Δεν λέω ότι είναι από δω μέσα.Καμία σχέση.Προσοχή λοιπόν.

Εδώ μέσα υπάρχουν κάποια παιδιά που συμπαθώ πολλοί.Πιστεύω να το ξέρουν.θα χαρώ να μιλάμε πότε-πότε.

Ίσως ξαναγράψω μετά από καιρό.Δεν το διαγράφω το μπλογκάκι.Μπορεί να ξαναγράψω.

Τα λέμε(ελπίζω)

 

ΥΓ:Επειδή ήμουνα λίγο δυσάρεστη σήμερα,θα κλείσω χιουμοριστικά,με την εικόνα του Αρκά.Μάλλον κι εγώ για τον ίδιο λόγο ,που λέει ο σκυλάκος, είμαι μοναχοπαίδι!χαχαχαχα!


14 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Moonchild92 (05.04.2009)
Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με την απόφασή σου αυτή. Κι αυτό γιατί θεωρώ το blog σου μέσα στα καλύτερα εδώ μέσα, άσχετα που δεν σχολιάζω.

Πάντως για αυτά τα άτομα που πιάνουν τους πάντες και τα πάντα στο στόμα τους (ή, καλύτερα, στο πληκτρολόγιό τους) έχεις απόλυτο δίκιο. Κι εγώ πολλές φορές έχω απηυδήσει με την συμπεριφορά ορισμένων, αλλά τις περισσότερες φορές δεν επεμβαίνω. Όχι μόνο γιατί αυτό ανήκει στις αρμοδιότητες άλλων ατόμων, αλλά και επειδή ξέρω ότι θα με πιάσουν και μένα στο στόμα τους, άρα το μόνο που θα συμβεί είναι να τσακωθώ χωρίς λόγο.... Υπομονή και διακριτικότητα είναι ίσως αυτά που χρειάζονται για να το αποφύγουμε αυτό.....

Καλή συνέχεια!


Σχόλιο από Vanna (05.04.2009)
Θα μου λείψεις Αυγούλα! Πραγματικά το μπλογκ σου είναι από τα πιο αξιόλογα και πάντα ταυτίζομαι με ό,τι γράφεις. Το άλλο σου μπλογκάκι το τσεκάρω τακτικά.
Δίκιο έχεις σε ό,τι λες...
Καλή συνέχεια και ελπίζω να σε ξαναδούμε κι εδώ μέσα!
Φιλιά!


Σχόλιο από kithara-woman (05.04.2009)
Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη!!Και σε σένα εύχομαι ό,τι καλύτερο!!
Όντως έτσι είναι.Κι εμένα δεν μ'αρέσουν καθόλου οι τσακωμοί,τους απεχθάνομαι.
Συνήθως δεν απαντώ σε ό,τι λέγεται,αλλά κάποιες φορές θυμώνω τόσο πολύ που θα σκάσω αν δεν απαντήσω.
Αννούλα,ευχαριστώ!!Ίσως και να ξαναγράψω,γι'αυτό και δεν το διαγράφω απλά προσωρινά το σφραγίζω.Κι αν επανέλθω,θα το κάνω για αυτά τα 10-20 παιδιά που συμπαθώ πολύ εδώ μέσα και συμφωνώ σε πολλά μαζί τους(εννοείται ότι κι εσύ και ο προλαλήσας περιλαμβάνεστε,όπως και κάποια παιδιά που γνωρίζω προσωπικά αλλά και κάποια άλλα που έχουμε μόνο εδώ επικοινωνία).


Σχόλιο από stevi93 (05.04.2009)
Σιγουρα απ'τα καλυτερα μπλογκ και εντος και εκτος mh.
Και αναφερομαι και στα δυο.
Οποτε θελεις ελα,εμεις εδω ειμαστε!
Σταθεροι αναγνωστες!
Καλη συνεχεια!:)


Σχόλιο από pterarhos (05.04.2009)
Το ηθος ειναι παντα το ζητουμενο.

Σ'εχω γνωρισει και σ'εκτιμω.

Σε διαβαζω.

Θα τα πουμε.

Να εισαι καλα Αυγουλα.


Σχόλιο από emmanuella (05.04.2009)
Αυγή ...
Διαβάζω κάθε σου ποστ ... άσχετα ότι δεν σχολιάζω πάντα ...Αυτό το "ανήσυχο μυαλό" - όπως λες και στον τίτλο - ταιριάζει απόλυτα με το δικό μου ... Αυτές οι "σκόρπιες σκέψεις και ιδέες" έχουν πάρα πολλές φορές συναντήσει τις δικές μου ... Έχεις πει και εδώ αλλά και σε σχόλια στο blog μου που με βοήθησαν αρκετά σε κάποια θέματα ...

Να είσαι καλά, λοιπόν... Θα επισκέπτομαι το άλλο σου blog ...

Το μόνο που έχω να πω - χωρίς να στέκομαι απέναντι σου "με κακό σκοπό" - είναι ότι είναι καλό να προσέξεις μην πάρει η μπάλα και ανθρώπους που παρεξήγησες...

Θα χαρώ να μας λες τα νέα σου μέσα από το blog :)

Καλό σου απόγευμα :)
Φιλιά


Σχόλιο από mellia (05.04.2009)
Αυγή νομίζω οτι το έχεις δει λίγο υπερβολικά το θέμα. Οκ, σε περιόδους που έχουμε προβλήματα είμαστε και λίγο παραπάνω ευαίσθητοι και παρεξηγούμε και καταστάσεις. Επειδή το συγκεκριμένο θέμα σου αφορά σε κάποια κριτική που έγινε για το αγαπημένο σου συγκρότημα και για κάποιο τραγούδι του, νομίζω οτι είναι παρατραβηγμένο να μιλας για διπρόσωπους ανθρώπους,ειρωνίες κτλ.
Τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.Δεν μιλώ για κάποιους που ίσως σε έθιξαν κακοπροαίρετα (και δεν το γνωρίζω κι όλας). Δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία της απολογίας και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να φανεί έτσι (άλλο που εσύ με βάζεις σε αυτή τη θέση). Απλά επειδή τα έχουμε πει και εκτός ΜΗ και κάποια πράγματα θα έπρεπε να τα καταλαβαίνεις καλύτερα κι επειδή το μπλογκάκι σου το έχω παρακολουθήσει ουκ ολίγες φορές δεν γινόταν να μην ποστάρω στο συγκεκριμένο.Λοιπόν αν δεν αντέχεις την κριτική που γίνεται (ακόμα και την άδικη) και αντιδρας με αυτον τον τροπο καλό θα ήταν να μην γράφεις καθόλου. Αυτό στο λέω γιατί οταν εκτίθεται καποιος αναλαμβάνει και το κόστος και τις ευθύνες του. Ευθύνη αναλαμβάνει και όταν παρεξηγεί ανθρώπους και καταστάσεις και τους βάζει στο στόχαστρο.
Προσωπικά δεν σε παρεξηγώ γιατί δεν πιστεύω οτι είσαι κακοπροαίρετη. Όμως ίσως θα έπρεπε να σταματήσεις να βλέπεις παντού εχθρούς! Ειδικά εκεί που δεν έχεις κανέναν μα κανέναν λόγο να το κάνεις!
ΥΓ:(εννοείται θα τα πούμε και κατ'ιδίαν)


Σχόλιο από Liza32 (05.04.2009)
Στέκομαι σ΄αυτά που αναφέρεις σχετικά με τη δουλειά. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα! Να σου πω κάτι; Καλύτερα να περιμένεις ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ παρά να υπομένεις ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...Αξίζεις πολλά Αυγούλα, και δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο!


Σχόλιο από kithara-woman (05.04.2009)
Στέβη,ευχαριστώ πολύ!!κι εγώ διαβάζω πάντα το δικό σου,έχεις πολύ συγκροτημένη και ώριμη σκέψη για παιδί στην ηλικία σου!Στο έχω ξαναπεί,μακάρι να υπήρχαν πολλά παιδιά να σκέφτονται έτσι!Θα επανέλθω κάποια στιγμή,αλλά ίσως αργήσει.
Χάρη είναι αμοιβαίο,και εγώ το ίδιο,σε συμπαθώ πολύ!Θα τα ξαναπούμε,κάποια στιγμή!Σε ευχαριστώ!
Εμμανουέλα,κι εγώ διαβάζω το μπλογκάκι σου,όπως και πολλά άλλα,αλλά δεν σχολιάζω πάντα.Ανάλογα σε τι φάση είμαι.
Συμφωνώ σε αυτό που λες.Εντάξει,ξέρω πια ποιοι αξίζει να εμπιστευομαι.Δεν είμαι ποτέ απόλυτη σε κάτι,όλα αλλάζουν,και δεν κρατάω κακία ποτέ.Είμαι γενικά ελαστική με τους ανθρώπους και συγχωρώ πολύ εύκολα.Κι αυτό το λέω γιατί κατά καιρούς και σε μένα,όπως και σε όλους τους ανθρώπους βρέθηκαν άνθρωποι που με πούλησαν...Συμβαίνει όμως αυτό στους πάντες.
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Μελλίτσα γλυκειά!!Σήμερα όπως σου είπα ήταν κακή μέρα...Από το πρωί,δεν ξέρω, πήγανε όλα πολύ στραβά,εγιναν διάφορα...Ξύπνησα και με πονοκέφαλο...Άστα...Όταν δεν είμαι πολύ καλά,γενικά μπορεί να παρεξηγήσω κάτι.
Είμαι σε μια περίεργη εποχή γενικότερα που είμαι σε αναμονή γεγονότων,όπως και το να φύγω μόνιμα(αυτό είναι τέλειο!).
Συμφωνώ σε αυτά που λες.Γι'αυτό και σταδιακά διαλέγω τη σιωπή.Γιατί ξέρω από παλιά,ότι σε αυτά που λέω είναι δύσκολο κάποιος να συμφωνήσει.Ακροβάτης είμαι,που πάω κόντρα στον καιρό,που λένε κι οι αγαπημένοι Χαίνηδες.Πληρώνω το τίμημα...
Το "διπροσωπος" αναφερόταν σε συγκεκριμένο άνθρωπο,θα σου πω κατ'ιδίαν.
Εχθρούς δεν βλέπω πουθενά.Το αντίθετο,μου αρέσει τόσο πολύ να κάνω νέους φίλους!Ο χρόνος κρίνει αν αυτές οι γνωριμίες θα εδραιωθούν σε μια δυνατή φιλία.
Θα τα πούμε πάλι!Έλα βρε,αφού ξέρεις ότι σε θεωρώ καλή μου φίλη!!Και τώρα και πάντα!!
Φιλάκια πολλά!! :-))


Σχόλιο από kithara-woman (05.04.2009)
Σε ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι μου!!Κι εγώ το ίδιο πιστεύω για σένα.Είσαι καλή κοπέλα και αξίζεις το καλύτερο.Ίσως αργήσει λίγο,αλλά κάποια στιγμή θα έρθει!! :-))


Σχόλιο από sven (05.04.2009)

Κιθαρούλα,

ειλικρινά θα μας λείψεις εσύ και η πολύπλευρη ευαισθησία σου. Κάνε ένα διαλειμματάκι αποτοξινωτικό και ξαναέλα δριμύτερη. Εμείς πάντως θα σε περιμένουμε. Φιλιά


Σχόλιο από kithara-woman (05.04.2009)
Σε ευχαριστώ πολύ,sven!
Κάποια στιγμή θα ξαναγράψω,μου αρέσει τόσο πολύ το γράψιμο που δεν θα αντισταθώ!χαχαχα!


Σχόλιο από Pallakida (06.04.2009)
(Σε περιπτωση που δεν γραψεις μεχρι τα χριστουγεννα) πες μας αν σε αποζημιωσε το 2009! :)


Σχόλιο από kithara-woman (07.04.2009)
Αν είναι καλή ή κακή χρονιά εννοείς;Ούτε το ένα ούτε το άλλο ως τωρα.Μέτρια θα έλεγα.Αλλά ακόμα είναι Απρίλης.
Υπάρχει μια περίπτωση να γράψω μια φορά τον Μάη,για κάτι πολύ συγκεκριμένο, και μια τον Ιούνιο,στα γενέθλια μου,αλλά σίγουρα θα ξαναγράψω πριν τα Χριστουγεννα.
Σε ευχαριστώ για την βόλτα από δω και το σχολιάκι!Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης