αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
28 Αυγούστου 2009, 23:57
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗς ΦΩΤΙΑΣ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.


αγαπητοί φίλοι , αγαπητές φίλες.

Καλό χειμώνα.

Τέλος οι διακοπές, τουλάχιστον για μένα.. και πιστεύω και για τους περισσότερους -ες από σας.

 Ελπίζω τέλος να έχουμε και για τις φωτιές. Οι εγκληματίες που τις βάζουν, σε λίγο δεν θα μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα, μια και έρχεται το φθινόπωρο και το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα έχει βροχές και καταιγίδες, που δεν βοηθούν στην επέκταση μιας φωτιάς.

Όμως θέλω να δικαιολογήσω τον τίτλο του σημερινού μου άρθρου, γράφοντας κάποιες απόψεις για τις φωτιές  της περασμένης και τρέχουσας εβδομάδας. Και γράφω έχοντας και ιδίαν αντίληψη αφού παραθέριζα στην  Καλλιτεχνούπολη  και έβλεπα την εξέλιξη τους. από μακριά βέβαια, όσο μπορούσα να βλέπω με τα μάτια. Ταυτόχρονα έβλεπα τις αγωνιώδεις προσπάθειες από αέρος των ηρωικών πιλότων των πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων, με πολύ δυσμενείς συνθήκες και πολύ δυνατούς ανέμους,  που νομίζω που ήταν και η μεγάλη αιτία να μην σβήνουν οι φωτιές.

Με την κόρη μου μάλιστα έκανα και μια γύρα με το αυτοκίνητο, εκ του ασφαλούς σχετικά και είδα να καίγονται τα πάντα. Μετά από κάποιες ώρες πέρασε και από την Καλλιτεχνούπολη  η φωτιά, αλλά λόγω της αντίθετης φοράς των ανέμων, πέρασε ξυστά από αυτήν με ευτυχώς μικρές ζημιές. 

Τους άλλους ήρωες,  πυροσβέστες, εθελοντές και λοιπά τους έβλεπα , όπως όλοι από την τηλεόραση. Ιδιαίτερα μου έκαναν εντύπωση τα νεαρά παιδιά, ακόμα και λαθρομετανάστες που αντιμετώπιζαν στα ίσια την φωτιά, με κίνδυνο να εγκλωβιστούν και να καούν. Και αυτοί έδωσαν το στίγμα πως δεν είναι τόσο σάπια η κοινωνία μας.

Πως ένα ΜΕΓΑΛΟ τμήμα   του λαού μας, έχει αγνά αισθήματα, αλτρουϊσμό, θάρρος και πολλές άλλες αξίες. Έτσι μπορώ να πω πως η Ελλάδα της επόμενης γενιάς θα είναι σε καλά χέρια. Δεν θα ασχοληθώ με τις παραλήψεις της κυβέρνησης. Το ίδιο έργο το βλέπω πολλά χρόνια. Είναι η μοίρα της Ελλάδας να έχει πολλούς άγνωστους και ικανούς , όπως και πολλούς γνωστούς και ανίκανους. Όμως οι ήρωες της φωτιάς προσπάθησαν και όλοι μας τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη.

Οι άλλοι είμαστε όλοι εμείς, ο τύπος, η τηλεόραση και οι διάφοροι ειδικοί και μη, που μόνο να κατηγορούμε ξέρουμε.

Αυτά τα ολίγα, σαν φόρο τιμής σε αυτούς. Βέβαια δεν βγάζω έξω από αυτήν την καταστροφική υπόθεση, την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε,  στους Ιταλούς, Γάλλους, Κύπριους (μαζί με τους πυροσβέστες που μας  ήρθαν) πιλότους, καθώς και τον Τούρκο πιλότο. Άσχετα που η κυβέρνησή του δεν με πείθει για τις προθέσεις της.

Αυτά

adreo

 


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 
Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης