αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

08 Νοεμβρίου 2009, 00:01
Ειλικρίνεια...Αλήθεια...Υπάρχουν;;
σκέψεις  ιδέες  πιστεύω  θυμός  

Σήμερα λέω να ασχοληθώ με λέξεις.Όχι απλά με λέξεις αλλά με τις ιδιότητες που είναι πίσω από τις λέξεις(δεν είναι μόνο ο Αλέξης,αλλά και νοήματα).

Είναι από αυτά τα βράδια που σου γυρίζει ανάποδα το μυαλό και αναρωτιέσαι ''τι στο καλό κάνω σε αυτή την κοινωνία'', ''εγω είμαι ο στραβός ή ο κόσμος γύρω μου'' ''μήπως εγώ πάω ανάποδα ή οι άλλοι είναι στο αντίθετο ρεύμα και έρχονται πάνω μου'' και λοιπές φιλοσοφικές απορίες που όπως πάντα δεν έχουν καμία απάντηση.

Καλά,δεν χρησιμοποιείς αυτη ακριβως τη φρασεολογία όταν τα ''χεις πάρει''.Χρησιμοποιείς και ολίγα μπινελίκια.Προς κάθε κατεύθυνση.Όχι ότι θα νιώσεις καλύτερα βέβαια γενικά,αλλά προς στιγμή,ε,μια διαφορά θα σου φανεί όπως και να 'χει.Από το να καταπίνεις αμέσητο το κάθετι...Κάπως καλύτερα.

Ένα βράδυ σαν κι αυτό λοιπόν,μετά από διάφορα γεγονότα που δεν έχει σημασία να αναλύσω,θα μπορούσαν φαινομενικά να έχουν συμβεί στον καθένα,φιλοσόφησα ακόμα μια φορά.Το έχω αυτό το ''ελάττωμα'', να σκέφτομαι πολύ.Προσπαθώ να το μετριάζω,αλλά όταν όλα γύρω σου είναι αλλοπρόσαλλα και να θέλεις δεν μπορείς.Το χαοτικό,χάος θα σου προκαλέσει.Δεν θα σου ξεδιαλύνει τη σκέψη.

Όταν είσαι ειλικρινής σε σημείο αηδίας,όλα τα άλλα γύρω σου σού φαίνονται διπλα ψέυτικα...Αυτό μάλλον έχω πάθει...Είμαι πολύ ξεκάθαρη στην πρόθεση μου.Το μαχαίρι δεν το κρύβω σαν τους άλλους,που ετοιμάζονται όταν γυρίσεις να το καρφώσουν.Το 'χω φανερωμένο.Αχρησιμοποίητο.

Αν σας έλεγα όλα αυτά που είδα και άκουσα,θα ρίχνατε μούτζες προς διάφορες κατευθύνσεις,για τη βλακεία ορισμένων ανθρώπων.Αλλά...Δεν είμαι κουτσομπόλης άνθρωπος,και αναλαμβάνω κι εγω τις δικές μου ευθύνες.Δεν φταίνε πάντα μόνο οι άλλοι.Όμως δεν φταίμε μόνο εμείς.Όλα έχουν δυο όψεις.Αυτό πάντα το πιστεύω και το 'χω σαν αρχή.Δεν καταδικάζω αν δεν ξέρω.Αλλά έχω άλλο ένα ελλάτωμα,αχαλίνωτη φαντασία.Μιλάμε σκαρώνω σεναριάκι σε δευτερόλεπτα.Για να παιδεύω το μυαλό μου συνήθως.Και τις περισσότερες φορές το σεναριάκι ή δραματικό θα είναι ή επιστημονικής φαντασίας ή τρόμου.Κωμωδία δεν σκαρώνω ή κάτι ανάλαφρο.

Επανέρχομαι στις λέξεις μετά την τεράστια παρένθεση-εισαγωγή.

Λοιπόν υπάρχουν λέξεις που πιστεύω ότι θα έπρεπε να βγουν από το λεξιλόγιο.Γιατί να πιάνουν χώρο;Αφού δεν υπάρχει και κανείς να πιστεύει σε όσα περιγράφουν...Με 1-2,έστω 5-10,άντε και 100-200 άτομα που υπάρχουν και τις ακολουθούν,σώζεται τίποτα;Αφού αυτά τα 100 άτομα θα τρώνε την τρικλοποδιά των άλλων 9.999.900 ατόμων σε αυτη τη χώρα που γέννησε παλιά έναν Περικλή,έναν Σωκράτη,έναν Πλάτωνα,κλπ,κλπ αλλά σήμερα γεννάει μάγκες,ξερόλες,βολεψάκηδες,π********(όχι στο κρεβάτι,στους τρόπους και στην ψυχή),π*******(ομοίως με τους προηγουμενους),δήθεν και λοιπές συναφείς κατηγορίες ''ανθρώπων''.

Αρχίζουμε με το γράμμα Α.

Λέξεις:Αγάπη,αλήθεια.

Η πρώτη είναι πολύ μεγάλη λέξη και ιερή για να νομίζουμε ότι την κατέχουμε και μπορούμε να την νιώσουμε.Οι περισσότεροι ούτε καν ξέρουν τι σημαίνει.Ούτε κατά διάνοια.

Αλήθεια.Καλά πλάκα κάνουμε τωρα,δεν εξηγείται αλλιώς.

 

Συνεχίζουμε με το γράμμα Ε.

Λέξεις:Ειλικρίνεια,Ελπίδα,Επικοινωνία.

Περιττές.Υπάρχει έστω ένας ειλικρινής άνθρωπος;Γνωρίστε τον μου βρε παιδιά...Θα ήμουνα πολυ χαρούμενη.

Ελπίδα;Τι είναι αυτό;Αυτό που μας ****** κάθε μέρα;

Επικοινωνία;What?I don't understand...Είναι αυτό που φέρνει κοντά τους ανθρώπους,και διαθέτει χρόνο ο ένας στον άλλο,χωρίς να λέει ότι πνίγεται στη δουλειά;Δεν θυμάμαι...

 

Συνεχίζουμε στο γράμμα Θ.

Λέξεις:Θαρρος.

Υπάρχει κανένας άραγε που πιστευει στην αλλαγή και έχει τα ******* να την κάνει πράξη;Γιατί εγώ δεν έχω γνωρίσει ούτε έναν.Προφανως αν υπάρχει θα εκτίθεται σαν φαινόμενο σε κανένα μουσείο.

 

Επόμενο γράμμα το Σ.

Λέξεις:Σεβασμός.

Καλά αυτό είναι ανέκδοτο.Αυτη τη λέξη ούτε σαν άκουσμα δεν την ξέρουν,ούτε τυχαία δεν έχουν ακούσει και δεν ξέρουν ούτε καν πως προφέρεται.Όχι να την πιστεύουν κιόλας.

 

Τελευταίο γράμμα το Υ.

Λέξεις:Υπευθυνότητα.

Καλά,αυτό κι αν είναι ανέκδοτο.Αυτή πάει χεράκι με τη Λογική.Αυτες λοιπόν οι δυο κυρίες τσακώνονται με την Ανωριμότητα,μια άλλη κυρία,πολυ πιο ισχυρή,που στο τέλος τις ξυλοφορτώνει για να μην δουν το φως της μέρας.Η Ανωριμότητα ειναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.Την συναντας ακόμα και σε 35 άρηδες και σε μεγαλύτερους.Έχει μια αδυναμία στο αντρικό φύλο,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και το γυναικείο φύλο δεν έχει τη δική της.Απλά στο γυναικείο φύλο σταματάει αρκετά νωρίτερα.

 

Αντίθετα,στο ίδιο λεξικό,με αλφαβητική σειρά εμφανίζονται οι λέξεις Ανευθυνότητα,Διπροσωπία,Εγωισμός,Φόβος,Ψέμα.Τονισμένες,υπογραμμισμένες,ό,τι κάνω εγω δηλαδή σε αυτό το κείμενο ως τωρα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται σε έννοιες στο γράμμα Δ, όπως η άκλιτη λέξη Δήθεν, που πολλές φορές κολλάει δίπλα σε άλλες.Πχ υπάρχουν οι Δήθεν Συντηρητικοί, μια ομάδα που κυριολεκτικά με κάνουν να σιχαίνομαι την ανθρώπινη υπαρξη με τις αραχνιασμένες τους ιδέες,που όμως κάνουν ότι πιστεύουν.Αυτοί έχουν και γνωρίσματα Διπροσωπίας και Ψέματος.

 

Είπα και λέω πάλι, ότι δεν διεκδικώ τη σοφία του κόσμου,αλλά έχω τα μάτια μου ανοιχτά και ξερω τι μου γίνεται,όσο κι αν νομίζουν όλοι ότι ισχύει το αντίθετο.

Όταν ανοίξουν τα μάτια όλοι αυτοί και καταλάβουν τι χάνουν και τι προκαλούν,μόνο πόνο,δάκρυ,δυστυχία,ενώ θα μπορούσαν και οι ίδιοι να είναι ευτυχισμένοι και να προκαλούν μόνο χαρά,ελπίζω να μην είναι αργά.

Έχουμε τον εμφύλιο και τον τσακωμό στο αίμα μας.Να βγάλουμε το μάτι του άλλου.Δεν μας  νοιάζει να έχουμε εμείς μια κατσίκα,φτάνει να ψοφήσει του γείτονα,να μην έχει αυτός.Εκεί ειναι το πρόβλημα μας.

Κόμπλεξ.Άλλη μια λέξη στο γράμμα Κ, που όλοι την έχουν σε βάθρο και προσκυνάνε.Θεός τους.

Μιζέρια.Άλλη μια λέξη στο γράμμα Μ.Χαρακτηρίζει τους πάντες σχεδόν,και οι περισσότεροι την αυτοπροκαλούν και αυτοπροσκαλούν.Με τις πράξεις και τις επιλογές τους.Το πρόβλημα αρχίζει όταν κάποιος θέλει να ξεφύγει και τον καταδικάζουν να την υποστεί.Όταν σε μια αίθουσα αγέλαστων κάποιος χαμογελάσει,θα τον κοιτάνε με μίσος,για να του πνίξουν το χαμόγελο.Να μην διαφέρει.

Διαφορετικότητα.Άλλη μια λέξη στο γράμμα Δ.Αυτη κι αν είναι υπό διωγμόν..Αν τολμήσεις και την δείξεις,ότι οι ιδέες σου διαφέρουν...Σε κατασπαράξανε...Δεν την γλιτώνεις με τίποτα.

Ομοιομορφία.Άλλη μια λέξη στο γράμμα Ο.Αυτη που ολοι προσκυνάνε και πιστευουν,γιατί ξέρουν ότι αν εμπίμπτουν στην προηγουμενη κατηγορία(της διαφορετικότητας) θα μείνουν μόνοι.

Πάθος.Για ζωή.Για αλήθεια.Για οτιδήποτε,.Να και κάτι άλλο ανύπαρκτο.Αυτό δεν ειναι απλά ανύπαρκτο,είναι επιστημονική φαντασία.

 

 

Σαν τον ακροβάτη που κι όταν πέφτει γελά.Τουλάχιστον όμως το πάθος του κάνει.Κι εγω με τον ακροβάτη ειμαι και του μοιάζω.Πάω ανάποδα και δεν με νοιάζει.Πληρώνω το τίμημα.Δεν μπορείς να τα έχεις όλα,θα πληρώσεις ένα κάποιο τίμημα.Ήρθε ο καιρός να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Δεν μπορεί και η πίτα να 'ναι ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.Όλοι αυτό θέλουν.Δεν γίνεται.Κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις.

Εγω διαλέγω να κερδίζω τον εαυτό μου.Να έχω τις ιδέες μου και κανείς να μην μου τις κλεβει.Εγω με τις ιδέες μου κι εσείς με τα λεφτά σας, που έλεγε κι ο συγχωρεμένος Νικόλας.

 

Αυτα τα ολίγα ή μάλλον πολλά για την ακρίβεια.

Ντυμένα με μελωδίες Χαίνηδων,Σαββόπουλου και Άσιμου.

Η φωτογραφία άσχετη,απλά μου άρεσε.

 

 

 

 

 


25 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από Liza32 (08.11.2009)
Γνώρισα μεγάλη διπροσωπία στις σχέσεις μου με τους άλλους. Εγω ήμουν ο εαυτός μου και εκείνοι με δούλευαν! Ξέρεις πόσο πληγώθηκα; Τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν τον μαχαιρώνουν πισώπλατα; Και δέχτηκα πολλές μαχαιριές. Και μάλιστα απο άτομα εμπιστοσύνης. Αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα, γιατί το τελειωτικό χτύπημα ήρθε απο κάποιον που μου είπε τα πάντα απο την αρχή! Εκείνη τη στιγμή είπα, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σχολές υποκριτικής, γιατί απο μόνοι τους κάποιοι τα καταφέρνουν μια χαρά...Απο μένα όμως, τελείωσαν...Απλά δεν υπάρχουν πλέον! Αυτά όσον αφορά παλιότερες φιλίες, και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικές για μένα...Μακάρι να γίνονταν όλα όπως πριν, ποτέ όμως δεν θα γίνουν όσον αφορά εμένα...Ξέρουν αυτοί...


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Η κακία γυρίζει σε αυτόν που την κάνει κορίτσι μου.Αυτό να το έχεις υπόψη σου.
Εσυ έχεις καθαρή συνείδηση κι αυτό μετράει. :-)


Σχόλιο από Latte (08.11.2009)
Συχνά σκέφτομαι, Ζαχαρένια μου, ότι η έλλειψη αλήθειας, ειλικρίνειας, σεβασμού κλπ, δεν είναι παρά ενδείξεις ανθρώπων αδύναμων, πληγωμένων και ουσιαστικά δυστυχισμένων. Κι αυτό αφορά τις περιπτώσεις, στις οποίες εμείς φερόμαστε σωστά. Γιατί υπάρχουν κι εκείνες που κι εμείς κάνουμε λάθη και προκαλούμε τις συμπεριφορές αυτές, όπως πολύ ορθά τόνισες.
Σε γενικές γραμμές, δε λέω ότι δε στεναχωριέμαι όταν βιώνω τις συμπεριφορές αυτές. Λέω ότι προσπαθώντας να κατανοήσω τα βαθύτερα αίτιά τους, καταφέρνω να μετριάσω την ένταση των δυσάρεστων συναισθημάτων που μου προκαλούν. Και στην τελική, είμαστε ελεύθεροι να επιλέγουμε τους ανθρώπους που θέλουμε και νιώθουμε ότι αξίζουν να έχουν θέση στη ζωή μας...

(Αδυνατώντας να είμαι πλέον καλοπροαίρετη όπως εσύ στο συγκεκριμένο, θα χαρακτήριζα τα γραφόμενα ένδειξη "μανίας καταδίωξης" που χρήζει θεραπείας - αν και το συμπέρασμά μου είναι άκρως ερασιτεχνικο. Και δεν αναφέρομαι σε σένα, Κιθαρούλα μου).


Σχόλιο από StavmanR (08.11.2009)
"Τί κι αν δεν είναι ο κόσμος ό,τι ονειρεύτηκες;
Τί κι αν σε ντύνει πάντα μ'ελπίδες ψεύτικες;
Η νύχτα απόψε μοιάζει να είναι φίλη σου.
Κόκκινο το φεγγάρι. Βάλ' το στα χείλη σου."

Χωρίς βαριά ποτά, βαριά τσιγάρα. :)

Ό,τι αξίζει στον κόσμο αυτό είναι να κινητοποιεί ο άνθρωπος ευγενή αισθήματα στον διπλανό του. Δύσκολες εποχές. Δύσκολες οι λέξεις σε εκείνη.

Καλημέρα Αυγή :)


Σχόλιο από mardhm (08.11.2009)

Είμαστε ο καθρέφτης του άλλου.

Έτσι εξηγείται αγαπητή μου Αυγή το γεγονός, πως ένας φιλήσυχος άνθρωπος που δεν ξεκινά πρώτος έναν καυγά, αν κάποιος τον προκαλέσει τον συνεχίζει λίγο πιο άγρια από το αναμενόμενο.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι ευτυχώς (οι εξαιρέσεις νομίζω)! Είναι αυτοί που βρίσκουν την επιβεβαίωση που τόσο έχουν ανάγκη με το να προκαλούν τον διπλανό τους προσβάλλοντας, δήθεν ότι λένε την άποψη τους ελεύθερα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που (κατά την ταπεινή μου άποψη) πάσχουν από σύνδρομα καταδίωξης, όπως επεσήμανε και η Latte. Δεν χρειάζονται και ειδικές γνώσεις ψυχολόγου για να το καταλάβεις αυτό.

Γιατί άλλο να λες ελεύθερα την άποψη σου με ευγένεια κι άλλο να προσβάλεις επειδή δεν συμφωνείς με κάτι. Στην πρώτη περίπτωση μέσα από τις αντιθέσεις προκύπτει εποικοδομητικός διάλογος, στην δεύτερη αναγκαστικά πέφτει το επίπεδο χαμηλά. Σ εκείνο του καυγά!
Και όσο κρίνουν, όσο περιμένουν τον άλλον στην γωνία για να κάνει το λάθος και να τον προσβάλλουν τόσο η κάνη του μπιστολιού στρέφεται προς το μέρος τους με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να συναντούν μόνο ανθρώπους που τους μέμφονται ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν….

Χαρούμενη Κυριακή! :-)


Σχόλιο από sven (08.11.2009)

Αυγούλα,

όλα υπάρχουν εκεί, στον καθένα μας, κι όλα ταυτόχρονα μπορεί να λείπουν. Τα πράγματα, στις ανθρώπινες σχέσεις, πραγματικά δυσκολέψανε. Οι άνθρωποι όμως δεν άρχισαν ξαφνικά να γεννιούνται απρόσιτοι και δίχως αισθήματα. Η κάθε είδους μετάλλαξη απαιτεί πάρα πολύ χρόνο για να γίνει. Οι περισσότεροί μας έχουμε απλά οχυρωθεί με διάφορα προσχήματα πίσω από τους ψευδείς εαυτούς μας.....

Αμυνόμαστε, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, απεγνωσμένα. Κανείς δεν κρύβει την πραγματική του φύση, αν δεν φοβάται. Κανείς δεν φορά μάσκα, αν εμπιστεύεται τους άλλους. Κανείς δεν παίζει κάποιο ρόλο, αν πιστεύει πως θα γίνει αποδεκτός γι΄αυτό που πραγματικά είναι.....

Το θέμα είναι να μη ζαλιστούμε και καταγκρεμνιστούμε, βαδίζοντας πάνω στο τεντωμένο λεπτό σχοινί μέχρι τον άλλον, είτε επειδή φοβηθήκαμε είτε επειδή πιστέψαμε πως είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου...

Καλή σου Κυριακή!!!


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Συμφωνώ γαλατένια μου.Ακριβως κι εγω αυτό κάνω.Προσπαθώ να καταλάβω.Ισως πολλές φορές και εις βάρος μου.Κατανοώ τον άλλο που ειναι απέναντι μου.Το πρόβλημα όμως ξεκινάει όταν ο άλλος απέναντι μου δεν με κατανοεί...Γενικά μιλάω.Λίγοι άνθρωποι έχουν κατανόηση,λίγοι άνθρωποι συγχωρούν.Οι περισσότεροι είναι σε αυτο το διαρκές τρέξιμο και τους θολώνει την κρίση...Δεν θέλουν να δουν παραπέρα...

Ολες οι συμπεριφορές από κάπου πηγάζουν.Συνηθως είναι συμπεριφορές που διαιωνίζονται.Ό,τι βλεπεις και βιώνεις από μικρός,αναπαράγεις,στην ουσία.Αν από παιδί μπουν στραβά οι βάσεις,δύσκολα ξαναχτιζονται στην πορεία...Μόνο ισχυρά γεγονότα σε ταρακουνάνε,να αλλάξεις κοσμοθεωρία.

Όλοι κάνουμε λάθη,αλλά η "μαγκιά", με την καλή έννοια,γιαυτο τα εισαγωγικά,είναι να τα παραδέχεσαι.
Παραδέχομαι πάντα τα λάθη μου.Μακάρι να το κάναμε κι οι άλλοι.Να βλέπανε τα λάθη τους,που πληγωνουν τους άλλους...

Δεν συμφωνω με όσα λες στην παρένθεση.Είσαι από τα πιο καλοπροαίρετα άτομα που έχω συναντήσει τελευταία!Γλυκύτατη! :-))Σταυρο,αγαπημένο τραγουδι!

Έτσι ακριβως...Να κινητοποιεί ο ένας στον άλλο ευγενικά συναισθήματα,να του βγάζει την ομορφιά που κρύβει.Ολοι οι άνθρωποι ομορφιά κρύβουν,κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός.Έχουμε όλοι και καλά και κακά στοιχεία.Με τον κατάλληλο άνθρωπο δίπλα μας και τους κατάλληλους γύρω μας,δίνουμε και παίρνουμε ομορφιά,στιγμές,χαρά,χαμόγελο.

Μια βροχερή καλημέρα κι από δω. :-)Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
mardhm,σωστή...
Μου ήρθε στο μυαλό αυτό που έλεγε ο Rousseau,αν κάνω λάθος διορθώστε με,ο διαφωτιστής "δεν συμφωνώ με αυτό που λες αλλά θα υπερασπιστω μέχρι θανάτου το δικαιωμα σου να το λες".

Η μαγεία είναι στην πολυφωνία.Να υπάρχει η αντίθετη άποψη,κι αν δεν συμφωνείς,να την δέχεσαι γιατί έχεις καταλάβει τι εννοεί ο άλλος και γιατί το πιστεύει.

Αν και εφόσον βέβαια κι ο άλλος έχει επιχειρήματα που λέει κάτι και το πιστεύει.Γιατί υπάρχουν και οι φορές που υποστηριζει κάτι με φανατισμό.

Αφορμή εν μέρει για τους προβληματισμούς μου σε αυτο το ποστ,ήταν απόψεις 2 ανθρώπων,εντελως λανθασμένες(αν μπορούσα να πω τι ακριβως και διαβάζανε πχ 100 άνθρωποι και οι 100 θα συμφωνούσαν μαζί μου) και οι ίδιοι ήξεραν πόσο λάθος ήταν αυτά που έλεγαν,πόσο κακό και κίνδυνο θα προκαλέσουν,αλλά παρολ'αυτα,από εγωισμό,δεν έκαναν πίσω,γιατί ηθελαν και κοίταζαν να ικανοποιήσουν την πάρτη τους και μόνο,αδιαφορώντας για την καταστροφή που θα άφηναν πίσω...
Μιλάμε για τραγική κατάσταση όμως...Δεν δικαιολογείς ανθρώπους στην ηλικία αυτή,πάνω κάτω στην δική μου,άνω των 30,να αγνοούν επιδεικτικά τον κίνδυνο,και την καταστροφή.
Ομορφη Κυριακή επίσης!Σβενάκο,αυτό πιστεύω κι εγω.Άμυνα είναι.Όταν έχεις πληγές,όταν έχεις καεί,δεν θα παίξεις πάλι με τη φωτιά.Θα κοιτάξεις να αμυνθείς.Την μάσκα όλοι τη φοράμε για αυτούς τους λόγους που λες.Κυρίως από φόβο.
Κι εγω το ΄χω νιώσει.Να μην μπορώ να αφεθώ.Να φοβάμαι να νιώσω.Να φοβάμαι να αγαπήσω.Δεν φόρεσα όμως ποτέ καμία μάσκα.Προτιμώ να μην αφεθώ,να μην νιώσω,να μην αγαπηθώ,από το να προβάλλω κάτι ψεύτικο και να αγαπήσουν οι άλλοι κάτι ψεύτικο.

Δεν είπα προτιμώ να μην αγαπήσω,γιατί έτσι κι αλλιώς,θα αγαπήσω.Πολλές φορές βλέπω την καταστροφή να ερχεται,αλλά πάω κατα πάνω,γιατί δεν μπορω να σβήσω συναισθήματα,όταν με κατακλύζουν,κι ας ξέρω ότι ο άνθρωπος απέναντι μου μπορεί και να μην τα νιώθει για μένα.

Η μαγεία ειναι να γίνεσαι αποδεκτός για αυτό που είσαι.Αλλά δεν συμβαίνει.

Τις σχέσεις μόνοι μας τις δυσκολέψαμε.Εκ ορισμού τίποτα δεν ειναι δύσκολο.Εμείς τα κάνουμε ολα δυσκολα.Όλα απλά ειναι.Αλλά το κακό πάει αλυσιδωτά.Ένας το ξεκινά και το μεταφέρει,σαν επιδημία,και αλυσιδωτα ο ένας με τον άλλο αρχίζει να "κουμπώνεται" και να προσποιείται.

Μια βροχερή καλημέρα!


Σχόλιο από Oraclas (08.11.2009)
Καλή μου Αυγούλα, χαίρομαι που εξωτερικεύεις τους προβληματισμούς σου, μα θα χαιρόμουν περισσότερο να μη τους υπολογίζεις.

Η Αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί και οτιδήποτε ψεύτικο δεν ζει για πάντα. Η Αγάπη νικά τους πάντες και αν δεν έρθει η αγάπη για ζωή θα κατατροπώσει τους φόβους σου. Η Ειλικρίνεια, ο σεβασμός και η επικοινωνία είναι βασικές αρετές για να πάει καλά μία σχέση ανθρώπων. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν. Στην ουσία ψάχνεις να βρεις έναν ΑΝΘΡΩΠΟ.

Μην στέκεσαι στην απογοήτευση που σου προκαλεί κάποιος ή κάποιοι επειδή δεν τολμούν. Να τολμήσεις εσύ και κάθε φορά που θα δέχεσαι ένα χαστούκι, θα αλλάζεις μάγουλο. Ο χειρότερος εχθρός μας, κρύβεται μέσα μας. Στην τελευταία σου πρόταση τα είπες όλα:
Πάθος.Για ζωή.Για αλήθεια.Για οτιδήποτε.


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Μπα,μην νομίζεις ότι τους υπολογιζω ιδιαιτερα αυτους τους προβληματισμους.Απλά σκέφτομαι πως θα ήταν τα πράγματα αν όλοι φέρονταν με μεγαλύτερη ειλικρίνεια,και δεν ήταν μίζεροι με τη σφαιρική εννοια του όρου.
Κι εγω το πιστευω αυτο,ότι κάποτε η αλήθεια βγαίνει στο φως.Αλλά μέχρι τότε αν μετράς θύματα...Τι γίνεται;

Αυτό το πάθος με κινητοποιεί.Το πάθος για ζωή.Το πάθος για αγάπη.Για να δώσω πρώτα.Το 'χω ανάγκη.Ακολούθως να λάβω.

Καλημέρα Τάσο. :-))


Σχόλιο από Tsipouraki (08.11.2009)
Κιθαρίτσα μου καλή,
Όταν κάποιος είναι πολύ ζεστός, τρυφερός, συναισθηματικός και παθιασμένος άνθρωπος όπως εσύ, αυτοί οι 3 λόγοι από μόνοι τους, φτάνουν και περισσεύουν για να υπάρχουν στιγμές που "γυρίζει ανάποδα το μυαλό..." όπως λες. Κάθε στιγμή που ζούμε είναι ολοκαίνουργια...και μπορεί να φέρει πολλά μαζί της. Κράτα γερά και θα δεις, αν και το ξέρεις, ότι αυτές οι λέξεις έχουν κάθε λόγο να υπάρχουν στα λεξικά μας.
Καλό σου απόγευμα :)


Σχόλιο από Tsipouraki (08.11.2009)
Πάει...τά'χασα τελείως:))))))!!!!
4 λόγοι!!!!!
Καλό απόγευμα και πάλι: )


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Τσιπουράκι έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.Πολλές φορές επειδή εγώ λειτουργώ κατά αυτόν τον τρόπο,μπορεί και να ξεχνάω ότι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι,και ευτυχώς δηλαδή που δεν είμαστε,θα ήταν απίστευτα ανιαρή η ζωή τότε.Γιαυτό έρχονται οι απογοητεύσεις...Όταν βλέπω ανθρώπους που ειναι λες και τους έβαλες στον αποχυμωτη,χωρίς καμία ζωή...Άχρωμοι.
Καλό απόγευμα! :-)


Σχόλιο από hithtoly (08.11.2009)
Οι λέξεις σα θαλασσοψυχούλες
κρύφτηκαν στις ψυχές των ανθρώπων.

Οι λέξεις χαραμίζονται στο κενό
και σβήνουν στις καμπάνες των δειλινών.

Αυτές οι λέξεις υπάρχουν σε σένα
Αλλιώς δε θα τις έγραφες στο σεντόνι σου.

Αφού τις έχεις εσυ
τότε αν κάνεις υπομονή θα βρείς κι άλλους.

ΔΥΣΚΟΛΟ αλλά όχι ακατόρθωτό.
Απλά άσε τη καρδιά να ζήσει παρά να την αναγκάζεις να ζει με οδηγό το λεξικό.

καλησπέρα


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Τι όμορφοι στίχοι!Να 'σαι καλά!

Αυτό ειναι το θέμα.Ότι ζει.Και ζει με πάθος,κόντρα στις άχρωμες εικόνες που υπάρχουν γύρω...

Καλό βράδυ! :-)


Σχόλιο από Magsmile (08.11.2009)
Πω πω μου πάτησες τον καλ… !!! τι το ήθελες βαλτή είσαι !!! Ειλικρίνεια – Αλήθεια …. Αχ τι μου κάνεις !!! σήμερα βρήκα να το διαβάσω !!! χα χα βλέπεις δεν είσαι η μόνη όλοι περνάμε διάφορες καταστάσεις. Αυτό που θα ήθελα να σου πω όλοι οι άνθρωποι περνάμε διάφορα στην ζωή μας σε άλλους λειτουργεί θετικά και γίνονται ποιο σωστοί και καταλαβαίνουν τους άλλους και σε άλλους λειτουργεί αρνητικά είναι θέμα χαρακτήρα. Πχ προστατεύεις τον άλλο να μην περάσει τα ίδια ή λες ας το περάσει και αυτός για να καταλάβει την γλύκα Είναι ένα βίωμα δύο διαφορετικοί χαρακτήρες. Δεν αξίζει να στενοχωριέσαι δες τη Αυγή και τι είναι Αυγή άσε τους άλλους τι σκέφτονται μην είσαι στην τσίτα να πάρεις τη αποδοχή θα σε ρίχνει συνέχεια.
“Η μαγεία είναι να γίνεσαι αποδεκτός γι αυτό που είσαι” Εγώ θα σου πω κάτι άλλο να το δεις διαφορετικά “η μαγεία είναι να ξέρεις ν’ αγαπάς να δείχνεις τα αισθήματά σου αγαπητή Αυγή να το θυμάσαι” αυτό είναι σημαντικό. Να χαίρεσαι τη Αυγή.
Θέλει δύναμη να τρως χαστούκι και να γυρνάς και από την άλλη για να πάρεις και το άλλο και να το κάνεις πολλές φορές γιατί δεν θέλεις να πληγώσεις τον άλλον, που μπορεί και να μην αξίζει. Αχ ! That’s life !!! δεν αξίζει να αλλάζει κανένας τον χαρακτήρα του και να πέφτει στο επίπεδο αυτών των ανθρώπων. Η ευτυχία για ορισμένους είναι αυτή !! Πρέπει να κάνεις τον άλλο να ανέβει στο δικό σου επίπεδο.
Να έχεις ένα όμορφο βράδυ ! :-)


Σχόλιο από kithara-woman (08.11.2009)
Συμφωνω.Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα μας.Όχι να πέφτουμε στο επίπεδο των άλλων,αλλά να τους ανεβάζουμε στο δικό μας.
Όσα περνάμε,όσα μας συμβαίνουν,για κάποιο λόγο συμβαίνουν.Τιποτα δεν ειναι τυχαίο.
Γενικά είμαι προστατευτική με τους ανθρώπους.Δεν θέλω να περνάνε δύσκολα και σιγουρα όχι όσα έχω εγω περάσει.Δεν θα πω δηλαδή "ας το περάσει να καταλάβει".Προτιμώ να λειτουργω σαν ασπίδα.Είμαι λιγάκι "μαμά" με όσους αγαπώ.Δεν θέλω να τους βλέπω λυπημένους.


Απόψε όμως δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΆΚΙ!!!Είμαι ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ!!!Για κάτι που έγινε λίγο πριν. ;-))
Ευχαριστιέμαι και με ένα ψιχουλάκι σκέψης και ενδιαφέροντος,αν στο προσφέρει ο άλλος με αγάπη και ενδιαφέρον! :-)))


Σχόλιο από Magsmile (09.11.2009)
Χμ ! καληνύχτα !!! : - )))


Σχόλιο από kithara-woman (09.11.2009)
Καληνύχτα!!!!! :-))))


Σχόλιο από margo (09.11.2009)
Όταν σε δω, θύμισε μου να σου δώσω να διαβάσεις κάτι που είχα γράψει στα 16(τον περασμένο αιώνα..!)
Περί ειλικρίνειας ,αλήθειας κλπ.
Φέρε και το κιθαρόνι σου κιθαρούλα,θα χρειαστεί.
Φιλιά
:)


Σχόλιο από kithara-woman (09.11.2009)
Ε,βέβαια!!Χαχα!
Κυκλοφορούσαν και οι συμπαθέστατοι δεινόσαυροι τότε? :-ppp

Φιλάκια γλυκούλα μου! ;-)))


Σχόλιο από margo (09.11.2009)
Καλά έλεγα πως θα χρειαστεί η κιθάρα,θα στην φέρω στο κεφάλι :PPPPP
Σεβασμό στη γιαγιά margo μικρό και ανόητο κιθαρόνι!!!

:PPPPPP


Σχόλιο από kithara-woman (09.11.2009)
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!
Σοφή Margo!!χεχε! :-ppp
Προσοχή!Fragile!!!!Το κιθαρόνι! :-pp


Σχόλιο από -StrangeLittleGirl- (09.11.2009)
ένα θα σου πω. Ζωγράφισες!
και θα σου πω και κάτι άλλο. ή μάλλον ας το πει αυτό για μένα
http://www.youtube.com/watch?v=EilbVh56N2s


Σχόλιο από kithara-woman (10.11.2009)
Σε ευχαριστώ!

Ουαου!Αγαπημένο τραγουδι!!
Αν και μόλις γύρισα από εντελώς διαφορετικό live κι έχω ακόμα διαφορετικά ακουσματα στα αυτιά μου.χαχα!

Καληνύχτα ή μάλλον καλημέρα. :-)Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης