αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

30 Οκτωβρίου 2009, 02:48
Αν με άφηνες...
ποιήμα  ελπίδα  αγάπη  

Αν  με άφηνες, θα έδιωχνα το σύννεφο που κατοικεί στα μάτια σου, για να βλέπω το χαμόγελο σου να ανθίζει.

Αν με άφηνες, θα γινόμουν γέλιο να φορέσεις στα χείλη.

 Πόσο θέλω να βυθιστώ στους δυο  κήπους που έχεις για μάτια… Αλλά το σύννεφό σου μοιάζει αδιαπέραστο.

Μοναξιά…

Τα σκούρα μάτια σου που θέλω να βλέπω να γελούν  έχουν ντυθεί το σκοτάδι μιας βροχερής νύχτας.

Αν με άφηνες, δεν θα ήμουν μακριά. Θα ήμουν δίπλα σου.

Αν με άφηνες θα άγγιζα τα μακριά σου μαλλιά  και θα σου φορούσα ένα φωτεινό στεφάνι από αστέρια.

Αν με άφηνες, θα έδιωχνα το σύννεφο για να φανούν τα όμορφα σου μάτια. Για να κάνω βουτιά μέσα τους. Χωρίς σωσίβιο, γυμνή από φόβο. Κι αν βυθιστώ… Τι έγινε; Δεν με πειράζει… Αξίζει χίλιες φορές να βυθιστώ στους δυο σου ωκεανούς.

Αν με άφηνες… Μόνο να με άφηνες… Έστω λίγο, έστω για λίγο…

Αν με άφηνες, η ευτυχία θα ήταν καθημερινότητα για σένα. Γιατί εσύ ο ίδιος είσαι ο μόνος που μπορείς να την προσφέρεις απλόχερα και το ξέρω. Με την αλήθεια σου.

Γι ‘αυτό είμαι εδώ και θα είμαι.

Αυτό θα με αφήσεις…

Να ελπίζω.

Είναι το μόνο που μπορώ…

 

 

 

(ποιήμα δικό μου.Γραμμένο λίγες μέρες πριν)

Κάποια  βράδια  οι σκέψεις περιπλέκονται,οι λέξεις διστάζουν να ειπωθούν,τα βλέμματα ανθίζουν και οι σιωπές μιλάνε.

Διαλέγεις τη σιωπή γιατί δεν βγαίνει καμία λέξη με νόημα από τα χείλη σου,τρομάζουν από το φως που υπάρχει μέσα σου,όταν σκέφτεσαι πόσο ευτυχισμένη θα μπορούσες να ήσουν και πόσο ευτυχισμένος θα μπορούσε να είναι κι εκείνος,αντί να κατοικούν σύννεφα στα μάτια του.

Αν μπορούσε να δει το φως στη ματιά σου όταν τον κοιτάζεις...

Αν μπορούσε να δει πόσο πολύ μοιάζετε...

Έχετε την ίδια ματιά στα πράγματα...Τις ίδιες εικόνες βλέπετε όταν κοιτάτε το ίδιο τοπίο...Η ίδια φωτογραφία στα μάτια σας,διαλέγετε το ίδιο κομμάτι μέσα σε χιλιάδες άλλα για να προσέξετε...


19 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Liza32 (30.10.2009)
Αχ καλή μου Αυγή...Αν μπορούσαμε να μείνουμε για πάντα με τον άνθρωπο που ταιριάζουμε, δεν θα υπήρχαν τα διαζύγια...Μια φορά στη ζωή μας αγαπάμε, αλλά συνήθως δεν το βλέπουμε! Νομίζουμε ότι είναι κάτι φευγαλέο, και την ίδια στιγμή γυρνάμε τα μάτια αλλού μήπως και βρούμε τον άνθρωπο που ψάχνουμε. Και διώχνουμε αυτόν που αγαπάμε, επειδή δεν βλέπουμε ότι είναι αυτός, ο ένας...Εγω δεν θα το έκανα αυτό, να διώξω αυτόν που αγαπάω αν δεν υπήρχε λόγος...Και σίγουρα, δεν θα έφευγα χωρις να δώσω μια εξήγηση...Το θέμα είναι, αν ήθελε εκείνος να με ακούσει ή θα άκουγε τους άλλους...Πολλές φορές, όταν κάποιος θέλει να σε χωρίσει, κάνει τα πάντα για να το κατορθώσει και συνήθως το πετυχαίνει...Όσον αφορά εσένα Αυγή μου, θα σου δώσω μια συμβουλή, αν θέλεις άκουσε την. Μη γυρίσεις την πλάτη σε εκείνον που αγαπάς, χωρίς να ακούσεις τη δική του εκδοχή απέναντι στα γεγονότα. Μπορεί να συμβαίνει κάτι για το οποίο να έχεις πλήρη άγνοια, και είναι κρίμα να χαλάσεις κάτι τόσο ωραίο, απο βλακεία...Και αυτό το λέω για όλους σας εδω μέσα. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι, πολλές φορές οι σχέσεις χαλάνε απο βλακεία.


Σχόλιο από kithara-woman (30.10.2009)
Συνήθως έτσι γίνεται...
Γενικά λείπει η επικοινωνία,όχι επειδή είναι κάτι δύσκολο,αλλά επειδη έχουμε μια τάση οι ανθρωποι να δυσκολεύουμε τα απλά.
Στη δική μου περίπτωση βέβαια,χάλασε κάτι ήδη,από δική του βλακεία αποκλειστικά.Και δεν το λέω εγωιστικά,αλλά με βάση γεγονότα.Θέλω έναν άνθρωπο που να μην έχει φέρσιμο πεντάχρονου.Αυτός ο άνθρωπος δεν με απασχολεί καθόλου.Δεν ταιριάζουμε με όλους τους ανθρώπους.Η ιστορία αυτή έχει λήξει εδω και λίγο καιρό.

Όσα λέω εδώ όμως είναι για κάποιον άλλο που αν δει πόσο ταιριάζουμε,τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά όμορφα...Εναν άνθρωπο με απόλυτα ολοκληρωμένη προσωπικότητα,ωριμότητα και ευαισθησια.Που μοιάζουμε πολύ...


Σχόλιο από Liza32 (30.10.2009)
Μακάρι να δει κάποτε και εκείνος πόσο σπάνιος άνθρωπος είσαι...


Σχόλιο από kithara-woman (30.10.2009)
Να 'σαι καλά κορίτσι μου.Σε ευχαριστώ.
Αυτό λέω κι εγω.Έχω υπομονή.Αξίζει.


Σχόλιο από hithtoly (30.10.2009)
Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν πολλά προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις. Εξου και όλο το ποίημα αρχίζει με το 'αν' - ελπίδα, αναστεναγμός και χίμαιρες. Πολύ όμορφο...


Σχόλιο από kithara-woman (30.10.2009)
Σωστή παρατήρηση...Με υποθέσεις τελικά λειτουργούμε κι όχι με βεβαιότητες.Βεβαιότητες δεν υπάρχουν...

Σε ευχαριστώ! :-)


Σχόλιο από Latte (30.10.2009)
Ααααχ...! :)
(Ροζογάλανος, λουλουδένιος αναστεναγμός ήταν αυτός, που ατενίζει το ηλιοβασίλεμα...:))


Σχόλιο από DemetresOpc (30.10.2009)
Χωρίς παρεξήγηση αλλά το όλο πράγμα δεν μου ακούγεται υγιές..
ίσως να κάνω λάθος..αλλά το "περιμένω" δεν ταιριάζει στο δυνατό συναίσθημα..
Κούκλα όταν θεοποιείς τόσο πολύ ένα άτομο τοτε την πατάς πολύ εύκολα και όχι κατα ανάγκη επειδή είναι κακός άνθρωπος..κοίτα μόνο τι έπαθε η Ελλάδα με τον Κωστάκη!!

Υ.Γ. αν κάποια στιγμή θα θελήσω να περιμένω θα είναι στην αγκαλιά μιας άλλης έτσι για να μην χάνω και τον χρόνο μου..


Σχόλιο από kithara-woman (30.10.2009)
Ααααχχ,γαλατένιο κοριτσάκι!!!
Πως με καταλαβαίνεις! ;-)))))DemetresOpc,ο ίδιος ο έρωτας κατ'επέκταση δεν είναι υγιές συναίσθημα,γιατί φέρνει και πόνο τις πιο πολλές φορές.Δεν είναι ότι θεοποιώ.Είναι όμως η αίσθηση που έχεις ότι με έναν άνθρωπο μιλάς την ίδια γλώσσα,κάτι το οποιο είναι τρομερά σπάνιο να το βρεις.
Γενικά εσείς οι άντρες τα βλέπετε λίγο πιο λογικά τα πράγματα.Πιο πρακτικά πνεύματα.
Κι εγώ όμως με τα χρόνια έχω γίνει λογική έως και πεζή,θα έλεγα."Ανάγκα και θεοι πείθονται" άλλωστε.


Σχόλιο από sven (30.10.2009)

Αυγούλα,

αν πράγματι ταιριάζετε τόσο πολύ και είναι ο ίδιος τόσο ώριμη και συγκροτημένη προσωπικότητα, θα το εντοπίσει κάποια στιγμή, αν δεν το έχει ήδη κάνει. Όλα αυτά όμως δεν αρκούν για να ξεκινήσει μια σχέση. Χρειάζεται κι η έμπνευση, να διακινηθεί κάτι έντονο συναισθηματικά μέσα μας...

Όσο για τον έρωτα, όπως και για κάθε αίσθημα ή συναίσθημα, είναι μόνο ΥΓΙΕΣ, από μόνο του. Η διαχείρισή του από εμάς μπορεί και είναι συχνά ανώριμη, παθολογική κ.λ.π.

Καλό ΠΣΚ!!!


Σχόλιο από kithara-woman (31.10.2009)
Σβενάκο,μακάρι...Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει,αλλά...Είναι πιο περίπλοκο...
Γνωριζόμαστε λίγο καιρό.Καταλαβαίνω τους ανθρώπους γενικα,άσχετα αν κάποιες φορές επιλέγω να κάνω κάποια πράγματα.Δεν τα κάνω από άγνοια.Από κακή διαχείριση,συνειδητά κακή όμως.

Πιστεύω ότι όταν κάποιος άνθρωπος έρχεται στη ζωή μας δεν έρχεται τυχαία αλλά για να παίξει κάποιο ρόλο.Η γνωριμία μας δεν ήταν τυχαία,όπως καθε φορά που μια σειρά γεγονότα συμβαίνουν και οδηγούν σε κάτι,που υπο άλλες συνθήκες δεν θα είχε συμβεί.

Ο έρωτας είναι το πιο γλυκό μαχαίρι.Δεν το λέω εγω,το τραγούδι.Λένε πάντα την αλήθεια. ;-)

Ευχαριστώ,επίσης! :-)


Σχόλιο από ZARATHUSTRA (31.10.2009)
Τελειο ποιημα απο μια ευαισθητη ψυχη .
Χμμμ! θα δανειστω καποιους στιχους μεθαυριο , για ιερο σκοπο !
Καλο βραδυ κιθαρουλα !


Σχόλιο από kithara-woman (31.10.2009)
Σε ευχαριστώ πολύ!
Αφού είναι για ιερό σκοπό,οκ!χεχε! ;-))

Καληνύχτα. :-)


Σχόλιο από Magsmile (01.11.2009)
Χμ ! πολύ γλυκά αυτά που γράφεις … Ξέρεις οι άνθρωποι όταν είναι σε μία τέτοια φάση δεν βλέπουν τίποτα. Μπορεί να το δουν μετά. Αλλά ένα πράγμα μην πέσεις στο τριπάκι κάνω κι άλλα κι άλλα για να καταλάβει. Δεν μπορεί. Θα σε τσακίσει νομίζω. Το ξέρω δεν υπάρχει λογική σε αυτά όταν θέλεις να δώσεις στο άλλο, σου βγαίνει από μέσα σου. Άσε που αν δεν έχεις εγωισμό δεν σε σταματάει τίποτα … άστα να πάνε. Πραγματικά σου εύχομαι να καταλάβει και πραγματικά να έχει τα ίδια αισθήματα που έχεις και εσύ …
“Μονάχοι βρίσκουμε την άκρη της κλωστής κανένας δεν μπορεί να μας βγάλει και αν είμαστε τυχεροί ξεκινούμε πάλι”
Μετά ξεκινάς … (αν έχεις υπομονή και πιστεύεις ότι δεν είναι μονόπλευρο ..)
Μπορεί βέβαια μετά να έχεις φύγει εσύ άστο να κυλήσει αρκεί να μην κάνεις κακό στον εαυτό σου.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ : - )


Σχόλιο από kithara-woman (01.11.2009)
Δεν ξέρω...Είμαι μπερδεμένη για πολλά πράγματα...Αλλά το θέμα ειναι,τι κάνεις όταν πιστευεις ότι ΑΞΙΖΕΙ;Σαν άνθρωπος αξίζει...Τι κάνεις;Όταν ως τωρα όλοι ήταν ανάξιοι της αγάπης που τους έδινες απλόχερα κι αυτός αξίζει να του δώσεις απλόχερα αγαπη αλλά δεν το βλέπει και δεν το ξέρει;Και ουτε θα το μάθει...Ίσως να ειναι καλύτερα...Να μην διαλύσω τουλάχιστον την όποια φιλικη σχεση εχουμε...Και θα δειξει ο καιρός...Τιποτα δεν ειναι τυχαιο,ολα γινονται για κάποιον λογο...

Στον εαυτο μου κάνω επανειλημένα κακό γιατι όλο λέω πως δεν θα ερωτευτώ κι όλο κάνω το ίδιο και το ίδιο λάθος.Αφού το ξέρω πως πάντα τρώω τα μουτρα μου,τι το ψαχνω...Αλλά από την άλλη,αυτα η καρδιά δεν τα ξέρει,τα ξέρει η λογική.Δυστυχως έχω έλλειμα λογικης λιγη ώρα πριν το γκρεμό και διαλέγω να πέσω...

Σε ευχαριστώ!Καλό μηνα κιόλας! :-)


Σχόλιο από Magsmile (01.11.2009)
Αχ !!!! αν πιστεύεις γλυκιά μου ότι αξίζει, περιμένεις αλλά πρέπει να καταλάβει και ο άλλος. Δες πρώτα πως σε βλέπει αν υπάρχει περιπτώσει να σε δει διαφορετικά και όχι φιλικά. Είναι κρίμα να χάσεις έναν άνθρωπο που πιστεύεις ότι αξίζει.(όχι να πιστεύεις ότι αξίζει επειδή μπορεί να είσαι ερωτευμένη !!) Να αγαπάς και να ερωτεύεσαι είναι υγεία. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν συναισθήματα και δεν μπορούν. Δεν μπορεί να ζει ένας άνθρωπος χωρείς να αγαπάει είναι πεθαμένος. Αγαπάμε , άλλες φορές χάνουμε άλλες κερδίζουμε. Πάντως ανθρώπους που αξίζουν τους κρατάω στην ζωή μου και αν δεν είναι ερωτικά σίγουρα φιλικά μένουν δίπλα. Σκέψου ότι όπως και να βγει δεν θα χάσεις θα έχεις έναν σωστό άνθρωπο δίπλα σου. Επίσης αν είναι σωστός θα σε καταλάβει : - ) smile μην πέφτεις !! δεν τον χάνεις τον άλλο. Χαμένη δεν βγαίνεις ποτέ αν ο άλλος είναι σωστός να το θυμάσαι. Επίσης αν ο άλλος είναι σωστός και το καταλάβει θα το χειριστεί τόσο καλά που δεν θα σε κάνει να αισθανθείς άσχημα…… Άντε καλό μήνα : )))


Σχόλιο από kithara-woman (01.11.2009)
Eίναι σωστός.Για αυτο προβληματίζομαι.Αλλιως θα είχα φυγει.

Βαρέθηκα να έχω πάντα δίπλα μου λάθος ανθρωπους.Λαθος άνθρωποι φυσικά δεν υπάρχουν,αλλά κάποιος που ειναι καλός δεν σημαινει ότι ειναι και κατάλληλος.

Αυτός ειναι τόσο διαφορετικός και δεν εχει καμια σχεση με εξιδανίκευση.Καμία.βλέπω τη ματιά του στα πράγματα και μοιάζει με τη δική μου.Στα περισσότερα θέματα.Οι αντιδράσεις του ειναι ίδιες με τις δικές μου,οι σκέψεις του ίδιες.

Τι γινεται όταν πάντα χάνεις;Πως να πιστεψεις στην νίκη όταν η ήττα ειναι η γευση που έχεις πάντα;

Μακάρι να ειναι καλός ο μήνας...Να κινητοποιηθώ...

Να περνάς ομορφα!


Σχόλιο από KALYPSO (01.11.2009)
Καμιά φορά ειμαστε τοσο κοντα σε καποιον
και δεν μας βλεπει,
αλλοιθωριζει ενα πραμα
ισως λιγη αποσταση να τον εκανε να ΔΕΙ
τι ειναι εκεινο που αφηνει να φυγει
Ομορφη γραφη,με ευαισθησια!!


Σχόλιο από kithara-woman (01.11.2009)
Το ίδιο πιστευω κι εγω.Πάντα ψάχνουμε μακριά κάτι που ειναι δίπλα μας.
Οπως λέει κι ένα τραγουδι "αν δεν υπάρχει απόσταση πως να σε πλησιάσω".

Σε ευχαριστώ! :-)Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης